Top 9 beste skigebieden in Europa voor beginners | Andere oevers (2023)

De wereld van skiën is ongelooflijk opwindend en uitdagend. Van de top van een met sneeuw bedekte berg tot aan de ijzige basis, je zult zoveel leren en zien tijdens je eerste alpine avontuur.

Niet alleen dat, maar u zult ook onvergetelijke herinneringen creëren met spectaculaire uitzichten, hartverwarmende gerechten en luxe woonruimtes. Maar ‘wat zijn de beste skigebieden in Europa voor beginners’, vraag je je misschien af?

Europa is een uitstekende skibestemming metskivakanties op maatmet betrekking tot wereldberoemde plekken. Van het uitgestrekte Alpengebergte tot de sneeuwzekere hellingen van Lapland, je hebt bijna keuze te over.

Dus, als je op zoek bent naar waar je moet beginnen, hier zijn de beste beginnersvriendelijke resorts van onze experts.

1. Levi, Finland

Top 9 beste skigebieden in Europa voor beginners | Andere oevers (1)

Levi is de thuisbasis van een van de beste skigebieden in Europa voor beginners en gevorderden. Het winterwonderland is ideaal voor starters en gezinnen dankzij de vele beginnersvriendelijke hellingen en pistes. Niet alleen dat, maar er zijn ook vele andere niet-ski-gerelateerde activiteiten zoals hondensleeën, rendierervaringen en opwindende sneeuwscooterritten. Als je geluk hebt, zie je misschien zelfs het noorderlicht.

Beginners zullen profiteren van de uitstekende ski- en snowboardscholen onder leiding van deskundige skiërs. Tijdens je op maat gemaakte skivakantie in Lapland leer je alle basisprincipes die nodig zijn voor een onvergetelijke ervaring - en kom je onderweg prachtige uitzichten tegen over het prachtige landschap van Levi.

2. Four Seasons Megève, Frankrijk

Top 9 beste skigebieden in Europa voor beginners | Andere oevers (2)

Met ongelooflijke wijd open hellingen, onberispelijke ski-out accommodatie en luxe overdekte zwembaden,Four Seasons Megèveis een van de meest pittoreske resorts voor beginnersMegève. Het idyllische toevluchtsoord in chaletstijl biedt een adembenemend uitzicht op de Alpen en ligt in een omringend winterwonderland.

Een dagtocht kan snel veranderen in een week vol high-end cuisine en opwindende ski-activiteiten in dit luxe Franse skigebied. Met sneeuwzekere fietstochten, schaatsen en heliskiën-safari's kom je niets te kort tijdens je tijd op de piste. Ook zijn er genoeg mogelijkheden om te genieten van een voortreffelijke maaltijd met Michelin-sterrengerechten bij La Dame De Pic.

Top 9 beste skigebieden in Europa voor beginners | Andere oevers (3)

“Four Seasons Megève is een perfect resort voor beginnende skiërs zoals ik! De meeste accommodaties hebben ski-in en ski-out toegang tot groene, gemakkelijke hellingen, zodat u uw skibenen kunt opwarmen en moed kunt verzamelen. En als je niet de hele dag wilt skiën, kun je genieten van de charmante sfeer, genieten van de elegante Franse keuken en deelnemen aan een rondleiding door de verborgen wijnkelder!” – Chloe Anderton, assistent klantenservice

3. Cervinia, Italië

Top 9 beste skigebieden in Europa voor beginners | Andere oevers (4)

Cervinia, gelegen in de schaduw van de torenhoge Matterhorn, is een luxueus Italiaans resort met uitstekende skischolen, waardoor het tot de top 10 van skigebieden in Europa voor beginners behoort. Er is ook een verscheidenheid aan pistes, hellingen op grote hoogte en een fantastisch sneeuwdekking voor een skivakantie op maat in de buurt van de Dolomieten.

Cervinia is niet alleen een van de beste plekken om te skiën in Europa voor beginners, maar het is ook een ongelooflijk resort. Geniet tussen het leren kennen van de hellingen en het bewonderen van het indrukwekkende landschap van een stevige Italiaanse maaltijd of schaats over de natuurijsbaan. Aan het einde van de dag keert u terug naar uw luxe ski-accommodatie voor een welverdiende nachtrust.

4. Lech, Oostenrijk

Top 9 beste skigebieden in Europa voor beginners | Andere oevers (5)

Lech maakt deel uit van het grootste skigebied van Oostenrijk en is een uitstekend resort voor beginners. Er is een overvloed aan skischolen en instructeurs waaruit je kunt kiezen, en de overgang van groene pistes naar langere blauwe pistes verloopt soepel. Beginners hebben ongeveer drie lessen van twee uur nodig. Maak dus optimaal gebruik van de handige leergebieden aan de rand van Lech en Oberlech (net boven het hoofddorp) voor een grondige kennismaking met de sport.

Terwijl je over het groene pisteterrein glijdt, geniet je van de prachtig zonovergoten bergen bedekt met een deken van sneeuw. Het idyllische landschap en de betrouwbare sneeuwkwaliteit maken het tot een populair vakantieoordskivakanties in Oostenrijk.

5. Courchevel, Frankrijk

Top 9 beste skigebieden in Europa voor beginners | Andere oevers (6)

Bekend als Europa's meest exclusieve skigebied,Courchevelis een paradijs voor beginners dankzij de uitstekende oefenpistes boven Moriond 1650 en Courchevel 1850. Met gratis toegang tot moderne liften, progressie naar langere greens en de mogelijkheid om door te gaan naar glooiende blauwe hellingen bij Biollay, kunnen beginnende skiërs naar hartenlust oefenen. Vergeet ook het adembenemende uitzicht op de Franse Alpen niet.

Nadat je vertrouwd bent geraakt met de glooiende oefenpistes, verken je de blitse après-skiscène van restaurants aan de piste tot verfijnde hotellounges in ditfantastisch Frans beginnersskigebied. Het is een sneeuwzekere bestemming die alles biedt wat een zelfverzekerde beginner nodig heeft voor een perfecte skireis.

Top 9 beste skigebieden in Europa voor beginners | Andere oevers (7)

“De reis was van begin tot eind een ongelooflijk besneeuwd avontuur. Ik had voor de reis nog nooit een voet op een paar ski's gezet en na slechts een paar uur privéles was ik in mijn element! Ik heb nu zeker de skimicrobe. De hotels in ons portfolio maken de hele ski-ervaring moeiteloos, of je nu een beginner bent zoals ik, of een expert.” – Sophie Cahill, marketingcommunicatiemanager

6. Meribel, Frankrijk

Top 9 beste skigebieden in Europa voor beginners | Andere oevers (8)

De Franse Alpen is ook de thuisbasis vanMeribel, een van de beste skigebieden voor beginners in Europa. Het is de thuisbasis van ongelooflijk zachte hellingen, luxe ski-accommodaties en uitstekende sneeuwcondities. Het luxe Franse resort is al lang een Britse favoriet en ligt in het hart van het uitgestrekte skigebied Three Valleys.

Voor een uitgebreide kennismaking met skiën in dit adembenemende Europese resort, hebben de groene pistes in de buurt van Yéti Park trail en Mottaret twee aparte oefenpistes en acht zachte pistes. Deze faciliteiten voor beginners, gecombineerd met een levendige livemuziekscene en heerlijke gastronomische ervaringen, maken Méribel tot een van de besteskigebieden in Frankrijk.

7. Villars, Zwitserland

Top 9 beste skigebieden in Europa voor beginners | Andere oevers (9)

Villars kijkt uit over het Meer van Genève en is een populair resort voor gevorderde skiërs en ervaren skiërs. Maar ook voor beginnende skiërs biedt het een ruime keuze als het gaat om blauwe pistemogelijkheden. Te midden vanZwitserse skivakanties, scoort Villars hoog met de beste skigebieden voor beginners die Europa beschikbaar heeft.

De ongelooflijke met bomen omzoomde skipistes, snelle toegang vanuit Genève en luxe skichalets maken het een ideale bestemming om te leren. Nadat u uw beschermende ski-uitrusting heeft aangetrokken, kunt u genieten van een ontspannende rit met de gondel voordat u de 1810 meter hoge top van de Bretaye bereikt. Dit Zwitserse resort is speciaal gebouwd voor alle skiërs, zodat uw ervaring ronduit adembenemend is.

8. Saas-Fee, Zwitserland

Top 9 beste skigebieden in Europa voor beginners | Andere oevers (10)

Met een panoramisch uitzicht op de Alpen en een uitstekende keuze aan niet-ski-activiteiten, staat Saas-Fee hoog op de lijst van topskigebieden in Europa voor beginners. Het is sneeuwzeker, heeft fantastische hellingen voor beginners en is omgeven door een prachtige besneeuwde omgeving. Na een afdaling bergafwaarts, breng je de skilift terug naar de top en maak je een versnelling hoger om weer te gaan. Dit speciaal gebouwde resort voor beginners zal je vanaf het begin verslaafd maken!

Aan de rand van het bergdorp ligt een groot oefengebied waar je op verschillende hellingen en glooiende heuvels goede vorderingen kunt maken. De uitstekende sneeuwcondities zullen uw ervaring zeker onvergetelijk maken.

Top 9 beste skigebieden in Europa voor beginners | Andere oevers (11)

“Dit prachtige skigebied in de prachtige Zwitserse Alpen is meer dan ideaal voor beginners. De progressieve hellingen tussen Felskinn en Morenia of de groene pistes van Kreuzboden boven Saas-Grund zijn uitstekend – en gaan gepaard met een prachtig landschap met de imposante gletsjer. Leer de basis en geniet van je tijd in dit prachtige skigebied.” – Joy Woodside, Ski-productmanager

9. Badrutt's Palace, St. Moritz, Zwitserland

Top 9 beste skigebieden in Europa voor beginners | Andere oevers (12)

Gelegen tussen een glinsterend blauw meer en de zonovergoten dalen van de Engadiner Alpen,Badrutt's Palace Hotelis een luxe skigebied inSt Moritz. De geweldige faciliteiten, waaronder beginnersliften, groene skipistes en uitstekende materiaalverhuur, zijn perfect voor beginnende skiërs. Niet alleen dat, maar de heerlijke Palace Wellness-spa en het warme buitenzwembad zijn een ideale combinatie voor een ontspannen ontsnapping.

Dit fantastische resort biedt ook rodelen, wandelen en skitochten om u onder te dompelen in het prachtige sneeuwlandschap. Geniet 's avonds van een heerlijke maaltijd bij IGNIV, onder leiding van de met een Michelin-ster bekroonde chef-kok Andreas Caminada, en geniet van het sensationele panoramische uitzicht in dit majestueuze Zwitserse resort voor beginners.

Klaar om voor het eerst de piste op te gaan tijdens een luxe skivakantie?

Laat ons u helpen bij het plannen van uw vakantie in een Europees skigebied —spreek vandaag nog met een van onze reisspecialistenen we zullen uw hele verblijf op maat maken, zodat het volledig op maat voor u is.

Bekijk naast het vinden van je perfecte hotel ook welke extra ervaringen we kunnen samenstellen. Van beginnerslessen tot de beste restaurantreserveringen en andere unieke activiteiten, wij plaatsen u in het hart van uw vakantie.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated: 26/03/2023

Views: 5309

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.