Herenbasketbal terug naar huis voor conferentiebijeenkomst met Alderson Broaddus - Wheeling University Athletics (2024)

Terry Hanco*ck

Herenbasketbal

Wheeling, W. Va. - Na afgelopen weekend hun conferentieopener te hebben gespeeld, is het Wheeling University herenbasketbalteam (1-3, 0-1) officieel begonnen aan de terugloop naar het Mountain East Conference (MEC)-toernooi van 2023. Ze brengen dinsdag voor het eerst conference play naar het Alma Grace McDonough Center, wanneer ze om 19.30 uur Alderson Broaddus ontvangen. De aanval van de Cardinals heeft de bal dit seizoen effectief over het veld verspreid, maar wil alles samenbrengen op het veld terwijl ze uitkijken naar hun eerste overwinning op de conferentie van het seizoen.

De vorige keer lieten de Cardinals hun conferentieopener op Notre Dame College 91-71 achterwege en vielen ze terug naar 0-1 in MEC-spel. Notre Dame College kwam sterk naar voren in de eerste helft en de Cardinals konden de aanvalsaanval van Falcon niet bijhouden. De Cardinals hadden in de eerste twintig speelminuten een voorsprong van 46-26 en gingen de kleedkamer in om de aanval op gang te krijgen. In de tweede helft van het spel zouden de Cardinals hun aanval op gang brengen en 45 punten scoren terwijl ze probeerden dichter bij de Falcons te komen. Ze zouden zo dichtbij komen als 74-63 met nog 4:20 te spelen, maar konden de comeback niet voltooien toen de Falcons op een 8-1 run gingen om voorgoed weg te rijden en Wheeling het verlies van 91-71 toe te dienen. De Cardinals schoven aan het begin van het jaar op naar 0-1 in het MEC-spel, maar keren nu terug naar huis terwijl ze proberen terug te stuiteren op hun thuisveld.

Aan het hoofd van de Cardinals stond voor de derde keer in vier wedstrijden Marcus Johnson, die 's avonds met 16 punten eindigde. Sinds zijn overstap van Parkland College heeft Johnson een thuis gevonden in de basisvijf van de Cardinal, waarbij hij dubbele cijfers scoorde in drie van de vier wedstrijden die hij speelde. Johnson's seizoenshoogste was 28, die hij scoorde in de opener tegen CAL-U, en hij heeft dat succes voortgezet in conference play. Johnson scoort dit seizoen gemiddeld 16,3 punten per wedstrijd, terwijl hij tweede staat in het team onder de in aanmerking komende spelers met een schietpercentage van 46,8 vanaf de vloer.

De Cardinals hebben de bal dit seizoen effectief verspreid, en dat komt tot uiting in het aantal dubbelcijferige punten per wedstrijdspeler dit seizoen. Dit seizoen komen de senioren bij Johnson in de dubbele cijfersBrent PrijsEnJan Kort, gemiddeld 14,5 en 13,5 punten per wedstrijd. Price scoorde dit seizoen 13 of meer punten in drie van zijn vier wedstrijden, waarbij zijn seizoenshoogtepunt tegen D'Youville kwam toen hij 22 punten scoorde. Korte stond vlak achter hem met 13,5 punten per wedstrijd en is de enige kardinaal die dit seizoen in alle vier de wedstrijden in de dubbele cijfers blijft. Hij heeft ook de enige double-double van het seizoen voor de kardinaal, toen hij 14 punten scoorde en 10 rebounds pakte in de conferentie-opener tegen Notre Dame College.

De Cardinals staan ​​dit seizoen op een 1-3 stand, maar willen de zaken omdraaien nu ze in het heetst van de strijd op de Conference zijn beland. Zowel de Cardinals als de Battlers beginnen aan dit spel met identieke 0-1-records terwijl ze in de conferentie naar het midden van het peloton willen klimmen. Elk van hun volgende drie tegenstanders is op weg naar een vergelijkbare start als de Cardinals in conference play en Wheeling zal proberen hiervan te profiteren terwijl ze opklimmen naar een play-offplek. Nadat ze op nummer 10 zijn geëindigd in de jaarlijkse opiniepeiling voor het voorseizoen, willen de Cardinals bewijzen dat ze in staat zijn om met hun jonge team succes te boeken, terwijl ze de basis leggen voor succes voor de komende jaren.

De Match-up

De Cardinals en Battlers ontmoeten elkaar voor de 27e keer in de programmageschiedenis, waarbij Alderson Broaddus de reeks leidt met een record van 14-12. Vorig seizoen deelden de twee teams de reguliere seizoensreeksen, waarbij de thuisploeg elke wedstrijd won. De Cardinals zijn thuis 5-7 aller tijden tegen Alderson Broaddus en hebben een gemiddelde van 77,04 punten per wedstrijd in de serie. In hun laatste ontmoeting van het seizoen 2021-2022 zouden de Cardinals de overwinning van 85-82 behalen, wat hen de # 9-plaats in het MEC Championship-toernooi opleverde.

In dat spel, voormalig kardinaalJordanië Reidging van start met een grote wedstrijd waarin hij die avond 34 punten scoorde en 65% vanaf de vloer schoot. Voormalig kardinaalJarett HainesEnBrent Prijseindigde ook in dubbele cijfers met respectievelijk 18 en 17 punten.Andreas Taylorleidde het verdedigende duel met vier rebounds in de wedstrijd toen de Cardinals de grote overwinning behaalden.

De Details

De tip voor de doubleheader van dinsdag staat gepland om 19.30 uur in het Alma Grace McDonough Center. Je kunt de wedstrijd live bekijken door op te klikkenHIERof volg Live Stats door te klikkenHIER.