Salamanderkachels: alles wat u moet weten (bijgewerkt in 2021) (2024)

De klus buitenshuis klaren kan een verfrissende onderbreking zijn van de hele dag binnen werken. Maar naarmate de wintermaanden komen, kan de taak ronduit ongemakkelijk worden. Met hoe ongemakkelijk de temperatuur wordt, vormt het koude seizoen een groot probleem bij het halen van de projectdeadline en zelfs voor uw algehele gezondheid.

Gelukkig is er een gemakkelijke oplossing voor het moeilijke werk van sporten in de kou:salamander verwarmer.

Als u op zoek bent naar een draagbare buitenverwarmer om ter plaatse mee te nemen, helpt het om alles te weten wat er te weten valt over dit type verwarming. Lees dus snel verder en ontdek hoe een salamanderkachel werkt en hoe u de beste kiest voor de klus.

 • I. Wat is een Salamanderkachel?
 • II. Hoe een Salamanderkachel werkt
 • III. Soorten Salamanderkachels
  • A. Elektrische salamanderverwarmers
  • B. Propaanverwarmers met geforceerde lucht
  • C. Kerosineverwarmers met geforceerde lucht
 • IV. Gebruik van een Salamanderkachel
 • V. Waar u op moet letten bij het kopen van een Salamanderkachel
  • A. Warmteafgifte
  • B. Verwarmingsdekkingsgebied
  • C. Draagbaarheid
  • D. Veiligheidsvoorzieningen
 • VI. Salamanderverwarmer: voor- en nadelen
  • A. Pluspunten
  • B. Nadelen
 • VII. Veiligheidsoverwegingen
 • VIII. Waar koop je een Salamander-kachel?

Wat is een salamanderkachel?

Wat is een salamanderkachel eigenlijk? En waarom wordt het ‘salamander’ genoemd?

Een salamanderverwarmer, ook bekend als ‘salamanders’, ‘salamanderovens’ of ‘torpedoovens’, wordt vaak gebruikt op bouwplaatsen en in magazijnen, werkplaatsen en andere goed geventileerde ruimtes. Het is draagbaarconvectie ruimteverwarmerofgeforceerde luchtverwarmerdie op elektriciteit werkt en gebruik maakt van kerosine of propaan.

De interessante naam komt van een eveneens interessante oorsprong: salamanders in de folklore werden vaak afgebeeld omdat ze affiniteit hadden met vuur. Volgens legenden konden deze mythische beesten het vuur onder controle houden en erin leven, omdat ze vaak uit boomstammen tevoorschijn kwamen als ze in het vuur werden gegooid.

Als gevolg hiervan worden traditionele Spaanse en Portugese houtkachels een ‘salamandra’ genoemd. En het is onnodig om te zeggen dat de naam bleef hangen.

Salamanderkachels: alles wat u moet weten (bijgewerkt in 2021) (2)

Begin jaren veertig had W.L. Scheu ontwikkelde een high-performancekachel, of de moderne salamanderkachel, voor boeren die bij slecht weer werken. Vanaf dat moment werden de modellen salamanderkachels verder ontwikkeld en zijn er nu in verschillende uitvoeringen.

Hoe een Salamanderkachel werkt

Om warmte te produceren, gebruiken salamanderverwarmers een ventilator om de koude lucht door een verwarmingselement te duwen, zoals eenelektrische spoelof een vlam. Door dit proces produceren deze verwarmingstoestellen onmiddellijk wijdverbreide convectieverwarming.

Als u een kerosine- of propaanverwarmer met geforceerde lucht gebruikt, moet u eerst de tank vullen. Zodra u hem aanzet, zal het verwarmingselement ontsteken en zal de ventilator worden geactiveerd. Stel vervolgens de thermostaat in op de gewenste temperatuur en geniet van directe, krachtige warmte.

Hetzelfde geldt voorelektrische salamanderkachels, afgezien van het feit dat dit type salamanderkachel geen brandstoftank heeft om te vullen.

Bij sommige modellen met salamanderverwarmers kunt u de ventilatorsnelheid of de warmtebron handmatig regelen, terwijl andere er al mee zijn uitgerustgeautomatiseerde thermostaten. Maar één ding is zeker: salamanderverwarmers schieten hete lucht naar buiten, zorgen voor snelle hitte en verdienen zo de andere naam ‘torpedooven’.

Soorten Salamanderkachels

We hebben gezegd dat salamanderkachels in verschillende soorten verkrijgbaar zijn: propaan, kerosine en elektrisch. Maar hoe verschillen ze precies? En welk soort salamanderkachel werkt het beste voor een bepaalde werkplek?

Elektrische Salamanderkachels

Het mooie van elektrische salamanderverwarmers is dat de meeste elektrische spoelen gebruiken in plaats van open vuur om warmte te genereren. Omdat dezesalamanders werken voornamelijk op elektriciteitIn tegenstelling tot propaan- of kerosinekachels geven ze tijdens gebruik geen giftige dampen of geuren af. Bovendien zijn ze eenvoudiger te installeren: sluit ze gewoon aan en je krijgt in een mum van tijd krachtige warmte.

Met een elektrische salamanderkachel hoeft u niet de vervelende taak uit te voeren om de brandstoftank te vullen, aangezien deze normaal gesproken niet over een tank beschikt.

Het nadeel van het gebruik van elektrische salamanderkachels is dat ze duurder zijn in gebruik vanwege hun energieverbruik. Het is dus het beste om eenelektrische salamanderkachel die zeer energiezuinig is.

Propaanverwarmers met geforceerde lucht

Terwijl propaanverwarmers met geforceerde lucht propaan verbranden en schadelijke dampen uitstoten, zijn hoogwaardige modellen vrijwel geurloos. Maar het maakt niet uit welkegeforceerde luchtpropaanverwarmer die u kiest, kunt u deze het beste in de open lucht gebruiken om koolmonoxidevergiftiging te voorkomen.

Kerosineverwarmers met geforceerde lucht

Net als propaanverwarmers met geforceerde lucht produceren kerosinetorpedoverwarmers warmte met behulp van een open vlam. Maar wat deze salamanderkachel tot een van de meest populaire keuzes voor tijdelijke buitenverwarming maakt, is dat de warmte een relatief groter gebied bestrijkt. Het is belangrijk op te merken dat het nog steeds giftige dampen kan produceren en dat het in goed geventileerde ruimtes moet worden gebruikt.

Gebruik van een Salamanderkachel

Salamanderkachels bieden een effectieve tijdelijke verwarmingsoplossing, vooral in grote, open ruimtes. Meer specifiek worden salamanderkachels vaak toegepast bij:

 • Bouwplaatsen- Werkgevers moeten hun werknemers comfortabele werkomstandigheden bieden, en dat betekent comfortabele temperaturen op de werkplek. Met een salamanderkachel kunt u eenvoudig warmte genereren op bouwplaatsen buiten.
 • Outdoor evenementen- Salamanderverwarmers werken er goed inbuiten tentenen evenementen, vooral als het extreem koud wordt.
 • Magazijnen - Degenen die in goed geventileerde ruimtes werken, zoals magazijnen en werkplaatsen, kunnen profiteren van een salamanderkachel.
 • Garages- Als een garage over voldoende ventilatie beschikt, is een elektrische salamanderkachel de perfecte verwarmingsoplossing.
 • Kantoorruimtes- Niet alle kantoorgebouwen zijn voorzien van centrale verwarming. Hier komt een elektrische salamanderkachel goed van pas. Maar houd er rekening mee dat een binnenruimte voldoende geventileerd moet zijn voordat u ervoor kiest een salamanderkachel te gebruiken.
 • Droogtoepassingen- Het gebruik van een salamanderverwarmer kan waterschade door overstromingen of slecht weer helpen minimaliseren.
 • Thermische warmtebehandeling voor ongediertebestrijding- Een minder bekend gebruik van salamanderverwarmers is dat ze kunnen helpen bij het uitroeien van ongedierte of insecten.Thermische oppervlaktebehandelingsverwarmersproduceren warmte die de larven uitdroogt en voorkomt dat de eieren uitkomen.

Waar u op moet letten bij het kopen van een Salamander-kachel

Voordat je verder gaat enkoop een salamanderkachel, overweeg eerst deze dingen:

Warmteafgifte

Het eerste waar u op moet letten bij het kopen van een salamanderkachel is de warmteafgifte. Salamanderkachels produceren minimaal 30.000 BTU, precies de juiste hoeveelheid om een ​​grote werkplaats te verwarmen. Maar voor bouwplaatsen of andere grote buitenruimtes is asalamanderverwarmer die meer dan 100.000 BTU produceertis voldoende om voldoende warmte te leveren.

Salamanderverwarmers kunnen warmte produceren van 40 tot meer dan 100 graden Fahrenheit – net genoeg om een ​​comfortabele werkruimte te creëren. Afhankelijk van de grootte van het gebied kunnen ze de temperatuur met 20 graden Fahrenheit tot wel 40 graden Fahrenheit verhogen.

Verwarmingsdekkingsgebied

Een ander ding om te overwegen is de locatie die u moet verwarmen. Meestal produceren salamanderverwarmers warmte die 500 tot meer dan 3.000 vierkante meter kan bestrijken. En als u niet zeker weet of een salamanderkachel voldoende warmte kan produceren, geldt als algemene vuistregel: hoe hoger de BTU, hoe groter het verwarmingsdekkingsgebied.

Draagbaarheid

Het verplaatsen van de ene werkplek naar de andere kan behoorlijk lastig zijn als u een zwaar verwarmingsapparaat draagt. Terwijl sommige salamanderkachels daarvoor zijn ontworpenop de muur gemonteerdof aan het plafond gemonteerd, de meesteSalamanderkachels worden geleverd met wielen, zodat u ze gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Deze mobiele kachels zijn voorzien van ergonomische handgrepen, waardoor je ze gemakkelijk naar elke plek kunt duwen. Ze zijn ook voorzien van netsnoeren, zodat u ze op elk compatibel stopcontact op de werkplek kunt aansluiten.

Veiligheidsvoorzieningen

Omdat er verschillende veiligheidsrisico's zijn bij het gebruik van een salamanderkachel, zijn de veiligheidsvoorzieningen het belangrijkste waar u op moet letten bij de aanschaf ervan.

Een van de veiligheidsvoorzieningen die een salamanderkachel moet hebben, is een automatische veiligheidsuitschakeling, die de kachel automatisch uitschakelt als deze vlam of stroom verliest. Een andere handige veiligheidsfunctie is een thermische veiligheidsschakelaar voor de bovengrens, die een verwarming uitschakelt zodra deze een bepaalde temperatuurlimiet bereikt.

Ten slotte moet een salamanderkachel veiligheidsschermen hebben die zowel de luchtinlaat- als de uitlaatopeningen bedekken. Omdat salamanderkachels krachtige warmte genereren, beschermen deze veiligheidsschermen gebruikers tegen contact met hun gevaarlijke verwarmingselementen.

In slecht zichtbare werkruimtes moet een salamanderverwarmer worden geleverd met een behuizing die is geverfd met een goed zichtbare kleur. Zo kunnen medewerkers voorkomen dat ze te dicht bij de verwarming komen en brandwonden oplopen.TPI elektrische salamandersZe zijn uitgevoerd in veiligheidsgeel, waardoor ze een uitstekende verwarmingsoplossing zijn voor koude, slecht verlichte werkplekken.

Salamanderverwarmer: voor- en nadelen

Zoals met allesverwarmersSalamanderkachels hebben hun eigen voor- en nadelen.

Pluspunten

  • Oplossing voor buitenverwarming- We hebben het al eerder gezegd, en we zeggen het nog een keer: salamanderkachels werken uitstekend in grote buitenruimtes. Omdat ze krachtige warmte genereren, kunnen ze een grote ruimte bestrijken. Dit is erg handig als je tijdens de vriesmaanden buiten moet werken, zoals op bouwplaatsen en buitenwerkplaatsen. Geen enkel ander type kachel presteert zo goed als een salamanderkachel!
  • Snelle en efficiënte verwarming- U hoeft niet meer te wachten tot het gebied is opgewarmd. Zodra u een salamanderkachel aanzet, kunt u in een handomdraai genieten van warme lucht. Omdat hij gebruik maakt van een ventilator, blaast hij verwarmde lucht door de hele ruimte, waardoor de omgevingstemperatuur relatief snel stijgt.
  • Gemakkelijk transporteerbaar- Omdat de meeste salamanderkachels zijn ontworpen om mobiel te zijn, zijn ze uiterst handig om overal mee naartoe te nemen waar u de warmte nodig heeft. U hoeft hem alleen maar af te rijden en u kunt altijd en overal genieten van een warme werkplek.

 • Eenvoudige installatie en bediening- Dit geldt vooral voor elektrische salamanders. Zolang u over een betrouwbare stroombron beschikt, kunt u de salamanderverwarmer gewoon aansluiten en de omgevingstemperatuur voor u laten stijgen. Met deze kachel kunt u een comfortabel warme ruimte creëren en bovendien tijd besparen.
 • Makkelijk onderhoud - Salamanderkachels zijn voorzien van ongecompliceerde verwarmingselementen. Vergeleken met andere soorten verwarmingstoestellen zijn ze minder gevoelig voor defecten of storingen.
 • Keuze uit verschillende maten en modellen- Een stationaire verwarming nodig voor het magazijn? Of een kleine mobiele kachel om overal mee naartoe te nemen? Salamander kachels worden geleverd in eenbreed scala aan maten en uitvoeringen, zodat u eenvoudig de juiste voor de taak kunt kiezen.

Nadelen

 • Onbruikbaar tijdens stroomuitval- Salamanderkachels hebben elektriciteit nodig om te kunnen werken. Dus tijdens noodsituaties, als de stroom uitvalt, kun je deze niet gebruiken om een ​​ruimte te verwarmen, tenzij je natuurlijk een noodstroomgenerator hebt.
 • Goede ventilatie is vereist- Als u een salamanderkachel op propaan, diesel of kerosine heeft, moet u zich in een goed geventileerde ruimte bevinden om deze te kunnen gebruiken. Als u hem in een slecht geventileerde ruimte gebruikt, is de kans op koolmonoxidevergiftiging aanzienlijk groot. En hoewel u zich daar met een elektrische salamanderkachel geen zorgen over hoeft te maken, moet u hem toch in een grote open ruimte laten werken. Omdat salamanderverwarmers zijn gebouwd voor snelle, wijdverspreide verwarming, kan de warmte die ze produceren te snel te oncomfortabel worden.
 • Brand- en brandgevaar- Net als bij alle andere kachels moet u brandbare materialen uit de buurt van salamanderkachels houden. Maar bij draagbare maar krachtige salamanders moeten ook kinderen en huisdieren uit de buurt worden gehouden, aangezien deze kachels meestal op de grond worden geplaatst.

Veiligheidsoverwegingen

Over gevaren gesproken: we hebben een aantal handige tips verzameld om salamanderkachels met de grootst mogelijke veiligheid te gebruiken:

  • Volg de instructies van uw fabrikant. Dit is over het algemeen de veiligste manier om salamanders en alle andere verwarmingstoestellen te gebruiken. Salamander-kachels worden normaal gesproken geleverd met handleidingen, die niet alleen dienen als nuttige handleidingen voor het oplossen van problemen, maar ook voor de veiligheidsmaatregelen die u moet volgen.

 • Houd brandbare materialen op minimaal 100 meter afstand van de kachel. Enkele voorbeelden van deze brandbare voorwerpen zijn zeildoek, plastic bekleding, stof, hout en canvas.
 • Zorg voor voldoende ruimte rondom de heater. Omdat salamanderkachels zeer krachtig zijn, kunt u gewond raken of zich verbranden als u ermee in contact komt. Dit geldt ook voor kinderen en huisdieren: houd ze altijd uit de buurt van de verwarming.
 • Controleer of de verwarming goed functioneert. Nadat u het hebt ingeschakeld, controleert u of het normaal werkt. Als dit niet het geval is, schakelt u het apparaat uit of activeert u onmiddellijk de thermische uitschakelschakelaar.
 • Inspecteer de verwarming regelmatig. Of controleer uw propaan- of petroleumkachel op lekkage. Het kost niet veel tijd en je kunt er ongelukken mee voorkomen.
 • Vergeet voldoende ventilatie niet. Je wilt toch niet het risico lopen op koolmonoxidevergiftiging of zuurstofgebrek? En zelfs als je eenelektrische verwarmingdat geen schadelijke uitstoot veroorzaakt, de hitte die het produceert is zo krachtig dat je de ramen zou willen openen, wat frisse lucht zou willen halen of de verwarming naar buiten zou willen zetten.

Waar koop je een Salamander-kachel?

Als u heeft besloten een salamanderkachel te kopen, bent u hier aan het juiste adres. Ja, veel merken maken salamanderkachels, maar Engineer Warehouse biedt alleen de beste aan.

In onzeruime collectie kachelskunt u eenvoudig de beste elektrische salamanderkachels van TPI, draagbare luchtverwarmers en meer vinden. Deze salamanderverwarmers kunnen meer dan 100.000 BTU aan warmte produceren, wat neerkomt op een oppervlakte van maximaal 2.000 vierkante meter per minuut. Bovendien duurt het slechts minder dan 30 minuten om de temperatuur met 20 graden Fahrenheit te verhogen en ongeveer 94 minuten om de omgevingstemperatuur met maximaal 40 graden Fahrenheit te verhogen.

Het beste van alles is dat ze in verschillende modellen verkrijgbaar zijn:wand- of plafondgemonteerde salamanderkachels, draagbare elektrische salamanderkachels, enthermische oppervlaktebehandeling salamanderverwarmers. Bekijk ons ​​uitgebreide assortiment elektrische salamanderkachels enbestel nu!

Salamanderkachels: alles wat u moet weten (bijgewerkt in 2021) (12)

Auteur profiel

Dieet Salazaris onderzoeker en technisch schrijver van informatierijke artikelen voor verschillende industrieën, waaronder de AEC-industrie. Haar vrije tijd besteedt ze aan het leren over kleine bouwprojecten en nieuwe designtrends.

Salamanderkachels: alles wat u moet weten (bijgewerkt in 2021) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 5895

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.