Gap Goat is een favoriet bij fans als minister van Defensie voor damesbasketbal in Kansas State (2024)

Arne GroenTopeka Capital-Journal

Gap Goat is een favoriet bij fans als minister van Defensie voor damesbasketbal in Kansas State (1)

Gap Goat is een favoriet bij fans als minister van Defensie voor damesbasketbal in Kansas State (2)

Laat het bijschrift zien

MANHATTAN-Damesbasketbal van Kansas Statecoach Jeff Mittie was op zoek naar een gimmick, iets om zijn team te inspireren een goede verdediging te vieren.

Zoals het hele jaar het geval is geweest,Gabby Gregory en haar Wildcat-teamgenotentilde het naar een ander niveau en ontketende het fenomeen dat liefkozend bekend staat als Gap Goat.

"Toen ik ermee naar ze toe ging, vertelde ik ze over Major League Baseball, hoe ze helmen opzetten om een ​​homerun te vieren", zei Mittie. "Voetbal heeft de omzetketen die lang geleden begon.

"En ik dacht gewoon dat ze genoten hadden van enkele van de defensieve oefeningen die we deden, en dit zou een andere manier zijn om dat te vieren."

Dus bracht Mittie het onderwerp ter sprake bij kapiteins Ayoka Lee, Gregory en Serena Sundell, en een ster was geboren. Gap Goat, een wit knuffeldier met hoorns, gekleed in een paarse K-State-trui, is een lieveling geworden van Wildcat-fans.

Verwant:Damesbasketbal van Kansas State All-American Ayoka Lee staat buitenspel met een enkelblessure

Elke keer dat Wildcats drie opeenvolgende verdedigende stops in een wedstrijd krijgt, wordt Gappy, zoals hij liefkozend wordt genoemd, achter de bank in de lucht gehesen. Zeven gaten, en hij krijgt een set doelketens, één met een hanger nr. 7.

"Mittie vindt het geweldig", zegt Gregory, die het geitenidee bedacht als eerbetoon aan haar favoriete dier. "Coach Mittie houdt van Gap Goat.

"Het was erg leuk. Ik denk dat het is uitgegroeid tot iets waar iedereen van houdt. Hij is een favoriet bij de fans."

Gap Goat heeft inderdaad een aantal minireplica's voortgebracht, ook gekleed in het paars. In feite heeft Gregory een one-stop-shop gecreëerd voor iedereen die geïnteresseerd is in het verwerven van een eigen baby Gappy.

"Ik had al een Amazon-winkel, en toen besloot ik dat dit een goede gelegenheid voor mij was om alles neer te zetten wat iemand nodig heeft om zijn eigen baby Gap Goat te maken", zei ze. "Omdat mensen zich afvragen: 'Hoe kan ik er zelf een krijgen? Ik wil mijn eigen Gap Goat.'

Verwant:Het damesbasketbal van Kansas State loopt in de verlenging achter Ayoka Lee aan en verslaat West Virginia

Gap Goat is voor Gregory een mini-bijzaak geworden in het nieuwe tijdperk van mogelijkheden voor naam, imago en gelijkenis.

"Ik help mensen gewoon om alles op één plek te hebben en plaats dat dan voor iedereen op mijn sociale media en verdien een paar dollar", zei ze lachend.

Gregory is niet de enige die de geit viert op sociale media. Gappy heeft zijn eigen Instagram-account,spleetgoot 7.

"Eerlijk gezegd wist ik niet dat hij zo populair zou worden als toen we met het idee kwamen, maar ik denk dat de fans gewoon echt verliefd op hem zijn geworden", zei Gregory. "En nu is mijn favoriete bezigheid na de wedstrijd, het signeren van de truien van kleine mini-Gap Goats die mensen op de tribunes hebben.

"Het is gewoon heel gaaf, de manier waarop het is gegroeid."

Verwant:De winst van het damesbasketbal in Kansas is verdeeld in Sunflower Showdown met een belangrijke overwinning op Kansas State

Het doet geen pijn dat Gap Goat deel uitmaakte van Mittie's meest succesvolle team in zijn tien seizoenen bij K-State en ook het beste verdedigende team. Ondanks een recente inzinking, waaronder een ontmoedigend verlies van 82-76 tegen de staat Iowa tijdens de seniorenavond van woensdag, staan ​​de Wildcats op de veertiende plaats op nationaal niveau – ze piekten op nummer twee voordat een paar enkelblessures Lee dwongen een half dozijn wedstrijden te missen. – en ze hebben nog steeds een kans om als gastheer te dienen voor de eerste twee rondes van het NCAA-toernooi.

"Een deel daarvan was dat ik dacht dat dit een heel goed verdedigend team zou kunnen zijn", zei Mittie. ‘En ik denk dat je altijd op zoek bent naar een manier om die volgende stap te zetten en misschien een voorsprong te krijgen.

En in een lang seizoen zoek je ook naar een manier om met sommige dingen plezier te hebben."

K-State houdt geen officiële statistieken bij over het aantal keren dat Gap Goat zijn kettingen heeft gedragen, maar Mittie zei dat het succes van rateteams die zeven gaten in een spel krijgen ongeveer 90% bedraagt.

'Ik denk dat het ons ook helpt,' zei Gregory. "Als we daar zijn en we hebben twee stops en ze schreeuwen tegen ons: 'We moeten stoppen, we hebben een stop nodig voor een geit', dan horen we dat, en het motiveert ons echt om die derde stop te halen in een rij."

Verwant:De foutmarge voor damesbasketbal in Kansas State krimpt bij het nastreven van NCAA-thuiswedstrijden

Nadat Gregory Gappy op Amazon had gevonden, vond hij snel de weg naar de oefenrechtbank van K-State.

"Ik wist niets van Gap Goat, en het verscheen op een dag uit het niets tijdens de training", zei junior guard Jaelyn Glenn tijdens een persconferentie na de wedstrijd in november. "En het was ongeveer $ 100."

Gregory zei dat de kosten dichter bij de $ 65 lagen, in rekening gebracht aan K-State, terwijl de trui nog eens $ 20 kostte.

'Kun je een prijs plakken op een goede verdediging? Elke cent waard,' zei Lee met een glimlach. "Hij is een geit voor het volk."

Het betrekken van de fans is misschien wel het beste van het hele fenomeen, voegde Gregory eraan toe.

"Ik vind het geweldig om al die baby Gap Goats op de tribunes en zo te zien," zei ze. "Het feit dat mensen er eigenlijk genoeg van willen hebben om erop uit te gaan en er hun eigen geld aan uit te geven, is gewoon heel cool. En het is gewoon leuk."

Arne Green is gevestigd in Salina en verzorgt de sporten van de Kansas State University voor het Gannett-netwerk. Hij is te bereiken opagreen@gannett.comof op Twitter op @arnegreen.

Gap Goat is een favoriet bij fans als minister van Defensie voor damesbasketbal in Kansas State (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6151

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.