Flory Bidunga van Kokomo wordt uitgeroepen tot 2024 Indiana Mr. Basketball (2024)

Kokomo - het gebeurde laat inBidung FloraHet tweede jaar in Kokomo, een wedstrijd in februari in Richmond.De basketbalgemeenschap van Indiana High School was begonnen wat geruchten te horen over de nieuwe jongen in Kokomo, die schoten dunde en blokkeerde, misschien zelfs een hoogtepunt of twee.

Die nacht reed een Richmond -bewaker de basislijn en probeerde een dloater over de uitgestrekte armen van Bidunga te sluipen.Geen geluk.Bidunga snared de bal, schoot snel een outletpas af naar een teamgenoot en rende naar het andere einde van de rechtbank.Zonder de pas te breken, ving hij een lobpas en dompelde hij.

Op de bank wendde Kokomo -assistent -coach Jon Peckinpaugh zich tot zijn jongste zoon, John, de hoofdcoach."Door Golly," zei Jon Peckinpaugh."Hij is de volgende Bill Russell."

John Peckinpaugh glimlachte naar die herinnering in het kantoor van de coach in Kokomo.Zijn vader, op 66-jarige leeftijd, stierf drie weken geleden na een strijd van vijf jaar met alvleesklierkanker.Peckinpaugh Vader en zoon deelden veel vergelijkbare "kun je dat geloven?"Momenten tijdens de drie seizoenen van Bidunga in Kokomo nadat hij vanuit de Democratische Republiek Congo naar de Verenigde Staten kwam.

"Ik zal me dat de rest van mijn leven herinneren," zei Peckinpaugh."Maar gewoon om hem heen zijn en met hem kunnen werken, is speciaal geweest."

2024 Indiana Mr. Basketball stemmen

De 6-9 bidunga, die is getekend om voor te spelenKansas, voegde een prestigieuze onderscheiding toe aan zijn cv op dinsdagavond toen hij werd gekroond tot 2024 Indystar Mr. Basketball tijdens de High School Sports Awards Show in de Clowes Hall van Butler University.Bidunga werd op 198-stembiljetten benoemd om Runner-up Jack Benter van Brownstown Central te overtreffen, die 122 had. Mr. Basketball wordt gestemd door middelbare schoolcoaches en media over de hele staat en gaat naar de beste senior van de staat.

Bidunga is de derde Mr. Basketball -winnaar uit Kokomo en voegt zich bij Tom Schwartz (1945) en Jimmy Rayl (1959).

Hoewel Bidunga niet opgroeide om te dromen van het winnen van Mr. Basketball, werd hij zich bewust van de prijs aan het einde van zijn tweede seizoen, toen Westfield Point Guard Braden Smith werd geëerd.Bidunga werd een van de favorieten voor Mr. Basketball na een junior seizoen waardoor hij Kokomo naar de Finale Klasse 4A staat leidde.

Bidunga had gemiddeld 19,0 punten, 12,9 rebounds, 4,4 geblokkeerde schoten en 3,2 assists per wedstrijd als senior, die Kokomo leidde naar een 25-4 record en 4A sectionele titel voordat hij de uiteindelijke staatskampioen vissers in de regionale tegenkomt.Hij beëindigde zijn carrière met 1.609 punten, 1.132 rebounds en 402 geblokkeerde schoten en schiet 80,3% uit het veld.

"Het is veel voor mij," zei Bidunga over de kans om Mr. Basketball te winnen."Het is veel hard werken dat ik hier heb gedaan.Het is duidelijk nog niet voorbij, maar het is iets behoorlijk groots.Het liet zien wat ik en mijn teamgenoten konden doen en voor hen om me op te tillen naar waar ik nu ben om Mr. Basketball te winnen.Dat is groot. "

Afronding van de Mr. Basketball -stemming waren finalisten Keenan Garner of Fishers (15 stemmen), Ben Davis ’K.J.Windham (12), Brebeuf Jesuit's Evan Haywood (vijf) en Franklin's Micah Davis (drie).

Indiana All-Stars 2024:Hier is het basketbalrooster met 13 spelers om tegen Kentucky te worden geconfronteerd

Peckinpaugh, die wilCoach de Indiana All-StarsIn juni werd in 2021 na twee seizoenen in Kokomo aangenomen in Kokomo.Het was gedeeltelijk een stap om te coachen op dezelfde school waar zijn vrouw, Haley, werd aangenomen om het meisjesprogramma in 2020 te leiden. Het viel ook samen met de komst van Bidunga, die een weliswaar rauwe speler was.

"Ik wist dat hij de kans had om speciaal te zijn, gewoon met hoe coachbaar hij was," zei Peckinpaugh."Het was raar.Hij sprak natuurlijk niet geweldig Engels.Maar hij hoefde nog maar één keer te worden verteld en hij pakte dingen heel, heel snel op.Toen we eenmaal ongeveer halverwege het seizoen hadden gekregen en hij begon het aan te zetten, dachten we dat er waarschijnlijk een kans was dat deze jongen de beste speler in de staat kon zijn tegen de tijd dat hij een senior is.Hij vraagt nooit aan coaching.Hij wil gecoacht worden, wil worden geduwd. '

Bidunga -vooruitgang was duidelijk als tweedejaarsstudent.In de Richmond-wedstrijd die leidde tot de Bill Russell-vergelijking, eindigde Bidunga met 32 punten, 20 rebounds en 11 geblokkeerde schoten in een 14-punts overwinning.Het was de eerste van Bidunga's zes triple-doubles op de middelbare school.

"Het kwam gewoon van proberen te verbeteren," zei Bidunga over zijn progressie als speler.“Dit is duidelijk een geweldige staat voor basketbal.De stad komt graag naar basketbalwedstrijden.Het ding dat me hielp, was coach ‘peck’ met ons te hebben.We zijn hier hetzelfde jaar begonnen. "

Toen Flory Bidunga uitbrak voor Kokomo

Bidunga werd een bekende naam op de basketbalradar op de middelbare school tegen het einde van zijn tweede seizoen.Hij plaatste 30 punten, 14 rebounds en 10 geblokkeerde schoten in een 49-42 overwinning op Lafayette Jeff in het Sectional Championship, de eerste van de Wildkats in acht jaar.De volgende week sloot Kokomo Fort Wayne Snider in de regionale halve finale voordat hij die nacht schokgolven rond de staat stuurde met een 64-60 overwinning op Smith en Westfield in het regionale kampioenschap toen Bidunga eindigde met 21 punten, 12 rebounds en vier geblokkeerde schoten.

Kokomo verloor de volgende week in het semistaat, 42-40 van Chesterton.Maar Kokomo was officieel in een flory razernij.

"Het is een hongerige stadje van basketbal," zei Peckinpaugh.“We hadden een aantal jaren down jaren.Maar bovenop hem is erg goed in basketbal, heeft hij deze persoonlijkheid die mensen naar hem trekt.Oudere mensen, jongere kinderen, collega's.Mensen willen om hem heen zijn omdat hij zo opbeurend en vrolijk is.Hij heeft die glimlach die een kamer oplicht wanneer hij binnenkomt. Het is allemaal echt.Dus dat trekt mensen naar hem toe, naast het echt, echt goed zijn in basketbal en spelen in een team waar de hele stad achter zit. "

Die ijver trof een ander niveau in het juniorseizoen van Bidunga, toen Kokomo een run maakte naar de Klasse 4A State Championship -wedstrijd.Bidunga had gemiddeld 20,2 punten, 13,8 rebounds en 4,5 geblokkeerde schoten per wedstrijd om Kokomo naar een 24-5 record te leiden en voor de tweede keer tijdens het Multiclass-tijdperk in de staatsfinale.Voor een waanzinnige uitverkochte menigte in Gainbridge Fieldhouse verloor Kokomo 53-41 om Ben Davis ongeslagen te hebben.

"Natuurlijk hebben we verloren, maar Coach zei ons dat we ons hoofd moesten houden omdat we misschien niet meer in deze situatie kunnen zijn," zei Bidunga."Het was pijnlijk (om te verliezen) maar toch was het een goed geheugen omdat we het hebben gehaald."

Bidunga werd na zijn junior seizoen uitgeroepen tot de Gatorade -speler van het jaar voor Indiana en was dit jaar opnieuw.Hij werd de vijfde tweevoudige winnaar uit Indiana en voegde zich bij Greg Oden (2005, '06) van Lawrence North, Jason Gardner van North Central (1998, '99), Damon Bailey van Bedford North Lawrence (1989, '90) en Marion's Jay Edwards (1986, '87).

Kokomo kon echter geen andere run naar de finale van de staat dupliceren.Bidunga had 20 punten, zeven rebounds en vier geblokkeerde schoten, maar de Wildkats verloren 66-52 van topvissers in de regionale in New Castle.

Maar genoeg kiezers hadden genoeg van de dominantie van Bidunga gedurende een periode van drie jaar gezien om te geloven dat hij Mr. Basketball was.

"Ik denk dat zijn naam daar moet zijn met mensen als Greg Oden, George McGinnis en al die jongens die het in het verleden hebben gewonnen en speciale dingen hebben gedaan," zei Peckinpaugh."Het werk dat hij de afgelopen drie jaar heeft gesteld en wat hij voor dit programma heeft gedaan, denk ik zeker dat hij het verdient - op en naast het veld.Het is wie je wilt dat Indiana wordt vertegenwoordigd. "

Bel Star-verslaggever Kyle Neddenange op (317) 444-6649.

Flory Bidunga van Kokomo wordt uitgeroepen tot 2024 Indiana Mr. Basketball (2024)

FAQs

Who is the Kokomo high school basketball player? ›

Flory Bidunga is a Congolese basketball player who attends Kokomo High School.

Who is the coach of the Kokomo Boys basketball? ›

John Peckinpaugh

Where did Jaylen hands go to high school? ›

Hands began his high school career playing with Mater Dei Catholic High School in Chula Vista, California where he was named an All-County player, San Diego Metro League Player of the Year, and won the 2014 CIF championship.

What high school does Jada Williams play for? ›

Breya Cunningham and Jada Williams bring a strong foundation to Arizona women's basketball from their time at La Jolla Country Day School.

What high school did Jaylen Clark go to? ›

Jaylen Clark is pictured when he was a player at Etiwanda High School in 2020.

Did Wayman Tisdale play basketball? ›

Tisdale then played for 12 years in the NBA, first with the Indiana Pacers, then with Sacramento, before finishing his career with the Phoenix Suns. He averaged 15.3 points per game for his career, with an average of over 20 for five years, with a career best of 21.5 in 1989-90.

Where did Malik Williams go to high school? ›

High school career

Nelson Snider High School in Fort Wayne, Indiana. As a senior, he averaged 21.5 points, 12.5 rebounds and four blocks per game, leading his team to its first Summit Athletic Conference title since 2009. Williams was one of four finalists for the Indiana Mr. Basketball award.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated:

Views: 6136

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.