Hele Geroosterde Kool "Kalkoen" {RECIPE + VIDEO} (2024)

Table of Contents
Ingrediënten Instructies

11.9.2019 / DoorJenne/1 reactie

Ga naar ReceptRecept afdrukken

Hele Geroosterde Kool "Kalkoen" {RECIPE + VIDEO} (1)

De laatste tijd heb ik niet veel geëxperimenteerd in de keuken. Ik heb het zo druk gehad met Baby J en met mijn werk, dat ik al mijn recepten heb gemaakt voor praktische, alledaagse receptenmaaltijd voorbereiding. Dat is mooi, maar ik miste echt het avontuur van het uitproberen en perfectioneren van nieuwe gerechten. Toen mijn zwager mij stuurdedit receptvoor een hele geroosterde kool “kalkoen” was ik geïntrigeerd en klaar voor een culinair avontuur. Hij had vragen over hoe je het originele recept (waarin zuivelboter voor nodig was) veganistisch kon maken, en ik had vragen of het zelfs zou werken. Laten we eerlijk zijn: een kool en een kalkoen zijn twee heel verschillende dingen. En het originele recept vereiste alleen zout en peper om de buitenste bladeren op smaak te brengen. Betekende dit dat het midden ongekruid zou zijn?

Dus ik probeerde het originele recept uit en maakte het vervolgens mijn eigen!

Hele Geroosterde Kool "Kalkoen" {RECIPE + VIDEO} (2)

Zoals je in de video zult zien, suggereerde het originele recept dat de hele geroosterde kool in zijn geheel gedurende 5-5 1/2 uur gekookt zou worden. Alleen de buitenste bladeren zouden gekruid zijn, en je zou het elk uur moeten bedruipen met de boterachtige druppels, net als een echt kalkoenlijk (ja, ik noemde het gewoon zo, want dat is het). Ik deed dat allemaal, en het eindresultaat was een geroosterde kool met zeer knapperige en zoute buitenste bladeren en een zeer taai “vlees”. Niet mals en sappig zoals een kool zou kunnen zijn. En het verdient het niet om het middelpunt van een Thanksgiving-tafel te zijn.

Maar het is nog steeds een leuk concept, en ik wist dat een hele geroosterde kool als kalkoen potentie had.

Hele Geroosterde Kool "Kalkoen" {RECIPE + VIDEO} (3)

Hele Geroosterde Kool "Kalkoen" {RECIPE + VIDEO} (4)

Om deze koolkalkoen sappig en smakelijk te maken, besloot ik het ding doormidden te snijden. Geen hele geroosterde kool meer. Op die manier kon het sneller koken, meer smaak van de eenvoudige smaakmakers overnemen en mals en sappig tot in de kern worden. Ik besloot de kruiden heel simpel te houden; alleen zout, peper en veganistische boter. Ik denk dat overmatig kruiden het idee zou wegnemen dat deze kool op kalkoen zou moeten lijken. Bovendien heeft kool van zichzelf zoveel lekkere smaak. Dat wilde ik gewoon naar voren brengen. Ik besloot het te serveren met geroosterde seizoensgroenten. De meer kleurrijke groenten die rond de geroosterde kool zijn gerangschikt, maken het feestelijker en voedzamer. Als ik besluit dit voor Thanksgiving of Kerstmis te maken, zal ik het er zeker bij serverenaardappelpuree en champignonjusook. Dat plus Amoordende vullingEnzoete aardappel taartals dessert, en je hebt een winnende vakantiemaaltijd.

Laat me weten wat je vindt van dit hele idee van geroosterde koolkalkoen! Zou je het als veganistisch hoofdgerecht voor de feestdagen serveren? Trouwens, als je het nog niet gehoord hebt, heb ik dit jaar de veganistische vakantiemaaltijd voor Whole Foods Market ontworpen. Jij kanbestel deze ongelooflijke maaltijdom op te halen bij uw plaatselijke Whole Foods in de VS en Canada. Een prima optie als je dit jaar geen zin hebt om te koken 😉

Jenna

Dit kan van tevoren worden gedaan. Rooster tot voltooiing, maar sla de allerlaatste stap over (roosteren op 400° zodat de buitenste bladeren knapperig worden) totdat u klaar bent om het te serveren. Het originele recept komt uitDomino-tijdschrift.

Nog geen beoordelingen

Recept afdrukken

Voorbereidingstijd15minuten minuten

Kooktijd3uur uur

Totale tijd3uur uur 15minuten minuten

CursusHoofdgerecht

Porties4 -6

Ingrediënten

 • 3 pond groene kool
 • 3 eetlepel veganistische boter
 • 1 theelepel zeezout of koosjer zout
 • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper

Geroosterde Groenten

 • 2 Yukon-aardappelen in blokjes
 • 1-2 middelgrote zoete aardappelen in blokjes
 • 2 kleine delicateta-pompoenen gevierendeeld
 • 2 grote wortelen gehakt
 • 2 kruidnagel knoflook gehakt
 • 2 eetlepel extra vergine olijfolie
 • 1 theelepel zout
 • 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
 • 2 eetlepel verse dille gehakt
 • 1 takje verse rozemarijn gehakt
 • eventuele andere kruiden die je lekker vindt

Instructies

 • Verwarm de oven voor op 400° en plaats het onderste rek op de onderste sport.

 • Snijd de kool door de onderkant doormidden.

 • Gebruik een vork om in een kleine kom 2 eetlepels veganistische boter met zout en peper fijn te prakken.

 • Trek voorzichtig het buitenste blad van de kool naar achteren en wrijf met je handen de boterpuree over de kool. Pas op dat u het blad niet scheurt. Druk het blad terug over de kool en bedek de buitenkant ervan. Smeer de gesneden kant ook in met boter. Doe dit met beide helften.

 • Plaats de kool met de snijkant naar beneden in een ovenschaal of een grote braadpan. Rooster gedurende 35 minuten.

 • Haal het uit de oven en voeg de resterende 1 eetlepel veganistische boter toe aan de bovenkant van de kool, laat het smelten en naar de bodem van de ovenschaal druppelen.

 • Zet de ovenhitte terug naar 250° en bak nog eens 2-2 1/2 uur. Je weet dat het klaar is als een mes met weinig weerstand in de kool glijdt en de buitenste bladeren goudbruin zijn.

 • Zet de oven terug op 400°C en rooster gedurende 20 minuten om de buitenste bladeren te verbranden. Ze moeten knapperig worden en donkerbruin worden.

 • Omring de gekookte koolhelften met geroosterde groenten (instructies hieronder) en serveer.

Geroosterde groenten

 • Meng de gesneden groenten met olijfolie, zout, peper en kruiden.

 • Verdeel gelijkmatig over een ovenschaal en rooster samen met de kool (als je oven groot genoeg is voor beide) gedurende 35 minuten. Als het niet groot genoeg is om er allebei in te passen, doe dit dan nadat de kool klaar is.

Dit recept geprobeerd?Laat het ons wetenhoe het was!

Hele Geroosterde Kool "Kalkoen" {RECIPE + VIDEO} (5)

Hele Geroosterde Kool "Kalkoen" {RECIPE + VIDEO} (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 6145

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.