Retail-Manager CV Voorbeelden & Schrijftips 2023 (Gratis Gids) (2023)

Retailmanagement vereist meer dan het vermogen om te verkopen, maar dat talent zal je goed van pas komen als je op zoek bent naar een nieuwe functie. Of je nu wilt opklimmen vanuit de baan van een verkoopmedewerker of je jarenlange ervaring wilt inzetten bij een grotere winkel, de eerste stap is om je verkooptalent te gebruiken om rekruteringsmanagers te overtuigen om een ​​gokje op jou te wagen!

Wat doet een retailmanager?

Retailmanagers zijn verantwoordelijk voor het toezicht op alle functies en procedures in een winkel. Ze rekruteren, trainen en begeleiden winkelmedewerkers en werken aan het verbeteren van de algehele prestaties van een winkel. Retailmanagers zijn bedreven in het beheren van budgetten en voorraden terwijl ze toezicht houden op de dagelijkse taken. Ze behandelen ook vragen, zorgen en klachten van klanten.

Uitstekende klantenservice en betere financiële prestaties zijn de twee grootste zorgen van een retailmanager. Als retailmanager moet u goed leiderschap hebben encommunicatie vaardigheden, die helpen bij het leiden van teams van mensen. Een ideale kandidaat heeft minimaal een middelbare schooldiploma of een gelijkwaardig diploma. Als retailmanager heb je de kans om je talent te richten op producten die je leuk vindt en waar je kennis van hebt. U kunt uw sites op alles instellen, van kleding tot hardware en alles daartussenin. Dat betekent dat je kunt onderzoeken welke delen van de economie groeien en een groeiproduct kiezen of een product dat stabiel blijft.

Nieuwsbrief Elevator Pitch

Eens in de 2 weken, onze expertsverzamel de beste carrière- en cv-tips die je in 15 minuten of minder kunt lezen. Rechtstreeks naar je inbox!

Door je aan te melden ga je akkoord met onzeServicevoorwaardenEnPrivacybeleid.

Houd je inbox in de gaten!

Onze nieuwsbrief is onderweg. De beste cv- en jobtips van onze loopbaanexperts ontvang je nu elke 2 weken in je inbox!

Afhankelijk van de grootte van het bedrijf, kunt u worden opgeroepen om alle of een deel van de volgende taken uit te voeren:

 • Merchandising of het plaatsen van producten
 • Kies wat je wilt kopen en sla het op in je winkel
 • Beslissen hoe artikelen te prijzen
 • Opleiden van nieuwe verkoopmedewerkers
 • Marketing van de winkel en zijn producten
 • Aannemen en aansturen van personeel
 • Klantenservice
 • Budgettering voor de afdeling.

Statistisch inzicht

VolgensStatistieken, zei meer dan 50 procent van de internetgebruikers dat ze deze items het liefst in een winkel kopen:

 • Haarverzorgingsproducten (73%)
 • Huidverzorgingsproducten (65%)
 • Make-up, cosmetica, geuren (61%)
 • Kleding (53%)

Innovaties in de detailhandel hebben lokale winkels aantrekkelijker en winstgevender gemaakt, dus het kan zijn dat u nauw samenwerkt met een gemeenschap en uw producten afstemt op lokale behoeften. Uw kennis van technologie, veiligheidsprocedures en de demografie van de gemeenschap zullen allemaal factoren zijn voor uw succes.

(Video) Write an Incredible Resume: 5 Golden Rules!

De eerste stap in uw zoektocht naar een baan is het maken van het best mogelijke cv. Bekijk onzecv-sjablonen, online cv-bouwer en deze gids, waarin u leert hoe u:

 • Zet uw professionele persoonlijkheid op de voorgrond
 • Haal het meeste uit uw jarenlange ervaring
 • Volg onze richtlijnen voor een geweldig ontwerp
 • Kies je meest indrukwekkende vaardigheden om uit te lichten.

Laten we eens kijken naar de markt voor retailmanagers voordat we ingaan op de secties van je cv.

Het schrijven van een cv van een retailmanager kan moeilijk zijn. Bekijk voor meer ideeën en inspiratie onze gerelateerde CV-voorbeelden voor de detailhandel.

 • Hervattingsvoorbeeld van Starbucks
 • Voorbeeld cv caissière detailhandel
 • Voorbeeld CV winkelmanager
 • Ikea CV voorbeeld
 • Voorbeeld CV Mercadona
 • CV voorbeeld kunstgalerie
 • Voorbeeld cv manager veilinghuis
 • Antiquair CV voorbeeld
 • CV caissière voorbeeld
 • Voorbeeld cv manager coffeeshop
 • Voorbeeld cv winkelbediende

Klantervaring kan de sleutel zijn tot toekomstige groei van de detailhandel

Klanten hebben een reden nodig om de reis naar een fysieke winkel te maken, en retailmanagers zullen moeten begrijpen hoe ze dat kunnen bereiken.

Je weet dat winkels en winkelcentra niet meer de trekpleisters zijn die ze ooit waren. Het gemak van online shoppen en gratis bezorging heeft zijn sporen verdiend (en de pandemie heeft zeker niet geholpen). Maar er zijn lichtpuntjes.

Vóór de vertraging van de economie begonnen veel e-commercesites fysieke winkels te openen. Anno 2019 commercieel vastgoedbedrijfJLL voorspelddat deze digitaal gebaseerde bedrijven tegen 2024 850 winkels zouden openen. Die trend is misschien in de wacht gezet, maar veel retailanalisten voorspellen dat de trend weer zal aantrekken.

Als retailmanager vindt u misschien dat uw prioriteiten enigszins verschoven zijn. De klant staat nog steeds op de eerste plaats, maar wat de klant wil is veranderd. Hier zijn enkele prognoses voor wat u zult veranderen met beheren:

 • Omnichannel winkelen. Sommige klanten willen online kopen en in de winkel ophalen. Anderen willen gepersonaliseerde suggesties of uw inventaris zien voordat ze de winkel binnengaan voor definitieve selecties.
 • De winkel als bestemming. Waarom moeten klanten naar uw winkel komen? Je moet er meer van maken dan een plek om een ​​nieuw overhemd op te halen.
 • Klantbeleving die verder gaat dan winkelen. Veel shoppers willen het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van een gemeenschap die uw merk allemaal als onderdeel van hun identiteit zien.
 • Hoge verwachtingen. Consumenten hebben veel onderzoek binnen handbereik. Ze willen hoge kwaliteit, snel, tegen goede prijzen. Velen houden ook rekening met de kwesties waar ze om geven en willen een bedrijf betuttelen dat overeenkomt met hun overtuigingen. Social media branding speelt hier een grote rol.
 • Gecureerde selecties. Meer is niet altijd beter. Consumenten willen weten dat ze in uw winkel items vinden die ze leuk vinden.

Statistisch inzicht

Verkoopmedewerkers zijn nog steeds een grote aantrekkingskracht! Aonderzoek door Raydiant, een softwarebedrijf voor retailbeheer, ontdekte dat de behulpzaamheid van het personeel de op twee na belangrijkste invloed van winkelervaringen was.

Door de veranderende verwachtingen en eisen binnen de retailwereld, moet je ervoor zorgen dat je op de hoogte bent van het laatste nieuws als je ervoor wilt zorgen dat je zoektocht naar een baan een succes wordt. Natuurlijk heb je ook een goed cv van een winkelmanager nodig.

Nu is het tijd om te kijken hoe je daar kunt komen. We beginnen met je profiel.

Voorbeeld CV profiel: laat werkgevers zien wat ze in petto hebben als ze jou aannemen

Persoonlijkheid speelt een grote rol in je werk als retailmanager. Je hebt enthousiasme, vertrouwen en het vermogen nodig om met verschillende verkoopmedewerkers, andere managers en klanten samen te werken. In je profiel, ook wel eensamenvatting hervatten, je moet je grootste prestaties laten zien, maar je moet recruiters ook de kans geven om je te leren kennen.

Het grootste deel van je cv bestaat uit redelijk opgemaakte secties vol met opsommingstekens, maar je profiel geeft je wat meer vrijheid om creatief te worden. Dit is niet de plek om uw jarenlange ervaring in detail te beschrijven. Kies in plaats daarvan een of twee hoogtepunten uit je carrière en beschrijf ze. Gebruik gegevens of details om uw bewering te onderbouwen.

Doen

(Video) How to Write The BEST Resume in 2023 - NEW Template and Examples INCLUDED

Verkoopdoelstellingen overtroffen en winst met 15% verhoogd op kwartaalbasis door de voorraad te vernieuwen.

Niet doen

Met succes verkoopdoelstellingen behaald en inventaris gekocht voor de damesafdeling.

Je hebt 3-5 zinnen om rekruteringsmanagers ervan te overtuigen dat je geschikt bent voor hun winkel, dus zorg ervoor dat je bijvoeglijke naamwoorden gebruikt die vertellen wie je bent. Ben je no-nonsense? Een sympathieke luisteraar? Een probleemoplosser? Een fashionista? Nauwgezet? Vraag vrienden en collega's welke drie woorden zij zouden gebruiken om u te omschrijven en overweeg ze in uw profiel te gebruiken.

Neem een ​​of twee zinnen voor elk carrièresucces en voeg er vervolgens een toe om over uw retailfilosofie te praten. Onthoud dat winkelbeheer meer is dan alleen het kopen, weergeven en maken van schema's voor winkelmedewerkers.

Er is nog een plek waar je wat persoonlijkheid kunt injecteren: je sollicitatiebrief. Resume.io kan daar ook helpen. Zie onzelay-outsjablonen voor sollicitatiebrieven in de detailhandelen voorbeelden om u te helpen.

Voorbij het sollicitantenvolgsysteem komen

Volgsystemen voor aanvragers (ATS)sta human resources-afdelingen toe om uw informatie eenvoudig in hun elektronische systemen in te voeren. Vervolgens kunnen ze uw gegevens scannen om te zien of u past bij de functie waarop u hebt gesolliciteerd of bij andere beschikbare functies.

Het sleutelwoord hier is scannen. Je cv wordt pas door iemand gezien als je hoog genoeg scoort in de ATS-initiële scan. De ATS houdt rekening met trefwoorden, woordgroepen en andere informatie die aan de taak is gekoppeld. Vervolgens geeft het prioriteit aan cv's met de hoogste rang. Je eerste taak is om hoog te scoren.

Hoe doe je dat?

Je analyseert de vacature zorgvuldig op de vermelde vaardigheden en eigenschappen. Vervolgens analyseer je zorgvuldig je cv om te zien hoe goed het matcht. Ruil ten slotte elke vaardigheid of eigenschap die je hebt en die nog niet in je cv staat, in voor een die je potentiële werkgever niet heeft genoemd.

Hier is echter een advies: probeer uw cv niet vol te proppen met zoekwoorden en zinsdelen. Zelfs als je voorbij de ATS komt, zijn recruiters zich terdege bewust van dat trucje. Probeer die belangrijke woorden en zinnen zo natuurlijk mogelijk te plaatsen.

Deskundige tip

Veel bedrijven vermelden de ATS die ze gebruiken op hun website. Een beetje extra onderzoek kan u helpen specifieke tips voor die specifieke software te leren.

Als je nichemarktexpertise hebt, maak dat dan duidelijk in je profiel. Recruiters zullen proberen te beslissen of je geschikt bent voor de vaardigheden die ze zoeken, maar ook of je stijl past binnen het bedrijf. Dat betekent dat je een kleine ritssluiting in dit gedeelte moet plaatsen.

Gebruik het onderstaande cv-voorbeeld van een retailmanager om uw profielsectie te begeleiden.

(Video) How To Write An INCREDIBLE Resume: 2023 TEMPLATE INCLUDED!

Voorbeeld

Ervaren en resultaatgerichte Retail Manager met drie jaar leidinggevende ervaring in retailomgevingen. Gemotiveerde professional met sterke punten in het begeleiden van medewerkers en het bevorderen van een optimale klantenservice. Bedreven in werknemersrelaties, inventarisorganisatie en visuele merchandising. Voorbereid, georganiseerd en getraind in productkennis en winkelvoorschriften. Toegewijd aan het creëren van een omgeving die bevorderlijk is voor het behalen van hogere verkopen en klanttevredenheid.

Gekopieerd!

Arbeidsverleden retailmanager CV-voorbeeld: een pad vol prestatie

Je denkt misschien dat je bij het gemakkelijke deel van je cv bent gekomen. Het enige dat u hier hoeft te doen, is een lijst met opsommingstekens schrijven van de verantwoordelijkheden die u bij elke baan hebt gehad, toch? Fout! Voor een perfect cv moet je een verhaal van succes en professionele groei maken.

Dus waar begin je? Zorg er eerst voor dat u de datums van al uw vorige banen kent en organiseer ze in omgekeerde chronologische volgorde, want dat is de manier waarop u ze in uw lijst opneemt.sectie werkervaring. Denk vervolgens na over de vaardigheden die u in elke functie hebt aangescherpt en gegevens of details die u kunt gebruiken om die vaardigheden te illustreren. Gebruik sterke actiewerkwoorden om te illustreren dat je een doorzetter bent. Elk item moet bijdragen aan het argument dat u aan rekruteringsmanagers maakt dat u een geweldige retailmanager bent!

Dit is een goed moment om te vermelden dat een cv een steeds veranderend document is: dat zou je ook moeten zijnaanpassen aan elke positiewaarvoor u solliciteert. Om dat te doen, onderzoekt u zorgvuldig de functiebeschrijving en koppelt u uw opsommingstekens aan de vaardigheden en kenmerken die uw potentiële werkgever op de lijst heeft staan. Als je verantwoordelijk bent geweest voor merchandising en de vacature noemt dat een vereiste, zorg er dan voor dat je merchandising in je cv opneemt, misschien zelfs meer dan eens.

Aangezien u op zoek bent naar een functie als retailmanager, moet u ervoor zorgen dat u duidelijk uw leidinggevende werkervaring opsomt, ook al was deze niet in de detailhandel. Elke baan met overdraagbare vaardigheden draagt ​​bij aan uw aantrekkelijkheid als kandidaat.

Gebruik de onderstaande voorbeeldtekst voor een professioneel cv om u te begeleiden bij het schrijven van uw arbeidsverleden.

Voorbeeld

 • Beheerde een succesvolle winkelomgeving en een personeelsbestand van 40+ medewerkers terwijl het personeelsbehoud met 20% werd verhoogd.
 • Opzetten en uitvoeren van halfjaarlijkse functioneringsgesprekken.
 • Bijgehouden georganiseerde statistische en financiële administratie.
 • Zorgdragen voor naleving van alle gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.
 • Drie jaar op rij betere financiële prestaties behaald.
 • In samenwerking met de salesmanager verkoopdoelstellingen promoten bij het personeel.

Gekopieerd!

Onderwijs voorbeeld: op de vloer training

Veel retailmanagers leren tijdens het werk met een middelbare schooldiploma, maar hebben minimaal twee jaar ervaring als verkoopmedewerker of andere retailfunctie nodig. Andere werkgevers verwachten van hun managers dat ze een bachelordiploma in bedrijfskunde, merchandising of een ander gerelateerd vakgebied hebben.

In ieder geval jouwsectie onderwijsvolgt een standaard cv-formaat. Vermeld eenvoudig uw school, de locatie, de jaren dat u aanwezig was en het diploma dat u behaalde. Als u formele on-the-job training of onderscheidingen voor uw werk hebt ontvangen, kunt u deze hier ook vermelden.

Voorbeeld

2001-2005 Villanova High School, High School Diploma Villanova, PA

Gekopieerd!

Voorbeeld van de sectie Vaardigheden: benadruk de talenten van uw verkoopmanager op hoog niveau

Wat heeft het voor zin om ruimte te maken voor het herhalen van vaardigheden die je in je werkgeschiedenis hebt genoemd? Net zoals u uw beste koopwaar op ooghoogte wilt plaatsen zodat deze gemakkelijk te vinden is, wilt u de attributen die u aan recruiters verkopen, daar plaatsen waar ze ze gemakkelijk kunnen vinden. Dat is het doel van je vaardighedensectie.

Dit is weer een perfect gedeelte om te personaliseren voor elke vacature. Maak eerst een "Hoofdlijst" van al uw verhandelbare vaardigheden zoalsleiderschapskwaliteiten. Je kunt het opsplitsen in zachte vaardigheden, of vaardigheden op het gebied van mensen en organisaties, die je helpen een geweldige manager te zijn, en harde vaardigheden, of de aangeleerde vaardigheden die je nodig hebt om je werk te doen.

Hier zijn een paarzachte vaardighedenom u op weg te helpen:

 • Probleemoplossing
 • Luisteren
 • Tijdsbeheer
 • Teamwerk
 • Samenwerking.

Hier zijn een paarmoeilijke vaardigheden:

 • Budgettering
 • Het roosteren
 • Merchandising
 • Detailhandel
 • Personeelsmanagement.

Kies voor elke baan uw top 5-10 vaardigheden uit deze lijst. Probeer aan de vereisten van elke functie te voldoen zonder te overdrijven. Deze inspanning zal je helpen voorbij de ATS te komen, maar zal ook aan rekruteringsmanagers laten zien dat je de functiebeschrijving hebt gelezen en echt in hun winkel wilt werken.

Hier is een voorbeeld van een sectie met basisvaardigheden voor een cv van een retailmanager.

Voorbeeld

 • Uitstekende communicatievaardigheden
 • Leiderschapskwaliteiten
 • Projectmanagement vaardigheden
 • Beheer van medewerkers
 • Commercieel bewustzijn

Gekopieerd!

Hoe u een indeling en sjabloon voor uw cv kiest

Klanten houden niet van een rommelige winkel met rekken en planken vol koopwaar. Evenzo houden recruiters niet van rommelige cv's boordevol type. Uw doel in de opmaak en het ontwerp van uw cv is eenvoudig: houd het schoon en leesbaar!

Laat marges een standaardbreedte en creëer interne witruimte door de lijnlengtes van uw opsommingstekens te variëren. Houd het bij duidelijke koppen die recruiters zullen herkennen. Aangezien je een marketinggerichte carrière hebt en design een vakvaardigheid is, moet je Resume.io's eens bekijkenCreatieve categorievan lay-outsjablonen. Als een van deze niet helemaal is wat u zoekt, bekijk dan onzeProfessioneel,Modern, ofEenvoudigontwerpen. Ze kunnen allemaal worden aangepast om je eigen persoonlijke touch toe te voegen, maar vermijd mooie lettertypen die moeilijk te lezen zijn of te veel kleur die afbreuk kunnen doen aan een professionele uitstraling.

Het gebruik van een speciale tool voor het maken van cv's zal het giswerk bij het formatteren wegnemen en we raden u ten zeerste aan dit te doen. Na al je harde werk wil je geen kans missen omdat je kolommen niet goed uitgelijnd waren.

Deskundige tip

Maak een professionele e-mail als je er nog geen hebt.[emailprotected]is altijd goed.

Waar het bij het maken van een professioneel cv op neerkomt, is dat de rekruteringsmanager "Ja" antwoordt op de vraag: "Wil ik deze persoon inhuren om mijn retailteam te leiden?"

Een laatste opmerking: druk niet op de verzendknop bij een sollicitatie als u uw cv en uw sollicitatiebrief niet door een vertrouwde vriend of collega heeft laten proeflezen! Een perfect cv wint het in 99 procent van de gevallen van een met fouten doorzeefd.

Belangrijkste leerpunten

 • Laat uw professionele stijl schitteren in uw profiel
 • Bouw een ladder van succes op in uw arbeidsverleden
 • Pas je cv aan elke keer dat je solliciteert naar een andere baan
 • Krijg een voorsprong op de ATS door woorden en zinsdelen in uw cv op te nemen die in uw gerichte vacatures voorkomen
 • Gebruik CV.io, dehulpmiddel voor het maken van cv's, en door recruiters getestgratis cv-sjablonenom een ​​indrukwekkend, vakkundig ontworpen en in de praktijk getest cv te maken.
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated: 28/07/2023

Views: 5259

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.