German Shepherd Lab Mix: foto's, gids, info, verzorging en meer! – Hondenster (2024)

Klik hieronder om verder te gaan

  • Kenmerken
  • Temperament
  • Intelligentie
  • Oefening
  • Gezondheid
  • Opleiding
  • Poetsen
  • Leuke weetjes

Enkele van de meest erkende hondenrassen in Noord-Amerika zijn dat welLabrador retrieversEnDuitse herders. Volgens de AKC is het Lab zelfs het meest populaire ras en is de Duitse herder een goede tweede. Het lijkt dus alleen maar natuurlijk om deze honden te combineren om ons een van de beste hybriden ooit te geven. Dit brengt ons bij de German Shepherd Lab Mix, ook wel bekend als de Duitse Sheprador en de Labrashepherd.

Rasoverzicht

Hoogte:

20-27 inch

Gewicht:

60-95 pond

Levensduur:

10–12 jaar

Kleuren:

Crème, bruin, wit, grijs, zwart, rood

Geschikt voor:

Actieve gezinnen, huis met tuin

Temperament:

Aanhankelijk, beschermend, loyaal, intelligent, energiek

Deze honden nemen doorgaans het uiterlijk van beide ouders over. Ze hebben dubbele vachten die grof en recht zijn en meestal driehoekige, slappe oren hebben. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren bruin, zwart, grijs, crème, wit en roodbruin, die effen kunnen zijn of een combinatie van kleuren.

Energie

+

Honden met een hoog energieniveau hebben veel mentale en fysieke stimulatie nodig om gelukkig en gezond te blijven, terwijl honden met een laag energieverbruik minimale fysieke activiteit nodig hebben. Bij het kiezen van een hond is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zijn energieniveau overeenkomt met uw levensstijl, en omgekeerd.

Trainbaarheid

+

Gemakkelijk te trainen honden zijn beter in het snel leren van aanwijzingen en acties met minimale training. Honden die moeilijker te trainen zijn, hebben wat meer geduld en oefening nodig.

Gezondheid

+

Sommige rassen hebben, vanwege hun grootte of de mogelijke genetische gezondheidsproblemen van hun ras, een kortere levensduur dan andere. Goede lichaamsbeweging, voeding en hygiëne spelen ook een belangrijke rol in de levensduur van uw huisdier.

Levensduur

+

Sommige hondenrassen zijn gevoelig voor bepaalde genetische gezondheidsproblemen, en sommige meer dan andere. Dit betekent niet dat elke hond deze problemen zal hebben, maar ze lopen een verhoogd risico. Het is dus belangrijk om eventuele extra behoeften die ze nodig hebben te begrijpen en erop voor te bereiden.

Gezelligheid

+

Sommige hondenrassen zijn socialer dan andere, zowel tegenover mensen als andere honden. Socialere honden hebben de neiging om op vreemden af ​​te rennen voor huisdieren en krabben, terwijl minder sociale honden terugdeinzen en voorzichtiger zijn, en zelfs potentieel agressief. Ongeacht het ras, het is belangrijk om uw hond te socialiseren en hem aan veel verschillende situaties bloot te stellen.

German Shepherd Lab Mix: foto's, gids, info, verzorging en meer! – Hondenster (1)

Duitse herder Lab Mix-puppy's

German Shepherd Lab Mix: foto's, gids, info, verzorging en meer! – Hondenster (2)

De Duitse Herder Lab Mix-puppy is een zeer energieke hond van een robuust, gezond ras. Ze hebben een typische levensduur voor een hond van dat formaat en zijn meestal vrij gemakkelijk te trainen. Hoewel ze hun families beschermen, zijn ze ook een zeer vriendelijk, sociaal ras. Deze puppy's zijn doorgaans energiek en speels, waardoor ze geweldige huisdieren zijn. Ze zijn ook vaak goed met kinderen en staan ​​bekend om hun vriendelijke en aanhankelijke persoonlijkheden.

Deze honden hebben veel fysieke en mentale stimulatie nodig en zijn zeer geschikt voor een actieve levensstijl. Ze hebben een hoge behoefte aan beweging en speeltijd, dus het is belangrijk dat potentiële eigenaren hen voldoende mogelijkheden voor fysieke activiteit kunnen bieden. Over het algemeen zijn Duitse Herder Lab Mix-puppy's een uitstekende keuze voor gezinnen of individuen die op zoek zijn naar een vriendelijke en actieve metgezel.

German Shepherd Lab Mix: foto's, gids, info, verzorging en meer! – Hondenster (3)

Temperament en intelligentie van de Duitse herder Lab Mix

Het helpt wel om het temperament van de ouderrassen te begrijpen om enig inzicht te krijgen in wat voor soort persoonlijkheid het German Shepherd Lab zou kunnen hebben. Duitse herders zijn zeer toegewijde, liefdevolle en beschermende honden die bekend staan ​​als geweldige huisdieren, maar ook vanwege hun werk als politie- en waakhonden.

Labrador Retrievers staan ​​bekend om hun lieve en sympathieke karakter, maar ook om hun vriendelijke en energieke karakter.

Beide rassen zijn ook intelligente honden, dus je kunt van het German Shepherd Lab verwachten dat het slim, lief, aanhankelijk en toegewijd is.

Zijn deze honden goed voor gezinnen?

Absoluut! Zowel het Lab als de Duitse Herder zijn geweldige huisdieren, dus je kunt hetzelfde verwachten van het German Shepherd Lab. Ze zijn beroemd om hun geweldige omgang met kinderen en door hun hoge energieniveau zijn ze geweldige speelkameraadjes.

Houd er echter rekening mee dat u altijd toezicht moet houden op uw jonge kinderen als ze in de buurt van de hond zijn. En zorg ervoor dat je dat hebt gedaanonderwezenuw kinderen om honden te respecteren. Geen trekken aan de staart, geen trekken aan de oren en geen last van ze terwijl ze eten.

Kan dit ras goed overweg met andere huisdieren?

Over het algemeen kan het German Shepherd Lab heel goed overweg met andere huisdieren. Hoewel een deel hiervan voortkomt uit hun lieve temperament, is het ook van vitaal belang dat ze op jonge leeftijd worden gesocialiseerd en kennis maken met andere honden en kleinere huisdieren. Ze genieten doorgaans van een goede ravotten met andere honden in het park.

German Shepherd Lab Mix: foto's, gids, info, verzorging en meer! – Hondenster (4)

German Shepherd Lab Mix: foto's, gids, info, verzorging en meer! – Hondenster (5)

Dingen die u moet weten bij het bezitten van een laboratoriummix voor Duitse herders:

Voedsel- en dieetvereisten

Vind altijd het beste hondenvoer voor uw Duitse herderlaboratorium, ontworpen voor haar huidige leeftijd, grootte en activiteitenniveau. Dit zijn grote honden met veel energie, dus zoek naar het juiste voer. U kunt ook de aanbevelingen op de achterkant van de hondenvoerzak volgen om erachter te komen hoeveel uw pup dagelijks moet krijgen.

Te veel eten en lekkernijen kunnen bij het German Shepherd Lab tot zwaarlijvigheid leiden, dus let op wat je haar geeft en probeer weg te blijven van te veel voedsel van mensen. Praat met uw dierenarts over het gewicht en de gezondheid van uw pup als u zich ooit zorgen maakt.

Oefening

Deze honden hebben, zoals eerder besproken, heel veel energie, dus verwacht elke dag minstens een wandeling van 1 uur met een paar extra kortere wandelingen. En vergeet de speeltijd niet! Gooi die bal rond en de retriever in je hybride zal er heel blij mee zijn. Vanwege hun grootte en energie zijn ze het meest geschikt voor een huis met een tuin.

German Shepherd Lab Mix: foto's, gids, info, verzorging en meer! – Hondenster (6)

Opleiding

Voor het grootste deel is het German Shepherd Lab behoorlijk trainbaar. Ze zijn echter het meest geschikt voor ervaren hondenbezitters. Ze gedijen op positieve bekrachtiging en, gecombineerd met hun intelligentie en toewijding aan hun eigenaren, zou training niet zo'n grote uitdaging moeten zijn.

Poetsen✂️

Zowel het Lab als de Duitse herder hebben dubbele jassen met een korte, rechte vacht (tenzij de ouder van de Duitse herder toevallig de langharige variëteit is). Poetsen is vrij eenvoudig, maar vanwege hun verharing kunnen ze wel meerdere keren per week borstelen gebruiken. Dit moet tijdens de ruiseizoenen dagelijks worden gedaan. Geef uw Duitse herderlaboratorium alleen een bad als het absoluut noodzakelijk is, met een goede hondenshampoo.

Je zou moetenschoonde oren van uw Duitse herderlaboratorium ongeveer één keer per weekborstelhaar tanden en trim haarnagelstwee of drie keer per week.

German Shepherd Lab Mix: foto's, gids, info, verzorging en meer! – Hondenster (7)

Gezondheid en omstandigheden

Het German Shepherd Lab zou niet zo vatbaar moeten zijn voor sommige gezondheidsproblemen als haar raszuivere ouders. Het is echter een goed idee om op de hoogte te zijn van enkele genetische aandoeningen die de ouders van het German Shepherd Lab kunnen ontwikkelen.

De Duitse herder is gevoelig voor het volgende:

De dierenarts zal de ogen, huid en schildklier van uw pup controleren om deze gezondheidsproblemen uit te sluiten.

De Labrador Retriever kan last hebben van het volgende:

De dierenarts zal de heupen en ellebogen van het Duitse Herderlaboratorium controleren en een volledige reeks tests uitvoeren, inclusief bloed- en urineonderzoek.

German Shepherd Lab Mix: foto's, gids, info, verzorging en meer! – Hondenster (8)

Man versus vrouw

Het German Shepherd Lab heeft de neiging 20 tot 27 inch hoog te zijn. De vrouwtjes wegen gemiddeld 75 tot 85 pond en de mannetjes 85 tot 95 pond. Over het algemeen zijn vrouwelijke honden dus iets kleiner en wegen ze minder dan mannen.

Vervolgens is er dechirurgie. Het laten castreren van de reu is een gemakkelijkere en minder gecompliceerde operatie dan het steriliseren van het vrouwtje, wat betekent dat het minder duur is en dat hij snel zal herstellen. Dit zijn belangrijke procedures voor uw pup, omdat ze niet alleen ongewenste zwangerschappen voorkomen, maar er ook voor zorgen dat uw Duitse herderlaboratorium een ​​langer leven zal leiden.

Ten slotte bestaat er een overtuiging dat er een verschil in persoonlijkheid bestaat tussen mannelijke en vrouwelijke honden, maar dit is niet altijd waar. Hoe een hond wordt getraind, opgevoed en gesocialiseerd, zal de grootste impact hebben op haar temperament.

3 weinig bekende feiten over de Duitse herder Lab Mix

1. Het German Shepherd Lab houdt niet van warm weer.

Hun dikke dubbele vacht maakt koud weer een fluitje van een cent, maar ze zullen zich niet zo comfortabel voelen als de temperatuur stijgt.

2. Het Duitse herderlaboratorium kan op je schoenen bijten.

Deze pup heeft de neiging om te kauwen op alles waar hij zijn tanden op kan zetten. Wees dus bereid om uw waardevolle bezittingen (vooral uw schoenen) te verbergen en te investeren in aantrekkelijk kauwspeelgoed.

3. Het German Shepherd Lab zal een geweldige waakhond voor het gezin zijn.

Het beschermende karakter van de Duitse herderouder kan het German Shepherd Lab tot een fantastische waakhond voor uw gezin maken. Hoewel ze thuis erg beschermend en territoriaal kunnen zijn, zijn het dankzij hun Lab-ouder ook sociale en vriendelijke honden.

German Shepherd Lab Mix: foto's, gids, info, verzorging en meer! – Hondenster (9)

German Shepherd Lab Mix: foto's, gids, info, verzorging en meer! – Hondenster (10)

Samenvatting

Als je hebt besloten dat je een German Shepherd Lab Mix in huis wilt halen, kun je beginnen door met de fokkers van Labrador Retrievers en Duitse Herders te praten. Online kijken en uw zoekopdracht op sociale media plaatsen is een andere methode die u kunt gebruiken en die waarschijnlijk behoorlijk nuttig zou zijn.

Tenslotte kunt u ook contact opnemen met deOntwerper Rasregisteren deInternationaal hondenregister voor ontwerpers, aangezien de Duitse Sheprador via deze organisaties een geregistreerde hybride hond is. Vergeet niet onze tips te volgen als je toch een fokker vindt. En vergeet ook niet om te kijken naar het adopteren van een reddingshond.

Met het German Shepherd Lab krijgt u het beste van twee werelden. Lief en trouw. Trots en liefdevol. En de beste metgezel die je ooit zou kunnen hebben.

Op zoek naar andere kruisingen? Voor beide hebben wij veel beschikbaarDuitse herdersEnLabrador retrievers!

Zie ook:

German Shepherd Lab Mix: foto's, gids, info, verzorging en meer! – Hondenster (11)

Uitgelichte beeldcredits: Darling21, Shutterstock

German Shepherd Lab Mix: foto's, gids, info, verzorging en meer! – Hondenster (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 6165

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.