Miniatuur Duitse herder: foto's, gids, info en verzorging - Dogster (2024)

Klik hieronder om verder te gaan

 • Kenmerken
 • Temperament
 • Intelligentie
 • Oefening
 • Gezondheid
 • Opleiding
 • Poetsen
 • Leuke weetjes

De miniatuur Duitse herder is meer dan alleen een miniatuurversie van een standaard Duitse herder: het is eigenlijk een hybride ras, meestal een mix van een standaardras.Duitse herderen een kleiner ras, meestal aBordercollieofPoedel. Het resultaat is een designerhond die de persoonlijkheid, intelligentie en uitstraling heeft van een Duitse herder, maar die in kleinere huizen en zelfs appartementen kan leven en veel gemakkelijker te verzorgen en te hanteren is.

Rasoverzicht

Hoogte:

15 – 20 inch

Gewicht:

30 – 50 pond

Levensduur:

9 – 16 jaar

Kleuren:

Zwart, bruin, bruin

Geschikt voor:

Gezinnen, stellen, alleenstaanden

Er bestaat enige controverse rond het ras, omdat de naam enigszins een verkeerde benaming is. Veel fokkers in de achtertuin proberen het ras te verkopen als een echte miniatuurversie van een standaard Duitse herder, maar de waarheid is dat de hond een gemengd ras is. Dit betekent dat de Mini Duitse Herder veel vergelijkbare eigenschappen kan delen met een Duitse herder, maar ook andere eigenschappen van zijn ouderrassen kan erven. Als u op zoek bent naar een kopie van de Duitse herder in een kleinere verpakking, dan bestaan ​​deze helaas niet.

Dat gezegd hebbende, de Miniatuur Duitse Herder is niettemin een prachtig hybride ras, en als deze hond klinkt alsof hij iets voor jou is, lees dan verder voor een diepgaande blik op dit unieke ras.

Energie

+

Honden met een hoog energieniveau hebben veel mentale en fysieke stimulatie nodig om gelukkig en gezond te blijven, terwijl honden met een laag energieverbruik minimale fysieke activiteit nodig hebben. Bij het kiezen van een hond is het belangrijk om ervoor te zorgen dat zijn energieniveau overeenkomt met uw levensstijl, en omgekeerd.

Trainbaarheid

+

Gemakkelijk te trainen honden zijn beter in het snel leren van aanwijzingen en acties met minimale training. Honden die moeilijker te trainen zijn, hebben wat meer geduld en oefening nodig.

Gezondheid

+

Sommige rassen hebben, vanwege hun grootte of de mogelijke genetische gezondheidsproblemen van hun ras, een kortere levensduur dan andere. Goede lichaamsbeweging, voeding en hygiëne spelen ook een belangrijke rol in de levensduur van uw huisdier.

Levensduur

+

Sommige hondenrassen zijn gevoelig voor bepaalde genetische gezondheidsproblemen, en sommige meer dan andere. Dit betekent niet dat elke hond deze problemen zal hebben, maar ze lopen een verhoogd risico. Het is dus belangrijk om eventuele extra behoeften die ze nodig hebben te begrijpen en erop voor te bereiden.

Gezelligheid

+

Sommige hondenrassen zijn socialer dan andere, zowel tegenover mensen als andere honden. Socialere honden hebben de neiging om op vreemden af ​​te rennen voor huisdieren en krabben, terwijl minder sociale honden terugdeinzen en voorzichtiger zijn, en zelfs potentieel agressief. Ongeacht het ras, het is belangrijk om uw hond te socialiseren en hem aan veel verschillende situaties bloot te stellen.

Miniatuur Duitse herder: foto's, gids, info en verzorging - Dogster (1)

Miniatuur Duitse herderpups

Miniatuur Duitse herders kunnen qua uiterlijk en grootte behoorlijk variëren, afhankelijk van het ras waarmee de Duitse herder is gefokt. Hoewel ze vaak op een kleinere Duitse herder lijken, moet je er rekening mee houden dat ze vanwege hun gemengde genetica niet hetzelfde temperament en dezelfde kenmerken zullen hebben als een standaard Duitse herder.

Veel mensen worden misleid door te denken dat deze honden echte Duitse herders van kleine afmetingen zijn, dus je zult de fokker moeten bezoeken en de ouders moeten bekijken om zeker te zijn van de genetica en ervoor te zorgen dat ze gezond en gelukkig zijn en dat de ouders alles hebben het relevante papierwerk.

Miniatuur Duitse herder: foto's, gids, info en verzorging - Dogster (2)

Temperament en intelligentie van de miniatuur Duitse herder

Miniatuur Duitse herders zijn intelligente dieren, ongeacht hun ouderras. Het zijn doorgaans hybriden van een Duitse herder en een Border Collie of Poedel, dus de resulterende kruising is meestal net zo slim als hun ouders. Hetzelfde geldt voor energie- en bewegingsbehoeften; met die ouders hebben deze honden veel energie! Deze honden hebben meer beweging nodig dan zelfs een raszuivere Duitse herder, en zoals elke eigenaar van een miniatuur Duitse herder je zal vertellen, kost het veel om deze puppy's moe te maken.

Het zijn loyale honden en erven de onwrikbare toewijding en toewijding van de Duitse herder. Dit maakt ze uitstekende waakhonden en ze zullen er alles aan doen om hun baasjes te beschermen, net als een standaard Duitse herder. Een pluspunt van het hebben van deze kleinere versie van de Duitse herder is dat ze zich zeer goed kunnen aanpassen en gelukkig in kleine huizen en appartementen kunnen leven, op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen.

Zijn deze honden goed voor gezinnen?

Met hun kalme temperament en onwankelbare loyaliteit zijn miniatuur Duitse herders ideale huisdieren. Ze hebben een sterk instinct om hun baasjes te beschermen, dus het zijn uitstekende waakhonden. Net als hun ouderrassen gedijen ze op menselijk gezelschap en vinden ze het heerlijk om in de buurt van hun baasjes te zijn. Dit kan een probleem zijn als u vaak onderweg bent, omdat zij gevoelig zijn voor verlatingsangst. Als u langere tijd van huis bent, is dit waarschijnlijk niet het ras voor u.

Kan dit ras goed overweg met andere huisdieren?

Duitse herders hebben een sterke prooidrift, en miniatuur Duitse herders zijn vrijwel hetzelfde. Dit betekent dat vroege socialisatie essentieel is voor dit ras – hoe eerder, hoe beter – om te voorkomen dat ze achter de familiekat aan gaan!

Miniatuur Duitse herder: foto's, gids, info en verzorging - Dogster (3)

Miniatuur Duitse herder: foto's, gids, info en verzorging - Dogster (4)

Dingen die u moet weten bij het bezitten van een miniatuur Duitse herder

Voedsel- en dieetvereisten

De Miniatuur Duitse Herder heeft geen speciale dieetwensen en moet worden gevoerd zoals u normaal gesproken een middelgrote hond voert. Ongeveer 2 of 3 kopjes hoogwaardige brokjes zijn ideaal en moeten over twee maaltijden per dag worden verdeeld om een ​​opgeblazen gevoel te voorkomen. Zorg ervoor dat u controleert of het eerste vermelde ingrediënt op het voer een dierlijk eiwit is en dat het voer vrij is van te veel vulstoffen, zoals tarwe, maïs en soja. Hoewel deze honden niet vatbaar zijn voor overgewicht, kunnen te veel van deze ingrediënten ook gewichtstoename en spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Het is een geweldig idee om hun droge brokjes aan te vullenmet mager vlees en orgaanvleeseen paar keer per week. Dit voegt een welkome afwisseling toe en geeft ze een boost aan hoogwaardige eiwitten en aminozuren.

Oefening

Miniatuur Duitse herders zijn zeer energieke puppy's die veel dagelijkse beweging nodig hebben om gezond en gelukkig te blijven. We raden minimaal 1 of 2 uur per dag aan, maar hoe meer, hoe beter. Het is een goed idee om een ​​uur te besteden aan een langzame wandeling waarbij u niet aan de lijn loopt, en daarna nog een uur aan intensievere oefeningen. Dit kan een hardloop-, jog- of fietstocht zijn, of een intensief interactief spel, zoals apporteren of frisbee.

Deze intelligente puppy's zullen dol zijn op behendigheidsoefeningen en -spelletjes, en dit zal hen voldoende mentale en fysieke stimulatie geven. Vergeet niet dat deze honden afstammingslijnen hebben die voor een specifiek doel zijn gefokt, en hoe dichter je bij het geven van gerichte oefeningen komt, hoe beter. Ze zijn zeer intelligent, dus mentale en fysieke stimulatie is essentieel om verveling en ongewenst gedrag te voorkomen.

Miniatuur Duitse herder: foto's, gids, info en verzorging - Dogster (5)

Opleiding

Het trainen van een miniatuur Duitse herder is meestal een fluitje van een cent, omdat het intelligente honden zijn met ouderrassen die een lange geschiedenis hebben van nauwe samenwerking met mensen. Net als andere werkende rassen reageren deze honden goed op positieve trainingsmethoden. Deze methode vereist consistentie en toewijding, maar het resultaat is het zeker waard. Probeer te beginnen met het trainen van uw hond vanaf de dag dat u hem thuisbrengt, omdat dit de training zal helpen bepalen en zal voorkomen dat hij slechte gewoonten overneemt, die moeilijker te repareren zijn.

De sleutel tot het goed trainen van deze honden is consistentie en herhaling, maar probeer van het trainen een leuke ervaring te maken en vermijd te veel van dezelfde oefeningen. Deze honden hebben de neiging om ‘uit te schakelen’ als ze steeds weer dezelfde oefeningen doen, dus probeer de sessies kort maar leuk te houden. Duitse herders kunnen soms koppig en afstandelijk zijn, en dezelfde eigenschap kan aan uw hond worden doorgegeven. Vroegtijdige socialisatie met mensen en andere honden is cruciaal om dit te voorkomen en zal het trainen ervan gemakkelijker maken.

Verzorging ✂️

Miniatuur Duitse herders zijn tamelijk hoogverharende honden en moeten om de paar dagen worden geborsteld om overtollig dood haar te verwijderen. Hun vacht is meestal kort, net als die van een Duitse herder, maar kan iets langer of dikker zijn, afhankelijk van de ouderrassen. In dat geval hebben ze meer vacht nodig.regelmatig poetsen. Ze hebben alleen een bad nodig als ze erg vuil worden, en zelfs dan is een goede spoeling met warm water meestal voldoende. Als u ze te vaak wast met menselijke shampoos, kan hun vacht van zijn natuurlijke oliën worden ontdaan en in de loop van de tijd verdere uitscheiding en zelfs allergieën veroorzaken.

Daarnaast moeten ze af en toe hun tanden poetsen om tandbederf en tandplak te voorkomen, en moeten ze mogelijk elke maand of twee de nagels knippen.

Miniatuur Duitse herder: foto's, gids, info en verzorging - Dogster (6)

Gezondheid en omstandigheden

De Miniatuur Duitse Herders is een gezond ras dat profiteert van hybride kracht, de resulterende goede gezondheid door het mixen van raszuivere honden. Er zijn echter geen garanties en er zijn een paar problemen die kunnen worden doorgegeven van hun ouderrassen, waaronder heup- en elleboogdysplasie, hemofilie en epilepsie.

Maagdilatatie-volvulus komt vrij vaak voor bij honden met een diepe borstkas, dus zorg ervoor dat u uw hond gedurende de dag twee tot drie kleine maaltijden geeft en vermijd hem na het sporten te voeren. Degeneratieve myelopathie komt vrij vaak voor bij oudere Duitse herders en kan ook worden gezien bij Duitse herder-hybriden.

Kleine voorwaarden

 • Obesitas
 • allergieën
 • Epilepsie

Ernstige omstandigheden

 • Heup- en elleboogdysplasie
 • Degeneratieve myelopathie
 • Maagdilatatie-volvulus
 • Hemofilie

Man versus vrouw

Hoewel deze honden vanwege hun gemengde genetica in grootte kunnen variëren, zijn mannetjes doorgaans groter dan vrouwtjes, hoewel meestal niet veel. Mannetjes zijn meestal langzamer volwassen en kunneneen grotere uitdaging zijn om te trainendan vrouwtjes, hoewel vrouwtjes soms humeuriger en iets afstandelijker zijn, wat ook een uitdaging kan zijn tijdens de training. Vrouwtjes zijn minder behoeftig en veeleisend, terwijl mannen doorgaans alle genegenheid aanvaarden die ze kunnen krijgen!

Houd er rekening mee dat deze eigenschappen grotendeels anekdotisch zijn en dat de persoonlijkheid van uw hond sterk kan variëren, afhankelijk van zijn training en de omgeving waarin hij is opgegroeid. Deze factoren zullen zijn karakter veel meer beïnvloeden dan zijn geslacht.

Miniatuur Duitse herder: foto's, gids, info en verzorging - Dogster (7)

3 weinig bekende feiten over de miniatuur Duitse herder

1. Ze hebben verschillende namen

Hoewel deze honden algemeen bekend staan ​​als miniatuur Duitse herders, kan deze naam enigszins verwarrend zijn, daarom wordt het ras vaak met andere namen aangeduid, waaronder de Shollie, Shepadoodle en Siberische herder.

2. Ze hebben een langere levensduur dan Duitse herders

Duitse herders hebben een relatief lange levensduur voor zo’n groot ras en kunnen gemakkelijk 15 jaar oud worden. Miniatuur Duitse herders hebben, grotendeels vanwege hun gemengde genetica, doorgaans een langere levensduur en worden vaak 16 jaar of langer, afhankelijk van hun ouderrassen.

3. Duitse herder Dwerggroei en miniatuur Duitse herders zijn verschillend

Er is een zeldzame erfelijke genetische aandoening die soms kan optreden bij het fokken van twee raszuivere Duitse herders, de zogenaamde Duitse herder-dwerggroei. Hoewel dit resulteert in kleinere Duitse herders, zijn ze niet hetzelfde als miniatuur Duitse herders, en mensen halen de twee vaak door elkaar. Deze dwergherders zijn in alle opzichten hetzelfde als een standaard Duitse herder, behalve dat ze veel kortere poten hebben. Deze honden zijn vatbaar voor tal van gezondheidsproblemen en zijn niet doelbewust gefokt.

Miniatuur Duitse herder: foto's, gids, info en verzorging - Dogster (8)

Laatste gedachten

De miniatuur Duitse herder is een geweldige familiehond, met een zachtaardige, aanhankelijke en loyale persoonlijkheid. Ze zijn zeer intelligent en gemakkelijk te trainen en hebben een lange levensduur, met weinig erfelijke ziekten waar ze zich zorgen over hoeven te maken. Miniatuur Duitse herders zijn zeer aanpasbare puppy's en kunnen gelukkig leven in een klein huis en appartementen, op voorwaarde dat ze de nodige beweging krijgen. Het zijn energieke honden met een groot uithoudingsvermogen, dus ze zullen veel dagelijkse beweging nodig hebben om gezond en gelukkig te blijven.

Hoewel miniatuur Duitse herders gemengde rassen zijn en geen echte kleine Duitse herders, zijn het nog steeds geweldige honden en zullen ze een geweldige aanvulling zijn op elk gezinshuis.

Zie ook:

 • 6 beste voedingsmiddelen voor Duitse herders om aan te komen

Miniatuur Duitse herder: foto's, gids, info en verzorging - Dogster (9)

Uitgelichte afbeeldingscredits: GSDLover, Pixabay

Miniatuur Duitse herder: foto's, gids, info en verzorging - Dogster (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated:

Views: 6159

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.