Australian Shepherd Dalmatische Mix - Is dit uw droomhond? (2024)

Benieuwd naar de Australian Shepherd Dalmatische mix?

Vraagt ​​u zich af of dit wel de juiste hond voor uw huishouden zou kunnen zijn?

Als vlekjes en spikkels jouw ding zijn, dan ben je hier aan het juiste adres!

Australian Shepherd Dalmatische Mix - Is dit uw droomhond? (1)In dit artikel gaan we alle ins en outs van de Australian Shepherd en Dalmatian Mix bespreken, van zijn afkomst tot zijn temperament, en alles daartussenin.

De Australian Shepherd Dalmatian Mix is ​​een kruising, en net als al het andere dat nog relatief nieuw is in de scene, bestaat er enige controverse over dit onderwerp.

Wat is een kruising?

Een kruising, ook wel een ‘hybride’ of ‘designerhond’ genoemd, is het nageslacht van twee raszuivere ouders.

Sommige deskundigen zien kruisingen als een oplossing voor genetische gezondheidsproblemen waar rashonden al generaties lang last van hebben, terwijl anderen beweren dat genetische defecten net zo vaak voorkomen bij kruisingen.

Als u meer wilt weten over enkele veelvoorkomende bezwaren tegen kruisen, klik dan ophier.

Hoewel het moeilijk kan zijn om vast te stellen wie in deze kwestie gelijk heeft en wie ongelijk, is één ding zeker; Wanneer u overweegt een nieuwe hond aan uw huishouden toe te voegen, is het altijd verstandig om zoveel mogelijk onderzoek te doen naar het door u gewenste ras (of kruising)!

Introductie van de Australian Shepherd Dalmatische Mix

Een Australian Shepherd Dalmatiër-mix is ​​de nakomeling van de raszuivere Australian Shepherd en de raszuivere Dalmatiër.

Het kan zijn dat je zo’n hond tegenkomt in een opvangcentrum of dierenasiel.

Of misschien vindt u een nestje Aussie Dalmatische puppy's die opzettelijk voor de verkoop zijn gefokt

Puppy's van gemengde rassen die voor huisdieren zijn gefokt, krijgen vaak inventieve nieuwe namen, dus misschien vindt u een nestje dat vermeld staat als Dalmatische herders of Aussiedals. Of welke andere combinatie dan ook.

De Australian Shepherd is een werkhond, intelligent en actief, terwijl de Dalmatiër oorspronkelijk gefokt is om decoratief naast paardenkoetsen te draven, en vooral bekend staat om zijn knappe gevlekte vacht.

Wat krijg je precies als je deze twee rassen samenvoegt? Dat zoeken we uit!

Oorsprong van de mix van Australische herder en Dalmatiër

Omdat de Australian Shepherd Dalmatian Mix een relatief nieuwe kruising is, is er nog heel weinig bekend over zijn geschiedenis en waar hij vandaan komt.

Toch is er enige informatie over zijn raszuivere ouders, de Australian Shepherd en de Dalmatiër.

Het onderzoeken van het verleden van deze twee rassen kan ons enkele aanwijzingen geven over welk type hond hun nakomelingen zullen worden.

Oorsprong van de Australische herder

De Australian Shepherd wordt met veel verschillende namen genoemd, zoals Pastor Dog, New Mexican Shepherd, Austrian Shepherd en Spanish Shepherd.

Trouw aan zijn titel 'Herder' werd de Australian Shepherd oorspronkelijk gefokt als herdershond, die rond de 19e en het begin van de 20e eeuw door herders werd gebruikt om schapen te hoeden in de Rocky Mountains.

De Australian Shepherd is gefokt als een ijverige werkhond die tot op heden nog steeds geniet van werkachtige activiteiten die zijn intellect uitdagen en hem in beweging houden.

De American Kennel Club (AKC) herkende voor het eerst deAustralische herderin 1991 en rangschikte hem als de 16e meest populaire hond in de Verenigde Staten.

Oorsprong van de Dalmatiër

De Dalmatiër, beroemd om zijn zwart-witte vacht en atletische uitstraling, gaat helemaal terug tot de 18e eeuw.

Er wordt aangenomen dat de Dalmatiër zijn oorsprong vindt in Kroatië, maar hij werd een symbool van status tijdens de regentschapsperiode in Groot-Brittannië, waar vooral gevlekte Dalmatiërs begeerd werden door het koningshuis en degenen die een zeer hoge status in de gemeenschap hadden.

Gedurende deze periode werd de Dalmatiër gewend om naast coaches van mensen met een hoge status te draven, en werd uiteindelijk bekend als ‘The Spotted Coach Dog’.

De Dalmatiër werd ooit in de oorlog gebruikt om de grenzen van Dalmatië, een regio in Kroatië, te bewaken, vandaar zijn naam.

Dalmatiërs zijn door de geschiedenis heen ook gebruikt als jachthonden, circushonden en waakhonden.

DeDalmatiërwerd voor het eerst erkend door de AKC in 1888 en staat momenteel op nummer 62 op de lijst van Amerika’s populairste hondenrassen.

Kenmerken van de mix van Australian Shepherd en Dalmatiër

Het is bij elke kruising altijd moeilijk om de exacte fysieke kenmerken te bepalen wat betreft vachtkleur, maat, lengte en gewicht.

Als we echter naar de ouders van de Australian Shepherd Dalmatian-mix kijken, kunnen we inschatten waar hij terecht zal komen.

Australian Shepherd Dalmatische Mix - Is dit uw droomhond? (2)Karakteristieken van de Australische herder

De Australian Shepherd is middelgroot en heeft een prachtige vacht die verkrijgbaar is in vier kleuren met drie aftekeningen. De vier kleuren omvatten:

 • Blauwe Merle
 • Rode Merle
 • Zwart
 • Rood

Een mannelijke Australian Shepherd zal ongeveer 20-23 centimeter lang worden en ongeveer 55-70 pond wegen.

Een vrouwelijke Australische herder zal ongeveer 18-21 centimeter lang zijn en 35-55 pond wegen.

Dalmatische kenmerken

De Dalmatiër is ook een middelgrote hond met een atletische bouw. Zijn beroemde gevlekte jas is verkrijgbaar in twee standaardkleurtypes, waaronder:

 • Wit en zwart
 • Wit en leverbruin

De volgroeide Dalmatiër zal 19-24 centimeter lang zijn en ongeveer 45-70 kilo wegen.

Uiterlijk van de Australian Shepherd Dalmatiër Mix

Omdat alle Dalmatiërs een korte vacht hebben, zal de Australian Shepherd Dalmatiër-mix ook een korte vacht hebben.

Dat komt omdat lange vacht een recessieve eigenschap is en een puppy het lange vacht-gen van beide ouders moet erven om een ​​ruige vacht te krijgen.

Alle Dalmatiërs zijn kortharig en dus zal een eerste kruisingsdalmatiër ook kortharig zijn.

De kleur van de puppy's van gemengde rassen van deze twee ouders kan sterk variëren. Maar er zullen vrijwel zeker enkele vlekken, spikkels of kleurvlekken op een witte achtergrond voorkomen

De Australian Shepherd Dalmatian Mix-puppy kan een reeks andere fysieke kenmerken hebben die hierboven zijn vermeld van zijn raszuivere ouders, variërend in grootte, gewicht en vachtkleur.

Aussie Dalmatische maat

Zowel Australische herders als Dalmatiërs zijn middelgrote honden en uw Aussie Dalmatiër-mix zal waarschijnlijk iets meer dan 50 centimeter bij de schouder staan ​​als hij eenmaal volgroeid is.

En om ergens tussen de 50 en 60 pond te wegen – iets meer voor mannen en iets minder voor vrouwen

Houd er rekening mee dat het bij alle kruisingen onmogelijk is om het fysieke uiterlijk te garanderen.

Verzorging van uw Australian Shepherd Dalmatiër Mix

Er zijn een paar eigenschappen die je kunt verwachten, zoals verharen, aangezien zijn beide raszuivere ouders verharers zijn.

Ook al is zijn vacht kort, uw Australian Shepherd-mix heeft regelmatig verzorging nodig. Dit zal helpen om zijn vacht stofvrij te houden en uw tapijten vrij van overmatige hoeveelheden haar.

Zijn oren moeten regelmatig worden schoongemaakt om de opeenhoping van oorsmeer op afstand te houden, en regelmatig knippen van de nagels is vereist om de kans op barsten en splijten te verkleinen.

Temperament

We kunnen niet precies voorspellen welke temperamentvolle eigenschappen uw Australian Shepherd Dalmatian Mix van zijn raszuivere ouders zal erven.

Zijn twee ouders hebben enigszins verschillende persoonlijkheden en hij kan een van beide lijken, of een combinatie van beide zijn.

Temperament van de Australische herder

DeAustralische herderis een zeer intelligente hond die zeer actief is en geniet van werkgerelateerde activiteiten. Oorspronkelijk gefokt voor het hoeden, geniet de Australische herder nog steeds van een goede werkdag.

Hij kan een goed familiehuisdier zijn en doet het goed in gezinnen met kinderen, maar zijn intelligentie en enthousiaste persoonlijkheid vereisen een even geduldige als ijverige eigenaar.

De Australian Shepherd heeft sterke herdersinstincten, dus het is het beste om hem in de gaten te houden in de buurt van andere honden en huisdieren.

Dalmatisch temperament

De Dalmatiër is een uitstekende showhond, met zijn atletische lichaamsbouw en actieve karakter.

Hij is extravert en energiek, gebouwd voor lange excursies en houdt van veel beweging!

Hoewel de Dalmatiër een goed familiehuisdier kan zijn, heeft hij wel enkele bewakingsinstincten, wat betekent dat hij beschermend en territoriaal kan worden.

Australisch Dalmatisch temperament

Met het potentieel voor sterke herders- of bewakingsinstincten, samen met de waarschijnlijke grootte en energieniveaus van uw huisdier, is het het beste dat de Dalmatische Aussie-mix onder toezicht wordt gehouden in de buurt van kleine kinderen en andere huisdieren.

Zoals bij alle honden raden wij aan om vroege socialisatie- en trainingsmethoden te implementeren.

Dit kan gedrags- en temperamentproblemen helpen verminderen en de gezondheid en het geluk van alle betrokkenen garanderen!

Zoals sommige deskundigen hebben betoogd, zijn kruisingen mogelijk minder vatbaar voor dezelfde generatiegezondheidsproblemen die hun raszuivere ouders teisteren.

Toch is er geen garantie dat sommige gezondheidsproblemen geen invloed zullen hebben op de Australian Shepherd Dalmatian Mix.

Gezondheidsproblemen van de Australische herder

Het is bekend dat de raszuivere Australian Shepherd lijdt:

 • Heupdysplasie
 • Collie-oogafwijking
 • Dysplasie van de elleboog
 • Epilepsie
 • Tumoren en kanker
 • Coloboom
 • Auto immuunziekte
 • Staar

Dalmatische gezondheidsproblemen

De raszuivere Dalmatiër kan gevoelig zijn voor:

 • Heupdysplasie
 • Doofheid
 • Obesitas
 • Urinestenen
 • Epilepsie
 • Hyperactiviteit

Gezondheidsproblemen met de Australian Shepherd Dalmatian Mix

Zowel Australische herders als Dalmatiërs kunnen last hebben van de doofheid die soms wordt geassocieerd met witte vacht.

Zorg er dus voor dat u met de fokker praat over eventuele gehoorproblemen. En vermijd indien mogelijk puppy's met witte vlekken op het oor zelf.

Als u een puppy koopt in plaats van een oudere hond te redden, zorg er dan voor dat de ouders allebei goed zijn gescreend op hun gezondheid (zie de hierboven genoemde problemen) en dat de fokker u de relevante gezondheidscertificaten kan laten zien.

Train en train uw Australian Shepherd Dalmatian Mix

Omdat zowel de Australian Shepherd als de Dalmatiër actieve, energieke honden zijn, kunt u van uw hond verwachten dat hij net zo actief en energiek is!

Daarom is het belangrijk om de trainingsvereisten en trainbaarheid van elke raszuivere ouder te kennen.

Oefening en training van de Australische herder

De Australian Shepherd is gefokt als werkhond. Door de jaren heen heeft hij het instinct om te hoeden niet verloren, en volgens de AKC geniet deze hond nog steeds van hoeden – of het nu andere honden, kinderen, vogels zijn, noem maar op!

Hij heeft ook zijn behoefte aan buiten zijn en onderweg zijn niet verloren. Australian Shepherd-mixen kunnen veel te verwerken zijn voor beginnende hondenbezitters, omdat ze zeer actief zijn en zoveel beweging vereisen.

Dit is ook een zeer intelligent ras, zeer trainbaar en een onafhankelijke denker.

Dalmatische oefening en training

De Dalmatiër is ook een behoorlijk actieve hond. Hij staat niet bekend om zijn geduld en het is bekend dat hij destructief wordt als hij niet voldoende wordt uitgeoefend.

Dit is geen ras om te lang alleen te laten zonder het juiste speelgoed of de juiste activiteiten om hem bezig te houden.

Australian Shepherd Dalmatische Mix - Is dit uw droomhond? (3)(betaalde link)

Dalmatische mixen zijn waarschijnlijk intelligent en reageren goed op training.

Geen couch potato!

Deze combinatie van ouders zal waarschijnlijk resulteren in een actieve, intelligente hond die veel beweging en interactie van u nodig heeft.

Het is geen hond die graag een lange werkdag alleen thuis wil dutten. Je zult elke dag tijd moeten besteden aan trainingen en wedstrijden.

En minstens een uur aan het uitlaten van uw hond. Of het nu regent of wanneer de zon schijnt

Australian Shepherd Dalmatische Mix - Is dit uw droomhond? (4)

Het ideale huistype voor een Dalmatische mix van Australian Shepherds

Omdat de Australian Shepherd en de Dalmatiër actieve, intelligente honden zijn, kun je van hun nakomelingen verwachten dat ze dezelfde hoeveelheid toewijding en training nodig hebben.

Deze mix zou een geweldige aanvulling kunnen zijn voor actieve gezinnen met oudere kinderen, hoewel ze wel toezicht nodig hebben met andere honden en huisdieren.

Bedenk dat de Dalmatiër een nobele hond is die niet verlegen is, maar wel een sterk bewakingsinstinct kan hebben.

Potentiële eigenaren met jonge kinderen moeten hier rekening mee houden en toezicht houden op hun Dalmatische mix rond jonge kinderen.

Vroegtijdige socialisatie en training zullen uw hond helpen een goede hondenburger te worden en ervoor te zorgen dat uw Australische Dalmatische mix zo gelukkig en gezond mogelijk is!

Een Dalmatische puppy van de Australian Shepherd vinden

Ongeacht of u van plan bent uw Dalmatische puppy van de Australian Shepherd te redden of hem bij een fokker te kopen, het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat u hem bij een betrouwbare bron krijgt.

Doe altijd uw onderzoek voordat u beslist waar u uw pup kunt krijgen.

De meeste schuilplaatsen vergoeden de initiële dierenartskosten, zodat de hond adopteerbaar is en klaar is voor zijn nieuwe huis.

Shelter-puppy's zijn niet gratis, de meeste adoptiekosten bedragen $ 50- $ 100.

Als u uw puppy bij een fokker wilt kopen, wees dan bereid om ergens tussen de $ 500 en meer dan $ 1.000 uit te geven.

Zorg ervoor dat u uw fokker altijd vraagt ​​naar temperament- en gezondheidsproblemen als u een kruising wilt adopteren.

Wij raden ook een vroege gezondheidsscreening aan.

Voor hulp bij het vinden van een gezonde, vriendelijke puppy, ga naaronze puppyzoektochtgids.

Referenties en verder lezen

Australian Shepherd Dalmatische Mix - Is dit uw droomhond? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 5883

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.