DuckDuckGo brengt een grote update uit: synchroniseer uw waardevolle informatie op verschillende apparaten zonder uw ziel te verkopen (2024)

DuckDuckGo brengt een grote update uit: synchroniseer uw waardevolle informatie op verschillende apparaten zonder uw ziel te verkopen (1)

DuckDuckGois vooral bekend vanwege het maken van eenzoekmachinedie prioriteit geeft aan de privacy van gebruikers, waarbij finetuning en personalisatie van zoekresultaten achterwege worden gelaten. Je bent je er misschien niet van bewust, maar het is ook zoheeft een browser uitgebrachtterug in 2021 en nu krijgt de DuckDuckGo-browser een grote upgrade.

DuckDuckGo-browsergebruikers kunnen nu informatie zoals bladwijzers en opgeslagen wachtwoorden privé op verschillende apparaten synchroniserende nieuwe Sync & Backup-functie. Dit is een functie die u al in veel populaire browsers aantreft, en waarmee u sneller en gemakkelijker aan de slag kunt gaan op een nieuw apparaat.

Naast het synchroniseren van opgeslagen wachtwoorden en bladwijzers op uw telefoon, pc en tablet, kunt u ook uwDuckDuckGo's e-mailbeveiliginginstellingen.DuckDuckGo's e-mailbeveiliging, een gratis e-maildoorstuurservice, is nog een van de privacy- en beveiligingsfuncties die gebruikers helpt beschermd te blijven door verborgen e-mailtrackers te verwijderen en het gemakkelijker maakt om direct privé-e-mailadressen op te roepen. U hoeft echter geen nieuwe e-mailaccounts aan te maken, omdat u deze functie kunt gebruiken met uw bestaande e-mailadres.

Naast het synchroniseren van wachtwoorden en bladwijzers kunt u ook een back-up maken van dit soort informatie die u waardevol acht, voor het geval het apparaat waarop u ze wilt opslaan verloren of beschadigd raakt.

Volgens DuckDuckGo hoef je niet eens in te loggen (of zelfs maar een account aan te maken) om Sync & Backup in de browser te gebruiken, omdat DuckDuckGo nooit toegang krijgt tot je wachtwoorden of bladwijzers en deze ook niet ziet. Gebruikers konden voorheen al hun wachtwoorden en bladwijzers uit andere browsers importeren (een veel voorkomende functie in de meeste moderne browsers), en nu wordt die flexibiliteit uitgebreid om tussen apparaten te synchroniseren met de nadruk op privacy. Nogmaals, het synchroniseren van wachtwoorden en bladwijzers tussen platforms is ook in veel moderne browsers te vinden, maar het is goed om een ​​bedrijf te zien dat klanten probeert gerust te stellen dat hun gegevens en informatie veilig zijn.

DuckDuckGo brengt een grote update uit: synchroniseer uw waardevolle informatie op verschillende apparaten zonder uw ziel te verkopen (2)

DuckDuckGo neemt geen blad voor de mond

De DuckDuckGo-browser verklaart zichzelf vrij stoutmoedig als een “privacy-respecterend alternatief voorChroomen andere browsers.” Je kunt het op veel platforms krijgen: Windows, Mac, iPhone en Android (sorry, Linux-fans). Er wordt ook verklaard dat je wachtwoorden en bladwijzers tussen verschillende platforms kunt meenemen “zonder je privacy in gevaar te brengen”, wat klinkt alsof DuckDuckGo sterk impliceert dat de synchronisatiefuncties van andere browsers je persoonlijke gegevens in gevaar brengen.

Dit zijn behoorlijk definitieve en zelfverzekerde beweringen, maar DuckDuckGo heeft er misschien een redelijk goed argument voor.Zoals aangegeven in de aankondigingspost, het klopt dat Chrome voortdurend probeert ervoor te zorgen dat u zich aanmeldt bij uwGooglenaccount om functies zoals synchronisatie en back-upfuncties te kunnen gebruiken. Hierdoor kan Google gegevens over uw browse-activiteit verzamelen, die het kan verpakken, gebruiken en verkopen voor gerichte advertenties.

In tegenstelling tot,Het privacybeleid van DuckDuckGois om de activiteit van gebruikers helemaal niet bij te houden, en je hebt toegang tot functies zoals het importeren en synchroniseren van gegevens zonder een account. De ingebouwde wachtwoordbeheerder slaat wachtwoordinformatie lokaal op uw apparaat op en codeert deze, in plaats van deze naar een externe (en mogelijk niet-beveiligde) server te sturen. Zelfs als u ervoor kiest gegevens tussen apparaten te synchroniseren, wordt de coderingssleutel voor het decoderen van uw gegevens ook lokaal op uw apparaat opgeslagen, en alleen op uw apparaat. Dit is om ervoor te zorgen dat uw apparaat het enige apparaat is dat zelfs uw wachtwoord kan ontgrendelen. Ter vergelijking: Google maakt gebruik van een reeks versleutelingsstrategieën, waaronder opslag van versleutelingssleutels in de cloud, door de klant beheerde versleutelingssleutels en gespecialiseerde opslagmechanismen.

DuckDuckGo brengt een grote update uit: synchroniseer uw waardevolle informatie op verschillende apparaten zonder uw ziel te verkopen (3)

Hoe u gebruik kunt maken van de nieuwe DuckDuckGo-functie

Om deze functionaliteit van de DuckDuckGo-browser te kunnen proberen, moet u dit doendownload hetop twee of meer in aanmerking komende apparaten. Als je al in de DuckDuckGo-browsertrein zit en deze al hebt, moet je ervoor zorgen dat deze up-to-date is en deze bijwerken als je deze nieuwe functies niet wilt krijgen. Eenmaal bijgewerkt, kunt u uw gegevens synchroniseren door deze stappen te volgen:

1. Ga naar de DuckDuckGo-browserInstellingen.

2. Ga naarSynchronisatie en back-up.

3. Klik opSynchroniseren met een ander apparaat.

4. Volg de instructies voor het proces zoals beschreven onderBegin met synchroniserenrubriek.

Als u dit vanaf een tablet of mobiel apparaat doet, kunt u apparaten koppelen door eenQR code.

Als u deze instructies voor een desktopapparaat volgt, moet u handmatig een alfanumerieke code invoeren.

Als u op één primair apparaat werkt, kunt u naar deInstallatie met één apparaatsectie binnenInstellingenen klikSynchroniseer en maak een back-up van dit apparaat. Nadat u dit heeft gedaan, krijgt u een lijst te zien met alle apparaten die u met elkaar hebt gesynchroniseerd, kunt u de bijnamen van apparaten bewerken en uw instellingen verder aanpassen.

Nadat u het synchronisatie- en back-upproces heeft doorlopen, ontvangt u een herstel-pdf van DuckDuckGo, die u op een veilige plaats op uw apparaat of bij voorkeur ook elders wilt opslaan (zoals in uw e-mailaccount, een privé-cloudopslagaccount van uw keuze, of op externe opslag). Deze PDF bevat belangrijke informatie waarmee u toegang krijgt tot uw persoonlijke gegevens en deze kunt herstellen, inclusief uw persoonlijke gegevensHerstel codedie uw eigen unieke coderingssleutel bevat. Dit is vooral belangrijke informatie, omdat uw herstelcode de enige manier is om uw back-upgegevens van een nieuw apparaat te halen.

Over het algemeen is dit een zeer solide zet van DuckDuckGo, en ik zal niet liegen: ik ben geïntrigeerd en zal het op mijn persoonlijke apparaat proberen. Het probeert advertenties te verwijderen die gebruikers volgen, inclusief advertenties die vaak worden geblokkeerd door advertentieblokkers, waardoor de behoefte aan een advertentieblokkeringsapp of -extensie van derden wordt beperkt. Het probeert ook het aantal pop-ups met cookiemeldingen waarmee gebruikers worden geconfronteerd te verminderen en nog veel meer privacygerelateerde maatregelen die naar eigen zeggen niet door de concurrenten worden aangeboden. Het lijkt erop dat DuckDuckGo er echt alles aan doet om van privacy een van de grootste verkoopargumenten voor gebruikers te maken, terwijl het zo eenvoudig mogelijk wordt gemaakt om in te stellen en te configureren. Natuurlijk bestaan ​​veel van deze functies al in andere populaire browsers, maar DuckDuckGo ziet er feitelijk naar uit dat het de controle weer in handen van de gebruikers wil leggen.

Misschien vind je het ook leuk

  • DuckDuckGo Private Browser-recensie
  • DuckDuckGo gaat de strijd aan met ProtonMail met een nieuwe e-mailprivacytool
  • DuckDuckGo in de problemen vanwege verborgen trackingovereenkomst met Microsoft

Krijg dagelijks inzicht, inspiratie en aanbiedingen in je inbox

Ontvang de beste deals die beschikbaar zijn in uw inbox, plus nieuws, recensies, meningen, analyses, deals en meer van het TechRadar-team.

Kristina Terech

Computerschrijver

Kristina is een Britse computerschrijver en is geïnteresseerd in alles wat met computers, software, technologie, wiskunde en wetenschappen te maken heeft. Eerder heeft ze artikelen geschreven over populaire cultuur, economie en diverse andere onderwerpen.

Ze heeft een persoonlijke interesse in de geschiedenis van wiskunde, wetenschap en technologie; in het bijzonder volgt ze AI en filosofisch gemotiveerde discussies op de voet.

Meer over browsers

Google ChromeOS biedt AI-tools waarin ik daadwerkelijk geïnteresseerd benChromeOS Flex zou de oplossing kunnen zijn voor de mogelijke Windows e-waste-ramp

Laatste

Ik nam deze supertelelens van Nikon mee op een droomsafarireis – en leerde een grote les over professionele prime-lenzen
Zie meer nieuwste ►

Meest populair
YouTube Shorts krijgt een voorsprong op TikTok dankzij de nieuwe remixfunctie voor muziekvideo's

DoorCésar Cadenas

Asus' nieuwe 4K OLED 32-inch gamingmonitor met 240Hz is eindelijk in de verkoop

DoorAllisa James

Wyze-gebruikers werden getroffen door een servicestoring, waardoor de verbinding met de app en camera's werd verbroken

DoorCésar Cadenas

De experimentele functie van Google zou iedereen een van de beste tools van de Pixel kunnen bieden

DoorJames Ide

Microsoft waarschuwt nog steeds enthousiaste ontwikkelaars om een ​​back-up te maken van hun Dev Drives in de nieuwste Windows-update

DoorLucas Hughes

Zelfvernietigende USB-flashdrive zal in de verkoop gaan - en hoewel deze zonder versleuteling wordt geleverd, is er deze keer in ieder geval geen sprake van vingers aflikken

DoorWayne Williams

Dit vreemde prototype van een opvouwbare Google-telefoon is een bizarre mix van Google- en Samsung-ontwerp – en stond te koop

DoorJames Ide

Nieuwe update voor Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties maakt opmerkingen veel gemakkelijker te gebruiken

DoorAllisa James

Qakbot keert terug: sluwe nieuwe malware misleidt slachtoffers met behulp van een nep-Adobe-installatieprogramma

DoorSead Fadilpašić

DoorElie Gould

Deze nieuwe malware kan letterlijk je gezicht stelen en gebruiken bij fraude. Zowel Android- als iOS-apparaten zijn getroffen, dus wees op je hoede

DoorSead Fadilpašić

DuckDuckGo brengt een grote update uit: synchroniseer uw waardevolle informatie op verschillende apparaten zonder uw ziel te verkopen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 5829

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.