Winkelmanager cv voorbeelden & schrijftips 2023 (gratis gids) (2023)

Terwijl de retailsector omwentelde van alleen fysiek naar online winkelen en vervolgens naar een hybride model, is de taak van een winkelmanager mee geëvolueerd. Het is de taak van een winkelmanager om in de eerste plaats de klanttevredenheid te waarborgen, maar ook om het moreel van de werknemers op peil te houden. De verkopers op de vloer, telefoons en online chat zorgen immers voor een vlotte verkoop.

Als winkelmanager en professionele verkoper weet u dat de eerste indruk het verschil maakt tussen een verkoop of geen verkoop. Je weet hoe je je product moet verkopen, maar weet je ook hoe je jezelf moet verkopen?

Laat ons uw zoektocht naar een baan beheren. Al het andere dat je nodig hebt, vind je op cv.io, van uitgebreid advies ophoe je een baanwinnend cv schrijftaan eenonline tool voor het maken van cv's.

Nieuwsbrief Elevator Pitch

Eens in de 2 weken, onze expertsverzamel de beste carrière- en cv-tips die je in 15 minuten of minder kunt lezen. Rechtstreeks naar je inbox!

Door je aan te melden ga je akkoord met onzeServicevoorwaardenEnPrivacybeleid.

Houd je inbox in de gaten!

Onze nieuwsbrief is onderweg. De beste cv- en jobtips van onze loopbaanexperts ontvang je nu elke 2 weken in je inbox!

Deze gids, samen met ons cv-voorbeeld van de winkelmanager, behandelt de volgende onderwerpen:

 • Wat doet een winkelmanager?
 • Een cv van een winkelmanager schrijven (tips en trucs)
 • Het beste formaat voor een cv van een winkelmanager
 • Advies over elk onderdeel van je cv (samenvatting, werkverleden, opleiding, vaardigheden)
 • Professionele cv-layout en ontwerptips.

Wat doet een winkelmanager?

De rekening stopt letterlijk en figuurlijk bij de winkelmanager. Alles wat er onder het dak van de winkel gebeurt, valt onder de verantwoordelijkheid van deze functie. Als je ons cv-voorbeeld van een winkelmanager leest, zul je zien dat we veel van de volgende taken opnemen:

 • Werven, opleiden en begeleiden van winkelmedewerkers
 • Geef feedback, coaching en functioneringsgesprekken
 • Verbeter de algehele prestaties van een winkel
 • Beheren van budgetten en voorraad
 • Toezicht houden op de dagelijkse taken
 • Zorg ervoor dat de veiligheidsprocedures worden gevolgd
 • Handhaaf de staats- en federale regels met betrekking tot lonen, werkuren en gelijke kansen op werk
 • Opzetten van key performance indicators (KPI's)
 • En, misschien wel het allerbelangrijkste, vragen, zorgen en klachten van klanten afhandelen.

Natuurlijk hebben winkelmanagers ook een gezonde kennis van hun productmarktplaats nodig.

Breid uw kijk op "detailhandel" uit

Als u op zoek bent naar een goedbetaalde baan als winkelmanager, wilt u misschien in plaats daarvan aan uzelf denken als een 'retailmanager'. Deze professionals verdienen meestal meer dan iemand die in een traditionele fysieke winkel werkt.

Bijvoorbeeld:

 • Districtsmanagers verdienen een gemiddeld salaris van $ 72.402
 • Personeelsmanagers, $ 60.619
 • Operationeel managers, $ 56.888, maar
 • Algemene winkelmanagers, $ 44.448

Bron:Monster. com

(Video) Write an Incredible Resume: 5 Golden Rules!

Het maken van een cv voor een winkelmanager kan moeilijk zijn. Als je meer ideeën of inspiratie nodig hebt, bekijk dan onze gerelateerdevoorbeelden van cv's in de detailhandelhier onder:

 • Hervattingsvoorbeeld van Starbucks
 • Voorbeeld cv caissière detailhandel
 • Voorbeeld van een cv van een retailmanager
 • Ikea CV voorbeeld
 • Voorbeeld CV Mercadona
 • CV voorbeeld kunstgalerie
 • Voorbeeld cv manager veilinghuis
 • Antiquair CV voorbeeld
 • CV caissière voorbeeld
 • Voorbeeld cv manager coffeeshop
 • Voorbeeld cv winkelbediende

Winkelmanager arbeidsmarkt en vooruitzichten

Het nieuws is niet geweldig voor managers die in winkels werken. De totale groei voor alle salesmanagers zal naar verwachting met 4% stijgen, gemiddeld voor alle vakgebieden, voorspelt het U.S. Labour Bureau. Maar naarmate de detailhandel zich als geheel blijft aanpassen aan de vraag van de consument naar online winkelen en afhalen langs de weg, zal ook de samenstelling van winkels veranderen.

Veel winkels zullen krimpen of uitgroeien tot fulfilmentcentra,Totale detailhandelvoorspelt. Een deel van uw taak als winkelmanager is om op de hoogte te blijven van trends in uw branche en u snel aan te passen aan veranderingen in de vraag van consumenten naar veiligere ruimtes en gemakkelijkere transacties.

Lichtpuntjes in de markt

De detailhandel groeide in 2020 met 2,9% ondanks pandemische sluitingen. Sommige sectoren sprongen veel verder dan dat. VolgensIndigo9Digital, zijn de top 5 groeiniches:

 1. Discountwinkels
 2. e-commerce
 3. Wederverkoop
 4. Thuisfitness
 5. Verbouwing

Hoe een cv van een winkelmanager te schrijven

De allereerste stap bij het schrijven van het cv van uw winkelmanager is het begrijpen van het juiste cv-formaat. Je cv moet de volgende elementen bevatten:

 • De cv-header
 • De cv-samenvatting (ook bekend als profiel of persoonlijke verklaring)
 • Het gedeelte arbeidsverleden
 • Het gedeelte CV-vaardigheden
 • Het onderwijsgedeelte.

Elk van deze secties heeft een specifiek doel, net als uw verkooppraatjes of trainingssessies voor werknemers. Merk op dat we 'pitches' zeiden. Je weet dat klanten allemaal verschillend zijn en past daar je toon en stijl op aan. Je cv moet hetzelfde zijn. Elke winkel waar je solliciteert heeft een andere focus, stijl en functie. Als je een trendy tienerkledingwinkel wilt runnen, heb je een cv nodig dat fris en jong klinkt, maar als je je richt op een high-end juwelier, heb je een meer ingetogen toon nodig. Natuurlijk moet je altijd streven naar een professionele indruk.

Deskundige tip

Je eerste hindernis: DeATS

De meeste bedrijven gebruiken Applicant Tracking Systems om de honderden cv's die ze ontvangen te scannen en te sorteren. Uw cv moet niet alleen gemakkelijk scanbaar zijn, maar moet ook de trefwoorden en zinsdelen bevatten die de ATS-algoritmen zullen gebruiken om u te rangschikken ten opzichte van andere kandidaten. Je kunt ze niet verbazen met je charme als je deze hindernis niet kunt overwinnen.

(Video) How to Write The BEST Resume in 2023 - NEW Template and Examples INCLUDED

Dus hoe doe je het? Er is geen wondermiddel, maar hier zijn enkele tips:

 • Bekijk de vacature en markeer alle genoemde vaardigheden en eigenschappen waarover u beschikt
 • Pas die gemarkeerde woorden en zinsdelen exact aan uw cv toe
 • Gebruik de precieze namen van software, systemen en andere professionele tools

Een laatste woord: zorg ervoor dat je schrijven natuurlijk klinkt en niet alsof je elk woord uit de vacaturelijst probeert te proppen.

Het beste cv-formaat kiezen voor een winkelmanager

De meeste cv's zijn in omgekeerde chronologische volgorde geschreven (dit is het geval in de meeste van onzeCV voorbeelden). Dat komt omdat recruiters het meest geïnteresseerd zijn in waar je nu bent en misschien waar je net daarvoor was. Dit formaat geeft je ook een geweldige manier om je huidige prestaties te benadrukken en je carrièrevoortgang te laten zien. Uw gedeelte over het arbeidsverleden moet dit formaat volgen, tenzij u een dwingende reden hebt om ervan af te wijken.

U kunt een van onze andere overwegenformaten hervattenals je van loopbaan bent veranderd of net de arbeidsmarkt betreedt. Functionele cv-indelingen kunnen het beste worden overgelaten aan diegenen die niche- of complexe vaardigheden willen benadrukken, zoals technische professionals, wetenschappers of andere specialisten, omdat ze uitgebreide vaardighedensecties bevatten.

Voorbeeld cv winkelmanager

Een winkelmanager is sterk afhankelijk van relaties met anderen, zowel klanten als medewerkers en de winkelmanagerCV profielmoet dat weerspiegelen. Het profiel, of professionele samenvatting, is de plek om wat persoonlijkheid in je cv te injecteren, direct in deze 3-5 zinnen. Waarom? Dit is je enige kans om je sprankelende, maar no-nonsense persoonlijkheid en je talent voor omzetgroei en het behouden van medewerkers te verkopen aan je potentiële werkgever.

Gebruik één zin om jezelf voor te stellen. Nog een of twee om uw grootste successen of prestaties te beschrijven en nog een of twee om uw vaardigheden te beschrijven en wat u het bedrijf gaat brengen.

Hier is de voorbeeldtekst van een winkelmanager cv voor uw profielgedeelte om u op weg te helpen.

Voorbeeld

Ervaren en resultaatgerichte winkelmanager met drie jaar leidinggevende ervaring in retailomgevingen. Gemotiveerde professional met sterke punten in het begeleiden van medewerkers en het bevorderen van een optimale klantenservice. Bedreven in werknemersrelaties, inventarisorganisatie en visuele merchandising. Voorbereid, georganiseerd en getraind in productkennis en winkelvoorschriften. Toegewijd aan het creëren van een omgeving die bevorderlijk is voor het behalen van hogere verkopen en klanttevredenheid.

Gekopieerd!

Voorbeeld arbeidsverleden: beheer uw loopbaanverhaal

Je hebt een lange weg afgelegd sinds je eerste baan in de detailhandel. Elke functie heeft je nieuwe vaardigheden geleerd of je de kans gegeven om iets te bereiken. Gefeliciteerd! Nu kunt u de omgekeerde chronologische volgorde gebruiken om de indruk te beheren die recruiters van uw carrière krijgen.

Elk opsommingsteken bouwt voort op de argumenten om u aan te nemen, dus gebruik sterke actiewoorden en gegevens en details om uw punt duidelijk te maken. Overweeg de CAR-methode te gebruiken: beschrijf de uitdaging, vertel welke actie je hebt ondernomen en leg je resultaten uit.

Doen

(Video) How To Write An INCREDIBLE Resume: 2023 TEMPLATE INCLUDED!

Verwachte klanttrend en voorraadproduct dat leidde tot een verkoopstijging van 20%.

Niet doen

Meer omzet met 20%

Deze voorbeeldtekst voor het cv van de winkelmanager geeft u enkele ideeën voor uw eigen arbeidsverleden.

Voorbeeld

 • Beheerde een succesvolle winkelomgeving en een staf van 40+ medewerkers.
 • Opzetten en uitvoeren van halfjaarlijkse functioneringsgesprekken.
 • Bijgehouden georganiseerde statistische en financiële administratie.
 • Zorgdragen voor naleving van alle gezondheids- en veiligheidsvoorschriften.
 • Drie jaar op rij betere financiële prestaties behaald.

Gekopieerd!

Vaardigheden voorbeeld sectie

Dit gedeelte in één oogopslag richt de ogen van recruiters op uw hoogste capaciteiten, maar ze zullen het ook gebruiken om te achterhalen wat volgens u de belangrijkste vaardigheden voor de baan zijn. Zorg ervoor dat je een mix van gebruiktsociale vaardighedenen technische/zakelijke vaardigheden. Dit is een perfecte plek om die allerbelangrijkste zoekwoorden en zinsdelen uit de vacaturelijst te krijgen en uw kansen op een hoge ranking bij de ATS te vergroten.

Deskundige tip

Wat werkgevers zoeken

Uitstekende communicatieve vaardigheden, kennis van budgettering, planning en het product zijn allemaal noodzakelijke vaardigheden, maar wat onderscheidt jou van andere sollicitanten? Deze lijst vanHubWorkssuggereert eigenschappen die werkgevers zouden moeten zoeken naar deze kwaliteiten in een retailmanager:

 • Creëer een fijne werkplek
 • Weet medewerkers te ontwikkelen
 • Moedigt de ideeën en suggesties van medewerkers aan
 • Stelt doelen en beloont medewerkers die deze bereiken
 • Treedt op als mentor
 • Toont interesse in medewerkers
 • Geeft het goede voorbeeld

Deze cv-voorbeeldtekst toont de basisvaardigheden van winkelmanagers.

Voorbeeld

 • Uitstekende communicatievaardigheden
 • Leiderschapskwaliteiten
 • Projectmanagement vaardigheden
 • Beheer van medewerkers
 • Commercieel bewustzijn

Gekopieerd!

Voorbeeld opleiding cv winkelmanager

Winkelmanagers zijn vaak door de gelederen gekomen en hebben tijdens het werk geleerd, maar sommige vestigingen hebben op zijn minst een associate's of tweejarige opleiding in het bedrijfsleven nodig. Jouwsectie onderwijsis een eenvoudige lijst van je diploma's, certificaten en eventuele onderscheidingen en onderscheidingen die je hebt ontvangen. Als je een hoger diploma hebt dan een bachelordiploma, mag je je High School weglaten.

Hieronder vind je een cv-voorbeeldtekst die laat zien hoe je je opleidingsinformatie kunt opmaken.

Voorbeeld

2001-2005 Villanova High School, High School Diploma Villanova, PA

Gekopieerd!

Lay-out en ontwerp van cv: eerste indrukken

Als storemanager weet je heel goed dat presentatie het verschil maakt! Dat geldt ook voor je CV. U wilt dat klanten zonder frustratie kunnen vinden wat ze zoeken; u wilt hetzelfde voor recruiters. Als je ontwerp te druk of verwarrend is, gaan ze verder.

Houd het gestroomlijnd, netjes en vermijd afbeeldingen, gedurfde kleuren of foto's. Resume.io biedt een verscheidenheid aanlay-outsjablonen voor hervattenom bij uw stijl te passen, dus voel u vrij om ze te gebruiken.

Belangrijkste afhaalrestaurants voor een cv van een winkelmanager

 • De detailhandel bevindt zich midden in een omwenteling, maar er zijn kansen
 • Je weet hoe je moet verkopen, dus gebruik je vaardigheden om jezelf te verkopen
 • Krachtige beschrijvende taal plus gegevens en details maken een veel sterker argument
 • Gebruik cv.io'sonline cv-bouwerEnCV voorbeeldenom een ​​vliegende start te krijgen op je zoektocht naar een baan.

FAQs

Hoe maak je een overzichtelijke cv? ›

5 tips om een goed leesbaar cv te maken
 1. Creëer overzicht. Maak gebruik van herkenbare tussenkopjes, zoals ervaring, studie en competenties. ...
 2. Maak je cv opvallend, maar houd het zakelijk. ...
 3. Houd het kort. ...
 4. Zet het belangrijkste op pagina 1. ...
 5. Maak een profielschets. ...
 6. Relevante ervaring noemen. ...
 7. Inhoud per onderwerp. ...
 8. Profielschets.

Wat zet je best op je cv? ›

Wat vermeld je best in je cv?
 • Persoonlijke gegevens.
 • Profiel. Een profiel is een korte tekst van maximaal vijf lijnen waarin je helder beschrijft wat je competenties en kwaliteiten zijn, wat je zoekt in een nieuwe functie, en wat je motiveert en drijft. ...
 • Studies.
 • Opleidingen. ...
 • Ervaring. ...
 • Talenkennis. ...
 • Computerkennis. ...
 • Vaardigheden.

Hoe ziet de beste cv eruit? ›

Het vertelt eerlijk en in duidelijke taal wie je bent en wat je brengt. Een goed cv ziet er professioneel uit en bevat de volgende onderdelen. Persoonlijke informatie, je profiel, werkervaring, opleiding en aanvullende informatie, zoals competenties en interesses. (Naast een huisje staat: Persoonlijke gegevens.)

Hoe een cv beginnen? ›

Het persoonlijk profiel is een kort stukje tekst aan het begin van je cv. Het is een profielschets en een inleiding tot je cv waarin jij jezelf presenteert: het zegt iets over wie jij bent en wat voor werk je zoekt. Je plaatst deze korte samenvatting op je cv nà de persoonlijke gegevens en vóór je werkervaring.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated: 12/09/2023

Views: 5507

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.