Wil je een .pk domeinaam registreren? Kies voor XXL Hosting (2023)

.pk is de domeinextensie van Pakistan. Wil je een .pk domeinnaam registreren? Kies voor XXL Hosting.

Check of je .pk domein nog vrij is


Heb je een goed idee voor een .pk domeinnaam op internet? Bijvoorbeeld voor je bedrijf, product, club, kind, evenement, website, webshop of jezelf? Hier kun je controleren of je gewenste .pk domein nog vrij is, en kun je het gelijk registreren. En dat doe je bij XXL snel en voordelig!


Controleer of je domein nog vrij is

Prijzen

.pk domeinnamen voor een scherpe en eerlijke prijs

.pk domeinnamen registreer je bij XXL voor een scherpe all-in prijs, zonder addertjes onder het gras. Bij andere providers betaal je vaak extra kosten als je iets met je domeinnaam wilt gaan doen, zoals doorlinken. Daar doen we niet aan mee.

.pk domeinnaam


300

per twee jaar

Functies

Domeinregistratie met veel extra's

Een .pk domeinnaam registreren doe je bij XXL niet alleen voor een voordelige prijs, maar bovendien krijg je er veel gratis extra's bij.

Gratis doorlinken

Wil je een .pk domeinnaam laten verwijzen naar een andere website? Geen probleem! Bij XXL kun je .pk domeinnamen zonder extra kosten doorlinken naar een ander adres.

Inclusief DNS beheer

Je hebt de flexibiliteit om de DNS records of nameservers van je .pk domeinnaam te wijzigen, bijvoorbeeld om hem te koppelen aan een andere web- of mailserver.

Gratis anonieme registratie

Voor veel domeinextensies kun je gratis gebruik maken van onze whois privacy service, zodat je prive-gegevens worden afgeschermd in openbare registers.

Koppelen aan een hostingpakket

Ben je klaar om je online idee te lanceren, en wil je een website plaatsen op of gaan mailen onder je eigen .pk domeinnaam? Koppel dan de .pk domeinnaam aan eenhostingpakket.

Domeinextensie

Regels & specificaties voor .pk domeinnamen

Elke domeinextensie kent andere regels en voorwaarden voor de registratie ervan. Hieronder tonen we de belangrijkste informatie en regels voor de .pk extensie. Als je nog vragen hebt over .pk domeinamen, neem dan gerust contact met ons op.

Algemene informatie
Type domeinextensie Landenextensie (ccTLD)
Minimaal aantal tekens 4
Maximaal aantal tekens 63
Registraties en wijzigingen handmatig verwerkt? In
Registraties en wijzigingen in realtime verwerkt? Nee
Zijn er premium domeinen? Nee
Numerieke domeinen toegestaan? In

Houdergegevens & whois

Whoisserver whois.pknic.net.pk
Trustee (lokaal adres) beschikbaar? Nee
Gebruik trustee verplicht? Nee
Whoisprivacy beschikbaar? Nee
Verwerker(s) van persoonsgegevens
 • PKNIC
  435 Tariq-blok
  Nieuwe tuinstad
  Lahore
  Pakistan

DNS & naamservers

Check op aanwezigheid DNS zone? Nee
Minimaal aantal nameservers 2
Maximaal aantal nameservers 7
DNSSEC mogelijk? Nee
Root naamservers
 • ROOT-C1.PKNIC.PK
 • ROOT-C2.PKNIC.PK
 • ROOT-E.PKNIC.PK
 • ROOT-S.PKNIC.PK

.pk domeinnaam verhuizen

Verhuizing met verhuiscode? Nee

Houderwijziging & updaten van .pk domeinnaam

Houderwijziging met verhuiscode? Nee
Kosten voor houderwijziging? Nee
Kosten voor updaten domein? Nee

Opheffen & uit quarantaine halen van .pk domeinnaam

Opzegtermijn 1 maand voor verlengdatum
Opheffen alleen op verlengdatum mogelijk? Nee

Landinformatie

Land Pakistan
Hoofdstad Islamabad
Regio Azië
Subregio Zuid-Azië
Aantal inwoners 220892331
Landnummer(s) telefonie
 • +92
Talen
 • Urdu
 • Engels
Munteenheid
 • Pakistaanse roepie
Tijdzones
 • UTC+05:00
Certificering

Beveiliging & privacy gecertificeerd

Als je het onderbrengen van je website, applicatie, e-mail of domeinnaam aan ons toevertrouwd, nemen we die taak uiterst serieus. Een goede beveiliging en privacy is een essentieel onderdeel van die taak. We kunnen natuurlijk zeggen dat we dat "goed geregeld" hebben, maar het is betrouwbaarder als een onafhankelijke externe partij dit regelmatig toetst en bevestigd volgens erkende standaarden. XXL Hosting is daarom ISO 27001 en ISO 27017 gecertificeerd.

ISO 27001 is de wereldwijd erkende standaard voor informatiebeveiliging. Hiermee kunnen we aantonen dat we alle beveiligingsrisico's in kaart hebben gebracht, daar passende maatregelen voor hebben genomen, en voortdurend checken of aan alle maatregelen wordt voldaan en er eventueel verbeteringen nodig zijn. Een externe auditor controleert regelmatig of aan alle eisen van de standaard wordt voldaan.

ISO 27017 is een uitbreiding op de 27001 standaard, die inzoomt op de risico's en maatregelen die spelen in onze rol als aanbieder en afnemer van clouddiensten. Omdat we als hostingprovider clouddiensten aanbieden aan jou als klant, maar wij zelf ook bij externe leveranciers clouddiensten inkopen - is het essentieel dat de beveiliging en privacy in de gehele keten gewaarborgd is.

Lees meer over onze veilige hosting

Wil je een .pk domeinaam registreren? Kies voor XXL Hosting (3)


Wil je een .pk domeinaam registreren? Kies voor XXL Hosting (4)

Groene hosting voor een betere wereld

We doen er alles aan om de klimaatimpact van je website en e-mail te verkleinen en compenseren:

We gebruiken datacentra die uitsluitend op 100% windenergie draaien.

Onze servers zijn energie-efficiënt dankzij caching- en optimalisatietechnieken.

We laten voor elke website dat we hosten een boom planten. Elk jaar weer.

Lees meer over onze duurzame hosting

Recensies

De best beoordeelde hoster van Nederland!

Tevreden klanten is waar we het voor doen. Gemiddeld krijgen we een9,7op basis van412reviews. Volgens Webhosters.nl zijn we de best gewaardeerde hoster van Nederland, en zijn we uitgeroepen tot de klantvriendelijkste organistatie van Noord-Nederland. Hier zijn we trots op!

Wil je een .pk domeinaam registreren? Kies voor XXL Hosting (5) Wil je een .pk domeinaam registreren? Kies voor XXL Hosting (6) Wil je een .pk domeinaam registreren? Kies voor XXL Hosting (7)

Fijn bedrijf dat XXL Hosting. Je wordt heel snel geholpen als je een probleem hebt, je kunt ze zelfs ook nog bellen, en altijd vriendelijke medewerkers. Blij dat ik vorig jaar ben overgestapt naar XXL!

Jan Duker

16 april 2020

XXL Hosting; super bedankt voor jullie hulpvaardigheid en kunde. Bij problemen met onze mail en website hebben we via de chat de problemen op kunnen lossen. Supersnel en verstand van zaken! Complimenten XXL Hosting! Zeer aan te bevelen.

Desiree van Tiet

4 maart 2022

We zitten nu net iets meer dan een half jaar bij XXL met een groot aantal websites en we zijn zeer tevreden over de service en de hosting! Naast standaard vragen hebben ze ook uitgebreide technische kennis om zo moeilijke vraagstellingen op te lossen. Al met al zijn we zeer enthousiast over XXL!

Joeri van der stek

6 februari 2022

Zijn al jaren tevreden klant. Men is professioneel, supersnel met oplossen van event. problemen. Communiceren snel en adequaat. Aanrader

Arie Bonestaak

21 februari 2021

We zitten denk ik al bijna 20 jaar bij XXL Hosting, zelden problemen gehad en als we die hebben is het geweldig zoals je geholpen wordt. Ze denken met je mee, zijn vriendelijk, snel en communiceren zodra er maar iets gaat veranderen. Kan niet anders zeggen dan dat XXLWebhosting een super team heeft. Friesland kan trots op jullie zijn.

Johan Meijer

9 juli 2020

Super geholpen door de helpdesk van XXL Hosting. Snel, inhoudelijk en meedenkend.

Ciska TvD

1 oktober 2020

Stuk voor stuk fantastische mensen die hun vak verstaan. Dat gaat veel verder dan alleen het leveren van hosting. Wensen centraal stellen, afspraken nakomen en verwachtingen overtreffen. Dank jullie wel. Een tevreden klant.

Jozua Beukers

27 april 2022

Zojuist geholpen met mijn website. Wat een geweldige en snelle service. Helemaal goed!!

Fons van Gijsel

3 oktober 2020

Ze zijn sinds de beginjaren mooi gegroeid en professioneler geworden, maar tegelijk reageren ze nog steeds vrijwel direct en erg laagdrempelig. Zeer prettig.

Kees

31 juli 2020

De kwaliteit van een hostingpartij is pas merkbaar wanneer je ze ook nodig hebt met je vragen. Al jarenlang klant bij ze, en kan niet anders zeggen dat ze me altijd goed helpen, of iig op de juiste richting sturen.

Owen den Engelsman

5 augustus 2020

Een hele fijne bedrijf! Al bijna 10 jaar klant en altijd goede ervaringen met de medewerkers. Ik wordt altijd goed geholpen met al mijn vragen. Ook als leek, snap ik dan wat ik moet doen of zij doen het voor mij als het niet lukt. Ik kan ze altijd bellen of via de chat bereiken. Alles werkt prima bij de hosting ook. Super tevreden klant ben ik.

Yogacentrum De Bron

7 januari 2020

Waar vind je een betere hosting provider? Stop met zoeken, XXL Hosting is de beste volgens mij. Snelle online klantenservice. Met de hosting van verschillende sites (o.a. WordPress) nog nooit problemen gehad en anders word je wel goed en snel geholpen.

Sem van Geffen

30 juli 2020

XXL webhosting denkt altijd supergoed mee. Mijn vraag wordt eigenlijk altijd opgelost wanneer ik ze contacteer. Echt super!

Wiebe Bakker

8 mei 2022

Door problemen bij mijn vorige hosting partij, heb ik besloten over te stappen naar XXL hosting. Ik heb gekozen om bij XXL hosting te kiezen voor domeinnaam en hosting inclusief verhuisservice. De website is, in het weekend, en binnen een dag verhuisd. Top service, zeer content mee!

Sander vd Ster

4 februari 2022

Ik ken weinig bedrijven die de klant (die in mijn geval geen geek is ;-) zo behulpzaam zijn. Efficiëntie, professionaliteit, snelheid... met een glimlach. Ik ben al 10 jaar klant. Ik raad ze ten zeerste aan!

Rob Vandn

11 februari 2022

Perfecte provider waar wij al jaren met veel plezier zaken mee doen. De hosting op zichzelf is niet eens de belangrijkste reden - maar wel dat dit bedrijf zeer sympathiek naar de klanten is, altijd zeer goed bereikbaar is (ook in het weekend en (vanwege tijdsverschillen) vaak 's nachts). De snelheid en prijzen zijn mooi in evenwicht en er komt elk jaar wel weer een noviteit / uitbreiding / feature bij in hun hostingpakket. Kortom... absolute aanrader voor iedereen die betrouwbare, betaalbare en sympathieke hosting zoekt!

Kabalebo-natuurresort

20 februari 2020

Slimme mensen met verstand van zaken. Al jaren bijna 20 jaar klant en de service, snelheid, producten en kwaliteit blijven verbeteren. Goed bereikbaar, ze willen je echt helpen en niet alleen geld verdienen en massaproductie draaien.

Marc Gooijer

23 september 2020

Al jaren brengen we onze domeinen en websites met tevredenheid onder bij XXL Hosting. Naast de altijd goedgeluimde en sympathieke support is XXL's helpdesk ook heel kundig, denken de medewerkers met je mee en werken ze razendsnel. Dus niets dan complimenten voor de service. Ook op technisch vlak loopt het altijd vlekkeloos. Een prima, aan te raden webhoster dus.

R.

20 februari 2021

Door problemen bij mijn vorige hosting partij, heb ik besloten over te stappen naar XXL hosting. Ik heb gekozen om bij XXL hosting te kiezen voor domeinnaam en hosting inclusief verhuisservice. De website is, in het weekend, en binnen een dag verhuisd. Top service, zeer content mee!

Mark van den Hoogenband

9 september 2022

Hierbij wil ik graag een zéér positieve review geven voor de medewerking van XXL hosting. Bij een probleem wordt er gelijk adequate gereageerd om je verder te helpen in het oplossen van het probleem. Mijn complimenten voor de zeer snelle service in deze. Een dikke 10.

Bouvierpagina

27 augustus 2020

Ik ben erg tevreden met de diensten van XXL hosting. Ze staan altijd klaar om vragen en eventuele problemen direct op te lossen. Vakkundig en snel. Top bedrijf!.

Rosalie Verhoef

23 april 2022

Mega behulpzaam en erg klantgericht! Duidelijk en snel communiceren is altijd aan de orde! Dat is bij andere hostingpartijen vaak niet het geval helaas. Een super tevreden klant, deze hostingpartner is echt een aanrader!

Sebastiaan Lint

23 april 2022

Host inmiddels al meer dan tien jaar de sites bij XXL Hosting. Topservice, altijd beschikbaar voor snelle hulp bij welk website probleem dan ook, proactief, vriendelijk. XXL Hosting, dank!

Monique Kraakman

19 februari 2022

Namens ons bedrijf heb ik regelmatig contact met XXL Hosting. Ze reageren altijd vriendelijk, professioneel en snel. Denken ook graag mee voor nieuwe oplossingen!

Advertentie Dusol

13 maart 2021

Waarschijnlijk al bijna 20 jaar (of nog langer?) wordt mijn website hier gehost. Werkelijk perfect service en altijd heel vriendelijk en behulpzaam. En ze denken met je mee. Ik heb nooit de geringste reden gehad om ergens anders te kijken.

Eugène Dubois

2 maart 2020

Al jaren onze hosting provider. No-nonsense en goede service.

Hans Boers

14 januari 2021

Bij mailprobleem contact gehad via mail met XXL en zij reageerden vrij snel en gaven aan wat er moest gebeuren om de problemen op te lossen. Deze actie uitgevoerd en alles was weer in orde. De reactie vanuit XXL werd snel opgepakt. Bedankt voor de snelle service

Lex Riswick

19 februari 2021

Sympathiek bedrijf! Bijna of zelfs al meer dan 20 jaar klant met diverse websites, via diverse organisaties en bedrijven. Altijd erg vakkundig en dienstbaar geholpen met grote en kleine problemen, vaak veroorzaakt door eigen onkunde, ondanks dat, altijd even vriendelijk en behulpzaam. Goede prijs/kwaliteit verhouding en voor zover mijn kennis reikt, nooit offline geweest anders dan aangekondigd onderhoud of externe overmacht. Je weet wat je krijgt en ze zeggen wat ze doen! Op naar de volgende 20 jaar!

Witte B

3 februari 2020

Top provider. Vragen worden direct beantwoord door deskundige medewerkers. Een aanrader!

Wim Kuijpers

21 april 2020

Al jaren klant, en met volle tevredenheid. Zeer te spreken over de snelle en goede service!

Jeroen Savalkouls

21 mei 2020

Ik zit inmiddels bijna twee jaar bij XXL Hosting en ben zeer tevreden. Bij alle vragen of problemen krijg ik altijd snel en duidelijk antwoord. Als het via de chat technisch ingewikkeld is wordt er ter verduidelijking nagebeld en uitgebreid meegedacht over oplossingen. XXL Hosting communiceert ook goed wanneer er werkzaamheden worden verricht, zodat je daar rekening mee kan houden en niet voor verrassingen staat. Zo wordt alle soft- en hardware altijd up-to-date gehouden en werkt alles snel en veilig.

Raymond Moonen

16 januari 2021

XXL webhosting is een geweldig bedrijf. Fijne mensen altijd, bij de helpdesk die mij al vaak in de afgelopen 18 jaar hebben geholpen. Soms bij nacht en ontij, tijdens feestdagen. Je kunt altijd op hen vertrouwen en bouwen. Hostingpakket, werkt fantastisch, service is geweldig, de prijzen zijn ultravriendelijk en wat je ook vraagt, er wordt altijd heel snel aktie ondernomen om je te helpen. Werkelijk in één woord, het allerfijnste bedrijf om je hostingpakket bij onder te brengen of je domeinnamen te registeren en nog heel veel meer. Subliem!

Mags Bamsbridge

30 mei 2020

Perfecte service en dan bedoel ik niet alleen de hosting - maar zeker ook de klantenservice. Zelfs met niet-hosting-gerelateerde problemen (technisch van aard) proberen ze er samen uit te komen. Er zijn ongetwijfeld hosters die goedkoper zijn - maar beter zijn die absoluut niet. Een betrouwbare partij die nog tijd neemt voor de klant - aanrader!

Koto Hari

25 juli 2020

Een probleem waar ik na enkele weken met de thema-producent van mijn Wordpress website niet uitkwam, heeft XXL Hosting uiteindelijk voor mij (en mijn klant) opgelost. D.m.v. chatten kwamen we samen tot een goede uitkomst. Nu kan ik eindelijk weer aan de slag!

Maureen van Goethem

6 mei 2022

XXL reageert altijd adequaat en snel. Ik doe al ruim 15 jaar zaken met XXL. XXL Hosting kent een zeer hoge up-time. De servers zijn snel en beheer op de machines wordt altijd probleemloos uitgevoerd.

Sjoerd Waij

6 juni 2020

Hoewel ik het erg leuk vind om af en toe een nieuwe website te bouwen, word ik altijd een beetje zenuwachtig van termen als ‘verhuizen’, ‘op de achtergrond bouwen’ en ‘online gaan’. Gelukkig heeft XXLhosting een buitengewoon vriendelijke en behulpzame helpchat. Soms fixen ze het voor je, of anders geven ze een geduldige, duidelijke uitleg hoe je het zelf kunt doen. En als het niet lukt, dan bellen ze! Verder bieden ze overzichtelijke pakketten voor aardige prijzen. Ik vind ze ge-wel-dig!!

Joyce Regensburg

6 april 2020

Bestellen

.pk domeinnaam registreren?

Check hieronder of je .pk domeinnaam nog vrij is, en registreer je het domein gelijk.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated: 24/06/2023

Views: 5901

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.