Wat verdient een affiliate marketeer gemiddeld? (2023)

Dit verdien je met affiliate marketing: inkomstencalculator

  • 3 minuten leestijd

Als beginnende affiliate marketeer wil je precies weten wat je in de toekomst verdient. Helaas is dit glazenbolwerk en kan niemand dat exact voorspellen. Het bedrag hangt voornamelijk van jezelf af. Hoe meer aandacht jij jouw business geeft, hoe meer geld er binnenstroomt. Om een zo realistisch mogelijke voorspellingen te doen van jouw affiliate inkomsten, heeft Stellia CMS een rekentool ontwikkeld. Op deze wijze zie jij binnen enkele minuten jouw maandinkomsten op basis betrouwbare indicatoren.

Wat verdient een affiliate marketeer gemiddeld?

Ondanks dat affiliate marketing in Nederland een miljoenenbusiness is, lukt het maar weinig mensen om er succesvol mee te zijn. Dit heeft vooral te maken een gebrek aan doorzettingsvermogen, discipline en geduld. Veruit de meeste publishers stoppen na een aantal maanden omdat ze niets verdienen. Aangezien dat het overgrote deel is, haalt dat het gemiddelde fors omlaag.

(Video) How Much I Make From Affiliate Marketing

Dat neemt echter niet weg dat je er grof geld mee kan verdienen. Geduldige ondernemers met een goed marketingplan behalen grote successen met affiliate marketing. De eerste paar zakcentjes zul je pas na maanden noeste arbeid op je rekening zien. Dit werkt uiteraard niet motiverend. Wanneer je doorzet en blijft optimaliseren en publiceren is het een kwestie van tijd en je sales lopen op. Het kan soms jaren duren voordat jij een volledig maandinkomen genereert met affiliate marketing. Maar zeg nou zelf? Wat is twee jaar van je leven als je het vergelijkt met een gemiddelde studieduur van vier jaar, waarna je vervolgens je hele leven moet werken voor een gelijkwaardig inkomen.

Gemiddeld gezien verdien je na een jaar tussen de 50 en 600 euro per maand, afhankelijk van hoeveel aandacht je aan de business besteed en hoeveel websites je hebt. Na twee jaar moet je niet gek opkijken als je meer dan 1.500 euro verdient. Maar ook dat is afhankelijk van veel factoren.

(Video) How Much I Make Per Month from Affiliate Marketing (Proof) | Affiliate Marketing Income 2020

Zo werkt de affiliate inkomstencalculator

Er zit een enorme kloof tussen de bedragen die je binnen een jaar kan verdienen. Daarom is het handiger om het zelf te berekenen in plaats van platformen als deze ruime schattingen laten doen en daar vanuit gaan. Deaffiliate inkomstencalculator van Stellia CMSis speciaal gemaakt voor ondernemers die willen weten wat ze verdienen.

Bezoekers per maand
Als eerst dien je het aantal verwachte bezoekers per maand in te vullen. Bezoekers genereer je door je website te optimaliseren voor de zoekmachines als Google. Denk aan teksten schrijven en werken aan linkbuilding. Ook kun je jouw website (betaald) promoten via sociale media. Dit proces heeft tijd nodig, maar als je eenmaal een paar duizend unieke bezoekers per maand hebt, ben je goed op weg.

Aantal paginabezoeken per bezoeker
Dit begrip houdt in hoeveel pagina’s een unieke bezoeker aanklikt op jouw website. Als een bezoeker op jouw website komt en na een aantal seconde al weg klikt, is het een slecht teken. Hoe langer iemand op jouw website rond speurt, hoe betrouwbaarder jouw site blijkbaar overkomt voor de consument. Op basis van deze gegevens kun je mede berekenen hoe veel je per maand zal verdienen.

(Video) New Affiliate Marketers Fail Because…

CTR (klikfrequentie)
De Click Through Rate is het aantal websitebezoekers dat doorklikt naar jouw adverteerder. Hoe meer websitebezoekers dit doen, hoe groter de kans op een sale is. Pas hiermee wel op dat je mensen niet te snel laat doorklikken naar de adverteerder. Dit schrikt af. Daarom moet je voorzichtig zijn om deze gegevens in de calculator te gebruiken. Ga uit van ongeveer 0,3 procent van het aantal websitebezoekers.

CR (conversieratio)
De conversionrate is het percentage dat daadwerkelijk over is gegaan tot het kopen van een product, boeken van een vakantie of aanmelden bij een platform van jouw adverteerder. Anno 2020 kopen tussen 1 en 4 procent van het totaal aantal websitebezoekers een product van jouw adverteerder. In de calculator kan je dit zo ruim of voorzichtig mee laten berekenen als je zelf wil.

Commissie per sale/lead
Een commissie is hetgeen wat jij daadwerkelijk verdient. Meestal is dit ongeveer 5 procent van het aankoopbedrag van het product dat de consument bij jouw adverteerder via jouw website koopt. Geen hogere wiskunde, maar wel belangrijk om mee te nemen. Meestal geldt: hoe betrouwbaarder en beter de adverteerder, hoe lager de commissie. Laat je echter niet leiden door forse commissies. Ook veel kleine commissies zorgen voor leuke inkomsten.

(Video) 3 manieren om €100+ PER DAG te verdienen met AFFILIATE MARKETING

Praktijkvoorbeelden

Tot nu toe ben je opgezadeld met veel theorie over wat nou een realistisch bedrag is om te verdienen als affiliate marketeer. De rekentool is ontzettend handig om jou daarbij te helpen. In onderstaand schema zie je daadwerkelijke bedragen die verdiend zijn binnen een bepaald tijdsbestek.

- Jos: €30,- in de 6e maand
- Willem: €1000,- in de 14e maand
- Dylan: €200,- in de 11e maand
- Bas: €5.000,- in de 51e maand
- Evelyn: €0,- in de 4e maand

(Video) Verdien GELD met Bol.com | Affiliate Marketing Uitgelegd

Belangrijk om te vermelden is dat maandelijkse inkomsten fluctueren. De ene maand kan het lager of hoger zijn dan de andere. Wil je zelf geld verdienen met affiliate marketing? Overweeg dan Stellia of Wordpress om als CMS te gebruiken.

FAQs

Wat verdient een affiliate marketeer gemiddeld? ›

Het landelijke gemiddelde salaris voor een Affiliate Marketing in Nederland is €3.793 . Filter op locatie voor Affiliate Marketing salarissen in uw regio.

Hoeveel geld verdienen affiliate marketing? ›

Gemiddeld gezien verdien je na een jaar tussen de 50 en 600 euro per maand, afhankelijk van hoeveel aandacht je aan de business besteed en hoeveel websites je hebt. Na twee jaar moet je niet gek opkijken als je meer dan 1.500 euro verdient. Maar ook dat is afhankelijk van veel factoren.

Is affiliate marketing winstgevend? ›

Affiliate marketing staat bekend als een van de meest winstgevende marketing kanalen om online geld mee te verdienen. Afhankelijk van jouw commissiemodel levert affiliate marketing in de basis voor iedere euro dat je erin stopt minimaal een paar euro op.

Hoe moeilijk is affiliate marketing? ›

Maar, het is wel moeilijk om echt succesvol te worden met affiliate marketing. De moeilijkheid zit hem dan ook vooral in tijd, zoals je waarschijnlijk wel weet als je wil beginnen met affiliate marketing. De weg naar je eerste commissie is ontzettend lang en kan wel maanden duren.

Hoe word je een affiliate marketeer? ›

Je kunt affiliate worden door je aan te melden voor een affiliate campagne van een adverteerder. Dit kan door je aan te sluiten bij een affiliate netwerk of door je direct bij een adverteerder aan te melden.

Kun je leven van affiliate marketing? ›

Ja, je kunt leven van affiliate marketing. Met een beetje toewijding en hard werk is het mogelijk om van affiliate marketing je beroep te maken. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om een toegewijd en trouw klantenbestand op te bouwen.

Hoe begin je als affiliate? ›

Hoe begin je met affiliate marketing? Je begint met affiliate marketing door een stappenplan te doorlopen. Hierin kies je een onderwerp, doe je marktonderzoek, maak je een website en promoot je producten en diensten van adverteerders.

Heb je een kvk nummer nodig voor affiliate marketing? ›

Checklist 'Geld verdienen met affiliate marketing' Wanneer je producten of diensten van andere bedrijven promoot op je eigen website, blog, podcast of socialmediakanaal, ben je een publisher. Let hierop als je als publisher geld wilt verdienen: Schrijf je in als ondernemer bij KVK.

Hoe oud moet je zijn om te beginnen met affiliate marketing? ›

Let op dat om aan de slag te gaan als affiliate een minimale leeftijd van 14 jaar oud wordt gehanteerd. Je hoeft dus niet te wachten totdat je account is goedgekeurd.

Kun je als Influencer ook doen aan affiliate marketing? ›

Wist je dat er tegenwoordig een tiental kanalen zijn waarmee je geld kunt verdienen als influencer? Een van deze kanalen is affiliate marketing, een niet-tijdrovende manier om passief inkomen te genereren die vaak onderschat wordt.

Kun je als Influencer ook doen aan affiliate marketing en waarom wel niet? ›

Om grote influencers in te zetten heb je influencer marketing nodig omdat zij (haast) geen affiliate marketing inzetten. Om kleine of micro influencers in te zetten kan dit vaak ook via affiliate marketing! Het verschil zit hem dus mede in de manier van betaling: fixed fee vs. commissie.

Hoe werkt Amazon affiliate marketing? ›

Met het Amazon Affiliate Program kun jij mensen sturen vanaf jouw website naar Amazon. Als deze personen dan een aankoop doen op Amazon krijg jij een commissie over die aankoop. Dit kan tussen de 1% en 10% zijn per product. Je verwijst naar Amazon door middel van een link.

Hoeveel verdien je met affiliate marketing bol Com? ›

Affiliate Marketing via bol.com

Van tekstlinks en banners tot aan een productfeed en API. Commissie tot 7% ! Voor elke aankoop ontvang je commissie.

Kun je geld verdienen met Pinterest? ›

Pinterest maakt geen betalingen mogelijk voor programma's waarmee je geld kunt verdienen, zoals het taggen van producten, affiliatelinks of samenwerkingen met merken. Voor deze programma's regel je de betalingsvoorwaarden en praktische zaken rechtstreeks met je merk of affiliatepartners.

Hoe is affiliate marketing ontstaan? ›

Ontstaan en successen van affiliate marketing

Het verhaal gaat dat het idee ontstond op een feestje in 1997. Een jonge vrouw was met de oprichter van Amazon in gesprek over haar website. Ze stelde voor om de boeken van Amazon via haar website te verkopen in ruil voor een commissie per verkocht item.

Hoeveel mag je verdienen zonder KvK nummer? ›

Is uw omzet per kalenderjaar maximaal € 1.800, bent u niet verplicht uw onderneming aan te melden bij de Kamer van Koophandel en hebt u dit ook niet gedaan, én hebt u geen btw betaald die u in aftrek wilt brengen? Dan bent u niet verplicht u als btw-ondernemer aan te melden bij de Belastingdienst.

Kan je freelancen zonder KvK? ›

Je kunt ook als freelancer werken zonder officiële inschrijving bij de KvK. Iedereen mag tenslotte een opdracht voor een klant doen en een kwitantie versturen. Een kwitantie is feitelijk een rekening, maar dan zonder btw en kvk-nummer.

Hoe geld te verdienen met Amazon? ›

Je kunt producten en beschikbare programma's van Amazon delen met jouw publiek via gepersonaliseerde link-tools, en geld verdienen met kwalificerende aankopen en klantactiviteiten, zoals het aanmelden voor een gratis proefperiode van één van onze programma's. Meer informatie.

Hoe maak je een affiliate link Amazon? ›

Om een Productlink te creëren, voer je of een zoekterm, of het Amazon Standard Identification Number (ASIN) van het product in het zoekveld in. Klik op 'Start' om het resultaat te zien en vervolgens op 'Link ophalen' voor meer opties. Nu ben je klaar voor de volgende stap: het individualiseren van de link.

Hoe werkt affiliate marketing PayPro? ›

Zo verdien je commissies als Affiliate van PayPro

Registreer je als affiliate bij PayPro. Dat kan onderaan deze pagina. Nadat je een account hebt aangemaakt, kan je direct beginnen met het promoten van producten en diensten tegen een vergoeding. Dit wordt ook wel een affiliate commissie genoemd.

Hoe promoot je je affiliate marketing? ›

Affiliate marketing is het promoten van je producten of diensten via een blog, podcast, socialmediakanaal of website van een ander bedrijf. Er zijn twee partijen betrokken: de adverteerder, wiens producten worden gepromoot, en de publisher, die de advertentie plaatst.

Hoe kom je aan affiliate links? ›

Hoe kom je aan een affiliate link? Er zijn verschillende affiliate netwerken die ondernemers en affiliates met elkaar in contact brengen. In Nederland zijn dat bijvoorbeeld Tradedoubler en Tradetracker. Affiliates kunnen zich hier aanmelden voor tal van affiliate/partner programma's.

Videos

1. Wanneer verdiende ik mijn eerste affiliate commissie?
(Jacko Meijaard - Ondernemer)
2. Geld Verdienen Vanuit Huis Met Affiliate Marketing - $267 Per Dag
(FreedomLifestyleCreatives)
3. Voorbeelden van affiliate niche sites - Nederlands
(WebsiteHustle)
4. Wat is affiliate marketing? Kun je nog steeds geld verdienen met affiliate marketing?
(onlinestrijders)
5. Hoeveel verdien je met Affiliate Marketing? Hier het antwoord!
(Bron van Geld)
6. Hoe Kun Je Beginnen Met Affiliate Marketing Op Awin!💰 (Nederlandse Tutorial)
(Tim Schapenk)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated: 24/09/2023

Views: 5425

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.