Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (2023)

De kans is groot dat je wel eens iets hebt gehoord over affiliate-marketing, maar nooit helemaal hebt meegekregen hoe het precies werkt, hoe mensen er geld mee verdienen of wat het überhaupt is.

Als we een zeer beknopte, korte definitie zouden moeten geven, dan is affiliate-marketing een marketing-businessmodel waarbij jouw klanten en/of lezers jouw verkopers worden.

Hoe dit kan? Vandaag behandelen we alle mogelijke vragen over affiliate-marketing, waaronder:

 • Wat is affiliate marketing?
 • Hoe zien de verhoudingen eruit in affiliate-marketing?
 • Wat zijn affiliate-netwerken?
 • Hoe word ik een affiliate?
 • Hoe word ik een merchant?

Klaar voor de start? Let’s go!

Wat is affiliate marketing?

Affiliate-marketingis een vorm van marketing waarbij er betaald wordt voor een geleverde prestatie. In het geval van affiliate-marketing betekent dit dat een affiliate een product verkoopt namens de merchant en hiervoor vooraf besproken commissie opstrijkt, vaak een vast bedrag of een percentage van de verkoop.

Voore-commercewinkelsis dit een hele goede advertentiemethode, omdat ze alleen hoeven te betalen nadat een verkoop is afgerond, maar het werkt in principe voor elk mogelijk businessmodel.

Zolang je eenproduct hebt dat verkocht moet worden, of een product kan vinden dat gepromoot moet worden, kan je aan affiliate-marketing doen.

Het speciale aan deze vorm van marketing, is dat iedereen er baat bij heeft. De klant kan bijvoorbeeld producten vinden die ze misschien zelf niet hadden gevonden. Het product wordt bovendien aangeraden door iemand die ze (waarschijnlijk) vertrouwen.

Als we naar de andere kant kijken, die van de marketing, merchant en netwerk (hierover later mee), danontvangt iedereen een deel van de opbrengst.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (1)

81% van de merkenbiedt een affiliate-programma aan.

En het ziet er niet naar uit dat dit aantal in de toekomst af zal nemen. De inkomsten uit affiliate-marketing is sinds het tweede kwartaal van 2017 gestegen met bijna23% op jaarbasis.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (2)

Affiliate-programma’s, soms ook wel partnerprogramma’s genoemd, kan je vinden in elke grootte en vorm en zijn vaak aangepast aan het bedrijf waaraan ze verbonden zijn. Kijk voorbeeld eens naar hetprogramma van Mailchimphieronder:

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (3)

En kijk ook eens naar dit affiliate-programma vanDe vitaminewinkel:

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (4)

Affiliate-programma’s kunnen je zeker een goed belegde boterham opleveren, zelfs als je maar een kleine speler bent. Internetondernemers van over de hele wereld gebruiken affiliate-marketingprogramma’s om hun goederen te slijten.

En in sommige gevallen is hun verkoop zo goed dat ze marktplaatsen t.w.v. miljoenen dollars kunnen creëren,zoals Poster Gully.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (5)

Maar wat is affiliate-marketing nou eigenlijk?

Een systeem waar, idealiter, iedereen voordeel uit haalt en waarbij er meer product worden verkocht aan meer klanten. Het is toegankelijk en schaalbaar en een goede keuze voor iedereen die zijn of haar bedrijfsresultaten wil vergroten. Of je nou de verkoper of de merchant bent.

Maar nu weten we nog steeds niet precies hoe affiliate-marketing werkt! Om affiliate-marketing goed te begrijpen, moet je eerst een beter idee kregen van de verhoudingen binnenaffiliate marketing.

Hoe zien de verhoudingen eruit in affiliate-marketing?

Bij affiliate-marketing draait het allemaal om deverhoudingen of relaties tussen mensen. De relatie tussen de klant en de affiliate moet hetzelfde fundament hebben als die tussen de affiliate en de merchant: hoge mate van vertrouwen, eerlijke voorwaarden en transparantie.

Transparantie is trouwens niet iets dat wij hier suggereren. Het is eenwettelijke vereistein de Verenigde Staten.

In de meest kale versie van affiliate-marketing zijn er drie betrokken partijen:

 • De klant (publiek)
 • Door affiliate (promotor)
 • De merchant (eigenaar)

Hier een uitstekend visueel overzicht van de verkoopcyclus in affiliate-marketing:

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (6)

Even tussendoor, wist je dat affiliate-marketing tegenwoordig al16% van alle e-commerce-verkopenbeslaat? Nog belangrijker dus om de cyclus te begrijpen! We beschouwen deze vanuit het perspectief van de affiliate.

Allereerst vindt de affiliate een product en zoekt hij contact met de merchant die achter product zit. Vervolgens komen de affiliate en de merchant een bepaald commissietarief overeen – hetzij een vast bedrag of een percentage – wanneer de affiliate een verkoop aanlevert voor de merchant.

De affiliate promoot vervolgens het product bij hun publiek, vaak gebruik makend van eenspeciale link om de verkopen en verwijzingen bij te houden. Als de transactie is voltooid, dan betaalt de merchant de commissie uit.

Herhaal dit een aantal keren en je hebt de levenscyclus van de affiliate te pakken.

Als je meer visueel ingesteld bent, dan is dit eenandere kijkop het proces:

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (7)

Het commissietarief voor affiliates varieert tussen particulieren, bedrijfstakken en bedrijven. Hoewel er geen gestandaardiseerd tarief bestaat dat als beste wordt beschouwd, wordt30% vaak genoemdals ultieme bovengrens.

Maar dit staat zeker niet in steen gebeiteld.

(Video) What is Affiliate Marketing In 2023? How Affiliate Marketing Works [Explained]

Zo biedt 3dcart een veel hogere commissie. Ongeveer100 keer hoger:

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (8)

Maar een dergelijk tarief werkt zeker niet voor iedereen. Paul Jarvis moest zijn affiliate-programma sluiten toen zijn commissietarief van 50% onhoudbaar werd voor zijn winst.

Dus, als waarschuwing: zorg dat je het nodige weet over het bedrijf dat een affiliate-programma aanbiedt, want als ze zich het niet kunnen veroorloven, dan gaan ze het sluiten.

Toch is het aanbieden van hogere tarieven een goede gewoonte om relaties op te bouwen, wat welbeschouwd de kern blijft van affiliate-marketing.

Het focussen op het opbouwen van relaties hielp een affiliate-programma om de omzet van$2.000.000 te verhogen naar 14.000.000in slechts twee jaar tijd.

Het helpt ook hun affiliate-programma 4.4x vaker te converteren dan hun gemiddelde websitebezoeker.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (9)

Datis hoe belangrijk relaties zijn voor affiliate-marketing.

Wees dus eerlijk en transparant en onthoud dat affiliates niet je werknemers of werkgevers zijn. Ze zijn je partners. En samen zijn jullie tot geweldige dingen in staat, mits…

Je elkaar weet te vinden, en hier gaat de volgende vraag over.

Wat zijn affiliate-netwerken?

We hebben deze vraag niet zomaar voor ons uitgesteld.

We hebben hier twee redenen voor:

 1. Affiliate-netwerken zijn ten eerste, naar onze bescheiden mening, niet de beste optie.
 2. Ze zijn voor kleinere bedrijven niet noodzakelijkerwijs een goede keuze.

Affiliate-netwerken zitten tussen de affiliate en de merchant, waardooreen derde partijaan de affiliate-cocktail wordt toegevoegd.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (10)

Ze maken het leven binnen affiliate-marketing op meerdere manieren makkelijker. Netwerkenfilialen verbindenmet producten die ze zelf misschien niet kunnen vinden en geven merchants een uitgebreide database met potentiële partners waar ze mee kunnen samenwerken.

Maar, zoals je waarschijnlijk wel kan raden,heeft dit een prijskaartje.

De voorwaarden van je affiliate-programma zijn onderworpen aan het beleid van het netwerk en je kan verwachten dat een aanzienlijk deel van hun budget wordt besteed aan maandelijks onderhoud.

De meeste bekende merken maken deel uit van een affiliate-netwerk.Rakuten MarketinginShareASalezijn twee bekende voorbeelden.

Walmartgebruikt bijvoorbeeld Rakuten Marketing als netwerk voor zijn affiliate-programma.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (11)

Brit + Co, een online cursus en contentsite, die vooral populair is bij vrouwen uit de millennial-generatie,gebruikt ShareASale.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (12)

Andere meer toegankelijke affiliate-netwerken zijn onder andereAmazoneinSkimlinks. Hun hoge toegankelijkheid verklaart daarom waarschijnlijk dat ze quamarktaandeelop de twee hoogste posities staan, ook al worden ze niet gebruikt door de grotere bedrijven.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (13)

Vooral Amazon is eenpopulaire optie voor bloggersinbeoordelingssitesdie geïnteresseerd zijn in affiliate-marketing.

The WireCutter, een beoordelingssite voor elektronica werd in 2016 gekocht voor $30.000.000. Het gebruikteAmazon’s programmaom het grootste deel van hun inkomsten te genereren.

En een blog van nog geen jaar oud slaagde erin om bijna$3.000 per maandte verdienen met het affiliate-programma van Amazon. Ook al was dit in 2016, is dit wel onweerlegbaar bewijs dat een affiliate geen jaren erover hoeft te doen om een fatsoenlijk maandelijks inkomen te verdienen.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (14)

Affiliate-netwerken zijn niet alleen maar slecht. Toch kozen wij ervoor omons eigen affiliate-programma op te zettenin plaats van in zee te gaan met een externe partij. Als je echter budget over hebt en je zo snel mogelijk aan de slag wilt, dan is er een grote verscheidenheid aan mogelijke affiliate-netwerken die je kan overwegen.

Hoe word ik een affiliate?

We hebben het nu uitgebreid gehad over de partijen die betrokken zijn bij affiliate-marketing, maar we hebben de belangrijkste partij nauwelijks besproken.

Laten we het dus nu hebben over hoejijin dit hele affiliate-marketing-verhaal past.

Als je een blogger bent,heb je zeker mogelijkheden. Hoe groter je publiek, hoe meer kansen er zijn.

Maar je hoeft niet per se een grote speler te zijn. Sterker nog, als je een klein publiek hebt dan wordt je gezien als een ‘micro-influencer’ enbedrijven zijn tegenwoordig helemaal gek op micro-influencers.

Micro-influencers zorgen voorbetere engagement en kosten minderdan influencers met een grotere fanbase.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (15)

Naser Alubaidi, de growth-marketeer vanVriendschapsdag, formuleert het mooi:

(Video) 3 manieren om €100+ PER DAG te verdienen met AFFILIATE MARKETING

“In het verleden was affiliate-marketing uitsluitend mogelijk voor influencers met een groot publieksbereik. Dankzij sociale media, en met nameInstagram,SnapchatinTwitteren, kan iedereen echter een affiliate (en een influencer) zijn.”

Dat gezegd hebben, je hebt nog steeds eenzekere matevan invloed nodig.

Je kan jezelf in een jaar opbouwen, zoals het voorbeeld dat we eerder lieten zien aantoont, maar je kan ook al vijf jaar bezig zijn en nog nooit iets aan affiliate-inkomen hebben verdient als je nietje niche hebt geïdentificeerd en onderzocht.

Het pinpointen van je niche zou de volgende stap moeten zijn nadat je jeWordPress-bloghebt aangemaakt.

Dit is het overzicht.

Stap 1: Word lid van een netwerk- en/of affiliate-programma

Of begin je eigen. We hebben al een paar netwerken genoemd waar je lid van kan worden, maar anderen die het overwegen waar zijn, zijnCJ aangesloteninVigLink.

Als je daar liever niet voor kiest – dat begrijp ik – dan kan je met een kortezoekopdrachtpartnerprogramma’s vinden. Wat is je niche? Gebruik deze om potentiële programma’s te vinden waar je lidmaatschap kan aanvragen.

Als je bijvoorbeeld een beauty-blog beheert, dan wil je waarschijnlijk beginnen met dealers van cosmetica. Kies als eerst voor de bekende namen om te zien of ze een programma voor je hebben.

Ulta heeft bijvoorbeeldeen programmawaaraan je zou kunnen deelnemen.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (16)

Net als Sephora, trouwens.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (17)

Maar als geen van deze programma’s iets is voor jou, dan kan een eenvoudige zoekopdracht naar “beauty affiliate program” je honderden potentiële programma’s opleveren, in slechts een aantal seconden.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (18)

Hetzelfde proces is van toepassing opvoedselblogsinreisblogs. Wat je niche ook is, gebruik deze om relevantie programma’s te vinden, je vervolgens aan te melden als partner en ga dan door naar de volgende stap.

Stap 2: Kies relevante producten

Het feit dat een retailer zich in je niche bevindt, betekent niet meteen dat elk product ook geschikt is. Het is hard werken om deze producten te verkopen en daarmee een commissie op te strijken, dus het is belangrijk dat je producten vindt die resoneren met je publiek.

Als je een beautyblog zou hebben, dan denk je waarschijnlijk dat je niche ‘schoonheidsproducten voor vrouwen’ is. In de realiteit is je niche waarschijnlijk echter veel kleiner. Als je schoonheidsproducten uit het buitenland zou willen verkopen, dan wil je idealiter affiliate-producten aanprijzen die aan dit criterium voldoen.

Winstgevende, voor je niche relevante producten zijn de sleutel tot het verkrijgen van salespagina’sdie er als volgt uitzien:

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (19)

Nog beter is als het een product is waar je persoonlijk achter staat en waar je ook voor instaat. Becky Mollenkamp, een online ondernemer en eigenaar van een klein bedrijf, heeft de afgelopen maandenhonderden euro’s verdiendomdat ze een product aanprees waar ze zelf ook in gelooft.

Als je deze twee stappen hebt doorlopen, dan heb je het zwaarste werk gehad. In de volgende stap gaan we overtot de kern van affiliate-marketing: promotie.

Step 3: Promoot producten

Bloggen is een vrij eenvoudige manier om aan de slag te gaan met het promoten van producten. Toch is het meer dan alleen een product noemen en mensen vertellen deze te kopen. Je content moet van hoge kwaliteit zijn (watvaak lange artikelen betekent) om je punt te maken.

Langere blogartikelen kosten weliswaar meer tijd om te schrijven, maar ze leveren tot9x meer leadsop, dus ze zijn voor een affiliate zeker de moeite waard.

NerdWallet, bijvoorbeeld, verdienthet grootste deel van zijn inkomstenuit zijn affiliates. Bijna al hun artikelen, zelfs hun beoordelingen, hebben meer dan 1.000 woorden.

Zoals dit artikel van 6.000 woorden over debeste creditcards van 2018.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (20)

NerdWallet

Het artikel staat vol met affiliate-links, maar is wel helemaal gericht op het bieden van waarde aan de lezer in plaats van het simpelweg verkopen van producten. Het is dus een heel goed voorbeeld van hoe je op de juiste manier affiliate-blogging benadert.

Het is daarnaast een uitstekend voorbeeld van hoe jelong-tail zoekwoordenkan inzetten omverkeer naar je affiliate-links te krijgen. Long-tail zoekwoorden als “best credit card of 2018” hielp een affiliate met hetverdienen van $16.433.

Als je nog niet bekend bent met long-tails, dan kan je hier meer over lezen in onzeSEO-checklist.

In de tussentijd, dit is hoe je de beste kan vinden.

Ga allereerst naarLongTailPro.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (21)

Scrol naar beneden om het dropdown-menu te openen met hun aanbieding voor een gratis proefversie. Klik erop en meld je aan voor een account.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (22)

Als dit gelukt is, wordt het dashboard geopend.

(Video) What Is Affiliate Marketing And How Does It Work? | For Beginners

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (23)

Zoek naar long-tail zoekwoorden door in het aangegeven vak een paar basiszoekwoorden in te voeren. Laten we in ons geval eens zoeken naar zoekwoorden die verband houden met digitale camera’s.

Dit zijn onze resultaten. Standaard zie je 20 of minder resultaten, maar je kan deze parameters wijzigen om meer resultaten te krijgen.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (24)

De suggesties die we ontvangen zijn al van hoge kwaliteit en geven ons een duidelijk beeld van de content die we kunnen maken voor dit soort producten, maar er is meer dat we kunnen leren van deze tool. Laten we het eens sorteren op volume om te zien hoe de concurrentie het doet.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (25)

“Digital cameras” is simpelweg te duur om de concurrentie voor aan te gaan (net als de volgende twee opties), maar voor de zoekwoorden die erna komen is de concurrentie aanzienlijk dunner, terwijl er nog een behoorlijk zoekvolume achter schuilgaat.

Laten we “Panasonic digital cameras” eens beter bekijken. Klik op de link voor meer informatie.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (26)

Met overwegend organische resultaten en redelijk beheersbare concurrentie, kan dit een geschikte long-tail zijn voor iemand die content over digitale camera’s wil maken.

Maar de tool heeft nog meer in petto. Scrol naar beneden om je concurrentie te bekijken.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (27)

Handig, toch?

Hoewel bloggen en SEO onze eerste suggestie is voor het promoten van je producten, moet je ooke-maillijstenen sociale media niet vergeten.Twitter-marketingis een kunst op zich, maar als je daar al een publiek hebt, is dit het proberen waard.

Stap 4: Winst

Deze stap is grappig bedoeld, maar als je je hebt aangemeld bij een programma, een product gevonden hebt en deze hebt gepromoot, dan is er nog maar één ding dat je moet doen: profiteren.

Zo simpel kan affiliate-marketing echt zijn. Althans in theorie.

Hoe word ik een merchant?

Het worden van een merchant is iets lastiger dan het worden van een affiliate, hoewel veel van de stappen hetzelfde zijn. Als je al een gevestigde e-commercewinkel beheert, kan je stap 1 en 2 overslaan.

Zo niet, daar gaan we.

Stap 1: Identificeer een niche

Zoals we al eerder zeiden, hangt affiliate-marketing voornamelijk af van de relaties tussen de betrokken partijen. Als merchant heb je te maken met een extra relatie die je moet onderhouden: die met je klanten.

Als je een affiliate-programmavane-commercewinkelwilt opzetten die meer oplevert dan wat wisselgeld, dan heb je een niche nodig. Je krijgt misschien minder leads binnen een nichemarkt, maar daartegenover staat eenveel hoger conversiepercentage.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (28)

Een algemeen product kan werken voor bepaalde producten – zoals Apple-producten – maar voor een winkel die zo snel mogelijk sales wil genereren, is een niche de beste optie.

Het is ook van vitaal belang om samen te werken met affiliates die veel invloed hebben op hun publiek. Dit betekent dat je iemand nodig hebt die een bepaalde autoriteit of uitstraling heeft binnen een niche.

Je kan op twee manieren een niche identificeren.

 1. Met een product beginnen.
 2. Met een publiek beginnen.

Als je al eenproduct hebt dat je wil verkopen, dan kan je je het beste richten om een marktbehoefte bij een specifiek publiek te vinden. In plaats van te kijken naar demografische kenmerken zoals locatie, zoek je naar doelgroepen op basis vanpsychografische kenmerken.

Immers,57% van de shoppersheeft ooit wel eens een aankoop gedaan bij een winkel die ver van hun verwijderd is. Als je alleen maar klanten hebt uit een bepaalde locatie, dan leg je daarmee ook een limiet op aan je mogelijke winst.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (29)

Voorbeelden van psychografische kenmerken zijn hobby’s, gezinsleven en fiscale filosofie. Deonderstaande afbeeldinggeeft een goed overzicht van de verschillen met meer traditionele demografische gegevens.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (30)

Dus als je een product als een online cursus in financiën probeert te verkopen, heeft je nichepubliek misschien psychografische kenmerken zoals:

 • Een lager niveau van financiële geletterdheid.
 • Eigenaar van een klein bedrijf of start-up.
 • Houdt van overzicht.

Als het product dat je wil verkopen voldoet aan de behoefte van mensen met die kenmerken, dan heb je de doelgroep gevonden die je zou moeten bedienen. Als dat niet zo is, dan moet je verder zoeken.

Let op: de meestee-commercewinkelsvolgen het tweede model – beginnend bij het publiek – en vinden vervolgens een product, met behulp van dezelfde parameters van de marktbehoefte.

Specifieke omstandigheden waarin je in plaatst daarvan met een product begint, zijn gevallen waarin je iets unieks en nieuws creëert, waarna het je doel is omvraag te creëren, in plaats van de reageren op een al bestaande vraag.

Stap 2: Maak de voorwaarden van je affiliate-programma

We hebben het al kort gehad over de noodzaak om concurrerende commissietarieven aan te bieden. Als vuistregel moet je commissiebeginnenbij 10%. Maar een goede start is altijd om eerst naar de concurrenten te kijken voordat je je eigen affiliate-commissietarief bepaalt. Wat bieden zij? Kijk of je iets beters kan bieden.

Affiliates moeten hun best doen om je product te verkopen – posts op sociale media, blogposts, webinars over hosting, enzovoort – het moet dus wel de moeite waard zijn.

Zorg ook dat alle voorwaarden vanaf het begin duidelijk zijn. Hoe duidelijker je commissietarief is, hoe beter. Het helpt je om mensen te ontwijken die veel te veel willen en bespaart je tijd omdat er voor beide partijen duidelijkheid is.

(Video) What is Affiliate Marketing and How Does it Work? [1.1]

Toen wijons eigen affiliate-systeem lanceerden, die overigens super goed is – al zeggen we het zelf – omdat wede hoogste pay-outs in de branchebieden, hadden we deze vuistregel in ons achterhoofd. Meer specifiek: voor elke klant die iemand naar ons verwijst, ontvangen ze een eenmalige aanmeldbonus:

 • Als een door jou verwezen persoon zich aanmeldt voor het Starter-pakket, krijg je $50.
 • Als een door jou verwezen persoon zich aanmeldt voor het Pro-pakket, krijg je $100.
 • Als een door jou verwezen persoon zich aanmeldt voor het Business-pakket, krijg je $150.
 • Als een door jou verwezen persoon zich aanmeldt voor het Enterprise-pakket, krijg je $50.

Daarnaast krijgen affiliates ook nog eens10% maandelijks terugkerende commissievoor elke verwijzing, bovenop de aanmeldbonus.

Misschien ben ik wel een beetje bevooroordeeld, maar ik kan je nog een andergoed voorbeeldlaten zien. Kijk eens naar BigCommerce:

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (31)

Andere voorwaarden waarmee je rekening moet houden bij het opzetten van je eigen affiliate-programma zijn:

 • of het gaat om een enkele uitbetaling of omterugkerende inkomsten(zoals bij een abbonnementdienst)
 • of je promotiemateriaal wil maken, zoals banners, templates voor sociale media en logo’s. Ik weet het, dit vergt meer tijd en middelen, maar hoe meer je je affiliates van dienst bent, hoe makkelijker het voor hun wordt om namens jou spullen te verkopen.
 • of je gebruik wil maken van een affiliate-platform of het met eenWordPress-plug-inwil doen.Belonendis bijvoorbeeld een bijzonder gemakkelijk te gebruiken platform voor een beginnende affiliate-merchant:
Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (32)

Prijzen Rewardful

Nadat je je voorwaarden hebt opgesteld, plaats je deze op een makkelijk te vinden pagina binnen je website – de meeste website-eigenaren kiezen ervoor om deze in de footer te zetten – en voeg een contactformulier toe. Promoot je programma vervolgens op je blog, sociale kanalen enoptimaliseer het voor de zoekmachines.

Of, als je graag proactiever handelt, ga naar stap drie.

Stap 3: Vind relevante influencers

Het is weliswaar makkelijk om affiliates al het werk te laten doen om jou te vinden, maar als je een gloednieuw bedrijf hebt, dan zal dit niet werken.

Je zal dus hen moeten opzoeken.

Een van de makkelijkste – en goedkoopste – manieren om relevante influencers te vinden is door te zoeken naar blogs binnen je niche. Begin met het uitvoeren van een long-tail zoekwoord zoals “financiële tips voor kleine bedrijven” in Google.

Dit iswat je krijgt:

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (33)

Volg vervolgens de links en zoek naar “Partner with us” of “Work with us” of “Advertise”. Bij onseerste resultaatkonden we dit in de footer vinden.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (34)

Door naar beneden te gaan, komen we op hunaffiliate-paginaterecht met hun voorwaarden. Het ziet er niet eens zo slecht uit:

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het? (35)

En omdat zij het eerste resultaat waren voor een long-tail zoekwoord die relevant is voor de voorbeeldniche, hebben ze al laten zien dat ze kundig zijn in het aantrekken van organisch verkeer voor onze doelgroep.

Dus, wat nu? Vul je gegevens in en begin een gesprek. Blijf dit proces herhalen totdat je een handvol partners hebt gevonden die je vertrouwt.

Naarmate ze je publiek laten groeien, zal je waarschijnlijk ook wat momentum kunnen creëren voor je eigen affiliate-pagina. Dit maakt onze laatste stap een stuk eenvoudiger.

Stap 4: Profiteren (Alweer)

Net als een affiliate, is de laatste stap voor een merchant om te profiteren van het harde werk. Track je sales via je plugins of jeplatform, blijf je productaanbod uitbreiden en zorg middels snelle uitbetalingen goed voor je affiliates.

Immers, als je ze goed behandelt, zal je geen betere verkopers kunnen wensen. En die mensen wil je toch goed stimuleren?

Samenvatting

Affiliate is een resultaatgerichte vorm van marketing waar een product wordt verkocht namens een merchant wordt verkocht door een affiliate. In ruil daarvoor krijgt de affiliate een deel van de verkoop.

Er is niets belangrijker dan de relatie tussen affiliates en merchants. Vergeet niet dat het je ondergeschikten noch je bazen zijn: in een affiliate-systeem zijn ze je partners en help je elkaar.

Doe dit op de goede manier en je kan vanaf niets een bedrijf opbouwen dat je veel zal opleveren.

Als je niet goed weet hoe je een affiliate of merchant kan vinden om mee samen te werken en je wil zo snel mogelijk beginnen, dan kunnen affiliate-netwerken je een hoop werk besparen. Maar je levert hierbij wel in aan controle en winst, dus overweeg goed of je dit wil doen.

Als praktijkvoorbeeld zijnveel bloggers uitermate tevreden over Amazon.

De stappen om een affiliate te worden zijn niet ingewikkeld:

Je hebt een publiek nodig en dat hoeft niet eens een enorm publiek te zijn. Zelfs nieuwe blogs hebben succes gehad met affiliate-programma’s.

Neem vervolgens deel aan een programma, vind een product dat bij jouw publiek past, promoot het product en profiteer.

Als je een merchant bent, dan is het proces vergelijkbaar. Start met een niche, stel de voorwaarden van je affiliate-programma op, vind relevantie influencers en, natuurlijk, profiteer.

Affiliate-marketingis niet makkelijk, maar er zijn genoeg mogelijkheden. Klaar om de sprong te wagen?

FAQs

What is affiliate marketing simple answer? ›

Simply put, affiliate marketing involves referring a product or service by sharing it on a blog, social media platforms, or website. The affiliate earns a commission each time someone makes a purchase through the unique link or code associated with their recommendation.

How hard is affiliate marketing for beginners? ›

Affiliate marketing is a skilled practice, and learning the ropes can be a slow, hard slog. So be prepared to spend a lot of time, rather than a lot of money, at the start of your affiliate career.

Why is affiliate marketing so hard? ›

1. Competition: Affiliate marketing is a highly competitive field, and it can be difficult to stand out from the crowd. You'll need to find a niche that is not overly saturated, and you'll need to create high-quality content that resonates with your audience.

Is it hard to be successful in affiliate marketing? ›

Affiliate marketing is not a get-rich-quick scheme. It requires time and patience to grow an audience and gain influence. You'll want to test different channels to see which connect best with your audience. Research the most relevant and credible products to promote.

What are the 3 main types of affiliates? ›

There are three main types of affiliate marketing: unattached affiliate marketing, related affiliate marketing, and involved affiliate marketing.

How does affiliate marketing work for beginners? ›

The affiliate simply searches for a product they enjoy, then promotes that product and earns a piece of the profit from each sale they make. The sales are tracked via affiliate links from one website to another. Affiliate marketing is a great way to drive sales and generate significant online revenue.

How much can a beginner affiliate make? ›

Beginner affiliate marketers could make as little as $0 to as much as $1,000/month. While having a pre-existing audience will speed up your business's growth, total beginners might require some time to set everything up before making affiliate sales.

How do I become an affiliate with no experience? ›

Follow these seven simple steps:
 1. Step 1: Choose your niche. Your niche is the category you want to talk about and promote. ...
 2. Step 2: Decide on a content platform. You can do affiliate marketing on any platform. ...
 3. Step 3: Find affiliate programs to join. ...
 4. Step 4: Create great content. ...
 5. Step 5: Drive traffic to your affiliate site.
May 25, 2023

Can you do affiliate marketing without showing your face? ›

There are various ways to engage in affiliate marketing without showing your face. From blogging, creating video content, and hosting podcasts to leveraging social media, email marketing, and paid advertising, each method offers unique opportunities for promoting affiliate products while maintaining anonymity.

Do most people fail at affiliate marketing? ›

The allure of affiliate marketing is undeniable; who wouldn't want to make money while asleep simply by recommending products to others? While this is obviously said tongue in cheek, it's also important to note that as many as 95% of those starting out in this industry fail.

What is the biggest problem in affiliate marketing? ›

The challenges of affiliate marketing include the difficulty of finding quality products and services to promote, the need to build a large and engaged audience, and the need to continually adapt to changes in the market and the products and services being promoted.

How to be successful in affiliate marketing? ›

10 Steps To Affiliate Marketing Success
 1. Create solid content.
 2. Track your success.
 3. Know your products.
 4. Engage your visitors.
 5. Concentrate on one niche.
 6. Provide information and help, rather than sell.
 7. Choose the right products.
 8. Always be testing and improving.

What is the secret of affiliate marketing? ›

Be dedicated to your promotion. One of the most important affiliate marketing secrets is that more quality content makes you appear as an expert on the topic. Once your audience notices the value you bring by addressing their questions, chances are they might come back for more information.

How much money do you need to be successful in affiliate marketing? ›

In general, there is no set number of how much money you need to become successful in affiliate marketing. $3000 for traffic + $500 for additional tools is a solid monthly budget that should help you grow from a beginner to an intermediate-level affiliate.

What is the golden rule of affiliate marketing? ›

What is the golden rule of affiliate marketing? Ah, the golden rule of affiliate marketing - it's a simple one: promote products that you genuinely believe in and that are relevant to your audience.

What is the average salary for affiliate marketing? ›

Affiliate Marketing Salary
Annual SalaryMonthly Pay
Top Earners$400,000$33,333
75th Percentile$400,000$33,333
Average$177,586$14,798
25th Percentile$62,000$5,166

How much do beginner affiliate marketers make a month? ›

According to him, affiliate income categories can be classified into four: Beginner – $0 to $1,000 per month. Intermediate – $1,000 to $10,000 monthly. Advanced – $10,000 to $100,000 per month.

Can I learn affiliate marketing myself? ›

There are a number of ways to learn about affiliate marketing, including taking one of many online training courses. Experience is often the best teacher, and you can also learn about affiliate marketing by trying it out!

How much does Amazon affiliate pay? ›

The commission ranges from 1% to 20%, depending on the product category. Amazon's affiliate program is ideal for bloggers, influencers, and content creators who already have a following, but it's also an excellent place to start for new affiliate marketers.

How long does it take to learn affiliate marketing? ›

It can take anywhere from six to 15 months to begin earning good money from your affiliate strategy. The process may go quicker if you already have a digital marketing background and a large following on your social media or blog.

Do affiliate marketers pay taxes? ›

Do affiliate marketers pay taxes? The short answer is yes.

How many hours do you need for affiliate? ›

The requirements to join the Affiliate Program are as follows: Reach 50 Followers. Stream for 8 hours. Stream on 7 different days.

What to do when you first get affiliate? ›

Twitch Affiliate: 5 Things to Do Once You Get Approved
 1. Upload Emotes. One of the best ways to entice viewers to subscribe to your channel is to offer a variety of unique, high-quality emotes. ...
 2. Upload Sub Badges. ...
 3. Configure Your Ads. ...
 4. Encourage Bit Donations. ...
 5. Configure Your Channel Points.
Sep 14, 2022

Which is the best way for beginners to earn money in affiliate marketing? ›

Promote Products That Offer High Affiliate Commissions

High-converting products will help you make money with affiliate marketing but it is also important to promote products that pay high commissions. If you earn higher commissions for each order, you need fewer sales to hit your income goals.

Does affiliate marketing work for everyone? ›

Many also don't have a quota you're expected to reach over a certain period in order to remain a part of the program. This means anyone can get started with affiliate marketing. You just need a place to create content (for promoting affiliate links). You don't need a massive audience to get going.

Can everyone make money in affiliate marketing? ›

Yes. Affiliate marketers harness their online influence to generate sales for partner brands. In doing so, they earn commissions on these sales. The key to affiliate marketing success is to home in on a market niche and partner up with top-tier sellers.

Do you need followers for affiliate marketing? ›

No, you don't need followers for affiliate marketing. But what you do need is traffic. However, more traffic doesn't automatically mean higher conversions. You can have very little traffic and still have a high conversion rate if you're targeting the right audience with the right affiliate links.

What is easier than affiliate marketing? ›

In a dropshipping business, you will have a higher chance to attract customers and make them repurchase your products compared to affiliate marketing. It also allows you to sell various products worldwide, reaching a wider audience.

Why is affiliate marketing not working for me? ›

Unaware or Lack of Knowledge of Products you Sell

The affiliate marketing failure rate is increasing because affiliates do not invest energy in understanding the products they are marketing. Your study and understanding can give you better results. Your content will get better, and so will your approach.

Which 3 industries are the largest users of affiliate marketing? ›

The highest share of affiliate marketing revenue comes from the retail industry, with 43%. After that is telecom and media with 24% and travel with 16%.

Is affiliate marketing worth the hype? ›

Affiliate marketing can be highly profitable for marketers who are able to build an audience and promote products that align with their interests. To be successful in affiliate marketing, it is important to choose a niche that you are genuinely interested in.

What is important things in affiliate marketing? ›

Affiliate marketing is a performance-based marketing tactic in which a retailer, typically an online one, rewards a website with a commission for each customer referred via the website's promotional activities. The website, often called an affiliate, will only get paid when their promotion results in a transaction.

How do I get affiliate links with no followers? ›

Best Ways to Promote Affiliate Links Without Followers
 1. Use a blog or website to spread the word.
 2. i. Use an automated affiliate marketing website.
 3. ii. Make a blog website for affiliate marketing.
 4. Paid traffic campaign.
 5. Email Marketing.
 6. Reach out to influencers.
May 19, 2022

How do I know if my affiliate link is working? ›

One of the easiest ways to test your affiliate links is to use a link checker tool that can scan your website and identify any broken, redirected, or expired links. Some examples of link checker tools are Broken Link Checker, Dead Link Checker, or Dr. Link Check.

How do I make my affiliate link look fantastic? ›

Want to Get Started?
 1. Click on the link below to sign up to our affiliate networks.
 2. Choose Lookfantastic USA or any of thehutgroup.com sites as your merchants.
 3. Put our links on your site to start earning commission.

Can you make $10,000 a month with affiliate marketing? ›

Making $10,000 per month through affiliate marketing is definitely achievable with the right approach and strategies. To make $10,000 per month, you will need to find high-paying affiliate programs with products or services that have a high demand in the market.

What is an affiliate easy definition? ›

transitive verb. : to bring or receive into close connection as a member or branch. The medical school is affiliated with a hospital. : to associate as a member.

What is affiliate marketing with example? ›

Affiliate marketing is when you sell somebody else's product online for a commission. For example, an entrepreneur or an established company may have a product or a catalog of products, either digital or physical. They let others promote and sell those products, paying them a commission every time they sell something.

What is the main purpose of this affiliate marketing? ›

Affiliate marketing allows companies to effectively market a product with a low budget, low effort and time, and at a well-contained risk level while guaranteeing a high return on your investment, increase in brand awareness, and business growth.

What is another name for affiliate marketing? ›

Affiliate marketing is also called "performance marketing", in reference to how sales employees are typically being compensated. Such employees are typically paid a commission for each sale they close, and sometimes are paid performance incentives for exceeding objectives.

Who qualifies as an affiliate? ›

What Is an Affiliate? Affiliate is used primarily to describe a business relationship wherein one company owns less than a majority stake in the other company's stock. Affiliations can also describe a type of relationship in which at least two different companies are subsidiaries of the same larger parent company.

What are affiliate rules? ›

The Affiliate Marketing Regulations, issued by the Federal Trade Commission (FTC) and the Federal banking agencies, generally require a company to provide a notice to consumers and an opportunity to opt out before an affiliated company can use certain information for marketing purposes.

How do you make money as an affiliate? ›

You recommend a product or service to your followers through your website, blog, or email list. Your followers purchase the product or service using your affiliate link. You get paid a commission for the sales made using your affiliate link.

What is an example sentence for affiliate to? ›

Their group is not affiliated with/to any political party. The medical school is affiliated with/to several hospitals.

How do I start affiliate marketing with no audience? ›

Best Ways to Promote Affiliate Links Without Followers
 1. Use a blog or website to spread the word.
 2. i. Use an automated affiliate marketing website.
 3. ii. Make a blog website for affiliate marketing.
 4. Paid traffic campaign.
 5. Email Marketing.
 6. Reach out to influencers.
May 19, 2022

How to start affiliate marketing with no money? ›

How to Start Affiliate Marketing With No Money in 2023
 1. Find an affiliate program and a niche.
 2. Decide your traffic channels.
 3. Target the right keywords.
 4. Create killer content that builds trust.
 5. Promote hard and grow your audience.
 6. Engage with your audience.
 7. Scale it up.
Apr 6, 2023

What is the most important thing in affiliate marketing? ›

Own the relationship with your audience

The key to making money as an affiliate marketer is to have a loyal, engaged audience who care about what you have to say. That's hard to do if your content marketing campaigns are struggling to reach them.

Which affiliate program is the best? ›

20 Best Affiliate Platforms in 2022
 1. Amazon Associates. It is the best affiliate marketing platform for beginners as you need not worry about reaching a certain amount of sales volume for earning a higher commission. ...
 2. Awin. ...
 3. Flipkart Affiliate. ...
 4. Reseller Club. ...
 5. BigRock Affiliate. ...
 6. ClickBank. ...
 7. Optimise. ...
 8. Cuelinks.
Mar 3, 2023

What is better than affiliate marketing? ›

In a dropshipping business, you will have a higher chance to attract customers and make them repurchase your products compared to affiliate marketing. It also allows you to sell various products worldwide, reaching a wider audience.

What is the difference between marketing and affiliate marketing? ›

Difference Between Affiliate Marketing and Digital Marketing

The term "digital marketing" refers to a type of marketing in which a company sells and promotes its products via various online channels. The term "affiliate marketing" involves promoting other businesses' products in exchange for a cut of sales.

Is affiliate marketing a profession? ›

An Affiliate Marketer is a professional who gets a commission for marketing the products or services of a third party. He or she simply searches for a product of his interest and earns a share of profit for its sales he or she makes. An Affiliate Marketer usually performs online marketing on behalf of a merchant.

Videos

1. Affiliate marketing uitgelegd | KVK
(KVK)
2. Wat is affiliate Marketing en Hoe Werkt Het?
(FreedomLifestyleCreatives)
3. WAT IS AFFILIATE MARKETING? [#1]
(Rene Berends)
4. STARTEN MET AFFILIATE MARKETING: Hoe begin je stap voor stap?
(Jacko Meijaard - Ondernemer)
5. Wat is affiliate marketing en hoe werkt? Het belangrijkste uitgelegd!
(Writgo nl)
6. Ontgrendel Geheim: €500/Dag met Paypro Affiliate Marketing!
(Roy de Jong)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Foster Heidenreich CPA

Last Updated: 05/07/2023

Views: 5457

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Foster Heidenreich CPA

Birthday: 1995-01-14

Address: 55021 Usha Garden, North Larisa, DE 19209

Phone: +6812240846623

Job: Corporate Healthcare Strategist

Hobby: Singing, Listening to music, Rafting, LARPing, Gardening, Quilting, Rappelling

Introduction: My name is Foster Heidenreich CPA, I am a delightful, quaint, glorious, quaint, faithful, enchanting, fine person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.