Wat is 5G? Hoe 5G-netwerktechnologie werkt | T-Mobile (2023)

  • Wat is 5G-technologie?
  • Hoe snel is 5G?
  • Hoe werkt 5G?
  • Waarom we anders zijn
  • De voordelen van 5G

Wat is 5G-technologie?

5G staat voor "vijfde generatie" draadloze netwerktechnologie. Het werkt op hogere frequenties dan zijn voorgangers, wat resulteert in een grotere bandbreedte en snellere gegevensoverdracht. Dit creëert mogelijkheden voor snellere downloads, vloeiendere streaming en responsievere en betrouwbaardere online ervaringen, zelfs op plekken met veel netwerkverkeer.

Hoe snel is 5G?

5G kan onder ideale omstandigheden snelheden tot 20 Gbps (twee miljard bits per seconde) leveren. Dat is bijna 200 keer sneller dan het 4G-netwerk. Uw locatie, netwerkprovider en apparaatmogelijkheden hebben allemaal invloed op die snelheid, maar in alledaagse scenario's kunnen aanzienlijke verbeteringen in snelheid en prestaties worden verwacht van 5G.

Met superieure snelheden tot 20 Gbps kun je in zes seconden een volledige 8K-film downloaden, technologie zoals VR, AR en geautomatiseerd rijden ervaren en nog meer apparaten aansluiten dan ooit tevoren.

Voor sommige toepassingen is mogelijk een bepaald abonnement of bepaalde functie vereist; zie plattegrond voor details.

4G LTE-snelheden waren veel sneller dan 3G - tot 100.000 Kbps. Dat betekent dat u in zeven minuten een film kunt downloaden, kunt videochatten, inhoud kunt streamen en cloudservices kunt gebruiken.

3G bracht internet naar onze mobiele telefoons. Maar met snelheden van slechts 2000 Kbps duurde het meer dan een uur om een ​​film met een lage resolutie te downloaden en werden video- en audiostreaming vertraagd.

Hoe werkt 5G?

5G-netwerken kunnen op verschillende manieren worden gebouwd vanuit meerdere golflengtespectrumbanden (ook wel radiofrequenties genoemd) om informatie door de lucht te transporteren: low-band, mid-band en high-band.

Bekijk de 5G-dekkingskaart

Bekijk 5G-telefoons

Hoogbandfrequenties, zoals millimetergolf (mmWave), hebben een grotere bandbreedte om meer gegevens te vervoeren in dichtbevolkte stedelijke gebieden, maar hebben een beperkte penetratie in gebouwen en vereisen dat mobiele locaties dichtbij zijn.

Mid-band balanceert snelheid en bereik en biedt een bredere dekking dan high-band. En het wordt minder beïnvloed door gebouwen.

Low-band reikt, net als het krachtige 600 MHz-spectrum, verder - over honderden vierkante mijlen - en kan door meer obstakels heen, wat zorgt voor een betere dekking en een sterker signaal, zowel binnen als buiten.

Heb je meer vragen over 5G?

Krijg de antwoorden

Wat maaktT-Mobile5G anders?

We hebben ons 5G-netwerk gebouwd voor dekking en snelheid.T-Mobileis het grootste en snelste 5G-netwerk van Amerika, met meer 5G-netwerkonderscheidingen dan welke andere provider dan ook.

Onafhankelijke experts zijn het erover eens: we zijn de leider op het gebied van 5G-dekking en -snelheid. We hebben een 5G-netwerk gebouwd met speciale 5G-frequenties en andere providers kunnen onze landelijke dekking niet evenaren. Bovendien verbeteren we met onze Ultra Capacity 5G de prestaties en brengen we hogere 5G-snelheden naar meer plaatsen in het land.

Lees meer over ons beste 5G-netwerk

Snelste:Gebaseerd op mediane, totale gecombineerde 5G-snelheden volgens analyse doorOokla® van Speedtest Intelligence®-gegevens voor Q1 2023.T-Mobile's is Amerika's meest bekroonde 5G-netwerk met de meeste individuele onderscheidingen voor landelijke 5G-statistieken in openbare rapporten van onafhankelijke experts uit de industrie.

Hoe beïnvloedt 5G het leven van mensen?

Ontdek hoe 5G-technologie en uitgebreide dekking ons leven ten goede komen en voorgoed veranderen.

Bekijk het laatste 5G-nieuws

Brandbestrijding met 5G.

Ons 5G-netwerk maakt AI-aangedreven actieve natuurbranddetectie mogelijk om de eerste tekenen van bosbranden te herkennen en ze te helpen stoppen voordat ze zich verspreiden.

De eerste 5G-compatibele drone op ons 5G-netwerk.

Samen met de Drone Racing League hebben we een drone gelanceerd die live streamt in high definition, waardoor sportfans dichter bij de actie komen dan ooit tevoren.

Ongeëvenaarde toegang tot ons netwerk voor eerstehulpverleners.

Met Connecting Heroes geven we eerstehulpverleners gratis service en 5G-toegang, plus preëmptieve en prioritaire toegang, zodat kritieke communicatie als eerste doorkomt.

Voor de eerstehulplijnen van de staats- en lokale brandweer, politie en ambulancediensten; geschiktheid geverifieerd. De resolutie van videostreaming verschilt per abonnement; 480p met Free & Select-abonnementen.Dekkingniet baten. in sommige gebieden en kan worden beïnvloed door noodsituaties; controleer uw reactiegebied.

Ontdek meer over 5G.

Wat is 5G? Hoe 5G-netwerktechnologie werkt | T-Mobile (1)

Is 5G beschikbaar in mijn regio?

Bekijk de 5G-dekkingskaart

Wat is 5G? Hoe 5G-netwerktechnologie werkt | T-Mobile (2)

Dit is het moment om te upgraden naar een 5G-telefoon.

Koop 5G-telefoons

Heb je vragen?

Wat is 5G-technologie?

5G is de volgende generatie draadloze netwerktechnologie, ontworpen om de reikwijdte van mobiele technologie uit te breiden tot voorbij de mogelijkheden van LTE. Het zal innovatie in elke branche stimuleren en elk aspect van ons leven transformeren. In de loop van de tijd zal 5G-technologie de manier waarop we leven, werken en spelen ten goede veranderen.

Werken 4G-telefoons op een 5G-netwerk?

Je moet een5G-compatibele telefoonom toegang te krijgen tot een 5G-netwerk. Oudere 4G-apparaten zonder 5G-radio's maken geen verbinding met 5G-netwerken.

Werkt 5G in 4G-gebieden?

4G- en 5G-netwerken hebben afzonderlijke dekkingsgebieden. Op veel plaatsen heb je met een 5G toestel zowel 4G als 5G dekking. Je kunt controlerenonze 5G-dekkingskaart.

Kan ik een 5G-telefoon gebruiken op een 4G-netwerk?

Ja! 5G-compatibele telefoons kunnen zowel 4G- als 5G-technologie gebruiken.

Wat is 5G uitgebreid bereik?

Extended Range 5G is ons low-band 5G-netwerk. Het vormt de basis van ons landelijke 5G en brengt 5G-service naar grote steden, landelijke steden en onverwachte plaatsen daar tussenin, waardoorT-Mobileklanten meer 5G-bars op meer plaatsen op het grootste 5G-netwerk van Amerika.

Wat betekent 5G UC?

Klanten zien het 5G UC-pictogram (Ultra Capacity) wanneer uw apparaat zich in een gebied bevindt metT-Mobile's Ultra Capaciteit 5G. Momenteel hebben de meeste 5G-telefoons toegang tot zowel Extended Range 5G als Ultra Capacity 5G.

Wanneer wordt 4G uitgefaseerd?

5G zal 4G niet snel vervangen. In feite zullen ze naast elkaar bestaan ​​en samenwerken. 5G-compatibele telefoons kunnen zowel 4G- als 5G-technologie gebruiken.

Waar is 5G beschikbaar?

  • Zie dekkingskaart
  • Wanneer je in een gebied bent metT-Mobile5G-dekking, uw telefoon toont een eenvoudig 5G- of 5G UC-pictogram in de rechterbovenhoek. U kunt ook controlerenonze 5G-dekkingskaartom de verwachte dekking per locatie of op een specifiek adres te bekijken.

Welke 5G-telefoons zijn er te koop?

Bekijk 5G-telefoons

Hoe snel is 5G Thuis Internet?

  • T-Mobile5G Home Internet-klanten zien typische downloadsnelheden tussen 33-182 Mbps, wat een geweldige snelheid is voor het streamen van video, surfen op het web, thuiswerken en de meeste soorten online gaming. Snelheden kunnen variëren afhankelijk van locatie, signaalsterkte, tijdstip van de dag en andere factoren. Onze snelheidsprognoses zijn gebaseerd op onze analyse van interne gegevens en gegevens van derden. ZienT-Mobile.com/OpenInternetvoor meer informatie.
  • Ga voor meer informatie over onze supersnelle internetservice voor thuis en controleer de beschikbaarheid op uw adres door naar deT-Mobile Home internetpagina.

Wat is 5G Ultracapaciteit?

Ultra Capacity 5G omvat onze mid-band en/of mmWave 5G. Het kan je een perfecte balans bieden tussen verreikende dekking en supersnelle snelheden, en we hebben dit op meer plaatsen beschikbaar dan wie dan ook! Ultra Capacity 5G kan snelheden leveren zo snel alsWifidirect naar je telefoon.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated: 01/07/2023

Views: 5831

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.