Waar Ben Ik Goed In Voorbeelden? - Apúntateuna (2023)

Waar Ben Ik Goed In Voorbeelden? - Apúntateuna (1)
Voorbeelden goede en slechte eigenschappen

 • Ik ben stressbestendig.
 • Ik ben altijd vrolijk Ik ben erg direct.
 • Ik kan goed samenwerken.
 • Ik ben innovatief.
 • Ik ben erg organisatorisch.
 • Ik ben een goede leider.
 • Ik ben empathisch.
 • Ik ben flexibel.

Meer items

Waar ben je goed in Voorbeeld?

Ben je goed in rekenen en vind je het leuk om met wiskundige formules te werken, dan kun je bijvoorbeeld denken aan een carrière als econoom of belastingadviseur. Ergens goed in zijn wil zeggen dat je ergens veel van af weet en dat je iets goed kunt.

Wat zijn voorbeelden van talenten?

Talent is een aangeboren iets. Een gave, iets waar je van nature heel goed in bent. Iets wat je gemakkelijk afgaat en voor jou je «tweede natuur» is zoals ze weleens zeggen. Je hoeft er niet zoveel over na te denken of je best voor te doen en beleeft plezier aan datgeen wat jouw talent is.

 1. Voorbeelden van talent zijn muzikaliteit, uitblinken in een sport, cijfermatig talent, creativiteit, een talenknobbel hebben en zo kan ik nog wel even doorgaan.
 2. Talenten kan je op elk vlak hebben.
 3. En tegelijkertijd is een talent wat anders dan een vaardigheid of competentie.
 4. Dat heb je jezelf hebt aangeleerd of geleerd gekregen.

Je talenten kan je overigens wel verder ontwikkelen. Beyoncé is tenslotte ook niet geboren als topartiest, ze heeft daar hard voor moeten werken. En dat werken/trainen lukte haar, omdat ze leuk vindt wat ze doet; iets graag wil en daar passie voor heeft.

 1. En oké, in dit geval ook een heel groot team om haar heen om dat mogelijk te maken.
 2. Oké, dus een talent is iets waar je goed in bent en wat je tegelijkertijd heel erg leuk vindt om mee bezig te zijn.
 3. Het meest succesvol zal je met je talent zijn als je eerst gaat kijken waarvan jij blij wordt.
 4. Wat vind je leuk om te doen, waar maakt je hart een sprongetje van? Wat gaat je goed af en is voor jou eigenlijk heel normaal? Wat geeft je energie in plaats van dat het je energie kost? Wat zijn je drijfveren, waar word jij door gedreven in je leven? Allemaal interessante vragen om jezelf echt eerlijk te stellen.

Neem er eens de tijd voor om hier echt bij stil te staan. Dat stilstaan aan het begin van mijn verhaal is dus zo gek nog niet. Zeker niet als je wilt ontdekken wat dat talent is. Om erachter te komen waar je intens blij van wordt en ook nog eens aanleg voor hebt of goed in bent.

Hoe omschrijf ik wie ik ben?

In je persoonlijke profiel beschrijf je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dit doe je door stil te staan bij je karaktereigenschappen, drijfveren en waarden ( wie ben ik?), je talenten, competenties en vaardigheden (wat kan ik?) en je interesses, passies en loopbaanwensen (wat wil ik?).

Hoe kun je jezelf het beste omschrijven?

Hoe stel je jezelf voor in een sollicitatiegesprek? – Vertel hoe je heet en hoe oud je bent. Je kunt ook kort iets over je woonsituatie vertellen, maar dit is niet verplicht. Houd de introductie kort en wees enthousiast en oprecht en zeg kort iets over je passies in het leven.

See also: Hoe Lang Word Ik?

Wat zijn positieve kwaliteiten?

Persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten – Kwaliteiten zijn unieke en positieve eigenschappen die bij ieder van ons horen. Bescheidenheid is bijvoorbeeld een kwaliteit, daadkracht en zelfstandigheid zijn dat ook. Kwaliteiten en positieve eigenschappen zijn vaak verbonden met een bepaald type karakter of persoonlijkheid.

(Video) Be Good At - Learn English Phrases: Meaning and Examples

Wat is een goed talent?

Wat zijn talenten? – Een talent is kort gezegd het vermogen iets goed te kunnen. We spreken vaak van een aangeboren talent, maar er zijn ook genoeg talenten die je op latere leeftijd kunt aanleren. Vaak worden dit dan competenties genoemd. Een talent is iets wat dicht bij je ligt, waar je een passie voor hebt en waar je plezier aan beleefd als je het uitvoert.

De één heeft een talent voor verkopen, de ander voor coachen. De één is goed in leiderschap, de andere is beter in het stellen van heldere doelen of in tijdmanagement, Zo heeft ieder zijn eigen unieke talenten. Het is leuk om deze te onderzoeken. Het komt vaak voor dat we onze eigen talenten (nog) niet herkennen.

«Is dit een probleem?» Denk je misschien. Nou ja, talenten maken ons uniek en zijn deel van onze persoonlijkheid. De één kan erg ambitieus zijn, terwijl de ander weer een gestructureerde planner is. Als jij je talenten weet, kun je ze ook effectief inzetten.

Wat zijn mijn talente?

Wat zijn talenten eigenlijk? – Talent is het natuurlijk vermogen om iets goed te doen. Het lijkt soms alsof je er niks voor hoeft te doen. Talenten zijn eigenschappen van een persoon die in de juiste context snel kunnen leiden tot bezieling en goede prestaties. Talent komt vooral tot bloei als jouw natuurlijk potentieel gecombineerd wordt met een voldoende stimulerende werkomgeving.

Wat zijn talenten van een persoon?

Wat is talent?

Een talent (begaafdheid) is een bijzonder goed ontwikkelde eigenschap van een bepaald persoon. Het woord wordt breed gebruikt. Iemand kan bijvoorbeeld talent hebben voor bepaalde schoolvakken of wetenschappen, werkzaamheden, creatieve uitingen, sociale interacties, sport et cetera.Iedereen heeft talenten, het gaat niet enkel over ‘high potentials’. De één heeft een talent voor voetbal, de ander voor sociaal gedrag. Vaak zal je je eigen talenten niet direct herkennen of als niet bijzonder beschouwen.Bij talent spelen de aangeboren eigenschappen een grotere rol dan vaardigheden.Talent kan zijn gerelateerd aan intelligentie, maar om het in praktijk te brengen is er meer nodig.Talent moet in het algemeen verder worden ontwikkeld. Er moeten ook vaardigheden voor worden aangeleerd.

Aansluiten bij JoHo als abonnee of donateur Waar staat JoHo voor: Missie & Concept Missie & Visie

JoHo wil mensen en organisaties in staat stellen zich te ontwikkelen en beter samen te werken, en daardoor bij te dragen aan een tolerante, verdraagzame en duurzame wereld.Via fysieke en online platforms wordt steun verleend aan persoonlijke ontwikkeling en wordt internationale samenwerking gestimuleerd.

Concept

Als JoHo donateur, abonnee of verzekerde verleen jij steun aan de doelstellingen van JoHo.JoHo steunt vervolgens jou met tools, coaching en voordelen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en internationale activiteiten. JoHo heeft als kernservices: studiehulp, competentie-ontwikkeling, coaching en verzekeringsbemiddeling bij vertrek naar buitenland.

See also: Laminaat Leggen Waar Beginnen?
(Video) The 5 Stories we all have to tell | Amanda Baker | TEDxShoreditch

 Chapters Tekstblokken en hoofdstukken rond een specifieke vraag of een deelonderwerp, ben je ingelogd dan kun je in de notes (comments) je aantekeningen maken die alleen voor jou zichtbaar zijn en blijven»>  Teksten & Informatie  JoHo ‘chapter ‘pagina Wat vind je op een JoHo ‘chapter’ pagina?

  JoHo chapters zijn tekstblokken en hoofdstukken rond een specifieke vraag of een deelonderwerp

Crossroad: volgen

Via een beperkt aantal geselecteerde webpagina’s kan je verder reizen op de JoHo website

Crossroad: kiezen

Via alle aan het chapter verbonden webpagina’s kan je verder lezen in een volgend hoofdstuk of tekstonderdeel.

F ootprints: bewaren

Je kunt deze pagina bewaren in je persoonlijke lijsten zoals: je eigen paginabundel, je to-do-list, je checklist of bijvoorbeeld je meeneem(pack)lijst. Je vindt jouw persoonlijke lijsten onderaan vrijwel elke webpagina of op je userpageDit is een service voor JoHo donateurs en abonnees.

Abonnement: nemen

Hier kun je naar de pagina om je aan te sluiten bij JoHo, JoHo te steunen en zelf en volledig gebruik te kunnen maken van alle teksten en tools.

Abonnement: checken

(Video) Doing Good with Stories | Timon Renzelmann, Ingvild Syntropia | EAGxRotterdam 2022

Hier vind je wat jouw status is als JoHo donateur of abonnee

Aantekeningen: maken

Dit is een service voor wie bij JoHo is aangesloten. Je kunt zelf online aantekeningen maken en bewaren, je eigen antwoorden geven op tests, of bijvoorbeeld checklists samenstellen.De aantekeningen verschijnen direct op de pagina en zijn alleen voor jou zichtbaar De aantekeningen zijn zichtbaar op de betrokken webpagine en op je eigen userpage.

Prints: maken

Dit is een service voor wie bij JoHo is aangesloten. Wil je een tekst overzichtelijk printen, gebruik dan deze knop.

Wat heb ik te bieden voorbeelden?

Voorbeeld antwoord – Wat mij onderscheidt van anderen is dat ik het heel leuk vind om aan nieuwe dingen te beginnen. Veel mensen zien op tegen verandering, maar ik krijg daar juist energie van. Ik denk dat het ermee te maken heeft dat ik veel durf. Ik ben niet zo snel bang bijvoorbeeld.

Dat merkte ik ook bij mijn vorige werkgever: ik voerde veranderingen vaak als eerste door en trok de rest dan mee. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in nieuwe inzichten en ideeën over hoe iets beter kan. Ik vind het leuk om specifieke blogs te volgen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Dat is trouwens ook de reden dat deze vacature mij zo enthousiast maakt. Ik las in de vacaturetekst dat er veel veranderingen op komst zijn, en jullie daarom ook het team willen uitbreiden. Ik voelde mij meteen aangesproken! Doordat ik zoveel energie krijg van veranderingen en nieuwe werkmethoden uitproberen en zo, heb ik soms wel iets te weinig geduld. 80 berichten Elke dag word je rijker. Je doet continu nieuwe ervaringen op, nieuwe herinneringen ontstaan. Mooie en moeilijke. Om te koesteren en/of om van te leren. Het is toch te gek dat jij en jouw leven niet een statisch-iets zijn, je bent steeds in beweging.

Wat maakt mij tot wie ik ben?

Je ware aard – Identiteit gaat over de vraag hoe je jezelf ervaart en hoe je in de wereld staat, Als je iets over je identiteit weet, kun je antwoord geven op vragen als: Wat vind ik belangrijk in mijn leven? Waardoor word ik geraakt? Hoe doe ik de dingen in mijn leven? Kalmpjes aan of met veel bombarie? Neem ik beslissingen op mijn gevoel of meer met mijn hersens? Ben ik een mensen-mens, of ben ik liever in mijn eentje? Kortom: wie ben ik? Wat voor mens ben ik? Daarnaast wordt je identiteit voor een belangrijk deel ook bepaald door het geheel aan vaardigheden, capaciteiten, eigenaardigheden en valkuilen dat voor jou kenmerkend is. Het ontdekken van je identiteit (of ware aard) is niet zo eenvoudig. Je identiteit vormt zich door een heel scala aan dingen: karaktertrekken en aanleg, boodschappen van ouders en belangrijke anderen in je leven, ervaringen in het verleden en ervaringen in het heden.

Deze aspecten en de keuzes die jij maakt in hoe je met deze aspecten omgaat, bepalen hoe je denkt, hoe je je voelt en hoe je dingen doet. Denken, voelen en doen maken je identiteit zichtbaar. Als het goed is tenminste. Want mensen hebben nogal eens de neiging om onder invloed van allerlei gebeurtenissen en gedachten daarover hun denken, voelen en doen niet op één lijn te laten zijn: deze drie aspecten zijn dan incongruent met elkaar.

Een voorbeeld: Anna heeft van nature een rustige, introverte aard. Haar vrije tijd brengt ze het liefst door in gezelschap van een klein groepje vaste vrienden. Ze houdt erg van de natuur. Van huis uit heeft ze de boodschap meegekregen dat ze zich zo goed mogelijk moet inzetten voor de anderen en de wereld om haar heen.

 • Anna heeft een baan gevonden als evenementenorganisator bij een milieuorganisatie.
 • Op die evenementen komen duizenden mensen af en zij stuurt tientallen vrijwilligers aan om de evenementen in goede banen te leiden.
 • Ze vindt dat ze werkt voor een belangrijk doel (denken) en zet zich ook volledig in voor het werk (doen), maar als ze eerlijk is, voelt Anna zich bijna altijd moe en overvraagd (voelen).

Zie je de incongruentie? Anna laat zich vooral leiden door het idee dat ze zich moet inzetten voor een belangrijk doel, maar gaat voorbij aan haar wens om rust te ervaren in wat ze doet. Congruentie in denken, voelen en doen zorgt ervoor dat je één geheel vormt.

Wie ben jij eigenschappen?

Wat zijn persoonlijke eigenschappen? (+ betekenis) – Persoonlijke eigenschappen zijn kwaliteiten, valkuilen, sterktes en zwaktes waar jij over beschikt als mens. Voorbeelden van persoonlijke eigenschappen kunnen zijn: gedisciplineerd, gedreven, enthousiast, gestructureerd, flexibel, empathisch enzovoort.

Hoe vertel je iets over jezelf voorbeeld?

Voorbeeld ‘vertel over jezelf’ Ik ben begonnen als (eerste functie) en sinds jaar werk ik als (huidige functietitel) bij (bedrijf). In de loop der jaren heb ik mezelf goed weten te ontwikkelen op/gemerkt dat het mijn kwaliteit is om (noem hier 1 of 2 zaken waar je goed in bent op je werk, inhoudelijk en persoonlijk).

Wat zijn positieve kwaliteiten?

Persoonlijke eigenschappen en kwaliteiten – Kwaliteiten zijn unieke en positieve eigenschappen die bij ieder van ons horen. Bescheidenheid is bijvoorbeeld een kwaliteit, daadkracht en zelfstandigheid zijn dat ook. Kwaliteiten en positieve eigenschappen zijn vaak verbonden met een bepaald type karakter of persoonlijkheid.

FAQs

Waar Ben Ik Goed In Voorbeelden? - Apúntateuna? ›

Wat zijn persoonlijke eigenschappen? (+ betekenis)

Persoonlijke eigenschappen zijn kwaliteiten, valkuilen, sterktes en zwaktes waar jij over beschikt als mens. Voorbeelden van persoonlijke eigenschappen kunnen zijn: gedisciplineerd, gedreven, enthousiast, gestructureerd, flexibel, empathisch enzovoort.

Wat zijn dingen waar je goed in kan zijn? ›

30 competenties voorbeelden
 • Analyserend vermogen. Je kunt ingewikkelde vraagstukken goed doorgronden en legt connecties. ...
 • Aansturend vermogen. Je weet hoe je taken moet delegeren en welke persoon geschikt is voor welke taak. ...
 • Assertief communiceren. ...
 • Autonoom. ...
 • Collegiaal. ...
 • Communicatief vaardig. ...
 • Creatief vaardig. ...
 • Doorzetter.

Wat zijn persoonlijke eigenschappen voorbeelden? ›

Dit rijtje voorbeelden van persoonlijke eigenschappen maakt dat duidelijk:
 • Leergierig.
 • Nuchter.
 • Positief.
 • Spontaan.
 • Zorgzaam.
 • Voortvarend.
 • Geduldig.
 • Sensitief.

Hoe kom ik achter waar ik goed in ben? ›

Hoe kom je erachter waar je goed in bent?
 1. Vraag jezelf af wat je leuk vindt. Als je iets interessant vindt kost het je vaak minder moeite om er goed in te worden. ...
 2. Vraag het aan iemand anders. Je kunt ook in je directe omgeving rondvragen waar anderen denken dat jij goed in bent. ...
 3. Doe een persoonlijkheidstest.
Mar 31, 2023

Wat zijn voorbeelden van competenties? ›

competenties en vaardigheden ontwikkelen met voorbeelden.
competentiebetekenis competentie
luisterengoed luisteren en belangrijke informatie uit gesprekken halen
nauwkeurigheidprecies te werk gaan en weinig fouten maken
oplossingsgerichtsnel vinden van een oplossing voor een probleem op werk
18 more rows

Wat zijn 3 goede eigenschappen? ›

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van goede eigenschappen die je tijdens het sollicitatiegesprek kan gebruiken.
 • (pro)actief;
 • assertief;
 • ambitieus;
 • behulpzaam;
 • creatief;
 • dapper;
 • zelfverzekerd;
 • doorzetter;

Wat zijn goede minpunten? ›

Zwakke punten:
 • Onzekerheid.
 • Afwachtend.
 • Alles zelf willen doen.
 • Altijd het laatste woord willen hebben.
 • Impulsiviteit.
 • Kritisch.
 • Chaotisch.
 • Te veel hooi op de vork nemen.
Dec 29, 2021

Wat zijn eigenschappen van jezelf? ›

Wat zijn persoonlijke eigenschappen? (+ betekenis)

Persoonlijke eigenschappen zijn kwaliteiten, valkuilen, sterktes en zwaktes waar jij over beschikt als mens. Voorbeelden van persoonlijke eigenschappen kunnen zijn: gedisciplineerd, gedreven, enthousiast, gestructureerd, flexibel, empathisch enzovoort.

Wat zijn mooie eigenschappen? ›

Deze 14 eigenschappen vindt hij heel aantrekkelijk
 • Ze heeft zelfrespect. Ze denkt goed na voordat ze dingen doet en respecteert zichzelf. ...
 • Ze respecteert hem. ...
 • Ze is zorgzaam. ...
 • Ze vertrouwt hem. ...
 • Ze is intelligent. ...
 • Ze heeft zelfvertrouwen. ...
 • Ze past zich goed aan. ...
 • Ze heeft ambities.
Apr 20, 2016

Wat is een positieve eigenschap? ›

Kwaliteiten zijn unieke en positieve eigenschappen die bij ieder van ons horen. Bescheidenheid is bijvoorbeeld een kwaliteit, daadkracht en zelfstandigheid zijn dat ook. Kwaliteiten en positieve eigenschappen zijn vaak verbonden met een bepaald type karakter of persoonlijkheid.

Hoe omschrijf ik wie ik ben? ›

In je persoonlijke profiel beschrijf je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dit doe je door stil te staan bij je karaktereigenschappen, drijfveren en waarden (wie ben ik?), je talenten, competenties en vaardigheden (wat kan ik?) en je interesses, passies en loopbaanwensen (wat wil ik?).

Wat zijn mijn ontwikkelpunten voorbeelden? ›

10 voorbeelden van ontwikkelpunten om tijdens een sollicitatiegesprek te benoemen
 • Een minder afwachtende houding aannemen.
 • Je controledrang aanpakken.
 • Minder gereserveerdheid.
 • Je impulsiviteit aanpakken.
 • Minder onzeker zijn.
 • Minderen met overbezorgd of overbetrokken zijn.
 • Minder sceptisch zijn.
Mar 7, 2022

Wat maakt dat je bent wie je bent? ›

Je identiteit vormt zich door een heel scala aan dingen: karaktertrekken en aanleg, boodschappen van ouders en belangrijke anderen in je leven, ervaringen in het verleden en ervaringen in het heden.

Wat zijn de 7 competenties? ›

Wat zijn de zeven competenties?
 1. Interpersoonlijke competenties. ...
 2. Pedagogische competenties. ...
 3. Vakinhoudelijke en didactische competenties. ...
 4. Organisatorische competenties. ...
 5. Competenties in het samenwerken met collega's. ...
 6. Competenties in het samenwerken met de omgeving. ...
 7. Competenties in reflecteren en ontwikkelen.

Wat zijn de 5 competenties? ›

De huidige top 5 van meest gevraagde competenties ziet er als volgt uit:
 • Samenwerken.
 • Klantgerichtheid.
 • Aanpassingsvermogen.
 • Mondelinge communicatie.
 • Coachen (groep)
Jan 23, 2023

Wat zijn de 8 competenties? ›

In dit artikel gaan we dieper in op welke die 8 competenties zijn, en wat ze precies inhouden.
 • Ethisch & professioneel handelen.
 • Coachende mindset hebben.
 • De coaching overeenkomst vormgeven.
 • Een veilige omgeving creëren die vertrouwen & veiligheid cultiveert.
 • Voluit aanwezig zijn.
 • Actief luisteren.

Wat typeert mij als persoon? ›

Wat zijn persoonlijke eigenschappen / kwaliteiten? Kwaliteiten zijn de unieke en persoonlijke eigenschappen die bij mensen horen. Bescheidenheid is bijvoorbeeld een kwaliteit, daadkracht en zelfstandigheid zijn dat ook. Kwaliteiten en karaktereigenschappen zijn vaak verbonden met een bepaald type persoonlijkheid.

Wat zijn goede vaardigheden? ›

Hieronder vind je een lijst van de door werkgevers meest gewaarde vaardigheden:
 • Besluitvaardigheid.
 • Betrouwbaarheid.
 • Communicatieve vaardigheden.
 • Doorzettingskracht.
 • Flexibiliteit.
 • Klantgerichtheid.
 • Leidinggeven.
 • Loyaliteit.

Wat zijn sterke karaktereigenschappen? ›

Sterke persoonlijkheid = prettig persoon

Een sterke persoonlijkheid, een stevig karakter, mentaal sterk, een veerkrachtige leider. Er zijn heel wat manieren om iemand met een sterk karakter aan te duiden. Mensen met een sterk karakter zijn persoonlijkheden die positief opvallen in hun doen en laten.

Wat zijn 3 slechte eigenschappen? ›

Voorbeelden van slechte eigenschappen

Ik ben veeleisend (ik wil het maximale uit mezelf en anderen halen) Ik ben weleens te behulpzaam (ik besteed tijd aan collega's die om hulp vragen, waardoor mijn eigen taken erbij inschieten) Ik ben een control freak (ik wil mijn taken volledig beheersen) Ik ben soms té zorgvuldig.

Wat zijn voorbeelden van valkuilen? ›

Voorbeelden van valkuilen
 • aannames.
 • aardig en leuk gevonden willen worden.
 • achteloosheid.
 • afstandelijk en gevoelloos.
 • afwachtend en passief.
 • Te zelfstandig.
 • altijd klaar staan voor een ander.
 • teveel praten.
Oct 21, 2021

Wat kunnen werkpunten zijn? ›

Mijn sterke punten
Ik kan goed met anderen omgaan.Ik ben een harde werker.
Ik weet heel goed wat ik kan en wat ik niet kan.Ik leer graag bij.
Ik kan opmerkingen goed verdragen.Ik heb een goed ruimtelijk inzicht.
Ik help graag mensen.Ik werk graag de dingen tot in de puntjes af.
10 more rows

Hoe zou ik mezelf omschrijven? ›

Vertel eens iets over jezelf
 • Waar je energie van krijgt.
 • Wat je bijzonder de moeite waard vond tijdens je studie en eerder werk.
 • Wat je ambities zijn. Je toekomst.
 • Waarom je deze weg/sollicitatie kiest. Je motief.
 • Recente relevante activiteiten.

Wat vind je goed aan jezelf? ›

Trots te zijn op jezelf en je eigen inspanningen. Het geeft je kracht, het geeft je meer zelfvertrouwen en het biedt je de mogelijkheid om bij nieuwe uitdagingen op zoek te gaan naar het juiste perspectief. Het succes-perspectief. Het perspectief uit je verleden waarin je een vergelijkbare uitdaging hebt overwonnen.

Welke eigenschap wil je bezitten? ›

 • Veerkracht. Je veerkracht bepaalt hoe goed je overeind blijft als het leven tegenzit. ...
 • Empathie en sociale vaardigheden. Praatjes aanknopen is een kunst. ...
 • Geduld. Ja, het leven gaat snel. ...
 • Offers brengen. Nu leuke dingen laten om het later beter te hebben. ...
 • Vriendelijkheid. ...
 • Humor. ...
 • Kwetsbaarheid. ...
 • Vergevingsgezindheid.
Sep 8, 2015

Wat waardeer je aan mij? ›

'Oprechtheid. ' 'Jezelf kunnen zijn, eerlijk zijn en elkaar kunnen vertrouwen. ' 'Oprechte interesse in elkaar van beide kanten, vertrouwen, niet oordelen, luisteren, steunen, leuke dingen samen doen en ook samen stil kunnen zijn. Samen lachen, samen huilen en vooral jezelf kunnen zijn.

Wat zijn jouw minpunten? ›

Laat je zwakke punt in je voordeel werken en bedenk wat het je op de werkvloer oplevert. En vergeet niet: het feit dat je je bewust bent van je slechte eigenschap is op zichzelf al een goede eigenschap! Zo weet je namelijk precies waar je bij je volgende baan aan kan werken.

Hoe kan je een persoon beschrijven? ›

Lijst met karaktereigenschappen
 • aangenaam. aangepast. aanhankelijk. aanpassend. aantrekkelijk. agressief. ...
 • flink. gehoorzaam. gemeenschappelijk. gemoedelijk. gulzig. ...
 • krachtig. kunstig. kwetsbaar. lawaaierig. leergierig. ...
 • oppervlakkig. praktisch. prikkelbaar. rustig. samenwerkend. ...
 • temperamentvol. teruggetrokken. tevreden. toneelspelend. traag.

Wie ben ik voorstellen voorbeeld? ›

Wat als iemand zegt: 'Vertel eens wat over jezelf'
 • Vertel wat je naam is en hoe oud je bent. ...
 • Vertel in een paar zinnen waar je passie ligt en wat je leuk vindt om te doen. ...
 • Vertel kort iets over je opleiding en werkervaring, en leg uit wat je zo leuk vindt aan je vakgebied.

Hoe jezelf kort voorstellen? ›

Wat kun je over jezelf vertellen?
 1. Begin met jezelf voorstellen en vertel je naam en leeftijd.
 2. Vertel wat over je familie, vrienden en dagelijks leven.
 3. Geef een paar goede karaktereigenschappen.
 4. Benoem in een aantal zinnen wat jou bezighoudt en vooral waar je passie ligt.

Hoe vertel je iets over jezelf voorbeeld? ›

Voorbeeld 'vertel over jezelf'

Ik ben begonnen als (eerste functie) en sinds … jaar werk ik als (huidige functietitel) bij (bedrijf). In de loop der jaren heb ik mezelf goed weten te ontwikkelen op/gemerkt dat het mijn kwaliteit is om (noem hier 1 of 2 zaken waar je goed in bent op je werk, inhoudelijk en persoonlijk).

Hoe beschrijf je je kwaliteiten? ›

Kwaliteiten zijn persoonlijke eigenschappen die iets zeggen over wie je bent, bijvoorbeeld 'gestructureerd', 'expressief' of 'empathisch'. Het zijn kenmerken die niet zijn aangeleerd, maar die je van nature in je hebt. Je hoeft er dan ook niet je best voor te doen om ze in te zetten.

Wat is sterke punten? ›

De term sterke punten zegt het eigenlijk al: dit zijn positieve eigenschappen, oftewel, dingen waar jij goed in bent. Dan hebben we het niet over goed kunnen tekenen (dat is dan weer een vaardigheid), maar bijvoorbeeld wel over behulpzaam zijn.

Hoe leg je je identiteit uit? ›

Je identiteit is je persoonlijkheid. Alles wat je maakt, tot wie je echt bent. Je identiteit wordt bepaald door je opvoeding, door normen en waarden, door het land waar je opgroeit, door je vrienden. Bijna alles wat je meemaakt vormt je identiteit en die bestaat uit allemaal verschillende stukjes.

Welke identiteit ontleen je aan je werk? ›

Dat kan je officiële identiteit zijn zoals je naam en geboortedatum, maar ook je karakter. Jouw identiteit of dat wat authentiek is aan jou, wordt niet alleen bepaald door jezelf en je zelfbeeld, maar ook door hoe anderen jou zien. Het beeld dat anderen van jou hebben.

Wat moet je antwoorden op wie ben ik? ›

Maar je kunt de vraag ook iets praktischer benaderen. Dan gaat het over het vinden van jouw authentieke kern: wat vind jij echt leuk, hoe gedraag jij je vanuit je natuurlijke kern, welke kleding draag je écht graag, van wie houd je echt, welk werk boeit je echt, wat is echt belangrijk voor jou?

Wat zijn persoonlijke competenties? ›

De definitie van competenties is een combinatie van kennis, vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten die ervoor zorgen dat je jouw werk beter kunt uitvoeren. Competenties zijn dus in feite dingen waar je goed in bent of waarin je je wilt verbeteren.

Wat zijn de 9 competenties? ›

Voorbeelden van competenties
 • Ik ben een ondernemend type. Zo'n type dat de lat altijd hoger legt. ...
 • Ik ben een organisatietalent. Jij slaapt met je agenda onder je kussen. ...
 • Ik ben een doorzetter. ...
 • Ik ben een creatieve geest. ...
 • Ik ben een ster in communiceren. ...
 • Ik ben een leider. ...
 • Ik ben zorgzaam. ...
 • Ik ben veerkrachtig.

Wat zijn harde competenties? ›

Harde vaardigheden zijn de dingen die u hebt geleerd te doen of te gebruiken, zoals tools, technologieën of bekwaamheden. Zachte vaardigheden zijn intermenselijke vaardigheden die u in de loop der tijd hebt ontwikkeld, zoals effectieve communicatie, betrouwbaarheid of gulheid.

Wat zijn mijn kwaliteiten en vaardigheden? ›

Het verschil in een notendop

Hoewel vaardigheden en kwaliteiten vaak in een adem worden genoemd, is er wel een duidelijk verschil tussen beide begrippen. In het kort zijn kwaliteiten aangeboren eigenschappen die je verder kunt ontwikkelen, terwijl vaardigheden specifieke activiteiten zijn die je kunt aanleren.

Wat zijn je skills? ›

Er zijn vele beschrijvingen van skills: Vaardigheden die je nodig hebt om een prestatie te leveren. Een vaardigheid die geleerd wordt door training. Iets dat je met gemak doet.

Welke vaardigheden kan ik verbeteren? ›

Hieronder vind je de belangrijkste overdraagbare vaardigheden die je kunt ontwikkelen om jouw carrière vooruit te helpen.
 • Communicatievaardigheden.
 • Leiderschap & managementvaardigheden.
 • Planning- & onderzoeksvaardigheden.
 • Samenwerken & sociale vaardigheden.
 • Zelfsturende vaardigheden.

Hoe noem je iemand die makkelijk contact maakt? ›

Onder sociabiliteit wordt je vermogen om (nieuwe) sociale contacten aan te gaan bedoeld. Ben je erg sociabel, dan vind je het leuk om in het gezelschap van anderen te verkeren, stap je probleemloos op mensen af en meng je je gemakkelijk in gezelschap.

Welke vaardigheden zijn er allemaal? ›

Praktische vs. persoonlijke vaardigheden
Praktische vaardighedenPersoonlijke vaardigheden
rijdendoorzettingsvermogen
blind typennauwkeurigheid
kokenflexibiliteit
programmerenempathisch vermogen
14 more rows

Hoe noem je iets waar je goed in bent? ›

Met vaardigheden bedoelen we activiteiten waar je goed in bent. Deze activiteiten zijn aan te leren. Je oefent ze in de praktijk.

Wat zijn goede ontwikkelpunten? ›

10 voorbeelden van ontwikkelpunten om tijdens een sollicitatiegesprek te benoemen
 • Een minder afwachtende houding aannemen.
 • Je controledrang aanpakken.
 • Minder gereserveerdheid.
 • Je impulsiviteit aanpakken.
 • Minder onzeker zijn.
 • Minderen met overbezorgd of overbetrokken zijn.
 • Minder sceptisch zijn.
Mar 7, 2022

Wat zijn verbeterpunten voorbeelden? ›

Hieronder tref je een lijst met voorbeelden van meer dan 125 uitgewerkte valkuilen:
 • aannames en aannemen dat...
 • aardig en leuk gevonden willen worden.
 • achteloosheid.
 • afstandelijk en gevoelloos.
 • afwachtend en passief.
 • alles zelf willen doen.
 • altijd klaar staan voor een ander.
 • altijd aan het woord: teveel praten.

Hoe zeg je netjes dat iets goed is? ›

correct, geldig, gepast, geschikt, goed, in orde, passend, precies, recht, zeker, zuiver.

Wat zijn persoonlijke vaardigheden? ›

Persoonlijke vaardigheden zijn activiteiten en gedrag waar je goed in bent geworden. Sommige mensen raken begrijpelijk in de war van de termen vaardigheden en persoonlijke kwaliteiten.

Hoe noem je iemand die alles beter weet? ›

Een betweter is iemand die altijd denkt alles beter te weten dan anderen.

Wat zijn sterktes voorbeelden? ›

Sterke eigenschappen: voorbeelden (alle beroepen)
 • Analytisch denken.
 • Assertiviteit.
 • Bereidheid om verantwoordelijkheid te nemen.
 • Betrouwbaarheid.
 • Communicatievaardigheden.
 • Creativiteit.
 • Doorzettingsvermogen.
 • Eigen initiatief.

Wat zijn valkuilen van jezelf? ›

Wat zijn valkuilen? Valkuilen zijn geen zwakke punten of negatieve eigenschappen van je persoonlijkheid. Toch ervaren veel mensen hun valkuil als een zwak punt, omdat ze die niet begrijpen of weten hoe ze te veranderen. Een valkuil is juist een richtingaanwijzer om je te leiden naar jouw kwaliteiten.

Welke eigenschappen zijn belangrijk? ›

Professionele eigenschappen
 • Aanpassingsvermogen. Je blijft efficiënt werken onder wisselende omstandigheden door je steeds aan te passen aan de omgeving, taken, verantwoordelijkheden, en/of mensen.
 • Discipline. ...
 • Accuraat. ...
 • Creativiteit. ...
 • Anticiperen. ...
 • Durf (risico's durven nemen) ...
 • Besluitvaardig. ...
 • Doorzettingsvermogen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Stevie Stamm

Last Updated: 10/04/2023

Views: 5625

Rating: 5 / 5 (80 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Stevie Stamm

Birthday: 1996-06-22

Address: Apt. 419 4200 Sipes Estate, East Delmerview, WY 05617

Phone: +342332224300

Job: Future Advertising Analyst

Hobby: Leather crafting, Puzzles, Leather crafting, scrapbook, Urban exploration, Cabaret, Skateboarding

Introduction: My name is Stevie Stamm, I am a colorful, sparkling, splendid, vast, open, hilarious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.