Verkiezingen Laatste: Tory minister Defiant over verkiezingen - en wil een voormalige premier om campagne te maken (2024)

Verkiezingsnieuws
 • Lib dems lancering manifest om 'de NHS te redden'
 • Bulletin:Wat u moet weten vanuit het campagnespoor
 • Beloften omvatten gratis sociale zorg, rouwondersteuning voor ouders, het aanpakken van rivier afvalwater en het 'fixeren' met EU -Ed Conway kijkt naar hoeveel het zou kosten
 • Home Secretary wil Johnson op campagnespoor
 • Minister veroordeelt de 'beschamende' post van de hervormingskandidaat
 • Sunak 'niet gedacht om te stoppen' ondanks D-Day Fallout
 • Battle for No 10:PM en Starmer nemen deel aan Sky News Special
 • Live rapportage doorJennifer Scotten (eerder)Tim Baker
Expertanalyse
 • Gurpreet Narwan:Echo's van truss in de economische plannen van de hervorming
 • Tamara Cohen:Labour gaat een enorme uitdaging voor kinderopvang aan
 • Sky News Daily:Kloppen de bedragen van het Lib Dem -manifest?
Verkiezingsbenodigdheden
 • Manifest Checker:Lib dems
 • Campagne -erfgoed:Memorabele momenten van voorbije verkiezingen
 • Trackers:Wie leidt het leidende peilingen?|Houdt PM beloften aan?
 • Volg Sky's Politics Podcasts:Verkiezingsstoornissen|Politiek bij Jack and Sam's
 • Lees verder:Wie staat er aan de hand?|Belangrijke stoelen om naar te kijken|Hoe u zich kunt registreren om te stemmen|Wat telt als kiezer -ID?|Controleer of uw kiesdistrict verandert|Uw essentiële gids voor verkiezingslingo|Sky's verkiezingsavondplannen

22:33:01

Tories om het manifest te lanceren na verzengende paar dagen voor Sunak

De conservatieven zullen hun aanbod aan gepensioneerden in het hart van hun verkiezingsmanifest brengen wanneer het dinsdag wordt gepubliceerd.

Het document herhaalt al aangekondigde toezeggingen om de zogenaamde te introduceren"Triple Lock Plus" voor gepensioneerden- die een nieuwe "leeftijdsgerelateerde" belastingvrije vergoeding zal creëren- evenals beloften om de belangrijkste belastingen niet te verhogen.

De publicatie volgt op dagenlang een verzenberde voor de premier, die gedwongen isGeruchten vernietigen dat hij overwoog af te tredenOver de terugslag die hij tijdens zijn vroege vertrek van de D-Day-herdenkingen vorige week ontving.

In een poging om weer op de voorste voet te komen, zal de heer Sunak benadrukken dat als de "partij van Margaret Thatcher en Nigel Lawson" de Tories geloven in "geluidsgeld" en ervoor zorgen dat "we lager welzijn hebben zodat we de belastingen kunnen verlagen".

Lees meer voor de lancering van onzepolitieke verslaggeverAlexandra Rogersonderstaand:

22:19:01

Analyse: Stap opzij Boris Johnson, er is een nieuwe koning van stunts in de stad

Na het lanceren van het algemene verkiezingsmanifest van zijn partij, sprong Sir Ed Davey op een achtbaan en reed op een grote schommel.

Zijn doel?Om deLiberale Democratenzijn op een achtbaanrit om stoelen te winnen, met een grote schommel naar het feest van de Tories.

Sir Ed'sBezoek aan Thorpe Park, in Surrey, was gewoon de laatste in een galerij met gekke en vaak gekke verkiezingsstunts en foto-ops die hem onbetaalbare publiciteit hebben gekregen.

In deze verkiezingscampagne heeft hij zijn status als de koning van de foto-ops bevestigd.Herinner je je aan iemand?Ja, hij heeft die titel van Boris Johnson gegroeid.

Lees hieronder meer van Jon:

22:02:01

Wat u moet weten vanuit het campagnespoor

Welkom bij onze laatste overzicht voor vandaag van de belangrijkste dingen die u moet weten vanuit het campagnespoor.

We hebben een manifestlancering, een hervormingsbeleidsevenement gehad en onder andere een grilling van de premier gezien.

Dus als u zich voor het slapengaan met uw cacao vestigt, is dit wat u moet weten voordat u begint met het tellen van schapen:

 • DeLiberale Democratenhebben deEerste manifest van de verkiezingen, beloven om "de NHS te redden";
 • Leider Sir Ed Davey zeiSociale zorg oplossenzou de sleutel zijn, terwijl andere toezeggingen inbegrepenStop met ruw afvalwater dat in de waterwegen van Groot -Brittannië wordt gedumptEnVerbetering van de banden met de EU;
 • Maar de partijleider (die vanmiddag een reis naar Thorpe Park genoot) weigerde te zeggen dat soberheid - afgedwongen door de Tory -Lib Dem Coalition - een fout was tijdens een interview met onzePlaatsvervangend politieke redacteur Sam Coates;
 • Je kunt door de manifest van het feest flikkeren in onze hippe tool hieronder:
 • Wijze ragebleef vragen wegvallen over zijn vroege exit van D-Day Memorations vorige week, en stond erop geruchten dat hij overwoog om over de rij te stoppen niet waar waren;
 • Een ander belangrijk figuur van de conservatieven, echterSchotse leider Douglas Ross, stopte met het na een furore over zijn kandidatuur bij de verkiezingen;
 • Home SecretarisJames slimgaf toe dat hij wat "zorgen" had gehoord op het campagnespoor over de prestaties van zijn partij, maar stond erop dat hij positief bleef over de kansen van de Tories bij de stembus;
 • En de PM werd geconfronteerd met een grillen van 30 minuten van de BBC overbelasting, immigratie en de NHS.
 • De belastingbewerkingsagenda van de hervormingis vandaag geschetst door het partijleiderschap, met ambities omverhoog de drempel voor het betalen van inkomstenbelasting tot £ 20.000en het punt waaropSmall Business Pay btw van £ 90.000 tot £ 150.000;
 • Deze zogenaamde "grote Britse belastingverlaging" zou worden gefinancierd door de Bank of England te herzien, hoewel het hervorming wordt gezien die ervan wordt beschuldigd een strategie te volgen van"Trussonomie op steroïden";
 • Nigel Faragegebruikte het evenement ook om zijn kritiek op de premier te verdubbelen voor het verlaten van de D-Day-herdenkingen van vorige week;
 • Maar zijn partij kwam vandaag voor wat extra controle nadat het was onthuld dat een van de kandidaten van de hervorming had gezegd dat Groot -Brittannië had moeten hebben"Hitler opgenomen op zijn aanbod van neutraliteit"In plaats van tegen de nazi's te vechten in een oude post op sociale media.
 • Elders kondigde Labour aan dat het de toewijding van de regering zal eren om de vrije kinderopvang uit te breiden;
 • OnsPolitieke correspondent Tamara Cohenzegt dat de partij een "enorme uitdaging" heeft aangegaan door te beloven het beleid aan te gaan, waarmee de regering ernstige problemen heeft gehad met de uitvoering;
 • Labour heeft ook gezegd dat het 100.000 nieuwe kinderdagverblijven zal bieden en beweerde dat de beloften van de Tories "niet optellen";
 • En in een late aankondiging vanavond beloofde het feest de verkoop van hoge cafeïne -energiedranken te verbieden tot minder dan 16 jaar.

Dat zijn al je bulletins voor deze avond, maar we zullen nog een paar stukjes nieuws op je pad laten komen, dus blijf bij ons.

21:52:53

Arbeid om hoge cafeïne -energiedranken te verbieden voor minder dan 16 jaar

Labour heeft vanavond een late beleidsaankondiging gedaan en belooft hoge cafeïne-energiedranken te verbieden voor minder dan 16-jarigen.

Sky News 'politieke correspondentTamara CohenEerste gerapporteerdDe partij overwoog de verhuizingin februari.

Maar nu heeft Labour het idee officieel aangenomen en zegt dat het van toepassing is op alle drankjes met meer dan 150 mg cafeïne per liter.

Sir Keir Starmer deed de aankondiging: "De verkoop van gevaarlijk hoge cafeïne -energiedrankjes aan kinderen jonger dan 16 jaar is niet gerechtvaardigd of acceptabel en we zullen het stoppen. Ik zal altijd de moeilijke beslissingen nemen die nodig zijn om onze kinderen gezond te houden.

"Niet meer dither en vertraging, de tijd is gekomen voor verandering met arbeid."

21:34:01

SNP -leider beschuldigt Tory -rivaal van 'verschrikkelijk gedrag' tegenover collega

DoorJenness Mitchell, Schotland verslaggever

Eerste minister John Swinney heeft gezegd dat hij "niet verrast" is, heeft de Schotse Tory -leider Douglas Ross aangekondigd dat hij aftrekt.

De SNP -leider sprak met Sky News in Pollok United's naschoolse activiteitenclub in Glasgow, zei dat de positie van zijn rivaal "voorbij geloofwaardigheid" was - nadat hij David Duguid als kandidaat had vervangen, ondanks dat de heer Duguid campagne wilde.

"Hij heeft David Duguid absoluut verschrikkelijk behandeld," voegde de heer Swinney toe.

'David is ziek. Hij is een gerespecteerd parlementslid. Iedereen aanvaardt het feit dat hij niet goed is en hij werd geselecteerd door zijn lokale vereniging.

"Maar dat is niet goed genoeg voor Douglas Ross. Ik denk dat het gewoon een absoluut verschrikkelijke manier is om zich te gedragen tegenover een collega."

Indien herkozen in Westminster als een parlementslid, heeft de heer Ross toegezegd ontslag te nemen als een MSP.

Maar de heer Swinney zei "het kiezen en kiezen van" parlementaire vertegenwoordiging "trivialiseert het".

Hij voegde eraan toe: "Het vertegenwoordigen van onze gemeenschap in het Parlement is een dodelijke ernstige verantwoordelijkheid. Niet een die u gewoon kiest en kiest."

21:11:01

Sunak drukte op NHS, immigratie, belasting en huisvesting

Rishi Sunak blijft bij zijn BBC -interview en wordt op de NHS gedrukt en geeft na veel push toe dat het "onmiskenbaar een tijdje onder druk had gehouden" vóór enige stakingen of de pandemie.

Maar hij staat erop dat zijn regering nu wachtlijsten neerhaalt en "record" -financiering invoert.

'Airfield on Standby' voor Rwanda -vluchten

Bij immigratie wordt de premier geduwd in de toename van kleine boten die dit jaar het kanaal oversteken.

Hij staat erop dat Rwanda -vluchten na de verkiezingen van start gaan als de Tories winnen en zeggen: "We hebben een plan, het vliegveld staat in stand -by, de vliegtuigen zijn geboekt, migranten zijn vastgehouden, de caseworkers werken."

PM plaagt belastingverlagingen

En voorafgaand aan het manifest van de partij morgen, onthult de heer Sunak dat er meer belastingverlagingen zullen zijn - hoewel hij wordt uitgedaagd over bevroren belastingdrempels - zeggend: "Ik geloof in een land waar het harde werk van mensen wordt beloond en er is een duidelijke keuze en contrast opdeze verkiezing. "

'Het is moeilijker om een ​​eerste huis te kopen'

Maar hij herhaalt zijn veel kwaadaardige arbeidscijfer die £ 2.000 belastingen per gezin in het volgende parlement introduceert - ondanks meerdere experts en de belangrijkste ambtenaar in de schatkist die zegt dat het verkeerd is.

Ten slotte komt het interview naar huisvesting, en de premier lijkt te accepteren dat het moeilijker is om een ​​eerste huis onder de conservatieven te kopen en te zeggen: "Het is moeilijker geworden en ik wil ervoor zorgen dat het gemakkelijker is."

20:47:06

'Niet goed voor onze politiek': PM zal niet worden aangetrokken door Farage -kritiek

Rishi Sunak gaat zitten voor zijn eerste lange interview van de verkiezingscampagne met Nick Robinson van de BBC.

En misschien is het niet verwonderlijk, een van de eerste dingen die naar voren worden gebracht, is D -Day - namelijk zijn beslissing om herdenkingen vroeg te verlaten.

"Het laatste wat ik wilde doen, was iemand die pijn of belediging of overstuur veroorzaakte, daarom verontschuldigde ik me onvoorwaardelijk voor de fout die ik heb gemaakt", zegt hij.

"En ik kan alleen maar vragen dat ik hoop dat mensen het in hun hart kunnen vinden om me te vergeven."

De premier wordt gevraagd naar een van zijn politieke rivalen, Nigel Farage, die wordt beschuldigd van "hondenfluit" -politiek nadat hij beweert dat de premier 'onze cultuur' niet begrijpt na zijn vroege exit.

"Daar ga ik niet bij betrokken raken, omdat ik niet denk dat het goed is voor ons land of goed voor onze politiek," zegt de premier.

"Nu, natuurlijk, ben ik het niet met hem eens. En als het specifiek voor onze strijdkrachten komt, kunnen mensen me nogmaals beoordelen door mijn acties."

20:16:17

Totdat de kiezers op 4 juli naar de peilingen gaan, zal de politiekhub terugkijken op enkele memorabele momenten van eerdere algemene verkiezingscampagnes.

Maakt niet uit zijn enigszins slordige bacon sandwich -eettechniek, het was de volledig opzettelijke beslissing om de verkiezingsverbindingen van Labour 2015 te onthullen die zijn ingeschreven op een enorme plaat van kalksteen, waardoor kiezers zich echt afvroegen wat Ed Miliband aan dat jaar was.

De toenmalige partijleider dacht dat de stunt, bekend als de Ed Stone, het publiek zou overtuigen dat hij serieus was over het nakomen van zijn beloften.

Ze omvatten "een sterke economische basis", "controles op immigratie", en "huizen om te kopen en actie op huurprijzen" (deze klinken bekend, niet?).

Erger nog, Labour heeft zich zelfs toegewijd om het in de Downing Street Garden op te zetten als ze kracht winnen.

Maar het werd onmiddellijk belachelijk gemaakt bij de onthulling in Hastings, en de partij presteerde uiteindelijk zo teleurstellend bij de verkiezingen dat de nu Secretary Secretary van Shadow Energy ontslag nam als leider.

Sir Keir Starmer had waarschijnlijk gelijk om deze keer aan een belofte -kaart te blijven.

Vorige invoer:Bigotgate

19:58:00

Uiterst rechts 'een bedreiging die we op eigen risico negeren', zegt ex-Greens-leider

Om de show af te ronden, hebben we het over de nieuwste verkiezingen op het blok - die in de Europese Unie.

Sophy RidgeVraagt ​​onze panelleden wat zij denken van het succes van partijen uiterst rechts in de parlementaire peilingen - met name Frankrijk, waar de resultaten president Emmanuel Macron een snelle verkiezing zagen.

Voormalig groene partijleiderCaroline LucasZegt dat ze "diep bezorgd" is over de "golf" van dit soort politiek in de VS, Europa en thuis - en beschuldigt Nigel Farage ervan in die categorie te vallen.

En ze zegt dat het een "echte bedreiging is die we negeren op ons gevaar".

'Gemakkelijk om een ​​fauteuil criticus te zijn'

Sophy vraagt ​​Ex-Tory Party Communications DirectorGiles KenninghamOf er een spiegel is van wat er in de EU gebeurt met Reform UK - de heer Farage's Party.

Hij zegt dat er veel mensen zijn "bakstenen uit de zijlijnen" te lobben ", omdat het" heel gemakkelijk is om een ​​fauteuilcriticus te zijn ".

Maar hij vraagt ​​zich af wat de partijleider zou doen aan de macht en zegt dat de Franse president Emmanuel Macron dezelfde vraag zou stellen als zijn rechtse rivaal wint en zegt: "Politiek is niet alle melk en honing".

Dat eindigt onze dekking van vanavondPolitics hub met Sophy Ridge, maar blijf bij ons voor meer nieuws en analyse gedurende de avond.

19:52:36

Zal de Lib Dems op het openbaar zijn over 'moeilijke beslissingen'?

Volgende metSophy Ridgeis de lib dems 'Helen Morgan.

De partij heeft meer geld beloofd voor de NHS, zorg en scholen, evenals het bouwen van meer huizen en het verhogen van inkomstenbelastingdrempels - maar wat is het impopulaire beleid?

Mevrouw Morgan zegt dat de Lib Dems zich hebben gericht op de kwesties "dat mensen met ons op de deur hebben gesteld" - eraan toevoegend dat ze hoopt dat er in het manifest niet "iets bijzonders impopulair" is.

Ze heeft hierover ingediend - gevraagd door Sophy of haar partij met het publiek zal "leveren" over de "moeilijke beslissingen" die na de verkiezingen moeten worden genomen.

Mevrouw Morgan zegt dat de Lib Dems zich richten op het belasten van "grote banken en het kijken naar de rijkste mensen" om te voorkomen dat hij belastingen op werkende mensen en gepensioneerden haalt.

Het belastingplan voor vermogenswinst zou de top 0,1% van de mensen meer van de heffing zien, voegt ze eraan toe.

Verkiezingen Laatste: Tory minister Defiant over verkiezingen - en wil een voormalige premier om campagne te maken (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated:

Views: 6148

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.