Supply Chain Manager CV: voorbeelden en schrijftips voor 2023 (2023)

21 mei 2023

Dagelijks worden consumptiegoederen, grondstoffen en andere verbruiksgoederen over de hele wereld vervoerd. Ze reizen per vrachtwagen, trein, luchtvracht en zee om de wereldeconomie te stimuleren. Het is de taak van supply chain managers om effectief met oplossingen te komen die ervoor zorgen dat vracht efficiënt wordt verplaatst. Om supply chain manager te worden, moet een kandidaat ervaring hebben in de branche, solliciteren en een goed geschreven CV van supply chain manager indienen.

Een functie als supply chain manager is relatief eenvoudig te behouden wanneer de kandidaten over de juiste kwalificaties, ervaring en opleiding beschikken. De kandidaat die een professioneel geschreven cv indient, is echter degene die waarschijnlijk dat allerbelangrijkste interview krijgt.

Het schrijven van een cv voor een supply chain manager wordt gemakkelijker wanneer u een beproefde methode volgt waarmee u uw verhaal in een duidelijk, gemakkelijk leesbaar en krachtig formaat kunt vertellen.

In de onderstaande informatie leggen we uit hoe u cv's voor supply chain managers schrijft die passen bij elke logistieke leiderschapspositie. We introduceren de cruciale vaardigheden en vereisten die in het cv van een supply chain manager moeten worden vermeld, leggen uit welke secties vereist en aanbevolen zijn, en geven een paar praktische tips waarmee u een cv met supply chain-vaardigheden kunt schrijven dat de aandacht trekt van werving managers en geautomatiseerde softwareoplossingen die worden gebruikt door recruiters.

Supply Chain Manager cv-voorbeeld

We zijn ervan overtuigd dat de beste manier om iets te leren doen, is door een voltooid voorbeeld visueel te beoordelen. Dit geldt met name wanneer u CV-voorbeelden van supply chain managers leest. Een van de meest complexe beslissingen die een nieuwe sollicitant zal nemen, is bepalen hoe hij zijn cv moet schrijven.

Moeten ze het schrijven met een focus op trefwoorden voor cv's in de toeleveringsketen om de aandacht te trekken van optimalisatie van volgsystemen voor sollicitanten, zoals inkoop, probleemoplossing, projectbeheer, prognoses, beoordeling van prijsstatistieken, sourcing en voorraadbeheer? Of moeten ze cv-voorbeelden van supply chain management opstellen waarin menselijke betrokkenheid centraal staat?

Wat als je beide tegelijk zou kunnen doen? Dat hebben we bereikt in het cv-voorbeeld van de supply chain manager dat hieronder is geplaatst. De steekproef is die van onze hypothetische kandidaat Fred, die solliciteert naar een supply chain management-functie voor een 3PL (derde partij logistiek bedrijf) in Dallas, Texas.

Let tijdens het lezen van het cv goed op de lay-out, de toon van zijn schrijven en enkele van de kritische actiewerkwoorden (of vaardigheden voor cv's in de toeleveringsketen) waar rekruteringsmanagers (en software) op zullen letten bij het selecteren van kandidaten voor interviews.

Supply Chain Manager CV: voorbeelden en schrijftips voor 2023 (1)

Download dit CV-voorbeeld

Maak nu uw professionele cv

De beste cv's stromen van begin tot eind en vertellen een verhaal over waarom de kandidaat de beste persoon is voor die specifieke baan. Dit is wat Fred heeft bereikt met zijn voorbeelden van supply chain-ervaringen.

Het cv is schoon, georganiseerd en bevat alle elementen en secties die in elk cv van de logistieke sector moeten worden opgenomen. In het CV-gedeelte van de manager van de supply chain stond zijn doel om voor de 3PL in Dallas, Texas te werken. Deze aandacht voor detail kan u onderscheiden van andere kandidaten - een aanzienlijke vaardigheid die een belangrijk onderdeel is van supply chain-processen.

Als je doorgaat naar het gedeelte over de werkgeschiedenis, zul je merken dat hij de twee meest recente supply chain-specifieke banen en zijn jarenlange ervaring heeft geselecteerd. Bij elke baan somde hij een paar opsommingen van kritieke prestaties en taken op om succesverhalen te laten zien en zijn vermogen om zonder noemenswaardige training aan een nieuwe baan te beginnen.

Verderop in het cv documenteert Fred zijn hoogst voltooide opleiding en geeft hij een paar referenties (waaronder twee van zijn vorige baan vermeld op het cv) en de vaardigheden die hem in staat zullen stellen om dagelijkse taken uit te voeren met een focus op kwaliteit en efficiëntie. Ten slotte zult u merken dat deze cv-sjabloon voor supply chain managers grammaticaal schoon is, vrij van spelfouten en hetzelfde lettertype heeft.

Hoe u in 2022 een goede supply chain manager-cv schrijft: volledige handleiding voor supply chain management-cv

De professionele cv-schrijvers bijCVMaker.comschreef het voorbeeld cv dat je hierboven hebt beoordeeld. U hoeft echter geen ervaren schrijver te zijn om een ​​cv te schrijven voor een supply chain manager van deze kwaliteit.

De sleutel tot het succesvol voltooien van elk project is om te beginnen een plan. Ons team gebruikt een master-cv om de inhoud te maken, het formaat te schetsen en alle bewerkingen te voltooien voordat de informatie in een van onze supply chain-cv-sjablonen wordt geplakt.

Een hoofdcv is een werkdocument waarin u uw hoofdsecties kunt maken, relevante inhoud kunt invoegen, de structuur en lay-out kunt ordenen en kunt bewerken voor spelling en grammatica. Verder stelt dit document u in staat trefwoorden of actiewerkwoorden te onderzoeken waarnaar geautomatiseerde softwareprogramma's zoeken en deze eenvoudig in de inhoud in te voegen. Dit zorgt ervoor dat ze op natuurlijke wijze lezen en de aandacht van de rekruteringsmanagers trekken.

Zoals hierboven vermeld, kunt u twee vliegen in één klap slaan wanneer u die belangrijke zoekwoorden invoert (en we zullen ze in dit artikel voor u verstrekken). Ook is het makkelijker om de inhoud in een cv-builder te plakken als alles is gefinetuned. Het gebruik van dit master-cv zal de kwaliteit van het werk aanzienlijk verbeteren, fouten verminderen en een fantastisch afgewerkt cv voor supply chain-activiteiten opleveren.

Hier zijn een paar aanbevolen secties waarvan we denken dat ze moeten worden opgenomen in elk cv van een supply chain manager.

 • Persoonlijke contactgegevens
 • professionele samenvatting
 • Praktische ervaring
 • Onderwijs
 • Vaardigheden
 • Referenties

Nu we de blauwdruk hebben verstrekt, gaan we de details schetsen die in elk deel van je cv moeten worden opgenomen.

Sectie #1 - Contactgegevens

Als u solliciteert naar een functie als supply chain manager, moet u het voor rekruteringsmanagers of recruiters gemakkelijk maken om contact met u op te nemen. Uw cv moet beginnen met dezelfde contactgegevens die u hebt gedocumenteerd in een begeleidende brief of sollicitatie. Aandacht besteden aan dit soort details zal consistentie tonen, een cruciale vaardigheid van elke leiderschapspositie.

Supply Chain Manager CV: voorbeelden en schrijftips voor 2023 (2)

Voor de contactgegevens zelf is het het beste om het simpel te houden. Vermeld uw volledige professionele naam, het volledige postadres - inclusief stad, staat en postcode, uw e-mailadres (bij voorkeur een specifiek voor persoonlijke/professionele communicatie) en uw mobiele telefoonnummer.

Zorg er ook voor dat uw e-mail die op het cv wordt weergegeven, is verbonden met uw mobiele apparaat en dat u toegang hebt tot sms-berichten. De reden is simpel: veel recruiters gebruiken automatische e-mail- en sms-verificatie om sollicitatiegesprekken te voeren. Als u niet snel op deze vragen kunt antwoorden, kunt u degenen die deze snelle actie bieden, overslaan.

Hoe deze sectie op te maken

We hebben het hierboven geposte voorbeeld-cv gemaakt met behulp van een van onze gemakkelijk toegankelijke cv-sjablonen. We bieden meerdere formaten aan, maar ongeacht welk sjabloon je gebruikt, het is het beste om je persoonlijke contactgegevens in de linkerbovenhoek of bovenaan het cv te hebben – in het midden van de pagina. Dit maakt het gemakkelijk voor rekruteringsmanagers om te vinden - en ziet er schoon, netjes en georganiseerd uit.

Sectie #2 - Professionele samenvatting

De samenvatting van uw supply chain manager-cv is het tweede deel van uw eindproduct. We zijn geneigd te geloven dat dit het belangrijkste gedeelte is om goed te doen. De samenvatting introduceert uw kandidatuur, werkervaring, harde en zachte vaardigheden en die essentiële interpersoonlijke vaardigheden die u tot een belangrijke supply chain- of logistiekmanager maken.

Uw cv-samenvatting moet enkele kritieke actiewerkwoorden vermelden, waaronder strategische planning, projectgebaseerde logistiek, supply chain-oplossingen, tijdbeheer en multitasking. Managers moeten echter ook dienen als praktische probleemoplossers, proactief zijn, detailgericht zijn en veel ervaring hebben met het oplossen van conflicten. Ze kunnen ook de boekhouding uitvoeren, administratieve ondersteuning bieden of verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het veiligheidsbeleid.

Supply Chain Manager CV: voorbeelden en schrijftips voor 2023 (3)

Dat lijken veel zoekwoorden om op te nemen in een alinea van 150 woorden. Toch hebben we, zoals je kunt zien, de meeste van die zinnen in ons hierboven geposte voorbeeld bereikt. Fred's supply chain management-functie is geschreven voor een extern logistiek bedrijf dat e-commerce-verkopers vervult.

De vaardigheden die hij noemde zijn specifiek voor dit soort banen binnen de toeleveringsketen. Het wordt echter ten zeerste aanbevolen dat u de specifieke taken kiest die van toepassing zijn op het bedrijf waar u lid van wilt worden.

Hoe deze sectie op te maken

In de bovenstaande voorbeeld-cv-sectie ziet u precies hoe u de samenvatting kunt opmaken. De samenvatting moet worden geschreven terwijl u spreekt tijdens een interview - met een professionele maar gemoedelijke toon. Het moet ongeveer 100 tot 150 woorden of vier of vijf volledige zinnen zijn.

Sectie #3 - Praktische ervaring

Het hebben van de juiste praktijkervaring is belangrijker dan het hebben van meerdere banen. Daarom noemen we dit onderdeel praktijkervaring vs. werkverleden. Een van de beste insider-tips die we bieden, is om de functiebeschrijving in een vacature voor de functie van supply chain manager te bekijken.

In veel gevallen vertellen ze u precies wat hun kandidaten nodig hebben, met name de dagelijkse taken die ze zullen uitvoeren. Afhankelijk van de functie kan je toekomstige werkgever je een stappenplan geven voor wat ze willen dat je aan deze sectie toevoegt.

Supply Chain Manager CV: voorbeelden en schrijftips voor 2023 (4)

In het cv van Fred heeft hij bijvoorbeeld twee relevante banen genoemd: de ene als supply chain manager voor een groot fulfilmentbedrijf, de andere voor een transportbedrijf. Na het opsommen van de functiegegevens in het gedeelte werkervaring, somt hij vier opsommingen op van dagelijkse en wekelijkse verantwoordelijkheden. Dat is de sleutel om ervoor te zorgen dat uw cv opvalt: voeg informatie of praktische voorbeelden toe die relevant zijn voor de baan die u zoekt.

Hoe deze sectie op te maken

De hierboven geposte voorbeeld-cv-sectie laat zien hoe u deze sectie moet opmaken. Vermeld de bedrijfsnaam, locatie en data van indiensttreding. Zet deze in omgekeerde chronologische volgorde, te beginnen met uw meest recente baan. Houd de opsommingstekens in korte zinnen, tenzij de details dit vereisen.

Sectie #4 - Onderwijs

De meeste supply chain manager-functies vereisen een hbo-opleiding in bedrijfskunde of relevante ervaring. Voor verschillende werkzoekende kandidaten kan het onduidelijk zijn hoe de verhouding opleiding/praktijkervaring moet worden bepaald. De functie-eisen zijn echter niet relevant voor dit gedeelte van een cv.

Supply Chain Manager CV: voorbeelden en schrijftips voor 2023 (5)

Zoals je kunt zien in het CV van Fred, heeft hij zijn hoogst voltooide opleiding vermeld. In zijn geval behaalde ze een bachelordiploma aan de Universiteit van Texas in Austin. Zijn specialiteit is bedrijfsbeheer, wat een uitstekend diploma is voor supply chain managers om te bezitten, met name degenen die de dagelijkse activiteiten van een volledig functionerend magazijn zullen beheren.

Hoe deze sectie op te maken

Een ander voorbeeld van eenvoud wordt getoond in het cv-formaat van het onderwijs. Het is het beste om de basisgegevens op te sommen, zoals de naam van de school, de locatie, de data van aanwezigheid en eventueel behaalde diploma's. Het is niet nodig om opsommingstekens van cursussen of specialiteiten toe te voegen, tenzij het bedrijf daarom vraagt.

TIP: Als uw ervaring met supply chain management certificeringen omvat, waaronder SAP, ERP-systeem, Six Sigma of andere met betrekking tot een functie als supply chain manager, maak dan een apart certificeringsgedeelte aan - maar volg hetzelfde formaat als het onderwijsgedeelte.

Sectie #5– Referenties

Een supply chain manager is verantwoordelijk voor het toezicht houden op meerdere mensen en afdelingen en het communiceren met meerdere partners binnen de wereldwijde keten. Dit soort diversiteit komt naar voren in de bovenstaande secties, wordt versterkt in uw begeleidende brief en zal tijdens uw interview worden verwoord. Referenties dienen ter ondersteuning van de informatie die u verstrekt aan potentiële werkgevers. Dit is wat Fred heeft ingevuld in zijn voorbeeld CV.

Supply Chain Manager CV: voorbeelden en schrijftips voor 2023 (6)

Elke professionele referentie moet kunnen spreken over uw communicatieve vaardigheden, ervaring met archiveringssystemen, programma's voor voorraadbeheer, organisatorische vaardigheden, het opleiden van nieuwe werknemers en het toezicht houden op kantoorfuncties die worden uitgevoerd door alle belanghebbenden binnen de organisatie. We raden ten zeerste aan om twee professionele referenties en één persoonlijke referentie te selecteren.

Voor persoonlijke referentie is het het beste om een ​​persoon te selecteren die als mentor heeft gediend. Veel supply chain managers kiezen een universiteitsprofessor of persoonlijke mentor, zoals een arts of advocaat, die kan instaan ​​voor hun karakter, persoonlijkheid en interpersoonlijke vaardigheden.

Hoe deze sectie op te maken

Best practices voor het schrijven van een perfect cv raden aan om het referentiegedeelte privé en duidelijk te houden. U moet echter hun privacy behouden, wat wordt bereikt door hun naam, plaats van tewerkstelling (of waar u ze kent) en de uitdrukking "beschikbaar op verzoek" te vermelden.

Als uw toekomstige werkgever contact met hen wil opnemen, geef hen dan privé hun contactgegevens.

Sectie #6 - Vaardigheden

We noemden de essentiële vaardigheden om een ​​uitzonderlijke supply chain manager te zijn in de professionele samenvatting. Als je niet al die vaardigheden in dat gedeelte kunt plaatsen waar het natuurlijk leest, is het vaardighedengedeelte de optimale locatie om ze op te sommen.

Enkele extra actiewerkwoorden in de vaardigheidssectie die u kunt overwegen toe te voegen, zijn onder meer leveranciersbeheer, magazijnbeheer of magazijnbeheer, operationeel manager van distributiecentra, ervaring met Microsoft Excel, Oracle, materiaalbeheer, lean manufacturing, het beoordelen van KPI's en voorraadniveaus, klanttevredenheid en het toezicht houden op een cross -functioneel team.

Supply Chain Manager CV: voorbeelden en schrijftips voor 2023 (7)

Je zult zien dat Fred dit heeft bereikt in zijn voorbeeld cv. Hij nam verschillende van die trefwoorden op natuurlijke en overtuigende wijze op in de samenvatting, maar somde andere op in opsommingstekens in de zijbalk van het cv.

Hoe deze sectie op te maken

Er zijn twee locaties om je vaardigheden te vermelden: onderaan het cv of in de zijbalk. Welke je ook kiest, houd het simpel. Noem de vaardigheden waarover u beschikt die u zullen helpen versnellen als supply chain manager, zoals die getoond in het bovenstaande voorbeeld-cv. Enkele van de beste cv-sjablonen, zoals die we aanbieden opCVMaker.com, kunt u aan elke vaardigheid een vaardigheidsniveau toewijzen. U zult merken dat we dat in onze steekproef hebben gedaan.

Andere gerelateerde cv-sjablonen

We hopen dat je door het lezen van het bovenstaande artikel met meer zelfvertrouwen een solide CV van begin tot eind kunt schrijven. Als u echter liever leert door meerdere voorbeelden van CV-sjablonen voor supply chain managers te lezen, hebben we dat ook gemakkelijker voor u gemaakt. We hebben een groep gerelateerde cv-sjablonen samengesteld die u kunt lezen - om inzicht of ideeën te krijgen die in uw voltooide cv kunnen worden verwerkt.

Bekijk enkele van de beste cv's voor mensen in de logistiek en supply chain-industrie voor aanvullende ideeën.

Laatste punten voor het schrijven van een succesvol CV voor Supply Chain Management

De toeleveringsketen van vandaag ondervindt aanzienlijke belemmeringen en uitdagingen na COVID-19. Als zodanig zal de volgende generatie supply chain managers de taak krijgen om creatieve oplossingen te creëren om de efficiënte verplaatsing van vracht te behouden.

Hier zijn enkele essentiële items om te onthouden voor degenen die de voorkeur geven aan opsommingstekens.

 • Het cv moet van begin tot eind stromen. Neem de tijd en pas de inhoud aan om ervoor te zorgen dat deze gemakkelijk leest.
 • Schrijf je cv altijd op een effen witte achtergrond met een zwart lettertype.
 • Bewerk het document MEERDERE KEER. Gebruik makend vangrammatica.comis een geweldig hulpmiddel.
 • Zorg ervoor dat het goed gespreid, georganiseerd en professioneel is.
 • Lees het ten slotte een paar keer hardop voordat u klaar bent om de inhoud in een sjabloon te plakken als u ervoor kiest er een te gebruiken.

We hebben elk onderdeel uitgesplitst dat u moet opnemen in uw supply chain management-cv in de bovenstaande informatie. Het is echter essentieel om uw cv aan te passen voor een specifieke taak. Neem de tijd om de vacature zorgvuldig door te nemen, aangezien deze u kan leiden naar de vereisten, vaardigheden en specifieke ervaring die zij zoeken in een kandidaat. Op dat moment kunt u uw cv aanpassen aan die baan.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated: 01/06/2023

Views: 5237

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.