Samsung Galaxy S22 crasht het systeem. Het veegt gewoon weg (2023)

Samsung Galaxy S22 crasht het systeem. Het veegt gewoon weg (1)

De Galaxy S22 is Samsung's nieuwste telefoon voor begin 2022. Het is net in première gegaan en er zijn veel aanwijzingen dat het dit jaar de koning van de vlaggenschip-smartphones zou kunnen zijn. Er worden drie modellen getoond: S22, S22+ en Galaxy S22 Ultra.

Première van de Galaxy S22 - de populairste smartphones van de eerste helft van 2022

Het einde van de naam is gesynchroniseerd met jaren, dus in 2022 hebben we de première van de Galaxy S22. In de praktijk niet één, maar drie: Galaxy S22, S22+ en S22 Ultra. Dit zijn de beste Samsung-telefoons die tot nu toe zijn gemaakt, de atopische Galaxy S22 Ultra heeft een grote kans om de beste smartphone van 2022 te worden. Laten we daar dus mee beginnen.

Samsung Galaxy S22Ultra

Alle drie de modellen hebben datIP68 waterdichte behuizingengemaakt van een nieuwe legering die bekend staat als Armor Aluminium, wat vrij vertaald kan worden als gepantserd aluminium. Ze worden gekenmerkt door een 30% grotere krasvastheid en een 40% grotere buigsterkte. Zowel aan de voorkant als aan de achterkant is gebruik gemaakt van het nieuwste Corning Gorilla Glass Victus+ glas.

Wel is duidelijk dat het Ultra-model een ander ontwerp heeft dan de S22 en S22+. Hoekiger, minder dynamisch, conservatiever. Het is een zakelijke telefoon, maar subjectief vind ik dat hij er het beste uitziet. Het is zeker bedoeld om bestaande gebruikers van de Galaxy Note-serie aan te trekken.

Lees ook:

 • De beste Samsung-telefoons. rangschikking

De Galaxy S22 Ultra heeft een 2x Dynamic AMOLED-display met een diagonaal tot 6,8 inch. De vernieuwingsfrequentie van het display is adaptief van 1 tot 120 Hz. Hierdoor blijft zowel de vloeiendheid van het beeld behouden als het energieverbruik verlaagd.De maximale helderheid in de automatische modus bereikt zelfs1750 cd/m2wGalaxy S22 Plus iUltra, terwijl dit in de basisversie 1300 cd / m2 is. Dit is een recordwaarde voor een smartphone.AMOLED beschikt over Vision Booster-technologie die de kleur en intensiteit van het licht in de omgeving analyseert en de kleur, het contrast en de helderheid van het beeld op het display aanpast. Onder het schermoppervlak is een ultrasone vingerafdruklezer ingebouwd.

De Galaxy S22 Ultra ondersteunt de actieve S Pen, die net als voorheen in de Galaxy Note-serie verborgen zit in de behuizing.De penlatentie is teruggebracht van 9 ms naar 2,8 ms. De nieuwe S Pen is uitgerust met handschrifttechnologie van het bekende Wacom-bedrijf en AI-algoritmen die het schrijven ondersteunen, b.v. het beter herkennen, of zelfs anticiperen, van de richting van volgende bewegingen. Dit zou met 88 talen moeten werken. Natuurlijk is er ook conversie van handschrift naar digitale tekst.

Samsung Galaxy S22 crasht het systeem. Het veegt gewoon weg (6)

Lees ook:

 • Samsung Galaxy S21 FE 5G is een geweldige smartphone, alleen de prijs is matig. Test

AMD-graphics in Exynos - het gaat gebeuren

Zoals gebruikelijk zullen er twee processors aanwezig zijn, afhankelijk van de markt waar de Galaxy S22 verkocht zal worden. Dit zijn:Leeuwebek 8 Gen 1deExynos 2200. Klassiek wordt hij in Polen verkocht met Exynos.Zowel in de nieuwste ARM v9-architectuur als in het 4 nm-technologische proces. Deze keer kan Exynos 2200 echt interessant zijn, omdat het echt de eerste SoC van deze fabrikant is diegrafische chip ontwikkeld met AMD (RDNA2). Het is vrijwel zeker dat zelfs de meest geavanceerde games en applicaties uitstekend zullen werken. De enige vraag is: hoe zit het met het energieverbruik, de verwarming en de mogelijke beperking? Daar komen we pas achter tijdens volledige tests. Er is ook geavanceerde KNOX Vault-codering, die gevoelige gegevens volledig isoleert van het besturingssysteem.

Als het om geheugenversies gaat, zal het volgende te koop zijn:8+128GB, 12+256GB, 12+512GB en 12GB+1TB. Zelfs een eenvoudige zou voor de meeste mensen voldoende moeten zijn. De telefoon start met Android 12 en de One UI 4.1 overlay. De Galaxy S22 update naar Android 13 staat in principe vast, maar de timing is momenteel nog onbekend.

De Galaxy S22 Ultra is uitgerust met een batterij van 5000 mAh en een snellaadfunctie van 45 W, tot 50% in minder dan 20 minuten. Bovendien beschikt hij over inductieladen15 W en draadloos omgekeerd opladen, d.w.z. hij kan bijvoorbeeld een smartwatch opladenGalaxyWatch 4of koptelefoonGalaxy Buds 2.

De smartphone beschikt over Wi-Fi 6E met AI-optimalisaties waardoor connectiviteit in een mum van tijd kan worden geactiveerd en gedeactiveerd. Alles om energie te besparen. Wi-Fi verbruikt ongeveer 30% minder energie dan het vorige model. Bovendien verdeelt Wi-Fi de internetbandbreedte beter en optimaal tussen applicaties om de gebruikerservaring te verbeteren. Dit is belangrijk in het tijdperk van frequente videoconferentiegesprekken.

Bij de Galaxy S22 Ultra werd veel belang gehecht aan fotografie en filmen. Je kunt zien dat de fabrikant veel tijd heeft besteed aan het verfijnen van de software en hardware.

De hoofdcamera aan de achterkant beschikt over no-binning-technologie, die bestaat uit het combineren van pixels en het echt verbeteren van de scherpte en helderheid van nachtfoto’s. In principe is dit niet nieuw, want het S20 Ultra-model beschikte al over vergelijkbare technologie, maar hier is het stevig verbeterd. De sensor heeft een resolutie van 108 Mpx en Super Steady-stabilisatie. Belangrijk is dat de sensor ondanks dezelfde resolutie 1,23x groter is dan de sensor in de Galaxy S21 Ultra. Dit kan zich vertalen in een betere beeldkwaliteit bij weinig licht.

Er is ook een functie voor automatisch bijsnijden bij het opnemen van video. De camera herkent zelf maximaal 10 personen in beeld (tot een afstand van 5 meter) en zoomt in zodat zij zo goed mogelijk zichtbaar zijn. Als de ene persoon door een andere wordt benaderd, verschuift het kader zodat beide figuren in het midden zichtbaar zijn. En als er bijvoorbeeld vijf mensen komen, breidt het frame zich uit tot de hele groep. Als we dat willen, kunnen we echter een bepaald gezicht selecteren, zodat deze persoon in het midden van het beeld zichtbaar is.

De 40 Mpx camera aan de voorkant maakt gebruik van een 3D-dieptekaart voor een aantrekkelijk, natuurlijk onscherp achtergrondeffect en een veel betere precisie van achtergrondfiguren. Het herkent bijvoorbeeld zelfs dunne haarlokken veel beter. De portretmodus werkt ook op dieren (zowel achtergrondonscherpte als studioverlichting). Daarnaast beschikt de frontcamera ook over een nachtmodus, wat nog steeds zeer zelden te zien is bij selfiecamera’s.

De smartphone beschikt over een 2,5x snellere Neural Processing Unit (NPU), waardoor de AI-algoritmen die het beeld analyseren efficiënter werken. Hierdoor is het gebruikscomfort van de camera beter dan bij het vorige model. Bovendien is de beeldverwerking verbeterd, vooral bij weinig licht.

Interessant is dat je zelfs de aanvullende Expert RAW-applicatie kunt downloaden, wat uiteindelijk meer mensen zou kunnen aanmoedigen om dit geavanceerde formaat te gebruiken, wat veel meer mogelijkheden biedt dan gewone JPG. Een van de voordelen van deze applicatie is de mogelijkheid om RAW-bestanden effectief te verwijderen, wat tot nu toe lastig is gebleken in veel mobiele applicaties. We zullen op een gemakkelijke manier goede resultaten behalen.

Dankzij de samenwerking met Snapchat kun je bijvoorbeeld nachtmodus en superresolutie direct in de applicatie gebruiken (zonder naar de camera-applicatie op je telefoon te gaan). Het is ook vermeldenswaard dat de Galaxy S22 Ultra twee camera's met optische zoom heeft: één 3x en de andere 10x. Een kleinere zoomlens is handig in veel alledaagse situaties, en een hogere zoomlens kan handig zijn voor vakanties, uitstapjes buiten de stad of andere creatieve fotografie.

Een handige functie is Collaboration View, d.w.z. werk gesynchroniseerd tussen de Galaxy S22 Ultra en Galaxy Tab S8. Voorbeeld: als we iets op een tablet tekenen of schrijven, kan de toolbox op de smartphone worden weergegeven om geen waardevolle ruimte in beslag te nemen op het werkscherm. Een zeer interessante en nuttige functie.

Verschillen tussen Galaxy S22, S22+ en S22 Ultra

De belangrijkste verschillen zijn:schermgrootte, bodyontwerp, S Pen-ondersteuning, batterij en camera's.

 • Samsung Galaxy S22:6,1 inch, 10-120 Hz (werkelijke afgeronde hoeken van 5,9 inch)
 • Samsung Galaxy S22+:6,6 inch, 10-120 Hz (echte afgeronde hoeken van 6,4 inch)
 • Samsung Galaxy S22Ultra: 6,8 cala, 1-120 Hz

De Galaxy S22 en S22+ hebben meer afgeronde behuizingen, die aanzienlijk verschillen van de achterkant van de Galaxy S22 Ultra. Deze modellen zijn gericht op een ander publiek: jonger en degenen die van een meer dynamische, minder conservatieve stijl houden. De S22- en S22+-modellen ondersteunen de S Pen-pen niet zoals de S22 Ultra.

Ze zijn ook uitgerust met wijnbatterijen, hoewel dit niet noodzakelijkerwijs resulteert in een langere werktijd. Het S22 Ultra-model heeft 5000 mAh, maar ook het grootste display, verschillende wifi-connectiviteit en een extra camera.

 • Samsung Galaxy S22:3700mAh, 25W bekabeld opladen
 • Samsung Galaxy S22+:4500mAh, 45W bekabeld opladen
 • Samsung Galaxy S22Ultra: 5000 mAh, 45 W bedraad opladen

Galaxy S22 en S22+ hebben verschillende hoofdcamera's aan de achterkant (50 in plaats van 108 Mpx), voorkant (10 in plaats van 40 Mpx), ze hebben geen 10x optische zoom (slechts 3x). De ultragroothoekcamera is in principe hetzelfde.

Galaxy S22 Ultra en S22+ hebben Wi-Fi 6E, terwijl de basis S22 gewoon Wi-Fi 6 heeft. Ze beschikken allemaal over Bluetooth 5.2, NFC en 5G.

Galaxy S22 en S22+ zijn alleen verkrijgbaar in de versie met 8 GB RAM, terwijl de S22 Ultra meerdere varianten kent met 12 GB RAM.

Samsung Galaxy S22 - prijs

 • Samsung Galaxy S22 8/128GB: PLN 3.999
 • Samsung Galaxy S22+ 8/128 GB: PLN 4.999
 • Samsung Galaxy S22 Ultra 8/128 GB: PLN 5.899

De prijzen van de overige capacitieve versies werden bij de première niet vermeld.

Voorverkoop, freebies en bonussen

De voorverkoop van de Galaxy S22 en S22+ duurt van 9.02 tot 10.03, terwijl het Galaxy S22 Ultra-model van 9.02 tot 24.02 duurt. Gedurende deze tijd krijgen we voor elk van deze smartphones een gratis draadloze Samsung Galaxy Buds Pro-hoofdtelefoon.

Belangrijk is ook de tweede bonus in de vorm van een aantrekkelijk terugkoopaanbod. Als we bijvoorbeeld het oudere Galaxy S21 Ultra-model in een zeer goede staat teruggeven (minimale, kleine krasjes op de behuizing, maar niet op het glas), kunnen we er 3.000 PLN voor krijgen. Zeker als de staat letterlijk perfect is.

Laat ons in de reacties weten wat je vindt van de nieuwe SamsungGalaxy S22-smartphones. Welke zou jij zelf kiezen en zijn ze de prijs zelfs waard?

Lees ook:

 • Telefoonranglijst. Welke smartphone is de beste in 2023?
 • Samsung Galaxy Z Flip3 5G - klein in de broek, groot in de hand

Samsung Galaxy S22 crasht het systeem. Het veegt gewoon weg (19)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated: 27/10/2023

Views: 6018

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.