Samsung Galaxy S21 Ultra -arvostelu: Android-puhelimien uusi kuningas (2023)

Galaxy S21 Ultra on Samsungin uusi superpuhelin vuodelle 2021 – ja se tulee tiukasti luokkansa parhaaksi hinnalla.

Varustettu uudella tehokkaammalla kamerajärjestelmällä – ei yhdellä vaan kahdella optisella zoom-objektiivilla takana valtavaa 10x optista zoomia varten – se maksaa alkaen 1 149 puntaa ja johtaa Samsungin vuoden 2021 matkapuhelinmallistoa, joka sisältää myös pienemmän ja halvemman 769 punnan S21:n ja 949 £ S21+.

Galaxy S21 Ultra näyttää pääpiirteissään samalta kuin edeltäjänsä – koko näyttö edessä, alumiiniset sivut ja lasitausta. Selkein muutos on sivuun sulautuva suuri kamerapala.

Samsung Galaxy S21 Ultra -arvostelu: Android-puhelimien uusi kuningas (1)

6,8 tuuman näyttö on hieman pienempi kuinHuomautus 20 UltrajaS20 Ultraviime vuodesta, mutta on raikas, värikäs ja erittäin kirkas. Jos haluat suuren näytön viihdettä taskuusi, se tarjoaa, kun taas sen 120 Hz:n virkistystaajuus (iPhonessa kaksinkertainen) tekee syötteiden selaamisesta erittäin sujuvaa.

S21 Ultra on erittäin suuri ja suhteellisen raskas ylikokoinen puhelin, joka asettaa sen kilpailemaan Note 20 Ultran jaiPhone 12 Pro Max. Voisin melkein käyttää sitä yhdellä kädellä, mutta useimmat tarvitsevat kaksi kättä käyttääkseen sitä turvallisesti ilman joitakinpuhelimen otteen muoto.

Samsung Galaxy S21 Ultra -arvostelu: Android-puhelimien uusi kuningas (2)

Tekniset tiedot

35 tunnin akunkesto

Samsung Galaxy S21 Ultra -arvostelu: Android-puhelimien uusi kuningas (3)

S21 Ultra toimitetaan Samsungin juuri julkaistulla Exynos 2100 -prosessorilla Euroopassa (testatulla tavalla) tai Qualcommin Snapdragon 888:lla Yhdysvalloissa. Molemmissa versioissa on mallista riippuen 12 Gt tai 16 Gt RAM-muistia.

Suoritus oli kaikin puolin erinomainen. S21 Ultra tuntuu huomattavasti näppärämmältä kuin viime vuoden Note 20 Ultra; puhelimen lukituksen avaamisesta sovellusten käynnistämiseen, jokainen toiminto tapahtuu vain hieman nopeammin.

Akun kesto on myös vahva. Puhelin kestää helposti koko päivän raskaassa käytössä. Minulla on yli 35 tuntia latausten välissä – 1. päivänä klo 7.00 – 2. päivänä klo 18.00 – yleiskäytössäni, joka sisältää yli 5,5 tuntia näytön päälläoloaikaa chat-sovellusten, Chromen, Gmailin, Evernoten, Guardianin, Spotify ja monet muut, jotka kuvaavat noin 15 kuvaa ja viettävät noin kolme tuntia 5G:ssä, loput wifissä.

Se on pidempi kuin laitteen 30 tunnin akkuHuomautus 20 Ultra, mutta hieman alleS20 Ultra viime vuodeltaja kaukana 48 tunnin akustaiPhone 12 Pro Max. Näytön muuttaminen oletusarvoisesta dynaamisesta 120 Hz:n virkistystaajuudesta ja FHD+-resoluutiosta korkeampaan QHD+-resoluutioon lyhensi akun käyttöikää parilla tunnilla.

Kestävyys

Samsung ei anna arviota täyslatausjaksojen määrästä, jonka akun pitäisi kestää. Samankaltaisten laitteiden akut kestävät tyypillisesti 500 jaksoa säilyttäen samalla vähintään 80 % alkuperäisestä kapasiteetistaan.

Kuinka muutamme tapaamme arvioida kulutuselektroniikan kestävyyttäLue lisää
(Video) Samsung Galaxy S21 Ultra - Ein Biest! (review)

Puhelin onyleensä korjattavissaja mukana tulee a24 kuukauden takuu. Edeltäjänsä S20 Ultran näytön korjaus maksoi 269 puntaa. Akun voi vaihtaa valtuutetussa huoltoliikkeessä hintaan enintään 59 puntaa.

Samsung tarjoaavaihtojakierrätysohjelmiavanhoille laitteille, mutta älypuhelin ei sisällä kierrätysmateriaaleja. Yhtiö julkaiseevuosittaiset kestävän kehityksen raportitmutta ei yksittäisten tuotteiden vaikutustenarviointeja.

S21 Ultran mukana ei toimiteta kuulokkeita tai virtalähdettä, vain USB-C-latauskaapeli, mikä pienentää sen hiilijalanjälkeä.

Yksi käyttöliittymä 3.1

Samsung Galaxy S21 Ultra -arvostelu: Android-puhelimien uusi kuningas (4)

S21 Ultra on yksi ensimmäisistä älypuhelimista, joka käyttää Samsungin uusinta Android 11 -versiota nimeltä One UI 3.1.

Se perii suurimman osan Android 11:n uusista ominaisuuksista, mukaan lukien: keskustelun, median ja muiden hälytysten erottaminen ilmoitusalueella; keskustelukuplat; sekä muita yksityisyyden hallintaa sijainnin ja muiden lupien suhteen.

Samsungin ja Googlen uusi kumppanuus tuo hakuyrityksen Discover-syötteen ja Messages-tekstiviestisovelluksen S21-sarjaan. Saatavilla on myös erilaisia ​​Microsoft-sovelluksia ja järjestelmiä tietojen ja sovellusten linkittämiseksi Windows 10:een, jotka myös toimivat hyvin.

Sovelluksissa on hieman päällekkäisyyksiä, mukaan lukien kaksi erilaista tekstiviestisovellusta, joista molempia kutsutaan "Messages" - yksi on Samsungin ja toinen Googlen valmistama - mutta kaiken kaikkiaan One UI 3.1 on edelleen yksi Androidin hienostuneimmista ja parhaiten räätälöidyistä versioista.

Samsung on luvannut tukeavähintään kolme suurta Android-versiopäivitystäja neljä vuottakuukausittaiset tietoturvakorjaukset, joka on hyvä Android-laitteille, mutta kalpenee verrattuna Applen yli viiden vuoden tukeen puhelimilleen.

Kamera

Samsung Galaxy S21 Ultra -arvostelu: Android-puhelimien uusi kuningas (5)

S21 Ultra on ensimmäinen Samsung-älypuhelin, jossa on uusi nelikamera, jossa on 12 megapikselin ultralaajakulma, 108 megapikselin vakiolaajakulmainen kamera ja kaksi 10 megapikselin telekameraa – toisessa 3x ja toisessa 10x optinen zoom.

Se on yksi mukautuvimmista saatavilla olevista kamerajärjestelmistäHuawein P40 Pro Plusviime vuodesta. Pääkamera ottaa erittäin hyviä kuvia, paremmalla suorituskyvyllä hämärässä ja paremmalla käsittelyllä kuinviime vuoden S20 Ultra. Ultralaajakulmakamera on loistava kirkkaassa valossa, mutta se voi alkaa näyttää hieman tummalta ja liian terävämmältä pääkameraan verrattuna heikoimmassa valaistuksessa.

Sekä 3x että 10x kamerat tuottavat todella hyviä, teräviä kuvia jopa suhteellisen hämärässä myrskyisen sään valossa. 3x-kamera sopii erinomaisesti ihmisten ja muiden muutaman metrin päässä olevien kohteiden zoomaamiseen, kun taas 10x-suurennus mahdollistaa etäisyyden merkitsemisen kaventamiseen huomattavasti kauempana oleviin kohteisiin.

(Video) Samsung Galaxy S21 Ultra Test Fazit nach 3 Wochen

Kamerajärjestelmä voi myös sujuvasti zoomata 1x - 10x suurennuksella käyttämällä kameroiden yhdistelmää ja optista zoomia vaikuttavilla tuloksilla.

Samsungin "Space Zoom" -järjestelmä käyttää yli 10x suurennusta digitaalista zoomia 10x telekameraan. Jopa 30-kertaiset kuvat ovat todella hyviä. Jatkamalla 100x maksimizoomausta, kuvat ovat selvästi keinotekoisesti suurennettuja, mutta ne ovat silti huomattava parannus Samsungin aikaisempien huippuälypuhelimien 100x zoomiin verrattuna. Uusi "zoom lock" -järjestelmä auttaa vakauttamaan kättelyt 30x tai enemmän. Napauta pientä esikatseluikkunaa ja puhelin lukittuu siihen kuvan paikkaan ja muuttaa usein epäselvän sotkun yllättävän teräväksi kuvaksi.

Samsung Galaxy S21 Ultra -arvostelu: Android-puhelimien uusi kuningas (6)

Samsungin yö- ja muotokuvatilaa on myös parannettu. Samsungin uusi makrotila, jota kutsutaan "tarkennustehostajaksi", käyttää ultralaajakulmakameraa tuottamaan myös todella teräviä ja hyviä kuvia. Yhden otoksen ominaisuus, joka tallentaa videoita, valokuvia ja tuottaa animaatioita kerralla, on hauskaa ja on nyt nopeampi ja älykkäämpi. 40 megapikselin selfie-kamera on myös yksi parhaista saatavilla olevista.

Kamerat kuvaavat myös erinomaista videota 8K:n tarkkuudella useilla hyödyllisillä työkaluilla, kuten "ohjaajanäkymällä", joka näyttää näkymän kolmesta takaa ja selfie-kamerasta kerralla. Samsung jatkaa Android-kilpailijoidensa kärjessä videoissa.

Havainnot

Samsung Galaxy S21 Ultra -arvostelu: Android-puhelimien uusi kuningas (7)
  • Puhelun laatu oli todella hyvä sekä normaalisti että kaiuttimella.

  • Tarkennuksen tehostin laukeaa ajoittain, kun vain yritetään kuvata pääkameralla, mikä johtaa liian teräviin kuviin.

  • Kolme esikatselupikkukuvaa ohjaajanäkymässä simuloidaan ultralaajakulmakamerasta, mutta päänäkymä vaihtuu sopivaan kameraan, kun se valitaan.

  • S21 Ultra tukee Samsungin S Pen -kynää, joka on samanlainen kuin Note 20 Ultra, joka voidaan ostaa lisävarusteena.

Hinta

Samsung Galaxy S21 Ultra maksaa1 149 puntaa128 Gt tallennustilalla,1 199 puntaa256 Gt tai1 329 puntaa512 Gt ja 16 Gt RAM-muistia, toimituspäivä 28. tammikuuta.

Vertailun vuoksi Galaxy S21 maksaa769 puntaa, Galaxy S21+ maksaa949 puntaa,Galaxy Note 20 Ultrakustannuksia1 179 puntaa,Galaxy Z Flipkustannuksia1 300 £,Galaxy Z Fold 2kustannuksia1 799 puntaa; theOnePlus 8 Prokustannuksia799 puntaajaApple iPhone 12 Pro Maxkustannuksia1 099 £.

Tuomio

Galaxy S21 Ultra on Samsungin uusin iso, raskas ja kallis superpuhelin, joka tekee merkittäviä parannuksia sekä kameraan että yleiseen käytettävyyteen.

Kaikki tavalliset huippulaadukkaat elementit ovat siellä. Näyttö on upea, suorituskyky on hyvä, akun kesto on erinomainen ja ohjelmisto on uusin saatavilla. Mutta paljon parannettu sormenjälkitunnistin tekee suurimman eron päivittäiseen käyttöön – se on nopea, tarkka ja reagoiva tavalla, jolla Samsungin aikaisemmat ponnistelut eivät olleet olleet.

Uusi kaksoistelekamerajärjestelmä on myös huomattava parannus, sillä se tarjoaa joustavuutta ja optista zoomia, jota et vain voi saada muiden valtavirran kilpailijoiden kanssa.

Samsung tarjoaa vähintään kolmen vuoden merkittäviä ohjelmistopäivityksiä, mikä vastaa Androidin parhaita kilpailijoita, mutta on jäljessä Applen viiden vuoden iOS-päivityksistä.

Jos haluat parhaan Android-superpuhelimen, Galaxy S21 Ultra on se ja kestää hieman lyömistä tänä vuonna.

Plussat:iso 120 Hz:n näyttö, 5G, loistava ja joustava kamera, 3x ja 10x optinen zoom, dual sim, One UI, langaton lataus ja powershare, hyvä suorituskyky, pitkä akku, nopea sormenjälkitunnistin.

Haittoja:valtava, raskas, erittäin kallis, ei kuulokeliitäntää, vain yli kolme vuotta ohjelmistopäivityksiä.

Samsung Galaxy S21 Ultra -arvostelu: Android-puhelimien uusi kuningas (8)

Muut arvostelut

  • Samsung Galaxy Note 20 Ultra -arvostelu: superhintainen superpuhelin

  • OnePlus 8 Pro -arvostelu: Samsungin tappaja

  • Samsung Galaxy Z Fold 2 -arvostelu: 1 800 punnan taitettava puhelin-tabletti, joka toimii

  • iPhone 12 Pro Max -arvostelu: Applen pidempikestoinen superpuhelin

  • Fairphone 3+ -arvostelu: eettinen älypuhelin saa kamerapäivityksiä

FAQs

Why is S21 Ultra discontinued? ›

Galaxy S21 Ultra goes out, makes space for S22 Ultra

A previous leak suggested that Samsung could be mostly relying on its Exynos 2200 chip, which has a new GPU that is based on the AMD RDNA 2 architecture. Leaked website data suggests that the cameras could not be much different from the S21 Ultra.

What are the flaws of Samsung Galaxy S21 Ultra? ›

Previously, Galaxy S21 Ultra users reported the appearance of green vertical lines following a software update. These recurring issues strongly suggest a correlation between the software updates and the occurrence of pink or green lines on the display.

What Android version does Samsung S21 Ultra have? ›

Android 11

Is Samsung S21 Ultra an Android phone? ›

SAMSUNG Galaxy S21 Ultra 5G Factory Unlocked Android Cell Phone 256GB US Version Smartphone Pro-Grade Camera 8K Video 108MP High Res, Phantom Black.

Is it worth buying the S21 Ultra now? ›

The Galaxy S23 Ultra comes with a much more detailed 200MP main camera, and seemingly has more software improvements in the camera department that make it one of the best camera phones available right now, but let's be real––even two years in, the Galaxy S21 Ultra is no slouch at all.

Why is S21 Ultra the best phone ever? ›

Also working in the S21 Ultra's favour is its gorgeous 6.8-inch WQHD+ OLED display which is perfect for watching content on the go, and the 120Hz adaptive refresh rate not only makes scrolling through social media a breeze, but it also helps to optimise power consumption from the 5000mAh battery depending on the task ...

Which one is better S21 or S21 Ultra? ›

With the same bionic chips as each other, these two smartphones are similar in terms of performance. However, the S21 Ultra is more convincing when it comes to handling background applications and photography.

Is Samsung Ultra worth it? ›

Let's face it - high-end performance phones have been game changers for the mobile industry, and Samsung S22 Ultra is no different. Overall, S22 Ultra delivers a top-notch experience to its users, and it's a great device for anyone who values high performance and wants a phone for demanding tasks.

How long will the Samsung Galaxy S21 Ultra be supported? ›

Eligible Galaxy devices include with four years of One UI and five years of security updates[1]: Galaxy S Series: Galaxy S22, S22+, S22 Ultra as well as Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, S21 FE and upcoming S series devices. Galaxy Z Series: Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 and upcoming Z series devices.

How long will Samsung S21 Ultra be supported? ›

In early 2022, the company announced it would offer four generations of One UI and Android OS upgrades and five years of security patches, starting with the Galaxy S21 series from 2021. This policy helps cement the company's devices as some of the best Android phones.

Is Samsung S21 Ultra waterproof? ›

It is water resistant, but not water proof. The IP68 rating also doesn't stop water damage from voiding your warranty.

What is the main difference between S21 Ultra and S22 Ultra? ›

The S22 Ultra packs up to 12GB of RAM and up to 1TB of storage, while the S21 Ultra tops out at 12GB of RAM and 512GB of storage. This makes the S22 Ultra the better option if you're in need of higher storage.

What is the price of Samsung S21 Ultra in USA? ›

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G, US Version, 256GB, Phantom Black - Unlocked (Renewed)
New Price:$999.97 Details The “New” price is the current price of the same product in a new condition on Amazon.com
Price:$431.00
You Save:$568.97 (56%)

How much is a Samsung S21 Ultra in America? ›

Lowest price for Samsung Galaxy S21 Ultra 128GB is $385.00. This is currently the cheapest offer among 4 stores. Compare: Samsung Mobile Phones.

How many years will the S21 Ultra be supported? ›

Eligible Galaxy devices include with four years of One UI and five years of security updates[1]: Galaxy S Series: Galaxy S22, S22+, S22 Ultra as well as Galaxy S21, S21+, S21 Ultra, S21 FE and upcoming S series devices. Galaxy Z Series: Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 and upcoming Z series devices.

Can you still get the S21 Ultra? ›

It's harder to secure the Samsung Galaxy S21 Ultra now that it has been superseded by the Galaxy S22 Ultra. But shop around and you can find it unlocked for around £510. That's a great price, especially if you pair it with a cheap, SIM only deal.

How long S21 Ultra will be supported? ›

Samsung previously pledged to offer four years' worth of security updates for its hardware and three years of software upgrades back in 2021. However, this commitment to a full four years of major operating system updates, plus five years of security updates, has helped spur similar movements from other brands.

Why is S21 not selling? ›

Analysts speculate that consumer interest in the Galaxy S series has waned as other manufacturers have leveled up their products to a great extent. That's to be expected, as flagship phones from Chinese OEMs like Xiaomi now offer much better value than Samsung's flagship offerings.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated: 13/09/2023

Views: 6419

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.