Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS Harde reset / Fabrieksgegevens resetten en ontgrendelen (2023)

Wordt uw smartphone traag? Hangt het? Wil je hem resetten om de snelheid terug te brengen naar hetzelfde niveau als toen je je smartphone kocht? Is er een foutmelding ‘Onvoldoende opslag’ op uw smartphone? Bent u uw wachtwoord voor het vergrendelscherm vergeten? In deze zelfstudie begeleiden we u bij het resetten/fabrieksinstellingen herstellenSamsungGalaxy A73 5G SM-A736B/DS?

Hoe schermvergrendeling/wachtwoord omzeilen in de Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS? (Het omzeilen van de schermvergrendeling wordt noodzakelijk wanneer een gebruiker het wachtwoord voor het vergrendelscherm vergeet of de patroonvergrendeling wil verwijderen en hetzelfde wil omzeilen.) Daarnaast zullen we ook leren Hoe de standaardinstellingen op de Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS herstellen? Hoe alle gegevens in de Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS wissen?

Inhoudsopgave

Inleiding – Wat is resetten?

Met de tijd worden smartphones assertiever, sneller en krachtiger dan ooit tevoren. Dankzij de krachtige hardware, die voor een evolutie in de smartphone-industrie heeft gezorgd. Maar er zijn een paar problemen, die al sinds verwachting bestaan. Soms zijn we onzeker over bepaalde functies die specifiek zijn voor ons apparaat. Na verloop van tijd worden smartphones meestal traag en moeten we ze opnieuw instellen. In deze handleiding hebben we oplossingen gegeven voor langzamere apparaten, of ze nu vastlopen of traag worden, de wachtwoordbeveiliging op het vergrendelscherm omzeilen of in het geval dat er een foutmelding ‘onvoldoende opslag’ op het scherm verschijnt en de opslag vol raakt. Soms moet je het apparaat resetten als je het apparaat aan iemand in de familie wilt geven of verkopen, en wilt dat niemand toegang heeft tot bestanden en wachtwoorden.

In de volgende tutorial hebben we in detail uitgelegd hoe je de Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS kunt formatteren/resetten en het zo soepel en snel kunt maken als je kocht op de eerste dag dat je de winkel uitkwam.

Voorzichtigheid:Houd er rekening mee dat Factory Reset/Reset het apparaat terugzet naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen, zoals toen u uw apparaat kocht. Als u uw apparaat opnieuw instelt, worden alle multimedia-inhoud en gebruikersbestanden op uw apparaat verwijderd, d.w.z. apps inclusief gegevens; afgezien daarvan zijn vooraf geïnstalleerde afbeeldingen, documenten, audiobestanden, videobestanden en al het andere dat is opgeslagen in de interne opslag van uw apparaat. We raden u ten zeerste aan een back-up van uw gegevens te maken voordat u de reset uitvoert, zodat u geen kritieke, vereiste gegevens verliest.

Over de Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS

De Samsung Galaxy A73 5G krijgt de specificaties:

gerelateerde artikelen

 • Cash App heeft mij dubbel in rekening gebracht: wat u moet doen en hoe u een terugbetaling kunt krijgen

  27 juni 2023

 • Hoe u op afstand toegang krijgt tot uw Android-telefoon vanaf een iPhone

  20 juni 2023

 • Hoe PicsArt-videobestanden op Android-apparaten te verwijderen

  20 juni 2023

 • Xiaomi MIUI 15: belangrijkste kenmerken, in aanmerking komende apparaten en releasetijdlijn

  8 juni 2023

 • De verwachte iPhone 15: releasedatum, geruchten en functies

  8 juni 2023

 • Problemen oplossen met het probleem 'Geen gegevens beschikbaar' op Facebook voor iPhone

  8 juni 2023

Modellen:SM-A736B, SM-A736B/DS

Chipset: Qualcomm SM7325 Leeuwenbek 778G 5G (6 nm)

CPU: Octa-core (4×2,4 GHz Kryo 670 en 4×1,8 GHz Kryo 670)

GPU: Adreno 642L

Besturingssysteem: Android 12, Eén gebruikersinterface 4.1

Intern: 128 GB 6 GB RAM, 128 GB 8 GB RAM, 256 GB 8 GB RAM

Camera:Quad-camerasensor / 108 MP, f/1.8, (breed), PDAF, OIS / 12 MP, f/2.2, (ultrabreed) / 5 MP, f/2.4, (macro) / 5 MP, f/2.4, (diepte

Weergave:6,7 inch, 108,4 cm2 (~87,0% scherm-tot-lichaam verhouding), Super AMOLED Plus, 120Hz, 800 nits (HBM), 1080 x 2400 pixels, 20:9 verhouding (~393 ppi dichtheid), Corning Gorilla Glass 5

Accu:Li-Po 5000 mAh, niet-verwijderbaar, snel opladen 25W

Laten we nu verder gaan met de procedures om de Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS te resetten. Er zijn twee manieren: de eerste is via Instellingen/Opties, en de tweede manier is om het apparaat op te starten in de herstelmodus. Hoewel we voorstellen dat u de optie voor de herstelmodus gebruikt, is dit effectiever omdat het apparaat wordt opgeschoond terwijl het Android-besturingssysteem geen toegang heeft tot de cachebestanden en het apparaat is uitgeschakeld en in de herstelmodus draait.

Voordat u begint – Vereisten

 • Zorg ervoor dat uw apparaat Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS is ingeschakeld en toegankelijk is.
 • Controleer het laadniveau van de batterij van uw apparaat; Zorg ervoor dat de batterij van het apparaat ten minste 75% is opgeladen, aangezien het tot 1 uur kan duren om het proces te voltooien. Als er minder dan 50% resterend vermogen op de batterij aanwezig is, wordt aangeraden het apparaat aangesloten te laten terwijl u de reset uitvoert.

 • Maak een back-up van alles op uw apparaat! Zorg ervoor dat u een back-up van uw apparaat maakt, omdat tijdens het proces alle persoonlijke informatie en bestanden worden verwijderd.
 • Wij raden u aan de microSD/geheugenkaart te verwijderen voordat u de fabrieksinstellingen herstelt.
 • Het proces dat in dit artikel wordt genoemd, is van toepassing op bijna alle apparaten van verschillende fabrikanten. Het proces ondersteunt verschillende varianten van het besturingssysteem (OS)/gebruikersinterface (UI), maar de toetscombinaties/dingen kunnen enigszins verschillen, afhankelijk van het smartphonemodel van het merk.

Deel 1: Methoden voor fabrieksreset (harde reset) Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS

Methode 1: Fabrieksreset Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS vanuit Instellingen – Normale modus

Voordat u begint – Dingen die u moet controleren

Elk Android-apparaat kan verschillende toetscombinaties hebben, afhankelijk van de fabrikant en de aanpassing van de gebruikersinterface/besturingssysteem. Op uw specifieke tablet- of smartphonemodel kunnen de zaken dus enigszins afwijken.

Zorg ervoor dat u alle microSD-kaarten/geheugenkaarten verwijdert voordat u doorgaat met het resetten van het apparaat.

Het kan een uur of langer duren voordat de reset is voltooid. Zorg ervoor dat uw apparaat Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS is opgeladen. Idealiter kunt u het apparaat het beste aangesloten laten tijdens het resetproces.

Stap 1:Navigeer eerst naarInstellingenmet een tandwielpictogram, scroll vervolgens naar beneden en selecteerSysteemom door te gaan, waar u taal-, tijd-, back-up- en systeemupdates kunt configureren.

Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS Harde reset / Fabrieksgegevens resetten en ontgrendelen (7)

Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS Harde reset / Fabrieksgegevens resetten en ontgrendelen (8)

Stap 2:Navigeer vervolgens naar het menu Over telefoon/Geavanceerd, dat de geavanceerde optie en informatie over het besturingssysteem van uw apparaat weergeeft. SelecteerOpties resetten, van waaruit u Netwerk, apps of Apparaat volledig kunt resetten.

Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS Harde reset / Fabrieksgegevens resetten en ontgrendelen (9)

Stap 3:Selecteer nuWis alle gegevens (fabrieksreset). Door de fabrieksinstellingen te herstellen, wordt het apparaat hersteld alsof het zojuist uit de doos is gekocht.

Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS Harde reset / Fabrieksgegevens resetten en ontgrendelen (10)

Stap 4:Op het volgende scherm selecteert uTelefoon opnieuw instellenofTablet opnieuw instellen, onderaan het scherm.

Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS Harde reset / Fabrieksgegevens resetten en ontgrendelen (11)

Stap 5:Vervolgens wordt u op het volgende scherm gevraagd om te bevestigen of u zeker weet dat u het apparaat wilt resetten of dat u er per ongeluk op hebt gedrukt; selecteer de optieWis alles. U moet zich ervan bewust zijn dat hierdoor alle gegevens van uw telefoon worden verwijderd, inclusief back-ups die zijn opgeslagen in de interne opslag van uw apparaat, en dat dit proces niet ongedaan kan worden gemaakt, inclusief afbeeldingen, audiobestanden, documenten, contacten en oproeplogboeken. andere gegevens wissen. Het proces verwijdert uw online geüploade gegevens niet, inclusief Google Drive-gegevens, Facebook, Twitter, Instagram, enz.

Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS Harde reset / Fabrieksgegevens resetten en ontgrendelen (12)

Stap 6:Als er geenpatroonslot ofwachtwoordingesteld, zou het proces soepel moeten verlopen. Teken anders een schermpatroon en voer het wachtwoord/pincode voor schermontgrendeling in om door te gaan. In dit stadium zou het apparaat dat wel doenOpnieuw opstartenen een doorlopend voortgangsscherm tonen dat aangeeft dat de gegevens worden gewist.

Stap 7:Het Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS-apparaat zou opnieuw opstarten/herstarten nadat het besturingssysteem klaar is met het wissen van alle gegevens op het apparaat, en het duurt doorgaans enkele minuten om op te starten na een reset. De interface toont nu een scherm dat lijkt op het scherm dat verscheen vlak nadat u uw telefoon had gekocht en uit de verkoopdoos had gehaald.

Methode 2:Fabrieksreset Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS – Harde reset of herstelmodus

Het grootste nadeel van het Android-besturingssysteem is dat Android-apparaten na verloop van tijd langzamer worden en vaak onvoorspelbare vertragingen, storingen en andere problemen ondervinden. Op dat moment moet er een oplossing worden gevonden om ons apparaat weer normaal te laten functioneren. Vertragingen kunnen ook veroorzaakt worden door virussen; als virusscans en reparaties niet effectief zijn, is de enige overgebleven optie ‘Herstelmodus’.

Herstelmodusin Android kunnen apparaten opnieuw opstarten als een nieuwe start zonder virussen of andere problemen die eerder de problemen veroorzaakten. In de herstelmodus hebben we toegang tot het Android-apparaat voordat het Android-besturingssysteem zelf volledig is geladen. Met de herstelmodus kunt u de doorgaans onmogelijke wijzigingen aanbrengen terwijl het apparaat actief is. We kunnen root-toegang krijgen en de back-up van het besturingssysteem herstellen, waardoor het apparaat wordt gereset en alle gebruikersgegevens worden verwijderd.

De herstelmodus is niet zo gemakkelijk toegankelijk voor beginners geprogrammeerd. De herstelmodus is ontworpen voor ontwikkelaars en is meestal niet vereist voor beginnende gebruikers of incidentele gebruikers. Hoewel toegang tot de herstelmodus voor sommigen problemen kan veroorzaken, en als hetzelfde jou overkomt, neem dan contact op met de fabrikant van je telefoon of tablet voor hulp.

Methode 3: Fabrieksinstellingen Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS herstellen vanuit de herstelmodus

Voor toegang tot de herstelmodus is de juiste toetsencombinatie vereist, die kan verschillen van de hier beschreven toetscombinatie. Als de standaardinstructies die hier worden weergegeven niet werken voor uw Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS-apparaat, zoek dan op internet naar ‘Herstelmodus’, inclusief het merk en model, d.w.z. Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS.

Stap 1: Houd de aan/uit-knop ingedruktgedurende een paar seconden, waarna een menu verschijnt met opties zoals Uitschakelen en Opnieuw opstarten. SelecteerUitschakelen.

Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS Harde reset / Fabrieksgegevens resetten en ontgrendelen (13)

Stap 2:Uw apparaat wordt nu uitgeschakeld. Nu is het tijd om te wachten5-6 seconden.

Stap 3:Gebruik de toetscombinatie om binnen te komenHerstelmodusen start uw apparaat op. Afhankelijk van uw model kunt u gebruikenVolume verminderenmarkerenHerstelmodusen deAanknopselecteren. De meest gebruikelijke opties zijn onder meer wachtwoordinvoer en taalselectie om de herstelmodus te openen. Volgens de Android-versie moet u onderstaande toetscombinaties enkele seconden samen/gelijktijdig ingedrukt houden totdat het logo van de fabrikant wordt weergegeven.

Hier is de speciale lijst met de meest voorkomende toetscombinaties van de meeste Android-apparaten:

 • Samsung: Aan/uit + Thuis + Volume omhoog
 • Nexus: Aan/uit + Volume omhoog + Volume omlaag
 • LG: Aan/uit + Volume omlaag
 • HTC: Aan/uit + Volume omlaag
 • Motorola: Stroom + Thuis
 • Sony: Aan/uit + Volume omhoog OF Volume omlaag
 • Pixel: Aan/uit + Volume omlaag
 • Huawei: Aan/uit + Volume omlaag
 • Xiaomi: Aan/uit + Volume omhoog
 • OnePlus: Aan/uit + Volume omlaag

Houd er rekening mee dat uw apparaat uitgeschakeld moet zijn als u deze toetscombinaties gebruikt.

Als uw apparaat niet in de bovenstaande lijst staat, probeer dan elke methode uit de lijst; veel apparaten zijn vergelijkbaar met andere. Eén toetscombinatie zou kunnen werken; anderen misschien niet.

Als u uw Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS niet in de herstelmodus kunt opstarten met de bovenstaande toetsencombinatie, neem dan contact op met de fabrikant van uw apparaat voor hulp.

Stap 4:Uw apparaat zou binnen moeten zijnHerstelmodusnu; zodra het ‘Android-opstartscherm’ met het logo van de fabrikant verschijnt, laat u de toetsencombinatietoetsen los, d.w.z. de knoppen Aan/uit en Volume omlaag.

Stap 5:Houd er rekening mee dat zodra u de herstelmodus opent, het aanraakscherm voornamelijk door fabrikanten wordt uitgeschakeld. Zoals hierboven vermeld, zouden alleen hardwaretoetsencombinaties werken. Gebruikvolume omhoogEnomlaagtoetsen, markerenGegevens wissen/fabrieksinstellingen herstellen.

Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS Harde reset / Fabrieksgegevens resetten en ontgrendelen (14)

Stap 6:Druk nu op de aan/uit-knop om Wipe Cache Partition te selecteren om de apparaatcache te wissen.

Stap 7:Gebruik de volumetoetsen en de aan/uit-knop om te selecterenGegevens wissen/fabrieksinstellingen herstellen. Volg de aanwijzingen op het scherm om het resetten van de fabrieksgegevens van het apparaat te voltooien. Zodra het proces is voltooid, wordt uw Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS-apparaat automatisch opnieuw opgestart. Eenmaal klaar, zou het enkele minuten duren voordat het apparaat opstartte terwijl de vooraf geïnstalleerde applicaties en het besturingssysteem werden geoptimaliseerd.

Methode 4: Fabrieksreset Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS met Google Vind mijn apparaat

Stap 1:Bezoek eerst de ambtenaarGoogle Mijn apparaatwebsite.

Stap 2:Nu is het tijd om in te loggen op uw Google-account.

Stap 3:Nadat u zich heeft aangemeld, ziet u drie optiesGeluid afspelen,Apparaat beveiligen en apparaat wissen.

Stap 4:Tik op de optie Apparaat wissen. Met dit proces worden alle inhoud en gebruikersgegevens binnen enkele ogenblikken gewist.

Nadat de fabrieksinstellingen zijn hersteld, is het tijd om uw Android-apparaat als een nieuw apparaat in te stellen. Ik hoop dat het proces voor u soepel is verlopen en dat uw Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS is gereset.

Deel 2: Ontgrendel Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS (Verwijder patroonvergrendeling / Ontgrendel wachtwoord vergeten)

Wat moet u doen als u uw wachtwoord bent vergeten? of pinnen? En de toegang tot uw telefoon verliezen omdat het vergrendelscherm is vergrendeld. Dit probleem is een complete nachtmerrie zodra de gebruiker geen toegang meer heeft tot zijn telefoon, maar met deze tutorial kan men zijn telefoon op twee manieren ontgrendelen.

Methode 1: OntgrendelenSamsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS met het beantwoorden van beveiligingsvragen

Deze methode is handig als u het patroonwachtwoord wilt ontgrendelen of opnieuw wilt instellen zonder gegevensverlies. Maar deze methode is alleen nuttig als u een beveiligingsvraag heeft ingesteld onder de Google-beveiligingsinstellingen.

Stap 1:Na verschillende mislukte pogingen verscheen er een optie op het scherm:Patroon vergetenEnPincode/wachtwoord vergetenop het apparaatscherm. Tik er gewoon op.

Stap 2:Tik nu op de optieBeantwoord vragenen voer vervolgens de antwoorden in op de beveiligingsvragen die u heeft gesteld tijdens het aanmelden voor een Google-account.

Stap 3:Hiermee wordt uw Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS-apparaat ontgrendeld als u de juiste antwoorden heeft gegeven.

Stap 4:Vervolgens vraagt ​​de interface u op het volgende scherm of u (Ja of Nee) een nieuwe pincode, wachtwoord of patroonvergrendelingswachtwoord voor uw apparaat wilt maken; selecteer deJaoptie en maak een wachtwoord of patroonslot naar keuze.

Methode 2: OntgrendelenSamsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS met Google-account

Stap 1:Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS wordt weergegevenPatroon vergetenEnPincode/wachtwoord vergetenopties na meerdere mislukte pogingen.

Stap 2:U hoeft alleen maar in te loggen/in te loggen op uw Google-account door uw in te voerenGebruikersnaam en wachtwoord.

De Samsung Galaxy A73 5G SM-A736B/DS-smartphone wordt na succesvol inloggen ontgrendeld, zodat u een nieuwe kunt makenPincode/wachtwoordEnPatroon slot.

Zie ook Harde reset / Fabrieksreset Redmi Note 9 Pro - Patroon/slot/wachtwoord verwijderen

Labels

Samsung Samsung Galaxy A73 5G

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated: 17/10/2023

Views: 6010

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.