Samsung Galaxy A53 versus A52: welke moet je kopen? (2023)

Samsung Galaxy A53 versus A52: welke moet je kopen? (1)

Samsung Galaxy A53

Nieuwste en beste

De Galaxy A53 voldoet aan alle eisen voor een telefoon uit het middensegment in 2022: hij heeft goede hardware, een soepel 120Hz AMOLED-scherm, geweldige camera's en een grote batterij die meer dan een dag meegaat. Combineer dat met vier gegarandeerde Android OS-updates en je hebt een fenomenaal pakket. Nu het slechts $ 349 kost, is de A53 de voor de hand liggende keuze.

Voor

 • Goed 120Hz AMOLED-scherm
 • Betrouwbare hardware
 • Vier gegarandeerde Android OS-updates
 • Veelzijdige camera's
 • Grotere 5000mAh batterij
 • IP67 stof- en waterbestendig

Tegen

 • Ontbrekende 3,5 mm-aansluiting
 • Geen Wi-Fi 6-connectiviteit
 • Geen draadloos opladen
 • Wordt niet geleverd met een meegeleverde oplader

Samsung Galaxy A53 versus A52: welke moet je kopen? (2)

Samsung Galaxy A52

Niet te ver achter

De Galaxy A52 deelt veel overeenkomsten met de A53; het heeft hetzelfde scherm, dezelfde camera's en een vergelijkbaar ontwerp. Het is niet zo krachtig of krijgt niet zoveel software-updates, maar als waardegericht alternatief is het een goed alternatief.

Voor

 • Hetzelfde 120Hz AMOLED-scherm als A53
 • Betrouwbare hardware
 • Veelzijdige camera's
 • Batterij gaat gemakkelijk de hele dag mee
 • IP67 stof- en waterbestendig
 • 3,5 mm-aansluiting

Tegen

 • Zal niet zoveel software-updates krijgen
 • Geen draadloos opladen

Samsung verkoopt meer Galaxy A-serie telefoons dan Galaxy S- en Fold-apparaten samen, en daar is een goede reden voor. Met de Galaxy A-serie die begint bij slechts $ 150 en oploopt tot $ 600, kan Samsung tegemoet komen aan kopers uit het budget en het middensegment met een gevarieerde portfolio van apparaten die dezelfde ontwerpesthetiek delen.

DeGalaxy A52was met name vorig jaar een bestseller dankzij de combinatie van hardware, waarde en batterij. Samsung verandert jaar na jaar niet al te veel met Galaxy A-telefoons, en als zodanig deGalaxy A53is bijna identiek aan zijn voorganger. Dat gezegd hebbende, er zijn een paar opmerkelijke toevoegingen aan de A53, dus laten we eens kijken wat je met beide apparaten krijgt.

Samsung Galaxy A53 vs. A52: ontwerp en scherm

Waarom u Android Central kunt vertrouwenOnze deskundige beoordelaars besteden uren aan het testen en vergelijken van producten en diensten, zodat u de beste voor u kunt kiezen.Lees meer over hoe we testen.

Samsung Galaxy A53 versus A52: welke moet je kopen? (3)

Na het uitproberen van verschillende afwerkingen en materialen voor deGalaxy A-seriede afgelopen drie jaar heeft Samsung met de Galaxy A52 een designtaal gekozen die minimalistisch en elegant is. De telefoon heeft een achterkant van polycarbonaat met een matte textuur en de pastelkleuren zorgen ervoor dat hij er interessant uitziet.

Beide telefoons hebben een vergelijkbare ontwerpesthetiek, maar de Galaxy A53 is niet zo comfortabel om vast te houden en te gebruiken, en hij mist de 3,5 mm-aansluiting.

De Galaxy A53 gaat verder in dezelfde lijn, waarbij Samsung opnieuw een verscheidenheid aan pasteltinten en dezelfde achterkant van polycarbonaat met matte coating biedt. De camerabehuizing is deze generatie enigszins aangepast, waarbij het eiland naadloos overgaat in de achterkant. De A53 heeft ook plattere zijkanten met een glanzende textuur, en het ontbreken van rondingen maakt het lastiger om vast te houden en te gebruiken - de A52 heeft deze problemen niet.

De grootste verandering dit jaar is de ontbrekende 3,5 mm-aansluiting; Samsung bood de analoge aansluiting standaard aan op zijn Galaxy A-toestellen uit het middensegment, maar dat is niet het geval bij de A53. Dus als je een 3,5 mm-aansluiting nodig hebt, moet je de A52 kopen.

Samsung Galaxy A53 versus A52: welke moet je kopen? (4)

Als we verder gaan naar het scherm, hebben beide apparaten een identiek 6,5-inch FHD + AMOLED-paneel dat tot 120 Hz gaat. Het scherm is van generatie op generatie ongewijzigd gebleven en u krijgt op beide dezelfde kleurlevendigheid en maximale helderheidsniveaus.

Op dezelfde manier hebben beide telefoons dezelfde stereogeluidsconfiguratie en is de ingebouwde audio meer dan voldoende voor het spelen van casual games en het streamen van video's.

Samsung Galaxy A53 versus A52: hardware

Samsung Galaxy A53 versus A52: welke moet je kopen? (5)

(Video) Samsung Galaxy A53 vs Samsung Galaxy A52 - Watch this before you buy the A53!

Net als bij het ontwerp heeft Samsung niet al te veel veranderd als het gaat om de hardware. Het enige belangrijke verschil is dat de A53 wordt geleverd in een enkele 5G-variant - er is deze keer geen optie voor alleen 4G, in tegenstelling tot de A52.

De Galaxy A53 is krachtiger dan zijn voorganger en je krijgt een grotere batterij van 5000 mAh die ruim een ​​dag meegaat.

De Galaxy A53 is voorzien van Samsung's Exynos 1280, een 5nm-ontwerp met Cortex A78- en Cortex A55-kernen. Het is krachtiger dan de Galaxy A52, met kernen die scores van 20% of hoger posten, zoals Geekbench. Maar waar de A53 een grotere voorsprong heeft, is gamen, waarbij hij het dubbele prestatieniveau levert in veeleisende titels. Dat gezegd hebbende, hij kan niet tippen aan die van de door Dimensity 1200 aangedreven Nord 2, maar van de twee Samsung-telefoons hier is de A53 de voor de hand liggende keuze als je geïnteresseerd bent in het spelen van debeste Android-gamesop je telefoon.

U krijgt standaard 6 GB RAM en 128 GB opslag op beide telefoons, en ze bevatten een microSD-kaartsleuf. Samsung heeft de connectiviteit ook niet bijgewerkt, aangezien de A53 een vergelijkbare set Sub-6 5G-banden biedt als de 5G-variant van de A52. Je krijgt ook dezelfde wifi-AC-connectiviteit, waarbij beide apparaten wifi 6 missen. Fi standaard is een grote omissie.

Dat gezegd hebbende, krijg je IP67 stof- en waterbestendigheid op beide apparaten, waarbij Samsung een van de weinige fabrikanten is die deze functie aanbiedt in telefoons van minder dan $ 500. Dankzij de opname hoef je je geen zorgen te maken over het gebruik van de Galaxy A53 of A52 in de buurt van het zwembad, en het zorgt ervoor dat beide telefoons net iets meer opvallen in vergelijking met de concurrentie.

Over extra's gesproken, u zult hier geen draadloos opladen vinden, aangezien beide apparaten beperkt zijn tot 25 W bekabeld opladen. Je krijgt een batterijduur van de hele dag op beide telefoons, maar de A53 komt gemakkelijk aan de leiding op dit gebied dankzij de grotere batterij van 5000 mAh. In combinatie met de energiezuinige Exynos 1280 gaat de telefoon probleemloos ruim een ​​dag mee. Er is maar één probleem op het gebied van opladen: zoals deGalaxy S22serie, krijg je geen oplader in de doos, dus je moet een USB PD-oplader kopen om met het apparaat te gebruiken als je er nog geen hebt.

Ik ga niet te veel over de camera's praten, omdat er op dit specifieke gebied geen verschil is tussen de twee apparaten. Beide telefoons delen dezelfde configuratie met vier camera's, waaronder een 64 MP-lens met OIS, een 12 MP groothoekcamera en dubbele 5 MP macro- en portretlenzen. Maar je krijgtlichtelijkbetere foto's op de A53 dankzij verschillende algoritmen voor het afstemmen van de camera, waardoor het apparaat goede foto's kan maken in uitdagende situaties. Dat gezegd hebbende, de A52 is niet ver weg en je krijgt een goed camerasysteem, ongeacht welk apparaat je ook kiest.

(Video) Samsung Galaxy A53 vs Samsung Galaxy A52:Display, Performance, Camera Comparison & Battery

Samsung Galaxy A53 versus A52: software

Samsung Galaxy A53 versus A52: welke moet je kopen? (14)

Samsung is nu het merk bij uitstek als u langdurige software-updates op Android wilt. Het maakte de weg vrij door drie platformupdates voor de A52 te garanderen, en bouwde daarop voort door vier OS-updates voor de Galaxy A53 te beloven. Dat is meer dan zelfs Google levert aan zijn high-end Pixels, en omdat de A53 standaard Android 12 draait, zal hij de overstap naar Android 16 maken.

De Galaxy A53 krijgt meer Android-updates dan welke andere telefoon in deze categorie dan ook.

Gezien het feit dat de A52 is gelanceerd met Android 11 en één platformupdate minder zal krijgen, zal hij de overstap naar Android 14 maken. Samsung heeft zijn update-inspanningen de afgelopen twee jaar echt omgedraaid, maar dat is niet het enige gebied waarop het zich heeft gericht ; de gebruikersinterface zelf is ten goede veranderd, met One UI 4.1 die een robuuste reeks functies levert en tegelijkertijd een schone en moderne interface biedt.

Kortom, op softwaregebied doet Samsung het allemaal goed en is de Galaxy A53 de standaard voor langlopende updates in dit segment.

Samsung Galaxy A53 versus A52: twee geweldige middenklasse keuzes

Samsung Galaxy A53 versus A52: welke moet je kopen? (15)

Samsung heeft niet al te veel veranderd met de Galaxy A53, en als zodanig lijkt hij erg op de A52 van vorig jaar. U krijgt hetzelfde 120Hz AMOLED-scherm, quad-camera-array, geheugen- en opslagconfiguraties, 25W bekabeld opladen en een vergelijkbaar ontwerp.

Als je de grotere batterij nodig hebt en meer updates wilt, is de Galaxy A53 de voor de hand liggende keuze. Maar als je een waardegerichte telefoon wilt, koop dan de A52.

De verschillen zijn miniem: de Galaxy A53 mist de 3,5 mm-aansluiting, maar hij krijgt een grotere batterij van 5000 mAh waarmee hij consistent ruim een ​​dag meegaat. Dat gezegd hebbende, ligt de telefoon niet zo lekker in de hand vanwege de platte zijkanten. De A53 heeft ook een voorsprong op het gebied van hardware, waarbij de Exynos 1280 meer dan in staat is om de meeste dagelijkse taken en casual gaming aan te kunnen.

De grootste onderscheidende factor voor de Galaxy A53 zijn de software-updates. Met Android 12 uit de doos en vier gegarandeerde Android OS-updates, zal de telefoon de stabiele Android 16-update oppikken zodra deze beschikbaar is. Er is vandaag geen andere telefoon uit het middensegment die hetzelfde aantal software-updates krijgt, inclusief de Pixel-serie van Google. Samsung heeft deAndroid 13update naar de telefoon en biedt de nieuwste functies dieEén gebruikersinterface 5heeft geïntroduceerd.

De A52 is gelanceerd met Android 11 en krijgt drie Android-updates, dus je krijgt de Android 14-build zodra die over een paar jaar wordt uitgerold.

Dus als je een grotere batterij nodig hebt en nog twee Android OS-updates wilt, moet je de Galaxy A53 kopen. Met het apparaat dat nu voor slechts $ 349 wordt verkocht, is het een onmisbare waarde - ik zou alleen voor de software-updates aanraden om met de A53 te gaan in plaats van met de A52.

Samsung Galaxy A53 versus A52: welke moet je kopen? (16)

Samsung Galaxy A53

De voor de hand liggende keuze

De Galaxy A53 is een geweldig totaalpakket, met degelijke interne hardware, een modern ontwerp dat er geweldig uitziet, krachtige camera's aan de achterkant, een grote batterij die meer dan een dag meegaat en IP67 waterbestendigheid. Voeg vier Android OS-updates toe en dit is de telefoon uit het middensegment die je nodig hebt in 2022.

Samsung Galaxy A53 versus A52: welke moet je kopen? (17)

Samsung Galaxy A52

Een geweldig alternatief

De Galaxy A52 is bijna identiek aan de A53, dus op hardwaregebied mis je niet echt veel. Als je een 3,5 mm-aansluiting en een meegeleverde oplader wilt, is dit de telefoon die je moet krijgen. Het krijgt niet zoveel software-updates, maar als dat geen probleem is, kunt u wat geld besparen en de A52 aanschaffen.

Download de Android Central-nieuwsbrief

Directe toegang tot het laatste nieuws, de beste recensies, geweldige aanbiedingen en handige tips.

Samsung Galaxy A53 versus A52: welke moet je kopen? (18)

(Video) Samsung Galaxy A53 5G vs Samsung Galaxy A52 5G - Who Will Win?

Harish Jonnalagadda

Senior redacteur - Azië

Harish Jonnalagadda is een Senior Editor die toezicht houdt op Azië bij Android Central. Hij leidt de dekking van Chinese telefoonmerken op de site en draagt ​​bij aan recensies, functies en koopgidsen. Hij schrijft ook over opslagservers, audioproducten en de halfgeleiderindustrie. Neem contact met hem op via Twitter op@chunkynerd.

Meer over telefoons

De kleinere Pixel 8 krijgt misschien wel het scherm dat hij verdientUitgelekte Fairphone 5-weergaven laten een modern ontwerp zien

Laatste

Samsung's tweede One UI 5 Watch-bèta lost veel bugs op de Galaxy Watch 4 en Watch 5 op
Zie meer laatste ►

Meest populair
Beste first-party Google Pixel Watch-bandjes 2023

DoorNamerah Saud Fatmi

Oculus Quest 2 versus Quest 3: wat krijg je met een nieuwe Quest?

DoorNicolaas Sutrich

Moto G 5G (2023) versus OnePlus Nord N30 5G

DoorChristine Persaud

ASUS Chromebox 4 versus HP Chromebox G3

DoorJerry Hildenbrand

Moto G 5G (2023) versus Moto G 5G (2022): welke moet je kopen?

DoorDerek Lee

Beste accessoires voor Amazon Fire Max 11 in 2023

DoorNamerah Saud Fatmi

Werkt de Samsung Wireless Charger Duo met de iPhone?

DoorHayato Huseman

Mobvoi TicWatch E3 versus Amazfit GTR 3 Pro

DoorChristine Persaud

Beste MagSafe-accessoires voor Android-telefoons 2023

DoorNamerah Saud Fatmi

Beste hoesjes voor Moto G Stylus 5G (2023)

DoorNamerah Saud Fatmi

Beste Bluetooth-toetsenborden voor Amazon Fire Max 11 in 2023

DoorNamerah Saud Fatmi

(Video) Samsung Galaxy A52s vs Galaxy A52 review | Welk broertje wint? | SmartphoneMan

FAQs

Samsung Galaxy A53 versus A52: welke moet je kopen? ›

Beide telefoons hebben een 6,5-inch scherm. Dit betekent dat je makkelijk jouw favoriete serie op Netflix vanaf je telefoon bekijkt. Het type display is Super Amoled, waarbij de Galaxy A53 nét iets beter uit de bus komt met 120Hz, ten opzichte van de 90Hz van de Galaxy A52.

Is Samsung Galaxy A53 een goede telefoon? ›

De Samsung Galaxy A53 doet veel goed. De bouwkwaliteit is prima, de accuduur uitstekend en hoewel de camera's wat inconsistent zijn, vallen ze binnen deze prijsklasse niet uit de toon.

Wat is de beste Samsung in de A serie? ›

De Samsung Galaxy A54 is het snelste Galaxy A model met de beste camera's. De camera heeft optische beeldstabilisatie, uniek voor een smartphone uit deze prijsklasse. Hierdoor zijn je foto's minder snel bewogen en daardoor scherper.

Waarom Samsung A53 kopen? ›

Mensen die een Samsung Galaxy A53 kopen willen, zijn op zoek naar een mid-range toestel waarmee zij helemaal klaar zijn voor de toekomst. Je betaalt er niet de hoofdprijs voor, maar krijgt wel uitstekende specs en jarenlang updates. Daarmee is hij eigenlijk voor elke gebruiker geschikt.

Welke telefoon is vergelijkbaar met Samsung A53? ›

De Samsung Galaxy A53 en Galaxy A33 zijn 2 van Samsungs populairste smartphones. Het zijn beide middenklasse smartphones met vergelijkbare specificaties, zoals een grote batterij en snelle processor.

Wat is verschil tussen Samsung A52 en A53? ›

Verschil in scherm

Beide telefoons hebben een 6,5-inch scherm. Dit betekent dat je makkelijk jouw favoriete serie op Netflix vanaf je telefoon bekijkt. Het type display is Super Amoled, waarbij de Galaxy A53 nét iets beter uit de bus komt met 120Hz, ten opzichte van de 90Hz van de Galaxy A52.

Hoelang gaat een Samsung A53 mee? ›

Inleiding. De Samsung Galaxy A53 is een 6,5-inch smartphone met een Super AMOLED-scherm. De refresh rate is 120 Hz. Het toestel heeft een batterijduur van meer dan een dag en 25 W Super Fast Charging.

Wat is het verschil tussen Samsung Galaxy S en A? ›

Het grootste verschil tussen Samsung A en S series zit hem in de camera's en snelheid. Samsung Galaxy S serie toestellen zijn geschikt voor de zwaarste taken en maken haarscherpe foto's. Gebruik je jouw smartphone minder intensief en vind je foto's en snelheid minder belangrijk?

Wat is de meest verkochte Samsung? ›

Op de zesde plek vinden we pas de eerste Samsung, maar niet het model dat je daar misschien zou verwachten. De best verkochte Samung, en Android, smartphone van 2021 was namelijk geen Galaxy S-series of een mid-range Galaxy A-series model (A5X).

Welke Samsung moet ik kiezen? ›

De 5 beste Samsung telefoons onder elkaar
 • Samsung Galaxy A14 128GB Zwart 1. Draadloos opladen: Nee. Geschikt voor onderwater: Nee. ...
 • Samsung Galaxy A14 64GB Zwart 1. Draadloos opladen: Nee. ...
 • Samsung Galaxy A34 128GB Zwart. Draadloos opladen: Nee. ...
 • Samsung Galaxy A54 128GB Zwart. Draadloos opladen: Nee. ...
 • Samsung Galaxy A23 128GB Zwart.
Mar 31, 2023

Waar is de Samsung A53 het goedkoopst? ›

Alle Samsung Galaxy A53 los toestel prijzen
WebwinkelKleurPrijs
Tip: Nu ook zonder bijbetaling verkrijgbaar vanaf €20,50 p/m in combinatie met een abonnement.
oranje€369 00
zwart€369 00
Meer aanbiedingen
3 more rows

Kun je de A53 draadloos opladen? ›

Je Samsung Galaxy A53 draadloos opladen, werkt niet. Alleen duurdere Samsung smartphones, zoals de S serie toestellen, kunnen draadloos opladen. Toch zoeken veel mensen naar een Samsung A53 draadloze oplader. Dat heeft weinig zin, want als je jouw A53 op een draadloze oplader legt, gebeurt er niks.

Waarom geen oplader bij Samsung A53? ›

De opwarming van de aarde. Dat is de belangrijkste reden waarom er geen oplader meer standaard wordt meegeleverd bij de Samsung A Serie. In 2021 verscheepte Samsung wereldwijd ongeveer 270.000.000 smartphones, dit is ongeveer 20% van het totale marktaandeel van mobiele telefoons.

Is Samsung A54 beter dan A53? ›

De Galaxy A53 heeft een hoofdcamera van 64 megapixel en de Galaxy A54 eentje van 50 megapixel. Je zou zeggen dat de eerste beter is. Maar, dankzij de betere sensor van de Galaxy A54 is het tegendeel waar. Ook mist de Galaxy A54 een dieptesensor, maar dankzij de prima software maak je alsnog goede portretfoto's.

Welke telefoon is beter A53 of S22? ›

Het grootste verschil is te zien bij het in- en uitzoomen. Doordat de S22 over een telelens beschikt, kun je tot 3 keer optisch inzoomen zónder kwaliteitsverlies. Met de A53 kun je enkel digitaal inzoomen, waarbij je zult merken dat de foto pixeliger wordt.

Welke Samsung is beter A23 of A53? ›

Zoek je een telefoon die iets kleiner is en de allerbeste foto's en video's maakt? Dan is de Samsung Galaxy A53 de beste keuze. Wil je een slag groter en wil je graag een zwart ontwerp? Dan is de Galaxy A23 een mooie keuze.

Is de Samsung A52 een goede telefoon? ›

De Galaxy A52 heeft een erg mooi scherm, prima camera's, een goede accuduur, veel opslag en krijgt lang updates. Dat maakt 'm een lekker complete smartphone waarvoor je niet heel veel hoeft te betalen. Het zou ons daarom niks verbazen als de A52 ook weer een hit wordt.

Wat is de opvolger van de Samsung A52? ›

In 2021 lanceerde Samsung de Samsung Galaxy A52s met als opvolger in 2022 de Samsung Galaxy A53. Beide telefoons behoren tot de bestverkochte smartphones van Europa. Ze zijn betaalbaar, een lust voor het oog en hebben talloze gave specificaties.

Is een Samsung A52 goed? ›

De Galaxy A52 is een zeer veelzijdige smartphone zonder grote nadelen. De telefoon is op een aantal belangrijke punten verbeterd, waaronder het 90Hz scherm, een betere camera, grotere accu en een waterbestendige huizing. Veruit de meeste mensen die een Samsung smartphone kopen kiezen voor een Galaxy A-serie model.

Hoe lang wordt de Samsung A52 nog ondersteund? ›

Samsung brengt drie grote Android-updates voor de A52 en A72 uit en belooft de telefoons vier jaar lang van Android-beveiligingspatches te voorzien. Omdat de smartphones draaien op Android 11, ben je dus zeker van updates naar Android 12, 13 en 14. De beveiligingspatches rollen tot het voorjaar van 2025 uit.

Wat is de opvolger van de A53? ›

Van die toestellen werd vorig jaar vooral de Galaxy A53 goed verkocht. De verwachtingen voor zijn opvolger waren dus hooggespannen. Inmiddels is deze Samsung Galaxy A54 officieel aangekondigd.

Hoe duur is de Samsung Galaxy A53? ›

Nieuwstaat - refurbished
Belsimpel Voor 23:30u besteld = morgen gratis in huis!(204)€ 369,-
Amazon.nl Marketplace Verkoop door Nutracom(14)€ 371,06
Ritel Bestel online of koop in één van onze winkels!(10)€ 378,41
Coolblue.nl Vandaag besteld, morgen bellen.(454)€ 389,-
RedShell.nl | zakelijk(18)€ 397,10
7 more rows

Welke Samsung maakt de beste foto's? ›

De Samsung Galaxy S23 Ultra is hét toestel voor de beste foto's. Waar zijn voorganger al uitblonk op fotografisch gebied doet Samsung er met de Galaxy S23 Ultra er nog een schepje bovenop. Zo is de hoofdcamera geüpgraded naar maar liefst 200 megapixels en hebben de andere drie lenzen hun eigen functies.

Welke Samsung Galaxy A is de nieuwste? ›

Nieuw in de Samsung Galaxy A-serie

In de A-serie zagen in 2022 de Samsung Galaxy A13, de Galaxy A23, de Galaxy A33 en de Galaxy A53 het licht. Hoe hoger het getal achter de A, hoe beter de telefoon. De A33 en A53 hebben 5G, verbeterde camera's en een stuk snellere processors dan hun voorgangers.

Wat is beter een Samsung of een iPhone? ›

Apple is beter dan Samsung op het gebied van beveiliging. Dit betekent dat iOS over het algemeen nét iets veiliger is dan Android. Dit komt omdat Android een open besturingssysteem is en iOS specifiek door en voor Apple is ontwikkeld. Op het gebied van prijs is Samsung juist weer beter dan Apple.

Welke Samsung is goed en goedkoop? ›

De nummer 1 en tevens het beste toestel in deze top 6 beste smartphones onder 200 euro is de Samsung Galaxy A13. Samsung is niet alleen de aanvoerder van deze lijst, maar staat ook bovenaan de allerbeste Android smartphones van nu koopgids met de Samsung Galaxy S23 Ultra.

Wat is de beste telefoon van 2023? ›

Samsung Galaxy S23 Ultra

Met de beste mobiele telefoon van dit moment wel! De Samsung Galaxy S23 Ultra is een high-end smartphone en een geweldige toevoeging aan het vlaggenschip van Samsung. Absoluut de nummer 1 smartphone van dit moment!

Wat is de levensduur van een Samsung? ›

De Mobiele telefoons gaan gemiddeld vijf jaar mee. Om preciezer te zijn: een Android vier jaar en een iPhone 6 jaar. De fabrikanten hebben een korte periode om de smartphone te produceren. Er zit veel stress achter de productie omdat je zo snel mogelijk met de nieuwste technologieën op de markt moet komen.

Welke Samsung telefoon heeft de beste batterij? ›

“De iPhone 14 Pro Max (vanaf 1.354,22 euro) en Samsung Galaxy S23+ (vanaf 1.099 euro) en Samsung Galaxy S23 Ultra (vanaf 1.339 euro) zijn de smartphones die het langst blijven gaan op één acculading.

Welke nieuwe Samsung telefoon 2023? ›

Samsung Galaxy Z Flip 5: Samsung komt in 2023 weer met nieuwe foldables, waaronder de Galaxy Z Flip 5.

Kan de Samsung A53 onder water? ›

De Galaxy A53 5G is voorzien van de IP67-certificering voor water- en stofbestendigheid en is waterbestendig tot 1,0 meter diep gedurende 30 minuten.

Wat kost een Samsung Galaxy a52? ›

Nieuwstaat - refurbished
Belsimpel Voor 23:30u besteld = morgen gratis in huis!5 van 5 sterren (201 shopreviews) (201)€ 358,-
Mobiel.nl Voor 23:59 uur besteld, morgen gratis in huis!4 van 5 sterren (46 shopreviews) (46)€ 364,-
Stunter.nl0 van 5 sterren (geen shopreviews) (0)€ 400,-

Hoe lang duurt opladen Samsung A53? ›

De hele dag door streamen, appen en foto's maken doe je met de Samsung A53 5G. De krachtige batterij gaat de hele dag mee en laad je daarna binnen een half uurtje weer op. Lees verder voor alle batterijspecs!

Is draadloos opladen slechter of beter voor de accu? ›

Draadloos opladen zorgt er in veel gevallen voor dat je Android- of iOS-apparaat warmer wordt dan normaal. Dit geldt dus ook voor je tablet. Zoals eerder gesteld gaat zo'n twintig procent van de energie verloren, en in de 'slechtste' gevallen zelfs vijftig procent. Dat verlies wordt omgezet in hitte.

Hoe snel laadt A53 op? ›

Binnen 30 minuten is jouw smartphone al bijna volledig opgeladen.

Kan Samsung A53 niet uitzetten? ›

Je kunt ook de aan/uit-knop en de Volume omlaag toets tegelijk ingedrukt houden. Dan verschijnt alsnog direct het Menu uitschakelen in beeld. Let wel op dat je ze even ingedrukt moet houden.

Heeft Samsung A53 FM radio? ›

Zoals gezegd, hebben de A33 en A53 geen 3,5mm-poort en ook een FM-radio hebben ze niet, in tegenstelling tot de A52 en A32 in 4G- en 5G-varianten.

Kun je de Samsung a52s draadloos opladen? ›

Ook de opvouwbare Samsung Samsung Galaxy Z Flip 3, Z Fold 3, Z Flip 4 en Z Fold 4 laad je draadloos op. Smartphones uit de A serie, zoals de Samsung A51 en Samsung A52, ondersteunen geen draadloos opladen.

Wat is het verschil tussen A51 en A53? ›

De Samsung A51 heeft ook 4 camera's, maar de lenzen van de A53 en A52 zijn een stuk beter en worden ondersteund door een lens voor meer diepte in de foto en een macro lens voor het fotograferen van kleine objecten. Hierdoor zal de kwaliteit van de foto's die je maakt met een Samsung A53 hoger zijn dan die van de A51.

Heeft Samsung A53 gezichtsherkenning? ›

Beveiliging. Qua beveiliging biedt de Galaxy A53 eigenlijk alles wat inmiddels standaard is in deze prijsklasse. Natuurlijk kun je je gezicht registreren voor gezichtsherkenning – met en zonder bril, eventueel – maar beter is de vingerafdruksensor.

Wat is het verschil tussen Samsung A53 en S21? ›

Zowel de A53 als de S21 FE hebben een Super AMOLED-display met een Full HD+ resolutie. Qua formaat verschillen ze, maar slechts weinig: de A53 heeft namelijk een 6,5 inch scherm, terwijl die op de S21 FE 6,4 inch is. Beide smartphones hebben een verversingssnelheid van 120 Hz.

Hoe is de camera van de Samsung A53? ›

De Samsung Galaxy A53 5G heeft een indrukwekkende camera-opstelling met vier camera's aan de achterzijde en een camera aan de voorzijde voor selfies. De hoofdcamera is een opstelling met vier camera's met een 64 MP-sensor met een diafragma van f/1.8 en een brandpuntsafstand van 26 mm.

Kan de A52s tegen water? ›

Welke Samsung telefoons zijn waterdicht? Nieuwe telefoons uit de Samsung Galaxy S23 Series, de Galaxy Z Flip4 en Galaxy A53, maar ook oudere telefoons als de Galaxy A52, Galaxy S20: het zijn allemaal voorbeelden van waterdichte Samsung telefoons.

Welke is beter A53 of A73? ›

Het scherm van de A73 is een 6,7 inch AMOLED-paneel dat wat groter is dan het 6,5 inch scherm va de A53. Het heeft wel dezelfde 120Hz verversingssnelheid en een Full HD-resolutie van 2400 x 1080 pixels.

Welke telefoon is beter A33 of A53? ›

Op deze punten is de Galaxy A53 simpelweg beter dan de A33: Camera's: het allergrootste verschil tussen de toestellen is de kwaliteit van de camera's. De Galaxy A53 heeft gewoon betere camera's – van de hoofdcamera en de groothoeklens tot de selfiecamera aan de voorkant.

Hoe goed is de camera van de Samsung A53? ›

Bij de A53 heeft het cameraatje een resolutie van 12 megapixel, waarmee de foto scherper is dan gemiddeld in dit segment. De kleurverzadiging is een stuk minder overdreven dan bij de hoofdcamera. Nachtfoto's zien er iets beter uit, maar alsnog zijn ze lang niet zo goed als bij duurdere toestellen.

Is de Samsung A53 traag? ›

Samsung Galaxy A53, 6GB ram, 128GB opslag Zwart

Prima telefoon, maar traag... zo traag... Als hij niet zo traag zou zijn had ik 'm gehouden want ik ben er verder heel tevreden over. Maar zelfs bij het maken van een foto blijft de telefoon al vasthangen.

Is de Samsung Galaxy A52 een goede telefoon? ›

De Galaxy A52 heeft een erg mooi scherm, prima camera's, een goede accuduur, veel opslag en krijgt lang updates. Dat maakt 'm een lekker complete smartphone waarvoor je niet heel veel hoeft te betalen. Het zou ons daarom niks verbazen als de A52 ook weer een hit wordt.

Wat is een goede Samsung mobiele telefoon? ›

Beste Samsung telefoon: de Samsung Galaxy S23 Ultra

De S23 Ultra is absoluut de beste Samsung telefoon van dit moment! De belangrijkste Samsung Galaxy S23 Ultra specificaties: Beeldscherm: 6,8 inch AMOLED display (3200 x 1440 pixels)

Wat kost een Samsung Galaxy A53? ›

Nieuwstaat - refurbished
Amazon.nl Marketplace Verkoop door BULLASTEC(14)€ 365,-
RedShell.nl | zakelijk(18)€ 397,32
Paradigit Snelle levering | Gratis verzending vanaf € 50 🚛(49)€ 399,-
bol.com Plaza Gratis thuisbezorgd en 30 dagen bedenktijd.(17)€ 399,99
Azerty Maak nu kans op € 500 Azerty.nl shoptegoed!(495)€ 408,55
7 more rows

Wat is het verschil tussen Samsung A53 en A54? ›

De verschillen qua scherm zitten hem vooral in de schermresolutie en de HDR-technologie. De Samsung Galaxy A53 heeft een schermresolutie van 2400 bij 1080 pixels en de Samsung Galaxy A54 van 2340 bij 1080 pixels. Ietsje minder dus, maar wat de Galaxy A54 wél heeft is HDR10+ technologie.

Wat is de opvolger van de A52? ›

De Samsung Galaxy A51 heeft een verversingssnelheid van 60Hz, de A52 van 90Hz en de A54 van 120Hz. Als beste uit de lijn komt daardoor de nieuwe A54, die daarmee echt een goede vooruitgang is als opvolger van de Galaxy A52 en Galaxy A51.

Hoe oud is A53? ›

Het toestel krijgt vijf jaar lang beveiligingsupdates, en maar liefst vier grote Android upgrades (tot en met Android 16, in 2026). De eerste daarvan heeft de A53 inmiddels binnen, waardoor hij nu op Android 13 en One UI versie 5 draait, inclusief de nieuwste features van Google en Samsung.

Welke Samsung heeft een goede camera? ›

Op dit moment is de Galaxy S23 Ultra de Samsung telefoon met de beste camera kwaliteit. Daarna volgt de S22 Ultra opgevolgde door de reguliere Samsung S23 en 23 Plus. Wat is een goede Samsung telefoon voor ouderen? De beste Samsung telefoon voor senioren is wat ons betreft de Galaxy A32 5G.

Videos

1. Samsung Galaxy A53 review | Minder dan zijn voorganger | SmartphoneMan
(SmartphoneMan)
2. Samsung Galaxy A54 review | Bekend recept in een nieuw jasje | SmartphoneMan
(SmartphoneMan)
3. Van alle Samsung-telefoons: welke moet je kiezen?
(Bright)
4. De nieuwe Galaxy A52: dit doet Samsung heel slim!
(Bright)
5. Is dit de beste BUDGET smartphone van 2022? Samsung Galaxy A53 Review | Expert NL
(Expert Nederland)
6. Samsung Galaxy A53 review: opvolger van de verkoophit
(Android Planet)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated: 22/10/2023

Views: 5605

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.