Samsung Galaxy A52 5G-test (2023)

De Samsung Galaxy A52 5G ($ 499,99) heeft grote schoenen te vullen: Samsung-klanten verwachten veel waarde van de opvolger van deGalaxy A51, een van de best verkopende telefoons van 2020. De Galaxy A52 5G presteert grotendeels, met een prachtig 120Hz AMOLED-scherm, 5G-connectiviteit, een ambitieuze camera-array en een solide batterijduur. Wat echter ontbreekt, zijn prestaties. De A52 5G is een beetje traag in vergelijking met deGoogle Pixel 4a 5G($ 499) of zelfs deMoto G-stylus 5G($ 399,99).

Een gestroomlijnd ontwerp met een verbluffend display

De Galaxy A52 5G pronkt met een verfijnder ontwerp dan zijn voorganger. De gewelfde en glanzende look die de A51 sierde, is vervangen door een plattere, strakkere esthetiek die doet denken aan deGalaxy S21. In de VS is de Galaxy A52 5G alleen verkrijgbaar in een semi-matte zwarte afwerking die er goed uitziet, maar snel vingerafdrukken en vlekken ophoopt. In andere delen van de wereld is het verkrijgbaar in een reeks leuke kleuropties.

Onze experts hebben getest42 productenin deCategorie mobiele telefoonsDit jaar

Sinds 1982 heeft PCMag duizenden producten getest en beoordeeld om u te helpen betere koopbeslissingen te nemen.Bekijk hoe we testen.(Opent in een nieuw venster)

Samsung Galaxy A52 5G test (1)

Het 120Hz AMOLED-scherm is helder en meeslepend, met een klein gaatje voor de camera. (Credit: Steven Winkelman)

Met 6,3 bij 3,0 bij 0,3 inch (HWD) en 6,7 gram is de Galaxy A52 5G iets groter dan de Galaxy A51, maar hij is nog steeds klein en licht genoeg om met één hand vast te houden.

Een randloos 6,5-inch AMOLED-scherm met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz domineert de voorkant van de telefoon. Het is een prachtig scherm met levendige kleuren en diepe, inktzwarte tinten. De resolutie klokt in op 2.400 bij 1.080, met een pixeldichtheid van 405ppi. De kijkhoeken zijn uitstekend en hij is helder genoeg om in direct zonlicht te gebruiken.

vergelijkbare producten

Samsung Galaxy A52 5G test (2)

Samsung Galaxy A52 5G test (3)

4.5

Uitstekend

Samsung Galaxy A32 5G

$ 259,99 bij Amazon$ 279,99Bespaar $20,00Voorraad controleren(opent in een nieuw venster)

Lees onze Samsung Galaxy A32 5G review

Samsung Galaxy A52 5G test (4)

Samsung Galaxy A52 5G test (5)

4.5

Uitstekend

Samsung Galaxy S20+

$ 542,95 bij Walmart$ 999,99Bespaar $457,04Zie het(opent in een nieuw venster)

Lees onze Samsung Galaxy S20+ review

Samsung Galaxy A52 5G test (6)

Samsung Galaxy A52 5G test (7)

4.5

Uitstekend

Samsung Galaxy S20 FE 5G

$ 599,99 bij VerizonBekijk het(opent in een nieuw venster)

Lees onze Samsung Galaxy S20 FE 5G review

Samsung Galaxy A52 5G test (8)

4.0

Uitstekend

Google Pixel 5

$ 349,98 bij AmazonZie het(opent in een nieuw venster)

Lees onze Google Pixel 5-recensie

Samsung Galaxy A52 5G test (9)

3.5

Goed

Google Pixel 4a 5G

$ 144,00 bij AmazonZie het(opent in een nieuw venster)

Lees onze Google Pixel 4a 5G-recensie

Samsung Galaxy A52 5G test (10)

3.5

Goed

Motorola Moto G Stylus 5G

$ 399,99 bij Motorola MobilityZie het(opent in een nieuw venster)

Lees onze Motorola Moto G Stylus 5G review

De vingerafdruksensor onder het scherm valt tegen. In tegenstelling tot de ultrasone sensor op de Galaxy S21, is de optische sensor van de Galaxy A52 5G traag en onnauwkeurig. We geven de voorkeur aan de aan de zijkant gemonteerde sensor op de goedkopereGalaxy A32 5G, hoewel het niet zo elegant is.

De halfmatzwarte achterplaat heeft een klein Samsung-logo en onderaan is nog kleinere regelgevende informatie gedrukt. Een grote camera-array bezet de linkerbovenhoek.

Aan de bovenkant van de Galaxy A52 5G bevindt zich het SIM/microSD-slot. Aan de onderkant vind je de USB-C-poort, de koptelefoonaansluiting en stereospeakers. De linkerkant van de telefoon is kaal; aan de rechterkant zijn de Bixby-knop en de volumeknop. Als je geen fan bent van Bixby, kun je de knop configureren om elke app te openen of als aan/uit-knop te gebruiken.

Vergeleken met andere telefoons in deze prijsklasse wint de Galaxy A52 het op duurzaamheid. Het is waterbestendig en heeft eenIP67-classificatie- een functie die ontbreekt in de Google Pixel 4a 5G en zelfs in de $ 699,99Motorola Moto Rand. De plastic achterplaat kan zonder problemen kleine vallen en deuken aan. Het Gorilla Glass 5-display kan wat slijtage aan, hoewel het waarschijnlijk zal barsten als het met de voorkant naar beneden valt.

Betaalbare 5G op elke provider

Eenontgrendeldversie van de Galaxy A52 5G is beschikbaar op de website van Samsung. Vergrendelde versies worden verkocht via alle Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Het ondersteunt LTE en sub-6GHz 5G op alle grote netwerken.

Samsung Galaxy A52 5G test (11)

De zwarte achterplaat is gemaakt van dun plastic dat vingerafdrukken en vlekken vertoont. (Credit: Steven Winkelman)

We hebben de Galaxy A52 5G in Chicago getest, wat in wezen is omgedoopt tot LTE-dekking, niet waar 5G. Tijdens onze tests in verschillende buurten waren de datasnelheden van de telefoon verschrikkelijk, gemiddeld 2,67 Mbps down en 0,84 Mbps up. Dat is vrijwel zeker de fout van het netwerk, niet die van de telefoon: de Snapdragon X52-modem in de Galaxy A52 5G heeft een bandbreedte van 100 MHz en 4x4 MIMO-ondersteuning op sub-6GHz-netwerken en is in staat tot veel hogere snelheden.

Belkwaliteit is uitstekend. Het volume van het oorstuk bereikt een maximum van 86 dB, wat luid genoeg is voor vrijwel elke omgeving. Onze testoproepen waren duidelijk en ruisonderdrukking werkte perfect bij elk gesprek.

De geluidskwaliteit is beter op de Galaxy A52 5G dan op de Google Pixel 4a 5G en de meeste telefoons kosten rond de $ 500. De stereoluidsprekers met Dolby Atmos-afstemming klinken redelijk goed. Met een maximaal volume van 94dB vullen de speakers met gemak een kamer. Mids zijn goed vertegenwoordigd en er is een vleugje bas, maar je wilt een fatsoenlijke koptelefoon pakken voordat je Spotify opent voor je ochtendrit.

De Galaxy A52 5G heeft dual-band wifi, maar wifi 6 ontbreekt. Bluetooth 5.0 is beschikbaar voor draagbare en audioconnectiviteit, evenals NFC voor mobiele betalingen.

Bekende camera's

De indrukwekkend ogende camerastapel op de Galaxy A52 5G verschilt niet veel van die van de Galaxy A51. Een 64MP primaire sensor met een f/1.8 diafragma, optische beeldstabilisatie en autofocus vervangt de 48MP sensor die bij de Galaxy A51 werd geleverd. De overige lenzen op beide telefoons hebben dezelfde specificaties: een 12 MP ultrabrede lens met f / 2.2-diafragma, 5 MP diepte- en macrolenzen met f / 2.4-diafragma's en een 32 MP camera aan de voorzijde.

Onze testopnamen bij daglicht waren scherp, met een uitstekende scherptediepte. Kleuren waren levendig en enigszins oververzadigd, zoals gebruikelijk is bij Samsung-telefoons. De ultrabrede sensor op de A52 5G lijkt dezelfde te zijn als op de oudere A51, maar we hebben geen randvervorming opgemerkt in onze testfoto's met goede belichting.

Samsung Galaxy A52 5G test (12)

De primaire lens doet het goed bij weinig licht, maar we merkten enig verlies aan fijne details. (Credit: Steven Winkelman)

De A52 5G presteert ook bewonderenswaardig bij weinig licht. Testopnames met de primaire sensor zagen er goed uit, al was er wat verlies aan achtergronddetail. Er was ook wat verlies aan fijne details en kleine randvervorming in onze ultrabrede testfoto's.

Samsung Galaxy A52 5G test (13)

Er is een kleine vervorming bij weinig licht bij gebruik van de ultrabrede lens. (Credit: Steven Winkelman)

De 32 MP selfie-camera presteert goed in vrijwel elk lichtscenario. Testopnamen bij daglicht waren scherp met uitstekende details op de voorgrond. Testopnamen bij weinig licht vertelden een soortgelijk verhaal, hoewel we een kleine hoeveelheid ruis aan de randen opmerkten.

Over het algemeen is de camerastack van de Galaxy A52 5G goed, maar hij voldoet gewoon niet aan die van de Pixel 4a 5G. Het midrange-aanbod van Google heeft een van de beste cameramodules die we op een smartphone hebben gezien en presteert beter bij weinig licht.

Een beetje vertraging

De Galaxy A52 5G draait op het Qualcomm Snapdragon 750G mobiele platform en 6GB RAM. Er is 128 GB opslagruimte, waarvan 101 GB standaard beschikbaar is. U kunt tot 1 TB externe opslag toevoegen met een microSD-kaart.

De algehele prestaties blijven achter bij de Google Pixel 4a 5G en zelfs bij de goedkopere Moto G Stylus 5G. Er is een lichte maar merkbare aarzeling bij het openen van apps en het vegen tussen schermen. Als een app eenmaal is geopend, werkt het echter prima.

Samsung Galaxy A52 5G test (14)

De quad-cameramodule van de Galaxy A52 5G is ambitieus, maar de hardware is grotendeels ongewijzigd ten opzichte van de Galaxy A51. (Credit: Steven Winkelman)

Gameplay is acceptabel en de Advanced Game Booster maakt een merkbaar verschil. Genshin Impact laadde langzaam in onze tests, maar we konden de game bijna een uur spelen zonder frames over te slaan of vast te lopen. Alto's Odyssey, een spel dat aanzienlijk minder middelen nodig heeft, snel laadde en probleemloos werkte.

Zie Hoe we telefoons testen

Benchmarktests zijn een uitstekende manier om apparaten te vergelijken, maar het zijn niet altijd nauwkeurige indicatoren voor de algehele prestaties. Op PCMark Work 3.0, een reeks tests die typische smartphonetaken nabootst, scoorde de Galaxy A52 5G 10.801, vergelijkbaar met vorig jaarSamsung Galaxy S20+en mijlenver voor op de Pixel 4a 5G en de Moto G Stylus 5G. Op Geekbench 5, een benchmark die het ruwe processorvermogen meet, verdiende de Galaxy A52 5G scores van 645 (single-core) en 1.905 (multi-core), opnieuw beter dan de Pixel 4a 5G en de Moto G Stylus 5G. Alle drie deze telefoons overtreffen echter de prestaties van de Galaxy A52 5G bij dagelijks gebruik.

We zijn verrast door het verschil tussen de benchmarkscores van de Galaxy A52 5G en onze ervaring met de prestaties, maar we hebben een paar theorieën over waarom andere telefoons beter presteren. Ten eerste verschilt de Qualcomm 750 5G-chipset in de Galaxy A52 5G niet zo heel veel van de Qualcomm 480 5G-processor die wordt gebruikt in de Moto G Stylus 5G, en de Pixel 4a 5G wordt geleverd met 8 GB RAM naar de 6 GB van de Galaxy A52 5G. De software van Samsung zou een andere bijdrage kunnen leveren aan de vertraging, aangezien deze meer middelen vereist dan de licht aangepaste standaard-Android die wordt geleverd op de Moto G Stylus 5G en de Pixel 4a 5G. Ten slotte gebruikt de Galaxy A52 dezelfde Adreno 619 GPU als op het 480 5G mobiele platform, en die GPU is misschien niet opgewassen tegen de uitdaging om het 120Hz-scherm te ondersteunen.

Met de 4.500 mAh-batterij van de Galaxy A52 kom je gemakkelijk een dag door met matig gebruik. In onze batterijverbruikstest, die HD-video streamt via Wi-Fi op volledige helderheid, duurde de telefoon 11 uur en 51 minuten. Het wordt geleverd met een oplader van 15 W in de doos en ondersteunt snel opladen van 25 W met een optionele voedingsadapter.

Drie jaar Android-upgrades

De Galaxy A52 5G wordt geleverd metAndroid 11samen met Samsung's One UI 3.1. De aangepaste skin van Samsung verbetert bij elke update en One UI 3.1 bevat integratie met Microsoft Office en verbeterde camera- en aanpassingsfuncties.

De reeks productiviteits-apps van Samsung is voorgeladen op de ontgrendelde versie van de Galaxy A52 5G. Veel van de apps lijken overbodig, aangezien vergelijkbare apps met Android worden geleverd, maar er zijn een paar juweeltjes, waaronder Samsung Note en een verbeterde rekenmachine.

Als je de telefoon via een koerier koopt, is de kans groot dat je veel bloatware tegenkomt. Ons AT&T-model had bijna twee dozijn extra apps voorgeladen, waaronder games als Candy Crush en Game of Thrones Slots. Gelukkig kun je de meeste van deze apps verwijderen als je extra opslagruimte nodig hebt.

De Galaxy A52 5G krijgt drie jaar OS-upgrades, naast drie jaar reguliere beveiligingspatches en een extra jaar beveiligingsupdates. Dat is vergelijkbaar met wat u krijgt op de Pixel 4a 5G, hoewel Google-telefoons over het algemeen veel sneller updates krijgen dan die van Samsung.

Een goede telefoon in de war gebracht door betere concurrentie

Van het aantrekkelijke en duurzame ontwerp tot het prachtige AMOLED-paneel en de 5G-connectiviteit, er valt veel te waarderen aan de Samsung Galaxy A52 5G. Helaas zijn de trage prestaties en de frustrerende vingerafdruksensor moeilijk te negeren. Als je bereid bent wat meer geld uit te geven of te wachten op een uitverkoop, dan is deSamsung Galaxy S20 FE 5Gis nog steeds de keuze van onze redactie voor ontgrendelde midrange-telefoons en is over het algemeen een veel betere waarde, maar het kost $ 699,99. Om onder de $ 500 te blijven, raden we de Google Pixel 4a 5G aan, die een van de beste camerastacks heeft die je op een smartphone kunt vinden. En als uw budget erg krap is, kijk dan eens naar de $ 279,99Samsung Galaxy A32 5G, de keuze van onze redactie voor goedkope 5G-telefoons.

Samsung Galaxy A52 5G

3.5

(Opent in een nieuw venster)

Zie het $ 374,99 bij Samsung(opent in een nieuw venster)

Adviesprijs $ 499,99

Voordelen

  • Duurzaam ontwerp

  • Scherp 120Hz AMOLED-scherm

  • Batterijduur de hele dag

  • Drie jaar Android-upgrades

Bekijk meer

nadelen

  • Trage prestaties

  • Trage en onnauwkeurige vingerafdruksensor

Het komt neer op

De Samsung Galaxy A52 5G is een knappe en duurzame telefoon met een prachtig 120Hz AMOLED-scherm, maar door zijn slappe prestaties is hij moeilijk te verkopen.

Volledig gemobiliseerde<\/strong> nieuwsbrief om onze beste verhalen over mobiele technologie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.","first_published_at":"2021-09-30T21:18:21.000000Z","published_at":"2022-09-27T15 :45:43.000000Z","last_published_at":"2022-09-27T15:45:27.000000Z","created_at":null,"updated_at":"2022-09-27T15:45:43.000000Z"})" x -show="showEmailSignUp()">

Zoals wat je leest?

Meld je aan voorVolledig gemobiliseerdnieuwsbrief om onze beste verhalen over mobiele technologie rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Deze nieuwsbrief kan advertenties, aanbiedingen of gelieerde links bevatten. Door u te abonneren op een nieuwsbrief geeft u aan dat u akkoord gaat met onzeGebruiksvoorwaardenInPrivacybeleid. U kunt zich op elk moment afmelden voor de nieuwsbrieven.


Bedankt voor het aanmelden!

Uw inschrijving is bevestigd. Houd je inbox in de gaten!

Schrijf je in voor andere nieuwsbrieven

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg O'Connell

Last Updated: 18/10/2023

Views: 5829

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg O'Connell

Birthday: 1992-01-10

Address: Suite 517 2436 Jefferey Pass, Shanitaside, UT 27519

Phone: +2614651609714

Job: Education Developer

Hobby: Cooking, Gambling, Pottery, Shooting, Baseball, Singing, Snowboarding

Introduction: My name is Greg O'Connell, I am a delightful, colorful, talented, kind, lively, modern, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.