Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (2023)

Low-end smartphones worden alsmaar beter. Sterker nog,het zijn op dit moment misschien wel de smartphones met de meeste doorontwikkeling. DeSamsung GalaxyA13 is hier een schoolvoorbeeld van. De Galaxy A13 is namelijkop een flink aantal punten geüpgraded en verbeterd ten opzichte van zijnvoorganger. Om welke punten gaat dit precies? En is deSamsungGalaxy A13 met zijn verbeteringen misschien wel de beste Android-smartphone rond de 150 euro? Je leesthet in deze review.

Samsung Galaxy A13

Samsung maakt al jarenlang de populairste Android-smartphones van Nederland. In 2020 was de Samsung Galaxy A51 bijvoorbeeld de best verkochte Android-smartphone in Nederland, envorig jaarwas dit deSamsung Galaxy A12. Beide toestellen met een goede prijs-kwaliteitverhouding uit de A-serie van Samsung. Vooral het feit dat de Galaxy A12 vorig jaar het best verkochte Android-toestel was, viel op. Het was voor het eerst in tijden dat een smartphone van onder de 200 euro de populairste was. Maar het is niet geheel onlogisch. Budgetsmartphones worden alsmaar beter en bieden steeds meer waar voor hun geld. Zo kreeg je bij de Galaxy A12 een grote accu, goede software én jarenlange ondersteuning.

Het toestel kende echter ook wat nadelen. Zo had het toestel een HD+-paneel, was de camera niet fantastisch en het design oogde niet heel modern. Al deze punten zijn aangepakt bij de opvolger van het toestel, deSamsung Galaxy A13. Is met al deze verbeteringen de Galaxy A13 het beste budgettoestel van dit moment? Ik kreeg deSamsung Galaxy A13ligth blue-versie met 128 GB toegestuurd. Mijn bevindingen lees je in deze review.

Specificaties

-Lees verder onder de specificaties-

Samsung Galaxy A13 (4G)
Behuizing: Plastic (zijkanten+achterzijde), Gorilla Glass 5 (voorzijde)
Scherm: 6,6 inch Full HD+ LCD-paneel (2408x1080 pixels, 400ppi) 60 Hz
Verwerker: Exynos 850 (8nm)
Werkgeheugen: 4GB
Opslagcapaciteit: 64 van 128 GB
Camera's achter: 50 MP hoofdcamera (f/1.8), 5 MP groothoekcamera beeldhoek van 123 graden (f/2.2), 2 MP macro-camera (f/2.4), 2 MP dieptesensor
Camera's voor: 8 MP (f/2.2)
Accu: 5000 mAh, 15W snelladen
Androidversie: One UI 4.1 gebaseerd op Android 12
extra's: 3.5mm audio jack, vingerafdrukscanner in aan-/uitknop zijkant van het toestel, ruimte voor twee simkaarten,
Kleuren: Lichtblauw, Zwart, Wit en Perzik
Adviesprijs: 189 euro (64 GB) en 209 euro (128 GB), prijs bij publicatie 158 euro (64 GB) en 179 euro (128 GB)

Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (1)

Samsung Galaxy A13
Samsung Galaxy A13

  5000 mAh

  6,6 - 1200 x 2408 px

  64 / 128GBGB

  Samsung Exynos 850

  Meer info

  Wat zit er in de doos

  • Toestel zelf
  • Handleiding
  Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (2)

  Design: eenheid en een stuk moderner

  Het eerste wat opvalt aan de Samsung Galaxy A13 is dat het toestel modern overkomt en niet goedkoop oogt. Dit komt voornamelijk door het camera-eiland op de achterkant van het toestel. Deze heeft namelijk dezelfde designtaal meegekregen als de duurdere broers van dit toestel. We zien drie lenzen onder elkaar geplaatst, en een vierde lens inclusief flitser hiernaast. We zien deze vormgeving onder andere min of meer terug bij de Samsung Galaxy A33, A53, S22(+) en bij deGalaxy S22Ultra. Toestellen die allemaal een stuk duurder zijn dan de Galaxy A13. Bij de Samsung Galaxy A12 waren de camera's nog in een klein vierkantje gepropt. Het vernieuwde design oogt een stuk beter.

  Het toestel is verder voor een groot gedeelte gemaakt van plastic. Dit plastic is vervaardigd uit één gedeelte en hiermee heeft de Galaxy A13 een plastic unibody-behuizing. Het toestel heeft daarnaast afgeronde zijkanten en door dit alles lijkt het toestel erg veel op de iPhone 5C uit 2013. Qua functionaliteiten beschikt het toestel over een 3.5mm audiojack en een vingerafdrukscanner in de aan-/uitknop van het toestel. Het toestel is helaas niet stof- en waterdicht en beschikt over een enkele speaker.

  Gerelateerde artikelen

  Officieel: dit is de OnePlus Nord N20 met iPhone-looks 07 april 2022

  Mooi beeldscherm had feller gemogen

  Een van de grote verbeteringen van de Samsung Galaxy A13 is zijn beeldscherm. Waar de Galaxy A12 slechts een HD+ resolutie had, heeft de Galaxy een Full HD+ paneel. Hierdoor is het beeld een stuk scherper. De kleuren van het beeldscherm zijn verder, voor zijn prijsklasse, prima in orde. De witbalans van het scherm had wel beter gekund, maar ook hiervoor geldt dat het voor zijn prijsklasse voldoende is. De helderheid van het scherm is met zijn 500 nits wel erg matig en hierdoor slecht af te lezen in direct zonlicht.

  Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (4)

  Het camera-eiland van de Galaxy A13 is modern en strak vormgegeven

  Wat is dan het grootste verschil met dit beeldscherm in vergelijking met beeldschermen in toestellen die 50 of 100 euro duurder zijn? Het grootste verschil zit hem in het schermtype én in de verversingssnelheid van het toestel. Bij toestellen van om en nabij de 200 á 250 euro ligt deze laatst genoemde nu standaard op 90 Hz. De Galaxy A13 heeft een 60 Hz beeldscherm. Hoe meer Hz (hertz) des te vloeiender een beeldscherm overkomt. Het vertelt ons namelijk hoe vaak het scherm zich in één seconde ververst. Als je niet anders dan 60 Hz gewend bent, zou het in principe geen probleem voor je te hoeven zijn. Maar ben je eenmaal 90 Hz of meer gewend, dan wil je echt nooit meer terug.

  Daarnaast beschikt de Galaxy A13 over een LCD-paneel. Bij iets duurdere smartphones krijg je tegenwoordig vaak een AMOLED-paneel. Bij een AMOLED-paneel is zwart echt zwart omdat de pixels individueel uitgezet kunnen worden. Dit kan bij LCD niet. Dit werkt zo: iedere pixel in een AMOLED-paneel is een individueel lampje welke lichtgenereerd. Zet je een pixel uit, dan laat deze geen licht zien en is zwartdus echt zwart. Bij LCD-panelen ‘brandt’ er altijd een lamp achter hetbeeldscherm welke moet worden gedimd. Door het dimmen worden pixels echternooit helemaal zwart. Het contrast bij AMOLED-panelen is dus veel hoger en kleuren ogen vaak een stuk levendiger.

  Voor pure kracht moet je het toestel niet kopen

  De Samsung Galaxy A13 draait op de Exynos 850-chipset van eigen makelij. Dit is een vrij trage octa-core processor. Met deze processor is de Galaxy A13 zeker niet de snelste smartphone in zijn prijsklasse. Maar wat merk je hier nou precies van in het dagelijks gebruik?

  Ben jij geen hardcore smartphonegebruiker en gebruik jij je smartphone enkel en alleen voor het maken van foto's, het versturen van (WhatsApp) berichten en internetten? Dan zal je niet veel merken van de traagheid van de Galaxy A13. Game je echter veel, download je veel apps op je toestel en/of gebruik je het toestel bijvoorbeeld voor het bewerken van video's of foto's dan ga je het wel degelijk merken. Het toestel doet er namelijk vrij lang over om (zware) games op te starten en heeft het bij het openstaan van meerdere apps merkbaar lastig. Dit merk je onder andere in het laden en opstarten van apps, het scrollen door menu's en bij het scrollen door de interface van het toestel. Bij deze handelingen loopt het toestel niet helemaal soepel en zijn er merkbare haperingen te zien. Het toestel scoort verder in een benchmark van Geekbench ook bedroevend laag met een single-core score van 156 en een multi-core score van 587.

  Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (5)

  Goede accuduur, duurt lang om op te laden

  Een speerpunt van de Samsung Galaxy A13 is zijn 5000mAh grote accu. Deze gaat namelijk makkelijk twee dagen mee. Hiermee scoort het toestel ruim boven gemiddeld. Dit wel weer met de kanttekening dat ik door het nog altijd velethuiswerken, minder gebruik maakte van mobiele netwerken. Met de geïntegreerde spaarstand, batterijbescherming en andere batterijverbruikopties kun je nog langer met je batterij doen.

  Een nadeel van de batterij: ze kan slechts opladen met een vermogen van 15 watt. Hierdoor moet het toestel ruim twee uur aan de lader hangen, alvorens deze van 0 tot 100 procent is opgeladen. Daarbij komt dat er geen oplader in de doos aanwezig is.

  Gerelateerde artikelen

  Zo laad je de accu van je telefoon optimaal op voor lange levensduur 20 december 2020

  Prima camera voor zijn klasse

  De Galaxy A13 beschikt over vier camera's waaronder een 50 MP hoofdcamera, een 5 MP groothoeklens, een 2 MP macrocamera en een 2 MP dieptesensor. Volgens Samsung moet je professionele, levendige en detailrijke foto's kunnen maken. Er zijn echter maar twee camera's echt bruikbaar, maar daarover later meer.

  • 50 MP hoofdcamera
  • 5 MP groothoeklens
  • 2 MP macrocamera
  • 2 MP die-sensor
  Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (7)

  50 MP hoofdcamera

  Als we kijken naar de hoofdcamera van de Galaxy A13 dan is deze geüpgraded ten opzichte van zijn voorganger. Volgens Samsung moet de hoofdcamera voornamelijk zorgen voor gedetailleerde foto's. Laten we daar dus eerst even naar kijken. De 50 MP hoofdcamera maakt standaard foto's in 12,5 MP en voegt dus vier pixels samen tot één pixel. Dit zodat de kleine individuele pixels meer licht kunnen opvangen. Er is echter ook een '50 MP-modus' aanwezig, welke ervoor zorgt dat je wel foto's neemt in de gehele resolutie. Let wel op, foto's die je maakt in deze modus resulteren in grotere bestanden dan de standaard-modus die aanstaat. Daarnaast zijn foto's in deze modus zeker niet altijd beter. Allereerst zie je vaak geen tot bijna geen verschil, en daarnaast vangt de sensor in deze modus minder licht op waardoor deze modus in slechte(re) lichtomstandigheden niet aan te raden is. In deze gehele resolutie zijn de foto's wel iets detailrijker, maar ook in foto's gemaakt in de standaard-modus zit voldoende detail. Tot zover dus positieve berichten over de hoofdcamera van de Galaxy A13.

  Gerelateerde artikelen

  Xiaomi Mi 11 Lite nu te koop: 5G-telefoon met 90 Hz AMOLED-scherm 05 mei 2021

  Als we echter verder kijken naar de foto's dan vind ik ze vrij vlak. De kleuren zijn weinig levendig en het contrast had een stuk hoger mogen zijn. Door het lage contrast ogen de foto's vrij grauw en flets. Ook zit er hierdoor weinig diepte in de foto's. Het gekke daarbij is dat foto's gemaakt met de groothoeklens veel levendigere kleuren bevatten, maar daarover later meer.

  Als we echter in ons achterhoofd houden dat de Galaxy A13 op het moment van schrijven zo'n 160 euro kost, dan maakt het toestel prima bruikbare kiekjes. De foto's zijn goed genoeg op om social media te posten, al zou je eventueel met een filter de foto's iets levendiger moeten maken.

  Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (9)

  Foto boven: gemaakt in de standaard modus van de Galaxy A13. Je kunt zien dat de kleuren vrij grauw zijn en de foto erg vlak overkomt. Foto's onder: rechts de foto in de standaard modus, links in de 50 MP-modus.

  Slechte lichtomstandigheden

  In slechte lichtomstandigheden holt de kwaliteit van de foto's drastisch achteruit. Dit zien we echter wel vaker bij smartphones in deze prijsklasse. Het toestel heeft moeite met focussen en foto's zijn vrijwel altijd onscherp en bevatten veel ruis. Bij weinig licht zie bovendien vaak praktisch niets. Er is daarbij helaas geen nachtmodus aanwezig die ervoor kan zorgen dat de camera meer licht weet te vangen, dat is jammer.

  Zoomen met de hoofdcamera

  De Samsung Galaxy A13 beschikt, logischerwijs, niet over een telelens. Hierdoor kun je dus geen foto's maken met optische zoom. Mocht je willen zoomen, dan zou je dus digitaal moeten inzoomen. Dit kan tot en met 10x digitale zoom. Dit is echter niet aan te raden. Foto's worden erg onscherp en zijn eigenlijk praktisch onbruikbaar. Als je wil inzoomen in een foto kun je beter een foto maken in de 50 MP-modus en deze later bijsnijden.

  2x zoom, 4x zoom en 10x zoom
  Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (14)

  Lichtgevoelige groothoeklens, matige macrocamera

  Zoals hierboven al eerder benoemt maakt de groothoeklens foto's met levendigere kleuren dan de hoofdcamera. Zo levendig dat ze in enkele gevallen zelfs overbelicht ogen. Daarbij komt dat het bij de foto's gemaakt door deze camera juist weer ontbreekt aan detail en dat vooral de randen van de foto onscherp zijn. Het is wel fijn dat er een groothoeklens aanwezig is, want hiermee krijg je gewoon een veel breder beeld op de foto. De groothoeklens heeft namelijk een beeldhoek van 123 graden.

  De 2 MP macrocamera kun je eigenlijk meteen vergeten. Foto's gemaakt met deze camera hebben een dermate lage resolutie en kleine sensor, dat ze niet tot nauwelijks bruikbaar zijn. De camera heeft daarnaast moeite met scherpstellen.

  Portretfoto's en video's

  Als laatst hebben we nog portretfoto's, en deze zijn vrij aardig. Het toestel weet snel te focussen en is relatief accuraat in het maken van de juiste keuzes.

  Tot slot nog de filmfunctie van het toestel. Het toestel kan video's maken in Full HD met een maximum van 30 fps, frames per second. De video's gemaakt met de Galaxy A13 zijn typische video's gemaakt met een budgettoestel. Zeker bruikbaar, maar niet top. Het toestel moet bij het scherpstellen soms wat lang nadenken en qua dynamisch bereik doet het toestel het matig. Je merkt dat het toestel moeite heeft wanneer er licht op de sensor valt. Maar nogmaals, dit zien we vaker in deze prijsklasse.

  Portretfoto
  Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (19)

  Android 12 en jarenlange ondersteuning

  De Samsung Galaxy A13 draait op de nieuwste versie van Android, Android 12, met hier overheen One UI 4.1. Dit is de Android-schil van Samsung, het sausje wat zij over Android 12 heen gieten. Hierdoor profiteer je onder andere van vier jaar aan beveiligingsupdates en drie grote Android-upgrades. Je toestel zal dus nog minimaal tot en met Android 15 ondersteund worden. Veel concurrenten doen dit een stuk slechter en brengen daarbij nog smartphones op de markt met Android 11.

  Gerelateerde artikelen

  Motorola Moto G22 officieel: Android 12-telefoon kost 180 euro 03 maart 2022

  Veel extra opties

  One UI staat verder vooral bekend om zijn vele functies en aanpasmogelijkheden. Inmijn review over de Samsung Galaxy S22 Plusschreef ik daarbij dat One UI een stuk verbeterd was ten opzichte van eerdere versies. Zo is het lang niet meer zo druk als vroeger, werkt het fijn en zieter ook nog eens heel strak en modern uit. Samsung heeft bijvoorbeeld dekleurenpallet-opties in Android 12 geïntegreerd in One UI 4.1 en hierdoor kunje onder andere instellen dat de icoontjes dezelfde kleur aannemen als jegekozen wallpaper. Daarnaast bevat One UI 4.1 nog veel meer functies. Meer hierover kun je lezen in onderstaande artikelen. Wel goed om te weten is dat de One UI 4.1-versie op de Galaxy A13 een klein beetje uitgekleed is ten opzichte van de duurdere modellen van Samsung. Zo krijgt het niet alle functies, en hierdoor ontbreken bijvoorbeeld enkele camera-functies als Single Take en Director's View. Dit doet Samsung onder andere zodat de Galaxy A13, welke zoals al eerder genoemd zeker niet de snelste processor heeft, toch redelijk te laten draaien. Toch merk je, door de zware softwareschil van Samsung, wel enkele haperingen tijden het navigeren door de software op de Galaxy A13.

  Lees hier meer over One UI 4.1
  • Dit zijn de nieuwe slimme widgets in One UI 4.1
  • Samsung en Android 12, hier vind je alle nieuwe functies
  Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (21)

  Conclusie

  De ontwikkeling in de smartphonewereld verschuift voortdurend.Waar de grote updates vroeger eerst alleen voor de high-end smartphones waren,daar zagen we dat in de afgelopen jaren deze ontwikkelingen naar de midrangesmartphones kwamen. We zien echter dat daar de rek ook een beetje uit is, endat de low-end smartphones op dit moment misschien wel de smartphones zijn met de meestedoorontwikkelingen én verbeteringen. We zien in deze categorie namelijk steedsvaker AMOLED-panelen, schermen met hoge verversingssnelheden, meerdere(nuttige) camera’s, de nieuwste Android-versies én langesoftware-ondersteuning.

  De Samsung Galaxy A13 is een schoolvoorbeeld van zo’nlow-end smartphone. Het toestel biedt voor slechts 160 euro namelijk heelveel waar voor zijn geld. Daarbij zien we, in vergelijking met zijn voorganger, veel verbeteringen. We zien een mooi Full HD+-paneel, een veel modernerdesign, betere camera’s, een lange accuduur en de nieuwste Android-versie welke minimaal drie jaargeüpgraded én vier jaar geüpdatet wordt. Hiermee is het toestel erg compleet,en een echte aanrader voor mensen die niet teveel voor een smartphone willenbetalen, maar wel lang met hun toestel willen doen.

  Het gaat echter wel om keuzes maken. Persoonlijk zal ik mensen dieop zoek zijn naar een budgetsmartphone eerder een toestel van 200 of 250 euroaanraden. Voor die 50/100 euro meer krijg je namelijk vaak een toestel met een vloeienderen mooier AMOLED-paneel, een veel snellere processor, snellere oplaadmogelijkheden en/of nog iets betere camera’s. Ben jij echter op zoek naar een toestel die zogoedkoop mogelijk is, maar toch dienst doet als volwaardige en goede smartphone.Dan haal je met de Samsung Galaxy A13 een goede smartphone in huis. Sterker nog, de A13 is een van de beste smartphones van om en nabij de 150 euro. Ga echter bij jezelf te rade of je niet iets meer wil en kunt uitgeven, waardoor je een nog betere en toekomstbestendigere smartphone kunt kopen.

  Alternatieven voor de Samsung Galaxy A13 zijn deKleine M4 Pro(200euro), Redmi Note 10 5G (170euro) en deSamsung Galaxy A22(180euro). Voor 50 of 100 euro meer koop je toestellen als deSamsung Galaxy A32(230euro) en misschien wel de smartphone met de beste prijs-kwaliteitverhouding van dit moment, deXiaomi 11 Lite 5G NE(320euro).

  Samsung Galaxy A13

  7.6

  • Erg goed updatebeleid
  • Mooi en modern design
  • Sterke accu
  • Prima beeldscherm
  • Goedkoop
  • Matige prestaties
  • Opladen gaat erg traag
  • Voor 50/100 euro meer, koop je een veel betere smartphone
  • Fotokwaliteit niet top, grauw en flets

  Bekijk meer specificaties

  Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (23)

  Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (24)

  Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (25)

  Samsung Galaxy A13 4G

  De Galaxy A13 beschikt over een 6,6 inch scherm met een supervloeiende schermweergave. Perfect om te gamen en te scrollen. Dankzij de veelzijdige camera's van de Galaxy A13 weet je zeker dat je altijd foto’s maakt waar je blij van wordt. Daarnaast is het toestel uitgerust met een batterij van 5000mAh en een snellaadvermogen van 15W. Hiermee kun je de hele dag vooruit met dezelfde batterij.

  Vanaf € 189,-

  Winkelen op:

  Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (26) Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (27) Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (28) Samsung Galaxy A13 review: de beste budgetsmartphone? (29)

  Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

  FAQs

  Is Samsung Galaxy A13 good or not? ›

  The Galaxy A13 5G is a fine budget device that makes sense for those who are more concerned with day-to-day performance and long battery life than a high-quality screen or a versatile camera.

  How old is Galaxy A13? ›

  Samsung Galaxy A13
  Front of the Samsung Galaxy A13
  BrandSamsung Galaxy
  Compatible networksLTE: 2G, 3G, 4G LTE 5G: 2G, 3G, 4G LTE, 5G
  First releasedLTE: March 4, 2022 5G: December 3, 2021
  PredecessorSamsung Galaxy A12
  30 more rows

  What is unique about Samsung A13? ›

  The Galaxy A13 is one of the few Samsung phones without an OLED display. A simple IPS number, the A13's 6.6in screen has a resolution of 2,408 x 1,080 and a pixel density of 400ppi.

  How long does a Samsung A13 battery last? ›

  A Device That Can Keep Up

  It's crucial these days that we own a device that not only comes packed with amazing features but also one that can power through the day with you. Well, with the Galaxy A13 5G, the 5,000mAh[1] battery can last for – not one, but – two days[2].

  Which is best Samsung phone? ›

  The best Samsung phones you can buy (with every budget in mind)
  • Samsung Galaxy S23 Ultra. Best Samsung phone overall. ...
  • Samsung Galaxy Z Fold 4. Best Samsung foldable phone. ...
  • Samsung Galaxy Z Flip 4. Best compact Samsung phone. ...
  • Samsung Galaxy XCover 6 Pro. Best Samsung rugged phone. ...
  • Samsung Galaxy A54 5G.
  Jun 23, 2023

  Why is my Samsung A13 so laggy? ›

  My Samsung Galaxy A13 Android 12.0 is slow

  If you've used many applications on the phone, it may get slow because the applications keep running in the background. Solution: End running applications. Press the Application key. To end one running application, slide your finger upwards on the required application.

  What is the price of Samsung Galaxy A13? ›

  Samsung Galaxy A13 Full Specifications
  BrandSamsung
  ModelGalaxy A13
  Price in India₹12,815
  Release date5th March 2022
  Dimensions (mm)165.10 x 76.40 x 8.80
  5 more rows

  Does Samsung A13 have Gorilla Glass? ›

  [Infographic] Galaxy A13 Delivers All the Essential Galaxy Features to Help Users Stay Connected. Featuring a powerful camera, Corning® Gorilla® Glass 5 durability, a long-lasting battery and a wide 6.6-inch display, the Galaxy A13 offers all the essential Galaxy functionalities you need.

  How many years will a Samsung battery last? ›

  On average, your Samsung Galaxy S10 battery life expectancy is about 2–3 years, or 300 to 500 charge cycles—whichever comes first. You measure one charge cycle from the time your phone's lithium-ion battery is fully charged, completely drained, then charged up again.

  Is Samsung Galaxy A13 waterproof? ›

  The device is dustproof and water-resistant. Water-resistant devices can resist the penetration of water, such as powerful water jets, but not being submerged into water.

  Is Samsung A13 better than Samsung S9? ›

  Samsung Galaxy A13 5G's 50 MP + 2 MP + 2 MP Triple Rear Camera outclasses Samsung Galaxy S9's 12 MP Rear Camera in terms of resolution. Samsung Galaxy S9 will be better choice if you're looking to click lot of selfies as it has better 8 MP Front Camera in comparison to Samsung Galaxy A13 5G's 5 MP Front Camera.

  Is Samsung A13 waterproof yes or no? ›

  The device is dustproof and water-resistant. Water-resistant devices can resist the penetration of water, such as powerful water jets, but not being submerged into water.

  Does Samsung A13 heat up? ›

  Usually the processor temperature increase when this phone work with many applications together. Moreover if many of them connect to Internet continuously, sometime the processor become overheat. SAMSUNG SAMSUNG GALAXY A13 hot issues also can be happen because some users use their phone while recharge.

  What's the difference between Samsung A13 and Samsung A13 4G? ›

  What is the difference between Samsung A13 and Samsung A13 4G? The Galaxy A13 4G has a larger 6.6-inch LCD display compared to the 6.5-inch panel of the 5G model. It is also sharper with a resolution of 2,408 × 1,080, compared to the A13 5G which has a resolution of 1,600 × 720.

  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Otha Schamberger

  Last Updated: 11/19/2023

  Views: 5895

  Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

  Reviews: 94% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Otha Schamberger

  Birthday: 1999-08-15

  Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

  Phone: +8557035444877

  Job: Forward IT Agent

  Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

  Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.