Persoonlijk profiel schrijven met onze voorbeelden - CVmaker.nl (2023)

Wil je met je tijd meegaan en een moderncv maken? Dan kan eenpersoonlijk profielniet ontbreken.De tijd dat eengoed cvvolstond om te slagen is voorbij.Uiteraard blijft je loopbaan op zich belangrijk, maar of een baan de jouwe wordt, hangt meer en meer af van de kleinere duwtjes dan van de grote push. De details van vroeger maken vandaag de dag het verschil.Eén zo'n detail dat nu al een tiental jaren aan belang wint, is het persoonlijk profiel. Een goed cv kan simpelweg niet meer zonder. Maar wat is een persoonlijk profiel en hoe of waarom schrijf je het?

Makkelijk en snel een professioneel cv maken, begin direct

CV maken

Persoonlijk profiel schrijven met onze voorbeelden - CVmaker.nl (1)

Wat is een persoonlijk profiel?

Een persoonlijk profiel (ook wel profielschets ofcv profiel genoemd) kun je vergelijken met de achterkant of de inleiding van een boek. In een korte en heldere paragraaf van een regel of 5 geef je hier aan wie je bent, waar je naar op zoek bent, wat je ambities zijn, waarvoor je staat en waarin je uitblinkt.

Waarom is het goed om een profielschets aan je cv toe te voegen?

Recruiters moeten vaak vele cv's doorwerken om tot een selectie van geschikte kandidaten te komen. Daardoor krijgt ieder cv maar kort de aandacht; het wordt vluchtig gescand om een voorselectie te kunnen maken. De profielschets staat bovenaan als inleiding van het curriculum vitaeen krijgt daardoor meer aandacht dan de rest van het document.Het nodigt je toekomstige werkgever uit om verder te lezen: om je meer tijd te geven dan de gemiddelde sollicitant en je zo beter te leren kennen. Zo kan je het persoonlijk profiel zienals een "elevator pitch" die de interesse moet wekkenom je uiteindelijk uit te nodigen op gesprek. Wanneer je in het buitenland gaat solliciteren, bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, wordt een profiel tekst op eenEngels cvals must beschouwd!

Voorbeelden van een persoonlijk profiel

Om je enigszins op weg te helpen met het schrijven een cv profiel, hebben we hieronder een aantal voorbeeldteksten geschreven. Let wel; een goede tekst is afhankelijk van de persoonlijke situatie en de sollicitatie. Neem de teksten dus niet zomaar over, maar gebruik ze ter inspiratie.

Voorbeeld profiel tekst 1 - administratief medewerker

"Een ervaren administratieve kracht, die graag wil terugkeren na een korte loopbaanonderbreking na zwangerschap. Combineert uitgebreide branchekennis met recente afronding van een cursus Excel. Werkte eerder voor grotere administraties zoals X en Y. Nu gericht op het leveren van vergelijkbare prestaties, maar in een uitdagende nieuwe rol, bij uw startup."

(Video) How to write a CV profile [or personal statement] and get noticed

Voorbeeld profiel tekst 2 -projectmanager

"Ervaren projectmanager voor complexe projecten met hoge eisen qua tijd- en kostenbeperkingen. Standvastig beleid met inperking van risico's en problemen om zo de voortgang van de projectplanning optimaal te garanderen. In staat om een miljoenenbundel te beheren en om grote, wereldwijd verspreide teams te coördineren. Reeds op zoek naar een uitdagende functie bij een internationaal georiënteerde onderneming. Ambitie om door te ontwikkelen naar strategisch management niveau."

Voorbeeld profiel tekst 3 - directiesecretaresse

"Ik ben een zeer ervaren, betrouwbare secretaresse met een pro-actieve instelling. Als u mij in dienst neemt, bent u verzekerd van een rechterhand die u in staat stelt om het maximale uit uw werkdag te halen. Vanuit mijn vorige rol als zelfstandig directiesecretaresse bij een mediabedrijf ben ik gewend om mailbox en agenda van mijn directeur te beheren. Ik denk met u mee en help in de voorbereiding van uw belangrijkste meetings en werkzaamheden. Mijn ambitie is om mijn organisatorische kwaliteiten in te zetten bij een NGO voor een betere wereld."

(Video) PERSONAL STATEMENT EXAMPLE! (The #1 PERSONAL STATEMENT TEMPLATE for Job Applications & Interviews!)

Voorbeeld profiel tekst 4 - ervaren barmanager in de horeca

"Horeca man in hart en nieren. Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik in de horeca wilde werken. In het restaurant van mijn ouders voelde ik me als een vis in het water. Ik ben sociaal aangelegd en heb een amicale omgang met gasten. Tegelijkertijd kan ik ook autoriteit uitstralen als de situatie daar om vraagt. Na geruime tijd een leidinggevende functie te hebben gehad in het nachtleven van Utrecht, vind ik het nu tijd om een overstap te maken naar een soortgelijke functie in het hogere segment horeca."

Voorbeeld profieltekst 5 - marketing startersfunctie

"Ik ben afgestudeerd als marketeer gespecialiseerd in digitale marketing en beschik over relevante professionele ervaring opgedaan tijdens twee stages bij multinationale bedrijven. Hier mocht ik waardevolle inzichten verwerven in het ontwikkelen en implementeren van digitale marketingcampagnes. Ik kan goed prioriteiten stellen en werken onder druk van deadlines. Ik zoek een uitdagende startersfunctie met groeipotentieel."

Voorbeeld profiel tekst 6 - techniek student

“Ik studeer in juli af aan de TU Delft en kan niet wachten om aan de slag te gaan als ingenieur. Het liefste werk ik in projecten, ik zoek graag verbinding op met anderen en werk met veel plezier in teamverband. Tijdens mijn opleiding was ik vaak de verbindende factor als onderdeel van het Nuon Solar team. In mijn carrière wil ik me richten op duurzaamheid zodat mijn gedrevenheid en doorzettingsvermogen de wereld ten goede komen"

(Video) How to write a personal profile - Workindenmark

Voorbeeld profiel tekst 7 - zorgmedewerker

“Ervaren en communicatief vaardige zorgmedewerker op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na jarenlang met veel plezier werkzaamte zijn geweest voor Cordaan, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Dankzij vele jaren werkervaring zijn vaardigheden als oog voor detail en oplossingsgericht denken sterk ontwikkelt. Organisaties die de mogelijkheid bieden om door te groeien naar een dienstbetrekking met meer verantwoordelijkheden, zoals het leiden van een groep zorgmedewerkers, hebben de voorkeur."

Voorbeeld profiel tekst 8 - psycholoog

“Na een tussenjaar ben in op zoek naar een nieuwe en interessante werkgever. Ik heb door de jaren heen in de verslavingszorg verschillende bruikbare vaardigheden ontwikkelt, zoals mijn luistervaardigheid, analytisch vermogen en inlevingsvermogen. Momenteel ben ik op zoek naar een organisatie waar ik mijn deskundigheid in psychodiagnose en psychotherapeutische behandeling kan ontwikkelen."

Hoe schrijf je een goed cv profiel?

Allereerst is het belangrijk dat je jouw profieltekst per sollicitatie aanpast en optimaliseert. Om aan te tonen dat juist jij de geschikte kandidaat bent voor deze specifieke functie, wil je de meeste relevante ervaring, competenties en kwaliteiten uitlichten. Bekijk de vacature goed en bedenk wat je in deze inleidende paragraaf wilt vertellen. Als er bijvoorbeeld specifiek wordt gevraagd naar een zelfstandig werkend persoon, wil je in je profielschets daar meer nadruk op leggen.

Een goede profiel tekstis 4 tot 6 regels lang en omvat tussen de 50 en 200 woorden. De stijl is relatief vrij, in die zin dat je kunt kiezen tussen een persoonlijkere of professionelere toon en stijl. Het eerste type wordt geschreven vanuit de eerste persoon (ik) en het tweede vanuit de derde persoon enkelvoud (hij/zij). Vergelijk:

 1. Ik ben een projectmanager op zoek naar een nieuwe uitdaging.

  (Video) Een goed CV schrijven | Intermediair legt uit

 2. Projectmanager op zoek naar nieuwe uitdaging.

De keuze van schrijfstandpunt hangt af van je voorkeur, al zal het duidelijk zijn dat de ik-vorm de lezer meer engageert, terwijl de hij-vorm eerder informatief is. Consistentie is echter belangrijker. Maak een keuze en blijf erbij. Wat de beste keuze hierin is, hangt af van de bedrijfscultuur bij de organisatie waar je solliciteert. Zorg wel dat je je verdiept in de bedrijfscultuur, anders kan je de plank behoorlijk misslaan!

Je profieltekst schrijf je als een goedlopende tekst. Op andere plekken op het cv zijn opsommingslijsten aan te bevelen, maar niet in het profiel. Je wilt hier complete zinnen gebruiken die een krachtig statement maken.

'

Laat vrienden/familie je cv profielnalezen en vraag ze naar hun mening

Welke informatie staat er in het persoonlijk profiel?

Doorgaans deelt men het persoonlijk profiel op in 3 delen: voorstelling, kwaliteiten en carrièredoelen. Een tip voor het schrijven van het profiel is dan om per deel eerst een opsomming te maken van wat je te vertellen hebt en van die kwaliteiten die je geschikt maken voor de vacature. Die kernwoorden kun je vervolgens tot een tekst smeden.

Het eerste deel omvat zo dus je huidige positie en het tweede deel wat deze positie aan vaardigheden bijdraagt aan de vacature. In het derde deel motiveer je vervolgens waarom je voor een specifieke vacature solliciteert door aan te geven hoe het bedrijf in kwestie in je persoonlijke ambities past. Dit deel toont meteen ook dat je een professional bent die een investering waard is

Persoonlijk profiel schrijven met onze voorbeelden - CVmaker.nl (2)

Waar op het cv wordt het profiel geplaatst?

Het cv-profiel is de inleiding van het cven wordt daarom bovenaan gezet, tussen de personalia en werkervaring. Bekijk ook onzecv voorbeeldenom te zien hoe dat er in de praktijk uitziet.Vaak wordt deze paragraaf daarbij nog even extra uitgelicht via lettergrootte of drukwijze, zodat hij meteen in het oog springt.

Ga nu aan de slag met jouw cv!

CVmaker starten

Persoonlijk profiel schrijven met onze voorbeelden - CVmaker.nl (3)

(Video) Maak online in 5 minuten gratis jouw perfecte CV (2021)

FAQs

Persoonlijk profiel schrijven met onze voorbeelden - CVmaker.nl? ›

Doorgaans deelt men het persoonlijk profiel op in 3 delen: voorstelling, kwaliteiten en carrièredoelen. Een tip voor het schrijven van het profiel is dan om per deel eerst een opsomming te maken van wat je te vertellen hebt en van die kwaliteiten die je geschikt maken voor de vacature.

Hoe schrijf ik een persoonlijk profiel UWV? ›

Een paar tips:
 1. Uw profielschets is persoonlijk. ...
 2. Som de kenmerken en eigenschappen niet op, maar beschrijf uzelf in enkele mooie, hele zinnen.
 3. Vaak gebruiken sollicitanten dezelfde woorden om zichzelf te beschrijven. ...
 4. Hou het kort. ...
 5. Probeer uw profiel te laten aansluiten op de vacature waarop u solliciteert.
Oct 20, 2021

Hoe ziet een profielschets eruit? ›

Hoe ziet een profielschets eruit? Een profielschets hoeft niets anders te zijn dan een stukje tekst aan het begin van jouw cv. Het hoeft geen tabel, grafische weergave of andere te creatieve weergave te zijn. Enkele woorden en zinnen over jezelf is genoeg.

Wat over jezelf vertellen cv voorbeeld? ›

Ik ben begonnen als (eerste functie) en sinds … jaar werk ik als (huidige functietitel) bij (bedrijf). In de loop der jaren heb ik mezelf goed weten te ontwikkelen op/gemerkt dat het mijn kwaliteit is om (noem hier 1 of 2 zaken waar je goed in bent op je werk, inhoudelijk en persoonlijk).

Hoe omschrijf je wie je bent? ›

In je persoonlijke profiel beschrijf je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dit doe je door stil te staan bij je karaktereigenschappen, drijfveren en waarden (wie ben ik?), je talenten, competenties en vaardigheden (wat kan ik?) en je interesses, passies en loopbaanwensen (wat wil ik?).

Wat zijn sterke vaardigheden? ›

Voorbeelden zijn delegeren, onderhandelen, luisteren, samenwerken , netwerken, plannen en coachen. Overdraagbare vaardigheden hebben vaak een grote overlap met competenties.

Hoe maak je je cv aantrekkelijk? ›

Puntjes op de cv
 1. Maak je cv niet langer dan twee A4'tjes.
 2. Maak een basis-cv en pas deze iedere keer aan op de baan waarop jij solliciteert. ...
 3. Maak je cv overzichtelijk en scanbaar. ...
 4. Zet je naam in de header van je cv. ...
 5. Gebruik een representatief e-mailadres.
 6. Gebruik hyperlinks in je cv. ...
 7. Print je cv voor de final check.

Wat voor vaardigheden zet je op je cv? ›

6 soft skills die goed staan op je cv
Vaardigheden waar werkgevers op zoek naar zijn%
Samenwerken in teamverband82.9%
Probleemoplossend vermogen82.9%
Sterk zijn in schriftelijke communicatie72.6%
Leiderschap kwaliteiten72.6%
6 more rows

Welke competenties op cv? ›

Vind jouw kerncompetenties
AanpassingsvermogenAansturenAccuraat
Actieve houdingAdviserenAmbitie
Analytische vaardighedenAnticiperenArgumenteren
AssertiefBeargumenterenBesluitvaardig
BestuurvaardigBetrokkenBetrouwbaar
37 more rows
Jun 15, 2022

Hoe maak je een functieprofiel op? ›

In een functieprofiel beschrijf je:
 1. de taken die bij de functie horen.
 2. bevoegdheden en verantwoordelijkheden.
 3. de plaats van de functie binnen de organisatie.
 4. het dienstverband (aantal uren, vast of tijdelijk contract)
 5. de arbeidsvoorwaarden.
 6. de vereiste opleiding.
 7. minimale werkervaring.

Wat is het nut van een profielschets? ›

In het persoonlijk profiel geef je in ongeveer vier tot zeven tekstregels een beschrijving van wie je bent, waar je goed in bent en wat je zoekt. Het doel van de profielschets is om de lezer van je cv een beter idee te geven van de persoon achter het verder vaak onpersoonlijke document.

Waar moet een functieprofiel aan voldoen? ›

Waar moet een functieprofiel aan voldoen?
 • De taken die de werknemer dient uit te voeren;
 • Bevoegdheden en verantwoordelijkheden;
 • De plaats van de functie binnen de organisatie (organogram);
 • Het dienstverband (aantal uren, vast of tijdelijk contract);
 • De arbeidsvoorwaarden;
 • Vereiste opleiding;
 • Minimale werkervaring;

Hoe zou ik mezelf omschrijven? ›

Vertel eens iets over jezelf
 • Waar je energie van krijgt.
 • Wat je bijzonder de moeite waard vond tijdens je studie en eerder werk.
 • Wat je ambities zijn. Je toekomst.
 • Waarom je deze weg/sollicitatie kiest. Je motief.
 • Recente relevante activiteiten.

Hoe stel je jezelf voor op een creatieve manier? ›

Dit kun je doen door na het noemen van jouw naam een vraag te stellen aan het publiek, of een leuke anekdote over jezelf te vertellen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar let er op dat het relevant blijft voor je publiek en past bij de setting. Bij het voorstellen vertel je veel informatie over jezelf.

Hoe presenteer je jezelf? ›

Hoe begin je een presentatie?
 1. Jezelf voorstellen. Afhankelijk van het publiek kan je jezelf kort introduceren. ...
 2. Stel een vraag. ...
 3. Vertel een verhaal. ...
 4. Stimuleer nieuwsgierigheid. ...
 5. Deel verrassende cijfers. ...
 6. Gebruik een citaat. ...
 7. Laat een video zien. ...
 8. 3 oefeningen om te leren presenteren.
May 3, 2021

Welke drie woorden omschrijven mij het beste? ›

Binnen 10 min je CV downloaden
VindingrijkGefocustBetrouwbaar
InzichtelijkGedisciplineerdGeorganiseerd
ResultaatgerichtEnergiekAmbitieus
EngagedCreatiefOvertuigend
IJverigGrondigAnalytisch
8 more rows
5 days ago

Kun je iets over jezelf vertellen? ›

Verzin een motto, drie woorden om jezelf te beschrijven of vertel hoe jouw beste vriend of vriendin jou omschrijft. Echt veel fout kan er dus niet gaan als jij je goed voorbereidt op deze vraag. Vertel eens over jezelf heeft geen goed of fout antwoord, maar schetst wel wie jij bent en of je zelfverzekerd bent.

Wat heb ik te bieden voorbeelden? ›

Voorbeeld antwoord

Wat mij onderscheidt van anderen is dat ik het heel leuk vind om aan nieuwe dingen te beginnen. Veel mensen zien op tegen verandering, maar ik krijg daar juist energie van. Ik denk dat het ermee te maken heeft dat ik veel durf. Ik ben niet zo snel bang bijvoorbeeld.

Wat zijn de 7 competenties? ›

Wat zijn de zeven competenties?
 1. Interpersoonlijke competenties. ...
 2. Pedagogische competenties. ...
 3. Vakinhoudelijke en didactische competenties. ...
 4. Organisatorische competenties. ...
 5. Competenties in het samenwerken met collega's. ...
 6. Competenties in het samenwerken met de omgeving. ...
 7. Competenties in reflecteren en ontwikkelen.

Wat zijn 3 goede eigenschappen? ›

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van goede eigenschappen die je tijdens het sollicitatiegesprek kan gebruiken.
 • (pro)actief;
 • assertief;
 • ambitieus;
 • behulpzaam;
 • creatief;
 • dapper;
 • zelfverzekerd;
 • doorzetter;

Wat zijn de 5 competenties? ›

De huidige top 5 van meest gevraagde competenties ziet er als volgt uit:
 • Samenwerken.
 • Klantgerichtheid.
 • Aanpassingsvermogen.
 • Mondelinge communicatie.
 • Coachen (groep)
Jan 23, 2023

Wat mag niet ontbreken op je cv? ›

opbouw cv
 1. je persoonlijke informatie. Je begint natuurlijk met wat gegevens over jezelf. ...
 2. een foto. Een foto zegt meer dan duizend woorden, daarom mag deze niet ontbreken op jouw cv. ...
 3. opleidingen en stages. ...
 4. je werkervaring. ...
 5. je vaardigheden. ...
 6. diploma's en certificaten. ...
 7. overige: vrijwilligerswerk, talen, hobby's. ...
 8. referenties.

Wat moet je niet op je cv zetten? ›

5 dingen die je niet op je cv moet zetten
 1. Oude en irrelevante baantjes. ...
 2. De meeste stageplekken. ...
 3. Prestaties tijdens je middelbare school en vervolgopleiding. ...
 4. Oude vaardigheden en certificaten. ...
 5. Hobby's.
Jun 11, 2021

Waar begin je je cv mee? ›

Je gebruikt deze volgorde voor je cv: Personalia, Persoonlijk profiel, Competenties en vaardigheden, Prestaties, Werkervaring aan de hand van rollen die hebt gehad, Opleidingen, Gewenste werkzaamheden. In het onderdeel competenties en vaardigheden benoem je de belangrijkste vaardigheden het eerst.

Wat zijn voorbeelden van skills? ›

Voorbeelden van soft skills
 • Strategisch denken.
 • Flexibiliteit.
 • Doorzettingsvermogen.
 • Communicatie vaardigheden.
 • Oplossingsgerichtheid.
 • Doelgerichtheid.
 • Autonomie.
Nov 1, 2022

Wat zijn je goede eigenschappen? ›

Goede eigenschappen
 • Ik ben stressbestendig.
 • Ik ben altijd vrolijk Ik ben erg direct.
 • Ik kan goed samenwerken.
 • Ik ben innovatief.
 • Ik ben erg organisatorisch.
 • Ik ben een goede leider.
 • Ik ben empathisch.
 • Ik ben flexibel.

Wat zijn jouw skills? ›

Volgens Wikipedia is het een verzameling persoonlijke, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden. Of ook wel 'het ontwikkelde vermogen, om de eigen competenties in praktische vaardigheden en kennis om te zetten. '

Wat zijn de 8 competenties? ›

In dit artikel gaan we dieper in op welke die 8 competenties zijn, en wat ze precies inhouden.
 • Ethisch & professioneel handelen.
 • Coachende mindset hebben.
 • De coaching overeenkomst vormgeven.
 • Een veilige omgeving creëren die vertrouwen & veiligheid cultiveert.
 • Voluit aanwezig zijn.
 • Actief luisteren.

Wat zijn de 4 competenties? ›

Professionele competentielijst
CompetentieVoorbeeld
1OpmerkenMerkt het snel als er iets aan de hand is met een ander
2Initiatief nemenNeemt vaak het initiatief
3AnalyserenBegrijpt bij een moeilijk probleem snel wat de kern is
4BeslissenWeet in complexe situaties de juiste beslissing te nemen
12 more rows

Wat zijn mijn soft skills? ›

Dit zijn enkele van de beste soft skills om je werknemers in te trainen:
 • Communicatie. Goede communicatie komt van pas in elke functie. ...
 • Samenwerken. ...
 • Tijdmanagement. ...
 • Leiderschap. ...
 • Onderhandeling. ...
 • Presentatievaardigheden. ...
 • Emotionele intelligentie. ...
 • Kritisch denken.
Aug 4, 2022

Hoe ziet een goede functieomschrijving eruit? ›

Het belangrijkste doel van functieomschrijving is het zorgvuldig op papier zetten van de werkzaamheden, competenties en verantwoordelijkheden die bij een functie horen. Van belang is om bij de omschrijvingen rekening te houden met ontwikkelingen in de toekomst en dus niet alleen afgestemd zijn op de huidige situatie.

Hoeveel competenties in functieprofiel? ›

Eigenschappen van een goed competentieprofiel

Een goede stelregels is 8 à 12 competenties per functie en 5 à 10 gedragsindicatoren per competentie. Beperk het aantal competenties per profiel door alleen de cruciale te selecteren. Denk er aan: het gaat om de inhoud van de functie, niet om de persoon!

Wat zijn functie taken? ›

Een taak is een geheel van werkzaamheden en het geheel aan taken dat een medewerker verricht is zijn functie. In dit gedeelte wordt er niet voor gekozen om de functie aan te duiden als datgene waartoe het werk moet leiden (de uitkomsten van de arbeid).

Wat staat er allemaal in een motivatiebrief? ›

met deze 9 tips schrijf jij een goede motivatiebrief
 • bereid je voor: inlezen in het bedrijf.
 • begin met een sterke openingszin.
 • laat je motivatie aansluiten op de vacature.
 • noem ervaringen die relevant zijn voor de baan.
 • laat jezelf zien.
 • doe alsof je de baan al hebt.
 • maak de brief niet te lang.
 • geen spelfouten.

Waar kan ik gratis een cv maken? ›

Met de cv-builder kun je een gratis cv maken, dat er professioneel uitziet. Je kunt dat op twee manieren doen: upload een bestaand cv en vul je gegevens aan. Je kunt de volgorde veranderen, extra tekstblokken toevoegen en kiezen uit verschillende lay-outs.

Hoe omschrijf ik mijn functie? ›

Voor het opstellen van een functieomschrijving doorloop je de volgende zes stappen.
 1. Stap 1: doel van de functie. ...
 2. Stap 2: taken en verantwoordelijkheden. ...
 3. Stap 3: bepaal benodigde kennis. ...
 4. Stap 4: gewenste vaardigheden. ...
 5. Stap 5: controleer je functieomschrijving. ...
 6. Stap 6: werk je functieomschrijving bij.
Aug 8, 2022

Is een functieprofiel verplicht? ›

Je bent niet verplicht om een functieomschrijving per werknemer te hebben, wel moet je duidelijk opnemen in de arbeidsovereenkomst welke taken de werknemer moet uitvoeren. Toch brengt een functieomschrijving veel helderheid en is ze het startpunt voor een goede vacature.

Waarom is een goede taakomschrijving onmisbaar? ›

Een goede functieomschrijving moet de juiste kandidaten aantrekken, hen enthousiasmeren, maar ook de bedrijfscultuur weerspiegelen. Beschouw de functieomschrijving als een onderdeel van je employer brand. Het is vaak via het lezen van een functieomschrijving dat kandidaten voor het eerst kennis maken met je bedrijf.

Hoe omschrijf je je persoonlijkheid? ›

Zij verstaan onder persoonlijkheid 'de stabiele, georganiseerde verzameling psychologische eigenschappen en mechanismen in de mens die zijn of haar interacties met en aanpassingen aan de psychische, sociale en fysieke omgeving beïnvloeden.

Hoe goed ken je jezelf? ›

Neem de tijd om jezelf te bevragen en te reflecteren over hoe jij als persoon in elkaar zit. Hoe beter je voor jezelf kunt definiëren 'wie je bent', 'wat je kan' en 'wat je wil', hoe gerichter je op zoek kan naar een job die bij jou past.

Waaruit blijkt dat je gemotiveerd bent? ›

Laat zien dat je uitdagingen aanpakt

Doe je huiswerk. Zorg dat je kunt vertellen welke projecten je in je vorige baan hebt aangepakt en hoe je ervoor gezorgd hebt dat deze een succes werden, het liefst onderbouwd met cijfers. Maak duidelijk dat je je verantwoordelijk voelt en dat je meer doet dan van je wordt gevraagd.

Hoe stel je jezelf voor in 2 minuten? ›

Tip: Stel jezelf voor in 1 minuut - De Elevator Pitch
 1. De Elevator Pitch: wat het is en waarom je hem nodig hebt! ...
 2. Stap 1: Een leuke binnenkomer. ...
 3. Stap 2: Waar ben je écht goed in? ...
 4. Stap 3: Beantwoord deze vragen. ...
 5. Stap 4: Wees concreet. ...
 6. Stap 5: Sluit af met een vraag. ...
 7. Stap 6: Tijd voor verbetering.

Wat zeg je in een voorstelrondje? ›

 • Pas je verhaal dus aan het publiek en de situatie aan. Zo vertel je iets waar de anderen wat aan hebben.
 • Vertel dus iets persoonlijks en echts, iets dat typisch 'jij' is.
 • Vertel dus, behalve iets nuttigs over jou, ook iets waar je blij van wordt of waar je een kick van krijgt.
May 28, 2014

Hoe ben je creatief bezig? ›

Praat niet over problemen en anderen, praat over oplossingen en ideeën. Creatieve mensen zoeken naar uitdagingen om zichzelf tot het uiterste te brengen en houden zich niet bezig met regels en verwachtingen van anderen. Claudia Altucher gebruikt dit woord voor twee ideeën die samen een geniaal idee vormen.

Wat is een persoonlijke presentatie? ›

Een persoonlijk profiel wordt ook wel een persoonlijke presentatie, profielschets of korte introductie genoemd. Deze staat bovenaan uw cv. In een paar zinnen beschrijft u hier wie u bent en wat u kunt. Daarmee laat u zien dat u de gezochte kandidaat bent.

Hoe stel je jezelf online voor? ›

Jezelf online voorstellen door middel van een leuk mailtje waarin je jezelf kort voorstelt. Hierdoor weten ze alvast wie je bent voordat niemand weet dat jij nieuw bent. In dit mailtje vertel je heel kort iets over jezelf en zet er een leuke spontane foto bij. Het belangrijkste is, houdt het kort maar krachtig.

Hoe maak je een leuke presentatie? ›

Een paar interactieve presentatie tips die u kunt gebruiken
 1. Tip #1 – Stel vragen tijdens de presentatie. ...
 2. Tip #2 – Maak uw interactieve presentatie net iets anders. ...
 3. Tip #3 – Maak een interactieve quiz. ...
 4. Tip #4 – Vertel uw publiek een verhaal. ...
 5. Tip #5 – Voeg er een audio verhaal aan toe. ...
 6. Tip #6 – Peil uw publiek.
Aug 11, 2022

Wat zet je op je cv 2023? ›

Er zijn geen strikte regels voor de inhoud van je cv, maar recruiters en werkgevers verwachten doorgaans deze elementen in je cv aan te treffen:
 • Persoonlijke gegevens.
 • Persoonlijk profiel.
 • Werkervaring (en evt. nevenactiviteiten)
 • Opleidingen.
 • Vaardigheden / competenties.
 • Talen.
 • Hobby's & interesses.
 • Referenties.

Wat moet er allemaal op je cv staan? ›

Een curriculum vitae bestaat in ieder geval uit de volgende onderdelen: persoonlijke gegevens, werkervaring en opleidingen/diploma's. Ook is het gangbaar om je competenties en talenkennis toe te voegen. In de zorgsector is het daarnaast van belang dat je behaalde certificaten op je cv zet.

Wat zijn jouw vaardigheden? ›

Competenties die je zou kunnen hebben, zijn bijvoorbeeld aanpassingsvermogen, stressbestendigheid of leidinggevende kwaliteiten. Met vaardigheden bedoelen we activiteiten waar je goed in bent. Deze activiteiten zijn aan te leren. Je oefent ze in de praktijk.

Wat zijn de 9 competenties? ›

9 competenties van de Scrum Master
 • Agile mindset.
 • Intrinsieke motivatie.
 • Emotionele intelligentie (EQ)
 • Empathie.
 • Luisteren.
 • Veel vragen stellen.
 • Uitleggen.
 • Feedback geven.

Wat staat niet in je cv maar moeten we echt van je weten? ›

'Vertel me je levensverhaal, de beslissingen die je hebt genomen en waarom je ze hebt genomen. Vertel daarnaast wat de moeilijkste problemen zijn waar je aan hebt gewerkt en hoe je ze hebt aangepakt.

Hoe ziet een cv eruit in 2023? ›

Een curriculum vitae anno 2023

Dat is ook logisch, want in 2023 draait het om dezelfde gegevens als decennia geleden: om jou en om je werkervaring en opleidingen. Wel is het steeds belangrijker geworden om de inhoud van je cv in een duidelijk format weer te geven.

Hoe zorg je dat je cv opvalt? ›

Denk aan een mooie foto, een kort lijstje met prestaties, een prettig lettertype (niet te groot, niet te klein), en een nette lay-out. Gebruik eventueel een van de vele template cv's, zoals die van Wetalent, Beaks of Cv Formats of die op cv.nl.

Hoe begin je met een motivatiebrief? ›

Start je motivatiebrief met een verwijzing naar je netwerk. Grijp in je eerste zin terug op een eerder contact. Benadruk jouw kennis en vaardigheden meteen in het begin van je motivatiebrief. Toon jouw affiniteit met de organisatie in de eerste zin van je brief.

Hoe begin je aan een cv? ›

Het persoonlijk profiel is een kort stukje tekst aan het begin van je cv. Het is een profielschets en een inleiding tot je cv waarin jij jezelf presenteert: het zegt iets over wie jij bent en wat voor werk je zoekt. Je plaatst deze korte samenvatting op je cv nà de persoonlijke gegevens en vóór je werkervaring.

Videos

1. CV maken met 'CV Maker'
(ComputerIdeeTV)
2. Zo maak je een goed cv
(Vacature.com)
3. Write an Incredible Resume: 5 Golden Rules!
(Jeff Su)
4. Hoe kies ik het beste design voor mijn cv?
(Sollicitatiedokter)
5. CV maken in 2023 (COMPLEET stappenplan!)
(Unique Label)
6. CV schrijven
(monsterboardnl)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated: 19/08/2023

Views: 5693

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.