Opblaasbare daktenten in één oogopslag - daktent nomaden (2023)

Op deze pagina vind je ALLES over de opblaasbare daktenten die momenteel op de markt zijn! Veel plezier met browsen! Je kunt er ook een paar vinden in onze DZN-winkel.

Hier vind je de DAKTENTEN in de winkel

Hoe werkt een opblaasbare daktent?

Wat moet ik me voorstellen bij een opblaasbare daktent? Pop-up tenten van o.a. festivals of opblaasbare grondtenten ken je misschien wel. Hetzelfde principe wordt ook gebruikt voor de opblaasbare daktenten.

Er zijn opblaasbare daktenten waarbij helemaal geen stokken nodig zijn en er zijn verende stokken voor de ramen / luifel of als alternatief voor handmatige montage zonder opblazen.

Hoe wordt een daktent opgebouwd?

Bij een opblaasbare daktent, of een opblaasbare tent in het algemeen, worden de tentdragende stokken (het tentkarkas, als je wilt) vervangen door met lucht gevulde stoffen buizen. Dit scheelt gewicht en, afhankelijk van de tent, vervelende hantering van de stokken.

Doordat de lucht er bij het inpakken gewoon weer uit gaat, kan de pakmaat van de daktent meestal een stuk kleiner gehouden worden. Er is geen ruimte voor de stokken en het doek is opvouwbaar en bepaalt dus geen statische maten zoals bij een metalen of aluminium paal. bouwhulpmiddelen zoals B. Ook de gasdrukdempers komen te vervallen, evenals eventuele verbindingen in de stangen. Dit bespaart niet alleen ruimte maar ook gewicht op het dak.

De opblaasbare daktenten hebben één of meerdere ventielen waardoor ze gevuld worden met lucht.

Hoe komt de lucht in de daktent?

Hang ik aan mijn auto en blaas ik mijn hart uit tot het ding stopt? Nee, natuurlijk niet, dat is veel eleganter.

Bijna alle hier gepresenteerde daktenten zijn voorzien van een pomp of een elektromotor die het oppompen voor je doet, er zijn nu zelfs pompen die werken via een afstandsbediening!

De pomp / elektromotor sluit je eenvoudig aan op de sigarettenaansteker in je auto en daar ga je... Maar er zijn ook modellen waarbij je de pomp handmatig met de hand/voet moet bedienen.

Wat zijn de voor- en nadelen van opblaasbare daktenten?

Voordelen van opblaasbare daktenten Nadelen van opblaasbare daktenten

lichtgewicht

De meeste modellen hebben elektriciteit nodig om op te zetten: b.v. B. auto-accu

kleine pakmaat

niet noodzakelijkerwijs geschikt voor off-roaders

geen vervelende bediening met koppeling

ingewikkelde reparaties aan stangen en gasdrukdempers zijn niet meer nodig

Wie maakt alle opblaasbare daktenten?

Opblaasbare tenten bestaan ​​al heel lang en worden vaak gebruikt voor kortdurend gebruik, zoals kamperen. B. als medische tenten, noodopvang in rampgebieden, tijdens militaire operaties, als tentoonstellingstenten, op festivals etc.

De voordelen ten opzichte van een standaard grondtent liggen voor de hand: laag transportgewicht, kleine pakmaat en snelle montage. Eigenschappen die ook bij daktenten enorm gewaardeerd worden. Dus waarom niet ook opblaasbare daktenten?

Snel vooruit. De eerste opblaasbare daktent is ontstaan ​​uit het idee van een microcaravan op een e-bike. De Oostenrijkse start-up GentleTent vond in 2018 eindelijk een opblaasbare oplossing voor daktentfans met de "GT Roof". Je kunt het hele verhaal lezen op de blogpost van GentleTent“De eerste opblaasbare daktent ter wereld”lezen.

De opblaasbare daktenten zijn licht en klein op te vouwen. Het spreekt voor zich dat andere fabrikanten dit voorbeeld volgen.

Fabrikanten van daktenten en hun opblaasbare daktentmodellen

ZachteTent

opblaasbare daktenten voor 1-6 personen
"GT Dak Mini Flat","GT Dak Mini","GT-dak","GT Roof Maxi"&“GT Skyloft”

Dometic

opblaasbare daktenten voor 2 personen
"TRT 140 LUCHT"&"TRT 120E"

BuitenU

opblaasbare daktent voor 1-3 personen
"Lucht"

tienkamp

opblaasbare daktent voor 2 personen
"MH900"

De voor- en nadelen van opvouwbare, harde schaal, hybride dak daktenten vind je hier.

In onze DAKTENTENCONFIGURATOR kunt u de opblaasbare daktenten zowel onderling als met alle andere merken daktenten op de Duitse markt vergelijken.Klik hier voor de DAK TENT CONFIGURATOR

GentleTent opblaasbare daktenten

Opblaasbare daktenten in één oogopslag - daktent nomaden (1)

Als we het hebben over opblaasbare daktenten, kunnen we niet om de pioniers op dit gebied heen: GentleTent.

Alle opblaasbare daktenten van GentleTent kunnen zwemmen!

De daktentmodellen worden voortdurend geoptimaliseerd en sommige zijn al in de 3e generatie. Bij alle GentleTent modellen is er optioneel een bijpassende luifel en alle modellen hebben een overdekte ingang.

Bij GentleTent vind je de volgende opblaasbare daktenten:

GentleTent "GT Roof Mini Flat"

In 2021 heeft GentleTent dat"GT Dak Mini Flat"voor het eerst gelanceerd, opnieuw verbeterd in 2022. De opblaasbare daktent "GT Roof Mini Flat" zet met zijn 8 cm hoogte absoluut nieuwe maatstaven op het gebied van pakmaat en is momenteel deplatste daktentop de markt.

Ondanks de kleine pakmaat en het lichte gewicht van 31 kg is er genoeg ruimte voor 2 personen op een ligvlak van 210 x 120 cm.

De "GT Roof Mini Flat" wordt eenvoudig in twee stappen opgeblazen met behulp van uw sigarettenaansteker en een 12 V-compressorpomp, u hoeft niets uit te klappen of te bevestigen behalve de aluminium ladder.

We hebben meer over de GentleTent "GT Roof Mini Flat" inGentleTent daktenten - het grote overzichtsamengevat of je kijkt directZachteTentover.

Zachte tent "GT Roof Mini"

De"GT Dak Mini"wordt ook opgeblazen met behulp van de 12 V-compressorpomp, die eenvoudig op de sigarettenaansteker kan worden aangesloten. Behalve de ladder hoef je hier verder niets in te hangen of open te klappen.

De “GT Roof Mini” is met 20 cm niet zo plat als de “GT Roof Mini Flat”, maar met 21 kg een stuk lichter en behoort daarmee tot delichtste daktentengevonden in de voorste gelederen.

Ook de "GT Roof Mini" biedt plaats aan maximaal 2 personen op een ligvlak van 210 x 120 cm.

We hebben meer over de GentleTent "GT Roof Mini" inGentleTent daktenten - het grote overzichtsamengevat of je kijkt directZachteTentover.

Zachte tent "GT Roof"

De eerste opblaasbare daktent op de markt, de"GT-dak".Continu verbeterd en geoptimaliseerd sinds de marktintroductie in 2018.

De "GT Roof" biedt plaats aan 2-3 personen op een ligvlak van 220 x 140 cm.

Met zijn 31 kg en zijn kleine pakmaat van slechts 15 cm is de "GT Roof" niet zomaar een van henlichtste daktenten, maar valt ook onder deplatste daktentendie momenteel op de markt zijn.

Je kunt de "GT Roof" van GentleTent ook eenvoudig opblazen met behulp van de 12 V-compressorpomp, die wordt aangedreven door je sigarettenaansteker. Vanwege zijn grootte is het opblazen van de GT Roof in 3 stappen verdeeld, in tegenstelling tot de GT Roof Mini en de GT Roof Mini Flat: grond - daktent - luifel ingang. Met de "GT Roof" hoeft u behalve de ladder niets anders te monteren of te verwijderen.

We hebben meer over de GentleTent "GT Roof" inGentleTent daktenten - het grote overzichtsamengevat of je kijkt directZachteTentover.

Zachte tent "GT Roof Maxi"

In de GentleTent kunnen maximaal 4 personen verblijven"GT Roof Maxi"ondergebracht worden. Ondanks het ligvlak van 220 x 186 cm blijft de opblaasbare daktent "GT Roof Maxi" met 38 kg superlicht en overtuigt hij bovendien met een vlakke pakmaat van 182 x 112 x 14 cm. Dit betekent ook dat deze GentleTent daktent onder de valtlichtste daktentenevenals onder deplatste daktentenop de markt.

Ook bij de "GT Roof Maxi" wordt de complete structuur overgenomen door de 12 V-compressorpomp en uw sigarettenaansteker. Door de grootte en de overdekte ingang gebeurt dit op vier verschillende punten. Ladder bevestigen, klaar.

We hebben meer over de GentleTent "GT Roof Maxi" inGentleTent daktenten - het grote overzichtsamengevat of je kijkt directZachteTentover.

Zachte Tent "GT Sky Loft"

Een onverslaanbare gezinsdaktent qua pakmaat en gewicht: GentleTents "GT Sky Loft”.

De familiedaktent "GT Sky Loft" biedt plaats aan 5-6 personen. De opblaasbare daktent kan opgedeeld worden in twee “kamers”. Ondanks een ligvlak van 340 x 200 cm is de "GT Sky Loft" met 166 x 146 x 16 cm extreem klein verpakt en behoort daarmee tot de categorie vanplatste daktenten.

Zijn gewicht van 49 kg (zonder ladder; 54 kg met ladder) is nog steeds uniek voor een daktent van dit formaat.

De structuur van de "GT Sky Loft" is precies hetzelfde als zijn collega's "GT Roof". Zoals bij de "GT Roof Maxi" ook in 4 stappen.

We hebben meer over de GentleTent "GT Roof Sky Loft" inGentleTent daktenten - het grote overzichtsamengevat of je kijkt directZachteTentover.

Meer opblaasbare daktenten van GentleTent

GentleTent had in het verleden nog een ander model in de aanbieding: de "GT Pick-Up". Dit model is niet meer in productie, maar je kunt hem nog tegenkomen tussen de gebruikte daktenten.

Oudere generaties van de hierboven genoemde daktentmodellen kunt u ook in kringloopwinkels vinden. Deze zijn makkelijk te herkennen aan de kleurstelling.

Dometic opblaasbare daktenten

Opblaasbare daktenten in één oogopslag - daktent nomaden (2)

De focus vanDometiczit eigenlijk in uitgekiende koelsystemen, elektronica en veiligheid, sanitair en klimaatinstallaties.

Sinds kort zijn er echter ook opblaasbare daktenten aan het assortiment toegevoegd.

De bijpassende luifel is ook optioneel verkrijgbaar voor de opblaasbare daktentmodellen van Dometic.

Beide opblaasbare daktenten van Dometic vindt u ook in onze DZN-shop.

Hier vindt u de Dometic DAKTENTEN in de winkel

Dometic "TRT 140 AIR"

De"TRT 140 LUCHT"is een opblaasbare vouwdaktent. Dit betekent dat u bij de montage eerst de vloer uitvouwt, het daktentoppervlak verdubbelt en vervolgens de daktent snel en eenvoudig opblaast met behulp van een 12 V-pomp met behulp van de innovatieve Air Frame-technologie met één punt.

Met een pakmaat van 149 x 82 x 33 cm is de "TRT 140 AIR" iets hoger gebouwd, maar in de breedte maakt de vouwtenttechnologie het mogelijk, smaller dan de GentleTent collega's.

Je slaapt op een oppervlakte van 210 x 140 cm, dus de "TRT 140 AIR" biedt voldoende ruimte voor 2 personen.

Qua gewicht weegt de "TRT 140 AIR" van Dometic 58 kg in de middenklasse voor daktenten van dit formaat.

We hebben meer over de Dometic “TRT 140 AIR” inDometic daktenten – het grote overzichtsamengevat of je kijkt directDometicover.

Opblaasbare daktenten in één oogopslag - daktent nomaden (3)

Dometic "TRT 120 E"

Da's Dometic"TRT 120E"is ook een opblaasbare daktent, maar hier wordt niet eerst de vloer uitgeklapt. Daarom is de pakmaat van 229 x 144 x 32 cm ook wat langer en breder. Met 53 kg is hij iets lichter dan zijn Dometic-collega "TRT 140 AIR".

De "TRT 120 E" wordt opgeblazen via de meegeleverde elektromotor, die is aangesloten op de sigarettenaansteker van uw auto, via de meegeleverde afstandsbediening. Als alternatief kunt u de daktent handmatig opzetten met behulp van de meegeleverde reservestokken. De Dometic "TRT 120 E" is de enige opblaasbare daktent in dit overzicht die als alternatief handmatige montage met tentstokken heeft.

De "TRT 120 E" is ontworpen voor 2 personen op een slaapoppervlak van 120 x 210 cm.

We hebben meer over de Dometic “TRT 120 E” inDometic daktenten – het grote overzichtsamengevat of je kijkt directDometicover.

Opblaasbare daktenten in één oogopslag - daktent nomaden (4)

OutdoorU opblaasbare daktenten

Opblaasbare daktenten in één oogopslag - daktent nomaden (5)

BuitenUstaat voor uiterst hoogwaardige en functionele kampeeruitrusting zonder compromissen tegen eerlijke prijzen. OutdoorU bestaat uit gepassioneerde kampeerfreaks, dus elk product dat hun magazijn verlaat, is onder reële omstandigheden uitgeprobeerd en getest.

OutdoorU heeft ook een opblaasbare daktent in haar assortiment van 6 modellen daktenten.

BuitenU "Sky"

"Lucht"wordt de opblaasbare daktent van OutdoorU genoemd. Net als de Dometic "TRT 140 AIR" wordt hij eerst uitgevouwen voordat hij wordt opgeblazen en verdrievoudigt zo zijn oppervlakte. Daarna kan hij eenvoudig worden opgeblazen met behulp van de pomp die bij de levering is inbegrepen.

De "Sky" biedt slaapruimte voor maximaal 3 personen op een oppervlakte van 220 x 145 cm.

Decathlon opblaasbare daktenten

Opblaasbare daktenten in één oogopslag - daktent nomaden (6)

Decathlon staat bekend om allerlei soorten sportartikelen, kleding en outdooraccessoires. Met hun eigen merk Quechua hebben ze ook opblaasbare daktenten in hun assortiment.

De Decathlon daktenten vind je ook in onze DZN shop.

Hier vind je de Decathlon DAKTENTEN in de winkel

Decathlon "MH900 fris & zwart"

De“MH900 vers & zwart”is de opblaasbare daktent van Decathlon. Net als Dometics "TRT 140 AIR" en OutdoorU's "Sky", wordt de "MH900 fresh & black" eerst over de ladder geopend en vergroot zo zijn ruimte voordat hij handmatig wordt opgepompt met de meegeleverde pomp.

Qua pakmaat is de Decathlon “MH900 fresh & black” met 148 x 77 x 35 cm meer een hogere daktent (de hoogste hier in het overzicht) maar ook slank in de breedte.

Ontworpen voor twee personen en biedt een slaapoppervlak van 138 x 208 cm.

De "MH900 fresh & black" is de goedkoopste opblaasbare daktent in het overzicht.

Conclusie

Opblaasbare daktenten zijn relatief nieuw op de markt. Hun aantal neemt echter voortdurend toe, dus het is te verwachten dat we er de komende daktentseizoenen steeds meer van zullen zien en dat er ook elk jaar optimalisaties zullen worden gepresenteerd.

Of de opblaasbare daktenten beter of achterblijven dan de conventionele vouwdaktenten, hardshell daktenten en hybride daktenten moet u zelf beoordelen, want dat hangt natuurlijk ook af van uw verwachtingen en wensen van uw daktent, de geplande toepassingsgebied (liever de camping of liever hardcore off-road) en je eigen persoonlijke smaak.

Wij denken in ieder geval dat een beetje variatie de markt verrijkt en iedereen zijn persoonlijke droomdaktent laat vinden.

Wat dacht je van een opblaasbare daktent? Heb je er een? Wil je je ervaringen met ons delen? Laat het ons dan weten in de reacties op dit bericht. We kijken er naar uit en nemen uw opmerkingen graag mee in het artikel.

Vind uw daktent dealer!

Koop je niet graag een varken in de zak? Wilt u uw toekomstige daktent even aanraken en testen voordat u deze koopt? Bent u op zoek naar een daktent dealer bij u in de buurt?

Neem dan een kijkje op onze dealerpagina! Daar vind je een steeds groeiend overzicht van daktent dealers bij jou in de buurt!

Breng me naar de dealers!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jerrold Considine

Last Updated: 05/13/2023

Views: 5301

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jerrold Considine

Birthday: 1993-11-03

Address: Suite 447 3463 Marybelle Circles, New Marlin, AL 20765

Phone: +5816749283868

Job: Sales Executive

Hobby: Air sports, Sand art, Electronics, LARPing, Baseball, Book restoration, Puzzles

Introduction: My name is Jerrold Considine, I am a combative, cheerful, encouraging, happy, enthusiastic, funny, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.