Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (2023)

belangrijkste kenmerken

 • Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (1)

  OLED

 • Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (2)

  32:9 Super Ultrabreed scherm

 • Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (3)

  Reactietijd van 0,03 ms

 • Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (4)

  Gaming-hub

Een nieuw punt van OLED-gaming

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (5)Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (6)

Top 4 hoogtepunten

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (7)

Fascinerende OLED-beeldkwaliteit

Het OLED-scherm uitgerust met de Neo Quantum Processor Pro zorgt voor het helderste wit, het diepste zwart en adembenemend kleurcontrast.

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (8)

Dompel jezelf onder in de ervaring

Ervaar meeslepende gaming met het 49-inch curved display in 32:9-formaat.

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (9)

Topsnelheid zonder compromissen

Met een ultrasnelle responstijd van 0,03 ms op het 240 Hz-scherm kun je snel reageren op de zetten van je tegenstander.

(Video) THE FASTEST Gaming Monitor in 2023 | LG 45” UltraGear

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (10)

Lost cloud-gaming op

Krijg direct toegang tot je favoriete streamingdiensten en consolegames via de Gaming Hub - geniet van soepel gamen in de cloud dankzij onze geavanceerde streamingtechnologie.

Een onverslaanbare combinatie

OLED & Neo Quantum Processor Pro

Met de geavanceerde Neo Quantum Processor Pro wordt het beeld op het OLED paneel geanalyseerd en aangepast voor maximale kwaliteit. Kleuren, tinten en contrast zijn verenigd om heldere en briljante beelden te leveren.

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (11)Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (12)

Breng je zintuigen tot leven

49" dubbele QHD

Het 49-inch super-ultrabrede scherm van de 1800R Curved Display vult je perifere zicht en dompelt je direct onder in de gamewereld. Dankzij Dual QHD heb je altijd alle details haarscherp in beeld - ook series en games tegelijk.

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (13)Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (14)

Diepste zwarten

WeergaveHDR True Black 400

Onthul geheimen die verborgen zijn in de donkere diepten: kijk uit naar de diepste zwarttinten en donkere kleuren op het scherm voor een intensief kleur- en diepte-effect in elke game - en zonder pixel light bleed.

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (15)Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (16)

Bereik snel uw bestemming

Reactietijd van 0,03 ms en vernieuwingsfrequentie van 240 Hz

Elke milliseconde telt als je tegen de besten speelt: OLED-technologie zorgt voor adembenemende gameplay met een responstijd van 0,03 ms en een verversingssnelheid van 240 Hz. Gecombineerd met Micro HDMI 2.1 en DisplayPort-aansluitingen kun je sneller ontwijken, counteren en aanvallen .

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (17)Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (18)

(Video) The Zarrar Podcast Ep.1: What's 2023 like in Tech, Politics, Movies, and Gaming!

Soepele actie zonder afleiding

AMD FreeSync Premie Pro

AMD FreeSync Premium Pro zorgt ervoor dat snelle actie en complexe gamescènes stabiel en vloeiend geprojecteerd kunnen worden, zodat je snel kunt reageren.

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (19)Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (20)

Uw gaming-hub

Gaming-hub

De Gaming Hub geeft je direct toegang tot de beste streamingdiensten en je favoriete consoles en pc's. Geweldige beelden en responsieve gameplay mogelijk gemaakt door de moderne gamestreamingtechnologie van Samsung - zonder download- of opslaglimiet.

*Gaming Hub is alleen beschikbaar in bepaalde landen, de beschikbaarheid van apps verschilt per land. **Toegang tot Gaming Hub is gratis. Voor content die wordt aangeboden door aanbieders van gamestreams op het Gaming Hub-platform is mogelijk een betaald abonnement vereist.***Afhankelijk van de game is mogelijk een aparte controller vereist.****Je hebt een Samsung-account nodig om toegang te krijgen tot alle slimme functies die beschikbaar zijn via je apparaat , inclusief netwerkgebaseerde slimme services, toepassingen zoals games en streamingdiensten, smart home-functies en nog veel meer. Als u zich niet aanmeldt met uw Samsung-account op uw apparaat, kunt u alleen verbinding maken met terrestrische tv (geldt alleen voor apparaten met een tuner) en met externe apparaten, b.v. B. via HDMI. Als u nog geen Samsung-account heeft, kunt u er eenvoudig een aanmaken op https://account.samsung.com. Registratie is gratis. De voorwaarden zijn van toepassing.

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (21)Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (22)

*Gaming Hub is alleen beschikbaar in bepaalde landen, de beschikbaarheid van apps verschilt per land. **Toegang tot Gaming Hub is gratis. Voor content die wordt aangeboden door aanbieders van gamestreams op het Gaming Hub-platform is mogelijk een betaald abonnement vereist.***Afhankelijk van de game is mogelijk een aparte controller vereist.****Je hebt een Samsung-account nodig om toegang te krijgen tot alle slimme functies die beschikbaar zijn via je apparaat , inclusief netwerkgebaseerde slimme services, toepassingen zoals games en streamingdiensten, smart home-functies en nog veel meer. Als u zich niet aanmeldt met uw Samsung-account op uw apparaat, kunt u alleen verbinding maken met terrestrische tv (geldt alleen voor apparaten met een tuner) en met externe apparaten, b.v. B. via HDMI. Als u nog geen Samsung-account heeft, kunt u er eenvoudig een aanmaken op https://account.samsung.com. Registratie is gratis. De voorwaarden zijn van toepassing.

Met snelle en eenvoudige installatie naar de overwinning

Spelbalk

Je game-ervaring profiteert ook van de Game Bar en zijn veelzijdige instelmogelijkheden. Nu bekijk je eenvoudig de status van belangrijke instellingen zoals FPS en HDR. Pas de reactietijd aan, zoom in op de minimap of verander de beeldverhouding en beeldmodus zonder je gameplay te onderbreken.

* De beeldverhouding van de Game Bar kan alleen worden gewijzigd als de UltraWide-resolutie wordt ondersteund door een game of pc.

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (23)Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (24)

Je favoriete programma's op één plek

Smart TV-ervaring

Als je een pauze wilt nemen van de gamemarathon, heb je ook toegang tot de nieuwste streamingcontent op Samsung TV Plus. Alles wat je nodig hebt is een wifi-verbinding. Samsung TV Plus biedt je gratis live content zonder downloads of aanmeldingen, en Universal Guide kan gepersonaliseerde content voor je voorstellen.

*De beschikbaarheid van de app kan per land verschillen en er kunnen aparte abonnementen nodig zijn. **Vereist een internetverbinding. Tv-tuner niet inbegrepen. ***Samsung TV Plus en Universal Guide zijn in sommige regio's mogelijk niet beschikbaar.****Sommige streamingplatforms, zoals Apparaten zoals Apple TV+ en BBC ondersteunen mogelijk de beeldverhouding 21:9 niet.*****Samsung TV Plus is een gratis, door advertenties ondersteunde streamingdienst.**********De specificaties van de afstandsbediening kunnen per land verschillen.

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (25)Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (26)

Veel bureauruimte

Geïntegreerde luidsprekers

Dankzij de ingebouwde speakers blijft je bureau vrij van kabels. Breng je game-ervaring naar een hoger niveau zonder dat je nieuwe apparaten hoeft aan te sluiten.

De Odyssey-monitor wordt weergegeven met aan beide zijden externe luidsprekers. Een schuifregelaar beweegt heen en weer over de monitor en verwijdert de externe luidsprekers. Ringen van geluid komen uit de monitor zelf zodra de luidsprekers weg zijn.

Uw intelligente commandocentrum

IoT-hub en spraakassistentiediensten

Bepaal het podium voor je overwinning vanaf de monitor: dim de lichten, pas de thermostaat aan en laat de jaloezieën zakken - allemaal met behulp van de SmartThings-app. Je kunt deze commando's ook starten via spraakondersteuning via Bixby of Alexa.

*Beschikbare technologieën, functies en voorzieningen kunnen per land, serviceprovider, netwerkomgeving of product verschillen en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. **Vereist een Wi-Fi-, Bluetooth- of andere draadloze netwerkverbinding en apparaten die zijn geregistreerd in de SmartThings-app.* **Een aparte SmartThings-dongle is vereist om verbinding te maken met Zigbee-apparaten (verbinding met Z-Wave-apparaten wordt niet ondersteund).****Verbonden apparaten worden apart verkocht. Ga voor een volledige lijst met compatibele apparaten naar https://www.smartthings.com/products.*****Amazon Alexa en alle gerelateerde merken zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of zijn dochterondernemingen.**** * *Bixby-spraakopdrachten herkennen Engels (VS/VK/IN), Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Portugees (BR), Chinees (alleen het vasteland van China) en Koreaans.

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (27)Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (28)

Een gamestation op maat van jouw smaak

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (29)Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (30)

Verbind meer, geniet meer

Maak comfortabel verbinding

Veelzijdige aansluitingen: met HDMI 2.1, DisplayPort en USB-hub kunt u uw compatibele favoriete apparaten aansluiten die uw game-ervaring nog spannender maken.

* De USB-hub ondersteunt alleen gegevensoverdracht.

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (31)Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (32)

Een Odyssey-monitor wordt getoond naast een laptop en een pc en de kabel van de laptop loopt naar de monitor, met "PC 1-signaal" aan de linkerbovenkant van het scherm. Maar terwijl de pc wordt ingeschakeld en verbinding maakt met de monitor, verandert het signaal in "PC 2-signaal".

Inpluggen en aan de slag

Automatische bronschakelaar+

Met Auto Source Switch+ kan uw monitor detecteren wanneer aangesloten apparaten zijn ingeschakeld en zich automatisch aanpassen aan de nieuwe bron. Zo bespaar je jezelf het handmatig zoeken naar de juiste invoerbron.

Een display met stijl

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (33)Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (34)

Het zoomt uit van de zilveren standaard van de monitor naar een bovenaanzicht. Aan de achterkant van de monitor wordt sfeerverlichting weergegeven en er loopt een glans over de bovenkant van de monitor.

Hoge eisen dankzij hoogwaardige ontwerpen

SlankMetal-Design

Geef je gamestation een strakke look: met een eersteklas en moderne metalen afwerking die slechts 4,5 mm meet op het dunste punt, zal het verbluffende ontwerp van de Odyssey OLED tegemoet komen aan je gevoel voor stijl.

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (35)Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (36)

Er wordt een close-up van de achterkant van een Odyssey-monitor getoond en een regenboogring van verlichting die met de klok mee draait.

Ontworpen om uw wereld te verlichten

CoreSync & Kernverlichting+

Indrukwekkende verlichting voor uw gamescènes: met CoreSync-technologie kunt u uw opstelling personaliseren met meerdere kleurmodi die van het scherm in uw realiteit stuiteren. De nieuwe Core Lighting+ technologie kan de verlichting op verzoek automatisch aanpassen aan de kleuren van je game.

Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (37)Odyssee OLED G9 G95SC 2023 | Samsung {landnaam} (38)

Overwinning binnen handbereik

Ergonomisch ontwerp

Verheug u op een hoge mate van flexibiliteit en comfort: uw monitor kan naar wens in hoogte worden versteld en gekanteld, zodat u uw tegenstanders in de gaten kunt houden.

FAQs

What are the disadvantages of Samsung Odyssey G9? ›

The Samsung Odyssey G9 is good for media consumption. It has a large screen and high resolution to deliver an immersive viewing experience. However, even though it has a decent native contrast, it has terrible local dimming, and it has bad black uniformity, making it less ideal for dark rooms.

What is better than the Odyssey G9? ›

The LG 38GL950G-B is better than the Samsung Odyssey G9 overall; however, they're very different monitors. The LG has an IPS panel with much wider viewing angles, better color accuracy, and significantly faster response time. The Samsung has a VA panel, gets a lot brighter, and has a higher refresh rate.

How far to sit away from odyssey G9? ›

Luckily, its height means you won't have to back away too far, like you would from a large 16:9 screen. Sitting at the usual 2-3 feet is ideal.

Can you split screen Odyssey G9? ›

Split Screen Picture-by-Picture Capability. With the Samsung Odyssey G9 49” ultrawide monitor, you'll no longer need two separate monitors for your entertainment needs.

Will Samsung G9 fit on my desk? ›

The Samsung Odyssey G9 is a monitor so big, so wide, so curved, it can fill a midsized desk and wrap around your entire field of view.

Is the Samsung G9 discontinued? ›

Odyssey G9 was temporarily withdrawn from sale by the manufacturer Samsung. The reason for this is quality problems: There are reports of unwanted light leaking from the top of the curved monitor. Samsung has responded quickly to the reports and has reportedly contacted all dealers to remove unsold monitors from sale.

What is the difference between Neo G9 and G9 OLED? ›

The OLED G9 is 49 inches diagonally, while the Neo G9 is 57 inches diagonally. They also differ in resolution. The OLED G9 uses a dual 1440p panel for a 5120 x 1440 resolution, while the Neo G9 uses a dual 4K panel for a 7680 x 2160 resolution. You'll see the Neo G9 advertised as an 8K monitor, but that's not the case.

Can Odyssey G9 do 4K? ›

The Odyssey Neo G9 comes with a dual 4K resolution, with a pixel count of 7680 x 2160. If you can't recognize the math, that's two 3840 x 2160 ( 4K ) screens put side-by-side. Samsung is billing this as an 8K monitor, but it's not true 8K. It has half the vertical resolution.

Should I buy G9 or G9 Neo? ›

The major difference is that the Neo G9 has Mini LED backlighting, so it gets brighter and has much better local dimming. It also has HDMI 2.1 inputs, while the G9 has HDMI 2.0, so you can achieve a higher refresh rate over HDMI on the Neo G9.

What is the best viewing distance for Samsung G9? ›

The Recommended viewing distance of Samsung TV should be approximately 4 times of the diagonal length of the TV Screen.

Is 1000R too curved for work? ›

Are 1000R Monitors Good for Productivity and Work? Yes, except if you're doing precision design work. For that you should really stick with flat displays as those depict straight lines in a more traditional way than curved panels. But for general office-type productivity, curved monitors are certainly excellent.

How far away should you be from a 27 inch monitor? ›

Determining the Distance
Size/ResolutionRecommendation
Size/Resolution 27"/1080pDistance Recommendation 3.4 to 3.6 ft
Size/Resolution 27"/1440p QHDDistance Recommendation 2.6 to 3.6 ft
Size/Resolution 27"/4KDistance Recommendation 1.7 to 3.6 ft
Size/Resolution 32"/1440p QHDDistance Recommendation 3.2 to 4.3 ft
3 more rows
Feb 1, 2020

What are the cons of ultrawide monitors? ›

Running Multiple Ultrawides Can Be Awkward

Due to their physical size and design, fitting more than one Ultrawide monitor on your desk can be an issue. Most Ultrawides are curved screens, this can lead to issues putting two or more side by side.

Is it better to have one large monitor or two smaller ones? ›

Bottom Line: Having a single ultrawide screen eliminates inconsistencies and delivers a smoother, more seamless experience than offered by dual monitors.

Is it better to work with one monitor or two? ›

A survey of over 1,000 end users found an average productivity increase of 42% when users worked with two monitors instead of one. Some other advantages that the study mentioned include: Two monitors often cost less than one large one.

What size desk is best for ultrawide? ›

Large desks of 140cm or more offer enough room for the largest monitors. For example a 49-inch super ultrawide monitor. These desks often have a more sturdy build, so they can handle the weight of large monitors.

Is a 32 inch monitor too big for office work? ›

It's large enough to look impressive on a typical home office desk but isn't excessive. In my experience, 32-inch monitors should be reserved for unusually large and deep desks, or corner setups where it's possible to position the display around four feet away from your face.

Is the Odyssey G9 worth it? ›

Ultimately, we'll have to wait until there is an official price tag to decide whether or not the Samsung Odyssey OLED G9 is worth it. One things for sure, regardless of how expensive the new 49-inch monitor is, it'll still be one of the best gaming monitors in 2023 and will likely sell incredibly well.

How do I get 240Hz on my Samsung G9? ›

On the Swedish Samsung-page for the Odyssey G9 it has a note saying that in order for 240 Hz G-sync to work you need a graphics card that will be released soon (which probably means nVidia RTX 3080 or similar). Until then the recommended setting is 5120x1440 @ 120 Hz for G-sync to work.

Is Samsung releasing a new G9? ›

The Odyssey OLED G9 (G95SC) will be available for purchase worldwide from June 12, 2023, with launch schedules varying by region. The G93SC model will be available globally from Q3 2023. For more information about Samsung's Odyssey OLED monitors and the full Odyssey lineup, please visit Samsung.com.

Is Samsung Odyssey G9 8K? ›

Samsung's Odyssey Neo G9 Refresh is a 57-Inch Gaming Monitor Supports '8K Gaming'

Is the Neo G9 worth it over the G9 reddit? ›

The neo uses a mini led backlight which gives it brighter colors and it has better dimming zones. The neo is hdmi 2.1 the g9 is 2.0 so you can use higher refresh rates with hdmi on the neo then you can with the g9. In the terms of picture quality in no way have I ever felt the neo was worth 1k more then the g9.

What is the maximum brightness of Neo G9? ›

What about brightness? Yeah, the Neo G9 has it. Samsung claims a maximum peak brightness of 2000 nits.

Does Samsung Neo G9 have speakers? ›

The Samsung Odyssey Neo G9 doesn't have speakers, but ultrawides like this are meant to be used with high-end headphones or speakers.

What GPU do you need for the Samsung Odyssey G9? ›

NVIDIA GeForce RTX 4080

The RTX 4080 stands out as the top choice for the Samsung Odyssey G9 due to its impressive performance and capabilities. Its powerful architecture ensures smooth gameplay at high resolutions and refresh rates, making it perfect for maximizing the potential of the Odyssey G9.

What resolution is 5120x1440? ›

Ultra-Widescreen 3.6
common nameaspect ratioresolution
DFHD32∶93840×1080
DFHD+16∶53840×1200
SWFHD+18∶54320×1200
DQHD32∶95120×1440
9 more rows

Is Samsung Odyssey G9 5K? ›

SAMSUNG Odyssey 49-in 5K QHD 1440p Gaming G9 Computer Monitor LC49G97TSSNXDC.

How long does G9 LED last? ›

With an average lifespan of 15,000 hours, a G9 LED bulb lasts up to 7 times longer, than G9 halogen lighting. With a very low power (amount of Watt), a G9 LED bulb achieves the best light performance.

What is the new Samsung ultrawide 2023? ›

First announced at CES 2023, the Odyssey OLED G9 includes a 1800R curve, a fast 240Hz refresh rate, and a 0.03ms response time thanks to its OLED panel. Samsung is using its own QD-OLED tech for this monitor, not LG Display's OLED panels.

Is G9 better than G8? ›

Both Moto G9 and Moto G8 come with dual-SIM (Nano) support and run on Android 10. However, the Moto G9 features a 6.5-inch Max Vision HD+ (720x1,600 pixels) TFT display with 20:9 aspect ratio, while the Moto G8 has a 6.4-inch Max Vision HD+ (720x1,560 pixels) display with a 19:9 aspect ratio.

What size TV is best for 9 foot viewing distance? ›

For crowded rooms, you should go with at least a 40-inch screen if you are seated more than six feet from the TV. A 50-inch screen is good within 7.5 feet of the TV. If you are 9 feet away, a 60-inch screen is probably as small as you want to go.

What is the best screen size for 10 feet viewing distance? ›

For example, if you want to sit 10 feet from your TV—which works out to about 3.2 meters—then multiply this number by 16 and we get an ideal screen size of 192 inches (or 4.8 meters).

How far should TV be from 4K Samsung? ›

Recommended viewing distance

While measuring viewing distances isn't an exact science, here's the general guide: if you have a 4K TV the ideal viewing distance is from one to 1.5 times the TV screen size. If you have a Full HD set, the viewing distance is about 1.5 to 2.5 times the screen size.

What is the disadvantage of curved monitor? ›

While curved monitors offer an immersive experience, they can also introduce a potential drawback: increased glare. Curved Displays can reflect ambient light sources and cause unwanted reflections, resulting in glare on the display. This glare can be distracting and may lead to eye strain over extended periods of use.

What are the cons of curved monitor? ›

Glare. Due to the geometry involved in its curvature, a curved screen will regrettably be prone to glare, when viewed at certain angles. As compared to a flat screen, which projects light at a single uniform angle, curved screens will do so at countless numbers.

Is curved or flat better for work? ›

Whether they're curved or not, widescreen monitors increase productivity in the office and working from home. But for power users immersed in on-screen tasks for hours each day, a curved display makes the work easier on their eyes and their body. And with greater comfort comes greater productivity.

Is 27-inch monitor too big for vertical? ›

Finding a "sweet spot" in the center of a portrait monitor is harder. It may cause pain in the neck and shoulder if a monitor is too tall. Hence, we recommend 24-inch or 27-inch monitor to be the vertical screen for programming, pairing with 27-inch or 32-inch monitor as a horizontal one.

What is the best monitor size distance? ›

Generally, the preferred viewing distance is between 20 and 40 inches (50 and 100 cm) from the eye to the front surface of the computer screen (Figure 1). NOTE: text size may need to be increased for smaller monitors.

Is IPS better than VA? ›

Here's the final takeaway: IPS panels are significantly better than VA panels when it comes to viewing angle and somewhat better than VA panels when it comes to color. VA panels, however, almost always offer deeper black levels and better overall contrast.

Why do people buy ultrawide monitors? ›

Better resolution for your money

Most ultrawide monitors stretch a quad HD resolution (3440 x 1440) across a large 34-inch display, whereas two traditional widescreen 4K monitors will get you a higher overall pixel density ideal for things like photo editing or single-screen gaming.

Are ultrawide monitors good for eyes? ›

On the other hand, if your job requires you to stay at your desk for long hours, you can benefit from an ultrawide curved monitor. It keeps your eyes comfortable and also helps you focus on your work.

What to know before buying an ultrawide monitor? ›

7 Considerations Before Buying an Ultrawide Monitor
 • What Do You Need an Ultrawide Monitor For? ...
 • Will Your Graphics Card Support an Ultrawide Monitor? ...
 • Curved Screen or Flat Screen? ...
 • What is Your Budget? ...
 • What Size Screen Do You Need? ...
 • How Much Space Do You Have? ...
 • Screen Splitter Options.

What size monitor is most popular? ›

Monitor Sizes

Most computer monitors range from 19 to 34 inches, measured diagonally from corner to corner. The average user will be happy with 22-24" screens.

Should multiple monitors be curved or flat? ›

Flat screens are better for multi-display setups, while curved screens are better for ultra-wide monitors. However, curved panels do work if you're going with a top-bottom multi-monitor setup.

What is the best setup for two monitors? ›

Position the main monitor squarely in front of your body and at eye level, and make sure your secondary monitor is at a parallel height to the main display. This will help you avoid the neck and eye strain that happens when you twist or look down at the other screen.

Who needs two monitors? ›

A dual monitor setup makes it possible for you to enjoy multitasking while playing your favorite video games. This extra screen real estate can be used as a desktop for web browsing, watching videos, or for displaying walkthroughs and other information for a game.

Does 2 monitors hinder performance? ›

Graphics cards are more sophisticated and powerful than ever, and they are capable of processing beautifully sharp images at incredible speeds. It is for this reason that a dual monitor setup shouldn't affect the performance of your computer, at least not to the extent that it is noticeable.

Why is my Samsung Odyssey monitor flickering? ›

A flickering, flashing, or blinking monitor or Odyssey Ark gaming screen is often caused by a loose or damaged cable, a faulty power source, nearby appliances with a high current, out-of-date drivers, or the refresh rate setting on your computer.

How far away should you sit from a 49 inch monitor? ›

Generally, the best distance to sit away from your monitor is an arm's length. This will be between 20 and 30 inches away from your eyes.

How do I get 240hz on my Samsung G9? ›

On the Swedish Samsung-page for the Odyssey G9 it has a note saying that in order for 240 Hz G-sync to work you need a graphics card that will be released soon (which probably means nVidia RTX 3080 or similar). Until then the recommended setting is 5120x1440 @ 120 Hz for G-sync to work.

Does screen size matter for wall mount? ›

There's a good chance that a wall mount will be rated based on the television screen size it can supposedly hold – but rather than pay strict attention to the advertised screen size, a good rule of thumb is to check out the actual weight a mount can handle.

Does the Odyssey G9 have USB ports? ›

The G9 has key inputs on the back including; 2 HDMI 2.1 ports, 1 1.4 Display port, 2 USB 2.0 Type A ports, and a headphone jack.

Does Samsung Odyssey G9 have Bluetooth? ›

These earbuds feature excellent noise-cancellation, multi-point Bluetooth connectivity, and a comfortable fit.

What is the problem with curved monitors? ›

Glare. Due to the geometry involved in its curvature, a curved screen will regrettably be prone to glare, when viewed at certain angles. As compared to a flat screen, which projects light at a single uniform angle, curved screens will do so at countless numbers.

Why does my 4k TV flicker when connected to PC HDMI? ›

Refresh rate and other display settings

The refresh rate is one of the most common reasons for screen flicker and you should definitely check this before going out and buying new cables. At a basic level, you should make sure that you are not using a refresh rate that is not supported by your TV.

How do I turn on 144Hz on my Samsung monitor? ›

From the desktop, right click on the desktop itself and select Screen Resolution. Then select Advanced Settings, navigate to the monitor tab, and choose 144Hz from the drop-down menu.

What is the refresh rate of Odyssey G9 HDMI? ›

Quantum Dot technology, HDR support with 1000 nits of brightness, and broad gamut support create images with realistic color and contrast, while a refresh rate of 240 Hz helps to ensure smooth motion with no artifacts.

What do you need to run Odyssey G9? ›

Samsung Odyssey G9 Neo Mini-LED Gaming LS49AG950NPXEN

You need a very powerful video card for 5K gaming, like an RTX 3090 or Radeon 6800 XT. This 49-inch monitor takes up much space on your desk, so make sure your desk is large enough.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated: 05/06/2023

Views: 5529

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.