Microsoft Build brengt AI-tools op de voorgrond voor ontwikkelaars - The Official Microsoft Blog (2023)

U hebt slechts twee eenvoudige letters nodig om de grote verschuiving in de technologieruimte dit jaar nauwkeurig over te brengen:A en ik. Naast die letters is er echter een complexe, evoluerende en opwindende manier waarop we werken, communiceren en samenwerken. Zoals u zult zien, is kunstmatige intelligentie een rode draad als we aan Microsoft Build beginnen,ons jaarlijkse paradepaardje voor ontwikkelaars.

Het is al een mijlpaal geweest voor de branche, beginnend in januari met de aankondiging van een verlenging van onze samenwerking met OpenAI om AI-doorbraken te versnellen en ervoor te zorgen dat deze voordelen breed worden gedeeld met de wereld. En in februari kondigde Microsoft een geheel nieuwe, door AI aangedreven Bing-zoekmachine en Edge-browser aan om de grootste softwarecategorie ter wereld te transformeren: zoeken.

Sindsdien zijn de ontwikkelingen in een snel tempo versneld, met een aantal belangrijke mijlpalen onderweg, waaronder:

  • Grotere beschikbaarheid vanAzure OpenAI-servicemet extra ondersteuning voor ChatGPT en het baanbrekende GPT-4-model van OpenAI.
  • Copilotenvoor een breed scala aan gebruikers, waaronder Dynamics 365 Copilot, Microsoft 365 Copilot en Copilot for Power Platform.
  • Uitbreiding van een nieuwe AI-aangedreven Bingnaar de taakbalk van Windows 11, mobiel en Skype; Bing Image Creator om te chatten; en een volledig open preview van het platform, geen wachtlijst vereist.

Dit is nog maar het begin van het nieuwe AI-tijdperk. DaaromMicrosoft bouwenis zo belangrijk. Tijdens dit evenement laten we zien hoe AI herdefinieert wat en hoe ontwikkelaars bouwen, en hoe AI de toekomst van werk verandert.

Voordat we in het nieuws komen, laten we het hebben over twee concepten die we uitgebreid bespreken tijdens Microsoft Build:copilotenEnplug-ins.

Een copiloot is een applicatie die moderne AI en grote taalmodellen (LLM's) zoals GPT-4 gebruikt om mensen te helpen bij complexe taken. Microsoft introduceerde het concept van een copiloot bijna twee jaar geleden voor het eerst met GitHub Copilot, een AI-paarprogrammeur die ontwikkelaars helpt bij het schrijven van code, en we blijven copiloten uitbrengen in veel van de kernactiviteiten van het bedrijf.

Wij geloven dat de copiloot zowel een nieuw paradigma vertegenwoordigt in door AI aangedreven software als een ingrijpende verschuiving in de manier waarop software wordt gebouwd - van het bedenken van nieuwe productscenario's tot de gebruikerservaring, de architectuur, de services die het gebruikt en hoe erover na te denken veiligheid en beveiliging.

Plug-ins zijn tools die voor het eerst zijn geïntroduceerd voor ChatGPT, en meer recentelijk Bing, die de mogelijkheden van AI-systemen vergroten, waardoor ze kunnen communiceren met Application Programming Interfaces (API's) van andere software en services om real-time informatie op te halen, bedrijfs- en andere zakelijke gegevens op te nemen , voer nieuwe soorten berekeningen uit en onderneem veilig actie namens de gebruiker. Beschouw plug-ins als de verbinding tussen copiloten en de rest van de digitale wereld.

Dat gezegd hebbende, laten we ons concentreren op het nieuws en de aankondigingen die we onthullen tijdens Microsoft Build.

Het AI-plugin-ecosysteem laten groeien

Microsoft isaankondigendat we dezelfde open plug-instandaard zullen gebruiken die OpenAI introduceerde voor ChatGPT, waardoor interoperabiliteit tussen ChatGPT en de breedte van het copilot-aanbod van Microsoft mogelijk wordt.

Ontwikkelaars kunnen nu gebruikeneenplatform om plug-ins te bouwen die werken op zowel consumenten- als zakelijke oppervlakken, waaronder ChatGPT, Bing, Dynamics 365 Copilot en Microsoft 365 Copilot.

En als u uw eigen plug-ins wilt ontwikkelen en gebruiken met uw AI-toepassing die is gebouwd op Azure OpenAI Service, zal deze standaard interoperabel zijn met dezelfde plug-instandaard. Dit betekent dat ontwikkelaars ervaringen kunnen bouwen waarmee mensen met hun apps kunnen communiceren met behulp van de meest natuurlijke gebruikersinterface: de menselijke taal.

Als onderdeel van dit gedeelde plug-inplatform,Bing voegt ondersteuning voor plug-ins toe. Naast eerder aangekondigde plug-ins voor OpenTable en Wolfram Alpha, zullen we onder andere ook Expedia, Instacart, Kayak, Klarna, Redfin en Zillow in het Bing-ecosysteem hebben.

Naast het algemene plug-inplatform kondigt Microsoft aan dat Bing naar ChatGPT komt als de standaard zoekervaring. ChatGPT heeft nu een ingebouwde zoekmachine van wereldklasse om actuelere antwoorden te bieden met toegang vanaf internet. Nu zijn antwoorden gebaseerd op zoek- en webgegevens en bevatten ze citaten, zodat gebruikers meer kunnen leren, allemaal rechtstreeks vanuit de chat. De nieuwe ervaring wordt vanaf vandaag uitgerold naar ChatGPT Plus-abonnees en zal binnenkort beschikbaar zijn voor gratis gebruikers door simpelweg een plug-in in te schakelen.

Ontwikkelaars kunnen Microsoft 365 Copilot nu uitbreiden met plug-ins

Waren ookaankondigendat ontwikkelaars hun apps en services nu met plug-ins kunnen integreren in Microsoft 365 Copilot.

Plug-ins voor Microsoft 365 Copilot omvatten ChatGPT- en Bing-plug-ins, evenals Teams-berichtextensies en Power Platform-connectoren, waardoor ontwikkelaars hun bestaande investeringen kunnen benutten. En ontwikkelaars kunnen eenvoudig nieuwe plug-ins voor Microsoft 365 Copilot bouwen met de Microsoft Teams Toolkit voor Visual Studio Code en Visual Studio. Ontwikkelaars kunnen Microsoft 365 Copilot ook uitbreiden door hun gegevens in de Microsoft Graph te brengen, relevante en bruikbare informatie te contextualiseren met de onlangs aangekondigdeSemantische index voor copiloot.

Meer dan 50 plug-ins van partners zullen beschikbaar zijn voor klanten als onderdeel van het programma voor vroege toegang, waaronder Atlassian, Adobe, ServiceNow, Thomson Reuters, Moveworks en Mural, en duizenden meer beschikbaar door de algemene beschikbaarheid van Microsoft 365 Copilot.

Nieuwe Azure AI-tooling om ontwikkelaars te helpen bij het bouwen en operationaliseren van hun eigen volgende generatie AI-apps

Het begint met onze nieuweAzure AI-studio. Warenhet eenvoudig makenom externe gegevensbronnen te integreren in Azure OpenAI Service. Daarnaast zijn we verheugd om te introducerenAzure Machine Learning-promptstroomom het ontwikkelaars gemakkelijker te maken om prompts te maken terwijl ze profiteren van populaire open-source promptorkestratieoplossingen zoals Semantic Kernel.

InAzure OpenAI-service, dat geavanceerde modellen, waaronder ChatGPT en GPT-4, samenbrengt met de zakelijke mogelijkheden van Azure, kondigen we aanupdatesom ontwikkelaars in staat te stellen de meest geavanceerde AI-modellen te implementeren met behulp van hun eigen gegevens; een ingerichte doorvoer-SKU die speciale capaciteit biedt; en plug-ins die de integratie van andere externe gegevensbronnen in het gebruik van Azure OpenAI Service door een klant vereenvoudigen. We hebben nu meer dan 4.500 klanten die Azure OpenAI Service gebruiken.

Samen verantwoord bouwen

Bij Microsoft zetten we ons in voor de ontwikkeling van AI-technologie die een gunstige invloed heeft en vertrouwen verdient, terwijl we ook onze eigen lessen delen en nieuwe tools en innovaties bouwen die ontwikkelaars en bedrijven helpen om verantwoorde AI-praktijken in hun eigen werk en organisaties te implementeren. Bij Build introduceren we verschillende nieuwe updates, waaronderVeiligheid van Azure AI-inhoud,een nieuwe Azure AI-serviceom bedrijven te helpen veiligere online omgevingen en gemeenschappen te creëren. Als onderdeel van de inzet van Microsoft om verantwoorde AI-systemen te bouwen, zal Azure AI Content Safety worden geïntegreerd in alle Microsoft-producten, waaronder Azure OpenAI Service en Azure Machine Learning.

We introduceren ook nieuwe tools voor Azure Machine Learning, inclusief uitbreidingVerantwoordelijke AI-dashboardondersteuning voor tekst- en beeldgegevens,in preview, waardoor gebruikers grote modellen kunnen evalueren die zijn gebouwd met ongestructureerde gegevens tijdens de modelbouw-, trainings- en/of evaluatiefase. Dit helpt gebruikers modelfouten, eerlijkheidsproblemen en modelverklaringen te identificeren voordat modellen worden ingezet, voor beter presterende en eerlijkere computervisie en natuurlijke taalverwerkingsmodellen (NLP). Ensnelle stroom, binnenkort in preview, biedt een gestroomlijnde ervaring voor het oproepen, evalueren en afstemmen van grote taalmodellen. Gebruikers kunnen snel prompt-workflows maken die verbinding maken met verschillende taalmodellen en gegevensbronnen en daarmee de kwaliteit van hun workflows beoordelenmetingen zoals geaardheidom de beste prompt voor hun use case te kiezen.Prompt Flow integreert ook Azure AI Content Safety om gebruikers te helpen schadelijke inhoud rechtstreeks in hun werkstroom te detecteren en te verwijderen.

Bovendien heeft Microsoft aangekondigdmogelijkheden voor nieuwe mediabronnenkomt in de komende maanden naar Microsoft Designer en Bing Image Creator waarmee gebruikers kunnen verifiëren of een afbeelding of video is gegenereerd door AI. De technologie maakt gebruik van cryptografische methoden om door AI gegenereerde inhoud te markeren en te ondertekenen met metadata over de herkomst ervan.

Introductie Microsoft Fabric, een nieuw verenigd platform voor analyse

De wereld van vandaag wordt overspoeld met gegevens, die constant worden gestreamd vanaf de apparaten die we gebruiken, de applicaties die we bouwen en de interacties die we hebben. En nu we een nieuw tijdperk ingaan dat wordt bepaald door AI, worden deze gegevens nog belangrijker. AI-ervaringen vereisen een constante aanvoer van schone gegevens uit een goed beheerd en sterk geïntegreerd analysesysteem. Maar de analysesystemen van de meeste organisaties zijn een labyrint van gespecialiseerde en losgekoppelde services.

Microsoft Fabricis een uniform platform voor analyse dat data-engineering, data-integratie, datawarehousing, datawetenschap, real-time analyse, toegepaste waarneembaarheid en business intelligence omvat, allemaal verbonden met een enkele datarepository genaamd OneLake.

Het stelt klanten van alle technische niveaus in staat om mogelijkheden te ervaren in een enkele, uniforme ervaring. Het is doordrenkt met Azure OpenAI Service op elke laag om klanten te helpen het volledige potentieel van hun gegevens te benutten, waardoor ontwikkelaars de kracht van generatieve AI kunnen benutten om inzichten in hun gegevens te vinden.

MetCopiloot in Microsoft Fabricin elke data-ervaring kunnen klanten conversatietaal gebruiken om datastromen en datapijplijnen te creëren, code en volledige functies te genereren, machine learning-modellen te bouwen of resultaten te visualiseren. Klanten kunnen zelfs hun eigen conversatietaalervaringen creëren die Azure OpenAI Service-modellen en hun gegevens combineren en deze publiceren als plug-ins.

Een door AI aangedreven toekomst versnellen via partners

Onze klanten profiteren van onze partnersamenwerkingen, zoals met NVIDIA, waarmee organisaties applicaties kunnen ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en beheren met de schaal en beveiliging van Azure. NVIDIA zal enterprise-ready generatieve AI versnellen met NVIDIA AI Enterprise Integration met Azure Machine Learning. Omniverse Cloud, alleen beschikbaar op Azure, stelt organisaties in staat om gegevens samen te voegen tot enorme, krachtige modellen, hun domeinspecifieke softwaretools te verbinden en live samenwerking tussen meerdere gebruikers op fabriekslocaties mogelijk te maken. NVIDIA GPU's die gebruik maken van ONNX Runtime & Olive toolchain ondersteunen de implementatie van versnellende AI-modellen zonder dat een diepere kennis van de hardware nodig is.

Nieuwe mogelijkheden voor Microsoft Dev Box

Microsoft Dev Box, een Azure-service die ontwikkelaars toegang geeft tot kant-en-klare, projectspecifieke ontwikkelboxen die vooraf zijn geconfigureerd en centraal worden beheerd, isintroductie van een aantal nieuwe mogelijkhedenom de ontwikkelaarservaring te verbeteren en de productiviteit te verhogen. Tijdens de preview hebben we veel klanten zien experimenteren met Dev Box en hebben we meer dan 9.000 ontwikkelaars intern gemigreerd naar de service voor dagelijkse softwareontwikkeling.

Nu hebben we extra functies en mogelijkheden toegevoegd, waarondermaatwerk met behulp van configuratie-als-codeen nieuwafbeeldingen voor beginnende ontwikkelaarsin Azure Marketplace die ontwikkelteams kant-en-klare afbeeldingen bieden die verder kunnen worden aangepast voor specifieke behoeften van ontwikkelteams. Bovendien kunnen ontwikkelaars nu aangepaste omgevingen beheren vanuit eengespecialiseerde ontwikkelaarsportal, Azure Deployment Environments. De algemene beschikbaarheid van Dev Box begint in juli.

Onthulling van een nieuw thuis voor ontwikkelaars op Windows 11 met Dev Home

Ontwikkelaar huiswordt gelanceerd op Microsoft Build in preview als een nieuwe Windows-ervaring die ontwikkelaars kunnen krijgen van de Microsoft Store.

Dev Home maakt het gemakkelijk om verbinding te maken met GitHub en ontwikkelomgevingen in de cloud te configureren, zoals Microsoft Dev Box en GitHub Codespaces. Dev Home is open source en volledig uitbreidbaar, waardoor ontwikkelaars hun ervaring kunnen verbeteren met een aanpasbaar dashboard en de tools die ze nodig hebben om succesvol te zijn.

Maak kennis met Windows Copilot voor Windows 11

Afgelopen herfst sprak Chief Product Officer Panos Panay tijdens onze Windows- en Surface-lancering over de kracht van AI om nieuwe interactiemodellen op de pc te ontgrendelen met Windows Studio Effects en DALL-E 2 in Microsoft Designer, en op CES sprak hij over hoe AI is gaat de manier waarop mensen dingen gedaan krijgen op Windows opnieuw uitvinden.

Dit brengt ons bijWindows copiloot.

Windows zal het eerste pc-platform zijn dat AI-ondersteuning centraliseert met de introductie vanWindows copiloot. Samen met Bing Chat en plug-ins van eerste en derde partijen kunnen gebruikers zich concentreren op het tot leven brengen van hun ideeën, het voltooien van complexe projecten en samenwerken in plaats van energie te besteden aan het zoeken, lanceren en werken in meerdere applicaties.

Dit bouwt voort op de integratie die we in februari in Windows 11 hebben uitgebracht en die de nieuwe AI-aangedreven Bing naar de taakbalk bracht.

Een preview van Windows Copilot komt in juni beschikbaar voor Windows 11.

Zoals je kunt zien, wordt het een drukke tijd bij Microsoft Build. Om u een idee te geven van wat ontwikkelaars gaan ervarende gebeurtenis, verwachten we ongeveer 200.000 geregistreerde deelnemers, met 350 sessies en meer dan 125 uur aan inhoud gedurende twee dagen. In totaal kondigen we meer dan 50 nieuwe producten en functies aan.

Bekijk voor meer informatie keynotes on demand van Microsoft Chairman en CEOSatya Nadella,Kevin ScottEnScott Guthrieop dag 1. Bekijk op dag 2 de keynotes verankerd doorRajesh Jha en Panos Panay. Bovendien kunt u al het nieuws en aankondigingen in deBoek van nieuwsen lees hier meer verhalen en nieuws over producten van Microsoft Build:

VERWANT:

Bekijk Microsoft Build-keynotes en bekijk video's en foto's

Microsoft schetst raamwerk voor het bouwen van AI-apps en copiloten; breidt het AI-plugin-ecosysteem uit

Bing bij Microsoft Build 2023: de transformatie van zoeken voortzetten

Geef elke ontwikkelaar meer mogelijkheden met plug-ins voor Microsoft 365 Copilot

De kracht van AI naar Windows 11 brengen – ontgrendel een nieuw tijdperk van productiviteit voor klanten en ontwikkelaars met Windows Copilot en Dev Home

Bouw AI-aangedreven applicaties van de volgende generatie op Microsoft Azure

Introductie van Microsoft Fabric: gegevensanalyse voor het tijdperk van AI

Labels:AI,Veiligheid van Azure AI-inhoud,Azure OpenAI-service,Bing,copiloten,ontwikkelaars,Microsoft 365 Copiloot,Microsoft bouwen,plug-ins,Windows 11

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated: 07/06/2023

Views: 5251

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.