Jezelf overtuigend presenteren in 5 minuten...! (2023)

De arbeidsmarkt trekt aan maar is nog steeds behoorlijk concurrerend. Het is niet zo dat de banen voor het oprapen liggen en voor iedere leuke functie zijn er vele gegadigden. Dat maakt het best spannend als jij jezelf moet presenteren. Misschien doe je je stoer voor maar je zou het toch een afgang vinden als een ander met die baan of die leuke opdracht naar huis gaat en jij niet. Ook voor veel ondernemers is het lastig om zichzelf te presenteren bij een nieuwe klant.

In al deze situaties geldt dat jij jezelf moet verkopen. En dat voelt toch kwetsbaar. Een afwijzing voelt dan behoorlijk persoonlijk, ook al is het niet zo bedoeld. Het is niet fijn om te horen dat een ander beter in het profiel paste. Dat met een andere kandidaat een betere klik was. Of dat een andere partij een aanbod had dat de klant meer aansprak dan jouw prachtige training waar je met veel liefde aan hebt gewerkt.

Hoe je met 5 minuten voorbereiding jezelf altijd krachtig presenteert

Veel mensen voelen zich onzeker als zij op gesprek gaan en ‘zichzelf moeten verkopen’ Zeker als je al eens bent afgewezen kan dat een aanslag doen op je zelfvertrouwen.

Wat kun je daaraan doen? Toevallig heb ik net een boek aangeschaft dat hierover gaat. Dr. Rob Yeung schreef een boek over overtuigingskracht met de toepasselijke titel ‘Overtuigingskracht. Make an impact’.

(Video) 3 Zeer KRACHTIGE OPENINGEN Voor Jouw Presentatie | Presentatie tips | PPT Solutions

Hoewel ik nog niet eerder van hem had gehoor is Rob Yeung naar eigen zeggen een toonaangevend psycholoog en expert op het gebied van zelfvertrouwen en leiderschap. Wat mij wel aanspreekt is dat hij zeg een scepticus te zijn in zijn werk als organisatie-psycholoog. Hij levert bovendien graag wetenschappelijk bewijs en kan leuk vertellen.

Zijn boek gaat over wat mensen opmerkelijk maakt. Een onderwerp dat mij als personal branding coach uiteraard altijd interesseert. In zijn boek beschrijft hij een leuke oefening waarmee je een krachtige presentatie neerzet als je jezelf moet verkopen. Het is een hele simpele oefening en kost je hooguit 5 minuten.

De magische 5 minuten-oefening

De oefening is doodsimpel en gaat als volgt:‘ Neem 5 minuten de tijd om iets op te schrijven over een situatie waarin jij je heel sterk hebt gevoeld.’

Doe dit voordat je een interview hebt voor een nieuwe opdracht of baan of jezelf moet presenteren bij een nieuwe klant en je hebt aanzienlijk meer impact. Uit onderzoek kwam naar voren dat68,4 %van de mensen die deze oefening deden voordat zij zichzelf moesten presenteerden het gesprek met goed gevolg afsloot. Dat is toch bepaald geen slechte score.

(Video) Hoe geef ik een goede presentatie of spreekbeurt?

Sollicitatiebrieven die overtuigen

De kern van de oefening is dat je jezelf een positieve boost geeft waardoor je in de juiste gemoedstoestand komt. En het blijkt werkt zelfs te werken als je deze korte oefening doet voordat je een sollicitatiebrief schrijft!

Onderzoekers lieten in een experiment Nederlandse proefpersonen voorafgaand aan het schrijven van een sollicitatiebrief terugdenken aan een moment waarop ze zich succesvol voelden. Het bleek dat de brieven van de mensen die vooraf een herinnering opriepen aan een succeservaringopmerkelijk positiever scoorden. De lezers van de brieven konden niet verklaren waar dat aan lag. Ze keken naar de lengte van de brieven, het aantal zinnen en het taalgebruik. Ze hadden geen idee hoe het kwam maar toch straalden de brieven meer zelfvertrouwen uit. Bizar toch?

Wat is jouw Donald Duck moment?

Ook Ben Tiggelaar heeft wel eens een artikel geschreven over dit bijzondere fenomeen.Hij vroeg de deelnemers van zijn seminar om een persoonlijke ervaring uit te wisselen die 'boven verwachting' was. Een van de deelnemers had een prachtverhaal uit zijn kinderjaren.

(Video) 3 succesvolle manieren om je presentatie te starten | Overtuigtip

"Ik weet nog goed dat er een belangrijke kleurwedstrijd was georganiseerd door het weekblad Donald Duck. De winnaar mocht z'n schoolklas meenemen naar een pretpark. Ik kleurde en kleurde. Blijkbaar kleurde ik zo fanatiek, dat mijn ouders op mij begonnen in te praten en dingen zeiden als: “ Er doen heel veel kinderen mee die ook mooi kunnen kleuren."

Ondanks het goedbedoeld temperen van de verwachtingen door zijn ouders, kleurde hij door en won -natuurlijk- de wedstrijd. Maar zijn verhaal had nog een staartje. De man, inmiddels een eind in de veertig, vertelde dat hij zijn Donald Duck-ervaring nog regelmatig bewust herhaalde in zijn hoofd.

"Ik werk in de verkoop en telkens wanneer ik een afspraak heb met een echt lastige klant, zeg ik tegen mezelf, terwijl ik de auto parkeer: dit wordt lastig... Maar hé, het kan nooit zo lastig zijn als het winnen van de kleurwedstrijd van de Donald Duck!"

Wat je allemaal met een Donald Duck-moment kunt doen

Eigenlijk kun je zo’n Donald Duck-moment overal voor gebruiken. Niet alleen als je wat gespannen bent omdat je jezelf moet verkopen. Maar ook bijvoorbeeld als je iets (nieuws) doet waarover je jezelf onzeker voelt. Je kunt altijd zelfvertrouwen putten uit je eigen Donald Duck-ervaring.

(Video) Presenteren in het Engels? Zo doe je dat! | OVERTUIGTIP

Zelf had ik een Donald Duck-ervaring toen ik werd uitgenodigd om een gastcollege te geven van een hele middag. Ik werkte toen als headhunter en mijn ervaring met het geven van trainingen en presentaties was niet heel groot. Dus toen ik werd gevraagd voor een gastcollege voor een Hogeschool vond ik dat een leuke uitdaging die ik graag oppakte. Zoals Pippi Langkous al zei: “Ik heb het nog niet gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.

Uiteraard had ik me grondig voorbereid. Ik had een presentatie gemaakt met voor alle deelnemers een mooi werkboek, interactieve oefeningen bedacht en een indeling voor de middag gemaakt. Kortom ik was er helemaal klaar voor. Vol enthousiasme presenteerde ik wat we die middag gingen behandelen aan een groep van 15 HRM-ers. Die keken mij bijzonder glazig aan. Waarop iemand zijn hand opstak en opmerkte: “ Dit hebben wij allemaal al behandeld!”

De opleidingsmanager die mij introduceerde trok enigszins wit weg en geneerde zich hogelijk. Kennelijk was de interne communicatie daar niet erg best. Ze vroeg mij of ik een pauze wilde inlassen. Dat leek mij niet veel aan de situatie te veranderen. Dus vroeg ik aan de groep: “Nou, dat is wel een verrassing. Maar goed, waar willen jullie het dan vanmiddag graag eens over hebben?”

Na enige onderling overleg leek het hen wel leuk om die middag aan te slag te gaan met strategisch loopbaanmanagement. Zo geschiede. Die middag heb ik een complete masterclass bij elkaar geïmproviseerd over loopbaanmanagement, inclusief oefeningen, rollenspellen etcetera. Aan het einde van de middag bedankten de deelnemers mij voor de leerzame en inspirerende middag. En zelf ging ik stuiterend van de adrenaline op wolkjes naar huis. Ik had een topmiddag gehad!

Deze Donald Duck-moment ervaring heb ik nog vaak gebruikt wanneer ik als beginnende trainer weer voor een nieuwe groep stond. Maar ook in andere situaties gaf het mij iedere keer weer een boost als ik hieraan terugdacht.

(Video) Hoe moet je pitchen? | Doe het zelf | Het Klokhuis

Kijk ook eens wat jouw Donald Duck-momenten zijn en zet ze in als je wel wat extra zelfvertrouwen kunt gebruiken. Voor meer tips over dit onderwerp kan ik je het boek van Rob Yeung overigens van harte aanbevelen.

Wil je eerst meer weten over hoe je met sterke authentieke personal branding jezelf en je bedrijf beter presenteert voor jouw markt? Omdat je nog niet zoveel klanten op je af krijgt? Download dan mijn gratis Personal Branding Stappenplan om een sterk merk van jezelf te maken.

Klik hier voor het gratis Personal Branding Stappenplan.

FAQs

Jezelf overtuigend presenteren in 5 minuten...!? ›

De oefening is doodsimpel en gaat als volgt:' Neem 5 minuten de tijd om iets op te schrijven over een situatie waarin jij je heel sterk hebt gevoeld. ' Doe dit voordat je een interview hebt voor een nieuwe opdracht of baan of jezelf moet presenteren bij een nieuwe klant en je hebt aanzienlijk meer impact.

Hoe stel je jezelf voor in 5 minuten? ›

Introduceer jezelf in maximaal 5 minuten. Vertel je verhaal met enthousiasme. Wees positief, eerlijk en reëel. Zorg voor een logische volgorde in je verhaal en spring niet van de hak op de tak.

Hoe begin je een presentatie over jezelf? ›

Jezelf voorstellen

Stel jezelf voor door je naam, je functietitel en waar je werkt te benoemen. Volg dit met een korte biografie. Vergeet niet wat over je ervaring te vertellen. Als je een presentatie houdt voor een groep mensen die jou al kennen, is het niet nodig om jezelf voor te stellen.

Hoe stel je jezelf voor in een minuut? ›

Tip: Stel jezelf voor in 1 minuut - De Elevator Pitch
 1. De Elevator Pitch: wat het is en waarom je hem nodig hebt! ...
 2. Stap 1: Een leuke binnenkomer. ...
 3. Stap 2: Waar ben je écht goed in? ...
 4. Stap 3: Beantwoord deze vragen. ...
 5. Stap 4: Wees concreet. ...
 6. Stap 5: Sluit af met een vraag. ...
 7. Stap 6: Tijd voor verbetering.

Hoe introduceer je jezelf voorbeeld? ›

Wat kun je over jezelf vertellen?
 • Begin met jezelf voorstellen en vertel je naam en leeftijd.
 • Vertel wat over je familie, vrienden en dagelijks leven.
 • Geef een paar goede karaktereigenschappen.
 • Benoem in een aantal zinnen wat jou bezighoudt en vooral waar je passie ligt.

Hoe maak je een goede korte presentatie? ›

Je publiek zal je dankbaar zijn.
 1. Stap 1: Mindmap. De eerste stap bij een vijf minuten presentatie is het maken van een mindmap. ...
 2. Stap 2: Reflecteren. Naar aanleiding van deze mindmap kun je spontaan eens oefenen met je korte presentatie. ...
 3. Stap 3: Aanscherpen. Nu kun je een nieuwe mindmap maken om je verhaal aan te scherpen.

Wat is een korte presentatie? ›

Pecha Kucha is Japans voor chit chat, oftewel prietpraat. Tijdens de korte presentatie worden twintig afbeeldingen getoond. Elke afbeelding wordt twintig seconden getoond, waarna automatisch de volgende afbeelding volgt. Zo'n presentatie duurt dus twintig x twintig seconden, oftewel: zes minuten en veertig seconden.

Wat kan je zeggen over jezelf in een presentatie? ›

Als je jezelf hebt voorgesteld kun je vertellen waar je je dagelijks mee bezig houdt. Benoem bijvoorbeeld de corebusiness van het bedrijf waar je voor werkt, wat jouw rol binnen het bedrijf is, voor welke opdrachtgevers je werkt en wat je werkzaamheden inhouden.

Wat is een goede openingszin voor een presentatie? ›

Hoe begin je een presentatie?
 • Begin je presentatie met een verrassende inleiding. ...
 • Vertel een verhaal. ...
 • Stel een vraag die relevant is voor je publiek. ...
 • Haak in op een actualiteit. ...
 • Poneer een prikkelende stelling. ...
 • Kom met opzienbarende feiten. ...
 • Neem een voorwerp mee.

Hoe krijg ik meer tijd voor mezelf? ›

Acht tips om meer tijd voor jezelf te maken
 1. Maak een 'brain dump'. ...
 2. Besteed zaken uit. ...
 3. Wandel wat vaker rond. ...
 4. Leer 'nee' te zeggen. ...
 5. Adem. ...
 6. Zorg voor een dagelijks ritueel. ...
 7. Zet je smartphone af en toe eens uit. ...
 8. Blokkeer persoonlijke tijd in je agenda.
Jul 28, 2015

Hoe kun je het beste uit jezelf halen? ›

Tips voor meer zelfvertrouwen
 1. Blijf altijd dicht bij jezelf. ...
 2. Houd vast aan je eigen normen en waarden.
 3. Leid je leven volgens je eigen maatstaven.
 4. Ga uit van jezelf. ...
 5. Zie jezelf als uniek. ...
 6. Kijk naar je pluspunten, naar wat je kunt, naar wie je bent en alles wat je in huis hebt.
 7. Accepteer jezelf zoals je bent.

Hoe zet je jezelf aan? ›

Een goede manier om je algemene motivatie te trainen is door vroeg (of in elk geval op tijd) op te staan en te gaan bewegen. Wanneer je sport maken je hersenen bepaalde stofjes aan die zorgen voor een geluksgevoel. Je zult je beter over jezelf voelen.

Kun je iets over jezelf vertellen? ›

Verzin een motto, drie woorden om jezelf te beschrijven of vertel hoe jouw beste vriend of vriendin jou omschrijft. Echt veel fout kan er dus niet gaan als jij je goed voorbereidt op deze vraag. Vertel eens over jezelf heeft geen goed of fout antwoord, maar schetst wel wie jij bent en of je zelfverzekerd bent.

Hoe omschrijf je wie je bent? ›

In je persoonlijke profiel beschrijf je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dit doe je door stil te staan bij je karaktereigenschappen, drijfveren en waarden (wie ben ik?), je talenten, competenties en vaardigheden (wat kan ik?) en je interesses, passies en loopbaanwensen (wat wil ik?).

Hoe een presentatie leuker maken? ›

Hoe maak ik een mooie PowerPoint? Scoor met jouw presentatie!
 1. Kies een geschikte lay-out. ...
 2. Fleur je PowerPoint op met foto's en iconen. ...
 3. Gebruik passende kleuren en duidelijke lettertypes. ...
 4. Gebruik alternatieve websites zoals Canva & Prezi. ...
 5. Hou je slides simpel en duidelijk.

Hoe maak je een leuke presentatie? ›

Vijftien tips voor goed presenteren
 1. Vertrouw op een goede afloop. ...
 2. De spanning mag niet winnen. ...
 3. Neem de tijd voor voorbereiding. ...
 4. Werk op normale tijden en ontspan regelmatig. ...
 5. Bedenk waarom je iets presenteert / zorg voor een pakkende inleiding. ...
 6. Koppel je kennis. ...
 7. Wees enthousiast. ...
 8. Face your fears.

Wat is een leuke presentatie? ›

Een creatieve presentatievorm is het geven van een presentatie door middel van een video. Je kunt bijvoorbeeld een video opnemen met een camera en deze afspelen voor het publiek. Echter, het publiek luistert liever naar een live persoon in plaats van een opgenomen video.

Hoe kan je een presentatie laten doorlopen? ›

 1. Open een presentatie in Google Presentaties.
 2. Klik rechtsboven op Diavoorstelling .
 3. Klik onderaan op Opties. Opties voor automatisch doorgaan.
 4. Kies hoe snel de dia's elkaar moeten opvolgen.

Wat moet je wel en wat moet je niet doen tijdens een presentatie? ›

Tien dingen die u niet moet doen tijdens een presentatie
 • Geen oogcontact maken. Vindt u het eng om mensen recht aan te kijken? ...
 • Zenuwachtig gedrag vertonen. ...
 • Niet oefenen. ...
 • U opstellen als stijve hark. ...
 • Uw tekst voorlezen. ...
 • Hele zinnen op het scherm projecteren. ...
 • Te lang aan het woord zijn. ...
 • Een saaie toespraak houden.

Hoe leuk voorstellen? ›

In deze blog deel ik daarom een aantal leuke manieren om mensen met elkaar te laten kennismaken.
 • Geef elkaar een bijnaam.
 • Jezelf voorstellen met een tekening.
 • Je naam uitschrijven per letter.
 • Een vraag beantwoorden.
 • Kaartspellen.

Hoe kalmeren voor een presentatie? ›

Door jezelf vlak voor je presentatie een minuut of 2 letterlijk zo groot mogelijk te maken (bijvoorbeeld op het toilet), maakt je lichaam testosteron aan en verlaagt het cortisol-gehalte. Dat zorgt ervoor dat je je zekerder voelt van jezelf. En als je je zekerder voelt van jezelf, heb je minder last van zenuwen.

Wat is een mooie openingszin? ›

De beste openingszin

Jij kent mij niet, maar ik heb vannacht over je gedroomd. Deed het pijn toen je uit de hemel viel? Mag ik je wat te drinken aanbieden of zal ik je gewoon het geld geven? Geloof jij in liefde op het eerste gezicht of zal ik nog eens voorbijlopen?

Wat is een goede beginzin? ›

Een goede openingszin bevat een vleugje mysterie. Als de zin vragen oproept door een woord of naam die om nadere uitleg schreeuwt, dwing je de lezer bijna om ook de tweede zin te lezen. Journalisten en tekstschrijvers maken veel gebruik van deze techniek.

Wat is een sterke openingszin? ›

Vertel direct waarom je geïnteresseerd bent. Bijvoorbeeld: 'Toen ik uw vacature voor Personal Assistant las, werd ik onmiddellijk ontzettend enthousiast! Ik zal jullie uitleggen waarom ik denk dat deze functie binnen uw organisatie mij op het lijf geschreven staat.

Hoe kan ik mild zijn voor mezelf? ›

Er zijn enkele oefeningen die kunnen helpen om milder naar jezelf te kijken.
 • Denk na over wat een kind nodig heeft in een moeilijke situatie. ...
 • Beeld je in dat een goede vriend(in) iets meemaakt waar je het zelf ook moeilijk mee hebt. ...
 • Oefen om mindful naar negatieve gedachten over jezelf te kijken.

Wie komt er altijd te laat? ›

"Te laat komen komt deels voort uit gedrag en deels uit je genen. Om niet te laat te komen, moet je daar bewust je aandacht op focussen. Dit is niet voor iedereen even gemakkelijk." Zo hebben mensen met een aandachtsstoornis als ADHD een grotere kans dat zij te laat komen, omdat zij een kortere aandachtsspanne hebben.

Hoe lijkt het alsof de tijd sneller gaat? ›

Je lichaam kent een aantal interne klokken, die met het stijgen der jaren langzamer gaan lopen. Daardoor lijkt de rest van de wereld te versnellen. Daarnaast kun je als oudere makkelijker dingen herinneren uit de periode tussen je 15e en 25ste levensjaar.

Wat heb je nodig om jezelf te kunnen zijn? ›

8 tips om vaker jezelf te kunnen zijn
 • Stop met je vergelijken met een ander. ...
 • Ga werken aan je zelfvertrouwen en zelfacceptatie. ...
 • Ga onderzoeken wie je werkelijk bent. ...
 • Denk niet voor een ander. ...
 • Ga kritisch stil staan bij de mensen om je heen. ...
 • Kies voor jezelf! ...
 • Onthoudt dat het oké is om een andere mening te hebben.

Hoe leer je als je geen motivatie hebt? ›

Is je motivatie weg? Pak je studie weer op met deze 5 tips
 • Deel je werk op in kleinere taken. Vind jij het afronden van een volledige cursus ook zo demotiverend klinken? ...
 • Ga 15 minuten studeren. ...
 • Motiveer jezelf met een beloning. ...
 • Zorg voor een goede planning en werkplek. ...
 • Blijf realistisch.
Dec 1, 2021

Hoe leg je de focus op jezelf? ›

Focus op wat belangrijk is, 6 tips om jezelf scherp te houden!
 • Focus op wat belangrijk is en bepaal je doel.
 • Maak een prioriteitenlijst.
 • Omzeil het aantal afleidingen.
 • Plan regelmatig een pauze.
 • Houd de boog niet steeds gespannen.
 • Weet wat je productiviteit belemmert.
Dec 24, 2013

Hoe vertel je iets over jezelf voorbeeld? ›

Wat kun je in een sollicitatiegesprek over jezelf vertellen?
 • Begin bij het begin: jouw naam en achtergrond. ...
 • Opleiding en werkervaring. ...
 • Eigenschappen die aansluiten op de functie. ...
 • Passies en dingen waar je energie van krijgt. ...
 • Antwoord kort en krachtig.
 • Wees enthousiast wanneer je over jezelf vertelt.
Feb 14, 2023

Wat wil zeggen jezelf tegenkomen? ›

De uitdrukking wordt vaak gebruikt: wanneer je een stommiteit hebt begaan en je hebt er spijt van.

Hoe omschrijf je je persoonlijkheid? ›

Zij verstaan onder persoonlijkheid 'de stabiele, georganiseerde verzameling psychologische eigenschappen en mechanismen in de mens die zijn of haar interacties met en aanpassingen aan de psychische, sociale en fysieke omgeving beïnvloeden.

Welke drie woorden omschrijven mij het beste? ›

Binnen 10 min je CV downloaden
VindingrijkGefocustBetrouwbaar
InzichtelijkGedisciplineerdGeorganiseerd
ResultaatgerichtEnergiekAmbitieus
EngagedCreatiefOvertuigend
IJverigGrondigAnalytisch
8 more rows
5 days ago

Wat is een sterke profielschets? ›

Een goede profielschets

Een tekst van maximaal 7 regels lang waarin je een mogelijke toekomstige werkgever laat weten wie je bent. Natuurlijk laat je duidelijk weten waar je goed in bent. Ook beschrijf je zo nauwkeurig mogelijk naar welke baan je op zoek ben. Vergeet ook niet om je ambities en doelen te vermelden.

Wat zijn je sterke punten? ›

voorbeelden van sterke punten
 • (pro)actief;
 • assertief;
 • ambitieus;
 • behulpzaam;
 • creatief;
 • dapper;
 • zelfverzekerd;
 • doorzetter;

Waarom durf ik niet voor mezelf op te komen? ›

Je hebt weinig zelfvertrouwen

Voor jezelf opkomen is heel moeilijk als je vind dat jouw mening en jouw gevoelens er niet toe doen. Je hebt dan weinig zelfvertrouwen en eigenwaarde. De mening van de ander is in jouw ogen altijd belangrijker. Daarom probeer je de ander tevreden te stellen en cijfer je jezelf weg.

Waarom heb ik zo weinig zelfvertrouwen? ›

Een zelfbeeld ontstaat in de loop van je leven door de ervaringen die je meemaakt, de omgeving waarin je opgroeit en de mensen waar je mee opgroeit. Als deze ervaringen negatief zijn geweest, omdat je bijvoorbeeld bent gepest of vaak bent buitengesloten, ontwikkel je hiermee vaak een negatief of laag zelfbeeld.

Wat moet je zeggen als je jezelf voorstelt? ›

Vertel eens iets over jezelf
 1. Waar je energie van krijgt.
 2. Wat je bijzonder de moeite waard vond tijdens je studie en eerder werk.
 3. Wat je ambities zijn. Je toekomst.
 4. Waarom je deze weg/sollicitatie kiest. Je motief.
 5. Recente relevante activiteiten.

Hoe kan je mild zijn voor jezelf? ›

Mild zijn voor jezelf is jezelf aanvaarden. En dat is nodig om je goed in je vel te voelen. Om mild te zijn voor jezelf moet je eerst een stap terugzetten om jezelf te observeren en te begrijpen. Dat kan a.d.h.v. mindfulness.

Hoe kom je helemaal tot jezelf? ›

Gun jezelf regelmatig de tijd en ruimte om stil te staan. Doe dat door bijvoorbeeld thuis een hoekje of kamertje in te richten waar je je in alle rust kunt terugtrekken. Zet er (geur)kaarsen neer, leg kussen op de grond, zorg eventueel voor een ontspannen muziekje enzovoort. Dit is jouw speciale stilteplekje.

Wat zijn je positieve eigenschappen? ›

voorbeelden van sterke punten
 • (pro)actief;
 • assertief;
 • ambitieus;
 • behulpzaam;
 • creatief;
 • dapper;
 • zelfverzekerd;
 • doorzetter;

Hoe leer ik voor jezelf op te komen? ›

Onderstaande tips zullen je helpen om assertiever te worden zodat je ook makkelijker voor jezelf kunt opkomen.
 1. Geef duidelijk je grenzen aan. ...
 2. Ken je rechten. ...
 3. Plaats mensen niet boven jezelf. ...
 4. Zeg 'nee' als dat nodig is. ...
 5. Oefen met voor jezelf opkomen. ...
 6. Werk aan je zelfvertrouwen. ...
 7. Voor jezelf opkomen zonder schuldgevoel.
Jan 22, 2020

Hoe krijg je een goed gevoel? ›

Tevreden zijn met je leven, er zin in hebben, nieuwsgierig zijn en interesse tonen in wat het leven biedt, dragen dan ook sterk bij tot je goed voelen.

Waarom ben ik zo streng voor jezelf? ›

Waarom ben ik zo streng voor mezelf? is een gedachte die ontstaat op het moment dat we het erg zwaar voor onszelf maken. We kunnen ons dan gevangen voelen in de regels waar we van onszelf aan moeten voldoen. Wanneer deze regels eigenlijk niet goed voelen, bedenken we hoe we hiervan af kunnen komen.

Hoe krijg je meer rust in je hoofd? ›

6 tips voor rust in je hoofd
 1. Vind jouw ritme. Een regelmatig ritme, waarbij momenten van drukte afgewisseld worden met genoeg momenten van ontspanning, helpen je brein kalmeren. ...
 2. Ontsnap aan de rommel. ...
 3. Dump je gedachten. ...
 4. Gebruik je volle aandacht. ...
 5. Doe een ademhalingsoefening of meditatie. ...
 6. Ga iets actiefs doen.

Hoe kom je mentaal tot rust? ›

Hoe krijg je weer rust in je hoofd?
 1. Ga monotasken, focus op één ding. ...
 2. Plan rustmomenten in en probeer ademhalingsoefeningen te doen. ...
 3. Maak een breindump. ...
 4. Zorg voor zo min mogelijk afleiding. ...
 5. Ruim je werkplek op (ook thuis). ...
 6. Bereid je voor. ...
 7. Lachen is gezond. ...
 8. Ga bewegen, de natuur in.
Sep 29, 2019

Hoe kom je weer in contact met je gevoel? ›

7 tips – Uit je hoofd terug naar je gevoel
 1. Snelle Jelle. We leven in een haastige, stressvolle maatschappij. ...
 2. Nog meer in je hoofd. ...
 3. Tip 1: Word je bewust van je ademhaling. ...
 4. Tip 2: Scan je lichaam wat je voelt. ...
 5. Tip 3: Kijk terug op je dag. ...
 6. Tip 4: Doe iets ontspannen. ...
 7. Tip 5: Mediteer. ...
 8. Oefening: Ademhaling Tellen Meditatie.

Videos

1. Zenuwen voor een presentatie? Deze 5 tips helpen!
(Joyce Spijker)
2. Een goede inleiding voor een presentatie
(Expert Academy)
3. 3 tips om jezelf te presenteren als een sterk merk
(Lyanne Vos - Happy Brand Expert)
4. 7 tips voor een opvallende pitch
(Presenters Web Academy)
5. Banenbeurs Jezelf Presenteren
(Werken in de Kempen)
6. 4 overtuigend presenteren
(Iedereen Debatteert! Conny Ettema)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated: 24/07/2023

Views: 5633

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.