iPhone 7 diamantzwart vs. zwart: Apple waarschuwt voor krassen (2023)

iPhone 7 diamantzwart vs. zwart: Apple waarschuwt voor krassen (1)vonJannik Degner// Oprichter en journalist voor mobiele telefoons
10. Oktober 2016

iPhone 7 diamantzwart vs. zwart: Apple waarschuwt voor krassen (2)

Deel

',enableHover: false,enableTracking: true,buttons: { twitter: {via: ''}},click: function(api, opties){api.simulateClick();api.openPopup('twitter');}}) ;jQuery('#facebook').sharrre({share: {facebook: true},template: '

',enableHover: false,enableTracking: true,buttons:{layout: 'box_count'},click: function(api, opties){api.simulateClick();api.openPopup('facebook');}});jQuery( '#pinterest').sharrre({share: {pinterest: true},template: '

',enableHover: false,enableTracking: true,buttons: {pinterest: {description: 'iPhone 7 diamantschwarz vs. schwarz: Apple warnt vor Kratzern',media: 'https://www.smartphonepiloten.de/wp-content/uploads /2016/09/iphone-7-release-e1523361615998.jpg'}},klik: function(api, opties){api.simulateClick();api.openPopup('pinterest');}});jQuery('# linkedin').sharrre({share: {linkedin: true},template: '

',enableHover: false,enableTracking: true,buttons: {linkedin: {description: 'iPhone 7 diamond black vs. black: Apple waarschuwt voor krassen',media: 'https://www.smartphonepiloten.de/wp-content/ uploads /2016/09/iphone-7-release-e1523361615998.jpg'}},klik: function(api, opties){api.simulateClick();api.openPopup('linkedin');}});});

Apple introduceerde de nieuwe iPhone 7 in september 2016. Dat is inbegrepeniPhone 7in een nieuwe kleurvariant:diamant zwartis de naam van de hoogglans zwarte variant van de nieuwe iPhone – in het Engels overigens “pikzwart". Hoewel dit er stijlvol uitziet, heeft het ook enkele nadelen, zoals Apple zelfs zelf bevestigt. Door de hoogglans afwerking is iPhone 7 diamond black veel gevoeliger voorkras- maar ookvingerafdrukkenEnVette plekkenkan zijn tol eisen van het apparaat. Hier is mijn zeer persoonlijke beoordeling van de iPhone 7 diamantzwart - en waarom ik uiteindelijk voor de matzwarte versie heb gekozen...

Krassen, vingerafdrukken & vetvlekken: hoe kwetsbaar is de iPhone 7 gitzwart eigenlijk?

Met deMaak kennis met de nieuwe iPhone 7zorgde voor de nieuwe kleurvariantdiamant zwartvoor veel aandacht. Sommige portalen meldden datiPhone 7 diamantzwartis de "mooiste iPhone aller tijden". Anderen daarentegen omschrijven de glanzend zwarte versie van de iPhone 7 of iPhone 7 Plus als goedkoop.

Ik wacht zelf nog steeds op mijn nieuwe iPhone 7, maar ben intussen van gedachten veranderd. Eerst bestelde ik een diamantzwarte iPhone 7 met 128 GB opslagcapaciteit - de geschatte levertijd zou ongeveer 6 weken zijn. Maar ik heb de laatste tijd veel research gedaan en ook de iPhone 7 diamond black in de Apple Store bekeken. Kort daarna heb ik direct mijn bestelling bij Apple geannuleerd en de iPhone 7 in “normaal” zwart besteld.

Apple waarschuwt voor krassen op de iPhone 7 diamantzwart

Wie een iPhone koopt, investeert altijd veel geld. De iPhone 7 zal in Duitsland verkrijgbaar zijnrond 800 tot bijna 1.200 € verhandeld. Bij een latere verkoop wil je natuurlijk zoveel mogelijk geld kunnen terugverdienen. De kans hierop is vooral groot als je een ongekrast toestel kunt aanbieden. Dit geldt niet alleen voor het display, maar natuurlijk ook voor de achterkant en de behuizing zelf.

Nu waarschuwt zelfs Apple dat dehoogglans afwerkingvan de diamantzwarte iPhone 7 en iPhone 7 Plus kunnen bijzonder gevoelig zijn voor krassen en kleine beschadigingen. Daarom wordt het gebruik van een beschermhoes aanbevolen.

Onder voetnoot 2 schrijft Apple diamantzwart direct onder de productinformatie voor de iPhone 7:

De glanzend gitzwarte afwerking van iPhone7 is het resultaat van een anodisatie- en polijstproces in negen stappen. Het oppervlak is net zo hard als andere geanodiseerde Apple producten. Toch kunnen er na verloop van tijd kleine gebruikssporen zichtbaar worden. Om dit te voorkomen, raden we aan een van de vele beschikbare hoesjes te gebruiken die de iPhone kunnen beschermen.

En slechts een paar weken na de release van de iPhone 7 zijn er al berichten online over krassen en vooral vetvlekken en vervelende vingerafdrukken op de diamantzwarte versie.

Dit is waarom je geen "gitzwarte" iPhone 7 krijgtpic.twitter.com/2DvdFdDY5y

— Troy Osinoff (@yo)19 september 2016

Dat was voor mij de belangrijkste reden waarom het beter was om de iPhone 7 in de matzwarte uitvoering te bestellen. De onderstaande videovergelijking laat zien dat de diamantzwarte iPhone 7 mooi is om naar te kijken, maar wat voor mij echt telt, is de meer ontspannen bruikbaarheid en bediening van het apparaat

Ik zal zeker het grootste deel van de tijd een hoesje voor de iPhone 7 gebruiken. Maar ik wil eigenlijk geen krassen en vingerafdrukken op het toestel - als ik het toestel zonder beschermhoes wil gebruiken.

Krassen op de iPhone 7 diamantzwart verminderen de waarde

Een andere reden is natuurlijk het waardeverlies door krassen in het toestel. Een bekraste iPhone 7 kan helaas alleen met een iets grotere korting verkocht worden. Wie weet hoe de iPhone 8 het komend jaar vergaat. En mocht ik – tegen de verwachting in op dit moment – ​​in 2017 willen overstappen op de nieuwe iPhone, dan krijg ik graag een schappelijke prijs voor het ongeveer 1 jaar oude toestel. Krassen passen niet echt in het plaatje - en als Apple er zelf voor waarschuwt, dan moet er echt iets aan de hand zijn.

Het is echter verrassend dat de iPhone 7 het beste lijkt te werken in diamantzwart. Aan de ene kant kan dat natuurlijk komen doordat deze kleurvariant er erg mooi uitziet. Ik geloof echter eerder dat de reden voor het succes is dat veel Apple-gebruikers graag gezien willen worden met de nieuwe iPhone. De matzwarte versie verschilt nauwelijks van de iPhone 6S - bij de diamantzwarte versie daarentegen kan iedereen zien dat je de prachtige, geweldige, nieuwe iPhone 7 in handen hebt.

Videovergelijking: iPhone 7 gitzwart versus zwart

Er is een zeer interessante videovergelijking tussen de iPhone 7 diamond black en black van de Amerikaanse collegaMarkies Brownlee. De volgende video toont het uitpakken van iPhone 7 diamantzwart en iPhone 7 Plus matzwart.

iPhone 7 diamantzwart vs. zwart: Apple waarschuwt voor krassen (3)

Door de video te laden, accepteert u het privacybeleid van YouTube.
Kom meer te weten

video laden

Conclusie: Beide mooie toestellen, maar voor mij wegen de nadelen van de iPhone 7 diamond black zwaarder dan de nadelen – ondanks het mooiere uiterlijk. Overigens kun je de iPhone 7 onder andere bestellen bij de volgende providers:

 • iPhone 7 bij Deutsche Telekom
 • iPhone 7 bij Vodafone
 • iPhone 7 op o2
 • iPhone 7 bij BASE

Jouw ervaringen met de iPhone 7 diamond black!

Heb jij al ervaring opgedaan met de iPhone 7 in de diamantzwarte uitvoering? Hoe zit het met krassen, vetvlekken en vingerafdrukken? Ben je tevreden over het toestel of gebruik je de iPhone 7 liever in het matzwart?

Ik ben benieuwd naar jouw mening en jouw ervaringen met de iPhone 7 diamond black! 🙂

iPhone 7 diamantzwart vs. zwart: Apple waarschuwt voor krassen (4)iPhone 7 diamantzwart vs. zwart: Apple waarschuwt voor krassen (5)iPhone 7 diamantzwart vs. zwart: Apple waarschuwt voor krassen (6)iPhone 7 diamantzwart vs. zwart: Apple waarschuwt voor krassen (7)iPhone 7 diamantzwart vs. zwart: Apple waarschuwt voor krassen (8)
132Waarderingen, gemiddeld:3,48van 5 sterren

Meer informatie over het onderwerp: AppeliPhone

Thuis»»iPhone 7 diamantzwart vs. zwart: Apple waarschuwt voor krassen

iPhone 7 diamantzwart vs. zwart: Apple waarschuwt voor krassen (9)

Jannik Degner

Jannik Degner is de grondlegger van smartphonepiloten. Hij schrijft en rapporteert hier over actuele onderwerpen uit de wereld van de mobiele communicatie - van gidsen met handige tips en trucs tot tariefoverzichten met de beste aanbiedingen en hot deals.

Als freelance, fulltime journalist en lid van de Duitse Vereniging van Journalisten Schleswig-Holstein (DJV), werkt hij met een focus op mobiele communicatie, telecommunicatie, technologie en smartphones. Hij adviseert, schrijft en rapporteert aan de smartphonepiloten over zijn professionele en privé-ervaringen met verschillende Duitse gsm-bedrijven en helpt bij problemen.

Hij wijdt zich sinds 2012 aan de wereld van mobiele communicatie en is geïnteresseerd in standaarden voor mobiele communicatie, gsm-tarieven, de nieuwste smartphones, technologische gadgets, de digitale levensstijl en het verbonden huis.

Facebook|XING|Instagram|YouTube

Focus van de smartphonepiloten

 • Mobiele telefoontarieven in alle netwerken
 • Beantwoord tariefadvies en opmerkingen
 • redactionele planning en brainstormen

hobby's buiten het werk

 • muziek luisteren/spelen
 • alles culinair
 • ambitieuze hobbyloper

Android of iOS?

iOS zolang ik me kan herinneren. :) Begonnen met de iPod touch in 2007, daarna naar de eerste iPhone en uiteindelijk bijna elke generatie van de iPhone.

Je huidige smartphone?

Ik gebruik momenteel een iPhone XR en een iPhone X. Maar ook verschillende andere smartphones gebruik ik graag in het kader van testrapporten.

Uw huidige gsm-tarief?

Ik gebruik momenteel de vorige generatie MagentaMobil M met 6 GB datavolume, Allnet Flat, SMS Flat en StreamOn.

Artikelen & bijdragen van Jannik Degner

 • Vorige verhaal Blue Network: Welk gsm-netwerk gebruikt Blue Cellular?

Dit vind je misschien ook leuk...

 • iPhone 7 32 GB + otelo fantarief (5 GB) voor effectief € 9,40/maand.

 • Doe het zelf: vervang het smartphonescherm in eenvoudige stappen

Schrijf een reactie

FAQs

Hoe lang is iPhone 7 nog te gebruiken? ›

In september 2022 zit de software-ondersteuning erop voor deze iPhones: iPhone 6S (Plus) iPhone SE 2016. iPhone 7 (Plus)

Welke kleur iPhone populair? ›

De iPhone 12 is in de kleur 'zwart' het vaakst verkocht. Toch blijkt de blauwe iPhone 12 kleur een populaire kleur. Dit is normaal niet een kleur die veel verkocht wordt maar veel mensen lijken hiervoor te kiezen. In welke kleur is de iPhone 12 Pro (max leverbaar)?

Wat is de levensduur van een iPhone? ›

Duurzaamheid van mobiele telefoons

De levensduur van deze 'elektronische Zwitserse zakmessen' is eerder beperkt. Waar we bij Android over twee tot drie jaar spreken is de duurzaamheid van een iPhone toch ook maar drie tot vier jaar.

Welke is beter iPhone 7 of 8? ›

De iPhone 8 presteert beter dan de iPhone 7

De Bionic chipset van de Apple iPhone 8 beschikt over zes kernen, dit zijn er twee meer dan de A10 processor van de iPhone 7. Dit zorgt ervoor dat de iPhone 8 een stuk sneller, krachtiger en zuiniger is dan zijn voorganger.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated: 24/08/2023

Views: 5341

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.