Hulpbronnen bij hoog water | High Tide Resources kondigt eerste schatting van minerale hulpbronnen aan tijdens zijn Labrador West Iron Project (2023)

Nieuws

23 februari 2023

TORONTO, 23 februari 2023– High Tide Resources Corp. (“Vloed" of de "Bedrijf”) (CSE: HRC) is verheugd de release aan te kondigen van zijn eerste Mineral Resource Estimate (“MRE”) voor zijn vlaggenschip Labrador West Iron Project (het “Project” of “Eigendom”). Het pand is gelegen in de zuidelijke Labrador Trough, de thuisbasis van vier actieve ijzerertsmijnen, en minder dan 20 km ten noordoosten van het Carol Lake Mine-complex van IOC/Rio Tinto in Labrador City, Newfoundland en Labrador (Figuur 1).

Steve Roebuck, directeur, president en interim-CEO van High Tide-staten“Dit is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf en we zijn uiterst tevreden met de resultaten van de eerste schatting van de minerale hulpbronnen. De afzetting is robuust, begint aan de oppervlakte en heeft een groot potentieel om in omvang te groeien. We hebben een zeer sterk project dat aantrekkelijk zou moeten zijn voor zowel strategische partners als investeerders. De zuidelijke Labrador Trough produceert enkele van de schoonste ijzerconcentraten en pellets ter wereld, en nu de vraag toeneemt en de industrie zich richt op groen ijzer en groen staal, is High Tide zeer goed gepositioneerd om leider te zijn in de volgende generatie hoogwaardige ijzer- en staalproducten. koolstofarme ijzerprojecten wereldwijd.”

Het verdere traject voor het project zal zich richten op het vergroten van het kennis- en vertrouwensniveau en het verminderen van de risico's. Bijkomende infill- en step-out-boringen zullen gericht zijn op uitbreiding van de omvang van de hulpbron en de upgrade ervan van de huidige Inferred-categorie naar de Indicated- en Gemeten-categorieën, terwijl ze meer kritische geologische informatie zullen opleveren die nodig is voor verdere afzettingsmodellering en gedetailleerde metallurgische studies.De resultaten van tot nu toe voltooide metallurgische tests geven aan dat een kwalitatief hoogstaand concentraatproduct kan worden bereikt met behulp van zwaartekrachtscheidingstechnieken, met resultaten die vergelijkbaar zijn met vergelijkbare ijzermijnprojecten in de regio.

De afgeleide schatting van de minerale hulpbronnen werd opgesteld door Mercator Geological Services Limited ('Mercator') in overeenstemming met National Instrument 43-101 (NI 43-101), de CIM-normen (10 mei 2014) en CIM MRMR Best Practice Guidelines (november, 2014). 2019).

Tabel 1: Schatting van de minerale hulpbronnen van Labrador West - Ingangsdatum: 31 januari 2023

Type

Cut-off (FeT %)

Categorie

Ton (miljoenen)

(FeT%)

Pitshell beperkt

15

Afgeleide

654,9

28.84

Opmerkingen:

 1. Totaal ijzer (FeT) Minerale hulpbronnen omvatten alleen ijzervorming door oxide-facies (gedomineerd door magnetiet of hematiet).
 2. Minerale hulpbronnen worden gedefinieerd binnen een geoptimaliseerd conceptueel putomhulsel met een totale puthellingshoek van 50⁰ en een stripverhouding van 1,3:1 (afval: gemineraliseerd materiaal)
 3. De optimalisatieparameters voor de putschelpen omvatten: prijsstelling van CDN $129/ton voor 65% Fe-concentraat, wisselkoers van CDN$1,30 tot US$ 1,00, mijnbouwkosten van CDN $3,00/ton, verwerkingskosten van CDN $4,55/ton verwerkt, kosten van residuen van CDN $0,35 verwerkt, spoor- en havenkosten bij CDN $18,00/ton verzonden, G&A-kosten bij CDN $5,00/ton verwerkt, zeevracht bij $28,00/ton verzonden en molenherstel bij 80%. Minerale bronnen
 4. Voor de definitie van de minerale hulpbron werd een grenswaarde van 15% FeT geselecteerd.
 5. Minerale hulpbronnen werden geschat met behulp van Inverse Distance Squared-methoden, toegepast op assaycomposieten van 3 m in het boorgat. IJzerkwaliteiten werden beperkt tot 50% FeT. De modelblokgrootte is 20 m (x) bij 20 m (y) bij 12 m (z).
 6. De bulkdichtheid voor het blokmodel werd berekend op basis van een lineaire regressierelatie tussen FeT (%) en soortelijke zwaartekrachtmetingen van het Labrador West-project. De gemiddelde bulkdichtheid die voor de afzetting wordt geschat, bedraagt ​​3,10 g/cm33
 7. Minerale hulpbronnen kunnen wezenlijk worden beïnvloed door milieu-, vergunnings-, juridische, eigendoms-, belasting-, sociaal-politieke, marketing- of andere relevante kwesties.
 8. Minerale hulpbronnen zijn geen minerale reserves en hebben geen aangetoonde economische levensvatbaarheid.
 9. De hoeveelheden minerale hulpbronnen worden afgerond op de dichtstbijzijnde 100.000.

Sluit u vandaag om 16:15 uur (EST) aan bij een aftermarket Zoom-oproep om het nieuws te bespreken met directeur en interim-CEO Steve Roebuck.

https://us06web.zoom.us/j/81660730868?pwd=VEdIdlptQisvdXl2UlFKNW5teTBWZz09

Vloedzal aanwezig zijnPDACin Toronto van 5 tot 8 maartStand 3016en deelnemen aan het één-op-één-vergaderingsprogramma van de PDAC – vraag een High Tide-vergadering aan of kom langs bij de stand als u meer wilt weten over het project.

Een technisch rapport opgesteld in overeenstemming met NI 43-101 formulier F-1 ter ondersteuning van de hierin gerapporteerde MRE voor het Labrador West Project zal worden ingediend op SEDAR (www.sedar.com) binnen 45 dagen en aangekondigd via persbericht.

Labrador West-ijzerproject

Het Labrador West Iron Project bestaat uit één mineraalvergunning (99 mineraalclaims), 2.475 hectare groot. Het gebied werd van 2010 tot 2012 verkend en geboord door Rio Tinto Exploration, en vervolgens door High Tide Resources in 2020 en 2022. Tot op heden is ongeveer 7.500 m kern in 27 voltooide gaten op het terrein geboord. Gelegen op minder dan 20 kilometer ten noordoosten van Labrador City, ligt het project dichtbij alle kritieke infrastructuur die nodig is om een ​​grote nieuwe ijzerafzetting in het hart van de zuidelijke Labrador Trough te verkennen en te ontwikkelen.De ervaring van grote producenten die in de Labrador Trog actief zijn, geeft aan dat hematiet en magnetiet in deze geologische omgeving gemakkelijk kunnen worden gewonnen met behulp van moderne, industriestandaard verrijkingsmethoden, die zeer zuivere, wenselijke ijzerconcentraten produceren.

IJzer en het troginfrastructuurvoordeel van West-Labrador

De Labrador Trough in het westen van Labrador en het aangrenzende Quebec vormt het belangrijkste ijzerproducerende district van Canada en herbergt afzettingen van wereldklasse die al meer dan een halve eeuw worden gedolven. Deze hebben tot nu toe ruim 2 miljard ton ijzererts geproduceerd en worden geacht een zeer aanzienlijk groeipotentieel te hebben. De hoge kwaliteit van de afzettingen in de regio maakt een breed scala aan productdiversiteit mogelijk, waaronder premium fijne korrels, concentraat- en pelletkwaliteiten.

Het pand is strategisch gelegen nabij de mijngemeenschappen van Wabush en Labrador City in de provincie Newfoundland en Labrador en Fermont in Quebec. Het gebied is de thuisbasis van de Bloom Lake-mijn van Champion Iron Ore, de Mont-Wright-mijn van Arcelor Mittal, de Scully-mijn van Tacora Resources en de Carol Lake-mijn van Rio Tinto IOC.

De regio Wabush en Labrador City is zeer goed bereikbaar met geschoolde arbeidskrachten en een snelweg, evenals toegang tot overvloedige, goedkope waterkracht en een gemeenschappelijke spoorlijn. De spoorlijn heeft een capaciteit van 80 miljoen ton per jaar voor het transport van ijzerproducten naar de diepwaterhaven van Sept Isles, Quebec, die het hele jaar door toegang biedt tot de wereldmarkten.

Over Hoogwater

High Tide is gefocust op en toegewijd aan de ontwikkeling van minerale projecten die cruciaal zijn voor de ontwikkeling van de infrastructuur, waarbij gebruik wordt gemaakt van best practices uit de sector in combinatie met een sterke sociale licentie van lokale gemeenschappen. High Tide bezit een belang van 100% in het Labrador West Iron Project, gelegen naast de Carol Lake Mine in Labrador City, NL en bezit een belang van 100% in de koper-nikkel-kobaltafzetting van Lac Pegma, 50 kilometer ten zuidoosten van Fermont, Quebec en verdient een belang van 100% in het via de weg toegankelijke Clearcut Lithium Project, gelegen op ~75 kilometer ten zuidwesten van Val d'Or, Quebec, en het Big Bang Lithium Project, gelegen op ~275 kilometer ten noordoosten van Thunder Bay, Ontario. Meerderheidsaandeelhouder Avidian Gold (TSX.V: AVG) beheert ongeveer 28% van de uitstaande aandelen van High Tide.

Verdere details over het bedrijf, inclusief een technisch rapport over het Labrador West Iron Project, zijn te vinden op de website van het bedrijf opwww.hightideresources.com .

Verklaring van gekwalificeerd persoon

Alle wetenschappelijke en technische informatie die in dit persbericht wordt onthuld, is beoordeeld en goedgekeurd door Steve Roebuck, P.Geo., President & VP Exploration of High Tide Resources Corp. en een gekwalificeerd persoon zoals gedefinieerd onder NI 43-101. De in dit persbericht bekendgemaakte schatting van de minerale hulpbronnen is opgesteld door Ryan Kressall, P. Geo., en Matthew Harrington, P. Geo., van Mercator, elkAGekwalificeerde persoon zoals gedefinieerd onder NI 43-101.

Voor meer informatie, richt u tot:

Steve Roebuck

Directeur, president en interim-CEO

Mobiel: +1 (905) 741-5458

E-mail:moc.secruoseredithgih@kcubeors

Noch Canadian Securities Exchange, noch haar Regulation Services Provider (zoals die term is gedefinieerd in het beleid van de Canadian Securities Exchange) aanvaardt verantwoordelijkheid voor de adequaatheid of nauwkeurigheid van dit persbericht.

Bemonsteringsprotocol, analyseprocedures en QAQC

Mercator hield toezicht op de diamantboorprogramma's voor 2020 en 2022, uitgevoerd door High Tide, die bijdragen aan de ondersteuning van de huidige schatting van de minerale hulpbronnen. Dit omvatte het ontwerpen en implementeren van een uitgebreid QAQC-programma in overeenstemming met de beste praktijkmethoden van CIM. De kern werd afgeleverd op een beveiligde locatie voor geologische en geotechnische houtkap en bemonstering. Na het loggen van de kern werd de kern gemarkeerd voor bemonstering en splitsen. Gecertificeerde referentiematerialen werden gebruikt voor blanco's en standaarden en ingevoegd in een tempo van elk afwisselend 10e monster. Er werden ook elke 40 kwartkernduplicaten verzameldeMonster- en laboratoriumduplicaten (afwisselend tussen grof afval en pulpsplitsingen) werden ook elke 40 geanalyseerdesteekproef. Alle gesplitste monsters werden op een veilige locatie in verzegelde verzendzakken opgeslagen voordat ze naar het laboratorium werden verzonden voor assaytests.

Monsterzendingen werden veilig per koerier afgeleverd bij Activision Laboratories (“ActLabs”) in Ancaster, Ontario voor monstervoorbereiding en analytische tests. De monstervoorbereiding vond plaats via het standaardprotocol voor steenvoorbereiding van het laboratorium, dat begint met het breken van de kaak gevolgd door het verpulveren van een gesplitst monster (250 g) om een ​​pulp te genereren waarvan 95% een korrelgrootte van 0,105 mm overschrijdt. Het ijzergehalte (Fe) werd gemeten met behulp van de lithiummetaboraatfusietechniek. Vóór fusie was het verlies bij ontsteking (LOI), waaronder H2O+, CO2, S en andere vluchtige stoffen wordt bepaald aan de hand van het gewichtsverlies na het roosteren van het monster. De fusieschijf wordt gemaakt door het geroosterde monster te mengen met een combinatie van lithiummetaboraat en lithiumtetraboraat. Monsters worden in Pt-kroezen gesmolten met behulp van een geautomatiseerde smeltkroesfluxer en automatisch in Pt-mallen gegoten om te gieten. Monsters worden vervolgens geanalyseerd op een Panalytical Axios Advanced golflengte-dispersieve XRF. Actlabs is een geaccrediteerd analytisch dienstenbedrijf dat ISO 17025-geregistreerd is. Actlabs is volledig onafhankelijk van zowel High Tide Resources als Mercator.

Mercator beoordeelde ook de QAQC-protocollen en resultaten die verband hielden met de Rio Tinto-diamantboorcampagnes van 2010-2012 en vond de procedures en resultaten bevredigend.

Toekomstgerichte informatie

Dit persbericht bevat bepaalde "toekomstgerichte verklaringen" die niet uit historische feiten bestaan. Toekomstgerichte verklaringen omvatten schattingen en verklaringen die de toekomstige plannen, doelstellingen of doelstellingen van het bedrijf beschrijven, inclusief woorden die erop neerkomen dat het bedrijf of het management verwacht dat een bepaalde toestand of resultaat zich zal voordoen. Toekomstgerichte verklaringen kunnen worden geïdentificeerd door termen als “gelooft”, “anticipeert”, “verwacht”, “schat”, “kan”, “zou kunnen”, “zou”, “zal” of “plannen”. Omdat toekomstgerichte verklaringen gebaseerd zijn op aannames en betrekking hebben op toekomstige gebeurtenissen en omstandigheden, brengen ze door hun aard inherente risico's en onzekerheden met zich mee. Hoewel deze verklaringen gebaseerd zijn op informatie die momenteel beschikbaar is voor het bedrijf, biedt het bedrijf geen garantie dat de werkelijke resultaten aan de verwachtingen van het management zullen voldoen. Risico's, onzekerheden en andere factoren die betrokken zijn bij toekomstgerichte informatie kunnen ertoe leiden dat feitelijke gebeurtenissen, resultaten, prestaties, vooruitzichten en kansen wezenlijk verschillen van die welke in dergelijke toekomstgerichte informatie worden uitgedrukt of geïmpliceerd. Toekomstgerichte informatie in dit persbericht omvat, maar is niet beperkt tot, het sluiten van de overeenkomst, het uitoefenen van de optie, de verwerving van lithiumprojecten met lage kosten en potentieel hoge opbrengsten, de mogelijkheid om de exploratiekosten laag te houden,toegang tot regionale lithiumverwerkingshubs, de doelstellingen, doelen of toekomstplannen van het Bedrijf, verklaringen, exploratieresultaten, potentiële mineralisatie, de schatting van minerale hulpbronnen, exploratie- en mijnontwikkelingsplannen, timing van de aanvang van de activiteiten en schattingen van marktomstandigheden. Factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van dergelijke toekomstgerichte informatie omvatten, maar zijn niet beperkt tot: het vermogen om te anticiperen op de effecten van de COVID-19-pandemie op de activiteiten van het Bedrijf en deze tegen te gaan, inclusief maar niet beperkt tot de effecten van COVID-19 -19 op de kapitaalmarkten, verstoringen van de toeleveringsketen van grondstoffenprijzen, beperkingen op arbeid en aanwezigheid op de werkplek en lokale en internationale reizen, het niet verkrijgen van de vereiste goedkeuringen met betrekking tot het voorgaande, het niet identificeren van minerale hulpbronnen, het niet omzetten van geschatte minerale hulpbronnen in reserves , het onvermogen om een ​​haalbaarheidsstudie uit te voeren waarin een productiebeslissing wordt aanbevolen, de voorlopige aard van metallurgische testresultaten, vertragingen bij het verkrijgen of niet verkrijgen van de vereiste goedkeuringen van de overheid, het milieu of andere projecten, politieke risico's, het onvermogen om de plicht te vervullen om First Nations te huisvesten en andere inheemse volkeren, onzekerheden met betrekking tot de beschikbaarheid en kosten van financiering die in de toekomst nodig zijn, veranderingen op de aandelenmarkten, inflatie, veranderingen in wisselkoersen, schommelingen in grondstoffenprijzen, vertragingen in de ontwikkeling van projecten, kapitaal- en bedrijfskosten die aanzienlijk variëren van schattingen en de andere risico's die betrokken zijn bij de exploratie- en ontwikkelingsindustrie van mineralen, en de risico's die zijn uiteengezet in de openbare documenten van het bedrijf die zijn ingediend op SEDAR. Hoewel het bedrijf van mening is dat de aannames en factoren die zijn gebruikt bij het opstellen van de toekomstgerichte informatie in dit persbericht redelijk zijn, mag er niet overmatig worden vertrouwd op dergelijke informatie, die alleen van toepassing is vanaf de datum van dit persbericht. Er kan ook geen zekerheid worden geboden. gegeven dat dergelijke gebeurtenissen zullen plaatsvinden binnen de bekendgemaakte tijdsbestekken of helemaal niet. Het Bedrijf wijst elke intentie of verplichting af om toekomstgerichte informatie bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins, anders dan zoals vereist door de wet.

Hulpbronnen bij hoog water | High Tide Resources kondigt eerste schatting van minerale hulpbronnen aan tijdens zijn Labrador West Iron Project (1)

Figuur 1: Locatiekaart van eigendommen in Labrador West

Hulpbronnen bij hoog water | High Tide Resources kondigt eerste schatting van minerale hulpbronnen aan tijdens zijn Labrador West Iron Project (2)

Figuur 2: Labrador West Deposit – Voor minerale hulpbronnen geoptimaliseerde putschelp met DDH's en A tot A'-lijnlocatie - Planview

Hulpbronnen bij hoog water | High Tide Resources kondigt eerste schatting van minerale hulpbronnen aan tijdens zijn Labrador West Iron Project (3)

Figuur 3: Labrador West Deposit – Blokmodel met een overzicht van de kwaliteit, het boren en de put-beperkte hulpbronnen

Hulpbronnen bij hoog water | High Tide Resources kondigt eerste schatting van minerale hulpbronnen aan tijdens zijn Labrador West Iron Project (4)

Figuur 4: Labrador West Deposit - Doorsnede langs A tot A’, kijkend naar het noordwesten

Hulpbronnen bij hoog water | High Tide Resources kondigt eerste schatting van minerale hulpbronnen aan tijdens zijn Labrador West Iron Project (5)

Figuur 5: Labrador West Deposit – Close-up van hoogwaardig ijzer - Doorsnede langs A tot A’

Onderwerp: de zoombijeenkomst van Steve Roebuck

Tijd: 23 februari 2023 16:15 uur Eastern Time (VS en Canada)

Neem deel aan de Zoom-vergadering

https://us06web.zoom.us/j/81660730868?pwd=VEdIdlptQisvdXl2UlFKNW5teTBWZz09

Vergaderings-ID: 816 6073 0868

Toegangscode: 207335

Eén tik mobiel

+12532050468,,81660730868#,,,,*207335# VS

+12532158782,,81660730868#,,,,*207335# VS (Tacoma)

Kies op basis van uw locatie

+1 253 205 0468 VS

+1 253 215 8782 VS (Tacoma)

+1 301 715 8592 VS (Washington DC)

+1 305 224 1968 VS

+1 309 205 3325 VS

+1 312 626 6799 VS (Chicago)

+1 346 248 7799 VS (Houston)

+1 360 209 5623 VS

+1 386 347 5053 VS

+1 507 473 4847 VS

+1 564 217 2000 VS

+1 646 931 3860 VS

+1 669 444 9171 VS

+1 669 900 6833 VS (San Jose)

+1 689 278 1000 VS

+1 719 359 4580 VS

+1 929 436 2866 VS (New York)

Vergaderings-ID: 816 6073 0868

Toegangscode: 207335

Vind uw lokale nummer: https://us06web.zoom.us/u/k9JvYknoM

 • Bekijk PDF
 • Bekijk DOCX
Terug naar de index van nieuwsberichten
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated: 18/07/2023

Views: 6058

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.