Hoeveel verkeer heb je nodig wil je beginnen met affiliate marketing? (2023)

Hoeveel verkeer heb je nodig wil je beginnen met affiliate marketing? (1)Hoeveel verkeer heb je nodig wil je beginnen met affiliate marketing? (2)

Laatst bijgewerkt op 30 april 2023 doorBarbara

Er is geen vast bepaald aantal paginaweergaves dat je nodig hebt om te beginnen met het promoten vanfiliaalproducten op jouw website. Je kunt op elk moment beginnen, het maakt niet uit hoe nieuw je blog is of hoeveel lezers je hebt. Je hebt namelijk niet elke maand miljoenen pageviews nodig om geld te verdienen via affiliate marketing.

Hoeveel verkeer heb je nodig wil je beginnen met affiliate marketing? (3)

Natuurlijk is elke blog anders, maar als je eenmaal begrijpt wat je lezers willen (wat later in deze cursus wordt besproken), kun je in veel gevallen geld verdienen, en dan maakt het aantal paginaweergaven dat je hebt niet uit.

Meer paginaweergaven betekent niet altijd dat je meer geldverdient. In plaats daarvan wil je volgers die geïnteresseerd zijn in hetbericht dat je publiceert en loyaal zijn aan jouw blogs/ artikelen of vlogs.Dit zijn de mensen die je waarschijnlijk omzet in kopers of leads.

Het hebben van 1000 trouwe lezers/volgers is beter dan 10.000 die het niet interesseert wat je plaatst.Dit komt omdat affiliate marketing veel te maken heeft met het vertrouwen dat jouw lezers in jou hebben en of ze geïnteresseerd zijn in wat je schrijft. Ik ken mensen die 500.000 pageviews per maand ontvangen ennietsper maand verdienen via affiliate marketing. Aan de andere kant weet ik dat anderen “maar” 50.000 pageviews per maand hebben die elke maand een paar duizend euro verdienen.

(Video) 3 manieren om €100+ PER DAG te verdienen met AFFILIATE MARKETING

Wanneer je een loyale groep lezers hebt, kun je al affiliate producten promoten

Ik heb niet zoveel pageviews in vergelijking met sommige blogs, maar als je hun inkomsten vergelijkt met die van mij, dan verdien ik heel vaak meer.

Toch is het niet zo dat wanneer je op deze manier geld wilt verdienen, het geen kwaad kan om je pageviews te verbeteren. Tenslotte betekent meer loyale en betrokken volgers een grotere kans is dat je een conversie zult hebben.

Wanneer kun je je aanmelden voor affiliate programma’s

Hier is geen direct antwoord op.

Echter, voor sommige affiliate programma’s moet je een minimum aantalvolgers, pageviews of hoeveelheid contenthebben voordat je wordt goedgekeurd en toegestaan ​​om affiliate links te promoten en plaatsen.

(Video) How To Start Affiliate Marketing For Beginners | How I Make $75,000/Month With Free Traffic (2023)

Sommige partnerprogramma’s kunnen vereisen dat je elke maandeen bepaald aantal conversies ontvangt of omzet genereert.

Als dat het geval is, wil je je pas aanmelden voor dat affiliateprogramma wanneer je er zeker van bent dat je aan hun vereisten kunt voldoen.

Wanneer je geïnteresseerd bent in het aanvragen van een partnerprogramma met strikte regels, raad ik je aan ervoor te zorgen dat jouw lezers geïnteresseerd zijn in de producten die horen bij dat partnerprogramma. En dat je analyseert of je aan hun vereisten kunt voldoen.

Denk hierbij aan het plaatsen van artikelen of blogs waarin je al producten noemt die je via affiliate links wilt gaan promoten. Je kunt er zelfs vragen over stellen zodat je weet wat je publiek graag zou willen weten over een bepaald product of onderwerp, waardoor het voor jou weer makkelijker is om een product met affiliate link onder de aandacht te brengen.

Leer het product kennen wat je wilt promoten via affiliate marketing

Maar zorg er in elk geval voor dat je al bekend bent met een product voordat je aan een samenwerking begint. Dit zorgt er zeker voor dat je makkelijker aan de vereisten van het partnerprogramma kunt voldoen en voorkomt dat een samenwerking wordt gestopt omdat je niet aan de conversie-eisen voldoet. Het kan later moeilijker zijn om je weer opnieuw aan te melden wanneer je wel genoeg verkeer hebt om conversies te maken.

In dit geval is het beter om te wachten.

Voor de affiliate programma’s waar eenbepaald verkeersniveaunodig is, raad ik je aan te wachten totdat jehet juiste niveau bereikt hebt en weet dat je hen het aantal conversies kunt garanderen.

(Video) How to start affiliate marketing without spending money

Het is niet handig om te liegen over je verkeersniveau, wantdat schaadt je relatie met het affiliate programma en kan er mogelijk voorzorgen dat je eruit wordt gezet.

In plaats van te haasten in dit proces, focus je op hetverbeteren van je cijfers, het schrijven van goede content en het opbouwen vanvertrouwen bij je publiek.

Je geduld wordt echt beloond

Nu zijn de meeste affiliate programma’s niet heel strikt met hun regels. Voor veel affiliate programma’s kun je makkelijk deelnemen, zelfs wanneer jouw blog nieuw is en wanneer je pageviews nog niet zo hoog zijn als zij willen of wensen. Denk dan bijvoorbeeld aanhet partnerprogramma van Bol.comof van Awin.nl

En wanneer het partnerprogramma geen regels bevat over hoe vaak je een conversie nodig hebt, kunt je meteen een aanvraag indienen. Zodra je bent goedgekeurd, kun jeaangesloten linksop jouw site plaatsen.

Afbeelding doorrawpixel.com

FAQs

Hoeveel verkeer heb je nodig wil je beginnen met affiliate marketing? ›

Hoeveel verkeer heb je nodig wil je beginnen met affiliate marketing? Er is geen vast bepaald aantal paginaweergaves dat je nodig hebt om te beginnen met het promoten van affiliate producten op jouw website. Je kunt op elk moment beginnen, het maakt niet uit hoe nieuw je blog is of hoeveel lezers je hebt.

Heb je geld nodig voor affiliate marketing? ›

Er zitten weinig risico's aan affiliate marketing. Het kost niets om aan een affiliateprogramma deel te nemen. Je kunt dus meteen beginnen met geld verdienen met een gevestigd(e) product of service zonder investeringskosten vooraf.

Wat heb je nodig om te beginnen met affiliate marketing? ›

Voordat je kunt beginnen met affiliate marketing dien je jezelf aan te sluiten bij een affiliate programma of affiliate netwerk. Uiteindelijk krijg je van de adverteerder een affiliate link welke je vervolgens via talloze kanalen probeert te promoten.

Hoeveel maak je met affiliate marketing? ›

Gemiddeld gezien verdien je na een jaar tussen de 50 en 600 euro per maand, afhankelijk van hoeveel aandacht je aan de business besteed en hoeveel websites je hebt. Na twee jaar moet je niet gek opkijken als je meer dan 1.500 euro verdient. Maar ook dat is afhankelijk van veel factoren.

Hoeveel jaar moet je zijn voor affiliate marketing? ›

Let op dat om aan de slag te gaan als affiliate een minimale leeftijd van 14 jaar oud wordt gehanteerd. Je hoeft dus niet te wachten totdat je account is goedgekeurd.

Hoe moeilijk is affiliate marketing? ›

Maar, het is wel moeilijk om echt succesvol te worden met affiliate marketing. De moeilijkheid zit hem dan ook vooral in tijd, zoals je waarschijnlijk wel weet als je wil beginnen met affiliate marketing. De weg naar je eerste commissie is ontzettend lang en kan wel maanden duren.

Heb je voor affiliate KVK nodig? ›

Checklist 'Geld verdienen met affiliate marketing' Wanneer je producten of diensten van andere bedrijven promoot op je eigen website, blog, podcast of socialmediakanaal, ben je een publisher. Let hierop als je als publisher geld wilt verdienen: Schrijf je in als ondernemer bij KVK.

Kan iedereen affiliate marketing doen? ›

Er zijn talrijke manieren waarop je aan affiliate marketing kunt doen. Je hoeft niet per se een eigen website te hebben of actief te zijn op de sociale media kanalen. Dit is nu juist het grote voordeel van affiliate marketing, omdat theoretisch iedereen het kan doen, met of zonder ervaring.

Hoe promoot je je affiliate marketing? ›

Is het merk dat je wilt promoten bij hen aangesloten, dan maak je daar een account aan. Vervolgens kun je jezelf binnen het netwerk aanmelden bij het affiliate programma van het merk. Zodra je bent toegelaten, dan kun je de producten van dat merk gaan promoten via jouw verschillende kanalen.

Hoe word ik een affiliate? ›

Je kunt affiliate worden door je aan te melden voor een affiliate campagne van een adverteerder. Dit kan door je aan te sluiten bij een affiliate netwerk of door je direct bij een adverteerder aan te melden.

Kun je als Influencer ook doen aan affiliate marketing? ›

Wist je dat er tegenwoordig een tiental kanalen zijn waarmee je geld kunt verdienen als influencer? Een van deze kanalen is affiliate marketing, een niet-tijdrovende manier om passief inkomen te genereren die vaak onderschat wordt.

Kun je als Influencer ook doen aan affiliate marketing en waarom wel niet? ›

Om grote influencers in te zetten heb je influencer marketing nodig omdat zij (haast) geen affiliate marketing inzetten. Om kleine of micro influencers in te zetten kan dit vaak ook via affiliate marketing! Het verschil zit hem dus mede in de manier van betaling: fixed fee vs. commissie.

Is een PayPro account gratis? ›

Het registreren van een PayPro account is volledig gratis. Je kan een kijkje nemen in ons systeem en hoe het werkt. Als verkoper betaal je vastgestelde kosten per transactie. Om deze transactie te verwerken kan je gebruik maken van 3 type betaalmethodes bij PayPro.

Wat zijn de redenen om te starten met affiliate marketing voor een adverteerder? ›

Een reden voor een adverteerder om affiliate marketing in te zetten is om meer zichtbaarheid te creëren en meer omzet te behalen. Door het inzetten van affiliate marketing betaalt de adverteerder een bepaald bedrag wanneer er daadwerkelijk een lead of verkoop plaatsvindt.

Kan je freelancen zonder KvK? ›

Je kunt ook als freelancer werken zonder officiële inschrijving bij de KvK. Iedereen mag tenslotte een opdracht voor een klant doen en een kwitantie versturen. Een kwitantie is feitelijk een rekening, maar dan zonder btw en kvk-nummer.

Hoeveel mag je bijverdienen zonder ingeschreven te zijn bij KvK? ›

Let op! Is uw omzet per kalenderjaar maximaal € 1.800, bent u niet verplicht uw onderneming aan te melden bij de Kamer van Koophandel en hebt u dit ook niet gedaan, én hebt u geen btw betaald die u in aftrek wilt brengen? Dan bent u niet verplicht u als btw-ondernemer aan te melden bij de Belastingdienst.

Is KvK verplicht als freelancer? ›

Parttime freelancen

U moet wel eerst afspraken maken met uw werkgever voordat u zzp-opdrachten gaat uitvoeren. En u moet zich als freelancer inschrijven bij KVK.

Hoe verdien je 10.000 euro per maand? ›

Wanneer je in de salarisschaal €10.000 per maand wilt komen, zul je in de meeste gevallen een WO-diploma nodig hebben. Er zijn natuurlijk uitzonderingen binnen commerciële beroepen (zoals artiesten) of in de freelance hoek. De bestbetaalde banen voor mannen en vrouwen in 2022 zijn: Neurochirurg.

Hoe 500 euro per maand bijverdienen? ›

500 euro per maand bijverdienen kan bijvoorbeeld door middel van affiliate marketing, werken als freelancer of door jouw kennis aan te bieden in een cursus, e-book of training. Ook het invullen van enquêtes en het meedoen aan spaarprogramma's kan je enkele honderden euro's per maand opleveren.

Hoe verdien ik 100.000 euro per jaar? ›

Hoog uurtarief / coaching

Een van de meest voor de hand liggende manieren om aan 100000 euro jaaromzet te komen, is door een hoog uurtarief te hanteren. Advocaten, adviseurs en coaches kunnen doorgaans een hoog uurtarief rekenen. Denk aan bijvoorbeeld 100 euro per uur.

Welke regels gelden er voor influencers? ›

Wat moet en wat mag niet?
  • Influencers mogen geen reclame maken als ze niet duidelijk maken dat het om reclame gaat. Het moet voor consumenten direct zichtbaar zijn dat sprake is van reclame. ...
  • Plaats in een bericht niet alleen maar een tag naar het bedrijf. Dat maakt onvoldoende duidelijk dat het om reclame gaat.

Hoe word je uitbetaald op PayPro? ›

Wanneer je bent ingelogd klik je in het linkermenu op "Rekening". Daar zie je "Opneembaar saldo" staan. Hieronder staat in het blauw "Nieuwe opname". Als je hierop klikt kun je het bedrag invoeren dat je wilt opnemen.

Kan je echt geld verdienen met PayPro? ›

PayPro Partner Program. Geld verdienen met het Partnerprogramma van PayPro is gemakkelijk. Als partner van PayPro verdien je hoge commissies wanneer je nieuwe verkopers aanbrengt die online betalingen willen accepteren.

Kan PayPro geld van mijn rekening halen? ›

Nee, dit is niet mogelijk. PayPro mag alleen opnames van het PayPro-saldo uitbetalen op een regulier IBAN rekeningnummer.

Kan je verlies maken met affiliate marketing? ›

Affiliate marketing werkt het beste als je transparant bent over het product dat je promoot aan je achterban. Als je dit alleen maar doet om snel geld te verdienen, verlies je snel het vertrouwen van je volgers.

Wat zijn de kosten bij een affiliate netwerk? ›

Kosten affiliate-netwerk

Het werkt als volgt: een affiliate ontvangt een commissie over een aangebrachte sale of lead (bijvoorbeeld 10 procent over het orderbedrag). Over een orderbedrag van 100 euro is dit 10 euro. 10 euro is het bedrag dat de affiliate ontvangt voor de aangebrachte sale.

Wat voor website voor affiliate marketing? ›

Binnen affiliate marketing is een blog en een content website iets anders. Een content website is meer statisch, kun je makkelijker één keer goed schrijven met veel informatie en dat aanvullen en verrijken. Dit kan bijvoorbeeld over een specifiek product zijn, maar ook een productgroep, dienst of onderwerp.

Videos

1. Gebruik GEEN PAYPRO in 2023: Wat dan wel? | Affiliate marketing
(Jelle Qui)
2. ALLES Wat Je Moet Weten Om Te Beginnen Met Affiliate Marketing
(Dieuwke Gorter)
3. Verdien €100 per dag! - Nieuwe Paypro Affiliate Marketing Strategie
(Roy de Jong)
4. Ontgrendel Geheim: €500/Dag met Paypro Affiliate Marketing!
(Roy de Jong)
5. Affiliate Marketing Website Maken | Gratis Nederlandse Tutorial
(Roy de Jong)
6. HOE VERDIEN JE €5K+ PER MAAND MET AFFILIATE MARKETING?
(Roy de Jong)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated: 06/08/2023

Views: 5415

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.