Hoe schrijf je online een CV in 2023? (2023)

Hoe schrijf je online een CV in 2023? (1)

Het opstellen van een goed en duidelijk cv is erg belangrijk. Een werkgever ziet jesollicitatiebriefmin of meer als eerste kennismaking, maar je cv bepaalt de eerste indruk. Net zoals je voldoende tijd zou besteden aan het maken van een goede eerste indruk, is het daarom ook belangrijk om voldoende tijd te besteden aan het schrijven van je cv.

Inhoud
 • Hoe schrijf je online een cv?
 • Een cv in 2023
(Video) How To Write An INCREDIBLE Resume: 2023 TEMPLATE INCLUDED!

Hoe schrijf je online een cv?

Tegenwoordig zijn er diverse hulpmiddelen die van pas komen bij het schrijven van een cv. Met eenonline cv-generatorkun je eenvoudig je persoonlijke gegevens invoeren, waarna deze in een helder en overzichtelijke opzet worden weergegeven. Een cv schrijven is daarmee bijzonder snel geregeld.

Doe je het liever zelf? Met dit stappenplan is dat geen enkel probleem:

 1. Kies een duidelijk en overzichtelijksjabloon
 2. Laat deinhoud van je cvaansluiten op de functie waar je op solliciteert
 3. Gebruik decv-tipsvan onze experts voor het finetunen van je cv
 4. Sla je cv op als pdf-bestand en geef deze een duidelijke en omschrijvende bestandsnaam
 5. Laat je cv nog één keer goed door iemand anders doorlezen, voordat je deze verstuurt

Nadat je online je cv hebt opgesteld, kun je vervolgens jesollicitatiebriefschrijven.

(Video) How to Write The BEST Resume in 2023 - NEW Template and Examples INCLUDED

Een cv in 2023

De inhoud van een cv is weinig veranderd door de jaren heen. Dat is ook logisch, want in 2023 draait het om dezelfde gegevens als decennia geleden: om jou en om je werkervaring en opleidingen.

Wel is het steeds belangrijker geworden om de inhoud van je cv in een duidelijk format weer te geven. Een werkgever ontvangt steeds meer sollicitaties en besteedt mede daardoor minder tijd aan het bekijken van een cv. In 2023 is een cv dus vooral overzichtelijk.

Hoe schrijf je online een CV in 2023? (2)

Maak een perfect CV in 5 minuten.

Gratis CV maken CV voorbeelden

(Video) CV maken in 2023 (COMPLEET stappenplan!)
(Video) How To Write A MIND-BLOWING Resume With ChatGPT - FULL TUTORIAL With TEMPLATE

Hoe schrijf je online een CV in 2023? (3)

Wilbert Kamminga

Ik ben ruim 15 jaar actief geweest in diverse HR-gerelateerde functies. Tijdens mijn loopbaan heb ik veel goede, maar vooral ook veel slechte sollicitaties voorbij zien komen. Ik deel mijn ervaringen op Sollicitatie.info en met mijn tips zorg jij ervoor dat jouw sollicitatie in positieve zin opvalt.

(Video) HOE MAAK JE EEN KRACHTIG CV? | Solliciteren kan je leren!

(Video) Zo maak je een origineel en creatief CV *tips & uitleg

FAQs

Hoe ziet een cv er uit in 2023? ›

Denk dan eens aan de evt. stages die je gedaan hebt of vrijwilligerswerk en benoem hier de relevante werkzaamheden van. Je opleidingen: dit spreekt een beetje voor zich, maar noem chronologisch de opleidingen die je hebt gevolgd en geef aan of je een (deel)diploma/certificaat hebt behaald.

Hoe maak je een online cv? ›

Er zijn verschillende manieren om een curriculum vitae te maken: Microsoft Word, Google Documenten of een ander tekstverwerkingsprogramma. Kies je voor een echt professioneel cv waarmee je opvalt, dan is het gebruik van de online cv tool van CV.nl de oplossing.

Hoe maak je een overzichtelijke cv? ›

5 tips om een goed leesbaar cv te maken
 1. Creëer overzicht. Maak gebruik van herkenbare tussenkopjes, zoals ervaring, studie en competenties. ...
 2. Maak je cv opvallend, maar houd het zakelijk. ...
 3. Houd het kort. ...
 4. Zet het belangrijkste op pagina 1. ...
 5. Maak een profielschets. ...
 6. Relevante ervaring noemen. ...
 7. Inhoud per onderwerp. ...
 8. Profielschets.

Hoe ziet een goed en simpel cv eruit? ›

Een goed cv bevat een aantal onderdelen, waaronder persoonlijke informatie, opleidingen en stages, werkervaring, certificaten en vaardigheden. Daarnaast zet je op je cv een foto en voeg je eventueel referenties toe. Met de gratis cv voorbeelden van Randstad maak je snel en eenvoudig je eigen, professionele cv.

Wat maakt een CV anno 2023 opvallend? ›

Jouw passie

Werkgevers willen immers kandidaten die creatief, proactief en bereid zijn om alles te geven. Naast het benadrukken van je prestaties, is het belangrijk om details te geven over je passieprojecten, vooral als je een bijzaak hebt die relevant is voor de functie waarnaar je solliciteert.

Wat zet je op je cv 2023? ›

Er zijn geen strikte regels voor de inhoud van je cv, maar recruiters en werkgevers verwachten doorgaans deze elementen in je cv aan te treffen:
 • Persoonlijke gegevens.
 • Persoonlijk profiel.
 • Werkervaring (en evt. nevenactiviteiten)
 • Opleidingen.
 • Vaardigheden / competenties.
 • Talen.
 • Hobby's & interesses.
 • Referenties.

Is Canva goed voor cv's? ›

Is Canva goed voor cv's? Canva is een handige ontwerptool en biedt professioneel ogende, kant-en-klare sjablonen. Sommige cv-sjablonen op Canva zijn echter niet echt geweldig voor sollicitaties . Je hebt geen grafische ontwerpsoftware nodig om een ​​aantrekkelijk cv te maken.

Is er een volledig gratis cv-builder? ›

Ja, Novorésumé is een 100% gratis cv-bouwer . Als je een beperkt budget hebt, kun je het gebruiken om je cv volledig gratis te maken. En nee, in tegenstelling tot sommige andere cv-bouwers die er zijn, slaan we je niet met een betaalmuur als je eenmaal je cv hebt voltooid.

Waar begin je je cv mee? ›

Je gebruikt deze volgorde voor je cv: Personalia, Persoonlijk profiel, Competenties en vaardigheden, Prestaties, Werkervaring aan de hand van rollen die hebt gehad, Opleidingen, Gewenste werkzaamheden. In het onderdeel competenties en vaardigheden benoem je de belangrijkste vaardigheden het eerst.

Zijn Wordy-cv's goed? ›

Als u uw marges helemaal tot het einde van de pagina moet uitbreiden, is uw cv te langdradig . Een kleine beweging zal je geen kwaad doen, maar als je zo met de marges knoeit dat het erg opvalt, zal de werkgever het niet op prijs stellen.

Moet ik thuisblijfmama op cv zetten? ›

Het maakt niet uit hoeveel tijd je buiten het werk hebt doorgebracht, je kunt je tijd als thuisblijvende moeder of vader op je cv vermelden als onderdeel van je ervaring .

Wat wel en niet op je cv? ›

5 dingen die je niet op je cv moet zetten
 1. Oude en irrelevante baantjes. ...
 2. De meeste stageplekken. ...
 3. Prestaties tijdens je middelbare school en vervolgopleiding. ...
 4. Oude vaardigheden en certificaten. ...
 5. Hobby's.
Jun 11, 2021

Welke fouten worden het vaakst gemaakt op een cv? ›

De 10 meest gemaakte fouten op het CV
 • Een rommelig of onoverzichtelijk cv.
 • Een te lang cv met te veel informatie.
 • Een cv dat niet past bij de functie.
 • Een onverzorgde lay-out.
 • Vaardigheden en competenties weglaten.
 • Liegen op je cv.
 • Een ongepaste of onverzorgde foto.
 • Een niet-representatief online profiel.

Hoe omschrijf ik mezelf in een cv? ›

waar moet een profiel op je cv aan voldoen?
 1. is persoonlijk en in de ik-vorm geschreven.
 2. is kort (maximaal vijf regels)
 3. zegt wie je bent, waar je goed in bent, benadrukt je sterke eigenschappen, wat je zoekt en wat je wensen zijn.
 4. sluit aan op de functie waarop je solliciteert.
 5. is origineel en creatief.

Hoe lang moet CV 2023 zijn? ›

Aangezien het Europese cv in wezen een cv is, zou het optimaal 1 pagina lang moeten zijn. Onthoud: er is een reden waarom de meeste loopbaanadviseurs aandringen op de cv-regel van één pagina. Recruiters hebben gewoon niet de tijd om onnodige informatie te lezen, en voor de meeste kandidaten is dat precies wat de 2e pagina in een cv is.

Is leeftijd belangrijk op cv? ›

Je geboortedatum vermelden op je cv is niet verplicht, want leeftijdsdiscriminatie is verboden. Toch gebeurt het weleens dat werkgevers een voorkeur hebben voor jongere of juist oudere kandidaten. Je kunt er voor kiezen om je geboortedatum te vermelden.

Is een cv nog van deze tijd? ›

Twintig jaar geleden was het cv voor personeelsmanagers de ideale manier om informatie over de kandidaten te verzamelen. En zelfs nu beoordelen recruiters potentiële kandidaten vaak nog op basis van opleiding, werkervaring en nevenactiviteiten.

Waar vind ik cv templates in Word? ›

In Word vind je een aantal sjablonen voor cv's en sollicitatiebrieven. Klik bij “Bestand” op “Nieuw” om een nieuw bestand aan te maken en er verschijnen direct sjablonen die je voor dit nieuwe bestand kunt gebruiken. In het zoekvenster tik je 'cv' in. Dan verschijnen alle cv-templates die Word heeft.

Hoe zorg je dat je cv opvalt? ›

Denk aan een mooie foto, een kort lijstje met prestaties, een prettig lettertype (niet te groot, niet te klein), en een nette lay-out. Gebruik eventueel een van de vele template cv's, zoals die van Wetalent, Beaks of Cv Formats of die op cv.nl.

Waar kan ik gratis een cv maken? ›

Met de cv-builder kun je een gratis cv maken, dat er professioneel uitziet. Je kunt dat op twee manieren doen: upload een bestaand cv en vul je gegevens aan. Je kunt de volgorde veranderen, extra tekstblokken toevoegen en kiezen uit verschillende lay-outs.

Hoe kan ik mijn cv online bewerken? ›

Bewerk je cv in een tekstverwerker, zoals Google Docs of Word. Upload gewoon je cv naar een online applicatie of, zoals met cv-sjablonen voor Microsoft Word, naar een desktopapplicatie, en bewerk je bestand met de beschikbare opmaakopties . Gebruik Adobe Acrobat om uw cv-document in PDF-indeling te bewerken.

Hoe CV van CV io gratis downloaden? ›

Om een ​​TXT-bestand van je cv of sjabloon te downloaden, log je in op Resume.io en ga je naar je Dashboard. Klik op de link onder het hoofdmenu voor elk cv of elke sollicitatiebrief om het TXT-bestand te downloaden .

Welke cv-builder is eigenlijk gratis te downloaden? ›

Met de gratis cv-builder van Canva gaat solliciteren naar je droombaan eenvoudig en snel. Kies uit honderden gratis, door ontwerpers gemaakte sjablonen en pas ze met een paar klikken aan. U hoeft geen uren meer te besteden aan het opmaken van uw cv of het kiezen van gratis lettertypen voor uw sollicitatiebrief.

Hoeveel kost CV maker? ›

Wat zijn de kosten voor eenmalig gebruik van CVmaker? De kosten voor gebruik zijn een eenmalige termijn (maand) à € 8,95. Je dient wel, zoals hierboven beschreven, je account op te zeggen. Je hebt dan een maand toegang tot je account en alle templates en functionaliteiten.

Moet je een intro op je cv zetten? ›

Er is geen regel die zegt dat je een introverklaring of sectie op je cv moet hebben . Als je professionele geschiedenis vrij eenvoudig is en je duidelijk geschikt maakt voor de functie waarnaar je solliciteert, kun je er gemakkelijk voor kiezen om direct in je werkervaring te duiken, zoals chronologische cv's vaak doen.

Wat zijn sterke vaardigheden? ›

Voorbeelden zijn delegeren, onderhandelen, luisteren, samenwerken , netwerken, plannen en coachen. Overdraagbare vaardigheden hebben vaak een grote overlap met competenties.

Wat zet je bovenaan je cv? ›

Je werkervaring noteer je in omgekeerd chronologische volgorde. Je meest recente baan zet je dus bovenaan. Op die manier laat je zien hoe jij je kennis en vaardigheden het laatst hebt ingezet.

Hoeveel is te veel op een cv? ›

Meer dan 3 pagina's

Voor de meeste werkzoekenden is een cv van één tot twee pagina's voldoende. Voor degenen met meer uitgebreide ervaring of prestaties, kunnen ze drie pagina's hebben. Meer dan dat is overdreven en zal snel de aandacht van een rekruteringsmanager verliezen.

Hoe zeg je geassisteerd op een cv? ›

Vraag: Wat is een betere manier om Assisted te zeggen op een cv? Gebruik in plaats van een woord als 'geassisteerd' op je cv woorden als Ondersteund, Bijgedragen, Samengewerkt, Geïmplementeerd, Georganiseerd, Gecompileerd of Gepland . Deze woorden zijn beter omdat ze beschrijven wat je hebt gedaan, en dat is wat rekruteringsmanagers willen zien.

Moet je volledige zinnen gebruiken in cv's? ›

Schrijf niet in volledige zinnen .

Schrijf in opsommingstekens en korte, krachtige zinsfragmenten die uw verhaal vertellen met een minimum aan lezen.

Hoe noem je een huisvrouw op een cv? ›

Als je je ervaring als ouder thuis wilt opnemen in je cv, gebruik dan een functietitel zoals huisvrouw, huismanager of verzorger .

Zet jij huisvrouw op je cv? ›

Voeg uw ervaring als huisvrouw toe aan de werkervaringssectie van uw cv . Vermeld uw werkgever als "[Uw achternaam] Thuis" Maak een professionele titel, zoals "Huismanager" Vermeld de datums waarop u als huisvrouw hebt gewerkt (als u een cv-gat probeert in te vullen, vermeld dan alleen de jaren, zoals dit: [jaar begon]–[jaar eindigde ...

Kun je zwart werk op je cv zetten? ›

Kun je zwart werk op je cv zetten? Beter van niet. Hoe gewoon zwart werken in bepaalde sectoren, zoals bij huisschilders, klussers en schoonmakers ook is, zwart werken blijft illegaal. Als de belastingdienst erachter komt hangt je een grote boete boven het hoofd.

Welke van de volgende mag nooit worden gebruikt in een goed cv? ›

Persoonlijke gegevens . Het is niet nodig om persoonlijke informatie op een cv te zetten, zoals uw burgerservicenummer, burgerlijke staat, nationaliteit, seksuele geaardheid of spirituele overtuigingen. In feite is het illegaal voor werkgevers om deze persoonlijke gegevens te vragen.

Kun je iets over jezelf vertellen dat niet op je cv staat? ›

Het perfecte antwoord op de interviewvraag "vertel me iets over jezelf dat niet op je cv staat" is kort en positief . Vermijd negatieven of ongerelateerde persoonlijke verhalen. Concentreer u op uw sterke punten, op waarom u de baan wilt of op iets geweldigs aan het bedrijf. Houd uw antwoord onder de 30 seconden.

Waarom mag je geen foto van jezelf op je cv zetten? ›

CV's zijn bedoeld om te laten zien wat jou een geweldige kandidaat maakt. Een foto kan afleiden van uw relevante vaardigheden en ervaring . Als recruiters je nodig hebben en/of willen zien, kunnen ze de foto's op je sociale media-profielen bekijken of je persoonlijk ontmoeten tijdens een interview.

Hoe zou ik mezelf omschrijven? ›

Vertel eens iets over jezelf
 • Waar je energie van krijgt.
 • Wat je bijzonder de moeite waard vond tijdens je studie en eerder werk.
 • Wat je ambities zijn. Je toekomst.
 • Waarom je deze weg/sollicitatie kiest. Je motief.
 • Recente relevante activiteiten.

Hoe schrijf je 50 woorden over jezelf? ›

Ik ben flexibel en kan me snel en gemakkelijk aanpassen aan nieuwe situaties en veranderingen . Ik heb een vriendelijke persoonlijkheid en vind het leuk om met anderen om te gaan. Ik ben oprecht en mensen kunnen zien dat ik authentiek en eerlijk ben. Ik ben een harde werker en doe altijd extra moeite om mijn doelen te bereiken.

Hoe zou je jezelf omschrijven in 5 woorden? ›

Zo zou je jezelf in vijf woorden kunnen omschrijven: Ik zou zeggen dat ik gemotiveerd, analytisch, creatief, bemoedigend en vriendelijk ben. Motivatie is voor mij vanzelfsprekend en ik ben altijd een zelfstarter geweest.

Hoeveel jaar moet je cv teruggaan? ›

Over het algemeen raden experts aan om ongeveer 10-15 jaar werkervaring op je cv te bewaren, maar die begeleiding verandert afhankelijk van je professionele geschiedenis. Je cv is een van de eerste dingen die een potentiële werkgever van je ziet.

Wat staat niet in je cv maar moeten we echt van je weten? ›

'Vertel me je levensverhaal, de beslissingen die je hebt genomen en waarom je ze hebt genomen. Vertel daarnaast wat de moeilijkste problemen zijn waar je aan hebt gewerkt en hoe je ze hebt aangepakt.

Wat zijn je positieve eigenschappen? ›

goede eigenschappenlijst: dit zijn voorbeelden van sterke punten
 • (pro)actief;
 • assertief;
 • ambitieus;
 • behulpzaam;
 • creatief;
 • dapper;
 • zelfverzekerd;
 • doorzetter;

Hoe ziet een goed cv er uit? ›

Een goed cv bevat een aantal onderdelen, waaronder persoonlijke informatie, opleidingen en stages, werkervaring, certificaten en vaardigheden. Daarnaast zet je op je cv een foto en voeg je eventueel referenties toe. Met de gratis cv voorbeelden van Randstad maak je snel en eenvoudig je eigen, professionele cv.

Hoe omschrijf je wie je bent? ›

In je persoonlijke profiel beschrijf je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dit doe je door stil te staan bij je karaktereigenschappen, drijfveren en waarden (wie ben ik?), je talenten, competenties en vaardigheden (wat kan ik?) en je interesses, passies en loopbaanwensen (wat wil ik?).

Wat moet er echt in een cv staan? ›

Wat moet er in een cv?
 • Persoonlijke gegevens. Vermeld in ieder geval altijd: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum. ...
 • Werkervaring. Werkgevers en recruiters letten vooral op relevante werkervaring. ...
 • Competenties. ...
 • Opleidingen en diploma's. ...
 • Certificaten. ...
 • Talenkennis.

Wat staat er in een modern cv? ›

Een modern cv is een reclamespot voor jezelf. Je talenten, vaardigheden, opleiding en ervaring zijn de producten, jij bent de verkoper. Met een cv geef je een eerste indruk van jezelf aan een potentiële werkgever, nog voor hij of zij je ooit ontmoet heeft. Bovendien geeft je cv in één oogopslag weer wie jij bent.

Welke van de volgende is geen cv-indeling? ›

Portfolio is geen cv-indeling.

Kan ik in 2023 nog een CV-ketel kopen? ›

Is jouw CV-ketel aan vervanging toe in 2023? Dan vraag je je ongetwijfeld af wat het slimst is om te doen: een nieuwe CV-ketel kopen of tóch overstappen naar een duurzamer alternatief, zoals een warmtepomp. De overheid heeft immers aangekondigd dat het vanaf 2026 verplicht is om een duurzame installatie toe te passen.

Hoe lang moet een cv 2023 zijn? ›

Tussen de 450-650 woorden per pagina (of ongeveer 800-1200 woorden voor een cv van twee pagina's) is ideaal. Minder dan dat betekent dat u het risico loopt dat uw cv er een beetje leeg uitziet, terwijl meer betekent dat het voor een recruiter te moeilijk is om te scannen.

Wat mag niet op een cv? ›

Het cv moet professioneel zijn en uw belangrijke gegevens bevatten. Neem de volgende informatie niet op. Deze dingen zijn niet nodig: leeftijd; etnische identiteit; politieke affiliatie; religieuze voorkeur; hobby's; burgerlijke staat; seksuele geaardheid; geboorteplaats; foto's; hoogte; gewicht en gezondheid .

Wat zijn de 5 belangrijkste onderdelen van een cv? ›

Er zijn vijf essentiële elementen die je in je cv moet opnemen. Uw naam en contactgegevens, een persoonlijke verklaring, werkervaring, opleiding en kwalificaties en sleutelvaardigheden .

Hoe begin je aan een cv? ›

Het persoonlijk profiel is een kort stukje tekst aan het begin van je cv. Het is een profielschets en een inleiding tot je cv waarin jij jezelf presenteert: het zegt iets over wie jij bent en wat voor werk je zoekt. Je plaatst deze korte samenvatting op je cv nà de persoonlijke gegevens en vóór je werkervaring.

Is kleur op cv's een goed idee? ›

Ja, in veel gevallen hoort een cv kleur te hebben . Door kleur aan je cv toe te voegen, onderscheidt het zich van andere cv's en ziet je sollicitatie er aantrekkelijker uit. Maar een kleurrijk cv kan soms onprofessioneel overkomen en afbreuk doen aan de inhoud, vooral als het moeilijk te lezen is.

Wat is een eenvoudig modern cv? ›

Moderne cv's zijn een mix van eigentijdse stijl, optimale tekstplaatsing en leesbaarheid voor zowel mensen als de ATS . Voldoe aan moderne behoeften - Een modern cv moet prestaties, op maat gemaakte vaardigheden en een gepersonaliseerde cv-samenvatting of doelstelling vermelden.

Welke fouten worden het vaakst gemaakt op een CV? ›

De 10 meest gemaakte fouten op het CV
 • Een rommelig of onoverzichtelijk cv.
 • Een te lang cv met te veel informatie.
 • Een cv dat niet past bij de functie.
 • Een onverzorgde lay-out.
 • Vaardigheden en competenties weglaten.
 • Liegen op je cv.
 • Een ongepaste of onverzorgde foto.
 • Een niet-representatief online profiel.

Wat zijn de 3 soorten cv-indelingen? ›

Top 3 soorten cv's

De meest gebruikte cv-typen zijn chronologisch, gecombineerd en functioneel . Hoewel ze verschillende indelingen volgen, bevatten ze allemaal dezelfde elementen: Naam en contactgegevens (altijd helemaal bovenaan het cv)

Moet ik mijn certificaten bij mijn cv voegen? ›

Ja! Zolang de certificeringen relevant zijn voor de functie, moet u ze opnemen in uw cv . Online certificeringen kunnen je vooral helpen als je net bent afgestudeerd en niet veel werkervaring hebt.

Videos

1. HOE MAAK JE EEN KRACHTIG CV? | Solliciteren kan je leren!
(Mascha Lange)
2. Maak online in 5 minuten gratis jouw perfecte CV (2021)
(CVster-nl)
3. Hoe schrijf je een aantrekkelijke motivatiebrief?
(Utrecht University)
4. Basis: hoe maak je een cv met Canva?
(Olivia de Bie)
5. 2023 USCIS Official Civics Test Questions & Answers, U.S. Citizenship (One Easy Answer) Random, 10
(U.S. Citizenship Help Guide)
6. RESUME BUILDER | HOW TO CREATE RESUME | ATS CHECKER
(ComicToon)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated: 30/07/2023

Views: 5619

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.