Fnatic Streak & miniStreak Review - Pro Gamer-recensies (2023)

Fnatic Streak & miniStreak Review - Pro Gamer-recensies (2)

-Fnatic heeft eindelijk een stuk gamingapparatuur gemaakt dat hun Esports-erfenis waardig is. De Fnatic Streak & miniStreak is een van de meest capabele mechanische toetsenborden voor competitief gamen die momenteel op de markt zijn.

De goede

  • Slank en lichtgewicht, maar toch zeer duurzaam ontwerp
  • Echte Cherry MX-schakelaars
  • Snel en responsief, alles wat je zou willen van een competitief toetsenbord
  • Kleine en verstelbare polssteun is zeer comfortabel
  • Verstelbaar, maar werkt nog steeds perfect als plug-and-play-optie

De slechte

  • Software heeft een paar problemen
  • Cherry MX Black of Silver-opties niet beschikbaar

Koop bij Amazon

Fnatic is een veel voorkomende naam onder serieuze gamers vanwege hun esports-teams en competitieve competities.

Hoewel hun bijdrage aan de professionele gamewereld onmiskenbaar is, zijn ze niet altijd even betrouwbaar met de gamingaccessoires die ze produceren. Ik denk bijvoorbeeld dat de Clutch G1-gamingmuis die ze vorig jaar bedachten een enorme teleurstelling was.

Maar ze lijken de zaken te hebben omgedraaid en met hun mechanische toetsenbordlijn - de Fnatic STREAK & miniSTREAK RGB. Het testen hiervan was een waar genoegen, en de miniStreak is in mijn eigen persoonlijke gaming-setup gebleven.

De Streak-serie biedt alles wat u van eenmechanisch toetsenbord. Uitzonderlijk reactievermogen, eersteklas comfort en algehele hoogwaardige prestaties die uw eigen in-game-mogelijkheden zeker zullen verbeteren.

Fnatic Streak & miniStreak Review - Pro Gamer-recensies (3)Wat is het verschil tussen de STREAK en de miniSTREAK?

Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat de STREAK een volledig toetsenbord is, terwijl de miniSTREAK het numerieke toetsenblok aan de rechterkant niet heeft. Daarom heet het de miniSTREAK.

Een ander verschil is dat de STREAK een USB-passthrough-poort bevat, waarmee je een ander USB-apparaat op het toetsenbord kunt aansluiten. De STREAK is ook voorzien van een volumeregeling maar verder zijn ze hetzelfde. Het komt er echt op aan of je een volwaardig of een compact toetsenbord wilt.

Ontwerp: subtiele kwaliteit

Alle gamingaccessoires van Fnatic zijn gemaakt door Func, het Zweedse bedrijf dat onlangs is overgenomen door Fnatic. Ze hebben de reputatie minimalistische maar toch elegante hardware te creëren.

Het toetsenbord heeft afgeronde hoeken en het chassis is gemaakt van donkergrijs aluminium. Het ontwerp zelf heeft niets speciaals dat veel hoofden zal doen draaien, maar het voelt absoluut high-end en kwalitatief aan.

Hierdoor is dit toetsenbord helemaal geschikt om mee te nemen naar kantoor, zolang je de RGB-verlichting maar uit laat. U wilt ook de nogal flitsende magnetische handtekeningplaat met het Fnatic-logo erop verwijderen. Fnatic belooft dat ze in de toekomst met op maat gemaakte platen zullen komen.

Fnatic Streak & miniStreak Review - Pro Gamer-recensies (4)De lichten: zo aanpasbaar als maar kan

Laten we eerlijk zijn. Je zou deze niet willen kopen, tenzij je graag met licht speelt. Het simplistische ontwerp aangevuld met de RGB-verlichting maakt het een prachtige toevoeging aan elke gaming-opstelling.

Het heeft 8 verschillende verlichtingsmodi - Rainbow Wave, reactief typen, enkele kleur of verloop en nog veel meer. U kunt door deze verschillende schema's schakelen en bladeren door gewoon op een sneltoets op het toetsenbord te drukken. Wees gerust, met alle verschillende beschikbare modi zul je je niet snel vervelen. Ik niet.

Je kunt het nog verder aanpassen als je de Fnatic OP Early Access-software installeert. Deze software is redelijk intuïtief en eenvoudig genoeg om te gebruiken. Hiermee kunt u uw verlichtingssysteem aanpassen en kunt u ook sleutels opnieuw koppelen zoals u dat wilt.

Het beste is dat je tot 4 verschillende profielen kunt opslaan, dus je hebt er een voor je werk en een voor gaming. Het feit dat je verschillende toetscombinaties in verschillende profielen voor dezelfde toets kunt hebben, is erg handig voor het hebben van verschillende configuraties in verschillende spellen.

Fnatic Streak & miniStreak Review - Pro Gamer-recensies (5)Sneltoetsen: de gebruikelijke en een beetje meer

De functietoetsen verdubbelen als sneltoetsen, net als iedereen. Wat echter vreemd is, is dat de nummering van de functietoetsen niet bovenop de toetsen staat, maar aan de onderkant van de toets, naar u toe gericht.

Er is een knop voor functievergrendeling. U kunt het uitschakelen en dan werken uw functietoetsen op de gebruikelijke manier, van F1 tot F12. Als u dit inschakelt, kunt u de secundaire sleutels gebruiken.

De secundaire opdrachten omvatten zes macrotoetsen, dynamische verlichtingsaanpassing, een venstervoorbeeldtoets en drie mediatoetsen (Terug, Afspelen/Pauzeren, Vooruit). De macrotoetsen kunnen worden geprogrammeerd met behulp van de Fnatic-software, of als u dat gedoe wilt vermijden, kunt u gewoon de toets Competitiemodus ingedrukt houden.

Je hebt waarschijnlijk de toetsen voor de competitiemodus op Razer of andere gaming-toetsenborden gezien. Wat dit doet, is dat het de Windows-toets uitschakelt en de achtergrondverlichting dimt, terwijl het kleurenschema verandert van het standaard regenboogschema in een geschikter, statisch oranje.

Er zijn ook een paar speciale mediatoetsen in de rechterbovenhoek van het toetsenbord. Er is ook een klein volumewiel. Het handigste is dat er bedieningselementen zijn waarmee je snel normale audio en microfoonaudio kunt dempen of dempen. Dit lijkt op maat gemaakt voor esports-teams en zal zeker van pas komen als je veel multiplayer speelt.

Fnatic Streak & miniStreak Review - Pro Gamer-recensies (6)Uitvoering: in zeldzaam gezelschap

Fnatic Streak gebruikt echte, echte Cherry MX-sleutels, net zoals geadverteerd. Dit plaatst het in een kleine groep bedrijven die nog steeds de real deal gebruiken en geen goedkope, porseleinen knock-offs. Uitcheckenonze gids voor mechanische schakelaarsals je een overzicht nodig hebt.

Je hebt verschillende keuzes uit bruin, blauw, rood of stil rood. Ik heb zelf de blauwe, die zijn erg voelbaar en je voelt echt elke klik bij het indrukken van knoppen. Dit is mijn favoriete configuratie, maar je kunt ook de meer lineaire en stille rode of de 'hobbelige' bruine tinten krijgen.

De toetsen reageren erg goed en ik heb geen problemen ondervonden met gemiste of vertraagde toetsen, en ik was ze zeker aan het stampen tijdens het spelen van Overwatch. Ik had wel een probleem met de halve shift-knop. Ik was er niet aan gewend, en uiteindelijk miste ik het meerdere keren tijdens het spelen. Dat is echter vooral een kwestie van wennen aan de indeling van het toetsenbord.

Geluidstest - Fnatic Streak (blauwe schakelaars) & miniSTREAK (bruine schakelaars)

Dan is er de polssteun. Het ziet er in het begin vrij klein uit, slechts ongeveer 2 centimeter. Nu heb ik grote polsen, en ik was zeker bezig met teleurstelling. Ik stond echter voor een verrassing toen ik het opstelde.

Er komt hier nogal wat technisch vernuft bij kijken, omdat de polssteun eigenlijk uit twee delen bestaat. Het heeft een metalen achterplaat, waarmee het aan het toetsenbord wordt bevestigd. Het gewatteerde bovenste gedeelte kan echter worden opgetild en vervolgens in drie verschillende posities worden geplaatst. Het is niet zo luxueus, maar het is comfortabel.

Het lijkt erop dat, hoe lang mijn gamesessies ook duren, ik geen ongemak voel bij het gebruik van de Fnatic Streak.

Fnatic Streak & miniStreak Review - Pro Gamer-recensies (7)Eindoordeel

De Fnatic Streak van de tweede generatie overtrof al mijn verwachtingen volledig en krijgt zeker mijn keurmerk. Ik zal ook alle toekomstige producten van Fnatic in de gaten houden.

Het wordt geleverd met volledige RGB-verlichting, waarvan de meeste kunnen worden aangepast via de hardware zelf en echte Cherry MX-toetsen. Het ontwerp is slank en lichtgewicht, maar toch stevig, en de geanodiseerde metalen bovenplaat zorgt ervoor dat het er echt verfijnd uitziet.

Wat de deal echter echt bezegelt, is de kwaliteit en prijs-kwaliteitverhouding. De Streak is redelijk geprijsd en heeft een prestatie die zich met de besten kan meten.

Als je een simplistisch toetsenbord wilt met voldoende flash en hoogwaardige prestaties, dan is de Fnatic Streak een goede keuze. Hoewel ik persoonlijk de voorkeur geef aan het compacte ontwerp van de miniStreak, beide fantastische opties.

Koop bij AmazonFnatic Streak & miniStreak Review - Pro Gamer-recensies (8)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated: 06/06/2023

Views: 5263

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.