Fnatic React-recensie (2023)

Fnatischis al jaren een steunpilaar van Esports en behaalde kampioenschappen en onderscheidingen in talloze verschillende videogames. Echter, na jarenlang gebruik te hebben gemaakt van de headsets van bedrijven die het sponsoren, heeft de organisatie besloten om de markt voor gamingheadsets te betreden. Voer de Fnatic React in, eengaming-headsetgebouwd met de ervaring van enkele van de beste gamers ter wereld als referentie.

Maar is het echt klaar voor esports, zoals ze zeggen?

Noot van de redactie: deze recensie is op 10 januari 2022 bijgewerkt met een widget met koopopties en een gedeelte met alternatieven.

Voor wie is de Fnatic React bedoeld?

  • Gamersdie iets comfortabels willen voor lange gamesessies.
  • Thuiswerkersdie iets willen om de hele dag te dragen en iets nodig hebben met een degelijke microfoon voor gesprekken.

Hoe ziet de Fnatic React eruit?

Deze headset werkt op zowat elk platform.

De Fnatic React is een op esports gerichte, uitgeklede gaming-headset die is bedoeld om twee dingen te bieden, en slechts twee dingen: een ijzersterke microfoon en audio-uitvoer. Er zijn er geentoeters en bellenof toegevoegde functies om de pot zoeter te maken, dus het is best een geluk dat de headset net zo goed de grondbeginselen nastreeft (daarover later meer).

Deze headset is gebouwd op een metalen frame, met een met mesh beklede band en met kunstleer omwikkelde oorkussens van traagschuim. Het is comfortabel, en hoewel het kunstleer behoorlijk warm kan worden, ben ik zelfs na een paar uur nooit problemen tegengekomen. Het traagschuim maakte het opzetten van eendegelijk zegelrond mijn oren vrij gemakkelijk, maar het ontbreken van een optie voor veloursbekleding betekent dat gamers met een bril het moeilijker zullen hebben.

De microfoon zit op een lange draad, dus het is eenvoudig om hem in de juiste positie te krijgen.

Alles bij elkaar voelt dit als een solide stuk hardware: het frame kraakt niet, de koptelefoon kantelt soepel op zijn scharnieren en de headset voelt vrij licht aan op je hoofd. Ik merkte dat de hoofdband precies de juiste hoeveelheid spanning had om stevig op mijn hoofd te rusten zonder te strak aan te voelen.

De Fnatic React is een 3,5 mm stereoheadset diewordt aangesloten met een enkele TRRS-stekker, dus het werkt bijna overal gemakkelijk. Voor pc-gamers met aparte microfoon- en audio-aansluitingen is er een twee meter lange verlengadapter, die eerlijk gezegd veel te lang is, maar goed werkt. De kleine bedieningseenheid in het snoer, die een volumeknop en microfoondempingsschakelaar heeft, is ook gemakkelijk te vinden en te gebruiken zonder ernaar te zoeken.

De afneembare giekmicrofoonzit op een stijve, maar flexibele draad. Ik ben nooit problemen tegengekomen met duidelijkheid over Discord of Skype.

Gamen met de Fnatic React

Het gebrek aan surround sound van de headset is minder een probleem op de console, waar dat minder gebruikelijk is.

De Fnatic React bleek een bewonderenswaardige metgezel gedurende het grootste deel van de tijd dat ik ermee gamede. Op pc, zoals multiplayer-gamesLeague of LegendsEnOnverschrokkenklonken allebei geweldig.

Zoals ik hierboven al zei, is de Fnatic React een analoge stereoheadset, dus die is er nietvirtueel surround-geluidbeschikbaar. De headset verwerkt lossere directionele audiosignalen van een jachtOnverschrokkenals een kampioen. Directionele audio klonk nog steeds allemaal alsof het uit mijn rechter- of linkeroor kwam, maar er was genoeg variatie om nuttig te zijn bij het opsporen van kolossen. Dat is echter niet ideaal bij het spelen van shooters.

Het spelen van multiplayer-wedstrijden in de recentePCuitgave vanHalo: de Master Chief-collectiebleek af en toe een beetje frustrerend. Normaal gesproken doen FPS-games behoorlijk goed werk voor stereogeluid met voldoende visuele indicatoren wanneer je van achteren wordt aangevallen, maarHalodoet niet veel meer dan een linker- of rechterindicator (afgezien van de minimap), waardoor het des te meer opvalt wanneer directionele audio te kort komt. Meer dan een paar keer betrapte ik mezelf erop dat ik surround sound wenste. Dit lijkt misschien meer kritiek op de game dan op de headset, maar je kunt niet verwachten dat elke shooter een ingebouwde surround sound-instelling heeft zoalsOverwacht. Als u op zoek bent naar iets voor competitief gamen, is dit iets dat het overwegen waard is.

Surround-geluid is in geen enkel gamegenre een noodzaak - je wordt er niet beter van in shooters, maar het is nog een stukje informatie. In elke niet-shooter-game die ik speelde, bood de Fnatic React een echt geweldige ervaring, maar voor een op Esports gerichte headset voelt het vreemd om het weg te laten.

Dit is een geweldige headset als je een Nintendo Switch-gamer bent.

Dit is niet echt een overweging als je meer een console-gamer bent. De meeste gamingheadsets voorPlayStation 4,Xbox One, EnNintendo-schakelaarbieden geen surround sound, dus je zult niet veel nadeel ondervinden tijdens het spelen van games zoalsFortnite. En nogmaals, in games waar directionele audio bedoeld is om sfeer of toon over te brengen, in plaats van competitieve informatie over je omgeving,je bent in voor een geweldige ervaring.

Hoe klinkt de Fnatic React?

Er is een lichte vermindering van de nadruk in het basbereik, maar verder biedt deze headset zeer nauwkeurige audio.

De Fnatic React biedt opmerkelijknauwkeurige audio-uitvoervoor een gamingheadset, met een relatieve de-nadruk in het basbereik onder 100 Hz, en een lichte dip in het zeer hoge bereik. Uiteindelijk zijn er geen van de audio-bugbears die in veel gaming-headsets worden aangetroffen, zoals bassen die naar de hoge hemel worden versterkt en een aanzienlijke dip rond 4 kHz.

In het spel betekent dit dat je je geen zorgen hoeft te maken over explosies en geweerschoten die elk ander geluid maskeren. Die geluiden zullen op een bepaald moment waarschijnlijk nog steeds de hardste dingen zijn, maar niet zo hard dat ze geluiden overstemmen die de ontwikkelaars van een game eigenlijk willen dat je hoort. De toegevoegde nadruk in het hoge bereik betekent ook dat delen van spraak die dat bereik innemen, zoals sissende geluiden ("F,” “S," En "sch"-geluiden) zullen luid en duidelijk doorkomen. Deze geluiden vallen vaak weg in gesprekken, maar ze zijn belangrijk om stemmen natuurlijk te laten klinken.

Voor een gamingheadset produceert de Fnatic React audio van topkwaliteit.

Afrequentieresponsalsof dit betekent dat muziek van de meeste genres ongeveer zo klinkt als zou moeten. Hoewel muziek die meer aan de elektronische kant is en afhankelijk is van lage basgeluiden, misschien wat vlak klinkt. InStot voelvan Half•Alive is de toch al ingetogen baslijn soms erg moeilijk te horen.

Dit is eigenlijk... best goed.

De Fnatic React biedt heel behoorlijkisolatievoor een gamingheadset. Er nadert nietsANChier, maar de dikke oorkussens van traagschuim isoleren je uitstekend van de buitenwereld. Je zou geen problemen moeten hebben met de typische geluiden in huis, zoals luidruchtige koelkasten en huisgenoten.

Buiten zal de headset het veel slechter doen, maar daar is hij niet echt voor bedoeld. Gaming-headsets worden vaak gered van hun relatief slechte isolatie door zich te richten op de ideale omgeving (zoals een woonkamer of slaapkamer).

Hoe goed is de microfoon?

De meeste gaming-headsets benadrukken het basbereik behoorlijk aanzienlijk.

De afneembare microfoon van de Fnatic React is een van de meest nauwkeurigemicrofoons voor gaming-headsetsbuiten. De meeste gaming-headsetmicrofoons leggen de nadruk op het basbereik vrij serieus, waardoor mensen met diepere stemmen kunnen komenklinken behoorlijk vervormd. Hier vertoont de microfoon slechts een lichte de-nadruk in het basbereik, maar niet zozeer dat u veel verschil zult merken. Luister zelf:

Hoe klinkt de microfoon voor jou?

1029 stemmen

Moet je de Fnatic React kopen?

Als je op zoek bent naar iets dat betaalbaar is en extra functies niet zo belangrijk voor je zijn, zeker.

Voor ongeveer $ 70 is het moeilijk om het beter te doen dan de Fnatic React. Het ontbreken van surroundgeluid in iets dat is gericht (of op zijn minst op de markt gebracht) op concurrentie is een beetje vreemd, maar uiteindelijk is dit een oerdegelijke stereo gaming-headset. De microfoon biedt een heldere en nauwkeurige gesprekskwaliteit. De koptelefoon geeft een vrij nauwkeurig geluid en de pads zijn dik en zeer comfortabel.

Fnatic React-recensie (9)

Fnatic reageert

Alle vermelde prijzen zijn in USD, tenzij anders vermeld. Prijzen kunnen in de loop van de tijd veranderen en variëren per regio. Helaas kunnen we geen Amazon-prijzen op de site vermelden, omdat deze sterk verschillen per valuta.

Wat moet je kopen in plaats van de Fnatic React?

Als je op zoek bent naar een gamingheadset met surround sound, zoiets als deRazer Kraken Xis een solide betaalbare optie op pc. Als je bereid bent meer geld uit te geven voor een draadloze RF-headset met geweldige geluidskwaliteit en surround sound voor Esports, dan is deHyperX Cloud II draadloosis een geweldige optie. DePlayStation Goud DraadloosofRazer BlackShark V2headsets zijn goede opties als je je op PlayStation richt. Als je echter alleen een gamingheadset nodig hebt die goedkoop de basis dekt, klinkt deze headset bijna net zo goed als de eeuwige favoriet deHyperX Cloud Alpha, en hoewel de Fnatic React een veel betere microfoon heeft.

Veelgestelde vragen over de Fnatic React

Nee.

De Fnatic React biedt geen opties voor microfoonbewaking. Het is een mooie barebones-headset, dus dergelijke extra functies zullen moeten komen van software-opties die niet bij het product zijn inbegrepen.

Recensies

Fnatisch

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated: 06/05/2023

Views: 5317

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.