ERP: 41 enterprise resource planning-systemen in vergelijking (2023)

Om bedrijven te laten overleven in de intens competitieve markt, is een efficiënt en vlot beheer van de onderneming essentieel. Dit is waar Enterprise Resource Planning-systemen een rol gaan spelen. ERP's optimaliseren bedrijfsprocessen, integreren afdelingen, automatiseren processen en maken snellere beslissingen mogelijk. In ons huidige marktoverzicht vergeleken we 41 ERP-oplossingen. Binnen 16 categorieën en 263 criteria vindt u alle informatie over ERP-systemen die u helpen om de juiste oplossing voor u te vinden. De samenvatting van het marktoverzicht is beschikbaar om te downloaden.

Maar welke systemen zijn er momenteel op de markt? En hoe zien de functies van de ERP-oplossingen er in detail uit? Deze vragen hebben wij beantwoord in ons marktoverzicht van ERP-systemen.

Enterprise Resource Planning Systemen Marktoverzicht Categorieën:

Net als bij ons laatste marktoverzicht vanDAM-systemen, hebben we deze keer ook gekeken naar de meest uiteenlopende categorieën van enterprise resource planning-systemen.

 • Algemene informatie over de softwareleveranciers
 • Talen van de gebruikersinterface van de tools
 • Branchegerichtheid van de aanbieders
 • Basisfuncties van de oplossingen
 • Algemene interfaces van de ERP-oplossingen
 • verkoop functies
 • Order- en factuurbeheer
 • Prijskenmerken van de tools
 • Inkoopmanagement en goederenontvangst
 • Magazijn beheer
 • verzending kenmerken
 • Boekhoudingsfuncties en kostenberekening
 • Algemene rapportagefuncties
 • Wettelijke criteria
 • Aanvullende diensten van de aanbieders
 • Prijs benaderingen van de oplossingen

We vergeleken deze tools voor enterprise resource planning:

Billbee

Het ERP-systeem Billbee is afkomstig van de gelijknamige Billbee GmbH uit Twistetal. De oplossing van het bedrijf is sinds 2015 op de markt en is gericht op middelgrote en kleine bedrijven. Het bedrijf heeft momenteel 48 mensen in dienst.

USP (volgens eigen verklaring):Billbee biedt een uitgebreide maar gebruiksvriendelijke oplossing voor orderverwerking, artikelbeheer en automatisering voor retailers met meerdere kanalen. De focus ligt op het besparen van tijd en het werken via verschillende kanalen in Billbee als een cloudgebaseerde tool die eenvoudig is in te stellen en te gebruiken.

Referenties:The Female Company, Zoé Lu, nuchter, SiAura Material

zakelijke expres

De ERP-oplossing business express van Dontenwill AG komt uit München. Het bedrijf bestaat sinds 1978 en heeft 62 medewerkers in dienst. Het bedrijf heeft in totaal 330 klanten.

USP (volgens eigen verklaring):“Best practices in alle geledingen van het bedrijf. Uitzonderlijke kwaliteit van de dienstverlening. Samen met klanten verder ontwikkelen. Bij te werken maatwerk (open source) ook door de klant zelf"

Referenties:GEWO GmbH, Mavig, Ettinger GmbH, Maurer Electronic GmbH; IBA Dosimetrie GmbH

CATUNO.pro

Het ERP-systeem CATUNO.pro behoort tot de gelijknamige CATUNO GmbH met hoofdkantoor in Sindelfingen. Er werken 30 medewerkers. Het bedrijf bestaat sinds 1986 en heeft in totaal 100 klanten.

USP (volgens eigen verklaring):“We kenmerken ons doordat we alles uit één hand aanbieden, van ontwikkeling tot advies, zonder externe adviseurs. Zo hebben onze klanten een contactpersoon die hun bedrijf en de processen goed kent en kan ontzorgen. Bovendien kunnen onze klantaanpassingen volledig worden bijgewerkt.”

Referenties:RAS Reinhardt Maschinenbau GmbH, Instituut Dr. Foerster GmbH & Co. KG, MINDA Industrieanlagen GmbH, HEGLA GmbH & Co. KG, Sollich KG

komeet erp

Het bedrijf DreiMalM - Digitalmanufaktur levert de ERP-oplossing Cometa ERP. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Solingen. Het bedrijf, opgericht in 2015, heeft momenteel vijf mensen in dienst en richt zich met zijn oplossing vooral op het midden- en kleinbedrijf.

USP (volgens eigen verklaring):“Eenvoudige integratie in het bedrijf – geen installatie ter plaatse. Lokaal als on-premise oplossing of hybride oplossing op een Duitse server. Snelle gewenning door intuïtieve bediening. Alle bedrijfsonderdelen zijn met elkaar verbonden en alle informatie is direct beschikbaar.Individuele programmeringsaanpassingen mogelijk, aangezien het bureau klein is met veel klantnabijheid en klantenservice.

Conactief

De ERP-oplossing ConAktiv kwam van Connectivity GmbH, opgericht in 1995. Het in Mannheim gevestigde bedrijf heeft momenteel 20 mensen in dienst en heeft een klantenbestand van 200 klanten.

USP (volgens eigen verklaring):“Grote verscheidenheid aan functies, hoge flexibiliteit, groot aanpassingsvermogen

dynamiek 365 Finance & Operations

Het Enterprise Resource Planning Systeem dynamics 365 Finance & Operations is eigendom van Microsoft. Het bedrijf is opgericht in 2001 en is gevestigd in Redmond (VS). In totaal werken er 180.000 medewerkers voor het bedrijf. Vorig jaar boekte het bedrijf een omzet van 195 miljard euro.

USP (volgens eigen verklaring):"Alles draait op een platform dat modulair en met low-code uitbreidbaar is"

Referenties:Mercedes, Volkswagen, Otto, Datev, KPMG

eserp

es2000 Errichter Software GmbH uit Osnabrück verkoopt de ERP-oplossing eserp. Het bedrijf is sinds 1990 op de markt en richt zich met zijn oplossing op grote en middelgrote bedrijven. Daar werken momenteel 80 medewerkers. Zij zorgen voor de 600 klanten van de GmbH.

USP (volgens eigen verklaring):"Alles in één oplossing voor installateurs en servicebedrijven / bijzonder sterk in de project- en servicebusiness"

Referenties:SPIE Osmo, MAB Reporting Systems GmbH, WTG Security Systems GmbH

GEBRA-Suite

GEBRA-IT GmbH levert de gelijknamige oplossing, GEBRA Suite. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Aken en is sinds 2018 op de markt. Het heeft momenteel een klantenbestand van 30 klanten en heeft in totaal 15 mensen in dienst.

USP (volgens eigen verklaring):"Flexibel en schaalbaar dankzij het modulaire softwaresysteem op low-code basis."

Referenties:BPV Groep; CMPP, MuHTec, Obstbaron, SPS Motorsport, Ruthmann GmbH, SSP Consumer Goods Trade & Consult

ERP laten zien

GWS Gesellschaft für Warenwirtschafts-Systeme mbH is een Duits bedrijf gevestigd in Münster. Met hun ERP-oplossing gevis richten ze zich op bedrijven van verschillende groottes. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 750 mensen in dienst en heeft meer dan 1.500 klanten.

USP (volgens eigen verklaring):"Optimale branchefunctionaliteiten, ontwikkeld op basis van tientallen jaren ervaring in onze kernindustrieën."

Referenties:Bayer 04 Leverkusen Fußball GmbH, BÄKO-ZENTRALE eG, Linnenbecker GmbH & Co. KG, G. Elsinghorst Stahl und Technik GmbH

Wereldwijde adelaar

Eagle Peak GmbH, opgericht in 2001, levert het Global Eagle-systeem voor bedrijven. De oplossing wordt gebruikt door 50 klanten. Met in totaal 30 medewerkers richt het bedrijf zich op grote, middelgrote en kleine bedrijven.

USP (volgens eigen verklaring):"Configuratie van een perfect digitaal besturingssysteem - zonder programmering (geen code) - is nauwkeurig controleerbaar, veilig & begrijpelijk, goedkoop tegen een vaste prijs met werkcontract & garantie en snel geïmplementeerd"

Referenties:Grimm Pulverlack, Beissbarth & Müller, Peter Electronic, Amann Textil/ISCO, BMB

HKS4plastics

De oplossing HKS4plastics van HKS-Systems GmbH is gericht op middelgrote en kleine bedrijven. Het in 2019 opgerichte bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Schramberg. Het bedrijf heeft een klantenbestand van 90 bedrijven.

USP (volgens eigen verklaring):"Webbased ERP-oplossing voor kunststof spuitgieten"

HS goederenbeheer

De ERP-oplossing HS merchandise management is afkomstig van HS - Hamburger Software GmbH & Co. gevestigd in Hamburg. Het bedrijf levert sinds 1979 zijn ERP-oplossing voor middelgrote en kleinere bedrijven. In totaal werken momenteel 175 medewerkers bij de GmbH. De software wordt gebruikt door meer dan 26.000 klanten.

USP (volgens eigen verklaring):"Duurzaam ERP-systeem dankzij moderne interfaces (API's): branche-onafhankelijk, flexibel, modulair. De software is gebaseerd op de eisen van kleine en middelgrote bedrijven. HS – Hamburger Software is al meer dan 40 jaar een digitaliseringspartner met uitstekende service.”

IFS-Cloud

IFS Cloud is een product van IFS Deutschland GmbH met dezelfde naam. Het bedrijf is gevestigd in Erlangen. De GmbH heeft momenteel 5.500 medewerkers. Vorig jaar wist het bedrijf een jaaromzet van 753 miljoen euro te realiseren.

USP (volgens eigen verklaring):"IFS biedt bekroonde oplossingen voor bedrijven die het beste uit zichzelf willen halen, wanneer het belangrijk is voor hun klanten - in hun moment van dienstverlening."

Referenties:Andritz, Doppelmayr, Aston Martin, hlastrup-walcher, REMA Tip Top

indigo Mode-software

Het product Indigo Fashion Software is afkomstig van trendwärts GmbH, gevestigd in Hamburg. De oplossing van het bedrijf is sinds 2016 op de markt. Op dit moment werken er vijf medewerkers voor het bedrijf. De ERP-oplossing is gericht op grote, middelgrote en kleine bedrijven.

USP (volgens eigen verklaring):"Cloudgebaseerd, snel, betrouwbaar, verbinding met bijna alle grote partners (Amazon, Zalando, Otto, AboutYou), geïntegreerd PDM-systeem, geïntegreerd PLM-systeem, geïntegreerd EDI-systeem"

//JASMIN-ERP

De oplossing //JASMIN-ERP behoort toe aan het bedrijf P-CATION Consulting and Solutions GmbH gevestigd in Arnsberg. Het bedrijf is sinds 2020 op de markt en heeft momenteel negen mensen in dienst. Vorig jaar wist het bedrijf met een klantenbestand van 22 mensen een jaaromzet van 400.000 euro te realiseren.

USP (volgens eigen verklaring):“Mensen staan ​​centraal. Eenvoudig te gebruiken en te implementeren. Het systeem groeit mee met het bedrijf. Het voldoet 100% aan de AVG. Daarnaast is een individuele aanpassing van processen mogelijk. //JASMIN-ERP heeft ook een CRM-systeem en HR-beheermodule.”

Referenties:Witherm GmbH, Karl-Ulrich Bauunternehmen GmbH, BTEG GmbH, Anvisgroup

jKARAT.ERP

jKARAT.ERP is een product van de gelijknamige brancheoplossingen van jKARAT GmbH. Het bedrijf, dat al sinds 1985 bestaat, heeft zijn hoofdkwartier op het oog. De focus van de ERP-oplossing van het bedrijf ligt op middelgrote bedrijven.

USP (volgens eigen verklaring):“Realtime productiegegevens verbeteren de efficiëntie en middelen; QM-modules zorgen voor productiekwaliteit zonder dure klachten; Planning- en dispatchingmodules optimaliseren planningen en doorlooptijden en verhogen de klanttevredenheid; Flexibele interfaces (IoT) maken real-time gegevens in productie- en toeleveringsketens mogelijk; Lean manufacturing-functies verlagen de opslagkosten en verhogen de productiviteit"

JTL-Wawi

De JTL-Wawi-oplossing behoort tot de gelijknamige JTL-Wawi GmbH. Het bedrijf, opgericht in 2007, is gevestigd in Hückelhoven en heeft 209 mensen in dienst. Het systeem is al in gebruik bij 50.000 klanten. Vorig jaar realiseerde de GmbH een omzet van 20 miljoen euro.

USP (volgens eigen verklaring):"JTL-Wawi is het "controlecentrum" van waaruit retailers hun volledige online handel efficiënt kunnen beheren. Op het goederenbeheersysteem kan een groot aantal andere interne oplossingen worden aangesloten - van winkelsystemen via marktplaatsinterfaces tot magazijnbeheer en nog veel meer. JTL-Wawi is een modulaire, configureerbare alles-in-één oplossing en de basisversie is gratis.”

Referenties:Rijsthonger, Schiffer Service GmbH, Grillador, Wecando groothandel GmbH, r2-bike-com

metaARGON VOLGENDE

Metacarp GmbH levert de ERP-oplossing metaARGON NEXT. Het bedrijf heeft momenteel 15 mensen in dienst op het hoofdkantoor in Wiesbaden. De oplossing van de provider is in gebruik voor 500 klanten. Vorig jaar bedroeg de omzet 1,8 miljoen euro.

USP (volgens eigen verklaring):"Workflow-gebaseerde ERP-processen op alle niveaus, automatisering door kunstmatige intelligentie en transparante audits door blockchain-technologie"

Referenties:Taifun Tofu, Cosmetic-Service, MSK Pharmalogistic, Deltamedica

metasvers

Het ERP-systeem metafresh is afkomstig van metas GmbH gevestigd in Bonn. De oplossing van het bedrijf, opgericht in 2007, is gericht op grote en middelgrote bedrijven.

USP (volgens eigen verklaring):metasfresh ERP is een state-of-the-art, flexibele, licentievrije ERP-software, ontwikkeld door metas GmbH uit Duitsland. Het is het eerste licentievrije open source ERP-systeem voor middelgrote bedrijven uit de industrie en handel in de DACH-regio dat kan concurreren met marktleidende, bedrijfseigen systemen. Het product is sinds 2022 gevalideerd door Fraunhofer IML.

Referenties:InterCheese AG, Solarius GmbH, Spavetti AG, Tisso Naturprodukte GmbH, Yousty AG

munixo-softwareplatform

Het softwareplatform munixo voor de ERP-oplossing van Novicon GmbH komt uit Garching bij München. Het bedrijf bestaat sinds 2010 en heeft 36 medewerkers in dienst. De focus van de GmbH ligt op kleine en middelgrote bedrijven.

USP (volgens eigen verklaring):“Comfortabele en intuïtieve bediening. Automatisering van de processen. Kosten- en inspanningsreductie voor uw IT. Verhoogde efficiëntie en transparantie voor uw bedrijf. Beveiliging door toekomstbestendige technologieën"

Referenties:Universitair computercentrum aan de Universiteit van Darmstadt, Xenium AG, Transo-Pharm Handels-GmbH, Allgäu Milch Käse eG, H. Leiter GmbH

Orgasoft.NET

Het ERP-systeem Orgasoft.NET is eigendom van Signum Warenwirtschaftsysteme AG, met hoofdkantoor in Darmstadt. Er werken 20 medewerkers. Het bedrijf bestaat sinds 1988 en heeft in totaal 2.000 klanten. Vorig jaar wist het bedrijf een jaaromzet van twee miljoen euro te realiseren.

USP (volgens eigen verklaring):"Management van alle assortimenten van retail, handel en gastronomie (hotel)goederenbeheer in één opdrachtgever; verschillende POS-aansluitingen zelfs binnen één installatie"

Referenties:Bahlsen, Backwerk, Stuttgart Airport, Belantis

Oxana

Het bedrijf Kreatx levert de ERP-oplossing Oxana. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Albanië. Het bedrijf, opgericht in 2012, heeft momenteel 50 mensen in dienst en heeft een klantenbestand van 1.500 bedrijven. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van twee miljoen euro.

USP (volgens eigen verklaring):"Eenvoudig te gebruiken, zeer aanpasbaar, eenvoudige integraties"

referenties: CCBS, OSHEE, UKD, HJC

PACS-uitvoerder

De ERP-oplossing PACS Performer is afkomstig van het bedrijf PACS Software GmbH & Co. KG, dat werd opgericht in 1999. Het in München gevestigde bedrijf heeft momenteel zeven mensen in dienst en heeft een klantenbestand van 300 klanten.

USP (volgens eigen verklaring):"Speciaal voor projectdienstverleners (met name managementadviesbureaus, ingenieursbureaus en ingenieursbureaus), maatwerk, schaalbaar, configuratiemogelijkheden, verschillende interfaces, cloudoplossing, alle diensten uit één hand, software aanpassingen"

Referenties:KVL Bauconsult GmbH, RITTERWALD Unternehmensberatung GmbH, KleRo GmbH, robotautomatisering

PAK

Het Enterprise Resource Planning-systeem PAK is eigendom van mikronik GmbH. Het bedrijf is opgericht in 1980 en is gevestigd in Cadolzburg. Het bedrijf richt zich op middelgrote en kleine bedrijven.

USP (volgens eigen verklaring):"De ERP-software PAK is de afgelopen 40 jaar door onze klanten ontwikkeld en is daarom een ​​van de beste ERP-software, vooral in de kunststofindustrie. De van Office bekende "look and feel", een interface die bijna geen training vereist, is snel en eenvoudig te gebruiken met favorieten, linten en snelfuncties. Een compleet systeem dat niets te wensen overlaat.”

Referenties:MEKUplast GmbH & Co. KG, Pan-Plast Kunststoffverarbeitung GmbH, GKV Graupner GmbH, Adomeit Kunststoffe GmbH & Co.KG, GOTEC Gorschlueter GmbH, Heinrich Axmann GmbH & Co. KG

Pickware ERP

Pickware GmbH uit Darmstadt verkoopt de gelijknamige ERP-oplossing Pickware. Volgens het bedrijf heeft het meer dan 60 mensen in dienst en heeft het een klantenbestand van meer dan 1.000 bedrijven.

USP (volgens eigen verklaring):“Met Pickware ERP zijn dagelijkse taken snel afgerond. Van binnenkomende orders tot picken en verzenden, u vindt alle functies op één plek Centraal overzicht van alle voorraden. Intelligente vraagplanning. Volledige ondersteuning bij het verzendproces"

Referenties:Wormland, Alpha Industries, Dr. Hauschka, Coffee Circle, Campingshop-24, BWT

genoegmarkten

Plentymarkets AG uit Kassel verkoopt de ERP-oplossing Plentymarkets. Het bedrijf is sinds 2001 op de markt en richt zich met zijn oplossing op grote en middelgrote bedrijven. Momenteel werken er 280 medewerkers en maken al 55.000 bedrijven gebruik van de oplossing.

USP (volgens eigen verklaring):"Omnichannel: er zijn verbindingen met meer dan 50 online marktplaatsen en prijsportalen, met alle gangbare online-shopsystemen, maar ook met het huiswinkelsysteem, overvloedShop en het kassasysteem, overvloedPOS. In kaart brengen en geautomatiseerde implementatie van alle processen in online en offline trading. Flexibele uitbreidbaarheid en aanpassing van de software via REST API en plug-ins.”

Referenties:Melitta, Wacken Open Air, Rollei, WMF, Lucky Bike

QOMET

Softwareschmiede Höffl GmbH levert de QOMET-oplossing. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Mannheim en is sinds 1993 op de markt. Het heeft momenteel een klantenbestand van 1.000 bedrijven en biedt werk aan in totaal 17 mensen. Vorig jaar bedroeg de jaaromzet 1,5 miljoen euro.

USP (volgens eigen verklaring):"ERP voor staal- en metaalbouw met unique selling points

S/4HANA-cloud

All for One Group SE uit Filderstadt-Bernhausen verkoopt twee SAP-oplossingen: de S/4HANA Cloud en SAP Business byDesign. Het bedrijf stelt momenteel 2.800 mensen tewerk en telt meer dan 3.000 bedrijven tot haar klantenkring. Vorig jaar behaalde het bedrijf een jaaromzet van 500 miljoen euro.

USP (volgens eigen verklaring):"Consistente functies in alle geledingen van het bedrijf in één oplossing, altijd up-to-date door regelmatige releases, oplossing die snel geïmplementeerd en gebruikt kan worden, reguliere innovaties direct inzetbaar, onderweg inzetbaar, overzichtelijk, modern en intuïtieve gebruikersinterface, moderne public cloud-oplossing"

Referenties S/4HANA Cloud:Unzer GmbH, WhiteWall GmbH, SABO-Maschinenfabrik GmbH, abl solutions GmbH

Referenties SAP Business byDesign:SOLO Kleinmotoren GmbH, best it AG, Synapticon GmbH, KEEPERsport GmbH, Simplon GmbH, Q.ant GmbH

ScipioERP

ilscipio GmbH levert de ERP-oplossing ScipioERP. Met het hoofdkantoor in Wiesbaden heeft het bedrijf, opgericht in 2013, momenteel 10 mensen in dienst.

USP (volgens eigen verklaring):“ScipioERP is een schaalbaar, modulair Java e-commerce systeem met een focus op internationaal gebruik. Het multi-shop systeem is eenvoudig aan te passen, performant en beschikt over een aantal moderne third party koppelingen. Moderne thema's zijn ook beschikbaar.”

Referenties:jewellerybox.co.uk, japanflavour.com, sedo.com, buchhandel.de

werkvloer366

Het ERP-systeem shopfloor366 is afkomstig van SMS Business Software Solution GmbH, gevestigd in Kirchheim unter Teck. Het bedrijf, opgericht in 2010, heeft momenteel 25 medewerkers. De oplossing is in gebruik bij 160 klanten. De omzet van het bedrijf bedroeg vorig jaar twee miljoen euro.

USP (volgens eigen verklaring):Gebaseerd op SAP Business One, continue digitalisering, ERP - MES - APS

SOG-ERP

De ERP-oplossing SOG ERP van het bedrijf SOG Business Software GmbH komt uit Hamburg. Het bedrijf bestaat sinds 1984 en telt 60 medewerkers. Het bedrijf heeft in totaal 300 klanten.

USP (volgens eigen verklaring):“Flexibele standaardoplossing"

Stahl controle

Het ERP-systeem Stahl Control behoort tot Business Control Software GmbH met hoofdkantoor in Iserlohn. Er werken 12 medewerkers. Het bedrijf bestaat sinds 2000 en heeft in totaal 100 klanten.

USP (volgens eigen verklaring):"Steel Control ondersteunt processen in de staalhandel en het staalservicecentrum, biedt een lange levensduur met de grootst mogelijke aanpassings- en updatemogelijkheden van de standaardcomponenten."

teamruimte

5 POINT AG levert het teamspace-systeem voor bedrijven. De oplossing wordt gebruikt door 250 klanten. Met in totaal 16 medewerkers richt het bedrijf zich op het midden- en kleinbedrijf.

USP (volgens eigen verklaring):"teamspace is software voor kleine en middelgrote dienstverlenende bedrijven, waarmee alle belangrijke bedrijfsprocessen kunnen worden gedigitaliseerd in een bewezen alles-in-één oplossing."

Referenties:kühn & weyh Software GmbH, con | energy consult, tetronik Kommunikationstechnik GmbH, brandwerk consulting group

TimO – Tijdmanagementbureau

Het bedrijf TimO - Time Management Office verkoopt de gelijknamige ERP-oplossing TimO - Time Management Office. Het bedrijf is sinds 1999 op de markt en richt zich met zijn oplossing op grote, middelgrote en kleine bedrijven.

USP (volgens eigen verklaring):"We bestrijken de hele waardeketen."

TOPIX

TOPIX Business Software AG is een Duits bedrijf gevestigd in Ottobrunn. Met hun oplossing TOPIX richten ze zich op bedrijven van verschillende groottes. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 60 mensen in dienst en heeft meer dan 4200 klanten.

USP (volgens eigen verklaring):"TOPIX staat voor alles-in-één softwareoplossing met allround service (fabrikant, aanbieder, supervisor tegelijkertijd) en meer dan 30 jaar ervaring. TOPIX brengt de belangrijkste processen al in de standaard in kaart. Het systeem is ook zeer aanpasbaar aan individuele eisen en biedt maximale flexibiliteit met de toepassing voor cloud, on-premise, MacOs, Windows en een schaalbaar abonnementsmodel.”

Referenties:Bayer 04 BayWa Mobility Solutions GmbH, Robers-Lichten GmbH & Co. KG, inexio, ComLine GmbH

unitop

De ERP-oplossing unitop van GOB Software & Systems GmbH & Co. KG komt uit Krefeld. Het bedrijf bestaat sinds 1999 en heeft 330 medewerkers in dienst. Het bedrijf heeft in totaal 600 klanten. Vorig jaar wist het bedrijf een jaaromzet van 60 miljoen euro te realiseren.

USP (volgens eigen verklaring):“GOB is sterk gespecialiseerd in ERP-softwareadvies en complete IT-oplossingen. We kunnen terugkijken op meer dan 1.500 succesvol afgeronde internationale en nationale projecten. Deze ervaring heeft zich vertaald in de ontwikkeling van onze unitop-oplossingen. Vandaag bieden we onze klanten een uitgebreid scala aan functionaliteiten en diepgaande kennis van de branche.”

Referenties:boesner GmbH, reuter GmbH, UnionStahl GmbH, Lukas-Erzett GmbH & Co. KG

v.Zacht

Het ERP-systeem v.Soft behoort tot het bedrijf Vepos met hoofdkantoor in Neurenberg. De software van het bedrijf, opgericht in 2004, is gericht op middelgrote en kleine bedrijven.

USP (volgens eigen verklaring):"Gedetailleerd persoonlijk advies en analyse, automatisering van kernprocessen, buitendienst app voor serviceklanten; Interface-expertise voor retail"

Referenties:Modellbau Härtle, Kayoo, Protectura, Plan.tec, FTC Functional Fitness GmbH

VARIO 8

Het bedrijf VARIO Software AG levert de ERP-oplossing VARIO 8. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Neuwied. De oplossing van het bedrijf, opgericht in 2004, is voornamelijk gericht op kleine en middelgrote bedrijven. Het heeft momenteel 80 mensen in dienst en heeft meer dan 10.000 klanten.

USP (volgens eigen verklaring):“Wij zien onszelf als partners! Goede software wordt pas een sterke metgezel voor een bedrijf met eersteklas services. Door een gestructureerde planning garanderen we dat alle projecten soepel verlopen en staan ​​we onze klanten natuurlijk ook na de introductie van de VARIO ERP-software met persoonlijk advies en ondersteuning bij.”

Referenties:Holzapfel & Cie. KG, CONTIGO, LOGO Buchversand GmbH, Motorrad Burchard GmbH

WENEN Voordeel ERP/CRM

De ERP-oplossing VIENNA Advantage ERP/CRM is afkomstig van het bedrijf Vienna Advantage GmbH, dat werd opgericht in 2005. Het in Zetel gevestigde bedrijf heeft momenteel 104 mensen in dienst en heeft een klantenbestand van 15.000 klanten.

USP (volgens eigen verklaring):"Uitbreidbaar, open source, geen code, weinig code, hoge schaalbaarheid"

weklappen

Het Enterprise Resource Planning-systeem weclapp behoort tot de gelijknamige weclapp GmbH. Het bedrijf is opgericht in 2013 en heeft haar hoofdvestigingen in Frankfurt, Kitzingen en Marburg. In totaal werken er 170 medewerkers voor het bedrijf. Vorig jaar boekte het bedrijf een omzet van 12,5 miljoen euro.

USP (volgens eigen verklaring):"Het dagelijkse werk voor kleine en middelgrote bedrijven enorm vereenvoudigen. Of het nu gaat om CRM, goederenbeheer of boekhouding - met weclapp kunnen teams alle belangrijke bedrijfsprocessen beheren in één alles-in-één software. Van klantbeheer en orderverwerking tot facturatie en financiële administratie. weclapp is al vier keer verkozen tot "ERP-systeem van het jaar".

Referenties:FAZUA, BETTER BE BOLD, IcoSense, Hülskötter en Partner, Naughty Nuts

Prijzen van de aanbieders: binnen - van twee euro tot 100.000 euro

Afhankelijk van de reikwijdte van de softwareoplossingen, verschillen ook hun prijzen. In ons marktoverzicht vroegen we de aanbieders naar hun vanafprijzen. In onze vergelijking begint de goedkoopste aanbieder bij een prijs van twee euro. Aan de andere kant van de prijsschaal staat software met een vanafprijs van rond de 100.000 euro. Maar wat bepaalt uiteindelijk de prijs? Een bepalende factor in de prijsopbouw van Enterprise Resource Planning-systemen is het aantal gebruikers. Hieruit blijkt dat hoe meer gebruikers de ERP-oplossing gebruiken, hoe meer bedrijven doorgaans voor het systeem moeten betalen.

Het aantal uitgegeven licenties is ook van invloed op de totale prijs van de softwareoplossing. Een andere factor: het aanbod aan modules in de ERP-systemen. Het aantal benodigde modules kan per bedrijf sterk verschillen, en daarmee ook de totale kosten. Sommige aanbieders van ons marktoverzicht bieden ook een gratis basisversie aan. Dus als je klein wilt beginnen en het eerst wilt uitproberen, dan kan dat tot op zekere hoogte kosteloos.

Talen van de gebruikersinterface

Om een ​​vlot gebruik voor alle medewerkers te garanderen, moeten ERP-systemen in verschillende talen beschikbaar zijn. Vooral voor bedrijven waarvan de teams over de hele wereld verspreid zijn, is een breed scala aan talen belangrijk, zodat de software door iedereen gemakkelijk te gebruiken is. In ons overzicht vroegen we de providers naar de talen die mogelijk zijn met hun ERP-systemen. Vrijwel alle oplossingen (40 van de 41 providers) zijn beschikbaar in het Duits. Duits is dus de standaardtaal in de vergeleken systemen. De meeste providers hebben ook Engels als taal van de gebruikersinterface - een belangrijk criterium voor internationale bedrijven. Sommige providers dekken zelfs talen als Russisch en Japans. Het taalaanbod van de enterprise resource planning-systemen varieert aanzienlijk, afhankelijk van de softwareleverancier.

Basisfuncties: deze functies worden aangeboden door de ERP-systemen

Er zijn een groot aantal ERP-systemen op de markt. Dus hoe kunnen bedrijven een keuze maken voor een van de systemen? Natuurlijk is een nauwkeurige controle van het scala aan functies het doorslaggevende punt. Natuurlijk ligt de eerste focus op de basisfuncties. Want al hier kan het kaf van het koren worden gescheiden voor de beslissing. Als er bijvoorbeeld tekorten zijn in een van de systemen voor de taak, kun je beter een systeem gebruiken dat aan je eigen behoeften voldoet.

In ons marktoverzicht hebben we natuurlijk zowel de basisfuncties als een groot aantal aanvullende functies onderzocht, of het nu gaat om orderbeheer, verzendfuncties of magazijnbeheer. Naast het scala aan functies spelen ook de interfaces met andere softwareoplossingen een belangrijke rol in ons marktoverzicht. Een centraal systeem als een ERP moet immers zo naadloos mogelijk gekoppeld kunnen worden aan andere tools en systemen.

Conclusie

De vergeleken ERP-systemen bieden voor elke bedrijfsbehoefte een oplossing op maat. Maar hoe maken bedrijven de juiste keuze? ERP-systemen zijn verkrijgbaar met een grote verscheidenheid aan functies en in een grote verscheidenheid aan prijsklassen. De beslissing voor een geschikt systeem hangt uiteindelijk af van verschillende factoren en individuele voorkeuren. Het belangrijkste is dat het systeem naadloos moet passen in het bestaande systeemlandschap. Alleen dan kan het helpen om de processen in het bedrijf te optimaliseren.

Bent u geïnteresseerd in verdere softwarevergelijkingen? Kijk dan eens bij onze andereMarktoverzichteneen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated: 05/01/2023

Views: 5269

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.