Een gids om te leren skiën in Spanje - CheckYeti Blog (2023)

Skiën in Spanje? – Ja, je hebt het goed begrepen, dat is mogelijk. Spanje gaat over zoveel meer dan alleen maar zon, sangria en stranden. Het is de thuisbasis van talloze prachtige bergen, waarvan de toppen perfect zijn om te skiën en snowboarden tijdens de wintermaanden.

Spanje is ongetwijfeld een prachtige Europese wintersportbestemming die nog steeds vergeleken wordt met andere Europese skigebiedennogal rustig. Het staat inderdaad pas op de tweede plaats na Zwitserland als het gaat om degrootste aantal bergen. Met sneeuw bedekte toppen op slechts een uur rijden van steden als Madrid en Barcelona of zelfs de woestijn bieden1.157 kilometer pisteverdeeld in36 skigebiedendoor het hele land.

Dat wordt het eerste artikel van de serie “Winter in Spanje” en zal je een interessant verhaal opleverenoverzicht van de verschillende regio's om te skiën in Spanje. In dit artikel leg ik kort uit wat je kunt verwachten als je gaat skiën in Aragon, Catalonië, Andalusië, Cantabrië en Midden-Spanje.

Gebruik onderstaande kaart om ze te ontdekken.

1) Wat je moet weten over Spanje als winterbestemming

Een gids om te leren skiën in Spanje - CheckYeti Blog (1)

Spanje is de perfecte bestemming voor iedere uitslaper. Hier tikken de klokken anders. In Spanje vinden de zonsopgang en zonsondergang laat plaats in vergelijking met Midden-Europa, waardoor je de hele middag kunt profiteren van de zonnestralen op de pistes. De Spanjaarden kunnen dus genieten van het plezier op de afdalingen, meestal tot 17.00 uur, of zelfs langer. De zon boven Spanje houdt je lekker warm tijdens je dag in de sneeuw en op het terras van de skihutten. Hier kunt u bijna elke dag genieten van deperfect weer.


Après-ski wordt zeker niet verwaarloosd in de Spaanse skigebieden. Verschillende bars en nachtclubs nodigen u uit voor leuke feesten zodra u uw ski's of snowboard heeft losgemaakt. Speciaal,Marchica in Formigalbent u op de juiste plek als u op zoek bent naar het perfecte feest in de bergen.

2) Beste regio's om te skiën in Spanje

Spanje heeft door het hele land veel verschillende regio’s die geschikt zijn om te skiën. Noord of Zuid, of zelfs maar een uur rijden van Madrid of Barcelona.

Hieronder vind je de beste regio’s om te skiën in Spanje:

  • Aragon
  • Catalonië
  • Andalusië
  • Cantabrië
  • Midden-Spanje

Skiën in Aragón

Een gids om te leren skiën in Spanje - CheckYeti Blog (2)

Gelegen in denoordenvan het land, pal aan de Franse grens, deze regio in deAragonese Pyreneeënlaat het hart van iedere wintersporter sneller kloppen.Aragonis een van de 17 autonome gemeenschappen in Spanje en vanwege de geografische ligging zelfs een zeer populaire skibestemming in Spanje.

Hier kunt u genietenvrijwel lege pistesvan alle verschillende moeilijkheidsgraden, vooral tijdens de week. Poederliefhebbers komen aan hun trekken in de prachtige met sneeuw bedekte resorts van Aragon.

Het aanbod aan skigebieden gaat vanCandanchu,panticosa,mierenhoop,Benasque, EnJava draadnaarValdelinares. Vooral Formigal is een perfecte keuze voor beginners die veilig willen leren skiën met ploeg en rem, omringd door het winterwonderland van de Pyreneeën en uitzicht op de toppen van de Pyreneeën.Wit verdrietofPunta Escarra. Voor skiën in Formigal kan ik onze skischool zeker aanbevelenFormigal skischool, waarmee al honderden CheckYeti-klanten meer dan tevreden zijn.

Boek een skicursus in Formigal

In Aragon heb je niet alleen de mogelijkheid om wat basisskiën of snowboarden te doen. Daarnaast is het ook een perfecte plek voor wat lekkersdoor het hele land,toerskiën, EntelemarkBelevenissen voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van winterpret.

Boek een skicursus in Aragón

Skiën in de buurt van Barcelona in Catalonië

Een gids om te leren skiën in Spanje - CheckYeti Blog (3)

Catalonië, gelegen inNoordoost-Spanje, staat bekend om Barcelona, ​​Gaudí en de Costa Brava. Maar vanwege deCatalaanse Pyreneeën,het is zonder twijfel ook een van de beste skigebieden in Spanje. Het biedt ookHet grootste aantal skigebieden van Spanjedat zijnbereikbaar per busuit Barcelona, ​​alleen voor eendagje uit!

Een combinatie van een skivakantie en een stedentrip is niet langer een droom van jou. Het exacte seizoen hangt sterk af van het weer, maar met een beetje geluk begint het zelfs begin december en eindigt het begin maart, terwijlJanuariEnFebruarizijn ideaal voor uw skireis naar Spanje.

Alleen al Catalonië telt al meer dan 400 kilometer aan pistes, verdeeld over verschillende skigebieden:Walter 2000Skigebied,Boí Taüll,Tavascan,La Molina,Nuria-vallei,Sant Joan de L'Erm,Port del Comté, Enbaqueira-baret. Vooral Baqueira Beret is beroemd om zijn 160 kilometer aan pistes tot op 2.510 meter hoogte en is tegelijkertijd de Spaanse hoofdstad.grootste skigebied. Skiën in de buurt van Barcelona, ​​of beter gezegd in Baqueira Beret, heeft veel toegevoegde waarde aan je skireis naar Spanje. Hier zou ik willen voorstellen om een ​​aantal spannende lessen bij te boekenBaqueira-skischool. Bekijk hun aanbiedingen op onze Website!

Boek een skicursus in Baqueira

Ook,buiten de pisteEndoor het hele landliefhebbers krijgen waar voor hun geld in Catalonië. Iedereen die op zoek is naar een andere winteractiviteit, zal zijn geluk vinden in sneeuwscooter- en hondenslee-avonturen.

Boek een skicursus in Catalonië

Skiën in het meest zuidelijke skigebied van Europa in Andalusië

Een gids om te leren skiën in Spanje - CheckYeti Blog (4)

Andalusiëstaat bekend om de zomer, maar je hoeft uiteraard niet te wachten op de warme dagen om de Sangria te laten stromen. DeSierra Nevada, gelegen nabij Granada aan deSpaanse Middellandse Zeekust, is het meest zuidelijke skiresort in Spanje en Europa. Dit gebied blijft records breken, want het is er ook een vanDe hoogste resorts van Europamet een hoogte van 3.282 meter. Meestal is het geopend van eind november tot begin mei. Iedereen die naar het hoogste punt gaat, wordt beloond met een geweldig uitzicht op deCosta del Sol,Gibraltaren deMarokkaanse kustlijn.

De Sierra Nevada laat het hart van iedere wintersporter sneller kloppen. Het maakt niet uit of je een snowboarder of een skiër bent, een beginner of een gevorderde, een Spanjaard of een buitenlander – probeer het eens en ga skiën in Spanje! Onze skischoolSpaanse ski- en snowboardschool Sierra Nevadaheeft zijn hoge kwaliteit al meer dan honderd keer bewezen. Bekijk het en overtuig uzelf!

Boek een skicursus in de Sierra Nevada in Andalusië

Skiën in Cantabrië

Een gids om te leren skiën in Spanje - CheckYeti Blog (5)

Cantabrië, een andere autonome gemeenschap in denoordelijke deel van het landen staat bekend als “Groen Spanje”, biedt tal van beboste bergen met skigebieden. Cantabrische skigebieden bevinden zich langs deCantabrische bergen(Cantabrische bergen), een van de belangrijkste bergketens in het noorden.

Cantabrische skigebieden zijn dat welvrij klein, aangezien het grootste gebied, Alto Campo, 28 kilometer aan pistes biedt. Toch is dit niet in tegenspraak met de uitstekende kwaliteit van de sneeuw, pistes en resorts. Het aanbod aan skigebieden gaat vanSan Isidro,Alto CampooEnValgrande-PajaresnaarZoek ego's. In Alto Campo kun je ook skiën op een hoogte van 2.120 meter met een prachtig uitzicht op de glinsterende, met sneeuw bedekte toppen vanmesEnkoren.Ik zorg ervoor dat deze ervaring onvergetelijk wordt, vooral met onze partnerskischoolAlto Campoo Slalom-skischool.Bekijk zeker eens hun lessen!

Boek een skicursus in Alto Campoo

Skiën in de buurt van Madrid in Midden-Spanje

Een gids om te leren skiën in Spanje - CheckYeti Blog (6)

Als je op zoek bent naar sneeuw, zon en plezier,centraal Spanjeis de juiste keuze voor uw skivakantie in Spanje. Op slechts een steenworp afstand van de hoofdstad,Madrid, decentrale bergenveranderen in een paradijs voor wintersportliefhebbers. Bussen vanuit Madrid rijden naar enkele van de resortsgemakkelijk toegankelijk.

Het aanbod aan skigebieden gaat vanNavacerrada,covatilla,La PinillaEnValdesquinaarValdezcaray. Deze gebieden in het hart van Spanje worden vergeleken met die in de Pyreneeënvrij klein. La Pinilla ligt op slechts 100 km afstand van Madrid en is het ideale gebied voor dagtochten vanuit de hoofdstad. De 21 km aan pistes zijn klein maar mooi en bieden een geweldig uitzicht op de omliggende regio en de omgevingpiek Cervunal.

Nu, na dit eerste artikel, heb je een overzicht van skiën, en wintersporten in het algemeen, in Spanje. In het tweede artikel van de serie ‘Winter in Spanje’ geven we je meer informatie over skiën in Spanje en vertellen we je meer over het grootste skigebied van Spanje, Baqueira.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated: 03/10/2023

Views: 5914

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.