De middenklasse groeit: de Samsung Galaxy A51 in de test (2023)

Samsung kwaliteit voor 300 euro?

Jamal Fischer

Het CHIP-testcentrum evalueerde deze producten.Meer informatie.

De middenklasse groeit: de Samsung Galaxy A51 in de test (1)

Die met eenLinks gemarkeerd met een symbool of een gekleurde onderstreping zijn affiliate links. Als er een aankoop wordt gedaan, krijgen we er eenVoorraad- zonder extra kosten voor u!Meer informatie.

In onze test blijkt de Samsung Galaxy A51 een goed totaalpakket te zijn en maakt vooral indruk met zijn heldere en kleurrijke display. De lange batterijduur spreekt ook voor de Galaxy A51. Bovendien biedt het royale interne geheugen voldoende ruimte voor tal van apps, foto's en games. De algemene indruk wordt vooral vertroebeld door de camera, die alleen bij goede lichtomstandigheden niet kan worden gebruikt. Daarnaast blijkt de vingerafdruksensor onder het display onbetrouwbaar en traag te zijn. Al met al een goede telefoon voor kopers die gewoon een functionele smartphone nodig hebben.

Voordelen
Helder en kleurrijk display
Lange batterijduur
Grote uitbreidbare opslagruimte
Nadelen
Erbarmelijke camerakwaliteit bij weinig licht
Vrij lange laadtijd
Vingerafdruksensor traag en onbetrouwbaar
De middenklasse groeit: de Samsung Galaxy A51 in de test (2)

Samsung Galaxy A51

Hier vind je aanbevolen aanbiedingen voor de Samsung Galaxy A51. In de prijsvergelijking geven we je andere winkels.

Advertentie

Populaire winkel

237 €

NAAR DE WINKEL

(Amazone | Verkoper: sbzubehoer)

Goedkope winkel

237 €

NAAR DE WINKEL

(Amazon Marktplaats | Verkoper: sbzubehoer)

Voor prijsvergelijking BestCheck

Samsung Galaxy A51 in de test: chique design en een geweldig beeldscherm

De Samsung Galaxy A51 bevindt zich in de lagere middenklasse. Noch het ontwerp, noch de waarde van de smartphone heeft er echter onder geleden. Hoewel de achterkant van kunststof is, is het toch een echte blikvanger en toont het een subtiel, chique patroon afhankelijk van de lichtinval. De voorkant verbergt ook verrassend goed de lage prijs van de Samsung Galaxy A51: meer dan 85 procent van het oppervlak is bedekt met het display, dus de randen van het scherm zijn navenant klein. Dus geen spoor van ouderwets en goedkoop design. Alleen de drie knoppen in het frame van de smartphone hebben een wat goedkoop drukpunt en ook de vibratiemotor is niet bepaald nauwkeurig. Dit is echter klagen op hoog niveau.

We zijn erg onder de indruk van het langwerpige 20:9-display voor een smartphone uit de lagere middenklasse. Het meet diagonaal 6,5 inch en maakt gebruik van hoogwaardige OLED-technologie. Kleuren lijken sterker, zwartniveaus zijn geweldig. De uitgebreide kleurruimte die de A51 kan weergeven is dan ook niet verrassend: 147,7 procent van de sRGB-kleurruimte en een vrijwel volledige dcip3-kleurruimte spreken in het voordeel van de smartphone.

Met de "Full HD Plus"-resolutie (2400x1080 pixels) haalt de middenklasse Samsung een pixeldichtheid van bijna 404 ppi. Het is ongeveer op hetzelfde niveau als de veel duurdereSamsung Galaxy Note 10en is meer dan scherp genoeg voor alledaags gebruik. Ook de helderheid van het scherm is overtuigend. Hij kan handmatig worden gekalibreerd tot 463,8 cd/m², wat absoluut voldoende is voor gebruik binnenshuis of op bewolkte dagen. Als de omgevingsomstandigheden het vereisen, bijvoorbeeld in direct zonlicht, verhoogt de weergave tot bijna 700 cd/m². Zo kan de inhoud van het scherm in bijna alle lichtsituaties goed worden gelezen.

Winkelaanbeveling voor Samsung Galaxy A51 128GB

De middenklasse groeit: de Samsung Galaxy A51 in de test (3)

De middenklasse groeit: de Samsung Galaxy A51 in de test (4)

Verkoper: sbzubehoer

€ 237,00

De middenklasse groeit: de Samsung Galaxy A51 in de test (5)

€ 289,90

Bron: BestCheck.de | Prijzen incl. BTW plus verzendkosten

Vergelijk andere aanbiedingen

De middenklasse groeit: de Samsung Galaxy A51 in de test (6)

Stap-voor-stap adviseur: Vind de juiste smartphone

Is de Samsung Galaxy A51 niet de juiste smartphone voor jou? Probeer dan onze persoonlijke stapsgewijze handleiding om de juiste mobiele telefoon voor u te vinden:

Samsung Galaxy A51: voor de lange looptijd duurt het meer dan twee uur

Samsung installeert een 4.000 mAh-accu in de Galaxy A51. Het heeft dus dezelfde capaciteit als het huidige vlaggenschipGalaxy S20. Omdat de hardware in de A51 echter zwakker is dan die van het vlaggenschip Samsung, bereikt hij ondanks dezelfde capaciteit een aanzienlijk betere batterijduur van 11:41 uur. Zelfs langdurige gebruikers zouden daarom zonder problemen de mobiele telefoon een dag moeten kunnen gebruiken zonder bij het stopcontact te stoppen.

De A51 biedt geen verrassingen als het gaat om laadtijden. De meegeleverde voeding heeft een maximaal vermogen van 15 watt, wat zelfs onder het niveau van Qualcomm's QuickCharge-technologie ligt. Na 30 minuten opladen is slechts 29 procent van de batterij ververst en duurt het meer dan twee uur om de batterij volledig op te laden. Dat is echter niet ongebruikelijk voor de prijsklasse; op het middenveld zijn laadtijden van ruim onder de twee uur eerder een uitzondering.

De middenklasse groeit: de Samsung Galaxy A51 in de test (7)

Echt geen prestatiewonder

Voor zijn mid-range smartphone Galaxy A51 gebruikt Samsung zijn eigen mid-range processor Exynos 9611. Deze verdeelt zijn taken over acht cores en klokt tot 2,3 GHz. Het wordt ondersteund door vier gigabyte RAM, wat ongeveer overeenkomt met het huidige niveau van smartphones uit de lagere middenklasse.

De hardware klinkt op papier behoorlijk krachtig, maar wanneer het wordt gebruikt, komt het resultaat vaak niet overeen met wat de cijfers beloven: Frequente pauzes in het geheugen, langere laadtijden en veel schokkerige animaties zijn meestal de realiteit die gebruikers van de Samsung Galaxy A51 moeten verdragen. De smartphone is voor alledaags gebruik ruim voldoende om te chatten, voor e-mails en ook een paar ingewikkelde spelletjes, zeker als je altijd weet hoeveel geld de smartphone kost. Maar je moet niet verwachten dat de A51 snel presteert of veeleisende taken uitvoert.

De middenklasse groeit: de Samsung Galaxy A51 in de test (8)

Vier cameralenzen klinkt als meer dan het is

Samsung toont de cameramodule van de Galaxy A51 al heel prominent op de buitenverpakking. Het bevat vier cameralenzen, naast een gewone groothoeklens van 48 megapixels met een diafragma van f / 2.0, een ultragroothoeklens van 12 megapixels met een diafragma van f / 2.2, een bokeh-lens en een macrolens. Geen van de cameralenzen is optisch gestabiliseerd. De selectie van videoresoluties is een beetje verrassend, omdat de Galaxy A51 4K-video's kan opnemen met 30 frames per seconde, maar faalt bij Full HD met 60 frames per seconde.

De kwaliteit van de beelden bij daglicht is behoorlijk overtuigend. De kleuren zijn op sommige plekken iets te sterk, maar deze tendens zie je ook bij de meeste andere smartphones van Samsung. In situaties met donker licht neemt de kwaliteit van de beelden dan echter zo enorm af dat de resultaten bijna onbruikbaar zijn. Zelfs als de smartphone tijdens de opname stilstaat, zijn de resultaten min of meer nutteloos; uit de hand geschoten, de resultaten zijn een brij van één pixel. Geen spoor van objectdetails of duidelijke randen. Er kunnen in ieder geval selfies worden gebruikt, de camera aan de voorkant is voldoende voor de typische social media-post of voor videogesprekken.

De middenklasse groeit: de Samsung Galaxy A51 in de test (9)

Samsung Galaxy A51: geweldige connectiviteit, maar worstelt met biometrie

Samsung levert de Galaxy A51 met Android 10. De fabrikant zet daar zijn eigen software-interface OneUI 2.0 bovenop. Het brengt een aantal extra kenmerken en functies met zich mee en wordt altijd up-to-date gehouden door Samsung. Na de eerste installatie is er nog ongeveer 111 gigabyte van de ingebouwde 128 gigabyte aan interne opslagruimte beschikbaar voor de gebruiker. Genoeg ruimte voor veel foto's, apps en meer. Maar als dat nog niet genoeg voor je is, laat Samsung de optie open voor eenvoudige uitbreiding via een microSD-kaart. De dual sim functionaliteit van de smartphone beperkt dit niet. Zo kunnen twee simkaarten en een microSD-geheugenkaart zonder problemen parallel worden gebruikt.

Er is ook een koptelefoonaansluiting aan boord, dus je bent niet verplicht om een ​​draadloze koptelefoon te gebruiken. De connectiviteit van de smartphone was ook prettig in de test: behalve WLAN-ax kon de smartphone goed overweg met alle wifi-banden. Bluetooth 5.0 en een NFC-chip zitten ook in de Galaxy A51.

We zijn een beetje teleurgesteld over de kwaliteit van de monospeaker. Hoewel het aangenaam luid wordt, kan het niet overtuigen met een bijzondere helderheid of met een bijzonder goede diepte. Ook beschikt de smartphone niet over een IP-certificering. Daarnaast doet de vingerafdruksensor van de Galaxy A51 zijn werk niet goed. Opmerkelijk genoeg zit het voor deze prijsklasse onder het scherm en werkt het op optisch niveau. Helaas werkt de sensor in onze praktijktest opvallend traag en heeft hij meestal meerdere pogingen nodig om de vinger te herkennen, en soms werkt de herkenning zelfs helemaal niet. Een betrouwbaardere sensor in het frame of op de achterkant zou hier waarschijnlijk logischer zijn geweest.

Qua prijs stelt Samsung de Galaxy A51 in op een adviesprijs van 349 euro. Inmiddels is de prijs van het toestel echter al fors gedaald. Afhankelijk van de aanbieder en het aanbod zijn prijzen rond de 300 euro of zelfs goedkoper mogelijk. Leuk om te zien: de levering omvat een koptelefoon en een voorgeïnstalleerde screenprotector.

Testcentrum: Christoph Giese
Redacteur: Jamal Fischer

Van bescherming tot design: Spigen-hoesjes voor de Galaxy A51 (Advertentie)

 • De middenklasse groeit: de Samsung Galaxy A51 in de test (10)

  Op maat gemaakte smartphonehoesjes van Spigen

  Functionele bescherming en schitterend design voor je Samsung Galaxy A51.

  vanaf 7,99 euro

  Naar de winkel

De middenklasse groeit: de Samsung Galaxy A51 in de test (11)

Smartphones in de test

 • Samsung Galaxy S23 Ultra

  gemiddelde cijfer

  1,1

  Erg goed

  prijs beoordeling

  Duur (4,5)

  Beoordeling

  • Prestaties (1.0)
  • Voorzieningen (1.3)
  • Batterij (1.0)
  • Weergeven (1,1)
  • Camera (1,1)
  • Appstore (1,0)

  Populaire winkel:

  1.089,90

  naar de winkel

  (Amazon | Verkoper: ExTel)

  Goedkope winkel:

  1.034,89

  naar de winkel

  (Mindfactory)

  Voor prijsvergelijking

 • SamsungGalaxy S23 Plus

  gemiddelde cijfer

  1,1

  Erg goed

  prijs beoordeling

  Duur (4.1)

  Beoordeling

  • Prestaties (1.0)
  • Voorzieningen (1.3)
  • Batterij (1.0)
  • Weergeven (1,1)
  • Camera (1,3)
  • Appstore (1,0)

  Populaire winkel:

  899,00

  naar de winkel

  (Amazon | Verkoper: ExTel)

  Goedkope winkel:

  880,98

  naar de winkel

  (Mindfactory)

  Voor prijsvergelijking

 • Xiaomi 13Ultra

  gemiddelde cijfer

  1,2

  Erg goed

  prijs beoordeling

  Erg duur (5.1)

  Beoordeling

  • Prestaties (1.2)
  • Voorzieningen (1.3)
  • Batterij (1.1)
  • Weergave (1,2)
  • Camera (1,2)
  • Appstore (1,0)

  Populaire winkel:

  1.569,00

  naar de winkel

  (Galaxus)

  Goedkope winkel:

  1.499,90

  naar de winkel

  (Xiaomi)

  Voor prijsvergelijking

 • Samsung Galaxy S23

  gemiddelde cijfer

  1,2

  Erg goed

  prijs beoordeling

  Duur (3.9)

  Beoordeling

  • Prestaties (1.0)
  • Voorzieningen (1.3)
  • Batterij (1.2)
  • Weergeven (1,1)
  • Camera (1,3)
  • Appstore (1,0)

  Populaire winkel:

  715,00

  naar de winkel

  (Amazone | Verkoper: GUCONSHOP di Guglielmo Conte)

  Goedkope winkel:

  659,98

  naar de winkel

  (Mindfactory)

  Voor prijsvergelijking

 • Eer Magic 5 Pro

  gemiddelde cijfer

  1,2

  Erg goed

  prijs beoordeling

  Duur (4.1)

  Beoordeling

  • Prestaties (1.1)
  • Voorzieningen (1.3)
  • Batterij (1.3)
  • Weergeven (1,1)
  • Camera (1,1)
  • Appstore (1,0)

  Populaire winkel:

  1.348,41

  naar de winkel

  (Amazon Marktplaats)

  Goedkope winkel:

  1.009,00

  naar de winkel

  (Afwisselend)

  Voor prijsvergelijking

Naar het volledige klassement

De Xiaomi Mi 9T overtuigt in onze test met een uitstekend totaalpakket voor een eerlijke prijs. Vooral het chique en moderne design, het zeer goede beeldscherm en de lange batterijduur maken de smartphone tot een aankoopadvies. De algehele indruk wordt enigszins vertroebeld door het ontbreken van stof- en waterbestendigheid en de matige geluidskwaliteit van de speaker. De Xiaomi Mi 9T zou zeker baat hebben gehad bij uitbreidbare opslagruimte, aangezien 64 gigabyte voor veel gebruikers niet genoeg is. Al met al biedt de Mi 9T veel smartphones voor een aantrekkelijke prijs.

Zo evalueert het CHIP-testcentrum mobiele telefoons

In het testcentrum van CHIP testen we jaarlijks tientallen smartphones in een ingewikkelde testprocedure. De mobiele telefoons ondergaan uitgebreide laboratoriumtests voordat we ze indelen in onze lijst van de beste met een algemene beoordeling. We meten de prestaties, de batterijduur, de weergavekwaliteit, de fotokwaliteit en beoordelen de apparatuur. Onze ingenieurs en meettechnici voegen ook deskundige indrukken toe aan de objectieve metingen, bijvoorbeeld bij het evalueren van de verwerking. Alle categorieën worden meegenomen in de eindscore met hetzelfde totaalgewicht omdat we ze even relevant achten voor smartphones. Ook maken we een prijsoordeel op basis van de totaalscore en de actuele straatprijs, zodat je in één oogopslag ziet welk toestel het meeste waar voor je geld biedt. Een gedetailleerde beschrijving van onze testprocedure voor mobiele telefoonslees hier.

De middenklasse groeit: de Samsung Galaxy A51 in de test (17)

Over de auteur

Jamal Fischer ondersteunde de redactie van CHIP op het gebied van testen en aankoopadvies. Vooral in het smartphonesegment blijft hij graag up-to-date en test hij nieuwe releases op de markt voor mobiele telefoons voor CHIP.

gerelateerde onderwerpen

vergelijking mobiele telefoonsXiaomi-smartphonesBeste mobiele telefooncameraDual-sim handigStofdichte en waterdichte mobiele telefoonsmobiele telefoons voor buitenoudere smartphoneDECT-telefoonKleine slimme telefooniPhone-vergelijking

FAQs

Is de Samsung A51 een goede telefoon? ›

De Galaxy A51 is net als de populaire A50 een uitstekende midranger, maar met minder duidelijke nadelen. Het scherm is uitstekend, het design ziet er prima uit en over de accuduur hoef je je geen zorgen te maken.

Wat is de opvolger van de Samsung Galaxy A51? ›

De Samsung Galaxy A51 heeft een verversingssnelheid van 60Hz, de A52 van 90Hz en de A54 van 120Hz. Als beste uit de lijn komt daardoor de nieuwe A54, die daarmee echt een goede vooruitgang is als opvolger van de Galaxy A52 en Galaxy A51.

Hoe lang updates A51? ›

De Samsung Galaxy A51 krijgt vanaf nu een stuk minder software-updates, zo is te lezen op de officiële updatepagina van het bedrijf. Het toestel wordt nog maar twee keer per jaar voorzien van een beveiligingsupdate, in plaats van maandelijks. Daardoor moeten gebruikers veel langer wachten op de belangrijke patches.

Hoeveel is Samsung A51 waard? ›

Nieuwstaat - open doos
Amazon.nl Gratis bezorgd > €203 van 5 sterren (88 shopreviews) (88)€ 342,-
Belsimpel Voor 23:30u besteld = morgen gratis in huis!5 van 5 sterren (204 shopreviews) (204)€ 345,-
bol.com Plaza Gratis thuisbezorgd en 30 dagen bedenktijd.3 van 5 sterren (17 shopreviews) (17)€ 354,95

Wat is beter Samsung A51 of A52? ›

De verschillen tussen de Samsung Galaxy A51 met de Samsung Galaxy A52(5G) De grootste verschillen tussen de twee toestellen zijn; De A52 is iets langer breder en dikker. De A52 heeft een betere camera. Ze zijn beide voorzien van hetzelfde amoled beeldscherm.

Hoe oud is de Samsung A51? ›

Je kunt in het belmenu van jouw telefoon *#06# invoeren, dan krijg je het IMEI nummer te zien op je beeldscherm. Het IMEI nummer is uniek voor jouw telefoon en de fabrikant kan het gebruiken om te achterhalen hoe oud jouw toestel is, wanneer er bijvoorbeeld bepaald moet worden of de fabrieksgarantie geldig is.

Wat is het verschil tussen A51 en A53? ›

De Samsung A51 heeft ook 4 camera's, maar de lenzen van de A53 en A52 zijn een stuk beter en worden ondersteund door een lens voor meer diepte in de foto en een macro lens voor het fotograferen van kleine objecten. Hierdoor zal de kwaliteit van de foto's die je maakt met een Samsung A53 hoger zijn dan die van de A51.

Heeft A51 draadloos opladen? ›

Draadloos opladen met een hoesje om je Samsung Galaxy A51

Het antwoord is namelijk ja. Het draadloos QI laden in zo sterk, dat de telefoon en de wireless charger gewoon contact maken als er een hoesje om de telefoon zit.

Kan de A51 tegen water? ›

Stof- en waterdicht

Hierdoor is de behuizing stof- en waterdicht, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken als je de telefoon bijvoorbeeld in het toilet laat vallen, of in een flinke regenbui gebruikt. Samsung zegt dat de telefoon maximaal 30 minuten overleeft in water op maximaal één meter diepte.

Wat gebeurt er als je je telefoon niet update? ›

Als je je telefoon niet meer kunt updaten, bijvoorbeeld omdat het toestel te oud is, dan kunnen er problemen ontstaan. Je telefoon kan bijvoorbeeld bepaalde functies missen en er kunnen beveiligingsproblemen optreden. Ook wordt je telefoon hoogstwaarschijnlijk een stuk trager en zal de batterij sneller leeg gaan.

Welke Samsung geen updates meer? ›

Onlangs maakte Samsung bekend geen beveiligingsupdates voor de Galaxy A50 en S10-serie meer uit te brengen.

Hoe lang wordt een Samsung telefoon ondersteund? ›

Android toestellen bieden minstens 2 jaar updates, Android One toestellen 3 jaar en bij Samsung en Apple krijg je zelfs 5 jaar updates.

Is de Samsung A51 geschikt voor 5G? ›

De Galaxy A51 is een toestel dat alleen 4G(+) ondersteund, hierdoor kun je helaas geen gebruik maken van 5G. 5G toestellen op dit moment zijn nog behoorlijk prijzig en vanaf €500,- verkrijgbaar.

Wat kost Samsung A51 bij Mediamarkt? ›

Samsung Galaxy A51 – van 289 euro voor 239 euro

Het toestel is een van de populairste toestellen in de A-serie en dat is niet voor niets.

Hoeveel geheugen heeft de Samsung A51? ›

Processor en geheugen
CPU-kernenOcta Core
CPU-snelheid2.3GHz
Werkgeheugen4 GB
Interne opslag64GB
Maximaal uitbreidbaar geheugenmicroSD tot 512 GB

Wat is de beste telefoon van Samsung? ›

Beste Samsung telefoon: de Samsung Galaxy S23 Ultra

De S23 Ultra is absoluut de beste Samsung telefoon van dit moment! De belangrijkste Samsung Galaxy S23 Ultra specificaties: Beeldscherm: 6,8 inch AMOLED display (3200 x 1440 pixels) Camera's achter: 200 + 12 + 10 + 10 megapixel.

Wat is het verschil tussen Samsung A51 en A53? ›

De Samsung A51 heeft ook 4 camera's, maar de lenzen van de A53 en A52 zijn een stuk beter en worden ondersteund door een lens voor meer diepte in de foto en een macro lens voor het fotograferen van kleine objecten. Hierdoor zal de kwaliteit van de foto's die je maakt met een Samsung A53 hoger zijn dan die van de A51.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated: 07/12/2023

Views: 6015

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.