De meest betrouwbare motormerken - Motorfietsbetrouwbaarheid per merk en de meest betrouwbare motorfietsen ooit (2023)

Betrouwbaarheid is een grote zorg wanneer u een motorfiets koopt, of deze nu wordt gebruikt of nieuw.U wilt zich waarschijnlijk geen zorgen maken over grote reparaties tijdens de eerste paar jaar van het bezitten van een nieuwe motorfiets, en u wilt zich zeker niet zorgen maken dat uw fiets op een lange rit afbreekt.

Helaas is er geen gemakkelijke manier om de meest betrouwbare motorfiets te bepalen - hoewel de grote vier Japanse merken (Honda, Yamaha, Suzuki en Kawasaki de markt voor betrouwbaarheid hebben gedomineerd.Luxe merken zoals BMW en Ducati zijn meestal minder betrouwbaar om niet meer duur te zijn om te onderhouden en te repareren.

We dekken de betrouwbaarheid van de motorfiets per merk, maar onthoud dat een betrouwbare motorfiets niet alles is.De meest betrouwbare fietsen zijn vaak niet degenen met de hoogste klanttevredenheid, enU kunt beslissen dat het de moeite waard is om frequentere reparaties aan te pakken voor een mooie, leuke rit.

Inhoudsopgave

De Consumer Reports Motorcycle betrouwbaarheidstudie

Besteed enige tijd aan onderzoek naar de betrouwbaarheid van motorfietsmerken en u zult zeker veel informatie vindenConsumentenrapporten Motorfietsbetrouwbaarheidstudie.In 2014 begonnen Consumer Reports te beoordelen op motorfietsen op basis van klanttevredenheid en betrouwbaarheid, maar stopten in wezen na het tweede rapport in 2015.

Hun bevindingen zijn om vele redenen controversieel:

  • Er is geen duidelijke definitie van wat een "falen" van een motorfiets is - het kan zeer kleine reparaties bevatten, evenals belangrijke, kostbare en potentieel gevaarlijke storingen
  • Betrouwbaarheidstests duren vele jaren en de studie volgde alleen maar op kwesties die eigenaren ervaren met gloednieuwe motorfietsen tijdens de eerste vier jaar
  • Betrouwbaarheid van de motorfiets is niet zo sterk gekoppeld aan de tevredenheid van de eigenaar en de beslissing om een motorfiets te kopen als bij auto's

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de enquête alleen informatie heeft verzameld van 11.000 renners tussen 2008 en 2014. Hun eerste enquête in 2014 overwoog alleen gegevens van 4.680 fietsen!Op zijn minst is de informatie op dit moment zeker verouderd.

Toch geeft de Consumer Reports Motorcycle Reliability Study enig inzicht dat u mogelijk nuttig vindt.Na correctie voor kilometerstand gedurende een periode van 1 jaar voor de 12.300 motorfietsen die nieuw zijn gekocht door 11.000 renners, schatten consumentenrapporten een faalpercentage.

(Video) The 5 Most Reliable Motorcycle Brands

Motorbetrouwbaarheid per merk (Consumer Reports, 2015)
MerkVoorspelde faalpercentage tegen het 4e jaar
Can-am42%
BMW40%
Ducati33%
Triomf29%
Harley-Davidson26%
zege17%
Kawasaki15%
Honda12%
Suzuki12%
Yamaha11%

Dit betekent dat de kansen op een probleem dat reparaties vereist tijdens de eerste vier jaar van het bezitten van een BMW -motorfiets 2 op 5 of 1 op 3 is met een Ducati -motorfiets.Slechts 1 op de 10 onderzochte Yamaha -eigenaren hadden een probleem gedurende de eerste vier jaar met een nieuwe fiets.

Ondanks de problemen met de enquête, staat het op in lijn met algemeen advies voor het kiezen van de meest betrouwbare motorfiets: Yamaha, Suzuki en Honda worden vaak aanbevolen als betrouwbare motorfietsen.

“Er is een vier keer grotere kans dat een BMW reparatie nodig heeft dan een yamaha.Dat is vrij belangrijk als je de kosten van het onderhoud van een BMW aanzienlijk hoger beschouwt, "Opgemerkt Jeff Bartlett, adjunct -redacteur van consumentenrapporten.Hij wees erop dat BMW -eigenaren van plan moeten zijn om er een te hebbenGeld opzij gezetvoor uiteindelijke reparaties.

Meest voorkomende problemen die van invloed zijn op de betrouwbaarheid van de motorfiets

Het Consumer Reports Motorcycle Survey bevatte andere interessante informatie over de tevredenheid van de consument en de soorten problemen die het meest waarschijnlijk zullen plaatsvinden tijdens de eerste vier jaar van eigendom.

Slechts vijf problemen waren goed voor 82% van alle problemen die reparaties vereisten tijdens de eerste vier jaar van eigendom volgens de enquête: storingen van het elektrische systeem, problemen met accessoires, remproblemen, storing in het brandstofsysteem en problemen met de koppeling.

Volgens de eerdere Consumer Reports Survey 2014,De meeste "mislukkingen" gerapporteerd waren "redelijk goedkoop" en snel gerepareerd.Ongeveer 75% van de reparaties die werden uitgevoerd tijdens de eerste vier jaar van eigendom kosten minder dan $ 200 uit de zak.De meeste werden binnen enkele dagen gerepareerd.

Ernstige, kostbare problemen waren zeldzaam.Mechanische motorproblemen waren goed voor slechts 3% van de problemen.Transmissieproblemen waren slechts 3% van de gerapporteerde reparaties.

Niet al deze "storingen" duiden ook op een onbetrouwbare motorfiets-De studie van de consumentenrapporten wees erop dat problemen zoals brandstofsysteemproblemen kunnen worden veroorzaakt door onjuiste opslag buiten het seizoen, geen defecten.

Motorbetrouwbaarheid - wat u echt moet weten

Neem de resultaten van motorfietsbetrouwbaarheidsstudies en zelfs wat u hoort van andere motorseigenaren met een korreltje zout.Overweeg het volgende om de meest betrouwbare motorfiets te vinden waar je echt van houdt.

Overweeg de kosten van onderhoud en reparaties - niet de frequentie

Zoals de consumentenrapporten meldt dat de motorfietsonderzoek opmerkte, waren de "fouten" van de motorfiets meestal behoorlijk betaalbaar op minder dan $ 200.Als u op zoek bent naar de meest betrouwbare motorfietsen, wilt u geen geweldige fietsen uitsluiten, alleen omdat ze waarschijnlijk de komende jaren een paar honderd reparaties nodig hebben!

(Video) Who Makes The Most Reliable Motorcycle? (Top 10 Motorcycle Brands)

Een belangrijker ding om te overwegen zijn de kosten van zowel potentiële als onvermijdelijke reparaties en totale eigendomskosten.De beschikbaarheid (en kosten) van onderdelen en de typische reparaties die u kunt verwachten, zal bepalen hoeveel u betaalt wanneer iets onvermijdelijk moet worden vervangen.

Honda en de andere grote vier zijn meestal de meest betaalbare motorfietsen om te onderhouden.Onderdelen zijn gemakkelijk te vinden die een grote rol speelt.Geïmporteerde en high-end merken worden geleverd met duurdere reparaties en moeilijker te vinden onderdelen.

Consumentenrapporten hebben vastgesteld dat BMW en Harley-Davidson de hoogste gemiddelde kosten hebben voor onderhoud en eigendom.

Consumententevredenheid kan belangrijker zijn

Harley en BMW hebben een van de hoogste gemiddelde onderhouds- en reparatiekosten en beide hebben hoge "faalpercentages" volgens consumentenrapporten op respectievelijk 26% en 40% gedurende de eerste vier jaar.Beide merken staan ook zeer hoog in de klanttevredenheid.

Ga er niet vanuit dat een fiets die veel onderhoud is en veel werk vereist niet de moeite waard is!Als het al je andere dozen in kracht, styling en hantering controleert, is het extra werk dat je erin moest doen niet wat je je jaren niet herinnert.

Motormerken door de tevredenheid van de eigenaar
Merk% Die opnieuw zou kopen
zege80%
Harley-Davidson72%
Honda70%
BMW68%
Can-am67%
Ducati66%
Yamaha65%
Triomf63%
Kawasaki59%
Suzuki58%

Onderzoek een fiets voor beruchte problemen voordat u koopt

In plaats van zich te concentreren op het rangschikken van motorfietsmerken door betrouwbaarheid, concentreer je je op de specifieke modellen waarin je geïnteresseerd bent. Onderzoekspecifieke motorfietsmodellen op forums en groepen om te zien wat mensen zeggen.Als je veel vermeldingen van 'gemeenschappelijke' of 'beroemde' problemen ziet, is dat een goede indicator dat de fiets problemen kan hebben.Het is misschien geen dealbreaker, maar het geeft je een idee van wat je moet zoeken en verwachten.

Overweeg het motorfietstype en gebruik

Voordat u te zwaar afhankelijk bent van de betrouwbaarheid van de motorfiets om een beslissing te nemen, moet u er rekening mee houden dat sommige soorten fietsen betrouwbaarder zijn dan andere, zowel vanwege het ontwerp als hoe ze worden gebruikt.Denk na over wat je zoekt en nodig hebt in een fiets.Wil je een dagelijkse forensfiets, iets voor lange langlauftochten of een fiets die leuk is voor het weekend, off-road en avontuur?

Cruisers zijn over het algemeen het meest betrouwbare type motorfiets.Het zijn meestal de minst gecompliceerde en elektrische componenten zijn vaak waar u de meeste problemen tegenkomt.

De meest betrouwbare motormerken

Yamaha

Er is niet veel verschil tussen de top drie van de ratings van de motorfietsbetrouwbaarheid van consumentenrapporten, maar Yamaha is gerangschikt het meest betrouwbare motorfietsmerk met een faalpercentage van 11%.

Yamaha is niet alleen een motorfietsfabrikant;Ze maken motoren voor alle soorten voertuigen met uitstekende productie -expertise en mogelijkheden.Welke Yamaha-fiets je ook kiest, het zal waarschijnlijk een onderhoudsarme fiets zijn die de tand des tijds zal doorstaan.

Suzuki

Suzuki en Honda binden voor de tweede plaats volgens de ranglijst van de consumentenrapporten van de meest betrouwbare motormerken.In de eerste vier jaar van eigendom vereist slechts 12% van de fietsen redelijk ernstige reparaties.Honda heeft de sterkere reputatie voor betrouwbaarheid, maar de ranglijst van Suzuki is indrukwekkender gezien het feit dat ze meestal krachtige fietsen produceren die harder en vatbaarder zijn voor problemen.

(Video) The 5 LEAST Reliable Motorcycle Brands

Hoewel Suzuki bekend staat om zijn betrouwbaarheid, bestaan er meldingen van frequentere elektrische problemen.Het is een goed idee om de specifieke fiets te onderzoeken die u overweegt zich bewust te zijn van gemeenschappelijke problemen.

Honda

Honda is voor de tweede plaats gebonden, heeft een sterke reputatie voor betrouwbaarheid, niet alleen voor zijn motorfietsen, maar ook voor auto's.Net als Yamaha heeft Honda brede productiemogelijkheden en uitgebreide ervaring met alle soorten motoren die het een krachtpatser van betrouwbaarheid maken.De reputatie is indrukwekkend gezien de diverse fietsen die Honda produceert.Honda-motorfietsen zijn gebouwd voor betrouwbaarheid en levensduur met veel 30-jarige modellen die nog onderweg zijn.Het is niet ongewoon dat renners meer dan 150.000 mijl uit een goed onderhouden Honda-fiets halen.Hun populaire tourmodellen zoals de Gold Wing kunnen zelfs 300.000 mijl meegaan!

Kawasaki

Hoewel een beetje minder betrouwbaar dan de andere grote drie Japanse merken, is Kawasaki nog steeds een betrouwbare keuze.Hun populaire Ninja- en KLR -modellen zijn een goede keuze als u op zoek bent naar een betrouwbare, leuke rit en hun populariteit maakt reparaties ook betaalbaarder.

zege

Na de grote vier Japanse merken die, voorspelbaar, de vier meest betrouwbare motormerken vormen, claimt een Amerikaans merk de #5 -plek.Victory -motorfietsen hebben een verwacht faalpercentage van 17% gedurende de eerste vier jaar, volgens consumentenrapporten.Vergeet echter niet dat enquête verouderd is.Het beruchte probleem met driecilinder triomftriomfen lijkt te zijn verbeterd met minder meldingen van grote motorproblemen.

Minst betrouwbare motormerken

Can-am

Can-AM-motorfietsen hadden de slechtste betrouwbaarheidsclassificatie volgens consumentenrapporten met naar schatting 42% van de fietsen die in de eerste vier jaar reparaties nodig hadden.Toch zei 67% van de eigenaren dat ze weer een Can-Am-fiets zouden kopen.

(Video) Motor Test: Occasiontest motoren tot 1.000 euro

Vaker reparaties of hogere eigendomskosten doen er niet zoveel toe voor can-am-renners.De Can-Am Spyder, een driewielige motorfiets in productie sinds 2007, heeft een volgende ontwikkeld.Het is populair bij renners die niet op een traditionele motorfiets kunnen of niet willen rijden en het vereist zelfs geen motorvergunning in sommige gebieden.Als een touringfiets zit het vol met hoogwaardige functies zoals GPS en verwarmde grepen enlevert een grote waarde en prestaties.Het is een beroep op eerste renners is duidelijk, dus het is geen verrassing dat minder betrouwbaarheid dan, zeg, een Honda gemaakt voor hard rijden geen dealbreaker is.

BMW

Consumentenrapporten hebben vastgesteld dat 40% van de nieuwe BMW's binnen vier jaar redelijk ernstige reparatie vereisen.Terwijl renners het vindenBMW -motorfietsenOm in het algemeen minder betrouwbaar te zijn, kan dit cijfer scheef worden gebracht door twee dingen: lezers van consumentenrapporten hebben eerder de voorkeur en kopen BMW -motorfietsen en deze fietsen worden meestal voor meer kilometers gereden dan bijvoorbeeld Kawasaki en Suzuki -fietsen die de resultaten kunnen schepen.

68% van de eigenaren zou echter opnieuw een BMW kopen.Dat is een hoger klanttevredenheid dan Yamaha, gerangschikt de meest betrouwbare motorfiets.Een luxemerk met veel technologie en geavanceerde engineering, een BMW -fiets heeft ook meer dingen die mis kunnen gaan.Houd er rekening mee dat u waarschijnlijk niet alleen meer kans hebt om reparaties nodig te hebben, BMW -motorfietsen zijn duurder om te repareren en te onderhouden dan merken als Honda.

Ktm

Net als Ducati hebben KTM -motorfietsen een reputatie voor onbetrouwbaarheid.Regelmatig onderhoud kan zeker veel problemen voorkomen, maar onderhoud van KTM -fietsen kan frequent en gecompliceerd zijn met schermen, filters en de katalytische converter in de weg voor een eenvoudige olieverversing.Net als Ducati koopt u waarschijnlijk geen KTM omdat u de meest betrouwbare motorfiets wilt of u afkeer van onderhoud: u wilt een fiets die een leuke, spannende rit levert.

Ducati

Ducati is een premium merk dat bekend staat om zijn prachtige, krachtige fietsen, maar zijn Ducatis betrouwbaar?Het merk heeft een reputatie voor onbetrouwbaarheid, hoewel dat verandert.In het verleden zouden motorrijders Ducati -eigenaren adviseren om een back -upfiets te hebben en bereid te zijn om gestrand te worden.Hun nieuwere modellen tonen echter meer belofte.De Ducati Scrambler is een populaire dagelijkse bestuurder en een van deBeste motorfietsen voor beginners.Het is een van de meest betrouwbare motorfietsen die Ducati maakt en het is zelfs een van de betaalbare in termen van aankoopprijs en onderhoud.

(Video) Wat Rij Jij? Ride In - Allroad motoren 3.000 tot 6.000 euro

Als betrouwbaarheid voor u erg belangrijk is, onthoud dan dat de betrouwbaarheid van de motorfiets niet alleen afhankelijk is van het merk.Zorg ervoor dat u specifieke modellen onderzoekt voor gemeenschappelijke problemen en betrouwbaarheid in evenwicht met stijl, comfort en prestaties.Onthoud ten slotte hoe goed de fiets wordt gehandhaafd een grote rol speelt in de eigendomskosten en betrouwbaarheid.

Als u een nieuwe of gebruikte motorfiets koopt, reken dan op federaal motorfietstransport om uw nieuwe rit naar huis te krijgen zonder kras.We hebben meer dan 30 jaar ervaring als een toegewijde motorrapportbedrijf met betaalbare tarieven en tracking.Ga vandaag aan de slag met een gratisQuote van motorfietsverzendingmeer leren!

Videos

1. 8 Unloved Motorcycles That Were Actually Great
(BAREBONESMC)
2. 6 Unusual Motorcycles That were Fantastic
(BAREBONESMC)
3. DE GOEDKOOPSTE / PRIJZEN VOOR A MOTOREN KOPEN OKT 2020 | BESTE KOOP 2.000 EURO
(Mafketels)
4. Is The Suzuki DL650 Vstrom The Most Reliable Motorcycle Ever Built?
(BAREBONESMC)
5. The Fastest 250cc Motorcycles
(BAREBONESMC)
6. Motor.NL TV 2023 - Aflevering 5
(MotorNL)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated: 05/08/2023

Views: 5709

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.