De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (2023)

Als je een doorgewinterde skiër of boarder uit Europa bent, dan ken je waarschijnlijk de Alpen en de vele ongelooflijke resorts als je broekzak. Misschien heb je zelfs je favorieten die je elk jaar bezoekt. Er komt echter een punt waarop je de pistekaart van een bepaald resort kent alsof het jouw route naar je werk is, en je kent het hele menu van het bergrestaurant alsof het je plaatselijke café is.

We weten niet hoe het met jou zit, maar we hebben wat opwinding, wat afwisseling en iets unieks nodig. Daarom raden wij u aan uw gebruikelijke wintervakantie te combineren, een beetje buiten de gebaande paden te denken en naar de prachtige bergen van Spanje te gaan. Dit is niet helemaal schurkenstaten, aangezien het nog steeds Europa is, maar Spanje kan de broodnodige levendigheid aan uw vakantie toevoegen.

De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (1)De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (2)

Als we aan Spanje denken, denken we doorgaans aan prachtig warm weer, uitgestrekte kustresorts en de Costa Del Sol. Maar wat Spanje ook heeft, zijn de bergen van de Pyreneeën, die kunnen wedijveren met de hoogte van de Franse resorts en de sneeuw van de Oostenrijkse resorts. Neem het ongelooflijke eten, de wijn, de mensen en het goede weer van Spanje, maar zet dat allemaal op de top van een besneeuwde berg: klinkt perfect

Hoewel de sneeuwbedekking niet zo gegarandeerd en zo diep is als in de Alpen, vind je er wel goedkopere prijzen, minder toeristen en kleinere drukte. In dat geval zijn we verkocht! Om het de nieuwelingen in Spanje gemakkelijk te maken, hebben we onze top 5 van de beste skigebieden in Spanje op een rij gezet, waar je vol verwachting de Cava kunt openbreken!

Bekijk de nieuwsteski-jassenEnski broekstijlen bij Ridestore. Vind al je favoriete merken, waaronder Dope Snow en Montec!

Snelle zoeknavigatie

Baqueria-baretmierenhoopCandanchuCerlerLa Molina/Masella

Skiën in Spanje - Hoe kom je er?

De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (3)De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (4)

Het mooie van een bezoek aan de resorts in Spanje, in plaats van aan de Alpen, is dat het niet teveel tijd aan je normale reis zal toevoegen. De belangrijkste luchthaven om de Pyreneeën te bereiken is Huesca. Vanaf het vasteland van Europa, zoals Parijs of Berlijn, bedraagt ​​de gemiddelde vliegtijd slechts ongeveer 2 uur en dit is vergelijkbaar vanuit Groot-Brittannië.

Als je vanuit Zweden vliegt, is de vliegtijd ongeveer zes en een half uur, wat nogal lang lijkt voor een winterstop, maar onze tip zou zijn om het meeste uit je verblijf in Spanje te halen en er een stedentrip van te maken voor een paar mensen. dagen. Je kunt ook naar Frankrijk vliegen, zoals de luchthaven van Lourdes, en de grens overrijden, wat weinig toevoegt aan de reistijd.

Eenmaal op de luchthaven is het huren van een auto of het boeken van een transferbus waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om naar het resort te gaan. Je hebt ook maar ongeveer 2 uur nodig om de bergen te bereiken, zelfs als je vanuit Frankrijk komt. Dit is een stuk sneller dan toegang tot sommige resorts in de Alpen.

Baqueria Beret-skigebied

De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (5)De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (6)

Doorgang

€€

Versnelling

Voedsel

Hotel

€€

Maak kennis met Baqueria Baret

Waar:De Pyreneeën, Vallei van de Aran, Lieda

Hoe kom je er:De dichtstbijzijnde luchthaven is Lourdes in Frankrijk en ligt op slechts 1 uur en 50 minuten van het resort, maar het is ook slechts een paar uur verwijderd van Barcelona.

Skibaar terrein:60 km 29 liften

Verhoging:1500m -2610m

Baqueria is een beroemd skigebied in Spanje en het is gemakkelijk te begrijpen waarom het zo geliefd is. Het is zelfs een plek die de Spaanse koninklijke familie geschikt acht om er een vakantiehuis te hebben. Als eten en drinken jouw ding is, dan wordt je overspoeld met lokale eetgelegenheden die allemaal ongelooflijke Spaanse gerechten en wijn serveren, allemaal voor een redelijke prijs. Het resort zelf is misschien niet het mooiste, maar het skiën maakt alles goed, met 60 km aan skipistes verspreid over 3 gebieden die allemaal aan elkaar grenzen in de stad.

Meer over het resort

Ridestore beveelt aan: Heliskiën is hier legaal en behoort waarschijnlijk tot de goedkoopste helitochten die je in Europa kunt vinden. Kijk eens naarpyreneesheliski.comvoor voorboekingen en prijzen.

mierenhoop

De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (7)De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (8)

Doorgang

€€

Versnelling

Voedsel

€€

Hotel

Maak kennis met het Formigal-resort

Waar:De Pyreneeën, provincie Huesca, Aragon

Bereikbaarheid: De luchthaven in Huesca is de dichtstbijzijnde, 104 km verderop en ook slechts een paar uur van de Franse grens.

Skibaar terrein:137 km 16 liften

Verhoging:1500m -2610m

Als u op zoek bent naar een uitgebreid pisteaanbod, dan is Formigal het resort voor uw skivakantie in Spanje, met het grootste skigebied van Spanje. Formigal maakt ook deel uit van het skigebied Aramon, dat u toegang geeft tot maar liefst 259 km aan pistes. Formigal is trots op zijn ultramoderne faciliteiten, zoals het moderne liftsysteem en de sneeuwkanonnen, zodat u er zeker van kunt zijn dat u ten volle van dit resort zult kunnen genieten. Eenmaal terug in het resort kunt u genieten van het rustieke centrum met traditionele chaletachtige gebouwen, waardoor het resort een alpine charme krijgt.

Paardrijwinkelbeveelt aan:Voor avondentertainment boekt u in La Glera Cottage voor een 5* diner op 2000 meter hoogte op de berg die alleen toegankelijk is voor een piste-basher.

Candanchu-skigebied

De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (9)De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (10)

Doorgang

€€

Versnelling

Voedsel

€€

Hotel

Maak kennis met Candanchu

Waar:Westelijke Pyreneeën, provincie Huesca, Aragon

Bereikbaarheid: De dichtstbijzijnde luchthaven is Huesca en ligt op minder dan 2 uur rijden, maar is ook gemakkelijk bereikbaar vanuit Frankrijk of de meerdere luchthavens op minder dan 3 uur rijden, zoals de luchthavens van Biarritz en Pau.

Skibaar terrein:52 km 21 liften

Verhoging:1514 m – 2236 m

Candanchu is het oudste skigebied in Spanje en dateert uit 1928, dus verwacht wat ouderwetse charme. Boven op de berg genieten skiërs en boarders van dit resort vanwege de steile pistes en de vele rode en zwarte pistes. Er zijn 13 zwarte pistes in het resort, die gemarkeerd zijn, maar grotendeels niet geprepareerd. Dit zijn genoeg expertpistes om de meest gevorderde sneeuwsportliefhebbers bezig en uitgedaagd te houden.

Paardrijwinkelbeveelt aan:Wissel de ski of het board om voor sneeuwschoenen en probeer het sneeuwschoenpad te volgen.

Cerler

De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (11)De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (12)

Doorgang

€€

Versnelling

Voedsel

Hotel

€€

Maak kennis met Cerler

Waar:Benasque-vallei, de Pyreneeën, Huesca

Hoe kom je er:De dichtstbijzijnde luchthaven is Huesca, op ongeveer 2 uur en 15 minuten afstand, maar ligt ook dicht bij de grens van Frankrijk en Andorra, dus ook vanaf daar gemakkelijk te bereiken.

Skibaar terrein:81 km 13 liften

Verhoging:1505 m – 2630 m

Cerler is meerdere malen uitgeroepen tot ‘Beste Skiresort van Spanje’ en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Het resort is een van de hoogste in Spanje en is gezegend met gletsjerhellingen en geweldige sneeuw, die een lang en lucratief seizoen blijft hangen. Zodra u trek heeft gekregen op de 81 km aan pistes, kunt u, terug in het skigebied, genieten van de traditionele keuken van de Benasque-vallei. Cerler is een knooppunt voor geweldige lokale gerechten en er wordt zelfs elk jaar een gastronomisch festival georganiseerd.

Paardrijwinkelbeveelt aan:Het snowpark is een van de grootste van Spanje en organiseert regelmatig wedstrijden.

La Molina/Masella

De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (13)De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (14)

Doorgang

€€

Versnelling

€€

Voedsel

€€

Hotel

€€

Maak kennis met Masella

Waar:De Pyreneeën, Girona, Catalonië

Hoe kom je er:De luchthaven van Barcelona ligt op 2 uur rijden en is ook vanuit Frankrijk in 2,5 uur te bereiken.

Skibaar terrein:141 km 27 liften

Verhoging:1616 m – 2531 m

La Molina-Masella zijn twee zusterresorts die met elkaar zijn verbonden door een gondel op de top, waardoor één episch skigebied ontstaat dat Alp 2500 wordt genoemd. Gecombineerd hebben deze twee resorts een geweldig en gevarieerd skigebied, dat geschikt is voor beginners tot en met freeride-experts. Voor degenen die op zoek zijn naar spanning: het Alp 2500-gebied heeft bowls en couloirs die elk niveau van freeride- en off-piste-liefhebber zullen bekoren. Vanwege de hoge ligging is er vaak voldoende sneeuw, dus ideaal voor degenen die op zoek zijn naar een skivakantie in november of mei.

Ridestore raadt aan:Na een lange dag op de pistes kun je heerlijk tot rust komen in een van de levendige après-bars in Masella.

Afsluiten

Dus daar hebben we onze top 5 skigebieden in Spanje. Deze resorts kunnen wedijveren met sommige van die in de Alpen - met hoogte voor goede sneeuw en geweldige hellingen en hebben het terrein om zelfs de snelste skiërs en boarders te vermaken tijdens hun reis!

De Pyreneeën zijn zeer toegankelijk en de prijzen zijn aardig en vriendelijk. Het eten zal geweldig zijn en de sfeer zal levendig zijn, maar zonder de drukte en pretentie van sommige plaatsen in de Alpen.

We zijn dezelfde bestemmingen beu, we hebben wat pit nodig voor onze winteruitjes, en we weten dat Spanje het antwoord op deze gebeden zal zijn.

De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (15)De beste skigebieden in Spanje | Ridestore-tijdschrift (16)

Verwant lezen

  • 100 beste skigebieden in Europa
  • Dames ski-jas
  • Skibroek Dames
  • Nachtskiën – De ultieme gids
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated: 11/10/2023

Views: 5912

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.