CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (2023)

In de hoop een toprol als retailmanager te bemachtigen? De eerste stap naar succes is een overtuigend CV.

Een goed geschreven, op maat gemaakt CV boordevol vaardigheden vergroot uw kansen op sollicitatiegesprekken bij toonaangevende retailers aanzienlijk.

Deze uitgebreide CV-gids, compleet met een voorbeeld van een CV voor een retailmanager, leert je alles wat je moet weten om aangenomen te worden:

Inhoud gids

 • Voorbeeld CV retailmanager
 • Het structureren en opmaken van je CV
 • Schrijven van uw CV-profiel
 • Detaillering werkervaring
 • Jouw opleiding
 • Vaardigheden die vereist zijn voor uw CV als retailmanager

CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (1)

Voorbeeld CV retailmanager

CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (2)

CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (3)
CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (4)

CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (5)

DeCV-voorbeeldhierboven laat zien hoe u uw geschiktheid voor dedetailhandelsector, op een professionele en goed georganiseerde manier.

Hier zijn de belangrijkste vaardigheden, ervaring en prestaties van de kandidaat gemakkelijk vast te stellen, wat betekent dat het CV gemakkelijk kan worden gescand voor drukke recruiters.

Terwijl we door de gids bladeren, zult u precies ontdekken hoe u dat moet doenschrijf je eigen CVaan dezelfde hoge normen te voldoen.

CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (6)

CV-structuur en format van retailmanager

Mensen vergeten vaak het belang van een CVstructuurEnformaat… en uiteindelijk alleen op de geschreven inhoud vertrouwen om een ​​interview te krijgen.

Maar de meeste van deze kandidaten eindigen met een botte afwijzing: recruiters met tijdgebrek vinden gewoon hun CVmanierte rommelig en ongeorganiseerd om te lezen!

Als u de tijd neemt om ervoor te zorgen dat uw CV overzichtelijk en gemakkelijk te navigeren is, komt u meteen in de goede boeken van een recruiter terecht.

Bekijk hieronder mijn belangrijkste tips:

CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (7)

Opmaaktips

 • Lengte:2 pagina's A4 is perfectCV lengte. Dit geeft je meer dan genoeg ruimte om te laten zien waarom jij een geschikte kandidaat bent, zonder de lezer te verwarren of te vervelen met overdreven details.
 • Ontwerp:Als het om CV’s gaat, is simpel altijd beter. Gebruik een leesbaar zwart lettertype en blijf altijd bij hetzelfde lettertype. Voeg bovendien geen profielfoto's of andere afbeeldingen toe; deze zijn alleen maar ruimteverspilling!
 • Leesbaarheid:Recruiters in de detailhandel hebben doorgaans weinig tijd, dus moeten ze uw CV gemakkelijk en snel kunnen lezen. Vermijd lange tekstblokken; verdeel ze in plaats daarvan in kleine alinea's. U kunt uw informatie waar mogelijk ook opmaken in korte lijsten met korte opsommingstekens, omdat dit het veel gemakkelijker maakt om door de inhoud te bladeren.

CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (8)

Je cv structureren

Gebruik de eenvoudige structuur hieronder om uw gegevens te ordenen:

 • Contact details– Plak uw contactgegevens helemaal bovenaan de pagina – u wilt niet dat ze gemist worden.
 • Profiel– Trek recruiters naar uw sollicitatie met dit korte, 5-10 overzicht van uw belangrijkste vaardigheden en ervaring.
 • Werkervaring / Loopbaanverleden– Vermeld uw relevante werkervaring, te beginnen met uw huidige baan en terugwerkend.
 • Onderwijs -Geef gedetailleerde informatie over uw beroeps- of academische kwalificaties.
 • Interesse en hobby's-Gebruik ditoptioneelsectie om eventuele hobby's die u heeft onder de aandacht te brengen, vooral als deze over relevante vaardigheden beschikken.

Vervolgens zal ik je vertellen wat je nodig hebterbij betrekkenin elk cv-gedeelte.

CV-contactgegevens

CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (9)

Uw CV moet altijd beginnen met uw basiscontactgegevens, zodat recruiters gemakkelijk contact met u kunnen opnemen.

Houd u aan de essentiële zaken, zoals uw:

 • Telefoonnummer
 • E-mailadres
 • Plaats–De stad of stad waarin u woont is voldoende – bijvoorbeeld‘Chester’of‘Birmingham’.

Snelle tip:Maak u geen zorgen over uw geboortedatum, burgerlijke staat of volledige adres; deze gegevens zijn in dit stadium niet relevant voor recruiters.

CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (10)

RetailmanagerCV-profiel

Drukke recruiters lezen mogelijk alleen het bovenste gedeelte van een cv voordat ze beslissen of het nog meer tijd waard is.

Dit is wat jouwCV-profiel– een korte en bondige samenvatting van uw relevante vaardigheden en ervaring – zo belangrijk.

Het is eigenlijk uw verkooppraatje. Probeer te bewijzen dat je alles hebt waarnaar ze op zoek zijn en verleid ze om de rest van je sollicitatie te lezen.

CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (11)

Tips waarmee u rekening moet houden bij het maken van uw profiel:

 • Vermijd clichés:Algemene uitspraken, zoals‘Gaat boven en buiten’of‘Toegewijde en enthousiaste teamspeler’,zijn een enorme nee-nee. Je zou kunnen denken dat ze impact toevoegen, maar in werkelijkheid zijn ze erg algemeen en betekenen ze niets voor recruiters.
 • Pas het aan:Om de meeste impact te maken, is het belangrijk om uw profiel af te stemmen op de specifieke functie waarvoor u solliciteert, en op de detailhandel als geheel. Ga dus online en onderzoek uw doelrollen, lees de functiebeschrijving door en vul uw profiel vervolgens in met relevante vaardigheden en trefwoorden. Dit zalogenblikkelijklaat recruiters zien dat u aan hun eisen voldoet.
 • Houd het kort en bondig:Een CV-profiellengte van 5-10 regels zal de maximale impact hebben op recruiters en ervoor zorgen dat ze meer willen weten. Deel alleen informatie op hoog niveau in deze sectie; de ​​kleinere details zouden later in uw CV moeten verschijnen.

Snelle tip:Een slecht geschreven CV zal geen indruk maken op recruiters en werkgevers. Gebruik de CV-builder van onze partner om binnen enkele minuten een winnend CV te maken met professionele sjablonen en vooraf geschreven inhoud voor elke branche.

Wat moet u opnemen in uw CV-profiel voor uw retailmanager?

 • Ervaring– Of u nu al een aantal jaren als retailassistent of assistent-manager werkt, of al een ervaren retailmanager bent, begin uw CV-profiel door uw relevante ervaring op te sommen. Dit kan het aantal jaren in de branche omvatten, het soort functies dat u heeft gewerkt en/of het soort winkels waarin u heeft gewerkt (supermarkten, telefoonwinkels, moderetailers…).
 • Management- en leiderschapsvaardigheden– Heb je enige ervaring met het aansturen en motiveren van een team, het trainen van personeel, het nemen van beslissingen of het omgaan met conflicten? Vul uw CV-profiel in met een scala aan management- en leiderschapsvaardigheden en ervaring.
 • Detailhandel vaardigheden– Benadruk alle algemene vaardigheden in de detailhandel, vooral als deze in de functiebeschrijving worden vermeld – bijvoorbeeld kassawerk, voorraadbeheer, verkoop en promoties, enz.
 • Kennis van niche-industrie/sector– Als u over nicheproducten of branchekennis beschikt, maak dit dan kenbaar. Als u bijvoorbeeld solliciteert om een ​​technologiewinkel te beheren en eerder een aantal jaren als computer hebt gewerktverkoopassistent, benadruk deze ervaring en kennis – het is eenserieusverkooppunt!
 • Prestaties –Werkgevers willen weten welke waarde u voor hun bedrijf kunt toevoegen. Het onder de aandacht brengen van resultaten en prestaties uit eerdere functies is een geweldige manier om dit onder de aandacht te brengen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u de omzet heeft verhoogd, het personeelsverloop heeft verlaagd of de klantervaring heeft verbeterd.

Sectie Kernvaardigheden

Het volgende is je kernvaardighedensectie, die direct onder uw CV-profiel moet worden geplaatst.

Dit zijn feitelijk twee of drie kolommen met uw meest relevante vaardigheden op het gebied van retailmanagement, weergegeven in korte opsommingen.

CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (12)

Kijk nog eens goed naar de functiebeschrijving en probeer de vaardigheden die erin staan ​​te matchen.

Op deze manier zullen recruiters dat wel doenonmiddellijkzie dat je in staat bent om de rol uit te voeren en wil graag verder lezen.

CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (13)

Werkervaring/loopbaanverleden

Nu is het tijd om de fijnere details aan je CV toe te voegen en recruiters echt te laten zien waartoe je in staat bent.

Begin met het beschrijven van uw huidige (of meest recente) functie en werk terug door uw loopbaangeschiedenis.

CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (14)

Als je al jaren werkt, kan het lastig zijn om alles in te passen. Geef in dit geval prioriteit aan de ruimte voor je meest recente en relevante functies, terwijl je de beschrijvingen voor oudere en minder toepasselijke werkervaring inkort.

Snelle tip:Wordt dit uw eerste poging tot een managementfunctie? Concentreer u tijdens uw werkervaringsgedeelte op het laten zien van uwpotentieelals manager door overdraagbare vaardigheden en ervaring aan te wijzen. In uw ervaring als winkel- of verkoopassistent kunt u bijvoorbeeld de leiding krijgen over nieuwe recruiters, helpen bij het organiseren van roosters, assisteren bij trainingen of invallen wanneer een teamleider of manager afwezig was.

Je rollen structureren

De manier waarop u uw loopbaangeschiedenis structureert, kan een enorme impact hebben op de algehele leesbaarheid van uw cv.

Mijn eenvoudige driestapsstructuur, zoals hieronder weergegeven, verdeelt de informatie in gemakkelijk verteerbare secties.

CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (15)

Overzicht

Begin met een kort overzicht van uw rol, waarbij u het type bedrijf benadrukt waarvoor u hebt gewerkt en wat het doel van uw rol was.

Bijv.

“Verantwoordelijk voor het leiden en motiveren van een team van 24 medewerkers in een drukke telefoonwinkel in de hoofdstraat, waarbij ervoor wordt gezorgd dat de hoge normen voor klantenservice worden nageleefd en de verkoopdoelstellingen consequent worden behaald.”

Belangrijkste verantwoordelijkheden

Gebruik vervolgens korte opsommingen om uw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden te beschrijven.

Probeer de mensen met wie u omging (assistenten, managers, klanten…), de management- en verkoopvaardigheden die u gebruikte, en de positieve effecten van uw werk te benadrukken.

Bijv.

 • Het motiveren van een team van verkoopassistenten om verkoopdoelstellingen en targets te bereiken en te overtreffen.
 • Dagelijks monitoren en beoordelen van de winkelprestaties en regelmatig rapporteren aan de rayonmanager.
 • Het uitvoeren van maandelijkse gezondheids- en veiligheidsaudits en het opstellen van passende actieplannen.

Belangrijkste prestaties

Om af te ronden, noem een ​​aantal indrukwekkendeprestatiesof resultaten, om te laten zien hoe uw werk ten goede is gekomen aan de winkels waarvoor u heeft gewerkt, en aan de klanten ervan.

Bijv.

 • Verbeterde totale winkelomzet met 35% in 12 maanden.
 • Een nieuwe klachtenafhandelingsprocedure geïmplementeerd, waardoor de wachttijden met 20% zijn verminderd en de klanttevredenheid met 15% is gestegen.
 • Het personeelsverloop daalde met 25% in 6 maanden, wat resulteerde in een besparing van meer dan £ 5.000.

CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (16)

Onderwijs

Na uw werkervaring moet u uw kwalificaties vermelden in een onderwijssectie.

De rollen van retailmanagers staan ​​over het algemeen open voor iedereen die retailervaring heeft opgebouwd, maar relevante kwalificaties heeft – zoals financiën, zaken, marketing ofgraden detailhandelmanagementof HND’s – kunnen u een voordeel opleveren.

Begin met je hoogste kwalificatie en werk je een weg terug. Vermeld de naam van de kwalificatie, de datum van voltooiing en de school/hogeschool/universiteit waar u heeft gestudeerd.

Snelle tip:Als u al enkele jaren als verkoopassistent in de detailhandel werkt en graag door wilt groeien naar het management, kunt u uw vaardigheden een boost geven en uw enthousiasme bewijzen door een opleiding te volgen.korte cursus retailmanagement?

Interesses en hobbies

Het laatste deel van je CV is eenhobby's en interessessectie – maar het is volledigoptioneel.

U kunt dit gedeelte gebruiken om hobby's te bespreken die uw vaardigheden verder bewijzen. Als aanvoerder van een sportteam laat u bijvoorbeeld zien dat u een zelfverzekerde leider bent, terwijl vrijwilligerswerk in een liefdadigheidswinkel uw vaardigheden op het gebied van de detailhandel aantoont.Engeweldige persoonlijke kenmerken.

Vermijd generieke hobby’s, zoals naar de bioscoop gaan of gezelligheid, aangezien deze geen enkele waarde toevoegen aan uw sollicitatie.

CV voorbeeld retailmanager + schrijfgids [Word aangenomen] (17)

Essentiële vaardigheden voor uw CV als retailmanager

Leiderschaps- en managementvaardigheden –Je hebt de leiding over het managen en motiveren van een team, dus het is van cruciaal belang dat je een scala aan voorbeelden geeft van leiderschaps- en managementvaardigheden, zoals hoe je mensen motiveert, eerlijk en geduldig met situaties en conflicten omgaat, werklasten plant en prioriteert, beslissingen neemt, problemen oplossen, delegeren en strategiseren.

Klantenservice -Klanten moeten altijd centraal staan ​​bij uw beslissingen, en er wordt van u verwacht dat u hoge normen op het gebied van klantenservice stelt, die de rest van uw team moet volgen. Daarom moet u uw CV voorzien van voorbeelden van uitzonderlijke klantenservice.

Verkoop-U wordt verantwoordelijk gehouden voor het stellen en behalen van verkoopdoelstellingen en, uiteindelijk, voor het succes van uw winkel. Geef voorbeelden van hoe u browsers in klanten heeft omgezet en hoe u de verkoop hebt gemaximaliseerd. Als u een paar tastbare verkoopresultaten en prestaties neerzet (bijvoorbeeld een stijging van de omzet met 15% in zes maanden), kunt u zelfs winnenmeerbrownie punten.

Werven en trainen– In kleinere winkels bent u mogelijk als enige verantwoordelijk voor het werven van nieuw personeel en voor het verzorgen en/of organiseren van hun opleiding en ontwikkeling. Als je hier ervaring mee hebt, zorg er dan voor dat je dit in je CV vermeldt, zelfs als het om mentoring of training op informele basis gaat.

Organisatie en tijdmanagementvaardigheden–De detailhandel is een van de snelst groeiende industrieën die er zijn – en als managerJijbovenaan moeten blijvenallesdat is aan de hand. Geef in uw cv voldoende voorbeelden van uw sterke organisatie-, tijdmanagement- en planningsvaardigheden.

Communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden– Van werknemers en klanten tot gebiedsmanagers: het vermogen om zelfverzekerd te communiceren met een breed scala aan individuen is essentieel voorelkretailmanager. Zorg ervoor dat u doelbewust de reeks belanghebbenden noemt waarmee u in uw vorige rollen hebt gecommuniceerd.

Het schrijven van uw CV voor een retailmanager

De concurrentie om de topposities van retailmanagers kan zwaar zijn, maar met een vlekkeloos CV is er geen reden waarom u uw droombaan niet zou kunnen bemachtigen.

Door u te concentreren op het creëren van een gemakkelijk leesbare structuur en format, en door uw CV af te stemmen op de functie, zullen uw relevante vaardigheden en sterke punten naar voren komen bij recruiters.

Veel succes met je zoektocht naar een baan!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated: 19/06/2023

Views: 6541

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.