Beste CV-voorbeelden voor Retail Manager voor 2023 | CVNerd (2023)

Beste CV-voorbeelden voor Retail Manager voor 2023 | CVNerd (1)

CV-tips

Beste CV-voorbeelden voor Retail Manager voor 2023 | CVNerd (2)Cindi Cervone Carlson

Bijgewerkt op 26 juli 2022555

Voordat u uw cv van uw retailmanager opstuurt, kunt u enkele voorbeelden van cv's van retailmanagers bekijken om u te helpen begrijpen hoe u het document beter kunt structureren.

Wat te markeren in een cv van een retailmanager

Een retailmanager is het hoofd van veel winkelactiviteiten. Als u indruk wilt maken op recruiters met uw cv, moet u zich concentreren op uw vermogen om de leiding te nemen, personeel te managen en te organiseren. Winkelmanagers zijn doorgaans verantwoordelijk voor de productiviteit van werknemers, het bereiken van verkoopdoelen, het behouden van werknemers en voorraadbeheer. Het is een functie waar leiderschapskwaliteiten erg belangrijk zijn. Te veel werkzoekenden missen de kans om hun ervaring en managementvaardigheden goed onder de aandacht te brengen in het cv van een retailmanager. Laten we eens kijken hoe u het meest effectieve, professionele cv voor deze functie kunt schrijven.

Beste CV-voorbeelden voor Retail Manager voor 2023 | CVNerd (3)

Structuur van een cv van een retailmanager

Er zijn een paar manieren waarop u een cv kunt structureren. Je kunt een chronologisch cv schrijven en je richten op je werkervaring. Als je geen relevante werkervaring hebt, kun je een functioneel cv schrijven waarin je vaardigheden centraal staan. Bij het combinatie cv staan ​​ook ervaring en vaardigheden centraal.

De algehele structuur en informatie zijn afhankelijk van het cv-formaat. Ongeacht het formaat dat u kiest, zijn er echter vijf belangrijke elementen die u altijd moet opnemen.

 1. Koptekst/contactgegevens

  De beste plaats om uw contactgegevens op te nemen, is helemaal bovenaan het cv, omdat rekruteringsmanagers deze gemakkelijk kunnen zien om contact met u op te nemen om een ​​interview te plannen. Als u uw contactgegevens ergens anders plaatst, gaat deze verloren in de tekst. Vermeld uw naam, telefoonnummer, e-mailadres, locatie en eventuele links naar vacaturesites zoals LinkedIn.

 2. CV samenvatting of doelstelling

  De cv-samenvatting is een korte alinea waarin de beste delen van uw vaardigheden en ervaring worden beschreven. Het mag niet langer zijn dan 2-3 zinnen. Het is gewoon een inleiding met een haakje om rekruteringsmanagers in jou te interesseren. Voor een cv-overzicht van een retailmanager wilt u uw ervaring in de detailhandel benadrukken. Als je geen werkervaring hebt, kun je een cv-doelstelling schrijven die zich richt op je vaardigheden en carrièredoelen.

 3. Vaardigheden

  In het vaardighedengedeelte wil je het hebben over de vaardigheden die je hebt waardoor je gekwalificeerd bent voor de baan. Deze vaardigheden kunnen soft skills of hard skills zijn. Zachte vaardigheden zijn vaardigheden die uw persoonlijkheidskenmerken of karaktereigenschappen zijn. Harde vaardigheden zijn duidelijke vaardigheden die kunnen worden gemeten, die zijn geleerd door middel van onderwijs of on-the-job training. Weten hoe je softwareprogramma's moet gebruiken, is bijvoorbeeld een moeilijke vaardigheid, terwijl weten hoe je anderen moet motiveren een zachte vaardigheid is. Hier zijn enkele voorbeelden van harde en zachte vaardigheden die je in je cv kunt opnemen:

  • motiverend
  • Aansturen van een verkoopteam
  • Teamwerk en teambuilding
  • Actief luisteren
  • Werkt goed onder druk
  • Financieel
  • Visuele merchandise
  • Voorspelling
  • Verlies preventie
  • Verkoopdoelstellingen behalen
  • prijzen
  • Bedienen van POS-apparatuur (point-of-sale).
  • Probleemoplosser
  • Communicatie
  • Tijdsbeheer
  • Project management
 4. Werkervaring

  In het onderdeel werkervaring of werkverleden vat u uw jarenlange ervaring in uw vakgebied samen. Maak een lijst van de meest relevante banen die je de afgelopen 10 jaar hebt gehad in omgekeerde chronologische volgorde. Elke vorm van werk in winkels is waardevol, zelfs als je nergens de leiding over had. De functies van een verkoopmanager of verkoopmedewerker moeten worden opgenomen, aangezien veel van de vaardigheden die u opdoet in de detailhandel, nodig zijn in de rol van detailhandelmanager.

 5. Onderwijs

  In het onderwijsgedeelte vermeld je je certificeringen, diploma's en andere relevante academische prestaties. Een diploma bedrijfskunde en een achtergrond in financiën kunnen zeer waardevol zijn in retailmanagementfuncties, maar ze zijn niet vereist. Afhankelijk van de winkel waar je solliciteert, is een middelbare school GED misschien alles wat nodig is.

Do's en don'ts voor een cv van een retailmanager

Houd deze aanvullende tips in gedachten bij het schrijven van uw cv van uw retailmanager:

Doen:

 • Gebruik opsommingstekens. Opsommingstekens helpen het cv er schoner uit te zien. Het maakt de informatie gemakkelijker leesbaar en helpt de rekruteringsmanagers om de informatie beter vast te houden. Gebruik geen opsommingstekens in elk afzonderlijk deel van het cv. Opmaak met opsommingstekens werkt goed bij het beschrijven van vaardigheden, werkervaring en opleiding, maar vermijd opsommingstekens in de contactgegevens of samenvattingen van het cv.
 • Zoek cv-sjablonen en cv-voorbeelden op ter referentie. CV-sjablonen helpen u bij het maken van het perfecte cv door u een gids te bieden zodat u uw cv correct kunt samenstellen. Een cv-voorbeeld van een retailmanager kan u helpen begrijpen wat u moet schrijven om het cv relevant en professioneel te houden.
 • Gebruik actiewerkwoorden, zoals 'Gemaakt', 'Beheerd' of 'Bediend'. Actiewerkwoorden helpen je cv aantrekkelijker en dynamischer te laten klinken. Actiewerkwoorden zijn vooral belangrijk voor cv's van winkelmanagers, omdat het een rol is waarin je elke dag actie moet ondernemen.

niet doen:

 • Voeg irrelevante informatie toe. Houd de dingen beknopt en eenvoudig. Vermeld alleen informatie met betrekking tot de vacature. Een cv voor een functie als retailmanager hoeft geen vaardigheden of ervaring te vermelden waaruit niet blijkt dat u de juiste kandidaat bent voor de baan waarop u solliciteert.
 • Gebruik onprofessionele taal. Gebruik geen slangtaal en voeg geen contactgegevens toe met een e-mailadres met onprofessionele of misleidende woorden.
 • Stuur je cv zonder proeflezen. Als u het document met grammaticale fouten niet proefleest en per ongeluk opstuurt, ziet het er erg onprofessioneel uit. Grammatica- en spelfouten onderbreken ook de stroom van de tekst. Ze kunnen ervoor zorgen dat de recruiter zich op de fout concentreert in plaats van de belangrijke informatie op het cv te lezen.

Veelgestelde vragen: voorbeelden van cv's voor retailmanagers

Ja. Door een begeleidende brief toe te voegen aan uw sollicitatie en cv, kunt u uitgebreid praten over uw kwalificaties. Bepaalde punten, zoals uw ervaring met klanttevredenheid, kunnen in detail worden uitgelegd op een manier die u niet in het cv kunt uitleggen. In de begeleidende brief sta je in voor je capaciteiten als managementprofessional en kun je een interview aanvragen.

Als je weinig ervaring hebt in een managerfunctie, kun je toch solliciteren naar de functie van retailmanager. Je hoeft je alleen maar te concentreren op je vaardigheden in het cv in plaats van op je ervaring. Lees de functiebeschrijving goed om erachter te komen welke verantwoordelijkheden de recruiters willen dat de rekruteringsmanager op zich neemt.
Als van de manager wordt verwacht dat hij met klanten communiceert, benadruk dan uw uitstekende vaardigheden op het gebied van klantenservice. Als van de manager wordt verwacht dat hij toezicht houdt op merchandising, praat dan over uw organisatorische vaardigheden.

Als u solliciteert op verschillende retailmanagerfuncties, moet u de sollicitatie lezen en uw cv afstemmen op wat de recruiters nodig hebben voor de functie. U kunt dit doen door trefwoorden te identificeren die verband houden met de vaardigheden en kenmerken van de functie en die zinnen vervolgens in uw cv op te nemen. U wilt benadrukken dat u een gekwalificeerde kandidaat bent.

Tips voor het schrijven van een betere kantoormanager Functieomschrijving Vorige post

Beste CV-voorbeelden voor onroerend goed om dit jaar te gebruiken Volgend bericht

Over de auteur

Beste CV-voorbeelden voor Retail Manager voor 2023 | CVNerd (4)

Cindi Cervone Carlson

Cindi Cervone Carlson is Senior Vice President voor Challenger, Gray & Christmas, Inc. Cindi is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, leveren en implementeren van een dynamische organisatie van wereldklasse die zich toelegt op het leveren van outplacementadvies, training, ondersteuning en executive coaching. Cindi begon haar carrière bij Challenger als een klant die haar baan was kwijtgeraakt. In de afgelopen negen jaar is ze opgeklommen van parttime professional op instapniveau tot Senior Vice President.

gerelateerde artikelen

 • CV-tips

  Verbluffende CV-voorbeelden voor netwerkingenieurs voor dit jaar

  Als netwerkingenieur moet u recruiters laten zien dat u netwerktechnologieën van bedrijven kunt beheren. Zo kunt u uw vaardigheid benadrukken...

  Beste CV-voorbeelden voor Retail Manager voor 2023 | CVNerd (6)Cindi Cervone Carlson

  Bijgewerkt op 31 maart 2023

 • CV-tips

  Verbluffende Physician Assistant CV-voorbeelden voor dit jaar

  Leer hoe u een cv van een arts-assistent schrijft waarin uw expertise op het gebied van gezondheidszorg en certificeringen worden benadrukt om indruk te maken op rekruteringsmanagers.

  Beste CV-voorbeelden voor Retail Manager voor 2023 | CVNerd (8)Cindi Cervone Carlson

  Bijgewerkt op 31 maart 2023

 • CV-tips

  Scholarship CV-voorbeelden om u dit jaar te helpen

  Beurzen zijn competitief, maar een beurscv is een geweldige manier om de beurs te krijgen waarmee je je hoger onderwijs kunt financieren. Hij...

  Beste CV-voorbeelden voor Retail Manager voor 2023 | CVNerd (10)Cindi Cervone Carlson

  Bijgewerkt op 2 december 2022

 • CV-tips

  Hoe u het ideale accountmanager-cv maakt

  Gebruik deze tips en trucs om uw perfecte accountmanager-cv op te stellen, indruk te maken op rekruteringsmanagers en uw droombaan als accountmanager veilig te stellen...

  Beste CV-voorbeelden voor Retail Manager voor 2023 | CVNerd (12)Cindi Cervone Carlson

  Bijgewerkt op 24 oktober 2022

FAQs

Hoe ziet een goed en simpel cv eruit? ›

Een goed cv bevat een aantal onderdelen, waaronder persoonlijke informatie, opleidingen en stages, werkervaring, certificaten en vaardigheden. Daarnaast zet je op je cv een foto en voeg je eventueel referenties toe. Met de gratis cv voorbeelden van Randstad maak je snel en eenvoudig je eigen, professionele cv.

Wat is een mooie cv? ›

Het vertelt eerlijk en in duidelijke taal wie je bent en wat je brengt. Een goed cv ziet er professioneel uit en bevat de volgende onderdelen. Persoonlijke informatie, je profiel, werkervaring, opleiding en aanvullende informatie, zoals competenties en interesses. (Naast een huisje staat: Persoonlijke gegevens.)

Hoe ziet een cv eruit in 2023? ›

Een curriculum vitae anno 2023

De inhoud van een cv is weinig veranderd door de jaren heen. Dat is ook logisch, want in 2023 draait het om dezelfde gegevens als decennia geleden: om jou en om je werkervaring en opleidingen.

Welke fouten worden het vaakst gemaakt op een cv? ›

De 10 meest gemaakte fouten op het CV
 • Een rommelig of onoverzichtelijk cv.
 • Een te lang cv met te veel informatie.
 • Een cv dat niet past bij de functie.
 • Een onverzorgde lay-out.
 • Vaardigheden en competenties weglaten.
 • Liegen op je cv.
 • Een ongepaste of onverzorgde foto.
 • Een niet-representatief online profiel.

Wat moet er echt op je cv staan? ›

Wat moet er in een cv?
 • Persoonlijke gegevens. Vermeld in ieder geval altijd: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum. ...
 • Werkervaring. Werkgevers en recruiters letten vooral op relevante werkervaring. ...
 • Competenties. ...
 • Opleidingen en diploma's. ...
 • Certificaten. ...
 • Talenkennis.

Wat wel en niet op je cv? ›

Op je cv zet je alleen banen die belangrijk zijn. Je kijkt dus per sollicitatie welke vorige banen mooi aansluiten op de baan waar je nu op solliciteert of echt iets zeggen over wat jij kan. Je cv kan er dus bij de ene sollicitatie anders uitzien dan bij de andere.

Wat zijn sterke vaardigheden? ›

Voorbeelden zijn delegeren, onderhandelen, luisteren, samenwerken , netwerken, plannen en coachen. Overdraagbare vaardigheden hebben vaak een grote overlap met competenties.

Hoe ziet een moderne cv er uit? ›

Op een modern cv staat vaak een korte inleiding waarin, in niet meer dan vijf zinnen, wordt beschreven wie de kandidaat is en wat zijn of haar ambities zijn. Zo ziet de persoon die het cv in handen krijgt meteen met wie hij of zij te maken heeft en wat de verwachtingen zijn.

Waar vind ik cv templates in Word? ›

In Word vind je een aantal sjablonen voor cv's en sollicitatiebrieven. Klik bij “Bestand” op “Nieuw” om een nieuw bestand aan te maken en er verschijnen direct sjablonen die je voor dit nieuwe bestand kunt gebruiken. In het zoekvenster tik je 'cv' in. Dan verschijnen alle cv-templates die Word heeft.

Hoeveel vaardigheden op cv? ›

Hoeveel vaardigheden moet je op je CV vermelden? Het is gebruikelijk om ergens tussen de 4 en 10 vaardigheden te vermelden op je CV, waarbij zowel hard- als soft skills opgenomen worden.

Wat zet je op je cv 2023? ›

Maak een perfect CV in 5 minuten.
 • Personalia.
 • Persoonlijk profiel.
 • Opleidingen.
 • Werkervaring.
 • Vaardigheden.
 • Talen.
 • Referenties.

Hoe kun je jezelf het beste omschrijven? ›

Vertel eens iets over jezelf
 1. Waar je energie van krijgt.
 2. Wat je bijzonder de moeite waard vond tijdens je studie en eerder werk.
 3. Wat je ambities zijn. Je toekomst.
 4. Waarom je deze weg/sollicitatie kiest. Je motief.
 5. Recente relevante activiteiten.

Hoe omschrijf je wie je bent? ›

In je persoonlijke profiel beschrijf je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dit doe je door stil te staan bij je karaktereigenschappen, drijfveren en waarden (wie ben ik?), je talenten, competenties en vaardigheden (wat kan ik?) en je interesses, passies en loopbaanwensen (wat wil ik?).

Wat staat niet in je cv maar moeten we echt van je weten? ›

'Vertel me je levensverhaal, de beslissingen die je hebt genomen en waarom je ze hebt genomen. Vertel daarnaast wat de moeilijkste problemen zijn waar je aan hebt gewerkt en hoe je ze hebt aangepakt.

Hoe maak je een overzichtelijke cv? ›

5 tips om een goed leesbaar cv te maken
 1. Creëer overzicht. Maak gebruik van herkenbare tussenkopjes, zoals ervaring, studie en competenties. ...
 2. Maak je cv opvallend, maar houd het zakelijk. ...
 3. Houd het kort. ...
 4. Zet het belangrijkste op pagina 1. ...
 5. Maak een profielschets. ...
 6. Relevante ervaring noemen. ...
 7. Inhoud per onderwerp. ...
 8. Profielschets.

Is een cv nog van deze tijd? ›

Twintig jaar geleden was het cv voor personeelsmanagers de ideale manier om informatie over de kandidaten te verzamelen. En zelfs nu beoordelen recruiters potentiële kandidaten vaak nog op basis van opleiding, werkervaring en nevenactiviteiten.

Hoe eindig je een cv? ›

Een veilige afsluiting is kiezen voor ''Met vriendelijke groet'' of ''Hartelijke groet''. Met deze afsluiting zit je altijd goed en ben je niet te formeel, maar ook zeker niet informeel. Neem altijd een zin op waarin je aangeeft dat je graag bereid bent om je motivatie toe te lichten.

Hoeveel jaar terug in cv? ›

Beperk jezelf tot de afgelopen 10 tot 15 jaar

Als je al flink wat werkervaring hebt opgedaan, vraag je jezelf misschien af hoeveel jaar je terug moet gaan op je cv. Als je al langer dan 15 jaar aan je carrière werkt, dan is het meestal een goed idee om de functies op je cv te beperken tot de afgelopen 10 tot 15 jaar.

Hoe zorg je ervoor dat je cv opvalt? ›

We geven je een paar eenvoudige tips om je CV eruit te laten springen.
 1. Keep it simple. Kies voor een eenvoudige opmaak. ...
 2. Gebruik een standaard lettertype. Times New Roman, Arial of Calibri bijvoorbeeld. ...
 3. Less is more. ...
 4. Kwalificaties. ...
 5. Pas bij elke sollicitatie je CV aan. ...
 6. Focus op je prestaties. ...
 7. Relevante vaardigheden. ...
 8. Vaardigheden.

Kan een werkgever zien waar ik gewerkt heb? ›

Werkgevers mogen niet zomaar bijhouden wat werknemers doen, ook niet bij privé-gebruik van internet, e-mail of telefoon. De regels over wat wel en niet mag, en wat de werkgever kan controleren, moeten in een ICT- en internetreglement worden vastgelegd.

Wat zijn de 7 competenties? ›

Wat zijn de zeven competenties?
 1. Interpersoonlijke competenties. ...
 2. Pedagogische competenties. ...
 3. Vakinhoudelijke en didactische competenties. ...
 4. Organisatorische competenties. ...
 5. Competenties in het samenwerken met collega's. ...
 6. Competenties in het samenwerken met de omgeving. ...
 7. Competenties in reflecteren en ontwikkelen.

Wat zijn de 5 competenties? ›

De huidige top 5 van meest gevraagde competenties ziet er als volgt uit:
 • Samenwerken.
 • Klantgerichtheid.
 • Aanpassingsvermogen.
 • Mondelinge communicatie.
 • Coachen (groep)
Jan 23, 2023

Wat zijn de 4 competenties? ›

Wat zijn de vier fasen van competentie? De vier stadia van competentie in een notendop
 • Onbewuste incompetentie (Onwetendheid)
 • Bewuste incompetentie (Bewustzijn)
 • Bewuste competentie (Leren)
 • Onbewuste competentie (Meesterschap)
Dec 8, 2022

Waar zit het aftappunt van de cv? ›

Het aftappunt is het laagste punt van de cv-installatie: meestal is dit de onderste radiator in huis. Het aftappunt herken je aan de koperen schroefdop waar een kettinkje aan verbonden zit.

Waarom moet een cv een overzichtelijke opmaak hebben? ›

Voordat je de opbouw en inhoud van je cv gaat invullen, is het verstandig om na te denken over de opmaak. Met een goede lay-out zorg je ervoor dat jouw cv opvalt tussen die van de vele andere sollicitanten. Ook kun je met een duidelijke opmaak laten zien dat jij goed en overzichtelijk werk aflevert.

Wat zijn goede skills? ›

wat zijn voorbeelden van vaardigheden? Een lijst van soft skills en hard skills
soft skillshard skills
assertiefdiploma sociale hygiëne (SVH)
creatiefheftruckcertificaat
collegiaaldigitale vaardigheden zoals MS excel, Illustrator, SPSS, Photoshop
communicatief sterkkennis van een programmeertaal
13 more rows

Wat zijn de 8 competenties? ›

In dit artikel gaan we dieper in op welke die 8 competenties zijn, en wat ze precies inhouden.
 • Ethisch & professioneel handelen.
 • Coachende mindset hebben.
 • De coaching overeenkomst vormgeven.
 • Een veilige omgeving creëren die vertrouwen & veiligheid cultiveert.
 • Voluit aanwezig zijn.
 • Actief luisteren.

Wat zijn voorbeelden van skills? ›

Voorbeelden van soft skills
 • Strategisch denken.
 • Flexibiliteit.
 • Doorzettingsvermogen.
 • Communicatie vaardigheden.
 • Oplossingsgerichtheid.
 • Doelgerichtheid.
 • Autonomie.
Nov 1, 2022

Hoe maak je een makkelijke cv? ›

Belangrijke onderdelen die altijd terugkomen op een cv zijn je personalia, je werkervaring en je gevolgde opleidingen. Verder kun je een cv aanvullen met relevante informatie zoals je competenties, een persoonlijk profiel, je vaardigheden, je persoonlijke eigenschappen, je nevenactiviteiten en je hobby's en interesses.

Hoe zou je jezelf omschrijven voorbeeld? ›

Vertel eens iets over jezelf
 • Waar je energie van krijgt.
 • Wat je bijzonder de moeite waard vond tijdens je studie en eerder werk.
 • Wat je ambities zijn. Je toekomst.
 • Waarom je deze weg/sollicitatie kiest. Je motief.
 • Recente relevante activiteiten.

Wat hoort de volgorde in je cv te zijn? ›

De beste structuur? Deze cv volgorde is gebruikelijk
 1. Personalia. Het eerste onderdeel op een cv heet personalia of persoonlijke gegevens. ...
 2. Profielschets. ...
 3. Werkervaring. ...
 4. Opleidingen. ...
 5. Vaardigheden en persoonlijke eigenschappen. ...
 6. Nevenactiviteiten. ...
 7. Hobby's en interesses. ...
 8. Referenties.

Wat moet je niet op je cv zetten? ›

DON'T: Zet niets in je cv dat bedrijven niet moeten weten. Details over je geloof, politieke voorkeur of medische kwesties bijvoorbeeld laat je best achterwege.

Wat mag je vooral niet doen bij het opstellen van een cv? ›

Niet afgemaakte opleidingen

Ooit een studie of opleiding gedaan, maar nooit afgemaakt? Het kan de beste overkomen, maar erg lekker op je cv staat het vaak niet. Is de studie helemaal niet belangrijk geweest voor wat je nu doet of wil doen? Laat hem dan helemaal weg.

Wat moet er niet in je cv staan? ›

5 dingen die je niet op je cv moet zetten
 1. Oude en irrelevante baantjes. ...
 2. De meeste stageplekken. ...
 3. Prestaties tijdens je middelbare school en vervolgopleiding. ...
 4. Oude vaardigheden en certificaten. ...
 5. Hobby's.
Jun 11, 2021

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Eusebia Nader

Last Updated: 08/11/2023

Views: 5585

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Eusebia Nader

Birthday: 1994-11-11

Address: Apt. 721 977 Ebert Meadows, Jereville, GA 73618-6603

Phone: +2316203969400

Job: International Farming Consultant

Hobby: Reading, Photography, Shooting, Singing, Magic, Kayaking, Mushroom hunting

Introduction: My name is Eusebia Nader, I am a encouraging, brainy, lively, nice, famous, healthy, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.