Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (2023)

Het is volkomen logisch dat een esports-merk een best-in-class zou zijncompetitief toetsenbord. Het meest recente toetsenbord van Fnatic, de $ 109,99 Streak65, maakt indruk met een stijlvolle en functionele benadering van het trending compacte 60 procent toetsenbordontwerp. Sterker nog, de Streak65 heeft alle fijne details die je zou willen in een compact toetsenbord, plus iets nieuws in de categorie van 60 procent: speciale macrotoetsen. Als je je toetsenbord wilt verkleinen en je game wilt upgraden, is de Streak65 een uitstekende keuze en een keuze van de redactie.

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (1)

Op een hete reeks

De Streak65 is een echt 65 procent toetsenbord, wat betekent dat hij 68 toetsen heeft. (Onthoud: een toetsenbord van volledige grootte, "100 procent" heeft 104 toetsen). Naast het laten vallen van het numerieke toetsenblok, betekent het terugbrengen tot 68 toetsen het weggooien van de functierij, de hulpprogramma-toetsen die u normaal gesproken boven de pijlen zou vinden, en de menutoets tussen functie en rechts-besturing. Die acties zijn gedegradeerd tot sneltoetsen voor functietoetsen, samen met gemeenschappelijke, gedeelde toetsen, zoals media- en RGB-helderheidsregelaars. De Streak65 vereist wat meer geheugen, omdat veel van die gedeelde toetsen zijkaplabels hebben die hun alternatieve functies beschrijven.

Onze experts hebben getest24 productenin de categorie Keyboards in het afgelopen jaar

Sinds 1982 heeft PCMag duizenden producten getest en beoordeeld om u te helpen betere koopbeslissingen te nemen.Bekijk hoe we testen.(Opent in een nieuw venster)

De toetsen zijn ingedeeld in een strak, rechthoekig blok, met de pijltjestoetsen in de rechter benedenhoek. Helaas is er geen opening tussen de één-, tab- en escape-toetsen. Rechts-shift en een paar andere toetsen zijn kleiner dan hun buren en voelen zich relatief niet op hun plaats met de toetsen direct rechts van hen.

Met afmetingen van 1,03 bij 12,31 bij 4,34 inch (HWD) neemt de Streak65 weinig bureauruimte in beslag. In feite is het iets kleiner deHyperX-legering Origins 60. Het toetsenbord weegt slechts 13,7 gram, dus het is erg licht en gemakkelijk kantelbaar. (Voor niet-ingewijden houden veel competitieve spelers ervan de toetsenborden in een meer ergonomische hoek te kantelenPC-gaming).

vergelijkbare producten

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (2)

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (3)

4.5

Uitstekend

Corsair K95 RGB Platinum XT-gamingtoetsenbord

$ 139,99 bij Amazon$ 199,99Bespaar $60,00Zie het(opent in een nieuw venster)

Lees onze recensie van het Corsair K95 RGB Platinum XT-gamingtoetsenbord

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (4)

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (5)

4.5

Uitstekend

SteelSeries Apex 7 TKL-gamingtoetsenbord

$ 115,99 bij Amazon$ 129,99Bespaar $14,00Zie het(opent in een nieuw venster)

Lees onze SteelSeries Apex 7 TKL Gaming Keyboard Review

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (6)

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (7)

4.0

Uitstekend

Oorsprong van HyperX-legering

$ 99,99 bij HPBekijk het(opent in een nieuw venster)

Lees onze HyperX Alloy Origins-recensie

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (8)

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (9)

4.0

Uitstekend

Kinesis Freestyle Edge RGB gesplitst mechanisch gamingtoetsenbord

$ 199,00 bij Amazon$ 219,00Bespaar $20,00Zie het(opent in een nieuw venster)

Lees onze Kinesis Freestyle Edge RGB Split Mechanical Gaming Keyboard Review

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (10)

4.0

Uitstekend

Asus ROG Strix Scope TKL Electro Punk

$ 109,99 bij AmazonZie het(opent in een nieuw venster)

Lees onze Asus ROG Strix Scope TKL Electro Punk Review

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (11)

4.0

Uitstekend

Logitech G915 Lightspeed draadloos mechanisch toetsenbord

$ 201,46 bij Amazon$ 249,99Bespaar $48,53Zie het(opent in een nieuw venster)

Lees onze recensie van Logitech G915 Lightspeed Wireless Mechanical Keyboard

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (12)

4.0

Uitstekend

Logitech Pro X

$ 149,17 bij AmazonZie het(opent in een nieuw venster)

Lees onze Logitech Pro X-recensie

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (13)

4.0

Uitstekend

Razer Huntsman Tournament-editie

$ 89,99 bij Amazon$ 129,99Bespaar $40,00 Voorraad controleren(opent in een nieuw venster)

Lees onze recensie van de Razer Huntsman Tournament Edition

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (14)

4.0

Uitstekend

Roccat Vulcan 120 AIMO

$ 59,99 bij Amazon$ 119,99Bespaar $60,00Zie het(opent in een nieuw venster)

Lees onze Roccat Vulcan 120 AIMO-recensie

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (15)

3.5

Goed

Razer Ornata V2

$ 77,00 bij Amazon$ 99,99Bespaar $22,99Zie het(opent in een nieuw venster)

Lees onze Razer Ornata V2-recensie

De algemene neiging om het toetsenbord zo strak mogelijk te plaatsen is echter niet helemaal positief. Omdat er geen openingen tussen de toetsen zijn, is het gemakkelijk om de verkeerde in te drukken als u merkt dat u verdwaald of uit positie bent. De concave keycaps van de Streak65 werken dit enigszins tegen - als uw vinger de rand van een toets raakt, heeft deze de neiging op zijn plaats te vallen - maar u kunt zelf een paar meer typefouten maken dan normaal in de eerste paar dagen dat u het toetsenbord gebruikt.

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (16)

De lay-out, hoewel goed samengesteld, is op zichzelf niet bijzonder indrukwekkend. Het typgevoel, mogelijk gemaakt door Fnatic's nieuwe, zelfgemaakte, onopvallende mechanische schakelaars, zorgt ervoor dat het toetsenbord zich onderscheidt van de rest. Het is een best-of-both-worlds-situatie. De schakelaars voelen licht aan, werken op 1 mm, maar komen uit op 3,2 mm, wat diep is voor een onopvallende schakelaar. Je kunt lichtjes tikken tijdens het gamen en hard drukken tijdens het typen, maar je zult niet de impact voelen van het hebben van low-travel toetsen.

De Streak65 heeft ook een paar toeters en bellen. Sommige, zoals de afneembare USB-C-voedingskabel, zijn redelijk alledaagsesports-minded toetsenborden (het is niet draadloos zoals deHappy Hacking Professionele Hybride60 procent toetsenbord). Anderen, zoals de vier speciale macrotoetsen, zijn beslist meer onderscheidend. Gezien de grote inspanning om het toetsenbord klein te maken, lijkt het vreemd dat de Streak65 een set open, "extra" toetsen heeft, maar het blijkt dat ze de extra ruimte waard zijn. Of u nu een snelkoppeling naar een speciale toets verheft of een macro maakt, u zult graag de mogelijkheid hebben om het geoptimaliseerde profiel van 65 procent aan te passen zonder dingen te verplaatsen.

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (17)

Maak je reeks OP

De Streak65 biedt softwareaanpassing via Fnatic OP, de configuratie-app van het bedrijf. OP heeft een "vroege toegang" -badge in de linkerbenedenhoek, die de ups en downs van het gebruik van de software kan verklaren, zo niet rechtvaardigen. In één oogopslag is OP gelikt. Het heeft een mooie, duidelijke gebruikersinterface. Het is gemakkelijk om zowel de primaire als secundaire (Fn+Key) ingangen voor elke toets opnieuw toe te wijzen. Bovendien heeft het een heel mooi ogende macro-editor die je toetscombinatie op een zeer bewerkbare manier visualiseert. Dit zijn allemaal heel goede dingen.

Er zijn ook wat minder goede dingen. De Streak65 ondersteunt maximaal vier toetsenbordprofielen, die zijn opgeslagen in het ingebouwde geheugen. Hoewel vier ingebouwde profielen een behoorlijk aantal is, kun je met de meeste configuratie-apps een oneindig aantal profielen maken, de beste in de ingebouwde opslag bewaren en de rest lokaal opbergen. Aan de andere kant is er geen manier om profielen aan specifieke games en apps te koppelen, dus het kan in dit geval een gedoe zijn om meerdere profielen te doorzoeken.

Wat de verlichting betreft, heeft de Streak65 RGB-verlichting onder elke toets, maar ondersteunt hij geen lichtregeling per toets. OP heeft een verlichtingsmenu waarmee je het verlichtingspatroon kunt wijzigen, maar die keuzes zijn van toepassing op het volledige toetsenbord. Het is een kleine, maar verwarrende misstap.

Beoordeling van het Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord (18)

Voelt als een overwinning

Ondanks zijn softwaregerelateerde tekortkomingen, brengt de Fnatic Streak65 alle nuttige elementen samen die je zou willen in een compact toetsenbord, vooral een toetsenbord dat is ontworpen voor esports. Het is klein, lichtgewicht en voelt geweldig aan. Als u op zoek bent naar een toetsenbord met uitstekende spel- en typprestaties, vinden de snelle, diepe schakelaars van Fnatic de perfecte balans tussen haartriggerprestaties en comfort. Voor $ 109,99, een prijs die in lijn is met de groeiende line-up van 60-65 procent toetsenborden afkomstig van grote fabrikanten, zoals de uitstekende HyperX Alloy Origins 60 enRazer Huntsman mini, levert de Streak65 ongelooflijke basisprincipes en functies die je nergens anders kunt vinden (althans voorlopig). De Fnatic Streak65 is net niet perfect en een gemakkelijke Editors 'Choice-winnaar.

Fnatic Streak65-gamingtoetsenbord

4.5

Bewerkers keuze

(Opent in een nieuw venster)

Bekijk het $ 99,99 bij Amazon(opent in een nieuw venster)

Adviesprijs $ 109,99

Voordelen

  • Compact ontwerp van 60 procent

  • Comfortabele, onopvallende schakelaars

  • Vier speciale macrotoetsen

  • Gemarkeerde keycaps geven essentiële functiesnelkoppelingen aan

Bekijk meer

nadelen

  • Beperkte aanpassingsmogelijkheden

  • Stevig verpakte sleutels

Het komt neer op

De Fnatic Streak65 heeft bijna alles wat je zou willen in een compact toetsenbord, inclusief een eersteklas typgevoel, lichtgewicht body, macrotoetsen en gemarkeerde keycaps.

Lab Report<\/strong> to get the latest reviews and top product advice delivered right to your inbox.","first_published_at":"2021-09-30T21:24:30.000000Z","published_at":"2022-08-31T18:36:19.000000Z","last_published_at":"2022-08-31T18:36:16.000000Z","created_at":null,"updated_at":"2022-08-31T18:36:19.000000Z"})" x-show="showEmailSignUp()">

Zoals wat je leest?

Meld je aan voorLabresultatenom de nieuwste recensies en topproductadviezen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Deze nieuwsbrief kan advertenties, aanbiedingen of gelieerde links bevatten. Door u te abonneren op een nieuwsbrief geeft u aan dat u akkoord gaat met onzeGebruiksvoorwaardenEnPrivacybeleid. U kunt zich op elk moment afmelden voor de nieuwsbrieven.


Bedankt voor het aanmelden!

Uw inschrijving is bevestigd. Houd je inbox in de gaten!

Schrijf je in voor andere nieuwsbrieven

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated: 18/05/2023

Views: 5315

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.