Beginnen met affiliate marketing: 7-Stappenplan starten (2023) (2023)

Wil je met affiliate marketing beginnen om wat geld te verdienen, maar weet je niet hoe je moet starten? Als affiliate expert met 8+ jaar ervaring help ik je op weg!

Met mijn bewezen 7-stappenplan kies je de juiste niche, affiliate netwerken en affiliate programma. Ik geef ook tips voor het maken van content voor je blog of website, en het promoten van producten of diensten van een adverteerder.

Heb je straks de stappen doorlopen, en kun je toch nog wat extra hulp gebruiken? Volg dan mijn online cursus waarbij ik je persoonlijk bijsta tijdens het gehele proces.

Beginnen met affiliate marketing: 7-Stappenplan starten (2023) (1)

Direct naar cursus

7-Stappenplan

Ok, affiliates in wording, laten we van start gaan! Om succesvol te starten met affiliate marketing en bloggen doorlopen we de volgende 7 stappen:

 1. Bepaal je fundering
 2. Kies onderwerp en medium
 3. Doe marktonderzoek
 4. Geef je website vorm
 5. Maak een affiliate plan
 6. Haal bezoekers naar je website
 7. Bouw aan samenwerkingen

Lees het gehele artikel, of kijk naar de video hieronder! 🙂

Direct samen met mij aan de slag? Bekijk mijn gratis eerste cursusmodule of meld je aan voor deSuper Affiliate-cursus!

Beginnen met affiliate marketing: 7-Stappenplan starten (2023) (2)

Ilse van Elleswijk

20-02-2023

Jennifer is de expert op het gebied van affiliate marketing. Ik heb jaren geworsteld met het in de praktijk brengen van affiliate marketing, maar pas toen Jennifer op mijn pad kwam begreep ik het eindelijk echt. Dankzij onze regelmatige calls leer ik nog steeds bij over dit onderwerp en is affiliate inmiddels een vast onderdeel van mijn bedrijf.

Beginnen met affiliate marketing: 7-Stappenplan starten (2023) (3)

Evelien Hogers Fotografie

2023-02-16

Een paar jaar geleden heb ik een workshop gevolgd bij Jennifer over affiliate marketing. Jennifer is zeer enthousiast en inspirerend, ik ben hierna direct aan de slag gegaan en heb gelijk wat geld verdiend met affiliate marketing. Ze legt goed uit en maakt mensen warm om gelijk aan de bak te gaan. Zowel om er geld mee te verdiener als 'publisher' als 'advertiser'.

(Video) How To Make An Affiliate Marketing Website ~ 2023 ~ Make $21,000 A Month Passive Income

Stap 1: Bepaal je fundering

Verwachtingen en doelstellingen zijn de fundering van jouw affiliate website. Als je een huis bouwt, dan wil je ook eerst een goede fundering hebben staan. Zo kun je jouw verwachtingen en doelstellingen ook zien.

1.1 Verwachtingen bepalen

Voordat we aan de slag gaan, is het belangrijk om te weten wat je ervan verwacht. Hoeveel geld verwacht je te verdienen?

Zie je het als een zakcentje of als hoofdinkomen? Wat verwacht je aan tijd te investeren? Een paar uur per week of wil je hier jouw baan van maken?

1.2 Doelstellingen vastleggen

Verwachtingen vertaal je door naar concrete doelstellingen. Deze kun je koppelen aan cijfers. Bijvoorbeeld:

 • In maand 1 wil je 2 adverteerders gepromoot hebben op je website
 • Na jouw eerste kwartaal wil je €300 hebben verdiend aan commissie.
Beginnen met affiliate marketing: 7-Stappenplan starten (2023) (4)

Zorg ervoor dat je jouw verwachtingen en doelstellingen opschrijft in bijvoorbeeld een notitieboekje. Hier kun je altijd op terugvallen.

Stap 2: Kies onderwerp en medium

Als je weet wat je verwacht en wat jouw doelstellingen zijn, kun je een thema- en platformkeuze maken.

2.1 Thema kiezen

Het kiezen van het thema voor je website is het vaststellen van het onderwerp. Ik kies zelf liever voor een thema. Dit omdat je daarmee de kern vastlegt maar speelruimte houdt voor uitstapjes.

Een concreet voorbeeld: ik heb zelf Welovewebshops.nl als affiliate website.

Mijn thema is hier online shoppen. Dat betekent dat ik verschillende webshops promoot en meer informatie hierover deel. Ook kan ik een blog schrijven over een dagje weg dat goed is bevallen. Mijn vereiste is dat de tickets wel online te koop moeten zijn.

Beginnen met affiliate marketing: 7-Stappenplan starten (2023) (5)

Zo kijken veel webshops er ook naar: is er een leuk, zogenoemd haakje te maken naar mijn product? Het hoeft niet 100% overeen te komen.

Welk thema past bij jou? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor mode, wonen, elektronica of reizen.Tijdens de'Super Affiliate'-cursusbrainstorm ik hier met je over mee.

Voorbeeld

Bekijk hieronder een preview van een deel van een van de video’s! 👇


2.2 Selecteer platform

Hoe zie je jouw ideale situatie voor je? Wil je een website en daar affiliate marketing op toepassen? Dat gebeurt veel, maar er zijn meerdere mogelijkheden.

Zo kun je ook een social media account inzetten, zoals:

 • Instagram
 • Pinterest
 • TikTok
 • Snapchat

Je kunt ook vanuit de beschrijving bij een video of audio affiliate links delen, zoals op YouTube, Vimeo en bij Podcasts.

Stap 3. Doe marktonderzoek

Marktonderzoek is cruciaal om jezelf maximaal vindbaar te maken via SEO. Ook wil je marktonderzoek doen om te weten wat soortgelijke websites doen. Hierom splitsen we marktonderzoek op in zoekwoorden onderzoek en concurrentie onderzoek.

3.1 Zoekwoord onderzoek

Je kunt beginnen met zoekwoord onderzoek, bijvoorbeeld via een SEO-tool als je deze hebt, maar ook via de Google tools.

(Video) Beginnen met affiliate marketing in 7 stappen

Ik adviseer je hierin de volgende gratis tools:

 • Google trends
 • Google Ads Zoekwoordplanner
Beginnen met affiliate marketing: 7-Stappenplan starten (2023) (6)

Voor een SEO-tool adviseer ik je om gebruik te maken van Ubersuggest, die ook een gratis variant heeft om een aantal zoekwoorden op een dag te onderzoeken.Tijdens decursusleer ik je waar ik op let bij mijn onderzoek.

3.2 Concurrentie onderzoek

Concurrentie onderzoek doen is cruciaal om zo te weten wie jouw concurrenten zijn. Je komt erachter hoe zij hun website hebben ingericht en wat voor type website ze hebben. Ook kun je achterhalen hoe ze affiliate marketing toepassen.

Je kunt hen vinden door de zoekwoorden die je interessant vindt vanuit jouw zoekwoorden onderzoek in Google op te zoeken. Zoek vervolgens naar soortgelijke websites.

Je kunt het succes van een concurrent definiëren op basis van hoe ze het op affiliate resultaat doen en hoe ze scoren in Google. Als ze een top-5 positie hebben in Google dan kunnen we hen succesvol binnen SEO noemen. Ze hebben deze plekken weten te bemachtigen.

In het affiliate resultaat heb je geen inzicht. Als ze top-5 posities hebben en hun affiliate links goed staan, dan kun je ervan uitgaan dat ze hier ook succesvol in zijn.

Stap 4: Geef de website vorm

Jouw website vormgeven gebeurt op verschillende vlakken. Dit zorgt ervoor dat je de basis van de website inregelt en een fijne werkomgeving voor jezelf realiseert. Het is een praktisch en nodig onderdeel.

4.1 Kies een domeinnaam

Als je kiest voor een website heb je een domeinnaam nodig. Dit is de link die je intoetst in de browser om zo op een website uit te komen. Deze keuze is cruciaal voor jouw affiliate succes.

Op websites zoals die van Cloud86 kun je checken of een domeinnaam nog vrij is.

Beginnen met affiliate marketing: 7-Stappenplan starten (2023) (7)

Dat zit hem niet in hoe je verkeer krijgt, maar wel in wat het zegt over jouw website tegen een adverteerder. Zo wil je niet het woord kortingscode in jouw domeinnaam zetten als je geen kortingscodes wilt delen, of niet het woord vergelijker als je alleen maar reviews schrijft.

Wil je geen omschrijvende websitenaam, dan kun je ook kiezen voor een merknaam. Er zijn online verschillende merknaam bedenkers te vinden, waaronder:

 • Shopify
 • Zyro. com

Als je geen website wilt, dan hoef je ook geen domeinnaam te kopen. Je hebt wel nog steeds een pakkende merknaam nodig.

4.2 Bepaal jouw hosting

Om deze domeinnaam en daarmee dewebsite live te zetten, heb je een hostingpakket nodig. Dat klinkt spannend maar het is een pakket dat je – vaak op dezelfde plek als waar je de domeinnaam hebt gekocht – met één druk op de knop de mogelijkheid koopt op maandbasis of jaarbasis om de website bezoekbaar te maken.

Er zijn verschillende mogelijkheden en pakketten. In mijn cursus om in 7 dagen een affiliate-website live te hebben deel ik een aantal fijne hostingpartijen om mee samen te werken.

Als laatste toevoeging: als je geen domeinnaam hebt en geen website wilt heb je ook geen hosting nodig.

4.3 Installeer jouw werkomgeving

Domeinnaamcheque, hostingcheque; klaar om te gaan!

De volgende stap is om de website en daarmee werkomgeving te installeren.

Affiliate marketing kun je op ieder soort website werkomgeving inzetten. Zo kiezen veel affiliates voor WordPress, maar kun je ook voor bijvoorbeeld Wix kiezen. Je zit dus niet vast aan WordPress.

Mijn voorkeur is toch WordPress omdat je veel plug & play opties hebt om het uit te bouwen.

Als je jouw hosting en domeinnaam bij een bedrijf hebt geregistreerd, hebben zij vaak een één-druk-op-de-knop mogelijkheid om WordPress te installeren. Na installatie kun je zien hoe de website eruit komt te zien.

Dit wordt een WordPress-thema genoemd. In WordPress vind je dit terug onder:

Weergave’ > ‘Thema's'.

Hier vind je de gratis mogelijkheden. Er zijn ook thema’s die je kunt kopen en die net wat uitgebreider zijn. Dit is geen verplichting, maar het kan wel als dat bij je website past.

Je kunt hier kiezen voor bijvoorbeeld het affiliate website template van

 • Elegante thema's
 • ThemaBos
 • Affiliate gehouden

Je kunt een gratis thema installeren en activeren zodat het zichtbaar wordt op de website. Een betaald thema upload je. Als je dit hebt geïnstalleerd staat jouw werkomgeving klaar.

Je kunt eventueel vast beginnen met wat standaard content te realiseren. Affiliate links voeg je dan later toe.

(Video) Affiliate Marketing Tutorial For Beginners 2023 | From Zero to $1M

Heb je niet gekozen voor een website, dan is dit hét moment om een andere werkomgeving in te richten. Bijvoorbeeld een passend social, video of podcast kanaal.

Stap 5. Maak een affiliate plan

Een concreet affiliate plan zorgt voor efficiëntie. Je kunt meteen doorpakken naar hetgeen wat je graag wilt opzetten.

Beginnen met affiliate marketing: 7-Stappenplan starten (2023) (8)

5.1 Maak promotie keuzes

Binnen de mogelijkheden van affiliate marketing kun je op verschillende manieren promoten. Zo zijn de meest gebruikte:

 • Affiliate-links
 • spandoeken
 • Productfeeds

Affiliate links zijn de populairste, omdat je deze overal kwijt kunt. Bijvoorbeeld in de tekst of achter zelf geplaatste afbeeldingen op de website. Ook kun je deze kwijt op socials, en in beschrijvingen bij je podcast of video’s.

Deze mogelijkheden vind je allemaal terug in het affiliate netwerk.

5.2 Bepaal samenwerkingspartners

Wie wil je op je website promoten? Maak een lijstje van webshops en dienstverleners die je wilt promoten en ga op onderzoek uit of zij een eigen affiliate programma hebben. Zoals:

 • Bol.com
 • Amazon.nl

Door dit van te voren duidelijk te hebben zorg je ervoor dat je jezelf niet overweldigd door bij tientallen affiliate netwerken aan te melden maar juist te kiezen voor degene waar jouw ideale adverteerder ook aanwezig is. Ze zijn namelijk niet allemaal bij ieder affiliate netwerk te vinden.

Tijdensde cursusneem ik je hier nog dieper in mee, en laat ik je ook zien hoe je erachter komt welke adverteerder waar draait.

5.3 Kies het juiste affiliate netwerk

Maar vrijwel alle bedrijven zijn aangesloten bij minstens één affiliate netwerk (of een eigen platform). De meeste netwerken zijn gratis om je bij aan te melden als publisher. Enkele vragen een kleine bijdrage.

Er zijn een aantal grotere affiliate netwerken in Nederland waar je veel adverteerders terug zult vinden. Zoals bijvoorbeeld:

 • Lening
 • Daisykon
 • Webwinsten
 • TradeTracker

Om jezelf niet te overweldigen meerdere systemen tegelijkertijd te leren kennen is het verstandig om keuzes te maken met welke partijen je mee zou willen beginnen. Bij deze affiliate netwerken meld je je dan aan.

Beginnen met affiliate marketing: 7-Stappenplan starten (2023) (9)

5.4 Begin met promoten

Als je toegelaten bent tot het programma kun je beginnen met promoten. De promotiematerialen worden vrijgegeven om te gebruiken. Nu kun je beginnen met de promotie.

Je kunt content schrijven (zoals een review) en hier banners en links in verwerken. Maar je kunt ook de product feed verwerken op een website om zo producten en diensten te kunnen vergelijken. Maak je gebruik van social, video of podcasting, dan past de affiliate link het beste.

Stap 6. Haal bezoekers naar jewebsite

Affiliate marketing is een verdienmodel. Dit betekent dat het een manier is om geld te verdienen. Maar: als er geen mensen zijn om op jouw affiliate links te klikken kan het je geen geld opleveren.

Als affiliate beginnen is één ding, twee is om de bezoekers te ontvangen om geld te verdienen. Het is in deze stap van belang om ervoor te zorgen dat je bezoekers naar de website krijgt of volgers krijgt op social media.

Wil je online inkomsten genereren via dit marketingkanaal? Dan kan dat door verschillende betaalde en niet betaalde online marketing kanalen in te zetten.

Bijvoorbeeld SEO, SEA (betaalde advertenties in Google) en gratis en betaalde social media plaatsingen. Het draait er dus in deze stap om bezoekers. Zonder bezoekers, geen verdiensten.

6.1 Blijf content maken

Door meer content te blijven maken op je website, houd je dezelevendig en creëer je meer kansen voor jezelf dat jouw marketingactiviteiten aanslaan.

Dit kan door meer blogartikelen te schrijven over actualiteiten die je in het nieuws tegenkomt of in magazines, maar ook door nieuwe producten uit te lichten.

Zo zijn er games die ieder jaar uitkomen en waar je dus ieder jaar nieuwe content omheen kunt maken. Maar hetzelfde geldt ook voor jaarlijkse woontrends of tips om goedkoop boodschappen te doen tijdens de prijsstijgingen.

Het is heel verleidelijk om één keer een basis neer te zetten en het daarbij te laten. De concurrentie binnen affiliate marketing, maar ook op socials en in de website wereld is te groot om een basis website neer te zetten en hier veel geld mee te verdienen.

Je hebt nu een goede basis staan, blijf deze uitbreiden.

6.2 Verbeteren van bestaande content

Naast het maken van nieuwe content helpt het verbeteren van bestaande content om de website levendig te houden. Door te updaten kun je in bestaande content nieuwe partners verwerken.

Data is hierin leidend: wat zie je gebeuren in Google Analytics en Google Search Console met op de website? Als het hier iets zakt weet je dat je extra gas kunt geven.

Maar ook als je pagina’s ziet die veel verkeer krijgen kun je verder verbeteren en uitbouwen. Zo word je steeds succesvoller.

Stap 7. Bouw aan samenwerkingen

Bouw echte samenwerkingen met adverteerders. Groei en speel jezelf in de kijker. Websites die veel geld verdienen met deze marketingvorm, doen dit niet alleen op commissiebasis.

(Video) Affiliate Marketing Tutorial For Beginners 2023 (Step by Step)

Ze realiseren pakketjes aan extra mogelijkheden, zoals een betaalde banner plaatsing. Deze pakketjes worden afhankelijk van de grootte van de affiliate en het pakket zelf verkocht voor honderden tot duizenden euro’s.

Ook kun je jouw commissie omhoog onderhandelen zodra je veel bestellingen draait.

Beginnen met affiliate marketing: 7-Stappenplan starten (2023) (10)

Samen beginnen met affiliate marketing?

Start met de ‘Super Affiliate’-cursus!

Wil je samen met mij als jouw mentor en trainer stappen zetten binnen affiliate marketing? Wil je weten wat je echt moet weten om succesvol te zijn?

Ik heb de cursus ‘Super Affiliate’ gemaakt om je nog meer concrete inzichten, informatie en vervolgstappen te geven zodat de uitvoer nog makkelijker wordt.

Je krijgt in deze cursus meerdere modules waarin je van A-Z leert hoe affiliate marketing en hoe je dit in jouw voordeel kunt laten werken om meer geld te verdienen. Inclusief handige werkbladen, praktische tips en tricks, en naslagwerk.

Ik leer jou hoe je het beste kunt starten zodat ook jij écht succesvol kunt worden op jouw voorwaarden.

Doe je ook mee?

Speciaal voor jou heb ik op dit moment de mogelijkheid om de eerste module gratis te bekijken. Ik leg je de cruciale basis van affiliate marketing uit.

Zin om meteen all-in te gaan? Gaaf! Dat doe ik ook. Meld je nu aan voor de Super Affiliate-cursus.

Beginnen met affiliate marketing: 7-Stappenplan starten (2023) (11)

Veelgestelde vragen

Hoe begin je met affiliate marketing?

Je begint met affiliate marketing door een stappenplan te doorlopen. Hierin kies je een onderwerp, doe je marktonderzoek, maak je een website en promoot je producten en diensten van adverteerders.

Kun je starten door affiliate marketing zelf te leren?

Ja, je kunt affiliate marketing zelf leren door online veel onderzoek te doen en video’s te bekijken van ervaringsdeskundigen. Hier gaat veel tijd in zitten. Je kunt dit proces aanzienlijk verkorten door je te laten begeleiden door een expert.

Kun je van start gaan met een gratis affiliate website?

Nee, voor het registreren van een domeinnaam en het hosten van een affiliate website maak je kosten. Begin je klein, dan zijn deze kosten gering. Het gebruik van social media kanalen is wel gratis.

(Video) Gebruik GEEN PAYPRO in 2023: Wat dan wel? | Affiliate marketing

FAQs

Beginnen met affiliate marketing: 7-Stappenplan starten (2023)? ›

Kortom, financieel rijk worden met affiliate marketing is mogelijk, maar het vereist geduld, investering in jezelf, strategische keuzes en doorzettingsvermogen. Blijf geloven in jezelf en blijf doorgaan, zelfs als het even moeilijk lijkt.

Kan je echt rijk worden met affiliate marketing? ›

Kortom, financieel rijk worden met affiliate marketing is mogelijk, maar het vereist geduld, investering in jezelf, strategische keuzes en doorzettingsvermogen. Blijf geloven in jezelf en blijf doorgaan, zelfs als het even moeilijk lijkt.

Heb je een kvk nummer nodig voor affiliate marketing? ›

Checklist 'Geld verdienen met affiliate marketing' Wanneer je producten of diensten van andere bedrijven promoot op je eigen website, blog, podcast of socialmediakanaal, ben je een publisher. Let hierop als je als publisher geld wilt verdienen: Schrijf je in als ondernemer bij KVK.

Kan je leven van affiliate marketing? ›

Het klinkt heel eenvoudig: je deelt linkjes waarin je vertelt dat mensen een product moeten kopen en als ze dan klikken en iets kopen, dan ontvang je geld! Echter is het niet zo dat je er helemaal niets voor moet doen. Sterker nog, er is slechts een heel klein percentage affiliate partners dat hier echt van kan leven.

Hoe moeilijk is affiliate marketing? ›

Maar, het is wel moeilijk om echt succesvol te worden met affiliate marketing. De moeilijkheid zit hem dan ook vooral in tijd, zoals je waarschijnlijk wel weet als je wil beginnen met affiliate marketing. De weg naar je eerste commissie is ontzettend lang en kan wel maanden duren.

Wat zijn de kosten van affiliate marketing? ›

Kosten affiliate-netwerk

Het werkt als volgt: een affiliate ontvangt een commissie over een aangebrachte sale of lead (bijvoorbeeld 10 procent over het orderbedrag). Over een orderbedrag van 100 euro is dit 10 euro. 10 euro is het bedrag dat de affiliate ontvangt voor de aangebrachte sale.

Heb je veel volgers nodig voor affiliate marketing? ›

Wanneer kun je je aanmelden voor affiliate programma's

Hier is geen direct antwoord op. Echter, voor sommige affiliate programma's moet je een minimum aantal volgers, pageviews of hoeveelheid content hebben voordat je wordt goedgekeurd en toegestaan ​​om affiliate links te promoten en plaatsen.

Kan iedereen affiliate marketing? ›

Ja, iedereen kan geld verdienen met affiliate marketing, mits je voldoende tijd en energie steekt in het bekend maken van jouw platform en het promoten van adverteerders.

Hoeveel mag je verdienen zonder KVK nummer? ›

Is uw omzet per kalenderjaar maximaal € 1.800, bent u niet verplicht uw onderneming aan te melden bij de Kamer van Koophandel en hebt u dit ook niet gedaan, én hebt u geen btw betaald die u in aftrek wilt brengen? Dan bent u niet verplicht u als btw-ondernemer aan te melden bij de Belastingdienst.

Hoeveel bedrijven op 1 KVK nummer? ›

Je kunt maximaal 1 eenmanszaak oprichten. Je mag hiermee wel meerdere handelsnamen, activiteiten en vestigingen hebben. Daar zit geen beperking aan.

Hoe kom je aan een affiliate link? ›

Hoe kom je aan een affiliate link? Er zijn verschillende affiliate netwerken die ondernemers en affiliates met elkaar in contact brengen. In Nederland zijn dat bijvoorbeeld Tradedoubler en Tradetracker. Affiliates kunnen zich hier aanmelden voor tal van affiliate/partner programma's.

Is affiliate marketing winstgevend? ›

Affiliate marketing staat bekend als een van de meest winstgevende marketing kanalen om online geld mee te verdienen. Afhankelijk van jouw commissiemodel levert affiliate marketing in de basis voor iedere euro dat je erin stopt minimaal een paar euro op.

Welke leeftijd affiliate marketing? ›

Let op dat om aan de slag te gaan als affiliate een minimale leeftijd van 14 jaar oud wordt gehanteerd. Je hoeft dus niet te wachten totdat je account is goedgekeurd. Als je bent ingelogd, kun je de je persoonlijke affiliate links vinden in het productoverzicht op www.paypro.nl/affiliatecampagnes.

Kun je als Influencer ook doen aan affiliate marketing? ›

Wist je dat er tegenwoordig een tiental kanalen zijn waarmee je geld kunt verdienen als influencer? Een van deze kanalen is affiliate marketing, een niet-tijdrovende manier om passief inkomen te genereren die vaak onderschat wordt.

Kun je als Influencer ook doen aan affiliate marketing en waarom wel niet? ›

Om grote influencers in te zetten heb je influencer marketing nodig omdat zij (haast) geen affiliate marketing inzetten. Om kleine of micro influencers in te zetten kan dit vaak ook via affiliate marketing! Het verschil zit hem dus mede in de manier van betaling: fixed fee vs. commissie.

Hoeveel mensen doen affiliate marketing? ›

Affiliatemarketing is voor 20% van de marketeers het belangrijkste kanaal om klanten te werven.

Hoe verdien je 10.000 euro per maand? ›

Wanneer je in de salarisschaal €10.000 per maand wilt komen, zul je in de meeste gevallen een WO-diploma nodig hebben. Er zijn natuurlijk uitzonderingen binnen commerciële beroepen (zoals artiesten) of in de freelance hoek. De bestbetaalde banen voor mannen en vrouwen in 2022 zijn: Neurochirurg.

Hoe 500 euro per maand bijverdienen? ›

500 euro per maand bijverdienen kan bijvoorbeeld door middel van affiliate marketing, werken als freelancer of door jouw kennis aan te bieden in een cursus, e-book of training. Ook het invullen van enquêtes en het meedoen aan spaarprogramma's kan je enkele honderden euro's per maand opleveren.

Hoe maak je een site voor affiliate marketing? ›

In 10 stappen je eigen affiliate marketing website starten!
 1. Kies een goede niche.
 2. Je domeinnaam en hosting regelen.
 3. WordPress installeren en thema kiezen.
 4. Starten met je eerste artikelen.
 5. De aanmelding bij affiliate netwerken.
 6. Het promoten van producten en diensten.
 7. Schrijven van meer teksten (content is king)
May 11, 2019

Hoeveel mag je als ZZP er belastingvrij verdienen in 2023? ›

Je leest het goed: als zzp'er hoef je in 2023 over een winst tot € 32.193 geen belasting te betalen.

Hoeveel mag je bijverdienen in 2023? ›

Als je in loondienst werkt, kun je in 2023 tot € 8520 verdienen zonder dat je belasting hoeft te betalen. Zzp'ers mogen tot ongeveer € 30.000 winst maken voordat ze belasting moeten betalen.

Hoeveel zwart geld mag je hebben? ›

Het is een misverstand dat een ondernemer, werknemer of uitkeringsgerechtigde tot een bepaald bedrag zwart mag bijverdienen. Je mag zoveel bijklussen als je wilt, als je dat vervolgens maar opgeeft bij de inkomstenbelasting. Extra inkomsten kunnen gevolgen hebben voor de hoogte van je eventuele uitkering.

Hoeveel kost het om je in te schrijven bij de KVK? ›

Voor inschrijving in het Handelsregister van KVK betaalt u eenmalig € 75,00. U moet dit bedrag ter plekke met uw pinpas of creditcard betalen. U kunt niet contant betalen.

Wat is beter ZZP of eenmanszaak? ›

De meeste ondernemers kiezen voor een eenmanszaak, omdat dit snel en eenvoudig is op te richten en de kosten voor het oprichten laag zijn. Als zzp'er of freelancer heeft u bovendien minder risico's, omdat u weinig of geen bedrijfsruimte heeft en u vaak bij de werkgever of vanuit thuis werkt.

Wat kost een eenmanszaak per jaar? ›

Aan pensioen en verzekeringen is een zzp'er jaarlijks ongeveer € 8.500,- kwijt waarbij AOV (€ 3.950,-) en pensioenvoorziening (€ 3.750,-) de belangrijkste kostenposten zijn. De beroepskosten zijn gemiddeld zo'n € 16.800,- per jaar.

Hoeveel verdien je met een affiliate website? ›

Gemiddeld gezien verdien je na een jaar tussen de 50 en 600 euro per maand, afhankelijk van hoeveel aandacht je aan de business besteed en hoeveel websites je hebt. Na twee jaar moet je niet gek opkijken als je meer dan 1.500 euro verdient. Maar ook dat is afhankelijk van veel factoren.

Hoe werkt Amazon affiliate marketing? ›

Met het Amazon Affiliate Program kun jij mensen sturen vanaf jouw website naar Amazon. Als deze personen dan een aankoop doen op Amazon krijg jij een commissie over die aankoop. Dit kan tussen de 1% en 10% zijn per product. Je verwijst naar Amazon door middel van een link.

Hoe maak je een Amazon affiliate link? ›

Om een Productlink te creëren, voer je of een zoekterm, of het Amazon Standard Identification Number (ASIN) van het product in het zoekveld in. Klik op 'Start' om het resultaat te zien en vervolgens op 'Link ophalen' voor meer opties. Nu ben je klaar voor de volgende stap: het individualiseren van de link.

Wat zijn de redenen om te starten met affiliate marketing voor een adverteerder? ›

Een reden voor een adverteerder om affiliate marketing in te zetten is om meer zichtbaarheid te creëren en meer omzet te behalen. Door het inzetten van affiliate marketing betaalt de adverteerder een bepaald bedrag wanneer er daadwerkelijk een lead of verkoop plaatsvindt.

Wat is een affiliate campagne? ›

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij adverteerders (merchants) hun partners (affiliates) belonen voor prestaties die zij leveren aan de adverteerder. Er zijn vele soorten prestaties waarvoor een affiliate beloond kan worden in een affiliate campagne.

Is een PayPro account gratis? ›

Het registreren van een PayPro account is volledig gratis. Je kan een kijkje nemen in ons systeem en hoe het werkt. Als verkoper betaal je vastgestelde kosten per transactie. Om deze transactie te verwerken kan je gebruik maken van 3 type betaalmethodes bij PayPro.

Heb je een eigen website nodig voor affiliate marketing? ›

Zonder website kan je ook prima geld verdienen met affiliate marketing. Hier zijn verschillende manieren voor. Voor sommige maak je wel webpagina's aan, maar voor veel andere methodes is helemaal geen website nodig. Hierbij stuur je verkeer vaak direct door naar de website van de adverteerder.

Is affiliate marketing gratis? ›

Een aantal voordelen van het gebruik van social media i.c.m. affiliate marketing. Geen opstartkosten. Zoals je weet kun je op vrijwel ieder social media platform jezelf gratis aanmelden. Dit heeft verder geen toelichting nodig.

Wat zijn de kosten bij een affiliate netwerk? ›

Kosten affiliate-netwerk

Het werkt als volgt: een affiliate ontvangt een commissie over een aangebrachte sale of lead (bijvoorbeeld 10 procent over het orderbedrag). Over een orderbedrag van 100 euro is dit 10 euro. 10 euro is het bedrag dat de affiliate ontvangt voor de aangebrachte sale.

Videos

1. Werkt AFFILIATE MARKETING nog wel in 2023?
(Jasper Leeuw)
2. ALLES Wat Je Moet Weten Om Te Beginnen Met Affiliate Marketing
(Dieuwke Gorter)
3. 3 manieren om €100+ PER DAG te verdienen met AFFILIATE MARKETING
(Roy de Jong)
4. Beginnen met Affiliate Marketing? Het Ultieme stappenplan!
(Affiliate Held)
5. Passief inkomen verdienen op YouTube voor beginners in 2023
(Mochi is Free)
6. Ontgrendel Geheim: €500/Dag met Paypro Affiliate Marketing!
(Roy de Jong)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Margart Wisoky

Last Updated: 10/06/2023

Views: 5421

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Margart Wisoky

Birthday: 1993-05-13

Address: 2113 Abernathy Knoll, New Tamerafurt, CT 66893-2169

Phone: +25815234346805

Job: Central Developer

Hobby: Machining, Pottery, Rafting, Cosplaying, Jogging, Taekwondo, Scouting

Introduction: My name is Margart Wisoky, I am a gorgeous, shiny, successful, beautiful, adventurous, excited, pleasant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.