ALDH2-deficiëntie - Wat zijn ALDH2-deficiëntiebehandelingen en -symptomen? (2023)

Merkt u dat u kort na alcoholgebruik last heeft van zaken als een rood gezicht, hoofdpijn, tachycardie, misselijkheid en andere onaangename symptomen? Dan lijdt u mogelijk aan een ALDH2-tekort!

In dit artikel gaan we alles behandelen wat u moet weten over ALDH2-tekort. Dat omvat natuurlijk symptomen en behandeling. Maar we gaan ook de oorzaken van dit tekort behandelen en u een meer diepgaand inzicht geven in wat het ALDH2-enzym eigenlijk is.

Het begrijpen van ALDH2-tekort is essentieel als u iemand bent die die gevreesde alcoholspoeling krijgt nadat u alcohol heeft gedronken. Dit zal u niet alleen helpen om comfortabeler te drinken, maar ook om ernstige gezondheidsrisico's te vermijden die specifiek zijn voor mensen met deze aandoening.

Want hoewel de reactie van het doorspoelen van alcohol zeker onaangenaam is, zijn er veel grotere risico's verbonden aan het drinken van alcohol als je een tekort aan dit enzym hebt. Deze omvatten het risico op slokdarmkanker, het risico op plaveiselcelcarcinoom en meer.

Een gemakkelijke manier om ALDH2-tekort te behandelen, is door Aziatische spoelpillen te nemen. Deze verminderen roodheid van de huid en andere problemen waar ALDH2-deficiënte drinkers last van hebben. Maar we hebben nog een lange weg te gaan voordat we de behandeling van dit tekort gaan bespreken. Laten we beginnen met te kijken wat dit enzym precies is voordat we ingaan op symptomen, oorzaken en behandeling.

Wat is het ALDH2-enzym?

ALDH2 is een zeer belangrijk mitochondriaal enzym dat wordt aangetroffen in de lever en de slijmvliezen van het bovenste deel van het darmkanaal. Maar ALDH2 komt ook voor in allerlei andere weefsels in het menselijk lichaam. Het speelt een sleutelrol bij het afbreken van aldehyden. Als zodanig verwijzen sommige mensen naar dit enzym als mitochondriaal aldehyde dehydrogenase.

Degenen met normale, functionerende mitochondriale aldehyde dehydrogenase kunnen zonder problemen alcohol afbreken. Degenen die lijden aan een tekort aan dit enzym zijn echter vatbaar voor problemen die we noemden bij de vooruitzichten - rode huid, hoofdpijn, misselijkheid, enz. Dat komt omdat dit mitochondriale aldehyde dehydrogenase-enzym niet in staat is om gifstoffen tijdig uit het lichaam te verwijderen. .

Laten we eens nader bekijken hoe mitochondriale aldehyde dehydrogenase-deficiëntie eruit ziet.

Wat is ALDH2-deficiëntie?

ALDH2-tekort verwijst naar een tekort aan een ontgiftend enzym dat het voor de lever moeilijker maakt om sommige gifstoffen die het lichaam binnendringen af ​​te breken.

De typische menselijke lever bevat twee belangrijke aldehyde-dehydrogenase-enzymen, de acytosolische ALDH1-component en een mitochondriale ALDH2-component.

Veel mensen, met name ongeveer 30% tot 40% van de Oost-Aziatische Aziaten, hebben alleen het ALDH1-enzym en hebben een tekort aan het ALDH2-enzym.

Een tekort aan het ALDH2-enzym betekent dat uw lichaam minder goed in staat is om veilig om te gaan met een bepaalde reeks gifstoffen die vanuit de externe omgeving kunnen binnendringen.

Een voorbeeld is het toxine acetaldehyde dat ons lichaam binnendringt wanneer we alcoholische dranken nuttigen. Het ALDH2-enzym is verantwoordelijk voor het ontgiften van acetaldehyde, dus als je een ALDH2-tekort hebt, zal je lichaam acetaldehyde-vergiftiging ondergaan wanneer je alcohol drinkt.

(Video) Alcohol intolerance | Symptoms | Causes | Treatment | Diagnosis aptyou.in

Dit wordt gewoonlijk alcoholspoelingsreactie of alcoholspoeling genoemdAziatische spoeling(vanwege het grote deel van de getroffen Aziatische mensen).

Wat veroorzaakt ALDH2-tekort?

ALDH2-deficiëntie is een genetische aandoening waarvan wordt aangenomen dat deze oorspronkelijk wordt veroorzaakt doorde opkomst van de rijstteeltin Azië tussen 7.000 en 10.000 jaar geleden.

ALDH2-deficiëntie - Wat zijn ALDH2-deficiëntiebehandelingen en -symptomen? (2)

Dus wat veroorzaakt precies een tekort aan mitochondriale aldehyde dehydrogenase-deficiëntie? U weet nu dat dit tekort meer voorkomt bij Aziatische individuen, maar waarom?

Aangenomen wordt dat een mutatie in het ALDH2-gen de oorzaak is, in die zin dat het codeert voor een vorm van het aldehyde dehydrogenase 2-eiwit dat erg slecht is in het metaboliseren van milieutoxines zoals acetaldehyde uit alcohol.

Een team van onderzoekers onder leiding van Bing Su, een geneticus aan het Kunming Institute of Zoology, voerde eenstudieom de bron van deze genetische ALDH2-deficiëntie te identificeren.

Het team zocht naar ALDH2-tekort bij 2.275 mensen in heel China, die 38 verschillende etnische groepen vertegenwoordigen. Ze meldden dat 99% van de mensen in het zuidoosten van China het probleem had, met minder prevalentie in West-China en Tibet.

Het team ontdekte met name een sterke geografische correlatie tussen regio's met een hoge prevalentie van dit probleem en archeologische vindplaatsen in China waar duizenden jaren geleden in eigen land rijst werd verbouwd. De geografische correlatie suggereert het potentieel van een cultuurbrede voedingskatalysator voor de genmutatie die ALDH2-deficiëntie veroorzaakt.

Wat zijn de symptomen van ALDH2-tekort?

Het ALDH2-tekortde symptomen kunnen variëren, afhankelijk van iemands gevoeligheid voor het niet afbreken van de omgevingstoxine.

In het geval van alcohol is aceetaldehyde het specifieke toxine dat niet wordt afgebroken bij personen met een ALDH2-deficiëntie. Onjuist alcoholmetabolisme leidt tot een hele reeks problemen.

Wanneer acetaldehyde het lichaam binnendringt, veroorzaakt het een afgifte van histamine die een van de volgende kortdurende ALDH2-deficiëntiesymptomen kan veroorzaken:

  • Erytheem- roodheid van de huid veroorzaakt door een verhoogde bloedtoevoer naar oppervlakkige haarvaatjes in het gezicht, de hals en het bovenlichaam.
  • Tachycardie- een hartslag die hoger is dan de normale rustfrequentie.
  • Misselijkheid- ongemakkelijk gevoel in de bovenbuik met aandrang om te braken.
  • Hoofdpijn- pijn in het hoofd, vaak kloppend of pulserend.

Dit gebeurt normaal gesproken 20 tot 30 minuten na het nuttigen van voldoende alcohol en het kan tot 2 tot 3 uur duren voordat het afneemt, afhankelijk van de persoon die deelneemt aan alcoholgebruik.

Hoewel de hierboven genoemde symptomen ongemakkelijk en soms gevaarlijk zijn, zijn er ook meer ernstige problemen die verband houden met alcoholgebruik bij personen met ALDH2-deficiëntie. In feite kan deze aandoening een nog niet herkende risicofactor zijn voor bepaalde vormen van kanker.

Langetermijneffecten van consistente blootstelling aan acetaldehyde omvatten een verhoogd risico op verschillende soorten kanker: waaronder het risico op slokdarmkanker, het risico op plaveiselcelcarcinoom. Maar er zijn ook aanwijzingen dat dit tekort bijdraagt ​​aan een verhoogd risico op een beroerte, levercirrose en andere problemen met de slokdarm en het bovenste deel van het spijsverteringskanaal.

(Video) Asian Glow:Alcohol metabolism Part III

Raadpleeg ons artikel met de titel:Het risico op kanker door Asian Flush ontmaskeren.

In het beste geval is een ALDH2-tekort ongemakkelijk, lelijk en gênant. In het ergste geval kan het levensbedreigend zijn. We zeggen dit allemaal niet om u bang te maken, maar om u bewust te maken van de zeer reële risico's die gepaard gaan met alcoholgebruik wanneer u een tekort aan dit enzym heeft. Dus, moet je je laten testen?

De gemakkelijkste manier omtest voor ALDH2-deficiëntieis om te controleren of je er last van hebtbovenstaande symptomen. Maar nadat we een paar e-mails van klanten hadden ontvangen, hebben we gekeken naar meer definitieve methoden om te controleren op mutaties in de genen van mensen.

Als je eindelijk wilt weten of je dit tekort hebt (gewoonlijk aangeduid als Asian Flush of Asian Glow), zijn er een paar genentests die je thuis kunt doen.

Dit zal je voor eens en voor altijd vertellen of je deze enzymdeficiëntie hebt, of dat je reactie eigenlijk door iets anders wordt veroorzaakt. Als je het echt wilt weten, moet je een genetische test kopen en voltooien.

Voor de meeste mensen is het ervaren van negatieve symptomen van alcohol echter voldoende om hen te overtuigen van hun ALDH2-tekort, zelfs als deze reactie iets anders kan zijn, zoals een allergie voor alcohol.

Hoe kan ik me laten testen op ALDH2-tekort?

Getest worden op ALDH2-tekort is eigenlijk veel gemakkelijker dan je ooit zou denken. Er zijn een paar gerenommeerde bedrijven die uw DNA analyseren en u de resultaten terugsturen.

23andMe

De beste methode die we tegenkwamen is een simpele DNA-test van het internationaal bekende bedrijf23andMe. Van hun 'hoe het werkt' bladzijde:

23andMe is een DNA-analysedienst die informatie en hulpmiddelen biedt voor individuen om hun DNA te leren kennen en te onderzoeken.

Simpel gezegd, je stuurt een speekselmonster op en ze voeren een volledige genoomanalyse op je uit en uploaden de resultaten online.

De testresultaten zijn (natuurlijk!) fascinerend, omdat je ongetwijfeld nieuwe dingen over jezelf en je afkomst zult ontdekken die je voorheen niet wist.

Voor het testen op ALDH2-deficiëntie zijn we echter vooral geïnteresseerd in het deel van het rapport dat het ALDH2-gen en alcoholspoelingsreacties behandelt.

ALDH2-deficiëntie - Wat zijn ALDH2-deficiëntiebehandelingen en -symptomen? (3)

Bekijk een voorbeeld van deALDH2-genrapportsectie hier, of meld u aan via hun website voor een volledige DNA-controle (wij zijn niet aangesloten bij 23andMe.

ORIG3N

Er belde een bedrijfORIG3N biedt specifieke ALDH2-deficiëntietesten aanvoor $ 29. Dit is momenteel een van de goedkoopste manieren om deze test af te ronden, zonder ook op al het andere te hoeven testen (zoals andere veel voorkomende DNA-testen).

(Video) The Genetics of Alcohol Dependence: ALDH2 Gene

Deze test zal u definitief laten weten of u voor eens en voor altijd ineffectieve ALDH2-genen heeft.

ORIG3N is een bedrijf gevestigd in Boston, VS en richt zich voornamelijk op zeer specifieke genetische tests voor een lagere prijs.

Ze verkopen onder meer tests die zijn ontworpen voor metabolisme, lactose-intolerantie, gezondheid en uiterlijk van de huid, voeding en conditie.

Dit kan erg handig zijn als u op één ding wilt testen (Asian Flush) zonder dat u ook voor al het andere hoeft te betalen.

Bepalen of jeEchtmoeten worden getest op ALDH2-tekort

Deze tests zijn eenvoudig, maar ze zijn niet gratis. En sommige mensen aarzelen om hun DNA te delen met een groot bedrijf - en terecht!

Als u echt niet zeker weet wat u nu moet doen, kunt u het beste uw arts raadplegen. Negatieve symptomen zoals blozen in het gezicht kunnen een echt teken van uw lichaam zijn dat er iets mis is.

Uw arts kan u meer informatie geven over uw specifieke geval, wat u vervolgens moet doen en of een ALDH2-deficiëntietest uw tijd en geld waard is.

Het consumeren van alcohol moet altijd verantwoord en met mate gebeuren, zeker als je te maken hebt met een ALDH2-tekort.

ALDH2-deficiëntiebehandeling

Nadat u zich realiseert dat u mogelijk gedwongen wordt om met deze aandoening te leven, kunt u zich afvragen hoe u ALDH2-deficiëntie kunt behandelen.

Voorlopig onderzoek naar de behandeling van het enzymprobleem is aan de gang. Tot op heden is de meest effectieve behandeling voor ALDH2-deficiëntie hulp bij ontgifting.

Onderzoekers van Stanford University voerden eenstudiedat vond dat een klein molecuul genaamdalda-89zou de ALDH2-enzymfunctie in ALDH2-deficiënte muizen kunnen verhogen.

Het doet dit door ervoor te zorgen dat andere enzymen de functie van het gebroken ALDH2-enzym nabootsen.

Helaas is alda-89 vanwege zijn toxiciteit niet veilig voor menselijke consumptie, maar onderzoekers van Standford hopen een veiliger molecuul te vinden dat dezelfde functie vervult.

ALDH2-deficiëntie - Wat zijn ALDH2-deficiëntiebehandelingen en -symptomen? (4)

Een ander molecuul dat de aandacht van onderzoekers heeft getrokken isALDA-1. ALDA-1 is getoondstudeertom de kinetische eigenschappen van het ALDH2-enzym te moduleren en zijn functie dramatisch te vergroten.

Hoewel niet grondig getest op veiligheid bij menselijke proefpersonen, is er onderzoek gaande om het therapeutische voordeel van alda-1 bij de behandeling van ALDH2-deficiëntie te bepalen.

Saade Suleimanvan het Bristol Heart Institute merkt op dat het onderzoek aanvankelijk opwindend is, maar waarschuwt ook dat menselijke ALDH2 misschien niet zo gemakkelijk is om mee te werken als bij ratten.

Dus wat is de remedie voor ALDH2-tekort?

Helaas is er geen remedie voor dit probleem, het gaat alleen om de behandeling en het beheer van ALDH2-tekort. De snelle oplossing is natuurlijk om de alcoholinname te beperken. Als u weet dat u een verhoogd risico heeft op hoofd-halskanker en andere aan alcohol gerelateerde kankers of ziekten, is het verstandig om overmatig alcoholgebruik te vermijden.

Maar betekent dat dat je helemaal moet afzien van het drinken van alcohol? Niet noodzakelijk! U kunt nog steeds zonder zorgen af ​​en toe alcohol drinken - als u de onderstaande aanbevelingen opvolgt.

Tot op heden was de beste manier om te behandelen het toxiciteitsprobleem aan te pakken in plaats van het enzymdeficiëntie. Deze methode zal variëren afhankelijk van het specifieke toxine dat niet wordt afgebroken bij personen met ALDH2-deficiëntie.

Zoals hierboven vermeld, is het toxine in kwestie in het geval van alcohol acetaldehyde.

Onderzoek heeft aangetoond dat nauwkeurige suppletie van een combinatie van verbindingen acetaldehyde-toxiciteit kan verminderen en het deficiënte ALDH2-enzym kan helpen bij het metaboliseren van alcohol - de symptomen onmiddellijk behandelen in plaats vanze volledig voorkomen.

Bekijk voor meer informatie ons artikel met de titel:De wetenschap van een alcoholrood gezicht en hoe het te genezen

Laatste gedachten over oorzaken, symptomen en behandeling van ALDH2-tekort

Nou, daar heb je het - alles wat je moet weten over aldehyde dehydrogenase-deficiëntie, ook bekend als ALDH2-deficiëntie. We hebben besproken wat dit enzym precies is en waarom het zo belangrijk is, en waardoor bepaalde personen er een tekort aan hebben.

Vervolgens hebben we besproken op welke symptomen u moet letten en wat de risico's zijn voor degenen die een gewoonte hebben om alcohol te drinken, samen met een tekort aan de noodzakelijke enzymen voor het afbreken van giftig acetaldehyde. Als u denkt dat u aan dit tekort lijdt, raden we u ten zeerste aan om u te laten testen om er voor eens en voor altijd achter te komen.

Daarna kun je een plan bedenken om met het tekort te leven. Je moet natuurlijk overmatig alcoholmisbruik beteugelen, maar dat betekent niet dat je je helemaal moet onthouden.

Je hoeft je lichaam alleen maar te helpen met het afbreken van die schadelijke stoffen - en dat is waarZonsondergang Alcohol Flush Pillenkom binnen. Dit is uw sleutel om een ​​comfortabel sociaal leven te blijven leiden zonder u zorgen te hoeven maken over de gevolgen van ALDH2-tekort - kijk eens of dit de juiste behandeling voor u is!

FAQs

Welk hormoon remt alcohol? ›

GABA is de meest voorkomende remmende neurotransmitter in de hersenen. Alcohol activeert de werking van GABA en dat leidt vervolgens tot een afname van de activiteit van zenuwcellen.

Wat doet alcohol met je lichaam Alcoholinfo NL? ›

Alcohol drinken vergroot de kans op slokdarmkanker, mondkanker, keelkanker, strottenhoofdkanker, leverkanker, darmkanker en borstkanker (bij vrouwen). Hoe meer iemand drinkt, hoe groter de kans op kanker. Alcohol kan ook verschillende ziektes aan de lever veroorzaken, zoals leverontsteking en levercirrose.

Hoe zorgt alcohol voor uitdroging? ›

Alcohol remt het antidiuretisch hormoon (ADH) dat veel plassen tegengaat. Hierdoor krijgt alcohol een vocht afdrijvende werking en men zal na een flinke drinkpartij veel moeten plassen. Hierdoor droogt het lichaam uit ondanks en dankzij de alcohol. Alcohol is dus geen dorstlesser.

Wat is alcohol voor middel? ›

Alcohol is het meest gebruikte middel in onze samenleving. Het is een verdovend middel. Voor wijn worden druiven gebruikt, voor bier gerst en tarwe en voor sterke dranken granen of vruchten. Alcohol ontstaat uit gisting.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated: 13/09/2023

Views: 5277

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.