Affiliate marketing: lucratief en iedereen kan er mee starten (2023)

De affiliate -marketingindustrie is wereldwijd een miljardenindustrie. Aan de ene kant is het voor e-commercemerken de manier om hun producten en diensten op de markt te brengen. En aan de andere kant biedt het 'online makers' grote kansen als affliate, de promotiekant. Als je nog niets doet met affiliate marketing, is dit een goed moment om ermee te beginnen en je voordeel te doen met deze lucratieve bron van inkomsten.

Van de miljarden mensen die online aankopen doen, toondeAwin's review van affiliate marketing in 2021aan dat in april 37% van de mensen dit deden via een affiliate link.

Een webshop starten en meteen beginnen met verkopen? Probeer Shopify nu gratis.

Inhoudsopgave

 • Hoe affiliate marketing werkt
 • Voordelen van affiliate marketing
 • Maar wat kun je als starter verdienen als affiliate marketeer?
 • Hoe vind je een affiliate programma
 • Een affiliate plan opstellen
 • Voorbeelden van bedrijven die affiliate marketing gebruiken

Hoe affiliate marketing werkt

Affiliate marketing is een online verkooptactiek waarbij de eigenaar van een product de verkoop stimuleert door anderen, die dezelfde doelgroep targeten (‘affiliates’), tegen een vergoeding het product aan te laten bevelen aan hun publiek. De affiliates krijgen op hun beurt de kans om geld te verdienen aan de verkoop van producten zonder zelf een product te hoeven maken of leveren.

Simpel gezegd: affiliate marketing houdt in dat je een product of dienst aanbeveelt door het te delen in een blog,podcast, op social media of op een website. Als affiliate verdien je een commissie zodra iemand een aankoop doet via de unieke link die is gekoppeld aan de aanbeveling. Als je dit goed doet, kan dit op prestaties gebaseerde verdienmodel een belangrijk onderdeel van je bedrijf worden en bijdragen aan een goed inkomen.

Affiliate marketing: lucratief en iedereen kan er mee starten (1)

Als je als affiliate aan de slag wilt, hoef je alleen maar deze vijf stappen te volgen:

 1. Een affiliateprogramma vinden en je aanmelden
 2. Kiezen welke producten of diensten je wilt promoten
 3. Een unieke affiliatelink verkrijgen voor elk product/elke dienst
 4. Deze links delen in je blog, op socialemediaplatforms of op je website
 5. Een commissie innen zodra iemand jouw link gebruikt om een aankoop te doen

Het commissiepercentage kan erg verschillen afhankelijk van het bedrijf en het product of de dienst. Het kan slechts 5 procent van de verkoop zijn, maar het kan, als je goede afspraken weet te maken, ook oplopen tot 50 procent. Dit laatste gebeurt meestal wanneer je een cursus of evenement promoot. Er zijn ook affiliate marketing-programma’s waarbij je geen percentage van de verkoop verdient, maar een vast bedrag.

Voordelen van affiliate marketing

Affiliate marketing biedt allerlei voordelen voor de affiliate (jij dus). Een daarvan is het gemak. Jouw rol in dit verhaal is het afhandelen van de marketingkant van de verkoop van een product: het informeren van klanten. Je hoeft je niet bezig te houden met de lastigere taken, zoals het ontwikkelen, ondersteunen of leveren van het product of de dienst. Je moet je wel realiseren dat goede affiliate marketing gebaseerd is op vertrouwen. Er zijn natuurlijk talloze producten of diensten die je kunt promoten, maar je kunt er het beste enkele kiezen die je zelf ook gebruikt of echt zou aanbevelen. En zelfs wanneer een product je op het lijf is geschreven of goed past bij je huidige interesse- of vakgebied, vergt het nog heel wat werk om een goede marketeer voor dat product te worden.

(Video) 3 manieren om €100+ PER DAG te verdienen met AFFILIATE MARKETING

Weinig risico: je bent niet de eigenaar van een product

Er zitten weinig risico’s aan affiliate marketing. Het kost niets om aan een affiliateprogramma deel te nemen. Je kunt dus meteen beginnen met geld verdienen met een gevestigd(e) product of service zonder investeringskosten vooraf.

Het is een passieve inkomstenbron

Met affiliate marketing hoef je relatief weinig te doen om een inkomen te verdienen via commissies: de ideale manier om geld te verdienen. Hoewel je in het begin wel wat tijd moet investeren om verkeersbronnen op te zetten, kunnen je affiliatelinks daarna voor een regelmatig inkomen zorgen.

Hoog verdienpotentieel

Als je de juiste keuzes maakt en er vol voor gaat kan affiliate marketing een hoog winstpotentieel hebben. Haal je een hoog bereik als influencer dan kunnen de inkomsten flink oplopen, maar ook als je op een andere manier een business model gekoppeld aan affiliate marketing weet op te zetten is het potentieel erg aantrekkelijk. Wat denk je bijvoorbeeld van Kieskeurig.nl? Een mooi voorbeeld van een affiliate model!

Maar wat kun je als starter verdienen als affiliate marketeer?

Hiervoor kijken we naar de commissiepercentages die gegeven worden per goedgekeurde verkoop. Dit kan namelijk erg verschillen afhankelijk van het bedrijf en het product of de dienst, de e commerce adverteerder bepaalt. Het kan slechts 5 procent van de verkoop zijn, maar het kan, als je goede afspraken weet te maken, ook oplopen tot 50 procent. Dit laatste gebeurt meestal wanneer je een cursus of evenement promoot. De moeite waard! Er zijn ook affiliate marketing-programma’s waarbij je geen percentage van de verkoop verdient, maar een vast bedrag. Is het een bijverdiensten, dan kun je snel van een paar tientjes per maand overgaan naar enkele honderden euro's. En pak je het grootser aan (breder plan, meer tijd), dan kun je dat flink uitbouwen.

Hoe vind je een affiliate programma

Als je een poging wilt wagen als affiliate, zijn er verschillende manieren om te beginnen. Niet alle bedrijven bieden een affiliate programma aan. Sommige bedrijven doen dat intern en andere maken gebruik van een affiliatenetwerk.

Als je op zoek bent naar een affiliate programma, kun je het beste kijken op een marktplaats of platform speciaal voor affiliates. Populaire platforms zijn bijvoorbeeld:

Je kunt ook kijken op de websites van producten en diensten die je zelf gebruikt en zou willen promoten om te zien of er een affiliateprogramma is. Grote bedrijven hebben vaak een eigen programma dat ze op hun website onder de aandacht brengen, zoals hetAmazon Partnerprogramma, hetBol.com Partnerprogramma,hetWehkamp Affiliate-programma, hetCoolblue affiliate sales programmaof natuurlijk hetShopify Affiliate-programma.

Of kies voor een directere aanpak en neem rechtstreeks contact op met de eigenaar van een product waar je zelf enthousiast over bent en vraag of ze een affiliateprogramma aanbieden. Zo niet, zijn ze misschien wel geïnteresseerd om iets met je te regelen, zoals een speciale kortingscode die je met je volgers kunt delen. De beste deals vind je vaak wanneer je de eerste bent die ernaar vraagt en wanneer je een passend distributiekanaal hebt. Bijvoorbeeld als je blogt over gezondheid en welzijn en je een verkoper van een nieuw fitnessapparaat benadert.

Affiliate marketing-programma’s hanteren servicevoorwaarden waar je je aan moet houden, dus lees ook eerst goed de kleine lettertjes. Meestal bevat je link bijvoorbeeld een cookie met een bepaald tijdvak en bij sommige programma’s is het niet toegestaan om een ‘pay-per-click’- affiliate advertenties (cost per click) met de naam van het product of het bedrijf erin te kopen.

Uw eerste partnerprogramma kiezen

Het belangrijkste criterium in je zoektocht naar een geschikt product of affiliate programma, is dat het product moet passen bij je publiek (dat je al hebt of hoopt op te bouwen). Stel jezelf steeds de vraag: Is dit iets dat mijn volgers waardevol zullen vinden? Past het bij mijn vak- of interessegebied?

Een foodblogger zal bijvoorbeeld geen cosmeticaproducten aanbevelen. Er zijn een heleboel verschillende producten die veel meer voor de hand liggen, zoals keukengerei, maaltijdboxen, delicatessen of zelfs keukenschorten.

(Video) Gebruik GEEN PAYPRO in 2023: Wat dan wel? | Affiliate marketing

Houd ook rekening met het platform waarop je het product gaat promoten. Woondecoraties en kleding zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor platforms die veel gebruikmaken van afbeeldingen, zoalsInstagram. Maar als je een ingewikkelder product, zoals software, promoot, is een platform alsYouTubemisschien beter.

Een affiliate plan opstellen

Zoals eerder al gezegd, kunnen je affiliate marketing-activiteiten uiteindelijk een bron vanpassief inkomenworden, maar dat betekent wel wat voorbereidingswerk. Het succes van je programma hangt grotendeels af van de kwaliteit van je productreviews.

Een goede beoordeling is vaak persoonlijk. Deel jeeigenervaring in je blog, video of post op sociale media. Als je een persoonlijke review schrijft, vertel dan zo eerlijk mogelijk over je ervaring met en kennis van het product. Hoe eerlijker je bent, hoe geloofwaardiger je overkomt. Als mensen het gevoel hebben dat ze je kunnen vertrouwen, zijn ze eerder geneigd je advies op te volgen.

Vertrouwen is dus een belangrijke factor in affiliate marketing. Hoeveel vertrouwen klanten in je moeten hebben, hangt af van de branche en het product dat je aanbeveelt. Voor bijvoorbeeld een cursus van 1000 euro is meer vertrouwen nodig dan voor een T-shirt van 20 euro.

“Je kunt het vertrouwen van mensen winnen door over je eigen ervaring te vertellen, maar ook door niet te veel producten aan te bevelen of alleen producten die je zelf gebruikt. En blijf vooral bij je eigen vakgebied. Mensen hebben bijvoorbeeld vertrouwen in mijn aanbevelingen voor Canadese financiële apps, maar dat betekent niet dat ik ook succesvol zal zijn als een Sephora-affiliate.”

– Desirae Odjick, oprichter vanHalf belegd

Praat met een productexpert

Een andere manier is om mensen te interviewen die het product of de dienst hebben gebruikt. Of degene die het maakt of verkoopt. Hierdoor krijgt je review meer diepgang en creëer je een verhaal voor de lezer.

Maak een instructievideo of tutorial

Hoe succesvol je wordt met affiliate marketing, hangt voor een groot deel af van hoeveel volgers je hebt. Een tutorial aanbieden is een goede manier om meer verkeer te trekken dat ook daadwerkelijk tot een aankoop overgaat. Mensen voeren vaak ‘hoe’-zoekopdrachten uit op Google, zoals “hoe bespaar ik geld” of “hoe richt ik de werkkamer het beste in”. Als je een tutorial aanbiedt waarin je het probleem van de zoeker oplost en duidelijk de meerwaarde van het product laat zien, krijgen je aanbevelingen meer betekenis. En je maakt het aantrekkelijker voor de klant om het product te kopen.

Ga op zoek naar relevante zoekwoorden

Als je een product of dienst aanbiedt via een blogpost, zoek dan naar zoekwoorden die iemand zou kunnen gebruiken om antwoord te vinden op een gerelateerd probleem. DeZoekwoordplanner van Googleis daar een goed hulpmiddel voor. (Het is gratis, maar je moet wel een account aanmaken.)

Bepaal je uitgangspunt

Een tutorial werkt vaak als een natuurlijke aanmoediging om het product zelf uit te proberen. Bedenk, op basis van het product dat je aanbeveelt, hoe waardevol het maken van dergelijke informatieve content voor jou is. Je kunt bijvoorbeeld een video opnemen van jezelf terwijl je het product gebruikt; of de voordelen demonstreren in het geval van eendigitaal productzoals software. Posts waarin het product wordt uitgepakt, doen het erg goed. Als je het product dus via de post krijgt, leg dan je uitpakervaring vast.

(Video) 💥Extra Geld Verdienen💥 - Wat Is Affiliate Marketing - Stap Voor Stap Uitleg

Zet een distributiestrategie op

Als je eenmaal al je promotiemateriaal hebt gemaakt, deel het dan op je website of socialemediaplatforms. Als je een mailinglijst hebt, kun je een e-mailmarketingcampagne opzetten. Zorg ook voor een affiliatemarketing-hub op je website met een Bronnen-pagina waar je een overzicht geeft van alle tools die je graag gebruikt.

Probeer iets extra’s aan te bieden

Soms promoten marketeers hun affiliateprogramma’s door een extraatje aan te bieden aan iedereen die het aanbevolen product koopt. Geef bijvoorbeeld een gratis, zelf geschreven e-boek weg aan iedereen die een aankoop doet. Dit soort aanbiedingen maken het aantrekkelijker voor klanten om tot aankoop over te gaan. Het werkt nog beter als het extraatje dat je aanbiedt, iets is dat je normaal gesproken verkoopt. Mensen zien dan meteen de werkelijke geldwaarde ervan op je website. Als er meerdere affiliates zijn die hetzelfde product promoten, is dit een goede manier om jezelf te onderscheiden en op te vallen.

Houd je netjes aan de regels en wees transparant

Vergeet niet duidelijk te vermelden dat je posts affiliatelinks bevatten. Allereerst ben je volgens deNederlandse Reclame Codeverplicht om duidelijk te maken dat het om affiliatelinks gaat, aangezien dit een vorm van reclame is. Maar daarnaast kun je door uit te leggen waarom je aan affiliate marketing doet, vertrouwen kweken en dichter bij je publiek komen. Op de blogFOBover financiële onafhankelijkheid wordt bijvoorbeeld de volgende disclaimer gebruikt: "Deze site kan een vergoeding krijgen wanneer je via een link op deze site overgaat tot aanschaf van of gebruik gaat maken van sommige producten of diensten genoemd op deze site. Dit kost jou niets extra en is een volledig optionele en naar mijn mening mooie manier om dit blog te steunen. Dit zijn producten of diensten waar ik volledig achter sta en die ik over het algemeen zelf gebruik of gebruikt heb. Ik ben hier zeer kritisch in. Ik accepteer geen verzoeken om een promotieartikel te schrijven."

Als je niet goed weet hoe je een disclaimer moet formuleren, is het handig om advies in te winnen bij een jurist.

Voorbeelden van bedrijven die affiliate marketing gebruiken

Het is een goed idee om eens rond te kijken bij bedrijven die werken met affiliate marketing. Zo doe je niet alleen inspiratie op, maar het laat ook zien dat dit een volkomen legale, lucratieve bron van inkomsten kan zijn.

Kieskeurig.nl

Kieskeurig.nlis een van de grootste consumentensites van Nederland waarop consumenten producten, prijzen en winkels vergelijken en beoordelen. Deze consumentenreviews “worden stuk voor stuk handmatig gecontroleerd door een team van getrainde moderators” om de betrouwbaarheid te waarborgen.

Tweakers

Tweakersis de grootste elektronica- en technologiewebsite van Nederland en België. Op deze website vind je reviews van zowel consumenten als van de redactie. Alle reviews van de redactie zijn gebaseerd op gebruikerstests die ze zelf uitvoeren.

kortingscode.nl

Ook sites alskortingscode.nlzijn gebaseerd op het affiliate verdienmodel. De site verzamelt kortingscodes van allerlei webshops en maken dat je via die route bij de uiteindelijke shop koopt. In de tussentijd gelden zij als affiliate omdat ze de tussenpersoon zijn.

Dit zijn de meestvoorkomende soorten affiliates:

 • Vergelijkingssites
 • Blogs/ content / kennis websites
 • Sociale media
 • Cashback-sites
 • Aanbiedingssites
 • Kortingscode sites
 • Beoordelingssites
 • Startpagina’s

Klaar om aan de slag te gaan met affiliate marketing?

Geld verdienen met affiliate marketing kan een rendabele manier zijn om een nieuwe inkomensstroom toe te voegen zonder al te veel risico te lopen. Het kost alleen wat van je tijd. Maar als je van tevoren voldoende de tijd neemt en je goed voorbereidt, kun je daar nog lang de vruchten van plukken.

Klik hier als je wilt weten hoe je kunt deelnemen aan hetShopify Affiliate-programma.

(Video) The Best High Ticket Affiliate Marketing For Beginners Strategy | $7,000 Per SALE 😱

Een webshop starten en meteen beginnen met verkopen? Probeer Shopify nu gratis.

Veelgestelde vragen over affiliate marketing

Wat is affiliate marketing (betekenis)?

Kortgezegd: affiliate marketing betekent dat je een product of dienst aanbeveelt door het te delen in een blog, op social media of op een website. Als affiliate verdien je een commissie zodra iemand een aankoop doet via de unieke link die is gekoppeld aan de aanbeveling. Je kan dit voor meerdere adverteerders doen.

Hoe werkt affiliate marketing?

Om als affiliate aan de slag te gaan doorloop je deze 5 stappen: 1. Een affiliateprogramma vinden en je aanmelden. 2. Kiezen welke producten of diensten je wilt promoten. 3. Een unieke affiliatelink verkrijgen voor elk product/elke dienst. 4. Deze links delen in je blog, op socialemediaplatforms of op je website. 5. Een commissie innen zodra iemand jouw link gebruikt om een aankoop te doen.

Wat zijn populaire affiliate programma’s?

Populaire affiliate netwerken zijn onder andere PayPro, Adtraction, Daisycon, TradeTracker, Awin, Familyblend en Tiqets. Maar kijk ook naar eigen affiliate programma’s van grote bedrijven zoals Amazon, Bol.com, Wehkamp, Coolblue en natuurlijk Shopify.

(Video) The Ultimate Step-by-Step Guide to Becoming an Affiliate Marketer

Hoeveel commissie ontvang je via een affiliate netwerk?

Het commissiepercentage kan erg verschillen afhankelijk van het bedrijf en het product of de dienst en je affiliate contact (programma). Het kan slechts 5 procent van de verkoop zijn, maar het kan, als je goede afspraken weet te maken, ook oplopen tot 50 procent. Dit laatste gebeurt meestal wanneer je een cursus of evenement promoot.

FAQs

How do I start affiliate marketing as a beginner? ›

How to get started with affiliate marketing
 1. Step 1: Choose your niche. Your niche is the category you want to talk about and promote. ...
 2. Step 2: Decide on a content platform. ...
 3. Step 3: Find affiliate programs to join. ...
 4. Step 4: Create great content. ...
 5. Step 5: Drive traffic to your affiliate site.
May 25, 2023

How much can a beginner make in affiliate marketing? ›

According to him, affiliate income categories can be classified into four: Beginner – $0 to $1,000 per month. Intermediate – $1,000 to $10,000 monthly. Advanced – $10,000 to $100,000 per month.

Is affiliate marketing hard for beginners? ›

Affiliate marketing is a skilled practice, and learning the ropes can be a slow, hard slog. So be prepared to spend a lot of time, rather than a lot of money, at the start of your affiliate career.

Do you need money to start affiliate marketing? ›

While investing money can help boost your results, it is not a prerequisite to getting started. You can begin building a successful affiliate marketing business by finding a niche and program that aligns with your interests and putting in consistent work.

Can I learn affiliate marketing myself? ›

There are a number of ways to learn about affiliate marketing, including taking one of many online training courses. Experience is often the best teacher, and you can also learn about affiliate marketing by trying it out!

What are the 3 main types of affiliates? ›

There are three main types of affiliate marketing: unattached affiliate marketing, related affiliate marketing, and involved affiliate marketing.

How long does it take to learn affiliate marketing? ›

It can take anywhere from six to 15 months to begin earning good money from your affiliate strategy. The process may go quicker if you already have a digital marketing background and a large following on your social media or blog.

Can you make money in the first month of affiliate marketing? ›

The answer to that question is: It depends. The majority of well-made affiliate sites see their first affiliate income within the first six months, but while some affiliates make money from day one, others go months and even a year or two before they make their first sale.

How much do Amazon affiliates make? ›

Amazon affiliates get paid $100 to $20,000 in the Amazon affiliates program on average. The payments will depend on how many referrals you generate for Amazon. The Amazon affiliates program runs on a commission basis, which means you make a percentage of every sale you commission.

What is the hardest part of affiliate marketing? ›

The challenges of affiliate marketing include the difficulty of finding quality products and services to promote, the need to build a large and engaged audience, and the need to continually adapt to changes in the market and the products and services being promoted.

What should I know before affiliate marketing? ›

Tips to Help You Become A Successful Affiliate Marketer
 • Develop a rapport with your audience. ...
 • Make it personal. ...
 • Start reviewing products and services. ...
 • Use several sources. ...
 • Choose campaigns with care. ...
 • Stay current with trends.

How many followers do you need to make money from affiliate marketing? ›

There is no specific ideal number of followers for affiliate marketing, however, a good number of 5,000 to 15,000 followers is enough to become an affiliate marketer. Also, your engagement rate should be at least 100 likes per post. Don't forget, marketers also track your performance and organic engagement!

Is there really money in affiliate marketing? ›

Affiliate marketing can be lucrative, but it takes a commitment of time and money to make it a real business. Do thorough research before you jump on the affiliate-marketing bandwagon. Also, remember to avoid putting all your eggs in one basket.

Can everyone make money in affiliate marketing? ›

Yes. Affiliate marketers harness their online influence to generate sales for partner brands. In doing so, they earn commissions on these sales. The key to affiliate marketing success is to home in on a market niche and partner up with top-tier sellers.

Can you do affiliate marketing without showing your face? ›

There are various ways to engage in affiliate marketing without showing your face. From blogging, creating video content, and hosting podcasts to leveraging social media, email marketing, and paid advertising, each method offers unique opportunities for promoting affiliate products while maintaining anonymity.

How to start affiliate marketing without followers? ›

Best Ways to Promote Affiliate Links Without Followers
 1. Use a blog or website to spread the word.
 2. i. Use an automated affiliate marketing website.
 3. ii. Make a blog website for affiliate marketing.
 4. Paid traffic campaign.
 5. Email Marketing.
 6. Reach out to influencers.
May 19, 2022

How to be successful in affiliate marketing? ›

10 Steps To Affiliate Marketing Success
 1. Create solid content.
 2. Track your success.
 3. Know your products.
 4. Engage your visitors.
 5. Concentrate on one niche.
 6. Provide information and help, rather than sell.
 7. Choose the right products.
 8. Always be testing and improving.

What are affiliate rules? ›

The Affiliate Marketing Regulations, issued by the Federal Trade Commission (FTC) and the Federal banking agencies, generally require a company to provide a notice to consumers and an opportunity to opt out before an affiliated company can use certain information for marketing purposes.

Who qualifies as an affiliate? ›

What Is an Affiliate? Affiliate is used primarily to describe a business relationship wherein one company owns less than a majority stake in the other company's stock. Affiliations can also describe a type of relationship in which at least two different companies are subsidiaries of the same larger parent company.

Which is the best affiliate program? ›

20 Best Affiliate Platforms in 2022
 1. Amazon Associates. It is the best affiliate marketing platform for beginners as you need not worry about reaching a certain amount of sales volume for earning a higher commission. ...
 2. Awin. ...
 3. Flipkart Affiliate. ...
 4. Reseller Club. ...
 5. BigRock Affiliate. ...
 6. ClickBank. ...
 7. Optimise. ...
 8. Cuelinks.
Mar 3, 2023

How many hours do you need for affiliate? ›

The requirements to join the Affiliate Program are as follows: Reach 50 Followers. Stream for 8 hours. Stream on 7 different days.

What is the fastest way to make money with affiliate marketing? ›

How to Make Money with Affiliate Marketing
 1. Create a Content-Rich Website.
 2. Get Targeted Traffic From Google.
 3. Promote Products That People Are Actively Searching To Buy.
 4. Promote Products That Sell.
 5. Promote Products That Offer High Affiliate Commissions.
 6. Optimize Your Affiliate Links To Get More Clicks.
May 19, 2023

Do affiliates get paid monthly? ›

Affiliate managers in businesses generally make affiliate payouts monthly. Affiliate program providers set time limits (cookie life) for owing affiliate payments.

Does affiliate marketing pay daily? ›

With daily payment terms publishers receive payments on a daily basis (during business days only). Publishers find these terms attractive because they promise to pay earned commissions from the day one and not wait for 7,14,30 or other predefined number of days before get paid.

How much do affiliate marketers make a week? ›

Affiliate Marketing Salary
Annual SalaryWeekly Pay
Top Earners$400,000$7,692
75th Percentile$400,000$7,692
Average$177,586$3,415
25th Percentile$62,000$1,192

How much do Amazon affiliates make per click? ›

Percentage of web visitors that clicks on your Amazon affiliate links = 10% Estimated conversion rate on Amazon = 2% Average commission fee for all products promoted = 5% Target total commissions for 1 month = $1,000.

Does Amazon affiliate pay daily? ›

We pay you commission income on a monthly basis. Approximately 60 days after the end of each month, we will either send you a cheque, send you an Amazon Gift Certificate or deposit your commissions directly into your bank account.

What is the biggest question in affiliate marketing? ›

15 Frequently Asked Questions About Affiliate Marketing
 • What is affiliate marketing? ...
 • What is an affiliate program? ...
 • What is an affiliate network? ...
 • How big is the industry of affiliate marketing? ...
 • How can affiliate marketing help my business? ...
 • How do I find quality publishers?
Jan 17, 2020

Is affiliate marketing a risky business? ›

Affiliate marketing is a popular way to make money online, but it can also be a risky business. There are three main types of risk involved in affiliate marketing: financial risk, legal risk, and reputation risk. Financial risk is the most obvious type of risk involved in affiliate marketing.

What makes more money than affiliate marketing? ›

Dropshipping typically provides higher profit margins since you can decide your selling price. Meanwhile, most affiliate programs offer a fixed commission. Earning potential. Both have the same earning potential, but dropshipping provides a more steady income as you can get repeat orders from customers.

What are the four steps to starting affiliate marketing? ›

4 Steps for Starting an Online Affiliate Marketing Business at...
 • Find your niche. Your site will need to target a specific topic or area of interest to attract visitors and then later, refer them to external sites. ...
 • Build a site. ...
 • Find your audience. ...
 • Join a network and choose your products.

How do I know if my affiliate link is working? ›

One of the easiest ways to test your affiliate links is to use a link checker tool that can scan your website and identify any broken, redirected, or expired links. Some examples of link checker tools are Broken Link Checker, Dead Link Checker, or Dr. Link Check.

Which niche is best for affiliate marketing? ›

Best niche for affiliate marketing 2023
 1. Technology – the top niche for affiliate marketing. People love using the latest apps and gadgets. ...
 2. Wealth Building – the most profitable niche for affiliate marketing. Everybody wants to be rich. ...
 3. Health and Fitness. ...
 4. Fashion and Beauty. ...
 5. Lifestyle. ...
 6. Hobby. ...
 7. Pet care. ...
 8. Travel.
Mar 3, 2023

How do you get paid for posting affiliate links? ›

How To Make Money With Affiliate Marketing?
 1. Step 1: Create Content That Generates Affiliate Revenue. ...
 2. Step 2: Promote Your Affiliate Products in the Content. ...
 3. Step 3: Turn Your Visitors Into Affiliate Customers. ...
 4. Step 4: Optimize Your Existing Traffic for More Revenue. ...
 5. Step 5: Grow Affiliate Revenue from Your Email List.
Apr 21, 2023

How many followers do I need to make money? ›

71% of influencers with 1,000 to 10,000 followers only make up to $100 per sponsored post. Some make more than that, but the numbers don't really start to climb until you get to the 1 million follower-mark where the majority of influencers make over $1,000 per post.

Do I have to get 50 followers in 30 days for affiliate? ›

At least 7 unique broadcast days in the last 30 days. An average of 3 concurrent viewers or more over the last 30 days. At least 50 Followers.

Can you make $10,000 a month with affiliate marketing? ›

Making $10,000 per month through affiliate marketing is definitely achievable with the right approach and strategies. To make $10,000 per month, you will need to find high-paying affiliate programs with products or services that have a high demand in the market.

How do I start affiliate marketing for beginners? ›

How to get started with affiliate marketing
 1. Step 1: Choose your niche. Your niche is the category you want to talk about and promote. ...
 2. Step 2: Decide on a content platform. ...
 3. Step 3: Find affiliate programs to join. ...
 4. Step 4: Create great content. ...
 5. Step 5: Drive traffic to your affiliate site.
May 25, 2023

Can affiliate marketing be a full time job? ›

You can either do this full-time or part-time. If you currently have a well-paying job and you are happy with it, but you just need a way to make some extra cash, then you may consider becoming a part-time affiliate marketer.

Can you become a millionaire from affiliate marketing? ›

What we mean by this is yes, affiliate marketing can make you rich, but it almost certainly won't happen overnight. Those known as 'super affiliates' often spend years crafting their process and getting to know their audience intimately to be able to earn themselves six-figure salaries from affiliate marketing.

Can a normal person do affiliate marketing? ›

Reality: Anyone can be an affiliate marketer, but not everyone will succeed. Being an affiliate marketer requires skill, experience, and work. It is not a quick or easy road to success, but when done properly, it can generate impressive income.

How do I start affiliate marketing with no audience? ›

Best Ways to Promote Affiliate Links Without Followers
 1. Use a blog or website to spread the word.
 2. i. Use an automated affiliate marketing website.
 3. ii. Make a blog website for affiliate marketing.
 4. Paid traffic campaign.
 5. Email Marketing.
 6. Reach out to influencers.
May 19, 2022

How many followers do you need to become an affiliate? ›

With the rise of micro-influencers, even accounts with less than 2,000 followers can become great affiliates. However, a good number is 5,000 to 15,000 followers to expect a substantial sale from affiliate marketing. At the end of the day, look for high engagement rate vs. the number of followers.

How much does it cost to become an affiliate? ›

Most affiliate networks charge an initial one-time setup fee ranging from about $500 to over $2,000. This includes the technical set-up of the account and getting new advertisers educated about the network.

How long is the affiliate marketing course? ›

Duration: 5 Months are required to complete the course, it is suggested to learn 2 hours/per week.

What is the real secret to affiliate marketing? ›

Be dedicated to your promotion

One of the most important affiliate marketing secrets is that more quality content makes you appear as an expert on the topic. Once your audience notices the value you bring by addressing their questions, chances are they might come back for more information.

Can normal people do affiliate marketing? ›

Yes. You don't need a lot of capital to start affiliate marketing. There are no costs to join most affiliate networks, and a variety of free platforms are available to boost your efforts. All you need is a working computer, a decent internet connection, and dedicated time to grow your business.

How much do Amazon affiliate links pay? ›

The commission ranges from 1% to 20%, depending on the product category. Amazon's affiliate program is ideal for bloggers, influencers, and content creators who already have a following, but it's also an excellent place to start for new affiliate marketers.

Videos

1. Geld Verdienen Met ChatGPT 4 Manieren
(Dieuwke Gorter)
2. Create These Ads and Earn $1,000+ Weekly (Affiliate Marketing Tutorial) This Works Every time!
(Smart Money Tactics)
3. Beste Affiliate Marketing Cursus van 2022, wil jij Affiliate Marketing leren van een echte EXPERT!
(Bron van Geld)
4. Make $450/Day in 15 Minutes | Digistore24 Tutorial for Beginners (Digistore24 Affiliate Marketing)
(Smart Money Tactics)
5. Run Free ADS Now To Make Over $900 In Two Days! | Easy Affiliate Marketing Strategy
(Smart Money Tactics)
6. Best Online Businesses To Start In 2022 With No Money! (For Beginners)
(Graham Wilkinson - Simple Income Strategies)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated: 13/09/2023

Views: 5447

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.