7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (2023)

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (1)

iMyfone Fixppo iPhone-reparatie

Fix iPhone-scherm flikkering direct met iOS Repair Tool thuis in enkele minuten zonder gegevensverlies (ondersteund door iOS 16)

Regel het nu

Veel Apple-gebruikers hebben gemeld dat ze het flikkerende probleem met het iPhone-scherm hebben en dat de specifieke manifestatie van dit probleem niet hetzelfde is.

Sommige iPhone-schermen blijven bijvoorbeeld flikkeren en sommige iPhone-schermen flikkeren zelfs zwart, of het iPhone-scherm flikkert en reageert niet.

Er zijn eigenlijk verschillende manieren om het iPhone-scherm met een abnormaal probleem te repareren. Hier zullen we u de volgende oplossingen voorstellen om het flikkeren van het iPhone-scherm te verhelpen.

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (2)

 • Oorzaken van het flikkeren van het iPhone-scherm
 • 3 tips om het flikkerende probleem van de iPhone zelf op te lossen
  • Verlaag de helderheid
  • Controleer iPhone-opslag
  • Vink Transparantie afvlakken aan
 • 3 Efficiënte oplossingen om iPhone-schermflikkering te verhelpen (voor problemen met iOS-software)
  • 1.Gebruik iOS-reparatietool 7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (3)
  • 2. Forceer herstart iPhone
  • 3. Zet in DFU-modus
 • Oplossing voor iPhone-display flikkert (in geval van hardwarefout)

Oorzaken van het flikkeren van het iPhone-scherm

Veel gebruikers zullen zich afvragen waarom het iPhone-scherm flikkert, er zijn veel redenen:

 • iPhone heeft opslagproblemen:Als de beschikbare opslagruimte onvoldoende of laag is, kan uw apparaat prestatieproblemen ondervinden, zoals flikkerend iPhone-scherm, niet-reagerende weergave, vertraagde prestaties, willekeurige crashes, programmavertragingen, enz.
 • De iPhone heeft softwaregerelateerde problemen:bijv. B. Softwarecorruptie of bugs in software-updates en problemen met het opstartscherm van de iPhone 14/13/12/11/XS/XR/X. In dit geval raden we je aan om dit direct te doeniOS-systeemreparatietoolgebruik.
 • Als uw apparaatgevallen of nat gewordenu merkt misschien niet meteen een probleem op, maar dat betekent niet dat het ongeluk geen invloed heeft gehad op uw apparaat. Het is waar dat sommige gebruikers hebben gemeld dat hun probleem is dat het iPhone-scherm flikkert wanneer er water binnenkomt.

3 tips om het flikkerende probleem van de iPhone zelf op te lossen

Als het scherm van de iPhone 11/12/13/14/xr flikkert, kunt u eerst de volgende 3 algemene telefooninstellingen proberen om te zien of u het flikkeren van het iPhone-scherm op de gemakkelijkste manier kunt verhelpen.

1Verlaag de helderheid om te voorkomen dat het iPhone-scherm flikkert

Het verlagen van de helderheid is een gemakkelijke manier om het flikkerende probleem met het Apple-scherm op te lossen. Ga hiervoor als volgt te werk:

(Video) iPhone Screen Glitching or Flickering? 7 Ways to Fix It!

 • Ga naar je iPhone-instellingen en veeg omlaag naar Weergave en helderheid.
 • Verlaag de helderheid van uw iPhone zoveel mogelijk en schakel automatische helderheidsaanpassing uit.
 • Bewaar deze afspraak gedurende 10 minuten en pas de helderheid vervolgens weer aan naar het oorspronkelijke niveau om te voorkomen dat uw iPhone flikkert.

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (4)

2Controleer iPhone-opslag

Alsje iPhone heeft niet genoeg opslagruimteom meer programma's uit te voeren, kan uw iPhone zich onregelmatig gedragen. Naast het flikkeren van de iPhone kan de telefoon ook vastlopen of niet meer reageren.

 • Ga naar iPhone "Instellingen", kies "Algemeen" > "iPhone-opslag" en controleer de huidige telefooncapaciteit.

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (5)

Wanneer u merkt dat uw iPhone-opslag bijna vol is, moet u enkele oude sms-berichten en mediabestanden, apps en andere bestanden of items die u niet meer gebruikt, verwijderen. Als u uw iPhone-gegevens nog efficiënter wilt opschonen, kunt u dat ookeen professionele tool voor het opschonen van iPhone-gegevensgebruik.

3Schakel Transparantie verminderen in om flikkering van het iPhone-scherm te verhelpen

Wanneer het iPhone-scherm flikkert en niet kan worden aangeraakt, kunt u de functie voor het verminderen van transparantie inschakelen. Dit is een van de methoden om iPhone-flikkering op te lossen:

 • Ga naar Apparaatinstellingen > Toegankelijkheid.
 • Klik op Weergave en tekstgrootte.
 • Schakel Transparantie afvlakken in.

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (6)


3 Efficiënte oplossingen om iPhone-schermflikkering te verhelpen (voor problemen met iOS-software)

Met de bovenstaande 3 kleine stappen kunt u het flikkeren van het iPhone/iPad-scherm snel verhelpen, maar ze zijn mogelijk niet 100% effectief. Als het een iOS-softwarefout is, kunt u de 3 onderstaande methoden gebruiken en is het slagingspercentage gegarandeerd!

1Gebruik iOS-reparatietool

iMyFone Fixppo iOS-reparatietoolis een tool die alle iOS-apparaten en -versies kan repareren. Het kan verschillende iOS-problemen op uw iPhone of iPad oplossen en deze weer normaal laten werken.

 • Herstel het flikkeren van het iPhone-scherm en het flikkeren van het iPad-scherm met één klik.
 • Het is een set die volledig compatibel is met alle iOS-besturingssystemen (inclusief de nieuwste iOS 16) en iPhone 14/13/12/11/XS/X/8/8 Plus en andere modellen.
 • Het heeft een slagingspercentage van 100% bij het oplossen van het flikkeren van het onderste of bovenste scherm van iPad/iPhone veroorzaakt door iOS-softwareproblemen.
 • De standaard reparatiemodus zorgt ervoor dat er geen gegevens verloren gaan na de reparatie.
 • U kunt deze app ook gebruiken om verschillende problemen met uw iOS-apparaat op te lossen, zoals:iPhone-geheugen vol start niet meer op,Schermtijd iPhone werkt niet,iPhone Geestaanrakingenz.

Stap 1:Download en installeer iMyFone Fxippo op uw computer. Start het en verbind de iPhone of iPad met het knipperende Apple-scherm met de computer via een USB-kabel en selecteer "Standaardmodus".

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (7)

Stap 2:Zet het apparaat in de DFU/Recovery-modus volgens de interface-instructies.

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (8)

Stap 3:Nadat Fixppo de iPhone of iPad met succes heeft gedetecteerd, bevestigt u dat de apparaatinformatie correct is en klikt u op "Probeer gratis" om de firmware te downloaden.

(Video) How To Fix iPhone Not Responding To Touch

Als u andere iOS-firmware wilt downloaden, downloadt u deze en klikt u op "Firmware kiezen" om deze op uw iPhone te installeren.

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (9)

Stap 4:Nadat de download is voltooid, klikt u op "Start to Fix" om de reparatie zelf uit te voeren. Klik op "Gereed" en wacht tot het apparaat opnieuw is opgestart om het probleem met het knipperende iPhone-scherm op te lossen.

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (10)

U kunt ook de volgende video bekijken om het flikkeren van het iPhone/iPad-scherm te verhelpen.

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (11)

2iPhone flikkert: herstart iPhone geforceerd

Het flikkeren van het iPhone-scherm kan per ongeluk gebeuren. Vervolgens kunt u een gedwongen herstart van de iPhone uitvoeren om alle software opnieuw op te starten en het probleem op te lossen. Verschillende iPhone-modellen hebben verschillende manieren om opnieuw opstarten te forceren:

 • iPhone 6 of ouder:Houd de startknop en de zijknop tegelijkertijd ingedrukt totdat je het Apple-logo ziet.

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (12)

 • iPhone 7/7 Plus:Houd de volume-omlaagknop en de zijknop tegelijkertijd ingedrukt totdat u het Apple-logo ziet.

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (13)

 • iPhone 8 of nieuwer:Druk op de knop Volume omhoog, druk op de knop Volume omlaag en houd vervolgens de zijknop ingedrukt totdat u het Apple-logo ziet.

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (14)

3iPhone-scherm flikkert: zet in DFU-modus

De DFU-modus is een meer gecompliceerde methode om het flikkeren aan de bovenkant van het iPhone-scherm op te lossen door wijzigingen aan te brengen in het besturingssysteem van uw apparaat.

De stappen om naar de DFU-modus te gaan zijn als volgt.

Stap 1:Druk snel op de knop Volume omhoog en druk vervolgens snel op de knop Volume omlaag.

(Video) iPhone 7 Stuck on Apple logo

Stap 2:Houd de aan/uit-knop ongeveer 10 seconden ingedrukt. Wanneer de iPhone lijkt te worden afgesloten en het scherm zwart wordt. Houd de knop Volume omlaag ongeveer 5 seconden ingedrukt en laat de aan/uit-knop los.

Stap 3:Houd de aan / uit-knop en de knop "volume omlaag" ongeveer 10 seconden ingedrukt. Laat vervolgens de aan / uit-knop los en houd de knop "volume omlaag" ongeveer 5 seconden ingedrukt.

Als je vragen hebt over hoe je in de DFU-modus komt, kun je ook de onderstaande video bekijken, die een gedetailleerde stapsgewijze handleiding bevat.

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (15)


Oplossing voor iPhone-display flikkert (in geval van hardwarefout)

Als je alle methoden hebt geprobeerd en het flikkerende probleem met het iPhone-scherm blijft bestaan, is dit waarschijnlijk een probleem met de iPhone-hardware.

Als uw iPhone buiten de garantieperiode valt, kunt u het probleem als volgt oplossen.

 • Zorg ervoor dat het scherm van uw iPhone schoon is, want stof en vlekken die zich op het scherm ophopen, kunnen ervoor zorgen dat het touchscreen niet meer reageert en weergaveproblemen veroorzaken.
 • Een kapot LCD-scherm vervangen Aangezien een kapot scherm ervoor zorgt dat uw apparaat crasht, niet meer reageert of flikkert, kunt u het zelf vervangen of de hulp inroepen van vertegenwoordigers van de klantenservice.

tips

De reparatiekosten van het flikkerende iPhone-scherm variëren onder verschillende omstandigheden.
Contact opnemen met de professionele klantenservice van Apple is duur, vooral nadat de garantieperiode is verstreken, en de reparatiekosten van het opstartscherm van de iPhone of iPad zijn bijzonder duur.

Conclusie

Als u ook wordt geconfronteerd met het flikkerende probleem van het iPhone-scherm, hoeft u niet in paniek te raken, of uw iPhone-scherm de hele tijd flikkert of alleen aan de onderkant van het iPhone-scherm.

We raden vooral iMyFone Fixppo aan om het flikkerende probleem met de iPhone 14/13/12/11 op te lossen. Met de bovenstaande oplossingen kunt u het trillen van het iPhone-scherm thuis effectief oplossen. Download en probeer het nu gratis!

Lucas Schneider

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (17)

(Beoordeel dit artikel)

Gemiddelde punten: 4,8

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (18)

Succesvol!

7 tips: iPhone-scherm flikkert na iOS 16-update? (19)

Je hebt dit item al beoordeeld, herhaal geen reacties!

(Video) APPLE'S SMARTEST IPHONE? iPhone SE (2022) Explained

(Video) iPhone 7 / 7 Plus: How to Fix Black Screen/ Wont Turn On/ Blank Display

FAQs

Does iOS 16 no longer support iPhone 7? ›

Any iPhone older than the iPhone 8 will not support iOS 16, including the iPhone 7 and iPhone 7 Plus. Many people on Twitter were surprised by this, because many expected at least the iPhone 7 Plus to support iOS 16. Instead, the iPhone 7 series and some older models will only support up to iOS 15.

What will happen if I update my iPhone 7 to iOS 16? ›

iOS 16 brings a redesigned Lock Screen with new ways to customize and widgets for information at a glance. Link your Lock Screen to a Focus and use Focus filters to filter out distracting content in apps.

What is the last iPhone that can update to iOS 16? ›

iOS 16 is compatible with all iPhones models since 2017. See the compatible devices listed below: iPhone SE (2022) iPhone 13 Pro Max.

Can you get iOS 16 on iPhone 7 reddit? ›

iOS 16 isn't supported on iPhone 7/7plus or below.

Will my iPhone 7 work in 2023? ›

2. Will the iPhone 7 still work in 2023? Even though the iPhone 7 is no longer supported by Apple's iOS updates, that doesn't mean you still can't use it in 2023. The iPhone 7 will still work on different carrier networks in the US and you'll still have access to apps on the Apple Store.

How much longer will iPhone 7 be supported? ›

On June 6, 2022, Apple announced on its website that iPhone 7 and 7 Plus will not receive support for iOS 16.

Does iOS 16 drain battery? ›

And although they haven't been released yet, Live Activities and the iCloud Shared Photo Library are two iOS 16 features that may also drain your battery, so look out for an update to this story on how to disable them.

Is iOS 16 better than iOS 15 7? ›

The main reason to update to ‌iOS 16‌ for most users will be to gain a host of new features, such as Lock Screen customization and widgets, iCloud Shared Photo Library, Passkeys, Shared Tab Groups, and enhancements to Live Text, Visual Look Up, and Dictation, as well as significant updates for Messages, Mail, Home, ...

How long does the iOS 16 update take on iPhone 7? ›

iOS 16 downloading time takes about 10-40 minutes.

If you are upgrading from an older iOS, the download will be larger. If you're updating to iOS 16.4. 1, this can take 7 minutes to an hour, depending on the same factors.

Is it worth upgrading to iOS 16? ›

iOS 16: Why you should update

The most obvious of which is the awesome new customizable lock screen. There's new stuff in Focus, you can edit and unsend iMessages, schedule and recall email in Mail, dictation is greatly improved, there's a haptic keyboard, you can instantly cut the subject out of any image, and more.

Will iOS 16 slow down older iPhones? ›

There are many users who have reported that iOS 16/15 slowed phones. As the new beta versions of iOS 16/15 is released for iOS device, you might see that your iPhone is running slower.

How do I force install iOS 16 on my iPhone 7 Plus? ›

Install iOS 16 or iPadOS 16
 1. Go to Settings > General > Software Update.
 2. Tap Install Now.

Why did Apple drop the iPhone 7? ›

The reasonable explanation is that the A10 Fusion chip in the iPhone 7 and iPhone 7 Plus is simply not powerful enough to run iOS 16 and all its new features. That explanation, though, is invalidated when the sixth and seventh-generation iPad, both powered by the same A10 Fusion chip, are supported by iPadOS 16.

Will iPhone 7 receive iOS 17? ›

Which iPhones will be compatible with iOS 17? For iOS 16 which released in 2022 alongside the iPhone 14 models, Apple dropped support for the iPhone 6S and the iPhone 7 models, meaning neither of these models will be compatible with iOS 17.

How to get iOS 17 on iPhone 7? ›

Go to Settings > General > Software Update > Automatic Updates. Turn on Download iOS Updates and Install iOS Updates.

Can iPhone 7 last for 5 years? ›

iOS 14 worked on all iPhones that supported iOS 13, while 2019's iOS 13 dropped support for the iPhone 5S (2013) and iPhone 6 line (2014). Thus, based on recent trends, it's fair to say that an iPhone should get iOS updates for between five and seven years.

Will iPhone 7 work with 5G? ›

If you are referring to 5G cellular coverage, no. 5G coverage requires an iPhone 12 or 13 series.

What is the highest iOS for iPhone 7? ›

iPhone 7 and 7 Plus: iOS 14. iPhone SE: iOS 14. iPhone 6S and 6S Plus: iOS 14.

Can iPhone 7 survive? ›

The iPhone 7 and iPhone 7 Plus were the first iPhones rated as IP67, which means the phones are resistant to splashes and can be submerged in just over three feet of fresh water for up to 30 minutes without damage.

What iPhones are no longer supported? ›

The devices no longer supported include the following:
 • Apple iPad (1st Gen)
 • Apple iPad (2nd Gen)
 • Apple iPhone 4.
 • Apple iPhone 4s.
 • Apple iPhone 5.
 • Apple iPhone 5c.
 • Apple iPhone 5s.

What is the downside of iOS 16? ›

Cons
 • Some Lock Screen effects only work with specific photos.
 • New Messages features only work if your contacts also use Apple devices.

What kills iPhone battery health? ›

The two things that cause the most battery drain in your iPhone are its screen and cellular service. Obviously, you know when you're actively using your phone, but your iPhone is often performing tasks in the background and even lighting up your screen without you noticing.

Is iPhone 7 too old for iOS 15? ›

5 are for iOS 15-compatible devices that are not compatible with iOS 16. This means the iPhone 6s (all models), iPhone 7 (all models), iPhone SE (1st generation), iPad Air 2, iPad mini (4th generation), and iPod touch (7th generation).

What iPhones support iOS 16? ›

iOS 16 is compatible with these devices.
 • iPhone 14.
 • iPhone 14 Plus.
 • iPhone 14 Pro.
 • iPhone 14 Pro Max.
 • iPhone 13.
 • iPhone 13 mini.
 • iPhone 13 Pro.
 • iPhone 13 Pro Max.

Is iPhone 7 compatible with iOS 15? ›

2 and iPadOS 15.7. 2 are only for iOS 15-compatible devices that are not compatible with iOS 16. This means iPhone 7, iPad mini 4 and older devices only. You can trigger the update manually by navigating to Settings > General > Software Update.

Videos

1. Quick Unlock Disable iPhone & iCloud Activation Lock Any iPhone/iPad Any iOS WithOut Wifi
(Unlock Apple)
2. 4 Ways to Fix iPhone Touch Screen not Working | iPhone Screen not Responding to Touch |iPhone Repair
(Tech Zaada)
3. IPHONE GREEN SCREEN ISSUE FIXED ACCIDENTALLY!
(Techno Voyager)
4. STOP WASTING MONEY!!! iPhone 14 Pro Max vs Pixel 7 Pro
(Tech Gear Talk)
5. DON'T WASTE YOUR MONEY! iPhone 14 Pro Max vs S22 Ultra vs Pixel 7 Pro
(Tech Gear Talk)
6. 2020 iPhone SE vs iPhone 11 vs XR vs 8 vs 7 vs 6S vs SE Battery Life DRAIN TEST
(Brandon Butch)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kelle Weber

Last Updated: 02/09/2023

Views: 5331

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kelle Weber

Birthday: 2000-08-05

Address: 6796 Juan Square, Markfort, MN 58988

Phone: +8215934114615

Job: Hospitality Director

Hobby: tabletop games, Foreign language learning, Leather crafting, Horseback riding, Swimming, Knapping, Handball

Introduction: My name is Kelle Weber, I am a magnificent, enchanting, fair, joyous, light, determined, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.