5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (2023)

 • Retail CV
 • CV Retailmanager
 • Retail-cv op instapniveau
 • Retail Medewerker cv
 • Retail Klantenservice CV
 • Uw retail-cv schrijven

Het belang van winkelpersoneel is nog nooit zo duidelijk geweest als tijdens de Covid-19-pandemie.

Als succesvolle winkelmedewerker moet je georganiseerd zijn, samenwerken en een mensenmens zijn.

Het kan moeilijk zijn om deze te laten zienvaardighedenop je retail-cv.

Deze vijf detailhandelCV voorbeeldenhebben mensen aan het werk geholpen in 2023, dus ze zijn een geweldige plek om aan de slag te gaan.

DetailhandelCv

GEBRUIK DEZE SJABLOON

ofdownloaden als pdf

Waarom ditcv werkt

 • Uiteindelijk is het de taak van een winkelmedewerker om klanten te helpen en de omzet voor het bedrijf te verhogen. Daarom is het belangrijk dat uit je cv in de detailhandel blijkt dat je dit in je vorige functies hebt gedaan.
  • Heb je de verkoopdoelstellingen overtroffen? Klantloyaliteit verbeteren? Retourtarieven verlagen? Het inschatten van de mate waarin je deze dingen op je cv hebt gedaan, zal je kansen op een sollicitatiegesprek aanzienlijk vergroten.
 • Retailmedewerkers moeten zowel verkoop als klantenservice combineren. Aan de kant van de klantenservice, uwCV moet aantonendat u in uw functies de klant centraal heeft gesteld.
  • "Klantgerichte omgeving", "Beantwoorde vragen van klanten" en "Gerichte klanten" zijn voorbeeldzinnen die u kunt gebruiken om te laten zien dat u de waarde van klantenservice kent.

RetailmanagerCv

GEBRUIK DEZE SJABLOON

ofdownloaden als pdf

Waarom ditcv werkt

 • Het cv van uw retailmanager moet duidelijk het aantal werknemers vermelden dat u in eerdere managementfuncties hebt geleid. Je moet ook duidelijk zijn over eventuele aanwervingen of trainingen die je hebt geleid.
  • Inhuren is een van de belangrijkste functies voor een retailmanager! Als u uw ervaring met aanwerven opneemt, kunt u opvallen tussen alle andere sollicitanten voor de functie van retailmanager waarop u solliciteert.
 • Retailmanagers moeten teams managen om verkoopdoelstellingen te halen of te overtreffen. Als uw teams in het verleden verkoopdoelstellingen hebben gehaald, moet u dit voor 100 procent vermelden op het cv van uw retailmanager.
  • Door deze statistieken op te nemen (zelfs als het ruwe schattingen zijn), laat de rekruteringsmanager zien dat u weet wat het belangrijkst is voor een retailmanager.

Detailhandel op instapniveauCV voorbeeld

GEBRUIK DEZE SJABLOON

(Video) 5 EASY TIPS To Write An AMAZING Resume in 2023 (FREE Template INSIDE)

ofdownloaden als pdf

Waarom ditcv werkt

 • Het kan moeilijk zijn om je eerste baan als startende winkelmedewerker te krijgen. Hoe kom je in de detailhandel zonder eerdere ervaring in de detailhandel? Het goede nieuws is dat winkelmedewerkers in de eerste plaats klantenservice bieden. Elke ervaring die je hebt opgedaan met het werken met mensen is relevant en moet worden opgenomen in je CV op instapniveau.
 • Adoel hervattenis geheel optioneel. Toch kan het handig zijn als je op zoek bent naar je eerste retailfunctie om snel aan te geven waarom je gekwalificeerd bent en een sollicitatiegesprek verdient. Voeg een doelstelling toe als u bereid bent deze aan te passen aan elke functie waarvoor u solliciteert.
 • Vrijwilligerservaring is het waard om op je cv te vermelden. Vrijwilligerservaring laat zien dat je hard werkt en fundamenteel geïnteresseerd bent in het helpen van anderen. Dit zijn beide kwaliteiten die rekruteringsmanagers in de detailhandel zoeken.

Waarom ditcv werkt

 • De meeste verkoopmedewerkers in de detailhandel, vooral voor grote winkelketens, krijgen elke maand verkoopdoelen die ze moeten halen. Als u ervaring heeft met detailhandel, moet u vermelden hoe u presteerde ten opzichte van deze verkoopdoelstellingen op het cv van uw verkoopmedewerker.
  • Dit laat niet alleen zien dat je een sterke performer bent, maar het geeft de rekruteringsmanager ook aan dat je weet welke statistieken het belangrijkst zijn in je rol.
 • Devaardigheden op je cvmoet zijn afgestemd op de functie waarvoor u solliciteert.
  • Stel dat in de functiebeschrijving herhaaldelijk wordt vermeld dat ze een verkoopmedewerker in de detailhandel willen die verantwoordelijk is. In dat geval is dit een sterke indicatie dat je dat als vaardigheid op je cv moet zetten.

Klantenservice voor de detailhandelCv

GEBRUIK DEZE SJABLOON

ofdownloaden als pdf

Waarom ditcv werkt

 • Retail-rekruteringsmanagers willen medewerkers van de retail-klantenservice inhuren die hun doelen overtreffen en samenwerken om de klant centraal te houden in de focus van het team.
  • Was er een geval waarin je je uiterste best deed om een ​​teamgenoot te helpen in een van je vorige functies? Zet dat dan zeker op je cv!
 • Het kan moeilijk zijn om te bepalen of uw CV voor de klantenservice in de detailhandel alle secties en informatie bevat die nodig zijn. Je bent tenslotte geen expert inhervat het schrijven!
  • Als je gedetailleerde feedback op je cv wilt krijgen, kun je ons gebruikencv-checker.

Gerelateerde cv-gidsen

 • Verzorger
 • Receptioniste
 • Detailhandel
 • Server

Hoe u uwDetailhandel Cv

5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (6)

Het schrijven van het perfecte retail-cv is de exacte vaardigheid die u nodig hebt om een ​​baan als verkoopvertegenwoordiger, klantenservicemedewerker, verkoopmedewerker of kassier te verdienen. Hoewel de inhoud van je cv van het grootste belang is, is het ook essentieel dat je goed bentformatteer je cvom ervoor te zorgen dat het leesbaar, logisch en volledig is. Daartoe zijn er drie opmaakcomponenten waarvan u op de hoogte moet zijn, waaronder

 • Omgekeerd chronologisch formaat, functioneel formaat en combinatie/hybride formaat
 • Contactgegevens en koptekst
 • ATS en leesbaarheid
5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (7)

Typen cv-indelingen voor de detailhandel

Het omgekeerd chronologische formaat, het functionele formaat en het gecombineerde/hybride formaat zijn de meest populaire formaten voor cv's in de detailhandel in 2023.

Formaatkeuzen voor cv's in de detailhandel:

 • Omgekeerde chronologischeformaat: Begin met het meest recente arbeidsverleden en werk terug. Datums, onderwijsinstellingen en vorige werkgevers moeten worden weergegeven.
 • Functioneel formaat: Dit type cv benadrukt de sterke punten en vaardigheden die volgens u belangrijk zijn voor een werkgever. Aan de andere kant zijn namen, plaatsen en datums lang niet zo duidelijk. Als je een vlekkerige werkgeschiedenis hebt, legt dit formaat de nadruk op deze geschiedenis.
 • Combinatie/hybride formaat: Dit is ontworpen om de omgekeerd chronologische en functionele formaten te combineren om de sterke punten van beide te integreren. Zorg ervoor dat je vaardigheden vermeldt die je in het verleden hebt opgedaan en die je zullen helpen bij de specifieke baan waarvoor je solliciteert.
(Video) Zo maak je een origineel en creatief CV *tips & uitleg

Terwijl elke detailhandelhervatten formaatheeft zijn eigen set van voor- en nadelen waarvan u op de hoogte moet zijn, is de omgekeerde chronologische keuze uiteindelijk de beste optie voor de detailhandel. Veel werkgevers houden absoluut niet van het functionele formaat voor winkelfuncties. Het omgekeerd chronologische formaat is ideaal voor cv's in de detailhandel, omdat u potentiële werkgevers automatisch uw meest recente werkgeschiedenis kunt laten zien, zodat ze kunnen bepalen of u over de nodige ervaring beschikt voor de baan.

Laten we zeggen dat je acht jaar als kassamedewerker en winkelassistent hebt gewerkt voordat je nog eens vijf tot tien jaar supervisor of winkelmanager werd. Misschien bent u klaar voor een nieuwe promotie tot regiomanager of zelfs een corporate functie. Als je enige ervaring hebt in de detailhandel, laat het omgekeerd chronologische formaat in feite een patroon van laterale of opwaartse mobiliteit zien. De belangrijkste voordelen van het gebruik van het omgekeerd chronologische formaat voor de detailhandel zijn:

 • Dit formaat is gemakkelijk de meest populaire optie onder recruiters en werkgevers in de detailhandel
 • Het cv positioneert je automatisch als zoekend naar de volgende opwaartse stap in je carrière
 • Datums van indiensttreding zijn gekoppeld, wat de continuïteit benadrukt en meer gewicht geeft aan je meest recente ervaring
5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (8)

Voeg een contactkop toe aan uw retail-cv

Wanneer u aan de slag gaat met uw cv, is het van essentieel belang dat u uw contactgegevens en de cv-header op de juiste locaties plaatst. Je naam moet altijd helemaal bovenaan het cv staan ​​en kan in het midden of aan de linkerkant van de pagina worden geplaatst. Overweeg om uw toekomstige functietitel in de regel onder uw naam te plaatsen, zodat potentiële werkgevers deze twee stukjes informatie als eerste zien.

Voordat u begint met het typen van uw koptekst, is het belangrijk dat u het juiste lettertype, de kleur, de uitlijning en de lettergrootte selecteert die potentiële werkgevers verwachten van een cv in de detailhandel. Klassieke lettertypen zoals Times New Roman en Arial hebben in de meeste gevallen de voorkeur. Een cv moet worden opgemaakt met eenvoud in het achterhoofd in plaats van stijl en overstraling.

Wat betreft de lettergrootte, de standaardtekst moet tussen de 11 en 12 punten liggen. Aan de andere kant moeten kopteksten lettergroottes hebben die variëren van 14-16 punten, en uw naam kan de grootste zijn. Het grootste deel van je tekst zou zwart moeten zijn, maar een vleugje kleur in je kopteksten of naam is gepast, wat een mooi contrast toevoegt waardoor de informatie op je cv eruit springt. Zoals de meeste professionele documenten, moeten cv's links worden uitgelijnd, zodat ze gemakkelijker te lezen zijn. Uw contactgegevens en naam kunnen echter in het midden worden uitgelijnd als u dat wilt. De soorten informatie die in de koptekst van uw cv voor de detailhandel moeten worden geplaatst, zijn onder meer:

 • Voor-en achternaam
 • Functietitel
 • E-mailadres
 • Telefoonnummer
 • Stad en staat
 • Een optionele LinkedIn of andere professionele URL

Dit voorbeeld is duidelijk, logisch en bevat een klein beetje kleur, wat de aandacht trekt:

5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (9)
5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (10)

Is uw cv in de detailhandel ATS-vriendelijk?

Als je er zeker van wilt zijn dat je cv correct is opgemaakt en leesbaar is, denk dan aan ATS, wat staat voor het volgsysteem voor sollicitanten. Dit is een soort human resources-software waarmee werkgevers grote aantallen cv's efficiënt kunnen organiseren.

Om een ​​ATS-vriendelijk CV te maken, wil je aandacht besteden aan:

 • Marges: Marges mogen nooit minder dan een halve inch zijn. De ideale marge is aan alle kanten 2,5 cm.
 • Lettertypen: elk lettertype dat u gebruikt, moet gemakkelijk leesbaar zijn. Als het lettertype van je cv niet duidelijk is, vinden de ATS en de rekruteringsmanager het misschien te moeilijk om te lezen.
 • Lettergroottes: Het lettertype moet groot genoeg zijn om te lezen, zodat alles tussen de 10 en 14 punten acceptabel is.
 • Koptekstnamen: gebruik hoofdletters en wees niet overdreven creatief bij het bepalen hoe u uw kopteksten moet labelen, aangezien u ATS-software niet wilt laten struikelen of verwarren.
 • Vaardigheden: Optimaliseer je cv met trefwoorden, je soft skills en hard skills. Vermeld alleen relevante informatie over uw vaardigheden. Elke opvulling moet worden geëlimineerd als u potentiële werkgevers een beknopt en effectief cv wilt geven.
 • Logische volgorde: door vast te houden aan het omgekeerd chronologische formaat, kunt u een ATS-vriendelijk cv maken. Begin met uw naam en contactgegevens voordat u uw werkervaring, opleiding en vaardigheden beschrijft.
 • Eén pagina: de ideale lengte voor een cv in de detailhandel is één pagina.

We weten dat het veel is om in gedachten te houden, maar onzecv-makerzorgt ervoor dat u aan het formatteren bent voor succes zonder alles te onthouden.

Hoe u uw beste kunt schrijvenRetail CV

5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (11)

Het schrijven van een effectief cv lijkt voor de meeste mensen een ontmoedigende taak. U kunt deze frustratie echter voorkomen door het proces stap voor stap te nemen. Niet alleen onzehervatten hulpmiddelzorg ervoor dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het formaat, maar het helpt u ook om de juiste details in uw document op te nemen.

Terwijl u uw retail-cv schrijft, moet u aan het volgende denken:

 • Objectief of samenvatting
 • Werkervaring
 • Top retailvaardigheden
 • Opleiding en certificeringen
 • Projecten, interesses of hobby's
 • Je CV afstemmen op de job
 • Redigeren en proeflezen
5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (12)

Moet u een retail-cv-doelstelling of -samenvatting schrijven?

U kunt een cv-doel of samenvatting opnemen bij het maken van uw retail-cv. Eenobjectieve verklaringis een beknopte en functiegerichte verklaring die beschrijft hoe u waarde kunt toevoegen aan de werkgever en de behoeften van het bedrijf waaraan u kunt voldoen. Het doel kan een korte uiteenzetting van uw vaardigheden en kwalificaties voor de betreffende functie omvatten. Professioneelsamenvattingen hervattenzijn meestal wat langer dan objectieve uitspraken en zijn bedoeld om meer diepgaande details te geven over uw werkervaring, vaardigheden, opleiding en specialisaties in de loop van een lange (10+ jaar) carrière.

Doelstelling of samenvatting voor uw retail-cv?

 • Overweeg een objectieve verklaring te schrijven wanneer:
  • U wilt dat rekruteringsmanagers weten dat u geschikt bent voor een specifieke functie
  • Je bent een beginnende medewerker met weinig ervaring
  • Je maakt een carrièreswitch
  • Je bent net verhuisd naar een nieuwe stad of gemeente
 • U kunt ervoor kiezen om een ​​samenvatting te schrijven wanneer:
  • Je hebt jarenlange ervaring en wilt deze ervaring aan elkaar knopen
  • U wilt de belangrijkste overdraagbare vaardigheden aanscherpen
  • U gelooft dat een objectieve verklaring niet voldoende is om uw waarde voor de werkgever te tonen
  • U wilt uw verkoopargumenten duidelijk benadrukken

Hoewel objectieve verklaringen en samenvattingen u kunnen helpen uw punt duidelijk te maken aan rekruteringsmanagers, zou niet iedereen er een moeten gebruiken. Als je geen jarenlange ervaring hebt of als je carrièrepad gestroomlijnd en duidelijk is, is een lange samenvatting niet nodig.

Wat objectieve uitspraken betreft, deze zijn niet altijd geschikt voor cv's in de detailhandel. Uw werkgever kan geloven dat de objectieve verklaring die u schrijft in wezen alles is wat u als werknemer aanbiedt. Als de verklaring te kort of niet beschrijvend genoeg is, kan dit uw kansen schaden. Laten we, om beter te begrijpen hoe een goed geschreven doelstelling of samenvatting eruit ziet, een paar slechte voorbeelden bekijken:

 • Objectief:"Om verkoopmedewerker in een winkel te zijn."
 • Samenvatting:“Ervaren verkoopster die vriendelijk en behulpzaam is. Weet problemen op te lossen zodra ze zich voordoen.”
(Video) Hoe maak je een krachtig CV?

De objectieve verklaring is veel te vaag en is niet gecentreerd rond de functie waarop u solliciteert. Het vertelt je werkgever niets anders dan dat je op zoek bent naar een baan. Wat de samenvatting betreft, er staat dat je ervaring hebt en een paar soft skills, maar deze informatie helemaal niet verkoopt. Werkgevers zullen niet geloven wat u in de samenvatting zegt. Hier is een verbeterde objectieve verklaring en samenvatting:

 • Objectief:“Te popelen om teams te motiveren en naar 10% of meer omzet te leiden door middel van mentorschap en verantwoordelijkheid. Op zoek naar verbetering van mijn teammanagement- en probleemoplossende vaardigheden als winkelmanager met groeipotentieel bij ABC Company.”
 • Samenvatting:“Toegewijde caissière met meer dan 5 jaar retailervaring. Gretig om aandacht voor detail en organisatorische vaardigheden te bieden bij XYZ, Inc. Drie maanden op rij werknemer van de maand ontvangen voor efficiëntie en betrouwbaarheid tijdens eigendomswisselingen. Bereikte een reeks van 530 dagen zonder ziekteverlof.”

Deze voorbeelden slagen omdat ze specifieke details bespreken in plaats van algemene ideeën, en werkgevers iets over jou en je werk vertellen.

5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (13)

Retail werkervaring

Probeer twee tot vier voorbeelden van werkervaring op te nemen in je cv. Het is echter niet nodig om elke baan op te nemen die u sinds uw eerste heeft gehad. Als je voldoende ervaring hebt, neem dan de banen op die het meest relevant zijn voor de functie waarvoor je solliciteert. Hoewel het opschrijven van uw werkervaring eenvoudig lijkt, is het gemakkelijk om fouten te maken in dit gedeelte.

5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (14)

Het schrijven van uw functiebeschrijvingen in de detailhandel

Het belangrijkste dat je moet vermijden bij het schrijven van een effectieve werkervaringssectie is het creëren van een muur van tekst. Als een potentiële werkgever besluit om door je cv te bladeren, is het belangrijk dat ze de meest relevante aspecten van je eerdere werkervaring lezen. Daarom moet deze ervaring worden weergegeven via beknopte opsommingstekens. Gebruik altijd actieve werkwoorden en taal in deze opsommingstekens. Voorbeelden van actieve werkwoorden voor een cv in de detailhandel zijn:

 • Strategiseren
 • Analyseren
 • Toename
 • Uitbreiden
 • Oplossen
 • Genereer

Zorg ervoor dat je de verleden tijd gebruikt wanneer je over je ervaring schrijft. Deze werkwoorden zouden nuttig moeten zijn wanneer u probeert uw werkervaring samen te vatten. Vermijd het gebruik van persoonlijke voornaamwoorden zoals 'ik' en 'ik', die afbreuk doen aan de professionaliteit van je cv.

Drie voorbeelden van opsommingstekens die ver, ver weg zouden moeten zijn van uw cv in de detailhandel:

 • Verwerkte transacties voor klanten
 • Verantwoordelijk voor het rustig afhandelen van klantinteracties
 • Verantwoordelijk voor het oplossen van problemen van klanten

Dit zijn voorbeelden van passieve werkverantwoordelijkheden, te vaag om potentiële werkgevers tevreden te stellen. Ga altijd in detail in op uw prestaties en verantwoordelijkheden uit het verleden met actiewerkwoorden en harde cijfers.

Drie voorbeelden daarentegen die goed van pas zouden komen op uw retail-cv:

 • Bekroond Retail Associate of the Year in 2019 voor het stimuleren van het team om de verkoop te verhogen met maandelijkse wedstrijden
 • Jaarlijkse verkoopdoelstellingen met 30% overtroffen door upselling van abonnementen en artikelen op basis van klantinteresse
 • Voorraad aangevuld, georganiseerd en aangevuld, taken 15% sneller voltooid dan andere verkoopmedewerkers

Dit zijn rijkelijk gedetailleerde opsommingstekens die precieze cijfers en actiewerkwoorden bieden over eerdere werkervaring.

5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (15)

Gebruik statistieken om uw impact in de detailhandel te kwantificeren

Je moet in staat zijn om de impact die je hebt gehad op de bedrijven waarvoor je in het verleden hebt gewerkt te kwantificeren. Om dit doel te bereiken, wordt aanbevolen dat u statistieken gebruikt om precies te laten zien wat een bedrijf zou verliezen als ze u niet als werknemer hadden.

Heb je de gestelde verkoopdoelstellingen overtroffen of lagere retourpercentages? Door uw werkervaring in harde cijfers om te zetten, wordt het voor potentiële werkgevers gemakkelijker om het soort rendement te meten dat ze zouden krijgen als ze u zouden aannemen. Probeer een aantal statistieken op te nemen voor elke baan die u op uw cv vermeldt. Meer is altijd beter! Enkele voorbeelden van manieren om statistieken op te nemen in uw opsommingstekens zijn:

 • Dagelijks aantal klanten dat u heeft geholpen
 • Aantal leden van het retailteam dat u heeft beheerd
 • Verkoopdoelstellingen die werden behaald of overtroffen
 • Doelen van het loyaliteitsprogramma die zijn gehaald of overtroffen

Deze winkelbeschrijvingen bevatten al het bovenstaande:

5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (16)
5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (17)

Wat zijn de beste retailvaardigheden?

Als je voldoende werkervaring hebt in het verleden, beschik je waarschijnlijk over tientallen vaardigheden die van pas kunnen komen in de baan waarvoor je solliciteert. U moet echter vaardigheden opnemen die relevant zijn voor de specifieke behoeften die in de vacature worden vermeld. Voordat u begint met het opsommen van uw vaardigheden, moet u het verschil weten tussenharde vaardigheden en zachte vaardigheden.

Harde vaardigheden verwijzen rechtstreeks naar de capaciteiten en kennis die werknemers nodig hebben om hun verantwoordelijkheden effectief uit te voeren. Deze vaardigheden zijn 100 procent werkgerelateerd. Soft skills zijn moeilijker te meten. Voorbeelden van harde vaardigheden voor banen in de detailhandel zijn:

(Video) Een geslaagd video-cv - 5 tips | Frankwatching

 • Omgaan met geld en elementaire wiskunde
 • Productkennis
 • inventarissen
 • Suggestieve verkoop

Enkele voorbeelden van soft skills die ideaal zijn voor de detailhandel zijn:

 • Communicatie
 • Actieve luisteraar
 • Geduldig
 • Snelle leerling en aanpasbaar

Zoek naar trefwoorden in een functiebeschrijving die u vertellen naar welke soorten vaardigheden het bedrijf op zoek is. Normaal gesproken moet u ongeveer vijf tot acht vaardigheden op een retail-cv vermelden.

5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (18)

Welke opleiding en certificeringen heb je nodig op je cv in de detailhandel?

Voor de meeste winkelfuncties is automatisch een middelbare schooldiploma vereist, dat moet worden vermeld met de naam van de school die u hebt bezocht, de jaren die u hebt bezocht en de locatie van de school. Sommige banen in de detailhandel vereisen wat meer opleiding. Hoewel je misschien een functie als winkelmanager kunt krijgen met een middelbare schooldiploma, kan een associate's degree in marketing en sales management je cv naar de top van de lijst helpen duwen.

De meeste regionale retailmanagers hebben een bachelordiploma in bedrijfskunde nodig. Als u een hogeschool of instelling hebt bezocht, vermeld dan uw GPA als deze hoger is dan 3.2 en eventuele specialisatie of concentratie. Misschien wilt u ook certificeringen en licenties vermelden om uw cv te onderscheiden van andere.

5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (19)

Projecten, interesses of hobby's: heeft uw cv deze nodig?

In de meeste situaties is het niet nodig om je interesses en hobby's en de projecten waaraan je in het verleden hebt gewerkt te vermelden. Er zijn echter enkele scenario's waarin het toevoegen van deze informatie gepast is, afhankelijk van uw ervaringsniveau en de werkgever naar wie u een cv stuurt.

Stel dat u momenteel een middelbare school- of universiteitsstudent bent of solliciteert naar een startpositie. In dat geval geeft je gebrek aan ervaring je de perfecte gelegenheid om projecten, hobby's en interesses toe te voegen aan je cv.

Voorinteresses en hobbies, je zou kunnen opnemen:

 • Teamsporten spelen
 • Vreemde talen studeren

Bovendien kan uw retail-cv baat hebben bij het opnemen van projecten zoals:

 • Een persoonlijke website maken met WordPress
 • Reorganisatie van de volledige bibliotheek van uw school met meer dan 1.600 boeken
5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (20)

Pas uw retail-cv aan voor elke sollicitatie

Voor het schrijven van een effectief cv is meer nodig dan alleen een opsomming van uw vaardigheden en werkervaring. Het is ook belangrijk dat je je cv afstemt op elke baan waarop je solliciteert. Veel sollicitanten maken de fout om naar elke vacature hetzelfde cv te sturen. De meeste wervingsmanagers zullen dit echter oppikken.

Om uw cv op de juiste manier aan te passen, voegt u bedrijfs- of organisatiespecifieke informatie toe aan de doelstellingen/samenvattingen, het vaardighedengedeelte en opsommingstekens. Als de vacature waarop u reageert, vermeldt dat ze op zoek zijn naar een sterke leider die meerdere teamleden kan managen, moet u zich in uw retail-cv concentreren op uw leiderschapskwaliteiten.

5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (21)

Controleer op fouten voordat u uw retail-cv indient bij vacatures

Dit is het eenvoudigste maar meest over het hoofd geziene aspect van het formatteren en schrijven van een retail-cv. Wervingsmanagers en recruiters houden niet van grammatica- en interpunctiefouten. Het woord manager schrijven als "kribbe" is een van de meest voorkomende fouten in cv's in de detailhandel. Lees uw cv zorgvuldig door om eventuele problemen met grammatica, taal, consistentie en opmaak op te sporen. Profiteer van onzegratis cv-checkerom dit proces te stroomlijnen.

Ontvang uw volgendeDetailhandelJob en vieren

5 voorbeelden van cv's in de detailhandel, gemaakt voor 2023 (22)

Nu je zover bent gekomen, hopen we dat je je zelfverzekerd voelt over:

 • Dejuiste cv-formaatgebruiken
 • Hoe schrijf je eendoel hervattenof samenvatting
 • Hoe werkervaring te vermelden
 • Wat een detailhandelvaardigheden om op je cv te zetten
 • Welke opleidings- en certificeringsinformatie moet worden verstrekt
 • Hoe u uw cv kunt afstemmen op elke specifieke taak

Gefeliciteerd methet schrijven van je CVen jezelf klaarmaken voor de volgende stap. Het enige dat overblijft is dat jij de baan gaat zoeken!

FAQs

Hoe ziet een cv eruit in 2023? ›

De inhoud van een cv is weinig veranderd door de jaren heen. Dat is ook logisch, want in 2023 draait het om dezelfde gegevens als decennia geleden: om jou en om je werkervaring en opleidingen. Wel is het steeds belangrijker geworden om de inhoud van je cv in een duidelijk format weer te geven.

Wat zet je op je cv 2023? ›

 • Persoonlijke gegevens. Plaats je persoonlijke gegevens bovenaan het cv. ...
 • Persoonlijk profiel. In een persoonlijk profiel presenteer je jezelf in enkele zinnen. ...
 • Werkervaring (en evt. nevenactiviteiten) ...
 • Opleidingen. ...
 • Vaardigheden en competenties. ...
 • Talen. ...
 • Hobby's en interesses. ...
 • Referenties.

Hoe ziet de beste cv eruit? ›

Het vertelt eerlijk en in duidelijke taal wie je bent en wat je brengt. Een goed cv ziet er professioneel uit en bevat de volgende onderdelen. Persoonlijke informatie, je profiel, werkervaring, opleiding en aanvullende informatie, zoals competenties en interesses. (Naast een huisje staat: Persoonlijke gegevens.)

Hoe maak je een cv voorbeeld? ›

Belangrijke onderdelen die altijd terugkomen op een cv zijn je personalia, je werkervaring en je gevolgde opleidingen. Verder kun je een cv aanvullen met relevante informatie zoals je competenties, een persoonlijk profiel, je vaardigheden, je persoonlijke eigenschappen, je nevenactiviteiten en je hobby's en interesses.

Hoe cv afgeven in winkel? ›

Solliciteer je bij een klein bedrijf of een winkel? Dan kan je je brief en cv ook persoonlijk afgeven. Misschien is de juiste persoon er aanwezig en kan je meteen al een kennismakingsgesprek voeren. Als je persoonlijk langsgaat, zou het kunnen dat je een papieren sollicitatieformulier moet invullen.

Wat moet er echt op je cv staan? ›

Wat moet er in een cv?
 • Persoonlijke gegevens. Vermeld in ieder geval altijd: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres en geboortedatum. ...
 • Werkervaring. Werkgevers en recruiters letten vooral op relevante werkervaring. ...
 • Competenties. ...
 • Opleidingen en diploma's. ...
 • Certificaten. ...
 • Talenkennis.

Wat zeg je over jezelf in een cv? ›

Tips voor een goed persoonlijk profiel

is persoonlijk en in de ik-vorm geschreven. is kort (maximaal 5 regels) zegt wie je bent, waar je goed in bent, je sterke eigenschappen, wat je zoekt en/of wat je ambieert. sluit aan op de functie waarop je solliciteert.

Wat zijn sterke vaardigheden? ›

Voorbeelden zijn delegeren, onderhandelen, luisteren, samenwerken , netwerken, plannen en coachen. Overdraagbare vaardigheden hebben vaak een grote overlap met competenties.

Hoe maak je een modern cv? ›

Maak je moderne cv overzichtelijk met het gebruik van diagrammen of icoontjes. Hierdoor kan je jouw kennis en vaardigheden duidelijk weergeven. Daarnaast is het gebruik van logo's bij jouw werkervaring een toevoeging om de recruiter te laten zien waar je gewerkt hebt.

Wat zijn voorbeelden van vaardigheden? ›

Meest gevraagde en gewaardeerde vaardigheden
 • Besluitvaardigheid.
 • Betrouwbaarheid.
 • Communicatieve vaardigheden.
 • Doorzettingskracht.
 • Flexibiliteit.
 • Klantgerichtheid.
 • Leidinggeven.
 • Loyaliteit.

Hoe zou je jezelf omschrijven voorbeeld? ›

Voorbeeld 'vertel over jezelf'

Ik ben begonnen als (eerste functie) en sinds … jaar werk ik als (huidige functietitel) bij (bedrijf). In de loop der jaren heb ik mezelf goed weten te ontwikkelen op/gemerkt dat het mijn kwaliteit is om (noem hier 1 of 2 zaken waar je goed in bent op je werk, inhoudelijk en persoonlijk).

Hoe zet je cv op 60 graden? ›

Uw cv-ketel op 60 graden zetten is meestal heel eenvoudig. U kunt zelf de aanvoertemperatuur aanpassen via het display van de cv-ketel. Wilt u graag instructies voor uw type cv-ketel via een video? Kijk dan op de website van de campagne 'Zet 'm op 60'.

Hoe laag kan je je cv zetten? ›

Merk op dat de temperatuur van de tapwaterproductie van de CV-ketel officieel niet lager dan 60 graden mag staan! Dit in verband met de veiligheid. Bij een tapwatertemperatuur van lager dan 60 graden kan er een kleine kans ontstaan op risico door aangroei van de legionella bacterie en dat willen we voorkomen.

Wat mag niet ontbreken op je cv? ›

opbouw cv
 1. je persoonlijke informatie. Je begint natuurlijk met wat gegevens over jezelf. ...
 2. een foto. Een foto zegt meer dan duizend woorden, daarom mag deze niet ontbreken op jouw cv. ...
 3. opleidingen en stages. ...
 4. je werkervaring. ...
 5. je vaardigheden. ...
 6. diploma's en certificaten. ...
 7. overige: vrijwilligerswerk, talen, hobby's. ...
 8. referenties.

Wat zet je wel en niet op je cv? ›

Op je cv zet je alleen banen die belangrijk zijn. Je kijkt dus per sollicitatie welke vorige banen mooi aansluiten op de baan waar je nu op solliciteert of echt iets zeggen over wat jij kan. Je cv kan er dus bij de ene sollicitatie anders uitzien dan bij de andere.

Kan je zwart werk op je cv zetten? ›

Kun je zwart werk op je cv zetten? Beter van niet. Hoe gewoon zwart werken in bepaalde sectoren, zoals bij huisschilders, klussers en schoonmakers ook is, zwart werken blijft illegaal. Als de belastingdienst erachter komt hangt je een grote boete boven het hoofd.

Waar ben je goed in? ›

Voorbeelden goede en slechte eigenschappen
 • Ik ben stressbestendig.
 • Ik ben altijd vrolijk Ik ben erg direct.
 • Ik kan goed samenwerken.
 • Ik ben innovatief.
 • Ik ben erg organisatorisch.
 • Ik ben een goede leider.
 • Ik ben empathisch.
 • Ik ben flexibel.

Wat is een sterke profielschets? ›

Een goede profielschets

Een tekst van maximaal 7 regels lang waarin je een mogelijke toekomstige werkgever laat weten wie je bent. Natuurlijk laat je duidelijk weten waar je goed in bent. Ook beschrijf je zo nauwkeurig mogelijk naar welke baan je op zoek ben. Vergeet ook niet om je ambities en doelen te vermelden.

Hoe omschrijf je wie je bent? ›

In je persoonlijke profiel beschrijf je wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Dit doe je door stil te staan bij je karaktereigenschappen, drijfveren en waarden (wie ben ik?), je talenten, competenties en vaardigheden (wat kan ik?) en je interesses, passies en loopbaanwensen (wat wil ik?).

Wat heb ik te bieden voorbeelden? ›

Voorbeeld antwoord

Ik denk dat het ermee te maken heeft dat ik veel durf. Ik ben niet zo snel bang bijvoorbeeld. Dat merkte ik ook bij mijn vorige werkgever: ik voerde veranderingen vaak als eerste door en trok de rest dan mee. Daarnaast ben ik erg geïnteresseerd in nieuwe inzichten en ideeën over hoe iets beter kan.

Wat is je persoonlijk profiel? ›

Een persoonlijk profiel wordt ook wel een persoonlijke presentatie, profielschets of korte introductie genoemd. Deze staat bovenaan uw cv. In een paar zinnen beschrijft u hier wie u bent en wat u kunt. Daarmee laat u zien dat u de gezochte kandidaat bent.

Wat zijn de 5 competenties? ›

De huidige top 5 van meest gevraagde competenties ziet er als volgt uit:
 • Samenwerken.
 • Klantgerichtheid.
 • Aanpassingsvermogen.
 • Mondelinge communicatie.
 • Coachen (groep)
Jan 23, 2023

Wat zijn de 7 competenties? ›

Wat zijn de zeven competenties?
 1. Interpersoonlijke competenties. ...
 2. Pedagogische competenties. ...
 3. Vakinhoudelijke en didactische competenties. ...
 4. Organisatorische competenties. ...
 5. Competenties in het samenwerken met collega's. ...
 6. Competenties in het samenwerken met de omgeving. ...
 7. Competenties in reflecteren en ontwikkelen.

Waar vind ik cv templates in Word? ›

In Word vind je een aantal sjablonen voor cv's en sollicitatiebrieven. Klik bij “Bestand” op “Nieuw” om een nieuw bestand aan te maken en er verschijnen direct sjablonen die je voor dit nieuwe bestand kunt gebruiken. In het zoekvenster tik je 'cv' in. Dan verschijnen alle cv-templates die Word heeft.

Hoe maak je een overzichtelijke cv? ›

5 tips om een goed leesbaar cv te maken
 1. Creëer overzicht. Maak gebruik van herkenbare tussenkopjes, zoals ervaring, studie en competenties. ...
 2. Maak je cv opvallend, maar houd het zakelijk. ...
 3. Houd het kort. ...
 4. Zet het belangrijkste op pagina 1. ...
 5. Maak een profielschets. ...
 6. Relevante ervaring noemen. ...
 7. Inhoud per onderwerp. ...
 8. Profielschets.

Wat is een mooie cv? ›

Het belangrijkste is dat de recruiter een goed beeld krijgt van de kennis en ervaring die je al hebt, en het talent dat je nog kunt ontwikkelen. Schrijf dus alleen het belangrijkste op. Een goed cv is maximaal twee A4'tjes. Heb je nog niet veel ervaring, dan is een cv van één A4'tje prima.

Wat is de beste cv maker? ›

De beste Nederlandse online cv-makers en hun specificaties
CVster.nlCVwizard.nl
kennisbank/blogjaja
sollicitatie trackerjaja
banenzoekerjaja
ATS checkerneenee
11 more rows

Wat zijn vaardigheden cv voorbeeld? ›

Met vaardigheden bedoelen we activiteiten waar je goed in bent. Deze activiteiten zijn aan te leren. Je oefent ze in de praktijk. Vaardigheden die je op je cv zou kunnen vermelden, zijn bijvoorbeeld: MS Excell, Photoshop, JavaScript maar ook: aftimmeren, steigerbouw, stucen of het besturen van een heftruck.

Wat zijn de 4 competenties? ›

Een competentie is een verzameling van kennis, ervaring, vaardigheden en talent . Ze worden vaak opgedeeld in hard skills en soft skills.

Wat zijn de 8 competenties? ›

Onmisbare competenties in 2020
 1. Probleemoplossend denken. Computers nemen veel processen over. ...
 2. Samenwerkend vermogen. ...
 3. Sociale intelligentie. ...
 4. Creativiteit. ...
 5. Computational thinking. ...
 6. Inzicht in nieuwe media. ...
 7. Multidisciplinair. ...
 8. Efficiënte informatieverwerking.
Jul 13, 2017

Wat zijn je positieve eigenschappen? ›

goede eigenschappenlijst: dit zijn voorbeelden van sterke punten
 • (pro)actief;
 • assertief;
 • ambitieus;
 • behulpzaam;
 • creatief;
 • dapper;
 • zelfverzekerd;
 • doorzetter;

Waarom zou je bij ons willen werken? ›

Passie, erkenning en zelfontplooiing zijn voorbeelden van intrinsieke motivatie. Om een sterk antwoord te geven op de vraag “Waarom wil je hier werken?”, is het aan te raden om te focussen op de factoren die je intrinsiek motiveren. Intrinsieke motivatie vertaalt zich namelijk direct in een voordeel voor de werkgever.

Waarom heb je interesse in deze functie? ›

Leg de link tussen jouw ervaring en de functie

Geef aan wat je eerder hebt gedaan en welke zaken overeenkomen met de functie waarop je solliciteert. Focus dus op kennis en ervaring die relevant is. Wat maakt jou geschikt voor deze baan?

Hoeveel jaar terug werkervaring op cv? ›

Als je al flink wat werkervaring hebt opgedaan, vraag je jezelf misschien af hoeveel jaar je terug moet gaan op je cv. Als je al langer dan 15 jaar aan je carrière werkt, dan is het meestal een goed idee om de functies op je cv te beperken tot de afgelopen 10 tot 15 jaar. Ervaring van voor die tijd is minder relevant.

Wat staat niet in je cv maar moeten we echt van je weten? ›

'Vertel me je levensverhaal, de beslissingen die je hebt genomen en waarom je ze hebt genomen. Vertel daarnaast wat de moeilijkste problemen zijn waar je aan hebt gewerkt en hoe je ze hebt aangepakt. ' Musk wil er zo achter komen hoe sollicitanten problemen oplossen.

Is een cv nog van deze tijd? ›

Twintig jaar geleden was het cv voor personeelsmanagers de ideale manier om informatie over de kandidaten te verzamelen. En zelfs nu beoordelen recruiters potentiële kandidaten vaak nog op basis van opleiding, werkervaring en nevenactiviteiten.

Hoe een cv beginnen? ›

Het persoonlijk profiel is een kort stukje tekst aan het begin van je cv. Het is een profielschets en een inleiding tot je cv waarin jij jezelf presenteert: het zegt iets over wie jij bent en wat voor werk je zoekt. Je plaatst deze korte samenvatting op je cv nà de persoonlijke gegevens en vóór je werkervaring.

Wat moet je niet op je cv zetten? ›

Jacquelyn Smith, Vivian Giang, en Natalie Walters werkten mee aan eerdere versies van dit artikel.
 • Schrap irrelevante werkervaring. ...
 • Je hoeft niets over je burgerlijke staat te vermelden op je cv. ...
 • Noem je hobby's niet op je cv. ...
 • Lieg niet. ...
 • Gebruik het woord 'ik' niet. ...
 • Beschrijf oude ervaring niet in de tegenwoordige tijd.
Jun 5, 2019

Wat moet je schrijven bij werkervaring? ›

omschrijving van je werkervaring

Maak een makkelijke en scanbare omschrijving van elke baan. Vermeld per baan alleen de basisinformatie. De functietitel, de naam van het bedrijf of de werkgever en de periode dat je er hebt gewerkt. Schrijf daaronder over wat je hebt uitgevoerd en wat je daarvan hebt geleerd.

Hoe zorg je ervoor dat je cv opvalt? ›

16 snelle tips om je CV te laten opvallen
 1. Keep it simple. Kies voor een eenvoudige opmaak. ...
 2. Gebruik een standaard lettertype. Times New Roman, Arial of Calibri bijvoorbeeld. ...
 3. Less is more. ...
 4. Kwalificaties. ...
 5. Pas bij elke sollicitatie je CV aan. ...
 6. Focus op je prestaties. ...
 7. Relevante vaardigheden. ...
 8. Vaardigheden.

Wat zijn je zwakke punten? ›

Wat is een zwak punt? Nou bijvoorbeeld iets wat je niet zo goed kunt, waar je geen verstand van hebt, waar je niet vaardig in bent of waar je geen inzicht in hebt. Ons systeem brengt met zich mee dat wij snel op zwakke punten gefocust zijn.

Wat zijn je zwakke punten sollicitatiegesprek? ›

Je slechte eigenschappen zijn bijvoorbeeld dat je ongeduldig en chaotisch bent of moeilijk nee kan zeggen. Maar bekijk het eens vanuit een ander perspectief. Deze eigenschappen tonen ook aan dat je gedreven bent en een hart voor de zaak hebt.

Kan ik in 2023 nog een cv-ketel kopen? ›

Ja, je kunt in 2023 nog een CV-ketel kopen. Tot minstens 2026 zal het mogelijk zijn om een standaard CV-ketel te kopen. Na 2026 kan het zo zijn dat er extra eisen worden gesteld aan deze aankoop.

Hoelang gaat een cv gemiddeld mee? ›

De meeste cv-ketels hebben een levensduur van zo'n 12 tot 15 jaar. Daarna is het vaak tijd om afscheid te nemen en op zoek te gaan naar een nieuwe cv-ketel. Nieuwe modellen zijn vaak een stuk energiezuiniger dan modellen van een aantal jaar geleden. Bovendien weet je zeker dat je geniet van een lekker warm huis.

Wat is de beste temperatuur van de cv? ›

Om de ketel optimaal te kunnen laten werken is een retourtemperatuur tussen de 30 en 40 graden ideaal. In veel huizen staat de cv-watertemperatuur nog ingesteld op 80°C. Onderweg zal het water in de radiatoren dan maximaal zo'n 10-20°C graden af koelen, waardoor het water dat weer terug komt nog steeds 60-70°C is.

Videos

1. Hoe maak ik een goed CV? - Kasgroeit Quicklearning
(Kasgroeit)
2. 5 Vragen die je kunt stellen voordat je gaat solliciteren. #solliciteren #sollicitatiehulp
(Sollicitatiehulp)
3. Symposium 'Platformwerk: het kan ook anders' | NSvP & SBCM
(Redactie NSvP)
4. how to BALANCE ACADEMICS and EMPLOYMENT while having a life #internationalstudent
(The Real Editrix)
5. Uit de oude doos : Pieter Stuurman 10 november 2020
(LNN Media)
6. Tony Robbins: STOP Wasting Your LIFE! (Change Everything in Just 90 DAYS)
(Evan Carmichael)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Benton Quitzon

Last Updated: 15/08/2023

Views: 5351

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Benton Quitzon

Birthday: 2001-08-13

Address: 96487 Kris Cliff, Teresiafurt, WI 95201

Phone: +9418513585781

Job: Senior Designer

Hobby: Calligraphy, Rowing, Vacation, Geocaching, Web surfing, Electronics, Electronics

Introduction: My name is Msgr. Benton Quitzon, I am a comfortable, charming, thankful, happy, adventurous, handsome, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.