+40 Samenvattingsvoorbeelden CV [+How-to Guide] (2023)

De meeste bedrijven krijgen tegenwoordig honderden of zelfs duizenden sollicitanten per maand.

Omdat rekruteringsmanagers niet de tijd hebben om elk cv in detail te lezen, scannen ze ze meestal 5-6 seconden.

Tenzij het cv erin slaagt om de aandacht van de rekruteringsmanager te trekken in die 5-6 seconden, zullen ze het cv gewoon weggooien en doorgaan naar de volgende sollicitant.

Wil je er zeker van zijn dat de recruiter je cv leest?ogenblikkelijkvertellen dat jij de juiste kandidaat bent voor de baan?

U moet eenovertuigende samenvatting van het cv!

Als je het goed doet, zal je cv-samenvatting dienen als een momentopname van je hele carrière. Het laat in minder dan 5 seconden zien dat je een gekwalificeerde kandidaat bent en zorgt ervoor dat de recruiter diep in je cv duikt.

Wilt u meer weten over cv-samenvattingen, inclusief hoe u uw samenvatting zo effectief mogelijk kunt maken? Lees verder!

In deze gids behandelen we:

 • Wat is een cv-samenvatting?
 • Hoe een CV-samenvatting te schrijven
 • 40+ overtuigende cv-samenvattingsvoorbeelden

En meer! Laten we erin duiken.

Wat is een cv-samenvatting?

Een cv-samenvatting is een cv-sectie die de inhoud van uw cv samenvat. Recht onder of naast je geplaatstcontact details, het is het eerste wat rekruteringsmanagers zien als ze je cv zien.

+40 Samenvattingsvoorbeelden CV [+How-to Guide] (1)

Een goede cv-samenvatting is twee tot vier zinnen lang en bevat informatie over:

 • Uw jarenlange ervaring en functietitel
 • 2-3 van je grootste prestaties tot nu toe
 • 1-2 van joutop vaardigheden(die relevant zijn voor de functie)

Bijvoorbeeld:

CV Samenvatting Voorbeeld
 • Detailgerichte technisch schrijver met meer dan 7 jaar ervaring in het schrijven van eindgebruikersdocumentatie, gespecialiseerd in handleidingen voor gebruikers. Uitstekende vaardigheden op het gebied van schrijven, analytisch denken, onderzoek en timemanagement. Herschreef meer dan 80% van de handleidingen voor gebruikershulp voor meer dan 30 producten bij bedrijf X, wat resulteerde in een afname van 42% in productgerelateerde klantenondersteuningsoproepen.

Nieuw bij het maken van cv's? Geef onze cv's 101-video een kijkje voordat je in het artikel duikt!

5 Algemene samenvattingsvoorbeelden van cv's

Algemeen CV Samenvatting #1
 • Hardwerkende barman met meer dan vijf jaar ervaring in het leveren van professionele en interpersoonlijke service in verschillende bars in Brooklyn. Ik heb de Hospitality Skill Certification for Bartenders ontvangen en weet hoe ik meer dan 200 alcoholische en niet-alcoholische cocktails moet maken. Op zoek naar de functie van hoofdbarman bij Bar X, waar mijn servicevaardigheden en drankkennis kunnen worden benut om klanten de hoogste kwaliteit van dienstverlening te bieden.

Waarom deze cv-samenvatting effectief is:Het benadrukt hoe ervaren de kandidaat is, het vermeldt hun kwalificaties en het laat zien wat ze te bieden hebben.

Algemeen CV Samenvatting #2
 • Communicatief financieel analist, gespecialiseerd in informatieve en overtuigende financiële presentaties, kostenberekening en teammanagement. Master's Degree in Finance en twee gerelateerde certificeringen van het Corporate Finance Institute. Uitgebreide ervaring met verschillende computertoepassingen, waaronder SQL, Equitrak en Lawson.

Waarom deze cv-samenvatting effectief is:Het richt zich op de sterke punten van de kandidaat die relevant zijn voor de functie, hun gerelateerde opleiding en certificeringen, en hun kennis van de belangrijkste professionele software.

Algemeen CV Samenvatting #3
 • Personeelsmanagermet meer dan 7 jaar ervaring probeert de algehele efficiëntie bij XYZ Office te verbeteren. Hoogtepunten in de carrière zijn onder meer het omgaan met alle werknemersrelaties bij een financieel bedrijf met 75 werknemers, het verkorten van de doorlooptijd bij werving met 35% en het verhogen van het behoud van werknemers met 17%.

Waarom deze cv-samenvatting effectief is:Het vermeldt de lange professionele ervaring van de kandidaat, hunmeetbare professionele prestatiesen wat ze voor het bedrijf kunnen doen.

Algemeen CV Samenvatting #4
 • Detailgerichte receptioniste met meer dan 4 jaar ervaring in klantenservice. Efficiënt in het uitvoeren van de administratieve en receptietaken van grootschalige kantoren. Vloeiend in Noors, Engels, Spaans en Zweeds. Vaardig in MS Office-pakket.

Waarom deze cv-samenvatting effectief is:Het pronkt met de belangrijkste vaardigheden van de kandidaat, inclusief hun taalvaardigheid encomputer vaardighedenen hun uitgebreide klantenservice-ervaring.

Algemeen CV Samenvatting #5
 • Hardwerkende en gepassioneerde secundaire sociale studiesdocentmet meer dan 10 jaar ervaring in het creëren van positieve omgevingen waarin tieners kunnen leren en groeien. Integreert interdisciplinaire kennis in het klaslokaal om studenten van alle leeroriëntaties te betrekken.

Waarom deze cv-samenvatting effectief is:Het belicht de belangrijkste vaardigheden en werkervaring van de kandidaat en het is erop gericht om de rekruteringsmanager te laten zien wat hij voor zijn toekomstige werkgever kan doen.

+40 Samenvattingsvoorbeelden CV [+How-to Guide] (2)

Hoe een CV-samenvatting te schrijven

En nu het leuke: hoe maak je een cv-samenvatting die gegarandeerd de aandacht van de rekruteringsmanager trekt?

Laten we beginnen met de basis. Het eerste dat u hoeft te doen, is het volgende vermelden:

 • Uw ervaringsoverzicht, waaronder uw functietitels, jarenlange ervaring in het veld en, optioneel, een of twee van uw belangrijkste vaardigheden (bijv. "Facebook-marketeer met meer dan 5 jaar ervaring ...").
 • Uw algemene ervaring, zoals uw expertisegebieden, specialisaties en de soorten (bijv. "Ervaren in het beheren van Facebook-advertentieaccounts ...").
 • Je topprestatie(s)in de huidige of vorige functies (bijv. "Beheerde meer dan $ 100.000 aan marketingbudget voor meerdere accounts").

+40 Samenvattingsvoorbeelden CV [+How-to Guide] (3)

Om nu uw cv-samenvatting te nemen van "Goed" naar "Geweldig”, volg onze tips hieronder!

#1. Pas uw samenvatting aan de functie aan

Je bent misschien een uitstekende kandidaat met veelwerkervaring, maar als uw prestaties niet relevant zijn voor de functie (of als u niet weet hoe u uw relevantie in uw cv-overzicht moet benadrukken), zal de rekruteringsmanager het misschien nooit weten.

Dit is waar het afstemmen van cv's om de hoek komt kijken. Stem uw cv-samenvatting af op de functiebeschrijving en u kunt er zeker van zijn dat de interesse van de rekruteringsmanager het hoogst zal zijn.

Hier leest u hoe u het hervatten op de juiste manier kunt aanpassen.

Laten we aannemen dat je solliciteert naar deze baan.

+40 Samenvattingsvoorbeelden CV [+How-to Guide] (4)

Zoals u zelf kunt zien, vertelt de vacature u precies naar wat voor kandidaat het bedrijf op zoek is. Een cv-samenvatting op maat kan er als volgt uitzien:

(Video) How to get above 40 crit value artifacts

Samenvatting cv van de digitale marketingmanager
 • Professioneelmarketeer managermet meer dan 5 jaar ervaring in digitale marketing. Marketingervaring op sociale media, waaronder adverteren op Facebook, Google en LinkedIn. Ervaring met het beheren van een account met een maandelijks budget van $ 30.000. BA bij marketingmanagement. Vloeiend in het Duits.

Zie je wat we bedoelden met maatwerk? U vermeldt de meeste (zo niet alle) must-haves uit de functiebeschrijving in uw cv-samenvatting. Dit schreeuwt eigenlijk gewoon uit: "Ik ben de juiste persoon voor de baan!"

Het afstemmen van uw cv-samenvatting op de functiebeschrijving kan u ook helpen slagenApplicant Tracking System-softwaredie bedrijven gebruiken om door cv's te filteren. Dergelijke software diskwalificeert vaak kandidaten die specifieke vaardigheden en trefwoorden uit de functiebeschrijving niet in hun cv vermelden, dus hoe meer u uw cv afstemt op de baan, hoe groter uw kansen!

#2. Maak uw prestatie(s) kwantificeerbaar

Aangezien je zeer beperkte ruimte hebt in je cv-samenvatting om een ​​of twee van je beste prestaties tot nu toe op te sommen, wil je ervoor zorgen dat ze zo veel mogelijk impact hebben.

En de beste manier om dat te doen? Voeg nummers en gegevens toe om er een back-up van te maken!

Kwantificeerbare prestaties zijn direct geloofwaardiger en laten waarschijnlijk een indruk achter dan simpelweg beweren dat je iets hebt bereikt.

Oordeel zelf: zou je meer onder de indruk zijn van deze prestatie:

Correct voorbeeld

Of deze:

 • Klanten geholpen zich aan te melden op ons platform.

Het verschil hier is dat de eerste zin eigenlijk klinkt als een prestatie, terwijl de tweede meer klinkt als een verantwoordelijkheid.

En zo zou het volledige cv-overzicht van deze sollicitant eruit zien:

Samenvatting klantenservicemedewerker
 • Medewerker klantenservicemet meer dan 5 jaar ervaring in telefonische klantenservice, technische ondersteuning en klantenservice. Bekend met Intercom, Drift en verschillende andere softwareoplossingen voor klantenservice. Tot 100 oproepen per dag behandeld met een retentiegraad van meer dan 75%.

In sommige velden zijn er niet veelprestatiesdat je kunt noemen. Zeggen dat je bijvoorbeeld 50 mensen per dag hebt bediend, is geen prestatie als je een server bent. Maak je geen zorgen! In dergelijke gevallen is het prima om gewoon bij uw belangrijkste verantwoordelijkheden te blijven.

#3. Gebruik krachtwoorden en actiewerkwoorden

Nog iets - u wilt uw cv-samenvatting zo levendig en boeiend mogelijk maken door te gebruikenkrachtwoorden en actiewerkwoorden.

Een rekruteringsmanager die dagelijks honderden, zo niet duizenden cv's leest, zal niet zo onder de indruk zijn als u dezelfde woorden gebruikt die iedereen gebruikt om uw ervaringen en prestaties te kaderen.

"Verantwoordelijk voor," "beheerd", "team speler"...gaap.

Aan de andere kant kunnen actiewerkwoorden en krachtwoorden je prestaties en vaardigheden echt laten opvallen. Om nog maar te zwijgen, de rekruteringsmanager zal het waarschijnlijk waarderen dat je de moeite hebt genomen om net dat beetje extra te doen en jezelf zo creatief mogelijk te presenteren.

Als je ons niet gelooft, controleer dan zelf hoe een zinmetEnzonderkrachtwoorden spelen zich af:

Correct voorbeeld
 • Speerpunt van de contentmarketingactiviteiten van bedrijf X.
Verkeerd voorbeeld
 • Verantwoordelijk voor content marketing bij Bedrijf X.

Zien? Hoewel beide zinnen hetzelfde zeggen, lijkt de eerste je veel competenter.

Hier is een cv-samenvatting waarin deze tip precies goed is verwerkt:

+40 Samenvattingsvoorbeelden CV [+How-to Guide] (5)

#4. Volg onze formule

Heb je moeite om je cv-samenvatting aantrekkelijk te maken?

Maak je geen zorgen, we hebben een ijzersterke formule die je tot in de puntjes kunt volgen!

Het gaat als volgt:

+40 Samenvattingsvoorbeelden CV [+How-to Guide] (6)

Door gebruik te maken van deze makkelijke CV-samenvattingsformule in combinatie met onze gebruiksvriendelijkecv-bouwer cv-bouwerkrijgt u in een mum van tijd een modern, professioneel en visueel aantrekkelijk cv!

40+ overtuigende cv-samenvattingsvoorbeelden (voor verschillende velden)

Heb je wat inspiratie nodig voordat je je eigen cv-samenvatting maakt?

Bekijk onze uitgebreide lijst met meer dan 40 cv-voorbeelden, veld voor veld uitgesplitst:

Kantoor-/administratieve banen Samenvattingsvoorbeelden

Samenvatting cv van Office Manager

“Officemanager met meer dan 5 jaar ervaring in voorraadbeheer, bestellen en volgen van nieuwe benodigdheden, ontwikkelen van procedures en trainingsmateriaal voor personeel. Sterke communicatieve vaardigheden, georganiseerd, met een track record van succes.”

Klik hier voor het volledigevoorbeeld cv office manager.

CV-samenvatting van de Office-assistent

“Ervaren kantoorassistent die geavanceerde kantoorvaardigheden wil benutten voor verbeterde efficiëntie bij Media XYZ. Meer dan 5 jaar ervaring in de branche omvat het verminderen van fouten bij het invoeren van gegevens met 23%, het verminderen van negatieve feedback met 11% en het geven van inzicht in het creëren van papierloze kantooromgevingen.”

(Video) How to PERFECT Your Electronics!! (GARMIN ECHOMAP TUTORIAL)

Klik hier voor het volledigeCV-voorbeeld kantoorassistent.

Samenvatting van het cv van de uitvoerend assistent

“Ervaren uitvoerend assistent met ervaring in het ondersteunen van een CEO op hoog niveau en andere leidinggevenden gedurende 4 jaar. Geholpen met alles, van klantenondersteuning tot gegevensinvoer en het opstellen van goed onderbouwde documenten. Bekwaam in timemanagement, bedreven in MS Office en Adobe Photoshop.”

Klik hier voor het volledigevoorbeeld van een cv van een uitvoerend assistent.

Samenvattingsvoorbeelden marketing CV

Social Media Marketing Manager Samenvatting CV

“Creatieve social media manager met een passie voor het vergroten van naamsbekendheid en klantbetrokkenheid. Vaardig in copywriting en basis grafische ontwerptools. Persoonlijk een Facebook-pagina gestart en laten groeien voor mijn adviesmerk van 0-1.000+ in slechts een maand. Op zoek om bedrijf X te helpen een online aanwezigheid op te bouwen en hun sociale aanwezigheid te vergroten.

Samenvatting CV van contentmarketeer

“Ervaren professional met meer dan 3 jaar ervaring in marketing, content schrijven en outreach. Ervaring met schrijven voor publicaties met hoge autoriteit zoals Forbes, Business Insider en meer. Op zoek om bedrijf X te helpen hun online aanwezigheid te vergroten en meer leads te genereren door middel van content.”

Samenvatting cv van SEO-specialist

“Resultaat- en datagedreven SEO-specialist met ervaring in zoekwoordonderzoek, het ontwikkelen en vermarkten van evergreen content en het verhogen van de algehele website-ranking. Als freelancer heb ik Bedrijf X laten groeien van 50.000 dagelijkse bezoeken naar 100.000 binnen een jaar door lange inhoud te creëren en backlink-outreach uit te voeren.

Samenvatting cv van PPC-specialist

“Datagedreven SEM-professional met meer dan 5 jaar ervaring met Google Analytics, AdWords, Google Display Ads en Facebook/LinkedIn Ads. Beheerde een maandelijks advertentiebudget van $ 50.000 voor 4 klanten.

Samenvatting van het cv van de marketingmanager

“Marketingmanager met meer dan 4 jaar ervaring in een zakelijke omgeving. Goed oog voor design, met ervaring in het maken van marketingmateriaal met Canva. Gemiddelde copywritingvaardigheden, hebben gewerkt aan de bedrijfswebsite, flyers en verschillende andere inhoudsstukken.

Klik hier voor het volledigevoorbeeld CV marketingmanager.

Copywriter cv samenvatting

“SaaS-copywriter gespecialiseerd in het verbeteren van landingspaginaconversies. 4+ jaar ervaring in het leveren van duidelijke en overtuigende teksten. Ervaring met A/B-testsoftware, waaronder Firebase en Optimizely. Verhoogde conversies bij bedrijf X met 15% in de eerste twee weken door 3 nieuwe varianten van bestemmingspagina's te maken en te testen.

Voorbeelden van bedrijfs- en managementoverzichten

Samenvatting cv projectmanager

“Projectmanager met een bewezen staat van dienst in het werken met agile en waterval projectmanagement methodieken. Beheerde 5+ teams van softwareprojecten in de afgelopen 3 jaar. Basiskennis van verschillende programmeertalen, waaronder Java, React en NodeJS.”

Klik hier voor het volledigeVoorbeeld CV projectmanager.

Samenvatting CV bedrijfsanalist

“Oplossingsgedreven bedrijfsanalist met meer dan 5 jaar ervaring in het adviseren van bedrijven en het analyseren van hun activiteiten. Eerdere ervaring in het werken met adviesbureau X en adviesbureau Y. Sterk begrip van digitale transformatie. De processen van een klantbedrijf verbeterd door ze online te zetten, waardoor de productie-output met 3% toenam.”

Klik hier voor het volledigeVoorbeeld cv bedrijfsanalist.

Samenvatting HR-cv

“HR professional met 5+ jaar ervaring in recruitment. Werkte met elk onderdeel van het wervingsproces, inclusief sourcing, doorlichting en onboarding van kandidaten. Gepassioneerd door IT-rekrutering, gewerkt als tech-recruiter bij bedrijf X. MBA van Universiteit X.”

Financiële en boekhoudkundige samenvattingsvoorbeelden

Samenvatting CV van financieel analist

“Toegewijde financieel analist met een track record van succesvolle investeringen. 5+ jaar ervaring in investeringsbankieren, met een focus op de olie-industrie. Verantwoordelijk voor het analyseren van potentiële investeringen en het uitvoeren van branche-, markt- en bedrijfsspecifiek onderzoek. MBO in Financiën.”

Klik hier voor het volledigevoorbeeld CV van financieel analist.

Accountant cv samenvatting

“Licented Certified Public Accountant met meer dan 10 jaar ervaring in budgetanalyse, financiële audits en forensische boekhouding. Financiële rapporten gemaakt binnen een financieel team van vijf personen en een budget van $ 500.000 beheerd. In de twee jaar dat ik daar werkte, konden de jaarlijkse bedrijfskosten met 15% worden verlaagd.”

Klik hier voor het volledigevoorbeeld CV accountant.

Bank Teller CV Samenvatting

“Bankbediende met meer dan 2 jaar ervaring in klantgerichte functies bij Bank X, waar ik klanttransacties afhandelde, bankproducten cross-selling deed en klanten tevreden hield door een professionele en efficiënte service te bieden. Volgde strikte richtlijnen voor het gebruik van kluisjes en verwerkte dagelijks meer dan 100 klanttransacties.

Klik hier voor het volledigevoorbeeld cv bankbediende.

Samenvatting CV gegevensinvoerbeambte

“Gegevensinvoermedewerker met meer dan 3 jaar ervaring in het verifiëren van complexe gegevens, het onderhouden van databases en het produceren van maandelijkse rapporten met behulp van geavanceerde Excel-functies. Bekend om zijn snelle typevaardigheid, oog voor detail en het vermogen om klanten en werkgevers tevreden te houden.”

Klik hier voor het volledigeCV-voorbeeld van een gegevensinvoerbeambte.

Samenvattende voorbeelden van cv's in de voedings- en dienstensector

Samenvatting cv restaurantmanager

“Professionele barmanager met een sterke interesse in het bieden van de hoogste normen van klantenservice en het waarborgen van klanttevredenheid. Bekwaam in het verminderen van personeelsverloop en upselling technieken. Verhoogde baromzet met 20% door advertenties met cocktails en mond-tot-mondreclame.”

Klik hier voor het volledigevoorbeeld CV restaurantmanager.

Ober/serveerster CV Samenvatting

“Positieve en vriendelijke ober met 3 jaar ervaring in een snel Italiaans restaurant. Mensenvaardigheden met een bewezen vermogen om alcohol, desserts en hapjes aan klanten te verkopen. Memoriseerde de wijnvoorraad van het restaurant en de bijbehorende maaltijden naar de T.

Klik hier voor het volledigevoorbeeld cv ober/serveerster.

Samenvatting van het cv van de barmanager

“Professionele barmanager met meer dan 5 jaar ervaring in het managen van grote teams en het bieden van klanttevredenheid. Bekwaam in het oplossen van conflicten, timemanagement en marketing. Gediplomeerd merkmanager.”

Klik hier voor het volledigevoorbeeld cv barmanager.

Samenvattingsvoorbeelden verkoop en klantenondersteuning

Samenvatting CV verkoopmedewerker

“Enthousiaste en deskundige verkoopmedewerker gespecialiseerd in upselling van meubels en omgaan met bezwaren van klanten. Bewezen track record van succes bij bedrijf X, waarbij ik de afdelings-KPI's 6 maanden op rij met 40-50% heb overtroffen."

Klik hier voor het volledigevoorbeeld CV verkoopmedewerker.

Samenvatting cv klantenservicespecialist

“Toegewijde en betrouwbare klantenservicespecialist met vier jaar ervaring in het oplossen van online softwareproblemen, technische ondersteuning en klantenservice. Ervaren in het gebruik van Intercom en Drift. Kreeg tot nu toe een gemiddelde klanttevredenheid van 87%, 15% hoger dan het bedrijfsgemiddelde.”

Klik hier voor het volledigevoorbeeld cv klantenservice specialist.

Samenvatting CV accountmanager

“Klantgerichte accountmanager met een succesvol trackrecord in de olie-industrie. Beheerde accounts ter waarde van meer dan $ 500.000 terwijl ik met klanten zoals BP en Lukoil werkte.

Samenvatting cv van software-ondersteuningsspecialist

“Softwareondersteuningsspecialist met meer dan 5 jaar ervaring in het bieden van ondersteuning en assistentie aan klanten, het beheren van gebruikersaccounts en het werven en aannemen van nieuwe IT-ondersteuningsstagiaires. Bouwde klantrelaties en vertrouwen op met 20+ B2B-klanten. Getalenteerd in het vereenvoudigen van complexe problemen, waardoor het voor niet-technische specialisten gemakkelijk wordt om IT-problemen op te lossen.”

Kassier CV Samenvatting

“Betrouwbare en detailgerichte kassamedewerker. Bekwaam in denken op de been en het oplossen van eventuele problemen van klanten die zich voordoen zonder hulp van het management. Ervaring met het trainen en onboarden van 3+ nieuwe kassamedewerkers bij Bedrijf X.”

Klik hier voor het volledigecaissière CV voorbeeld

(Video) EASIEST LABYRINTH YET?? ALL SEASON 5 LABYRINTH BOSS FIGHTS WALKTHROUGH! | 7DS: Grand Cross

Samenvattingsvoorbeelden van technische cv's

CV Samenvatting Informatica

“Creatieve en mensgerichte informaticus met tot 2 jaar ervaring in het werken met tech-startups. Geavanceerde kennis van softwareontwerpprincipes en agile ontwikkelingsprincipes. Leidde en leidde een team van vijf bij het ontwikkelen van nieuwe software van concept tot levering.”

Klik hier voor het volledigeinformatica CV voorbeeld.

Samenvatting CV IT-specialist

“Bekwame IT-specialist met meer dan 5 jaar ervaring in het werken met Windows Server 2016. Microsoft Certified Solutions Expert. Geavanceerde kennis van SQL, C++, Bash en Linux.”

Klik hier voor het volledigeIT CV voorbeeld.

Samenvatting cv software-ingenieur

“Resultaatgerichte software engineer met een focus op het ontwerpen en implementeren van relationele databasesystemen. 8+ jaar ervaring in het ontwikkelen van geavanceerde technische oplossingen met een breed scala aan e-commerce en technologische functies. Bekwaam in agile processen, backend- en frontend-ontwikkeling en het maken van eCommerce-websites die integreren met Paypal, Stripe en andere betalings-API's.

Klik hier voor het volledigesoftware engineer CV voorbeeld.

Samenvatting cv van data-analist

“Detailgerichte data-analist met een passie om bedrijven te helpen groeien. Voormalig eigenaar van een klein bedrijf waar ik onderzoek deed met behulp van drie verschillende focusgroepen en de verkoop met 10% verhoogde in 4 maanden. MBA-ontvanger met sterke technische vaardigheden op het gebied van datamining en data, het maken van enquêtes en kwantitatieve methoden.”

Klik hier voor het volledigevoorbeeld cv data analist.

Samenvatting van het cv van de datawetenschapper

“Zakelijke datawetenschapper met een bewezen vermogen om waardevolle inzichten te leveren via data-analyse. 10+ jaar professionele ervaring in het werken met CEO's en VP's van Fortune 500-bedrijven. Diep begrip van statistische modellen, algoritmen en multivariate analyse.”

Klik hier voor het volledigevoorbeeld van een cv van een datawetenschapper.

Samenvattingsvoorbeelden van medische cv's

Verpleegkundig CV Samenvatting

“Gediplomeerd verpleegkundige gespecialiseerd in psychiatrische verpleegkunde. Na 5 jaar werken in Ziekenhuis X sterke vaardigheden ontwikkeld op het gebied van psychiatrische evaluatie en behandelingsplanning. Ervaring met administratief werk, management en het opleiden van nieuwe medewerkers.”

Klik hier voor het volledigevoorbeeld cv verpleegkundige.

Samenvatting van het cv van de medische assistent

“Gediplomeerd medisch assistent met 10 jaar ervaring in het werken in een snel veranderende omgeving, het omgaan met vertrouwelijk papierwerk, het toedienen van medicatie en het bieden van hoogwaardige patiëntenzorg. Bewezen vermogen om een ​​positieve band op te bouwen met patiënten, familie en personeel. Ingevulde en ingediende klinische documentatie in overeenstemming met ziekenhuisvoorschriften, en ervaring in het ondersteunen van diagnostische en technische behandelingsprocedures.

Klik hier voor het volledigeCV voorbeeld medisch assistent.

Samenvatting cv tandartsassistente

“Gediplomeerde tandarts met meer dan 4 jaar ervaring in het helpen van tandartsen bij het voorbereiden, uitvoeren en documenteren van procedures. Sterke oog-handcoördinatie, met vaardigheden in 4-handed tandheelkunde en werken met patiënten.”

Samenvattingsvoorbeelden van grafisch ontwerp

Samenvatting CV grafisch ontwerper

“Senior grafisch ontwerper met meer dan 6 jaar ervaring in website-ontwerp en branding, in een breed scala van industrieën. Uitgebreide ervaring in multimedia, marketing en printdesign. Zeer bedreven in communicatie, digital storytelling en Adobe Creative Suite.”

Klik hier voor het volledigevoorbeeld cv grafisch ontwerper.

Samenvatting CV van Creative Director

“Ervaren creatief directeur, met meer dan 10 jaar ervaring in de reclame-industrie. De afgelopen 3 jaar leiding gegeven aan 2 afzonderlijke creatieve teams, die videoadvertenties creëerden voor zakelijke klanten. Gewerkt met een aantal spraakmakende klanten, waaronder IBM en Phillips.”

Samenvatting cv productontwerper

“Creatieve ontwerper met 7 jaar ervaring in productontwerp, verpakking en grafisch ontwerp. Expertise in nieuw productontwerp, merkidentiteit en marktonderzoek. Creëerde en lanceerde een nieuwe lijn van bekroond serviesgoed dat in het eerste jaar meer dan $ 1 miljoen omzet genereerde.”

UI/UX Designer Samenvatting CV

“Proactieve UX-ontwerper met 5 jaar ervaring in het leveren van plezierige web- en mobiele producten voor de FinTech-industrie. UI, UX en marketingmateriaal ontworpen voor 6 apps en 3 games bij bedrijf X, waarvan er 2 in de App Store van Apple te zien waren. Vaardig met Sketch en Adobe Creative Suite.”

Andere cv-samenvattingsvoorbeelden

Samenvatting cv architect

“Professionele en creatieve architect met 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van constructietekeningen, 3D-modellen en het doen van ontwerpweergave. Diende als projectarchitect bij bedrijf X en won een eervolle vermelding als stafarchitect bij XYZ Construction Awards 2016.”

Klik hier voor devolledig voorbeeld van een cv van een architect.

Samenvatting cv magazijnmedewerker

“Seizoensmagazijnmedewerker met ervaring in Supermarkt X en Supermarkt Y. IJverig, georganiseerd en heel hard werkend. Eerdere ervaring in de dienstverlenende sector gedurende 2+ jaar.”

Klik hier voor het volledigeCV magazijnmedewerker voorbeeld.

Huishoudster CV Samenvatting

“Hardwerkende huishoudster met meer dan 5 jaar ervaring. Ervaringen uit het verleden omvatten het werken als huishoudster in hotels, maar ook in privéwoningen. Bewezen tijdmanagementvaardigheden en grondige vertrouwdheid met alle schoonmaakmaterialen en -hulpmiddelen.”

Wanneer een CV-samenvatting gebruiken?

Bij het maken van een cv kunt u een cv-samenvatting of een cv-doelstelling opnemen als uw loopbaanoverzicht.

Beide zijn bedoeld om uw sterke punten als kandidaat samen te vatten, afhankelijk van waar u zich in uw carrière bevindt.

Jouwdoel hervattenbeschrijft uw professionele doelen voor de baan waarop u solliciteert. In tegenstelling tot de cv-samenvatting, neemt u hier geen werkervaring op, waardoor het cv-doel de perfecte keuze is voorcollege studenten,recent afgestudeerden, werknemers op instapniveau, ofcarrière verandert.

Een goede cv-doelstelling doet drie dingen:

 • Beschrijft uw vaardigheden,educatieve achtergrond, Encertificeringendie relevant zijn voor de functie waarnaar u solliciteert.
 • Vermeldt uw doel en motivatie voortoepassen.
 • Legt uit hoe je gaat helpen met de klus.

In wezen ligt de focus meer op je motivatie dan op je ervaring.

Hier is eenvoorbeeld van een cv-doelstellinggoed gedaan:

Goed voorbeeld
 • Resultaat-gedrevencomputertechnologiestudent van Universiteit X gepassioneerd door het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke softwaretoepassingen. Uitstekende probleemoplossende vaardigheden en het vermogen om goed te presteren in een team. Op zoek naar bedrijf Y om hun product te helpen ontwikkelen als eensoftware ontwikkelaar, maar ook om te groeien en mijn eigen vaardigheden als codeur te ontwikkelen.

Samenvatting van een cv schrijven: samenvatting

Om alles samen te vatten wat we zojuist hebben behandeld, zijn hier de beste werkwijzen voor het schrijven van een cv-samenvatting:

 • Begin uw cv-samenvatting door uw functietitel en jarenlange ervaring, uw algemene expertise en een of twee van uw topprestaties te vermelden.
 • Pas uw cv-samenvatting aan de baan waarop u solliciteert. Overweeg om het voor elke vacature te herschrijven, zodat het precies is afgestemd op wat het bedrijf zoekt.
 • Voeg waar mogelijk prestaties toe in plaats van verantwoordelijkheden.
 • Probeer je prestaties zo kwantificeerbaar mogelijk te maken. Vermeld de exacte aantallen, data etc.
 • Vermeld alle vaardigheden die u bezit die relevant zijn voor de functie. Vuistregel: haal ze uit de functiebeschrijving.
 • Gebruik krachtwoorden en actiewerkwoorden om je cv-samenvatting er echt uit te laten springen.

Wanneer u uw cv maakt, schrijft u uw cv-samenvatting als laatste. Het maken van een cv-samenvatting is veel eenvoudiger als je eenmaal je werkervaring hebt afgerond!

Veelgestelde vragen over cv-samenvatting

Heb je nog vragen over cv-overzichten? Bekijk de veelgestelde vragen hieronder:

Q-

1. Hoe schrijf je een samenvatting voor een cv zonder ervaring?

Als je hebtgeen enkele werkervaring, moet u een cv-doelstelling schrijven in plaats van een cv-samenvatting.

Een cv-doelstelling is ook een alinea van 2 of 4 zinnen die bovenaan je cv staat. In plaats van zich te concentreren op uw professionele ervaring en prestaties, benadrukt het echter uw carrièredoelen en ambities, vaardigheden en/of academische prestaties.

Als zodanig is een cv-samenvatting beter geschikt voor kandidaten die een cv schrijven zonder ervaring op een bepaald gebied, zoals studenten, pas afgestudeerden of mensen die van loopbaan veranderen.

(Video) Lifting a Mitsubishi Montero/Pajero (3rd Gen), a step-by-step Guide!!

Q-

2. Hoe start ik een cv-samenvatting?

De beste manier om uw cv-samenvatting te starten, is door uw ervaringsoverzicht op te sommen, dat wil zeggen uw functietitel en uw jarenlange ervaring, samen met een of twee van uw sterkste karakter- en professionele eigenschappen.

Een formule die je kunt gebruiken om het starten (en eindigen) van een cv supergemakkelijk te maken is:

[Bijvoeglijk naamwoord/karaktertrek] [functietitel] [uw ervaring]. Op zoek naar hulp/ondersteuning/solliciteren/helpen/etc [naam werkgever] [beschrijf hoe u het bedrijf kunt helpen]. [Je topprestaties/kwalificaties].

Q-

3. Hoe lang moet mijn samenvatting van mijn cv zijn?

Een cv-samenvatting mag niet langer zijn dan uw gemiddelde alinea, wat betekent dat maximaal twee tot vier zinnen lang zijn.

Q-

4. Moet een cv-samenvatting in de eerste of derde persoon worden geschreven?

De samenvatting van je cv moet, net als de rest van je cv, in de derde persoon worden geschreven. Dat gezegd hebbende, kun je de voornaamwoorden verwijderen om het cv beter te laten stromen.

Bijvoorbeeld in plaats van schrijven"ze is een marketeer met meer dan 5 jaar ervaring in social media marketing en creatief schrijven,"je zou schrijven“Marketeer met meer dan 5 jaar ervaring in social media marketing en creatief schrijven.”

Q-

5. Moet je altijd dezelfde cv-samenvatting gebruiken?

Delaatstwat u wilt doen, is dezelfde cv-samenvatting gebruiken voor al uw sollicitaties.

Om ervoor te zorgen dat uw cv-samenvatting effectief is, moet deze worden afgestemd op de behoeften van het bedrijf voor elke specifieke functie. Dit betekent dat zelfs als je solliciteert naar banen bij tientallen bedrijven waar je niet erg bekend mee bent, het goed is om de vacature-advertenties in detail te bekijken om te begrijpen waar het bedrijf naar op zoek is, en vervolgens dat cv-overzicht aan te passen aan die vereisten. (als je daadwerkelijk gekwalificeerd bent, tenminste).

Q-

6. Wat zijn andere namen voor cv-samenvatting?

Enkele andere namen voor het gedeelte CV-samenvatting zijn loopbaanoverzicht, persoonlijke verklaring, samenvatting van kwalificaties, samenvatting van ervaringen en samenvatting van kwalificaties.

Belangrijkste leerpunten

Om samen te vatten, het doel van een cv-samenvatting is om de hoogtepunten van uw carrière en belangrijke prestaties tot nu toe samen te vatten in 1-3 zinnen.

Als je relevante werkervaring hebt, moet je een cv-samenvatting gebruiken in plaats van een doel.

Een effectieve cv-samenvatting volgt meestal de volgende structuur:

 1. Uw ervaringsoverzicht (hoeveel jaar, wat doet, etc.)
 2. Je algemene ervaring (meer specifieke vaardigheden, wat is je focus)
 3. Uw topprestaties (hoogtepunten in uw carrière, inclusief kwantificeerbare veranderingen en gegevens)

Het doel van uw cv-samenvatting is om de aandacht van de HR-manager te trekken. Als het relevant is, lezen ze vast en zeker de rest van je cv.

(Video) SIMPLIFY Your Jungle Decision Making With These TWO Quick Steps! 🔥

Op zoek naar extra loopbaanadvies? Bekijk dan zeker eens onzecarrière blogvoor meer praktisch en uitvoerbaar advies.

Videos

1. How to Become a Data Analyst in 2023 (Completely FREE!)
(Alex The Analyst)
2. Wheel Rim Offset Explained
(Ronny Dahl)
3. CAN YOU SOLVE THIS MATH PROBLEM ? #shorts
(Yash & Nilam)
4. Travel To Romania | Full History And Documentary About Romania In Urdu & Hindi | رومانیہ کی سیر
(Jani TV)
5. Black Desert Mobile CP Increase Tips
(IceXgame)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated: 31/08/2023

Views: 5677

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.